Läppärin akun uudelleenkennottaminen

Viestiketju alueella 'Kannettavat tietokoneet' , aloittaja erihyva, 26.04.2017.

 1. erihyva

  erihyva

  Viestejä:
  1 230
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Onko täällä sellaisia hurjimuksia, jotka ovat tuota vaarallista harrastusta onnistuneesti tehneet?

  Olisi mielenkiintoista vaihtaa jonkun harvinaisemman läppärimallin kuoleentuneet vakio-18650-kennot (originaalikapasiteetti 2000-2600mAh) Panasonicin 3400mAh 18650-kennoihin.
   
 2. Derion

  Derion

  Viestejä:
  420
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Ei voi ellei saa käsiinsä työkalut jolla siellä saa resetoitua 1 piiri. Siellä on prommattu kennotyypit jotka pitäis vaihtaa. Samojakaan ei voi vaihtaa ellei pysty resetoida sitä.
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2017
  erihyva tykkää tästä.
 3. Derion

  Derion

  Viestejä:
  420
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Niitä kennoja ei kannata heittää pois. Niissä ei todennäkösesti ole edes mitään vikaa. Menee esim fikkarissa. Jos tilaat akkuja esim. Ebay. Ei kannata luottaa niihin lukemiin, mitä järjettömämpi lukema sitä paskempi se on. Ebaysa tilattu 9900mAh akku oli testerin mukaan 900mAh luokkaa.
  Omat kokemukset läppärin akuissta, harvoin vika oikeesti kennossa. Yleensä ne on laadukkaita kennoja ja on toiminu huonosta akusta otettuna paremmin kun fikkarissa omat.
   
  erihyva ja touho tykkäävät tästä.
 4. touho

  touho

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  05.01.2017
  Läppärien akuissa on samankaltainen " tappajasiru " kuin tulostimien värikaseteissa. Purin joitain, ja näin oli kuten muutkin kertovat. Kennotus ei auta, latasin akut ihan täyteen eikä toimi, akkuporakoneessa (parkside) kennot toimii uusiokäytössä, vaikka ikää jo 10v.
   
  erihyva tykkää tästä.
 5. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  2 107
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kennotin näytöllisen dvd-soittimen uusilla kennoilla niin ei eloa. "Tappajasirun" prkl.

  Olisi kyllä mielenkiintoista tietää miten tuon "tappajasirun" pystyisi ohittamaan onnistuneesti.
   
 6. touho

  touho

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  05.01.2017
  Siitä on vähemmän tietoa kuin tulostinsiruista, ehkä oikea räjähdysvaara oikosulussa on osin tekosyynä, tiedä häntä, kertakäyttökulttuuri miun mielipide diplomaattisesti ilmaistu prkl, ostin jo uuden läppärin, pitkin hampain. Siru sijaitsee akkupaketissa, sisältäen lämpöanturit ylikuumenemisuojan ja ilmeisesti osana lataus- ja purku kirjanpitoa joka on vastaavasti myös läppärissä. Ohittaminen olisi koko virranhallinta ohjelmisto, laitekohtaisia, ajankäyttö/saatu hyöty/yksilö/globaali/ympäristö/kierrätys, kuka raaputtaa kenen selkää, mulle oli liian riittävän vaikeaksi tehty.
   
 7. erihyva

  erihyva

  Viestejä:
  1 230
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Hankkimalla uuden sirun?
   
 8. Derion

  Derion

  Viestejä:
  420
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Ei onnistu ellet saa mukana ohjelmistoa, silloin siru on ihan turha kun voi muokkaa vanhaa. Sillä softalla konffitaan kennojen koot, määrä ja diagnostiikkaa. Sillä softalla tehdään paljon ja laitevalmistaja ei tuu todennäkösesti luovuttaa tavallisille ihmisille sitä koska se mentettää siitä rahaa. Tossa on softa käytössä BQ30 piireille. Uus siru ei tule toimii koska se ei ole prommattu.
   
  Viimeksi muokattu: 01.05.2017
  erihyva tykkää tästä.
 9. Nervous

  Nervous

  Viestejä:
  373
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuota hyppylankakikkaa testasin juuri syystä tai toisesta liian tyhjäksi purkautuneeseen akkuun ja ainakin liitin alkoi ulostamaan jännitettä.
  Muutaman kommentin perusteella saattaa toimiakin.  Eli kennoston plussasta hyppylanka hetkeksi PCB:n plus-liittimeen.


  Kennot olivat purkaantuneet noin 2,5 volttiin ja läppäri ei suostunut lataamaan niitä millään kikkailulla. Herättelin ne 300 milliampeerilla reiluun kolmeen volttiin ja sen jälkeen latasin reilummalla virralla 4,2 voltiin per kenno.
  Ainakin noin 800 milliampeerilla purettuna kapasiteetti vastasi uusia kennoja.
  Akku on vuodelta 2013 ja lataus taisi kilahtaa niillä main kun Windows 8 päivitettiin kympiksi. En tiedä voiko sekoileva softa sekoittaa latauksen, mutta ainakin tuossa Lenovon mallissa esim. akkua säästävä 80 prosentin tjs. lataus laitetaan päälle softalla.
  On myös mahdollista, että tuo on lojunut puoli vuotta käyttämättä jossain valmiustilassa, mutta silloinkin suojapiirin pitäisi katkaista virta hyvissä ajoin.
  Nyt ei ole kyseistä konetta käsillä, mutta päivittelen myöhemmin, että toimiiko akku läppärissäkin. Nyt siinä on ainakin tuore asennus ilman Lenovon pierusappeja. Tarina ei vielä kerro, että suostuuko läppäri tunnistamaan akun toimivaksi.

  En tosin usko, että tämä toimii läheskään kaikissa akuissa.
  Veikkaan, että tuossa kyse jonkin sortin sleep modesta (suojelee akkua syväpurkautumiselta) heräämisestä ja nuo vittumaisemmat tapaukset herää vasta sirun/uuden pcb:n hankkimisella.