Läppäri/miniläppäri "infonäytöksi", aikatauluja säätä yms, vinkkejä kaivataan

Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 625
Jo etukäteen kiitokset vastauksista. Oma taustani on sellainen, että koneiden kanssa on paljon värkkäilty, mutta ohjelmointitaidot rajoittuvat TKK:n java-alkeiskurssiin. Ohjelmointia osaavia tuttuja löytyy pari, mutta en viitsisi heidän riesakseen yksinomaan ongelmaani laittaa, vaan tekisin taustatyötä ja hommaa niin pitkälle itse, kuin mahdollista, ehkä oppisinkin samalla uusia taitoja.

Projekti:
Acer aspire One 522
1GHz tuplaydin athlon
2Gb ram
16:10 näyttö (alle full hd)

Tavoitteena saada läppäristä keittiön "infonäyttö" lähinä mukavampiin arkiaamuihin. Näytössä saisi olla:

-Lähiaseman juna-aikataulut tiettyyn suuntaan (mieluiten samaa dataa, kuin junat.net sivusto käyttää, eli näkisin myös, mikäli junat myöhästelevät)
-Lämpötila ja ilmankosteus

Muuta hyödyllistä/mukavaa:
-Tulevien kalenterimerkintöjen määrä/merkinnät (näyttöpinnan koko rajoittaisi varmaan esitystavan: Kalenterimerkintöjä 2)
-Auringon nousun kellonaika
-Jotain muuta pientä sälää?

Näiden lisäksi kaipaisin, että alustana rullaisi linux/(windows) graafisella käyttöliittymällä, jotta läppärin voisi tarvittaessa pakata käyttövalmiina mukaan.

Oikeastaan suurimpana ongelmana lienee liikkeellelähtö, sillä itse ohjelmointiin löytyy varmaan netistäkin vinkkejä. Olisi kivaa, jos tuo info rullaisi full screeninä semi tyylikkäällä pohjalla, ettei selvästi näkyisi, että kukin yksittäinen data on poimittu jostain tietystä lähteestä ja on omana "ruutunaan". Tästä voin toki tinkiä, mikäli tuollaiseen on hankala taipua. Eli miten tuollaista lähdettäisiin toteuttamaan, että eri paikoista poimittua dataa saadaan graafiseen muotoon? Onko tiedossa jotain valmiita "pohjia", valmiita ohjelmia, jos ei niin millä ohjelmointikielellä liikkeelle yms?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 564
Ainakin omasta mielestäni tuossa "mielenkiintoisin" osa kuulostaa olevan sopivien rajapintojen kaivaminen datan esiin saamiseksi. Junat.net kertoo suoraan, mistä saa datansa, joten sen ei pitäisi tuottaa ainakaan isompia ongelmia. Ilmatieteen laitos tarjoaa oman rajapintansa, jolla saanee sään ja auringonnousun ja -laskun. Kalenterimerkinnät riippuvat sitten käytetystä kalenterista, mutta niiden ei varmaan pitäisi tuottaa vaikeuksia.

Jonkinnäköisiä pohjia voi varmaan löytyäkin, mutta ainakaan itse en osaa sanoa oikein mistä. Selaimessa pyöriviä ratkaisuja voisi varmaan löytyä mukavasti? Niiden etuna olisi myös alustariippumattomuus, ja Javascriptillä pystyy keskustelemaan kivasti eri palveluiden rajapintojen kanssa. Joka tapauksessa datan esitysmuodon ei pitäisi olla kovan vaikea asia tehdä itsekään, jos on vain selvä visio siitä, mitä haluaa. Tämä tosin sillä oletuksella, ettei halua kovin erikoisia efektejä tms., jotka saattavat vaatia oman lisäperehtymisensä. Niin, ja eri lähteiden käyttäminen datalle tuskin on ulkoasun kannalta mikään ongelma (käyttöliittymän ei pitäisi edes tietää, mistä data on peräisin). Jos et tee selainpohjaisena, luultavasti lähes mikä tahansa edes lähes moderni kieli kelpaa. Olennaisinta lienee, että kielellä on helppo keskustella eri rajapintojen kanssa ja että käyttöliittymän tekemiseen löytyy sopiva kirjasto.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 890
Rainmeterillä saa ainakin osan toteutettua heti ja loput sitten koodaamalla.

Omalla työpöydällä näkyy konetietoja. Ennen oli säätilaa, tv-ohjelmaopasta yms.

rainmeter.jpg
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 625
Joo, datan saaminen ei ole ongelma. Ideana olisi, että ns full screen modessa esim mustalla/tummalla taustalla olisi vaikka sää siten, että lämpötila, auringon nousu/lasku, kosteus, sade ja joku yleiskuvake omassa segmentissään, aseman nimi ja lähtevät junat myöhästymistietoineen seuraavalle tunnille ja loput sitten miten ja kuinka helposti saa dataa ulos. Tuo sitten lojuisi silloin kun ei muuten käytetä jossain keittiön nurkassa, jotta infon näkisi heti aamupalaa duunaillessa yms
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 890
Kannattaa käydä täältä katsomassa minkälaisia plugineita löytyy valmiiksi Rainmeterille. Valmiita plugareita on kohtuullisen helppo muokata pienellä vaivalla omaan käyttöön sopiviksi.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
543
Jep, JavaScriptillä (jquery) vaa selaimeen jossa staattinen bootstrap html leiska ja selain full screen modeen, homma on siin.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
241 662
Viestejä
4 220 945
Jäsenet
71 091
Uusin jäsen
TiieM

Hinta.fi

Ylös Bottom