Kylmä ja liian hiljainen ääni lp-soittimesta

Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
77
Sain anopilta lp-soittimen, joku halpa Technics vuodelta kilpi ja kypärä. Löytyy myös ikivanha Harman/Kardon Avr 2000 vahvistin ja semihyvät kaiuttimet (Amphion Argon2). Kävin sitten innoissani ostamassa levyn kokeillakseni toimiiko tuo lp-soitin lainkaan. Ääni on todella hiljainen, kuuluu vaimeasti vaikka äänenvoimakkuus vahvistimesta olisi täysillä. Musiikki kuulostaa myös todella kylmältä ja elottomalta.

Onko ideoita, mikä tuossa voisi olla ongelmana? Lp-soitin on kiinni rca-kaapelilla vahvistimessa.
 
Liittynyt
29.07.2018
Viestejä
286
Normaalia linjasisääntuloa ei ole tarkoitettu levysoittimelle. Levysoitin vaatii RIAA -korjaimen ja herkemmän sisääntulon - eli "phono" liitännän tai sitten erillisen korjaimen, joka isketään levysoittimen ja vahvistimen linjasisääntulon väliin
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 894
Mikä Technics soitin on kyseessä. SL ??????
Jos mennään tonne 70 <--> 80 luvuille niin tuskin soittimessa on tota RIAA korjainta.
Eipä taida olla kaikissa nykyisissä soittimissakaan olla.
Pitää ostaa erikseen korjain.
No hyvä jos saat soittimen pelaamaan kunnolla,niin pääsee vinyyliä vinguttamaan.
 
Liittynyt
04.09.2020
Viestejä
167
En kyllä jaksa uskoa että olisi MC rasia. Itsellä eikä kenelläkään tutulla ole koskaan ollut lukuisissa soittimissa muita kuin MM rasioita.
No ei se nyt ihan mahdottomuus kuitenkaan ole. Mun tutuilta monelta löytyy MC rasialla varustettu soitin, että miten sen nyt ottaa.
 
Liittynyt
21.08.2017
Viestejä
6 903
Opas: Kaikki levysoittimista | AVPlus

Äänirasia on äänenlaadun kannalta levysoittimen tärkein komponentti. Sen laatu on aika suorassa suhteessa hintaan, ja erot ovat suuria, kun niitä vertaa vaikka cd-soittimien välisiin eroihin. Tässä on hyvä luottaa perinteisiin laatumerkkeihin, joita ei tosin ole enää montaa markkinoilla. Tällaisia tunnettuja merkkejä ovat muun muassa Audio-Technica, Goldring, Grado, Nagaoka, Ortofon ja Shure.

Äänirasia tulisi olla tarvittaessa vaihdettavissa, eli se ei saa olla kiinteästi kiinni äänivarressa. Myös äänirasian neulan tulisi olla vaihdettavissa.

Äänirasioita on kahta päätyyppiä: MM, eli Moving Magnet, ja MC, eli Moving Coil. MM on näistä yleisin.


MM-äänirasiassa levyn uran liike välittyy neulan varren toisessa päässä olevaan pieneen magneettiin, jonka sivuilla on ohuesta langasta käämityt kelat (vasen ja oikea kanava), kun taas MC-rasiassa neulan päässä oleva liikkuva osa on magneetin sijasta kela. MC-rasian antojännite on MM-rasiaa pienempi, eikä sitä voi käyttää, ellei vahvistimessa tai RIAA-korjaimessa ole sille omaa asetusta.

Äänivarren tulee olla jäykkä ja resonoimaton. Sen muodolla ei ole väliä, ja se saa olla siis suora tai S-mallinen, kunhan se ei ole muovia ja kunhan sen äänirasia ei ole kiinteää mallia. S-mallisiin ja suoriin äänivarsiin sopii hieman erilaiset äänirasiat, mikä tulee ottaa huomioon äänirasiaa mahdollisesti vaihdettaessa.
 
Liittynyt
28.02.2019
Viestejä
62
Tässä esimerkiksi ihan "hyvä ja halpa" RIAA -korjain.

Tästä sainki inspiksen kunnostaa isovanhempien varastossa +30 vuotta käyttämättömänä maanneen Pioneer PL-12D:n. Uus töpseli, hihna, moottorin ja levylautasen jumien fiksaus, puunaus ja öljyäminen. Nyt perkele pelittää kuin uusi, hienon näkönenki vielä.

Hyvin toimii tuo dynavoxi. Sen verran nuori oon, etten koskaan oo vinyyliä kuunnellut. Onhan tässä ihan erilainen fiilis pyöritellä näitä lautasia kun laittaa spotifysta joku lista soimaan :D
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 680
Minuilla kun noita soittimia pyörii erilaisia, sanoisin että tämä oli mainio hankinta, saa sekä rca-, että dinliitännät kivasti toimaamaan. Tuota saa ostettua aika tavalla kalliimmallakin, jos joku on sitä mieltä että liian halpa olakseen hyvä ;-)


Rasioistakin sanoisin että aika suuri osa rasioista on ok, mutta aika suuri osa neuloista surkeita. Varsinkin jos on vanha neula hajonnut, ja hommataan uusi, niin jonkun kympin tarvikeneulan ostamalla se on kuin laittaisi uuteen Ryzen7000-koontiinsa melko ehjän 5400 kierroksen lätyn 90-luvulta bottilevyksi.

-Joko ostetaan originaali neula, tai vaihdetaan koko rasia uuteen.

Rasian ei sinänsä tarvitse olla kallis, nuokin, itse asiassa järkyttävänhalvat Audio technikat ovat ihan ok: Audio Technica AT-3600L Dynamic Magnetic Cartridge Needle Stylus | eBay

samaa saa toki Euroopastakin sopuisasti: Audio Technica AT 3600 L Cartridge | THAKKER
-itse kun tilasin kiinasta niin oli vielä vuosi sitten hinnat kympin luokkaa...
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 009
Viestejä
4 191 926
Jäsenet
70 841
Uusin jäsen
Package

Hinta.fi

Ylös Bottom