Kuinka parannella jäähdytystä Fractal Desing S2 kotelossa edullisesti?

Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
48
Minulla on Fractal Designin S2 kotelo vakio sirkkeleillä ja niiden vakio sijainneilla eli 2 sisään edestä ja yksi takaa ulos. Tuulettimet on kytketty emolle helpomman hallinnan takia. Muu kokoonpano sisältää eniten lämpöä tuottavien osien osalta I7 6700k @ 4.5Ghz jäähynä noctua nh-d15 ja nyt viimeisimpänä 2080 super ventus OC. Sitten on nvme ssd ja pari tavallista ssd:tä. Johdot hyvin vedetty jne. Tuntuu että näytönohjain varsinkin kaipaisi enemmän tuuletusta. Entinen corsairin 650d oli tässä parempi. Sen huomasi jo asuksen strix 1070 ohjaimella. Toki meteli oli sit sen mukainen ja siitä en nyt haluaisi tinkiä eli hiljaisena haluan nyt pitää koneen. Eli kysymys kuuluu saisinko kohtuu investoinnilla parannettua jäähdytystä että siinä on MITÄÄN järkeä? Onko ne muutamat lisä megaherzit(pitäen kone samalla hiljaisena) investoinnin arvoisia?
Ainoat mitä itselle tulee mieleen on AIO jäähy prossulle ja niin saisi kuumaa ilmaa kotelosta pihalle riippuen toki miten ja minne kennon asentaa. Toinen on ehkä lisätä yksi tai kaksi tuuletinta koteloon mutta minne? Nh-d15 on kyllä pirun tehokas ilmajäähy et toisaalta en sitä haluis vaihtaa kun vaihdoin joku aika sitten juuri corsairin h100:sta samalla ku vaihdoin koteloa corsairista tuohon fractaliin. Jos jollain on esim. omaa kokemusta kyseenomaisen kotelon/kokoonpanon jäähdytyksestä niin olisin kiinnostunut vinkeistä. Lisätään vielä että custom vesijäähyt kiinnostaa mutta toistaiseksi on mielestäni liian kallis ja kun niitä pitää vielä huoltaa enemmän niin en ole ihan varma siitä.
 
Liittynyt
17.03.2017
Viestejä
444
Ekana kokeilisin avata katon, teräslevy pois ja suodatin tilalle.

Jos se ei riitä, niin sitten itse laittaisin toisen exhaust-tuulettimen taakse ylös, se ainakin auttaisi kuuman ilman poistossa.

Mahdollisesti myös yksi lisä tuuletin pohjan etuosaan, mutta mutuilisin että yhdellä lisäpoistolla saisi kopan sisältä kuuman ilman paremmin pois.

Vielä yksi lisä vaihtoehto: eteen 3x120mm tuuletinta, ja mukana tulleet edessä olevat joko kumpikin kattoon lisäpoistoksi tai toinen kattoon ja toinen imemään pohjasta ilmaa.

Tuo saattaa tosin jo nostaa desibelejä hieman ylöspäin.
 

Warfe

Insinööri
Tukijäsen
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
1 618
Halpa testi tilata Arctic P14, jonka laittaa taakse ja siirtää takana olleen Fractalin eteen.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
6 111
Takatuulettimelta ns. suhinaverkko pois ja siihen 140mm tuuletin 1000rpm poistoksi. Lähes äänetön, kun ilma ei osu mihinkään.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
48
Siinähän tulikin jo hyviä vinkkejä. Tuli vaan mieleen että, jos eteen/alas laittaa lisä tuulettimen ottamaan sisään ilmaa niin eikös psu shroudi pidä melkein ottaa pois jotta saa lisä tuulettimesta hyötyä? Sinänsä vois olla jos lisäisin alkuun vaan kattoon yhden poisto tuulettimen niinkuin tuossa ehdotettiin mut sit ois kaks sisään ja kaks ulos. En haluais menettää positiivista painetta kotelossa ettei rupeis pölyä kertymään. No nää on kompromisseja. Ehkä se psu suoja saa lähtee jos nikseen tulee et saan enemmän tuuletusta sisään ku ulos. Se suhina verkon poisto oli myös hyvä idea ja olen sitä itse miettinytkin. Harmi kun ei ole dremeliä. No sivuleikkureilla tms. Eihän se sieltä takaa näy :cool:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.03.2017
Viestejä
444
Shroudin etuosassa on irroitettava läppä radia varten, jolloin edessä alhaalla olevalla tuulettimella on suhteellisen esteetön reitti puhaltaa ilmaa koteloon.

Muutenhan shoudin päällä on ritilät, eli ilma tulee sieltä kyllä läpi (pienen suhinan kera luultavastikin).

Alla vielä kuva ohjeesta:
Screenshot_20190825-122715__01.jpg
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
48
Shroudin etuosassa on irroitettava läppä radia varten, jolloin edessä alhaalla olevalla tuulettimella on suhteellisen esteetön reitti puhaltaa ilmaa koteloon.

Muutenhan shoudin päällä on ritilät, eli ilma tulee sieltä kyllä läpi (pienen suhinan kera luultavastikin).

Alla vielä kuva ohjeesta:
Joo huomasinkin juuri tuon läpän ku vilkaisin äsken. En ois kyllä tiennyt noista ruuveista. Kiitos ohjeista. Ajattelin nyt ehkä kokeilla lisätä tuohon eteen alas tai pohjaan yhden tuulettimen ja avata katon. Ehkä myös kattoon lisä tuuletin. Pitää vielä miettiä sahailisko taka tuulettimen ritilät hittoon.
 
Liittynyt
13.09.2018
Viestejä
720
Näyttiksen lämpöjä ei kannata vertailla sukupolvien välillä. Mun 980 Ti Corsair H55 AIO jäähyllä oli huomattavan paljon viileämpi kuin 2080 Ti tasan samalla jäähyllä, tasan samassa kotelossa. Ei tietysti tule yllätyksenä ottaen huomioon miten paljon tehokkaampi kortti toi 2080 Ti on, mutta joka tapauksessa sama pätee 1070 vs 2080.

Mun mielestä näiden 2080/Ti sarjan korttien ilmajäähyt on vain riittävän hyviä melu vs jäähdytystehoa ajatellen. Saisi olla melkeinpä AIO ihan vakiona kaikissa, sen verran ison eron se tekee. Vaihdoin omasta Palitista ilmajäähyn tilalle pienen 120mm AIO:n ja lämmöt tippui lähes 20 astetta ja melun puolesta ollaan lähes äänettömänä rasituksessa. Push/pull tuulettimilla toi on ihan ok tälle kortille, laittaisin 240/280mm kokoisen jos sellaisen jostain löydän sopuhintaan Kraken G10 bracketin kanssa yhteensopivana.

Noctuan prosessorijäähyä on ihan turha lähteä vaihtamaan. Se on varmasti parempi kuin useimmat AIO:t niin jäähdytyksen kuin äänenkin perusteella. Eikä tarvi huolehtia kestävyydestä.

Mitä tuuletinaukkojen sahailuun tulee, vetäsin Dremelilla aikoinaan Define R3:n takatuulettimen ritilän pois. Kyllä se vähän hiljaisempi on, mutta en ole vaivautunut Define S:n kanssa sitä tekemään, toi nykyinen Fractalin tuuletin on ihan äänetön pienillä kierroksilla eikä täysillä ajaminen tunnu vaikuttavan juurikaan.

Harmi, että Define S2:ssa on toi ikkuna sivussa. Se sivupaneelin tuuletin meinaan on about paras mitä voi GPU:n lämmöille tehdä kotelon puolesta, tietysti hiljaisuuden kustannuksella. Mä yrittäisin saada johonkin GPU:n kohdalle tuohon etupaneeliin hiljaisen tuulettimen puhaltamaan ilmaa sisään.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 240
Viestejä
4 195 403
Jäsenet
70 880
Uusin jäsen
sammyjj

Hinta.fi

Ylös Bottom