Kuinka kauan kortti, montako kolaria?

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja Henkka77, 28.11.2017.

 1. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  2 363
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihan tällanen itseä kiinnostava pieni kysely, koska tuntuu että toisille sattuu ja tapahtuu aina enemmän kuin toisille. Toki, ajokilometrit ovat aika vaikuttava tekijä, mutta en ainakaan itse osaa arvioida yhtään paljonko olen ajanu tässä vuosien mittaan.
  Jos pitäisi hatusta heittää niin varmaan 15tkm/vuosi on varmaan aika lähellä keskiarvollisesti.

  Itsellä ollut kortti 22 vuotta jona aikana:

  - 1 peräänajo, talvella (kortti oli ollut alle vuoden)
  - 1 ojaanajo, talvella (kortti oli ollut alle vuoden)
  - 1 toisen auton kylkeen peruutus (kortti oli ollut alle vuoden)

  Oppirahat kolaroinnin suhteen makseltiin siis kortin ekana vuotena, noiden jälkeen en olekaan kolistellut. :)
  Koskaan en siis ole ollut "kunnon" kolarissa jossa oikeasti menee peltiä ryttyyn. Toi peräänajo sattui ihan kävelyvauhdissa, ojaanajossa mentiin vähän vauhdikkaammin mutta tien suuntaisesti kynnettiin vaan ojan pohjalle.
  Missään noista kolareista ei tullut henkilövahinkoja, mutta faija silitti päätä koska faijan auto. Omalla autolla en olekaan kolistellu koskaan.. :cigar2:
   
  east tykkää tästä.
 2. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  1 563
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itsellä ollut kortti 16 vuotta jona aikana:
  - 0 kolaria
   
 3. SapphireThunder

  SapphireThunder

  Viestejä:
  1 828
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  tänä vuonna tuli 7 vuotta siitä kun sai kortin. 0 kolaria tähän asti ollut. Ainoastaan auton pientä kolhimista on pari kertaa tapahtunut kun on peruuttanut johonkin mitä ei nähnyt kunnolla.
   
 4. Kerosiini

  Kerosiini

  Viestejä:
  703
  Rekisteröitynyt:
  20.02.2017
  Kortti 14 vuotta, saldona kaksi ojaanajoa ensimmäisen talven aikana:

  - Väistin metsäisellä sivutiellä vastaan tullutta tiekarhua tien sivuun huomaamatta että tie oli aurattu itse tien ulkopuolelle -> oikean puolen renkaat upposivat lumeen ja veti koko auton ojaan. Karhukuski kiskaisi takaisin tielle.

  - Käännös T-risteyksessä vasemmalle, tie olikin aivan peilijäässä eikä auto kääntynytkään yhtään minnekkään -> ojaan noin kymmennen kilometrin tuntivauhtia. Ensimmäisen auton surkeat talvirenkaat eivät tuossa ainakaan auttaneet. Ystävällinen vastaantulija auttoi ojasta.

  Sen koommin ei olekkaan sattunut mitään, ajokilometrejä ollut vuosittain hyvin vaihtelevasti mutta korkeintaan noin 10tkm/vuosi. Vähältä piti tilanteita tottakai vaikka kuinka kun mummopapat laskevat menemään väärään suuntaan ja teiden ritarit ohittelee mutkissa jne.
   
 5. sf78

  sf78

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Reilu 20 vuotta.

  Pian kortin saatua tuli kokeiltua mutkaisella hiekkatiellä miten se sallittu rajoitus (80) oikein luonnistuu. No ei se oikein luonnistunut, yhdessä S-mutkassa lähti perä alta ja teki 180 asteen pyörähdyksen oman puolen ojaan. Ei vaurioita.

  Sama juttu heti kortin saatua parkkipaikalla toisen auton (rauta)puskuriin oman auton apparin ovi kun ajoin liian läheltä. Pientä mutkaa siihen tuli oveen tuli, puskuriin ei mitään.

  Joskus 10v sitten ajoin mannen peräkoukkuun liikenneympyrään tullessa kun siinä edessä tuli jotain tilannetta/paniikkijarrutusta enkä ehtinyt reagoimaan (ts. en seurannut edellä menijöitä riittävän tarkasti). Omasta (laina) autosta etumaski sisään, ei muita vaurioita.
   
  latu tykkää tästä.
 6. Laquel

  Laquel This is where I get off.

  Viestejä:
  2 258
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  7 vuotta ollut kortti ja sillon aluksi pakittelin parkkipaikalla takaa meneeseen autoon.
   
 7. Spartacus

  Spartacus

  Viestejä:
  1 017
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Paljon manne vaati korvauksia naarmuuntuneesta peräkoukusta?
   
 8. Pyrres

  Pyrres

  Viestejä:
  955
  Rekisteröitynyt:
  18.07.2017
  Kortti olisiko nyt 12vuotta ja jokunen kolhu. Molemmat autolla tapahtuneet episodit about vuoden sisällä kortin saannista, mönkkärillä sitten 2009 tai 2010 kesällä eli ainoa jo kokeneempana ajettu mälli. Toisaalta on noita kilometrejäkin tullut mallia vitusti etenkin alkuvuosina kun meni usein tankillinen bensaa per ilta kun oli ns ilmaiset bensat.

  -Väsyneenä pitkän työvuoron jälkeen ajoin perään mitättömällä vauhdilla kun katsoin toista kolaria. Täysin oma vika ja tämän jälkeen opin ottamaan väsyneenä ratissa olon vakavasti.
  -Aivan alkuaikoina luotin naivisti toisen autoilijan vilkunkäyttöön risteyksessä missä valot pois käytöstä ja ajoin risteykseen kun toinen näytti kääntyvän vaan ei kääntynytkään. Olisihan tuo pitänyt tajuta että toisiin ei voi luottaa mutta omaksi puolustukseksi sieltä tultiin aika saatananmoista vauhtia kaistaa mistä ei saisi ajaa suoraan mutta milläs todistat.
  -Mönkkärillä tuli ajettua kun kaistaa vaihtessa kaista jolle vaihdoin veti äkillisesti ilman mitään näkyvää syytä liinat kiinni juuri kun varmistin että takana on tilaa. Volvon takalasiin selkä edellä ja siitä maahan. Näin jälkikäteen ajateltuna mahdollinen rattis, muuten vain mönkkärin ääniin ärsyyntynyt kuski tms koska kuski oli tilanteen jälkeen että ei hän halua mitään selvitellä ja poistui vauhdilla paikalta katsottuaan että olen hengissä. Sillä hetkellä oli tietenkin tärkeintä keräillä itsensä kaistalta tiensivuun ja raahata mönkkärin raato jalkakäytävälle joten eipä tuota tajunnut miettiä sillä hetkellä. Vitutti jälkikäteen koska olen melko varma että veti vittuillessaan liinat kiinni, ei osunut muihin edellä ajavaan itse, ei näkynyt mitään selkeää syytä miksi olisi joutunut jarruttamaan ja tosiaan tuo helvetin nopea liukeneminen paikalta.
   
 9. teho75

  teho75

  Viestejä:
  228
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  B-kortti saatu vuonna 1993. Oman auton ostin 1999. Keskimäärin vuodessa ajan 15tkm.
  -yksi hirvikolari v.2012, auto lunastukseen.
  -kapealla mökkitiellä ajoin tien reunassa olevaan kiveen. Vahinko noin 100e.
   
 10. GuntherPrien

  GuntherPrien

  Viestejä:
  640
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kortti on ollut 29 vuotta, ja käytännössä kaikki kohellus tapahtui ensimmäisenä talvena.

  Ainoa kolari, joka sekin syyttömänä, tapahtui ensimmäisenä talvena kun kortti oli ollut pari kuukautta, kun vastapuoli risteyksessä koukkasi vasemmalta eteen eikä niillä loppuun ajetuilla nastattomilla renkailla auto vain pysähtynyt parissa metrissä mitä tilaa olisi ollut käytettävissä. Oma kehonsiirtoväline meni lunastukseen, kun sitä markoissa parin saturaisen autoa ei kannattanut enää lähteä korjaamaan. Tuon jälkeen oltiin pari kertaa enemmän tai vähemmän syvällä ojassa, mutta onneksi ilman vahinkoja, jos ei lasketa kolhuja itsetunnossa.

  Viimeiseen 20 vuoteen ei ole oikeastaan tapahtunut parkkipaikkakolhua enempää. Tosin silloinkin aiheuttaja oli luontevasti poistunut paikalta ja vahinko meni omasta vakuutuksesta. 10-15 cm. naarmu takapuskurissa ja lasku oli jotakin 700euron paikkeilla.
   
 11. Kosamiitti

  Kosamiitti

  Viestejä:
  782
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  -89 kortti, kerran lipesi parkkipaikalla toisen auton kylkeen kun tuuppasi ulos ruudusta eteen ja silloiset kusiluistimet eli kitkat ei toimineet peilijäisellä parkkipaikalla(lue=liian hitaat refleksit)ei haitannut koska itsellä meni sen verran fiat tiposta keula kasaan että vakuutus maksoi koko paskeen pois koska tuollaista jo 4 vuotta vanhaa italiaanoa nyt kannattanut korjata(olin tyytyväinen,sen verran sai konelan delta-auton kanssa fiiun kanssa asioida)
  Vastustajn auto kärsi ovivahingon...oli joku fordin littana.

  Vaimo veti hirven kanssa auton lunariin 2014 mutta oli meikäläisen vakuutukset joten sinne karkasi superbonukset:grumpy:
   
 12. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  892
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  BC-kortti ollut 23vuotta ja 2 peuraa 1 henkilö ajoi perään kehä1 bussikuskin törppäilyn vuoksi(veti suoraan eteen busspysäkiltä vaikka liikenne oli tiheä 3:s auto ei saanut enää jarrrutettu) on vuosien varrella tullut eteen(kaikki firman autolla) ja jokunen ulosajo pikkuteillä ,työn takia kilometrejä tulee keskimäärin 15-20tkm vuodessa mutta omalla autolla ehkä3-5tkm vuodessa.
  Onnea on ollut matkalla muuta ei voi sanoa.
   
 13. RDennis

  RDennis

  Viestejä:
  67
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Kortti ollut 14 vuotta. Varsinaisia kolareita nolla. Kerran kävin mökkitiellä ojassa kun talvella vähän rallia tuli ajettua. Jouduin pyytään naapurin isännän nyppäsemään ylös mutta ilman vaurioita selvittiin. Liikenteessä jouduin kerran väistämään lumikasaan kun meinasi liukua risteyksessä edelle pysähtyneen perään. Tästä päästiin jatkaan matkaa ihan omin avuin ja myös ilman vaurioita. Pienen lommon sain vuokra-autolla aikaan joskus kun helma raapasi rotvalliin kun parkkipaikalla pakittelin. Siinäpä ne. Mopolla tuli kohellettua enemmänkin mutta niitä ei jaksa laskea ;)

  Edit. Ja kilometrejä takana arviolta vajaa 200k
   
 14. jm82

  jm82

  Viestejä:
  5 216
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kortti on ollut 17 vuotta. Ainakin pari kertaa on auto jäänyt lumiseen ojaan kiinni, kun on tullut leikittyä liikaa. Kerran lähti rengas vanteelta, mutta sai vielä täytettyä renkaan. Kerran meinasin osua hirven kanssa, en ehtinyt tekemään mitään. Kerran menin nurin moottoripyörällä mikroautoradalla.

  Kerran olin kyydissä takapenkillä, kun ajettiin puuhun. Toisen kerran taas joku ajoi kolmion takaa takaoveen, muistan vieläkin vaikka olin pieni. Niin ja kerran ajoin jonkun juopon päälle joka ylitti tien (ei ollut suojatietä siinä). Eli juoppo ylitti tien, mutta kääntyikin takaisin vasemmalle ja kolautti päänsä tuulilasiin. Ilmeisesti kaverit huuteli juopolle tien toiselta puolelta. Eli en ajanut päälle vaan tarkemmin juoppo käveli auton päälle kylkeen. Siinä meni toki tuulilasi hajalle. Muuten en ole sitten ajanut kenenkään päälle, eikä omaan autoonkaan ole osuttu (paitsi juoppo). Ei ole siis tullut sakkoja yhdestäkään kolaroinnista.

  Ai niin, yksi peruutti auton kylkeen, mutta en itse pystynyt kolaria väistämään. Ja joku taisi parkkipaikalla osua auton keulaan vähän. Lisäksi yhden kaverin jarruvikaisen maasturin ajoin melkein katolleen, kun jyrkässä alamäessä ei toimineetkaan jarrut. Sain käännettyä maasturin silti poikittain, niin auto jäi sitten lumiselle penkalle juuri ja juuri pyörilleen, mutta aika kallelleen. Jäi pohjasta kiinni, mutta traktorilla sai vedettyä takaisin tielle.
   
 15. tuoppi´

  tuoppi´ Köyhä

  Viestejä:
  1 011
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  13 vuotta ollut kortti.

  Yhden kerran olen ajanut ojaan. Nolointa oli että tuo tapahtui vain pari vuotta sitten ja tutulla tiellä. Vielä niin, että normaalisti tulee ajettua tuota tietä rallityyliin, mutta juuri tuolla kertaa ajelin rauhallisemmin. Auto alkoi mutkassa sohjossa aliohjaamaan ja rauhassa ajattelin, että kyllä se kohta etupää ottaa taas pitoa, mutta ei ottanutkaan ja sitten oli liian myöhäistä.
   
 16. kjns

  kjns

  Viestejä:
  1 795
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Kortti ollut noin 15 vuotta, jona aikana
  1. Kerran auto pyörähtänyt jäisellä tiellä poikittain siten, että piti työntää penkasta irti
  2. Kerran osui auto hiipimisvauhtia edelläajavan vetokoukkuun kun tämä ko. auto teki äkkijarrutuksen ennen suojatietä antaakseen tietä jalankulkijoille jotka olivat vielä 20m päässä ko. suojatiestä. Oli talvi ja tie jäässä niin ei turvaväli riittänyt.
  3. Kerran toinen auto peruuttanut parkkiruudusta oman auton kylkeen.

  Eli ei mitään kovin traagista, ja isoin tölppäys oli 100% toisen osapuolen vika.
   
 17. Siancarlo

  Siancarlo

  Viestejä:
  311
  Rekisteröitynyt:
  21.05.2017
  Kortti ollut 30v ja yks kolari kun kylkeen tultiin kolmion takaa. Vauhdit oli pienet joten ei paha kolari.
  Pari kertaa on sitten joutunut ojaan väistämään talvella. Ilman vaurioita. Kerran uran alussa peilikirkkaalla jäällä peruutin mökkiteitten risteyksessä takapyörän muurahaispesään josta keula otti sivuittaisvoimien kautta keila liikkeen viereiseen ohueen mäntyyn. .Tähän vaikutti ihan nahkakaljut renkaat.. Eli aika vähin vahingoin selvitty. "kop kop"
   
 18. Rottah

  Rottah

  Viestejä:
  179
  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  Juuri kortin saaneena ajoin firman auton katolleen soratiellä...auto lunastukseen, onneksi oli turvavyö kiinni.
  Viime vuonna täräytin "tutussa paikassa" liikennejakajaan kun ei huomannut vasemmalle kääntyminen oli kielletty ja tuli kumminkin käännyttyä vasemmalle jolloin jakaja osuu vasempaan etukulmaan...auto kuukauden korjaus härdellissä....18 tkm vuodessa mittariin + kesäauton mailit ...lisätään pahimmillaan muutamana vuotena työajoja 48 tkm/v + siviiliajot
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017
 19. Kosamiitti

  Kosamiitti

  Viestejä:
  782
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Se paljon haukuttu "hullunkolmio" oli loppupelissä ihan oiva keksintö vaikka silloin vain mukamas se nähtiin siinä valossa että se pakotti "uudet" autoilijat joko jättämään tuonpois tai paremminkin kehittymään nopeasti ratin takana kypsemmäksi kuskiksi...itse elin vielä kolmioaikana ja eipä traumoja tuosta jäänyt.
   
 20. Emeron

  Emeron

  Viestejä:
  509
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Kortti ollu vuodesta -93. Kerran peruuttanut toisen auton kylkeen, kuukausi kortin saamisen jälkeen. Eipä sitten muuten oo tullutkaaan kolaroitua
   
 21. M3TAL_L0RD

  M3TAL_L0RD

  Viestejä:
  115
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Kortti 12 vuotta, 0 kolaria (ja 0 sakkoa vaikka yritys on ollut kova :D).
   
 22. mianpa

  mianpa

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kortti ollut reilut 20 vuotta. 0 kolaria, 0 kolhua/naarmua, 0 sakkoa/pysäköintivirhemaksua/huomautusta. Noin 12tkm tulee vuodessa.
   
 23. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen

  Viestejä:
  3 113
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kortti on ollut varmaan 22 vuotta. Kerran ojaan. Sohjoliirto, ekaa talvea oma auto ja alla susipaskat pinnoiterenkaat. Penkka oli pehmeä, joten ainoa mikä kärsi oli oma ego. Renkaat olivat tulleet auton mukana. Lensivät tuon jälkeen kaatopaikalle ja tilalle Nokialaiset. Uusilla renkailla auton käytös muuttui noin 1000% paremmaksi.

  Pinnoitettuja kumeja en osta enää koskaan. Tapporenkaita.
   
  Gekko Kamen tykkää tästä.
 24. Artsi_

  Artsi_

  Viestejä:
  410
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Reilu 6 vuotta ollut kortti 30-50tkm vuoteen kilsoja, takaveto autoilla. Ei yhtään kolaria tai ojaanajamista. Toivottavasti menee yhtä hyvin jatkossa niin selviää pelkällä liikenne vakuutuksella.
   
 25. Rozor

  Rozor

  Viestejä:
  1 364
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Kortti ollut noin 10v.
  20 - 30 tkm tulee vuoteen ja nolla kolhua.
  Tuulilasi on ainut vahinko, jonka johdosta olen ollut vakuutusyhtiöön yhteydessä.
  Noin viisi todellista läheltäpiti tilannetta on ollut, joissa ilman omaa nopeaa reagointia olisi pelti rytissyt.

  Kerran meinasin tosin itsekin ajaa auton perään, kun yksillä silmillä ajoin 800km yöllä. Edellä ajava auto oli kääntymässä vasemmalle ja vastaan oli tulossa auto. Talvikelillä en isoa autoa saanut enää millään pysähtymään, joten koukkasin vasemmalta puolelta ohi. Onneksi muut tienkäyttäjät olivat paremmin hereillä, ja osasivat hidastaa jotta pääsin takaisin omalle kaistalle.
   
 26. ikuhappy

  ikuhappy

  Viestejä:
  344
  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Kortti ollut hieman toistakymmentä vuotta, mutta tästä oma auto pätkissä vain n. 5 vuotta ja nuorempana "iskän auto" säännöllisemmässä käytössä ehkä 2 vuotta. Kilsat aika pieniä varmaan jää yhteensäkin alle 50k:n.

  Omat viat:
  - 1 parkkipaikkakolhiminen, omaan uudehkoon autoon melko ikävät jäljet. Naapuriin niin pienet, ettei ottanut koskaa yhteyttä.

  Muiden viat:
  - Peräänajo x2, taajamissa risteysalueilla talvikelissä. Toisessa tylysti perään ilman syytä ja toisessa jouduin tekemään äkkijarrutuksen kun edellä oleva auto päätti kesken kääntymisensä palatakin päätielle ja takanani tullut ei kerennyt enää reagoimaan. Edellä menneeltä tumpelolta ei saatu rekkaria ylös mikä jäi harmittamaan, vaikkei itselle kustannusta tullutkaan ja toki vikaa oli myös peräänajajassa kun ei ollut tarpeeksi turvaväliä.
  - Parkkipaikkakolhut x2. Toisessa lähti puskurista vähän maalia, toisessa meni puskuri ihan kunnolla ruttuun. Jälkimmäisessä syyllinen onneksi hoiti homman kunniallisesti.

  Kilsat ja autoiluvuodet huomioon ottaen käynyt siis aika huono mäihä. Nyt menty taas autottomana toista vuotta, niin eipä tarvitse murehtia.
   
 27. Pow_82

  Pow_82

  Viestejä:
  256
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kortti ollut reilu 17 v, heti 18v synttäreistä asti. Auton sain ostaa jo vuotta aiemmin ja sitä sitten hitsattiin ja ropattiin se vuosi ennen kortin saantia. Ekana päivänä penkkaan (tietenkin), auto täytään teinejä. Ei pientä peltivauriota kummempaa kuitenkaan.

  Sitten treenattiin rallia muutama vuosi.. Kymmeniä penkkaan ajoja, suistumisia, hajonneita puskureita ja ruttuun menneitä peltejä. Ei mitään vakavaa kuitenkaan, kaikenlaista pientä vaan, aina (ojasta hinauksen jälkeen) ajamlla kotiin, ei henkilövahinkoja tai suurta rahallista menetystä. Koskaan ei varsinaisesti käynyt mitään. Autotokin olivat vanhoja takavetoisia, osa arvottmomia, osa rakenneltuja. Pimeillä, autioilla metsäteillä, erittäin syrjässä, ei (juurikaan) vaaraa muille. Paljon myös jäärata-ajoa jne.. Joskus muistan spinnaneeni moottoritien ulosmenorampissa, vauhita reilusti, mutta ilman vahinkoa.. ym tapauksia..

  Jahka sinne kilpa-auto urheiluun pääsi oikeasti mukaan, niin hävisi kaikki kaahailun tarve siviililiikenteessä. Yhdet ylinopeussakot olen saanut koko 17 v aikana.

  On minulle sattunut onnettomuuksiakin: Kerran tuli mopo kolmion takaa päin keulaa. Omat jarrutusjäljkeni alkoivat osuman jälkeen, eli en ehtinyt tehdä mitään. Onneksi siitä selvittiin suht pienillä (henkilö)vahingoilla.

  Toinen oli jm82:n kuvaileman keissin tapainen: Syksyn pimeänä, sateisena iltana ajoin jonkun vanhan juopon päälle. Vauhtia oli varmaan 40, juoppo oli keskellä autotietä enkä kertakaikkiaan nähnyt häntä. Tuli tuulilasille , oli vitun sekaisin, minä soitin ambulanssin, en ole kuullut sen tarkemmin kuinka pahasti loukkaantui. Ollaan vissiin huonoa vuosikertaajm:n kanssa tai muuten vaan huonoa tuuria.

  Molemmat, tai ainakin jälkimmäisen tapauksen olisi varmasti voinut välttää, jos olisi ajanut vielökin hiljempaa ja ollut aivan todella tarkkaavaisena ja pirteänä ratissa. Eli molempien tapausten takia olen viettänyt ainakin yhden unettoman yön.. Ei ole kivaa kun muita sattuu.

  Pahin ulosajo, jossa olen ollut mukana: Kartturina rallissa kolme kertaa katon kautta ympäri. Niskat kipeät pari päivää, ei edes mustelmia, mutta omin kätösin hartaudella porukassa rakennettu (ja osin rahoitettu) kilpuri kerrasta valmis.. Siviiliautolla ilman kypärää ja kaaria olisi varmaan henki lähtenyt.
  PArin kuukauden päästä oltiin uudestaan viivalla, vaihdettiin kori (=helvetinmoinen vahvistushitsaustyö, kaaret, maalaus, tekniikan vaihto jne). Se auto on vielä onneksi olemassa.
   
  Fozyzy ja jm82 tykkäävät tästä.
 28. ErrorFile

  ErrorFile

  Viestejä:
  419
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Vuodesta 2010 lähtien ollut B-kortti, ei kolareita. Kerran sohjossa melkein liukumalla ojaan joskus vuonna 2011, kun ei halunnut kääntyä jyrkässä mutkassa auraamattomalla tiellä. Oli tosin tilannenopeus niin matala huonon tien takia, ettei olisi voinut käydä mitään vaikka olisi sattunut hieman pidemmälle liukumaan (auto ei siis mennyt ojaan asti, vaan hipaisi lumipenkkaa etupuskurin osalta). Kun auto pysähtyi, peruuttamalla takaisin tielle ja siinä se sitten olikin.

  Myöhemmin on ollut pari "lähellä piti" -tilannetta, mutta sellaisiksi ovat jääneet tähän asti nopeiden refleksien ja myös tuurin ansiosta. Suurin osa näistä olivat tapahtua paikallisten älyttömästä käyttäytymisestä liikenneympyröissä. Silloin kun on auto ollut omistuksessa, niin kilometrejä on tullut noin 20-25 tkm/vuosi. Ei ylinopeussakoja, ainoastaan kolme pysäköintivirhemaksua.
   
 29. blastermaster

  blastermaster

  Viestejä:
  1 048
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kortti ollut kohta 20 v. En tiedä mitä kolariksi lasketaan mutta:
  Autolla
  -Talvella yks rengas ojassa kerran
  -Pakulla parkkihallissa kylki tolppaan
  -Peura
  -Pupu
  -Jyrsiöitä

  MP
  -Ohitustilanteessa auto kääntyi eteen
  -Useita kaatumisia
  -Lokki
  -Koira
  -Lapsi polkupyörällä
  -Pupu
  -Pikkulintu, useita
   
 30. Smaga

  Smaga

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  10 vuotta ja 0 kolaria tähän mennessä.
   
 31. KLF

  KLF

  Viestejä:
  408
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Koskaan ei oo mitään sattunu, mitä ny pari viikkoa sitten viimeksi taisin pistää yhden vm.-00 fiestan lunariin (lappujen mukaan vastapuolelle maksettiin karvan alle 800e, jolla saa kokonaisen auton nettiautosta jo).
  Aamulla töihin mennessä joku ihmeen ajatuskatko, kun viereiselle kaistalle tuli vihreät ja jono nytkähti eteenpäin lähdin itsekin liikkeelle. Pari metriä myöhemmin oli vastassa Fiestan perä, omalla kaistalla edelleen punaiset...

  Vastapuolelta meni takaluukku solmuun ja perä muutenkin ihan kasaan, omassa autossa taisin yhden pienen halkeaman bongata maskista ja yksi parkkitutkista pimeni. Ajokortti tässä kohtaa ollu taskussa jo 27 vuotta...
   
 32. Manakuski

  Manakuski

  Viestejä:
  399
  Rekisteröitynyt:
  12.10.2017
  Kortti ollut 14-vuotta ja kilsoja 40-60tkm per vuosi. Koheltamista autojen kanssa on kyllä riittänyt, mutta koskaan en ole törmännyt kehenkään muuhun. On ollu auto ojassa, on ajettu autosta kylki sisään (autokatoksen seinän kulmaan), peruutettu takapuskuri lämpötolppaan, johto tolpassa kiinni lähdetty ajelemaan, 1993 Astrasta tuhottu kannentiiviste, kytkin ja eturenkaat (18v:nä ajotyylillä on/off kaasu ja kuminpolttoa jne. muuta hölmöä).

  Minun perään on kahdesti täräytetty. Toisella kerralla vanhus ja toisella kerralla nainen.

  Sitten niitä mitä ei lasketa, niin läheltäpiti-tilanteita on sattunut niin paljon, etten jaksa edes muistaa. Joskus oma syy, useammin ei. Kortinkin olen ajanut ohitustilanteessa hyllylle vuonna 2007, sen jälkeen ei sakon sakkoa parkkikiekon unohdusta lukuunottamatta.

  Auto on meinannut karata lapasesta lukuisia kertoja, mutta koska en ole koskaan ajanut rallia, en ole ojassa käynyt vauhdista. Ainut ojaanajo tapahtui itseasiassa vuonna 2016-2017 uudenvuodenaattona kun ajoin ensin ohi asiakkaan pihan liittymästä pimeällä tiellä, jonka jälkeen peruutin, mutta en peruuttanut tarpeeksi pitkälle ja käänsin sitten suoraan oikealle ojaan liittymän ohi... Ei vaurioita, mutta jälkeenpäin kyllä nauratti odotella 2 tuntia hinausautoa. Muuten on tiellä pysytty, juuri ja juuri.

  Tänään taas Oulun liikennehelvettiin taksilla pyörimään...
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2017
 33. tuplaweeberit

  tuplaweeberit

  Viestejä:
  308
  Rekisteröitynyt:
  08.04.2017
  Reilu 20 vuotta nolla kolaria, 16 ylinopeus sakkoa
   
  taski tykkää tästä.
 34. akse

  akse

  Viestejä:
  1 290
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  15 vuotta kortti, 0 kolaria tai muutakaan, 2 parkkisakkoa.

  Kilometrejä jotain 10k vuodessa. Ekoina vuosina ei tullut juuri ajettua ainakaan omaa autoa.
   
 35. spede

  spede Köyhä

  Viestejä:
  1 790
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  12v

  - porukoiden autolla peruuttanut kukkapurkkiin porukoiden pihalla :tdown: auton kyljessä paskarantu
  - kaverin autolla hirveässä lumipyryssä peruuttanut mattotelineeseen, takapuskuri lommoilla

  Molemmat n. 2v sisään kortin saamisesta.

  Sakot saanut kerran puuttuvasta turvavyöstä liikkuvan poliisin ratsiaan ajaessa ja yhdet parkkisakot myös joskus.
   
 36. Myssi

  Myssi

  Viestejä:
  63
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  18v, kevarikortti pari vuotta aiemmin. Kevarilla kerran tuuttasin auton persieeseen kävelyvauhtia. Autosta lähti suurimmat liat pois kohdasta johon osuin ja pyörän muovinen etulokari halkesi että ei kovin kummoisesti käynyt.

  Autolla tuli melkein heti kynnettyä ojanpohjaa kun liukas yllätti autoilijan. Omin voimin nousi ylös kun aikansa jurnutti menemään.
  Pari talvea myöhemmin melkein samassa kohdassa uudelleen ojan pohjalle mutta sen jälkeen onkin ollut rauhallisempaa.

  Sen suurempia kolareita ei ole vielä kohdalle osunut, läheltä piti tilanteita jokunen. Jännäkakkaisin kai kun MP:llä joskus vuosia sitten kirkkonummen perämetissä ajeli ja peuralauma laukkasi tien yli pusikosta.
   
 37. Hebe

  Hebe

  Viestejä:
  17
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  23v, ensinmäiset 5 vuotta vähillä kilometreillä porukoitten autolla, ei mitään ihmeempiä. Sitten 4v pk-seudulla firman pakulla <10tkm/a, parit parkkisakot. Muutto Ouluun ja töitten takia ajoja 20-30tkm/a, ~3 ylinopeussakkoa heti alkuun, sen jälkeen ajellut nopeusrajoitusten mukaan. Kerran liukkailla auto valui kävelyvauhtia jäisellä tiellä perunapeltoa muistuttavalle työmaatielle, kun olisi pitänyt kääntyä muttei vaan kääntynyt. Sieltä ei päässyt omin avuin pois. Maanteillä muutamat paniikkijarrutukset porojen ja dynaamisten maantiesankareitten takia.
   
 38. petepas

  petepas

  Viestejä:
  568
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  29 vuotta ollut kortti jona aikana

  - peräänajo, ei ollut oma vika
  - nokkakolari taksin kanssa, ei ollut oma vika kun taksi oikaisi kurvissa väärän kaistan kautta. Mutsin Kadett lunastukseen
  - pari kertaa peruuttanut parkkipaikalta lähtiessä toiseen autoon, oma vika. Pieniä maalivaurioita

  Yksi ylinopeussakko
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2017
 39. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  2 363
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sakkojen suhteen meitsillä ollu vähän heikko vuosi. Ensin pääsiäisenä 280e pikavoitto ja heti perään elokuussa 320e. :(
  Noita ennen onkin vierähtäny edellisistä sakoista aikaa yli 10 vuotta.
   
 40. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  3 943
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kortti ollut hm.. yli 20 vuotta. Ekalla autolla ei mitään, seuraava meni ojaan kävälyvauhtia talvella loivassa mutkassa, oli vähän liukasta. Sitten isän auto melkein lunastuskuntoon, oikealta tuli joku just kanssa kortin saanut sellaista vauhtia että näin että se oli välillä ilmassa. Poliisi mittaili jarrutusjälkiä, jotka oli katkonaisia. Näin siis laskivat että sen auton vauhti oli alle 80kmh, ja rajoitus jotan 40-50kmh. Mun vika että joku vetää satasta keskellä kaupunkia ilmalennossa.

  Appiukon auton kanssa kerran peruutin liikennevaloissa jonkun keulaan, kun edellä olija töpeksi jotain ja ajattelin vähän koukata. Yhtään en nähnyt peileistä että takana olikin joku, heilautin kättä vaan että sori - ja jatkoin matkaa. Vetokoukku oli, en sitten tiedä mitä sille toiselle kävi...
  Saman auton etuloksun kolhin johonkin, en kyllä muista yhtään mihin.

  Yhden auton ruttasin vieraassa kaupungissa, kun en pimeällä nähnyt stop merkkiä. Vautia taas reipas kävelyvauhti ja vasemmalta tuli joku vasta kortin saanut hyvää haipakkaa keskellä kaupunkia.... Mun piikkiin kun se stop merkki.

  Offroad suska luisui nappularenkailla alamäessä suoraan risteyksen yli jarrut lukossa jäällä, ojan yli ja pysähtyi sitten pajukkoon. Ei vaurioita, vähän piti kirvestä käyttää että sain auton irti pajusta ja sitten kaarros pellolla ja vauhdilla ojan yli takaisin tielle. Ihan hyvä ettei sattunut olemaan muuta liikennettä sillä hetkellä.

  Mopolla ei mitään, piikillä ei mitään, MP:lla ei mitään.

  Romurallia kun tuli harrastettua aikoinaan, niin kolaroinnit voi laskea varmaan sitten jo sadoissa:D
   
 41. Tembba

  Tembba

  Viestejä:
  38
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kortti ollut noin 8 vuotta ja ennen sitä tietysti mopokortti. Mopolla tuli tunaroitua aika paljonkin autolla sit vähemmän. Ensimmäisellä viikolla kun sain autokortin peruutin lipputankoa päin, mitään ei käynyt kaverit vaan nauroivat. Keväällä peruutin tuntemattomalla tiellä pakettiauton ojaan ja tästäkin selvittiin ilman vaurioita. Lähin tilanne on ollut jarruremontin jälkeen Ford Ka:lla koeajokierroksella kun joku venäläinen tuli kolmion takaa eteen ja onneksi oli uudet jarrut juuri laitettu, koska löin liinat kiinni ja takapuskurin ja auton väliin ei olis edes hesari mahtunut :D Kilsoja tulee vuodessa noin 15k
   
 42. sf78

  sf78

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Ei yllättäen mitään. Sillä oli joku kasari Volvo alla, mihin lie ratakiskoon koukku hitsattu?
   
 43. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  879
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Kortti 11 vuotta, 0 kolaria.
  Yksi "ulosajo" penkkaan jäisessä mutkassa ekana vuonna ja korttia katsastuskonttorilta hakiessa takana ajava tömähti peräpuskuriin.
  Niin ja iso bemari (750) lähti aikoinaan parkkipaikalla käsistä suoraan betoniporsaaseen -> etupuskurista pala irti ja toinen sumari rikki.
   
 44. Legacy

  Legacy

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kortti paria viikkoa vajaa 11 vuotta, vuotuiset ajomäärät olleet kokoajan 30-60tkm. Kolmesti rytissy:
  -kevään viimeisillä liukkailla ja todella surkeilla renkailla, 20-30kmh vauhdilla mutka liukuen suoraksi ja vastaantulijan keulaan, säikähdyksellä ja pellillä selvittiin
  -todella pitkän työrupeaman päätteeksi tuli yöllä väsy ajaessa, 80-100kmh lasissa valopylvään läpi pellolle, naarmu otsassa ja huuli halki, auto otti pahemmin vauriota
  -moottoripyörällä 40-50kmh mutkassa lähti takarengas alta, ei suoristunut ja ”katon kautta ympäri”, 2 viikkoa tampereella hoidettavana, kurkun päässä murtio ja ruhjeita siellä täällä
   
 45. Kuspho

  Kuspho

  Viestejä:
  146
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Kortti ollut 9 vuotta, ja mitään ihmeempiä ei ole tapahtunut.

  Kerran lipsahtanut vänkärin eturengas ojan puolelle. Kyseessä jäinen risteys ja paskat vanhat renkaat, vauhti luokkaa kävely. Ei vahinkoja ja vastaantulija auttoi työntämään pois.

  Kahdesti sitten joku pakittanut minuun pahki parkkipaikalla. Niistä selvitty jäljellä puskurissa, ja lommolla lokarissa.
   
 46. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  1 049
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  22 vuotta, 0 varsinaista kolaria, 1 ojaan loskassa liukuminen ilman vaurioita ja 2 auton vähäistä muotoilua (roskikseen ja hallin tolppaan). 1 parkkisakko. Kaikki "tapahtumat" uran alkupuoliskolla ja romuautoilla. Ojaan liukuminen nolotti ja parkkisakko (kiekon unohdus, 5 min.) vitutti.
   
 47. pkuitune

  pkuitune

  Viestejä:
  208
  Rekisteröitynyt:
  02.03.2017
  Kortti ollut 10 vuotta, ja viimeisen 2 vuoden aikana on sattunut kolme haveria... :oops:
  1. 2016 talvella töytäisin pyöräilijää suojatiellä
  2. 2016 keväällä ajoin peräkärryä vetäneen auton perään, kun liikennevalo oli vaihtumassa punaiseksi ja minä olin kiirepäissäni ehtimässä niistä
  3. 2017 loppukesästä tuli moottoritiellä henkilöauto satasta perseeseen, kun olin itse hidastanut nopeuden edessä olleen jonon mukaiseksi -> auto lunastukseen. Samaan iloiseen joukkoon liittyi vielä kolmaskin auto, ja tämä siis Kehä 1:n rampissa Turunväylällä klo 8 ruuhkassa :geek:

  Näiden lisäksi on vielä erinäisiä ojassa könyämisiä peltoautoilla ym. kilvettömillä menopeleillä.
   
 48. Good

  Good Premium-jäsen Team Apple

  Viestejä:
  1 259
  Rekisteröitynyt:
  23.03.2017
  6 vuotta ollut

  1 sakko liikenteen vaarantamisesta kun osuin sivupeilillä bussia Tampereen keskustassa
  1 kerta peruutus puuta päin
  1 kerta ajo liikennemerkkiä päin
  3 parkkisakkoa
   
 49. Juutas

  Juutas

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2016
  Kortti ollut 9v. Mopokortti sitä ennen tietysti

  Mopo aikaan:
  -Nainen kääntyi risteyksessä eteen-> suoraan kylkeen ajoin.
  -Kaverin kevarin kyydissä n.80km/h vauhdissa lepikkoon, meinasi henki lähteä.

  Autolla:
  -Kaverin sunnyn kyydissä, kun pienellä metsätiellä ajeltiin nokat vastakkain maasturin kanssa. Silloinkin meinasi henki lähteä.
  -Yksi nainen tupsautti jäisessä risteyksessä suoraan konttiin. Peltivaurioita tuli ihan riittävästi.
  - Itse ajellu monta kertaa täällä korvessa ojiin liian suuren tilannenopeuden takia, tien kuntoon nähden(käytännössä auraamattomia teitä). Aina ilman vaurioita toistaiseksi selvitty.

  2 kertaa sakot saanu ylinopeudesta ja molemmilla kerroilla poliisi otti lisenssin haltuunsa.
   
 50. Jims

  Jims

  Viestejä:
  117
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Kortti on ollut nyt 15 vuotta, jonka aikana on sattunut muutama haveri:

  -Peräänajo T-risteyksessä, edellä ollut takaveto Vito ei talviliukkailla päässytkään eteenpäin, vaan valui minun autoni päälle ja itse lähdin eteenpäin, kun ajattelin Viton menevän.
  Tässä molemmat maksoivat omat kulunsa omasta kaskostaan.

  -Ketjukolari kolmikaistaisella tiellä, eräs muori rykäisi Touraninsa minun pysähdyksissä olleen autoni takapuskuriin ja minun autoni pomppasi edessä olleen Pösön perään.
  Muori oli lähtenyt vaistomaisesti liikkeelle viereisen kaistan autojen lähtiessä liikkeelle.
  Kaikki kulut menivät muorin auton liikennevakuutuksesta.

  -Minun autoni vetokoukku meni takaani tulleen B-mersun etupuskurin läpi, kun olin juuri peruuttanut pois parkkiruudusta ja lähtenyt valuttamaan hitaasti eteenpäin.
  Mersun kuski oli selannut puhelinta ja antanut samalla auton valua hitaasti eteenpäin, eikä hän ollut huomannut minun peruuttamistani, joten vahinko meni Mersun vakuutuksen piikkiin.
  Tässä minun tappioni oli ainoastaan vetokoukun kuulan suoja, koukun maalikaan ei silmällä havaittavasti kärsinyt.
  Mersusta meni sen sijaan etupuskurin kuori sekä runko ja niiden mukana pari pysäköintitutkaa, flektipaketti, ilmastoinnin- ja jäähdyttäjänkennot, sumuvalo ja toisen etuvalon kiinnikkeet.
  Mersu meni siihen kuntoon, että se oli pakko hakea hinurilla pois, kun ei suostunut enää käynnistymään.

  Sitten on ollut 4-5 tapausta, jossa pysäköityä autoani on murjottu joko toisella autolla tai jollain muulla esineellä.

  Viime kesänä yksi venemies tökkäsi käsin trailerinsa vetopään Hiaceni sivuoveen sillä seurauksella, että oven alaosa meni kunnolla ruttuun.
  Tästä en saanut korvauksia mistään, vaikka tein vahinkoilmoituksen ja vakuutusyhtiöni painosti venemiestä, mutta kun hän ei tehnyt vahinkoilmoitusta painostuksesta huolimatta, niin ei auttanut.

  Ammattikuskin uralla meni sitten Ategoista muutamia etuvilkkuja, kun piti tunkea perä edellä ahtaisiin pihoihin ja niissä oli keulan tiellä milloin mitäkin lumipenkkoja ja kukkapurkkeja.
  Kerran myös kopsahtivat peilit HSL:n bussin kanssa yhteen, kun jouduin Mannerheimintiellä väistämään kuoppaa väistänyttä henkilöautoa oikealle ja bussi lähti samaan aikaan pysäkiltä pois, jolloin bussin vasen peili tunkeutui hetkeksi minun kaistalleni.

  Intissä nyt tuli Sirkka-Liisalla ja Pasilla joitain kertoja halattua puita, mutta se enemmänkin kuului asiaan.

  Leikkiessä on sitten tullut pyörähdeltyä, mutta leikkiminen on aina tapahtunut sen verran väljällä alueella, ettei vahinkoja ole tapahtunut.

  940:sen turbo talvi-Volvon joutui muutamaan kertaan pukkaamaan pois penkasta, kun vanhoilla saksan kitkoilla ei aina saanut optimaalisia ajolinjoja aikaiseksi, varsinkaan kun innostui vähän perää irroittamaan.

  Kilometrejä on varmaan tullut se 25-45 000 vuodessa, kun laskee kaikkien vehkeiden ajomäärät yhteen.
   
  Fozyzy tykkää tästä.