Kotiteatterin kytkentäongelma

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja Kaali, 27.12.2018.

 1. Kaali

  Kaali

  Viestejä:
  104
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Menin ostamaan tällaisen LG:n television -> Verkkokauppa.com jonka yritän saada toimimaan kotiteatteriani kanssa. Kotiteatteri vahvistimessa on tällaiset liitännät takana ->
  [​IMG]
  Nyt äänilähdöt on kytketty siten, että ne lähtevät vahvarista "Aux/rec in" -> television "L/Mono" ja "Audio (R)" liitäntään.

  "KLIK KUVA"

  Näin omasta mielestäni aiemmin sain kuulumaan kotiteatterini vanhassa televisiossani scart-adapterin kanssa, mutta en nyt. Missähän menee vikaan? Vai onko helpoin ratkaisu tässä tapauksessa käydä ostamassa optinen toslink audiokaapeli?

  Lisäksi ihmetyttää se, että miksi ps4 -konsolini ei lähde käyntiin, onko vika kytkennöissä vaiko missä? Ps4:lta menee tällä hetkellä hdmi-kaapeli suoraan vahvarin in-liitäntään ja näin se toimi myös aiemmin vanhassa televisiossani kotiteatterin kanssa. Vahvarista menee johto hdmi-out liitännästä television in-liitäntään. Chromecast tosin toimii ainoastaan tällä hetkellä yhdessä kaiuttimien kanssa.
   
 2. Kullervo

  Kullervo

  Viestejä:
  535
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos vahvistimessa on ARC, pitäisi audion kulkea HDMI-kaapelia pitkin vahvistimen suuntaan. HDMI-kaapeli pitää olla kytkettynä telkkarissa ARC:ia tukevaan HDMI porttiin. Jos ei ole ARC:ia, niin pitää vetää optinen kaapeli äänille.

  Eikö siis PS4 lähde ollenkaan käyntiin, vai kuva ei näy?
   
 3. Kaali

  Kaali

  Viestejä:
  104
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Eli kun tuossa vahvistimessa ei näytä olevan "arc" paikkaa, niin täytyy käydä ostamassa optinen kaapeli? ARC-hdmi paikka näyttää olevan vain telkkarissa itselläni.

  Pleikkari ei tosiaan lähde ollenkaan käyntiin. Kun virtanappia painaa, niin se "piipittää" nopeasti muutaman piipityksen peräkanaan, mutta mitään muuta ei tapahdu.
   
 4. Kullervo

  Kullervo

  Viestejä:
  535
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kannattaa varmistaa vielä vahvistimen manuaalista, että löytyykö siitä ARC. Jollei, niin helpointa ja halvinta ostaa se optinen kaapeli.

  PS4:llä pääsee jonkunlaiseen korjausvalikkoon, kun muistaakseni pitää virtanappia pohjassa useita sekuntteja. Se voi vaatia esimerkiksi tietokannan uudelleenrakennuksen. En valitettavasti muista tarkkoja ohjeita, googlettamalla varmaankin löytyy.
   
 5. Kaali

  Kaali

  Viestejä:
  104
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Pikaisella googletuksella löytyikin vastaus, että tuosta vahvistimesta pitäisi löytyä ARC hdmi-out liitännästä. Täytyypi kokeilla huomenna tuota.
   
  Kullervo tykkää tästä.
 6. Kullervo

  Kullervo

  Viestejä:
  535
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vahvistimen HDMI out - > telkkarin HDMI in (ARC). Muut äänijohdot pois telkkarin ja vahvistimen väliltä. Voi olla että vaatii jonkun asetuksen muuttamisen vahvistimen/telkkarin valikoista, jotta ARC napsahtaa päälle.
   
 7. Kaali

  Kaali

  Viestejä:
  104
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ei tainnut olla arc liitäntää vahvarissa vaikka niin netissä luki. Joka tapauksessa en saanut ääniä liikkumaan tuolla kaapelilla joten ostin toslink-kaapelin ja nyt rokkaa äänet, kiitos. :tup:
   
 8. TirtZa

  TirtZa

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  03.10.2018
  Laitanpa kyssärin tänne kun lähinnä "ongelmaani":

  Käytössä lg l8, lg sk9y soundbar ja ps4 pro. Olen ymmärtänyt että nuo kannattaisi kytkeä ps4=>sk9=>c8 mutta harmikseni huomasin että soundbar ei tuo 2160p rgb:tä läpiviennillään vaikka mitä asetusta säätäisi ja täten ps4 käyttää 2160p yv420 tilaa. Ilmeisesti näin toimimalla kuitenkin soundbar saa paremmat ääniraidat pleikkarin pyörittämistä bluraysta käyttöönsä ja täten ajaa asiansa paremmin (ymmärtääkseni telkkarin kautta arcilla kierrättämällä putoaa atmokset yms. pois käytöstä) vai olenko väärässä, kun c8 specseissä lukee atmos ja 5.1 passthrough dd ja dts matskuille.
   
 9. jam6

  jam6

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2017
  Vinkkejä kans kaivataan: Kenwoodin vanha 5.1 vahvari pelkillä input RCA-liittimillä ja Sonyn KD-65XD700, onko heittää vinkkiä mikä boxi kannattaa heittää väliin, eBayssä muutamia mutta yhdessäkin piti tehdä etupaneeliin reikää isommaksi että sai 5.1 moden päälle ja usea boxi ei oikeesti edes toimi, ainakaan arvostelujen mukaan.

  Ilmeisesti ainakin Sonyn HDMI 3:sta saanee ulos 5.1 signaalia mutta optinen jäi itselle vähän arvoitukseksi löytyykö sieltäkin outputista vanhan liiton signaalia.

  Kelpaako tämä, siis jos toimii: HDMI Analog Audio Extractor Support 5.1CH 2CH 4K 3D AC-3/DTS Decoder Adapter Box 614993439879 | eBay

  Ja jos jollain on omia kokemuksia toimivasta alle 100€ ratkaisusta niin otetaan vastaan.
   
 10. Kullervo

  Kullervo

  Viestejä:
  535
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jep, jos pistät suoraan HDMI-kaapelin telkkariin niin menetät HD-äänet. Mutta koska kyseessä on soundbar, niin en stressaisi tästä. Äänenlaatu on sitä luokkaa, ettet todennäköisesti erota dolby-materiaalia HD-materiaalista. Jos jää vaivaamaan niin kokeile erotatko.