Ravintolaruokaa puoli-ilmaiseksi: Suomalainen kohusovellus osoittautui jättimenestykseksi – nyt kelkkaan hyppää myös Kotipizza
ResQ:ssa on aikaisemmin ollut mukana yksittäisiä, pieniä toimijoita. Poikkeuksena voi toki mainita Keskon, jonka myötä K-marketteja on ilmestynyt ResQ:n kartalle: ResQ Club
Kotipizza on kuitenkin suuri toimija, ja kansainvälisessä omistuksessakin. Jos isot ketjut ja tunnetut puskevat hävikkiään myymällä, niin tämä hävikki on todennäköisesti suositumpaa kuin "kurantti tavara", jota saa etnisistä kebumestoista.
Onko tässä mahdollisuus oligopolisoitumiseen isojen ketjujen taholta, kun ne kaappaavat segmentit pienemmiltä toimijoilta?
Markkinataloudessa tehokkaimmat selviävät, mutta ongelmaksi muodostuu se, että ravintola-ala on SUOMESSA hyvin työvoimavaltainen, ja tästä johtuen erittäin reguloitu. Jos jotkut vääntäisivät noita pizzoja euron päiväpalkalla ja kuljettaisivat ne vielä asiakkaalle samalla rahalla siltojen alla asuen (kuten etelänmaissa), niin silloin erilaisilla ravintolakonsepteilla olisi enemmän vapausasteita. En siis tarkoita, että olisi hyvä, jos jotkut joutuisivat asumaan kadulla, kun ei ole varaa asuntoon, vaan se on vaan fakta, että Suomessa jokaiselle halutaan taata korkeat elämisen standardit ja vastuu asiasta vyörytetään työnantajalle, joka puolestaan johtaa siihen, ettei työnantajana ole aina niin helppoa.
ResQ:ssa on aikaisemmin ollut mukana yksittäisiä, pieniä toimijoita. Poikkeuksena voi toki mainita Keskon, jonka myötä K-marketteja on ilmestynyt ResQ:n kartalle: ResQ Club
Kotipizza on kuitenkin suuri toimija, ja kansainvälisessä omistuksessakin. Jos isot ketjut ja tunnetut puskevat hävikkiään myymällä, niin tämä hävikki on todennäköisesti suositumpaa kuin "kurantti tavara", jota saa etnisistä kebumestoista.
Onko tässä mahdollisuus oligopolisoitumiseen isojen ketjujen taholta, kun ne kaappaavat segmentit pienemmiltä toimijoilta?
Markkinataloudessa tehokkaimmat selviävät, mutta ongelmaksi muodostuu se, että ravintola-ala on SUOMESSA hyvin työvoimavaltainen, ja tästä johtuen erittäin reguloitu. Jos jotkut vääntäisivät noita pizzoja euron päiväpalkalla ja kuljettaisivat ne vielä asiakkaalle samalla rahalla siltojen alla asuen (kuten etelänmaissa), niin silloin erilaisilla ravintolakonsepteilla olisi enemmän vapausasteita. En siis tarkoita, että olisi hyvä, jos jotkut joutuisivat asumaan kadulla, kun ei ole varaa asuntoon, vaan se on vaan fakta, että Suomessa jokaiselle halutaan taata korkeat elämisen standardit ja vastuu asiasta vyörytetään työnantajalle, joka puolestaan johtaa siihen, ettei työnantajana ole aina niin helppoa.