Kotimainen Varjo julkaisi ensimmäiset kuluttajaluokan VR-lasinsa – Varjo Aero

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
1 827


Diizzel kirjoitti uutisen/artikkelin:
Suomalainen Varjo on toiminut VR-lasien kentällä jo pidemmän aikaa yrityksen esiteltyä ensimmäiset lasinsa jo vuonna 2017. Nyt aiemmin vain yritysluokkaan laseja kehittänyt valmistaja on laajentanut alaansa ja uudet SteamVR-pohjaiset Varjo Aero -lasit on suunniteltu soveltuvaksi niin yrityksille kuin myös kuluttajille.

Lasit sisältävät molemmille silmille 2880 x 2720 -resoluution tarjoavat miniLED-näytöt, 90 hertsin ruudunpäivitysnopeudella. Näyttöjen luvataan kattavan 99 % SRGB ja 95 % DCI-P3 -väriavaruuksista sekä yltävän 150 nitin maksimikirkkauteen. Näkökentän leveydeksi luvataan 115 astetta ja korkeudeksi 134 astetta. Lisäksi virtuaalilasit kykenevät seuraamaan käyttäjänsä silmien liikkeitä 200 hertsin nopeudella, minkä myötä lasit pyrkivät optimoimaan kuvanlaatua käyttäjän silmien mukaan.

Varjo Aero painaa 717 grammaa, josta 487 tulee itse visiiristä ja 230 grammaa puolestaan pääpannasta, jonka takaosassa on vastapaino. Laseissa on kaksi painiketta, yksi molemmille puolille, sekä 3,5 mm:n yhdistelmäliitäntä kuulokkeille ja mikrofonille.

Aero ei sisällä käyttäjän käsien seurantaan tarkoitettuja majakoita, vaan ne on ostettava erikseen, sillä visiirissä ei ole myöskään kameroita kyseistä tarkoitusta varten. Myös peliohjaimet käyttäjällä on ostettava itse, sillä niitäkään ei virtuaalilasien mukana toimiteta. Itse lasien lisäksi toimitussisältöön kuuluvat kuitenkin kuulokkeiden tietokoneeseen liittämiseen käytettävä VR-adapteri, 5-metrinen USB-C-kaapeli, virtalähde, nappikuulokkeet ja lasien puhdistusliina.

Tietokoneeseen lasit yhdistetään USB-A 3.0 - ja DisplayPort-kaapeleilla. Minimivaatimukset Varjo Aeron kanssa käytettävälle tietokoneelle ovat vähintään 4-ytiminen prosessori ja Nvidia RTX 3050- tai RTX 2060 -tason näytönohjain

Varsin pelkistetystä toimitussisällöstä ja kuluttajamarkkinoille suuntaamisesta huolimatta Varjo Aeron hinta ei ole missään nimessä edullinen, vaan lasien kehittyneestä teknologiasta saa maksaa varsin reilusti. Suositushinta ennen veroja on 1990 euroa. Valmistajan kotisivuilta virtuaalilasit ovat tilattavissa välittömästi ja toimitukset alkavat vuoden loppuun mennessä.

Lähde: Varjo

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokattu:

finWeazel

FIREd
Tukijäsen
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
4 954
Sen for all tilalta olisivat voineet mainostaa "För bättre folk". Kannattaa odotella arvostelut ennen tilaamista. Softassa ainakin isoa vikaa vielä. Ehkä korjaantuu, ehkä ei

four weeks using the headset I’ve noticed significant peripheral distortion when rotating my head. As I look away from a virtual object or surface, it appears to warp as if not entirely solid. Only the very center of my view looks stable. It’s incredibly distracting (which, ironically, is only enhanced by the clarity of the display).
 

UX

Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
231
Ilmeisesti toimii vaikka Viven majakoilla ja Indexin ohjainten kanssa.

Tämä vaikuttaa kiintoisalta, saattaa lähteä hankintaan sitten, kun saa tonnilla käytettynä.
 
Liittynyt
13.09.2017
Viestejä
344
On se kun vieläkin käyttää USB A ja DP liitäntää. Kuinka vaikeaa on siirtyä yhteen USB-C kaapelin ja käyttää DP-alt modea. Harmikun VirtualLink kaatu.
 
Liittynyt
13.09.2017
Viestejä
344
Onpas outo härveli kun ei toimi AMD korttien kanssa. Tainnut unohtaa että sellasia on olemassa tai saanut sitä hyvää nvidia rahaa.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 622
AMD kortteja ja AMD prossia on niin vähän kuluttajatuotteissa, etteivät pienemmät firmat "tuhlaa" rahaa niiden tukemiseen. Harmi sinällään. Kaksi yhtä isoa firmaa pitäis pitkällä aikavälillä kilpailun tasaisempana kuin yksi iso ja yksi pieni...
Ehkä sitten jos ja kun saavat ongelmat kuntoon Intel Nvidia puolella ja rahaa alkaisi virrata sisään AMD tukikin alkaisi tihkua tähän tuotteeseen...

Toivossa on hyvä elää, sano lapamato!
 

Starglazer

Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 719
Onhan tämä todella kovan oloinen laite. Tuleeko IOTekkiin testiin?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
186 581
Viestejä
3 394 640
Jäsenet
60 808
Uusin jäsen
jerppanen

Hinta.fi

Ylös Bottom