Kotimainen Jolla-puhelin täytti seitsemän vuotta

Liittynyt
06.11.2020
Viestejä
106
Jolla, toiseksi paras puhelin mitä minulla on koskaan ollut. Ainoastaan N900 oli käyttökokemukseltaan miellyttävämpi.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 101
Sano nyt ihan vakavalla naamalla paljonko tarvitaan lisää miljoonia valmiin käyttöjärjestelmän skaalaamiseen uudelle resoluutiolle. Siis ihan vitun tosissaan yritettiin, mutta miljoonat ei vaan millään riitä resoluution muutokseen? Kuinka paska se niiden käyttis sitten tosiaan on, kun uusi resoluutio tarttee kolmatta miljoonaa edestä koodaamista ja silti ei vittu tampioilta onnistu.
Kyse ei ollut käsittääkseni pelkästään jostain "ruudun resoluution vaihtamisesta", vaan siinä, että lisättiin tuki sille, että niiden käyttöliittymäkomponenttien kokoa voidaan vapaasti dynaamisesti skaalata.

Ja se ei ole mikään pikkuhomma. Siihen tarvii helposti satoja miestyötunteja jolloin hinta nousee helposti sinne miljoonan euron luokkaan.

Ja myös siitä, että se muuttunut ruututila saadaan järkevästi käytettyä. Jolloin montaa asiaa piti muuttaa.

Ja jos asia on tosiaan niinkuin väität, niin miksei Jolla voinut sanoa sitä rehellisesti? Miksi piti esittää ja valehdella ja jopa lavastaa "tuotekehitystä"?
Mitä ihmettä ny oikein horiset? Jolla teki tuotekehitystä, joka tarvittiin siihen, että tabletissa on toimiva ja järkevältä näyttävä käyttöliittymä. Käyttöliittymä on olennainen osa tuotettta.

Eli jos et ole yksi niistä Jollalle runkkailevista vitunaikaisista fanipojista, niin koita edes perustella äläkä heittele noita "no tuotekehitys maksaa" tyylisiä tyhjiä onlinereita. Tuo on Jollan uhrien vähättelyä.
Ei ole, vaan se on faktojen kertomista ihmisille, jolta ne on hukassa. Tässä ei ole kyse mistään "uhrien vähättelystä".

Pitää ilmeisesti vääntää vielä rautalangasta. miksi tuotekehitys maksaa: Softan tuotekehitys tarkoittaa ohjelmointia, joka on työtä, josta maksetaan sen palkkaa sen tekijälle. Lisäksi pitää maksella veroja ja veroluonteisia työnantajamaksuja, joiden takia työnantaja joutuu maksamaan selvästi enemmän kuin mitä työntekijä saa käteen.

Lisäksi firmoilla tyypillisesti on toimitilat, joissa työntekijät käyvät töissä. Näistä joudutaan maksamaan vuokraa.

Ja Jolla on edelleen olemassa, se vaan ei tee mitään vaan ylläpitää yhtä käyttistä
Jolla kehittää ja ylläpitää käyttöjärjestelmää

Se tarkoittaa työtä, jota tehdään, ja josta pitää maksaa palkkaa sitä tekeville ihmisille.

jota Jollan omien fanien mukaan on mahdotonta saada uusille laitteille portattua kun maksaa miljoonia tyhmien rahaa per laite.
Melkoista olkiukkoilua.

Tässä ei ollut kyse miljoonista/jokainen uusi laite vaan siitä että kun se käyttöliittymän porttaus kunnolla skaalautuvaksi on tehty, sen jälkeen sen saa portattua helposti muillekin laitteille.

Mutta, jos joudutaan enemmän ajurikehitystä tekemään, se hinta nousee aika helposti miljooniin ihan per laitekin. Tässä ilmeisesti ei jouduttu tekemään ajurikehitystä.
 
Viimeksi muokattu:

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 100
Mitä ihmettä ny oikein horiset? Jolla teki tuotekehitystä, joka tavittiin siihen, että tabletissa on toimiva ja järkevältä näyttävä käyttöliittymä. Käyttöliittymä on olennaiinen osa tuotettta.
Tuotekehitystä tehtiin softan osalta paljonkin, kun luotiin Sailfish OS 2.0. Tämän ansiosta Sailfish OS saatiin tuotua myöhemmin hyvin erilaisille laitteille tabletissa älykelloon.

Rautasuunnittelun osalta Jolla tuskin oli juurikaan tekemisissä tabletin kanssa. Siinä mielessä markkinointi johti tukijoita harhaan, kun annettiin ymmärtää laitteen olevan suomalaista suunnittelua. Todellisuudessa Jolla tabletti oli kiinalaisen laitetoimittajan mallistosta, johon suomalaiset valitsivat värit ja logot. Materiaalitkin olivat käsittääkseni samat Aigo X86 tabletin kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Electrolytic

Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
175
Minulla on vieläkin ennakkotilauksena hankittu Jolla 1 käytössä. Käyttö tosin rajoittuu toisena puhelimena tekstiviesteihin, sähköposteihin ja satunnaisiin puheluihin. Nettiselailuun ym. toimintaan teho ei vaan riitä, ei ole kunnolla riittänyt koskaan. Virta on ollut jatkuvasti tuon 7 vuotta päällä, joten alkaa akunkesto olemaan hiipumaan päin.

Mukana tullut T-paita oli niin törkeän näköinen, että se on saanut olla kaapissa keräilyesineenä. En ole tainnut kertaakaan laittaa sitä päälleni. Samoin punainen takakansi on ollut paketissaan lyhyen ihmettelyn jälkeen.

Mielelläni ottaisin vielä Sailfish-puhelimen, mutta Xperia 10 taitaa olla ainut aktiivisesti myynnissä oleva malli, johon virallisen version saa asennettua. Pienimäen viestissä vihjattiin, että tuki uusille laitteille olisi tulossa. Vahingossakaan en ole löytänyt mistään tietoja, mitä nämä laitteet olisivat. Tässä tulee taas eteen itseäni ärsyttävä asia eli pieni salamyhkäisyys, jota on ollut Jollan viestinnässä alusta asti.
 
Liittynyt
14.08.2017
Viestejä
7
Mielelläni ottaisin vielä Sailfish-puhelimen, mutta Xperia 10 taitaa olla ainut aktiivisesti myynnissä oleva malli, johon virallisen version saa asennettua. Pienimäen viestissä vihjattiin, että tuki uusille laitteille olisi tulossa. Vahingossakaan en ole löytänyt mistään tietoja, mitä nämä laitteet olisivat. Tässä tulee taas eteen itseäni ärsyttävä asia eli pieni salamyhkäisyys, jota on ollut Jollan viestinnässä alusta asti.
Lähdekoodi paljastaa kyseessä olevan hyvin todennäköisesti Xperia 10 II
 
Liittynyt
10.12.2016
Viestejä
383
Pienimäen viestissä vihjattiin, että tuki uusille laitteille olisi tulossa. Vahingossakaan en ole löytänyt mistään tietoja, mitä nämä laitteet olisivat. Tässä tulee taas eteen itseäni ärsyttävä asia eli pieni salamyhkäisyys, jota on ollut Jollan viestinnässä alusta asti.
Kai sinä nyt ymmärrät, ei mikään valmistaja paljasta etukäteen muiden tuotteiden merkkejä (lisenssi soppareita) tai mahdollisesti tulossa olevia toimintoja tai laitteita, ennen kuin nimet on paperissa tai muuten jokin projekti saanut vihreätä valoa? Näinhän se aina toimii joka alalla.

Eli tuossakin olisi ollut tasan kaksi vaihtoehtoa mainitsemassasi Pienimäen viestissä, eli kertoa vihjaten neuvotteluista jonkun valmistajan kanssa tai olla täysin hiljaa ja jättää kyseinen lause tekstistä pois. Se on sitten jokaisen asiakkaan oma mielipide kumpaa pitää parempana tapana.
Salamyhkäisyydestä ei ole kyse tai kiusanteosta lukijoille, kun siitähän sitten netissä paskamyrsky taas nousisikin jos olisikin etukäteen vihjattu jotain tiettyä merkkiä tai ominaisuutta jota ei syystä tai toisesta sitten saataisikaan toteutettua...
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
275
Kiitos Jollalle riskin ottamisesta.

Sattuuko kukaan tietään mistä saisi Lastun kuoria Jolla 1:een? Heillä oli joskus myynnissä mutta nyt ei enää löydy mitään.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 382
Viestejä
4 193 585
Jäsenet
70 726
Uusin jäsen
kyosti.laitinen@etp.inet.

Hinta.fi

Ylös Bottom