Kotikäyttöön tarkoitetut oluthanat

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja HMV, 10.10.2017.

 1. HMV

  HMV I know things

  Viestejä:
  543
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Viikonloppuna olin illanvietossa, jossa oli tämmöinen (tai lähes vastaava) hana: Pixmania

  Oli ihan perkuleen hauska juttu ja aivan oma fiilis, kun sai kaataa huurteisen kylmää(!) olutta hanasta itselleen. Laite syö 6l tynnyreitä (ei-standardi). Kaveri oli oman hanansa hankkinut Saksasta, mistä myös tilaa oluttynnyrinsä. Lähes 10 vuotta hänellä ollut tuo jo käytössä, eli ilmeisesti ihan toimiva, laadukas vehje. Oluen hinta Saksasta postin kautta kotiin toimitettuna halvempaa, kuin 6litran osto Alkosta samaa tavaraa.

  Näitä ei taida oikein Suomesta saada siten, että myös oluttynnyrien toimitus olisi turvattu. Hallitus taas ilmeisesti kiristämässä alkoholipolitiikkaansa ulkomailta tilaamisen suhteen, eli ei voi luottaa siihen, että voisi aina Saksasta tilata tynnyreitä?

  Kellään kokemuksia tämmöisistä kotimalleista? Muuta mieleentulevaa hanoista tai oluen tilaamisesta ulkomailta?
   
  MadHund tykkää tästä.
 2. Parotech

  Parotech

  Viestejä:
  251
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Innostuin jo että olisi saannut lyödä letkut 30 litran tankkiin kiinni ja hiilaripullon kylkeen mutta eih.

  Tuollaisten vahvempien olujen saaminen suomesta edellyttäisi isompaa oluen kuluttamista väkisinkin että tänne pohjolaan toimitettaisiin kuluttajien saataville isoja astioita, esim 6l astioita ko. käyttöä varten.
  Harmillista.

  Mahdollisesti tuollaisten tankkien täyttäminen voisi onnistua pienempien panimojen puolesta mikäli kyseessä ei ole kertakäyttö tynnyri sekä kunhan vaan liitännät saadaan sopimaan yhteen :confused2:
  Edellyttäen tietenkin ensin tyhjennys ja pesu vaiheet

  Käyttikö tuo laite jotain hiilihappoa vai oliko täysin sen oluttynnyrin armoilla?
   
 3. HMV

  HMV I know things

  Viestejä:
  543
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Oluttynnyrissä oli omat hiilihapot ja varmaan jokua aerosoli antamassa painetta? Aika yksinkertaiselta laitteelta se Philips näytti. Siinä oli jäähdytin ja lämpömittari ja mekaaninen kaatohana. Sekä jostain se mittasi, paljonko olutta oli jäljellä (tynnyrin paino?). Jokaisen oluttynnyrin mukana tuli "letku", jolla lävistettiin tynnyrin sinetti ja toinen pää kiinnitettiin hanaan, eli letkut kertakäyttöisiä ja ilmeisesti ei ole mikään standardi, eli pitää olla vielä tietyntyyppisiä oluttynnyreitä.

  Ainakin kaveri sanoi, että rahteineen tulee Saksasta muutaman euron halvemmaksi kuin sama määrä olutta alkosta. Mutta itseäni ainakin mietityttää tämä uusi alkoholilaki, että saako noita edes enää jatkossa tilattua Saksasta, vaikka joku olisikin valmis sellaisen Suomeen toimittamaan...
   
 4. peksuu

  peksuu

  Viestejä:
  320
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Käykö tuohon perfect draft tynnyrit? Ne kun olisi juurikin 6 litran pöniköissä

  Edit: Lisättäköön vielä, että itse olen tämmöistä käyttänyt jokusen kerran eikä hinta pahemmin paina. Ei ehkä ihan mitä aloittaja hakee, mutta halvalla pääsee testaamaan. 5L tynnyrit ainakin ulkomailla todella edullisia(n. 10€).
  Fass-Frisch | Zapfanlagen
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2017
 5. HMV

  HMV I know things

  Viestejä:
  543
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Joo, näyttävät olevan juuri oikeita tynnyreitä tuolle Philipsin hanalle.
   
 6. mige79

  mige79

  Viestejä:
  57
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  @peksuu Onkos sulla tai jollakulla muulla kokemuksia tuolta linkkaamastasi paikasta tilaamisesta? Kun ei kovin pahat postikulut näyttäisi olevan. Löin ostoskoriin 5 tynnyriä, tuommosen hanasysteemin ja sitten noita kaasupatruunoita jokusen paketin ja postikulut alta 20€ ja kokonaiskustannuskin posteineen olis jääny johonkin 150€ kieppeille, että ei todellakaan paha mielestäni.
  Se hana siis minkä laitoin koemielessä koriin oli tämmöinen Fass-Frisch | Zapfanlagen mikä vaikuttaa ihan järkevältä eli tynnyri säilyy pidempään kylmänä, kun tuupataan tuon ilmeisesti styroksieristetyn puufeikkitynnyrin sisälle.
  Tää kyllä rupes nyt aikalailla kiinnostamaan.. :D
   
 7. peksuu

  peksuu

  Viestejä:
  320
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tilasin vuosia sitten tuon pelkän hanan joten muusta ei ole kokemusta. Postit oli silloin päälle kympin.
   
 8. Kaiser Soze

  Kaiser Soze Johtaja BANNED

  Viestejä:
  4 933
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei ne EU:ssa tilaamista kokonaan pysty kieltämään. Turha silti haaveilla että tilaamalla pystyisi rahaa säästämään aina tulevaisuudessa.
   
 9. HMV

  HMV I know things

  Viestejä:
  543
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Joo no tässä tapauksessa rahansäästö on toissijainen juttu, koska noita tynnyreitä ei saa Suomesta, joten ollaan Saksasta tilaamisen armoilla.
   
 10. Kaiser Soze

  Kaiser Soze Johtaja BANNED

  Viestejä:
  4 933
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei sitä 100% pystytä kieltämään. Ja pahimmassa tapauksessa voit tilata tyhjän tynnyrin ja täyttää sen itse?
   
 11. HMV

  HMV I know things

  Viestejä:
  543
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Se hanan pilli painetaan tynnyrin sinetin läpi, joten menee vaikeeks, että sit on parempi olla käyttämättä :p mutta ehkä kuitenkin on parempi nyt rauhassa katsoa tuo alkoholilakiuudistus läpi.
   
 12. Kaiser Soze

  Kaiser Soze Johtaja BANNED

  Viestejä:
  4 933
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Keino millä ne tota yrittää kieltää, on keksiä uusia vittumaisia sääntöjä. Aivan kuten autojen tuontiakin yritetään tahallaan tehdä vaikeaksi. Kieltää ei kumpaakaan voi.