Enpä itse asiassa noita asetuksia niin tarkkaan käynyt läpi. Taisin vaan kiinteän ip:n määritellä tuolla ja sit vaan ha:n kiinni. Hyvähän tuo jos säätöä löytyy vielä tuosta.Huomasithan, että sen maksimikuorman saa määriteltyä asetuksista. Vakiona taitaa olla 1800
Itse aloin vähän miettimään tuota luottavuutta isommilla kuormilla. Toki yksi vaihtoehto on kaikki perus valaistusta isommat kuormat ajaa apureleen kautta, mutta silloin ei tosiaan ole järkeä ostaa noita virrankulutuksen mittauksella varustettuja kuten sanoit. Itsellä on tarkoitus ensi kesänä mökille laittaa etäohjausta lämmitykselle ym. niin pitää nyt miettiä miten se olisi järkevin toteuttaa. Jos nuo shellyt kestäisi turvallisesti ajaa sen virran läpi, niin oli kätevä. Nyt sitten pitää pohtia onko mitään järkevää vaihtoehtoa noille, vai pitääkö alkaa kaikille isommille kuormille viritellä apureleet.Kyllä pidän Shellyjä parhaana vaihtoehtona mitä markkinoilta löytyy, ihan sen vuoksi että ovat todella helppoja laittaa ja asentaa ja monipuolisia ominaisuuksiltaan pääsääntöisesti ihan kohtuulliseen hintaan ja tässä black fridayn ympäristössä oli vielä aika paljon tarjouksia näistä. Itsellä on tavoitteena että koko paletti toimisi WiFillä ilman bluetoothia niin senkin puolesta Shelly oli paras ratkaisu.
...Mutta ovat ne sen verran leluja että jos ohjailee jotain valaistusta raskaampia juttuja niin ne tarvitsevat ikävä kyllä sen apureleen. Näin jälkeenpäin ajateltuna raskasta kuormaa ohjatessa laitteen virranmittausominaisuus ja siitä maksettu raha meni täysin hukille. Jos olisi ymmärtänyt huomioida tämän etukäteen niin lämpöpatterien ohjaamiseen esim. Shelly Plus i4 tai i3 ja apurele kylkeen olisi ollut huomattavasti fiksumpi valinta. Käytännössä apureleen ollessa mukana kuviossa tuo i4 on "ihan sama vehje" kuin Pro 4PM, mutta hinnassa on turhaan maksettu satasen ero!
No se voisi olla yksi vaihtoehto ajaa maksimissaan 10A kuormia. Siksi itse täällä kyselin, että onko kukaan mittaillut miten nuo lämpenee isoilla kuormilla. Tuo sulakkeen pienentäminen on toki yksi vaihtoehto. Siinä varmistaisi sen ettei kukaan siitä pistorasiasta ota liikaa virtaa millekkään härvelille. Kannattaa muistaa, että hidas 16A sulake antaa yli 16A ulos jonkin aikaan riippuen tarkemmin sulakkeesta.Voisiko ajatella niin, että Shellyjen läpi ajaa max 10A (2300W) laitteita? Tulisiko sulakekin vaihtaa pienempään vai haittaako 16A?
Virtamittarit (EM) erikseen?
Tuollaiset kuormat ei ole mikään ongelma.Täällä olisi tarve ajastaa ja manuaalisesti ohjata talon ulkovaloja (15x2x4W=120W), jotta eivät palaisi turhaan yöllä. Nyt napsutellaan automaattisulaketta tarpeen mukaan.
En ymmärrä tätä lausetta? Millä tavoin tuo on sama asia? Eikai kukaan 4PM osta mikäli on tarve vain neljälle inputille? Kai tuo outputien vuoksi yleensä ostetaan?Käytännössä apureleen ollessa mukana kuviossa tuo i4 on "ihan sama vehje" kuin Pro 4PM, mutta hinnassa on turhaan maksettu satasen ero!
Kyllä tämä minusta 4 outputtia näyttäisi sisältävän.En ymmärrä tätä lausetta? Millä tavoin tuo on sama asia? Eikai kukaan 4PM osta mikäli on tarve vain neljälle inputille? Kai tuo outputien vuoksi yleensä ostetaan?
Shellyn omassa kaupassa on ehkä selkeämmin kerrottu "Shelly Plus i4 is an input reader device (it does not contain relays)."Kyllä tämä minusta 4 outputtia näyttäisi sisältävän.
Miten ha:ssa sais tehtyä rasialle virran katkaisun kun päivä alkaa sarastaa ja sitten taas kun alkaa hämärtyä niin laittas takas jouluvalot päälle?
condition:
- condition: template
value_template: "{{ state_attr('sun.sun', 'elevation') < 4 }}"
Tuo heebo1974:n ohje varmasti toimii, mutta tämä onnistuu ihan ilman koodiakin (toki tuon Sun-integraation tarvitsee, mutta mielestäni se on automaattisesti kaikilla). Valitset vain laukaisuehdoksi auringon, ja siitä sitten nousun tai laskun mukaan teet juttuja. Itsellä menee olohuoneen verhot kiinni kun aurinko laskee, ja avautuvat kun aurinko nousee:Miten ha:ssa sais tehtyä rasialle virran katkaisun kun päivä alkaa sarastaa ja sitten taas kun alkaa hämärtyä niin laittas takas jouluvalot päälle?
Tämmöinen itselläni:Miten ha:ssa sais tehtyä rasialle virran katkaisun kun päivä alkaa sarastaa ja sitten taas kun alkaa hämärtyä niin laittas takas jouluvalot päälle?
alias: Jouluvalot - OFF
description: ""
trigger:
- event: sunrise
offset: "+00:15:00"
platform: sun
condition: []
action:
- data: {}
service: switch.turn_off
target:
entity_id:
- switch.olohuoneen_pistorasia
- switch.keittion_pistorasia
- switch.kodinhoitohuoneen_pistorasia
- service: light.turn_off
target:
entity_id: light.extended_color_light_11
data: {}
mode: single
No kehveli, olin väärässäShellyn omassa kaupassa on ehkä selkeämmin kerrottu "Shelly Plus i4 is an input reader device (it does not contain relays)."
Shelly Cloud
shop.shelly.cloud
Vähän itselleni tökkii nuo Shellyn merkinnät, kertovat mitä kytketään vaikka yleensä esim. releissä on kotelossa on nimenomaan sisäinen toiminta. Varmaan tarkoitus tehdä "kuluttajaystävällisiä", mutta maallikko ei kuitenkaan saisi asentaa noitaNo kehveli, olin väärässä. Olis pitänyt juoda aamukahvi, ennen vastaamista. Verkkiksen selostus on vähän harhaanjohtava, mutta toisaalta kyllähän kapistuksen kupeeseen kytkimiä on piirretty.
Otetaan nyt kiinni noista Shellyistä kun niihin itse tuli vähän tutustuttua, kun oli tarkoitus itsekin niitä heitellä vähän sinne ja tänne. Eli noiden Shellyjen ongelma on isot kuormat. En laittaisi esim. Shelly 1PM siihen ILP rasiaan, koska se ILP voi kuluttaa mallista riippuen melkoisen paljon virtaa. Eli tälläiseen isompaan kulutukseen pitäisi laittaa se apurele, jota se shelly ohjaa. Jääkaapit, pesukoneet ym. vie yleensä sen verran vähän virtaa, että siinä käytössä shellyt toimivat ilman sitä apurelettäkin. Jos laitetaan apurele, niin virta ei kulje shellyn läpi, eli se ei voi mitata kulutusta. Eiköhä helpointa olisi vaan hankkia lisää noita älypistorasioita ja mitata niillä mitä ne jääkaapit/pakastimet/pesukoneet ym. kuluttaa? Esim. jääkaapin/pakastimen kulutus on aika vakio, jos se ulkona lämpötila pysyy vakiona ja käyttö ei muutu. Pesukoneen kulutukseen tuskin sisälämpötila paljoa vaikuttaa. Kotiteatteri vie saman verran sähköä sisälämpötilasta riippumatta. Kokonaiskulutuksen voi mitata vaikka Shelly 3EM. Sen läpi ei siis ajeta koko rakennuksen virtaa, vaan se mittaa kaikki kolme vaihetta ja näin kertoo sitten koko rakennuksen kulutuksen. Eli jokaiselle mitattavalla rakennukselle oma shelly 3EM, niin näet jokaisen rakennuksen kulutuksen.Mulla on muutama käyttämätön älypistorasia, jossa kulutusmittausominasuudet, taisivat olla TP linkkejä. Ne aattelin laittaa pariin olohuoneen pistorasiaan mittaamaan kotiteatterilaitteiden yhteiskulutusta. Talon ILP saa virtansa ulkopistorasiasta. Voiko siihen rasiaan lattaa jonkun Shellyn mittaamaan ILP:n kulutusta? Ulkoporeallaskin löytyy, mutta sitä ei raaski näillä sähkönhinnoilla pitää päällä tänä talvena. Sillekin tietty voisi samassa rytäkässä asennella jonkun laitteen mittaamaan kulutusta, jos löytyy jotain melko halpoja, joita voi ulkorasioihin kytkeä. Sekin saa virtansa ulkopistorasiasta, kun altaan lämmitin oli niin pienitehoinen.
Jos rahat riittää, niin asennutan aurinkopaneelit katolle ens vuoden aikana.
Eniten kiinnostaa tuo energiamittaus, ei niinkään se, että saisi välttämättä älykästä ohjausta. Toki noissa pistorasioiden sisään kytkettävissä Shellyissä ilmeisesti on samassa paketissa ominaisuus, että niitä pystyy kytkemään tai ajastamaan etänä päälle ja pois?
Shellyt on vissiin kaikkein kustannustehokkaita laitteita? Mitä versioita pitäisi laittaa esim. noihin pistorasioihin, missä on nuo jääkaapit ja pesukoneet?
Entäs sitten nuo rakennusten kokonaiskulutusten mittaukset? Tästä vaan lukenut tässä ketjussa, että Shellyjä ilmeisesti voisi käyttää, mutta niitä varten tarvisi ylimääräisiä releitä. Mitä käytännössä tarkoittaa? Siis mikä rele pitäisi kytkeä avuksi? Painotan, että olen ihan idiootti näissä sähköverkkoihin ja kytkentöihin liittyvissä asioissa.
Shellyn EM sarjaa laittaisin mittaamaan joko EM tai 3EM niin ei ole riskiä että kuumenee liikaa isosta kuormasta. EM sarja mittaa virtasilmukalla kun taas vaikka halvempi PM sarja mittaa kun virta menee sen läpi ja isoissa kuormissa ne tykkää lämmetä. Shellyt ovat myösJa sitten tietty, että mihin noita Shellyjä lykätään? Tuleeko ne (Shelly Em:t?) tuonne ulkona olevaan kaappiin, missä on kiinteistön sähkömittari ja siitä tietysti haarautuu sähköt katokselle ja asuinrakennukselle? Katoksen sulaketaulu on siinä ulkona olevassa kaapissa ja talon sulaketaulu tietty sisällä teknisessä tilassa.
Kiitoksia avusta etukäteen!
Tuo säteilylämmitin on noin 300WShellyissä on ylilämpenemissuoja, tämä varmaan auttaa noissa tilanteissa joissa ajetaan isoja kuormia? Itse olen ajanut auton säteilylämmintä ja 1200W defan sisälämmitintä yhden 1PM:n läpi kylmässä tallissa. En tiedä kuinka iso Audi A3:n säteilylämmintin mahtaa olla? Siinä ei ole ollut ongelmia, toki ei kauheesti ole käyttöä ollut..
Niin se ylilämpenemissuoja katkaisee sen kuorman, jos se laukeaa, eli sitten vaikka se ilp ei enää lämmitä. Itse en pidä ajatuksesta, että relettä ajattaisiin ns. ylilämpenemissuojaa vasten. Tuo kuorma on vielä kohtuu pieni kun defa sisätilanlämmitin ottaa maksimitehon vasta kovilla pakkasilla (muistaakseni jotain -25c tjs.). Säteilylämmitin tosiaan yleensä vain se 300W, joten kuorma on suurimman osan ajasta alle 1500W, joka ei vielä nyt ole paljon.Shellyissä on ylilämpenemissuoja, tämä varmaan auttaa noissa tilanteissa joissa ajetaan isoja kuormia? Itse olen ajanut auton säteilylämmintä ja 1200W defan sisälämmitintä yhden 1PM:n läpi kylmässä tallissa. En tiedä kuinka iso Audi A3:n säteilylämmintin mahtaa olla? Siinä ei ole ollut ongelmia, toki ei kauheesti ole käyttöä ollut..
ZHA vai Z2M käytössä?Onko hyviä neuvoja sonoff donglen asennukseen? Zigbee 3.0 usb dongle plus E mallin hommasin mutta ei löydä HA tikkua. Ajurin oon asentanut ym mutta ei auta...
![]()
How to Use SONOFF Dongle Plus on Home Assistant? How to Flash Firmware? - SONOFF Official
How to Use SONOFF Dongle Plus on Home Assistant? How to Flash Firmware to Cc2652P & EFR32MG21? All Tutorial About Dongle Plus is Here.sonoff.tech
![]()
SONOFF Zigbee 3.0 USB Dongle Plus-E - SONOFF Official
Zigbee 3.0 USB Dongle Plus is a product that can manage Zigbee end devices and access to home assistant to create a smart home.sonoff.tech
Melko kyseenalaiselta näytti vaikken kokonaan katsonutkaan. Mikähän järki tuossa edes on, kun se kuitenkin mittaa talon sähköjä "kiinteästi", eikä sitä ole tarkoitus siirrellä.Youtubessa joku oli kytkenyt tuon tylysti euro-pistotulpalla pistorasiaan.![]()
"This is my review of the 2 channel current clamp consumption measurement device from Shelly"Melko kyseenalaiselta näytti vaikken kokonaan katsonutkaan. Mikähän järki tuossa edes on, kun se kuitenkin mittaa talon sähköjä "kiinteästi", eikä sitä ole tarkoitus siirrellä.
Shelly asennettiin vain arvostelua/asennusvideota varten eli sinänsä kauhean kiinteästä asennuksesta ei voida puhua.Melko kyseenalaiselta näytti vaikken kokonaan katsonutkaan. Mikähän järki tuossa edes on, kun se kuitenkin mittaa talon sähköjä "kiinteästi", eikä sitä ole tarkoitus siirrellä.
Saako Z2M käytössä enemmän irti tuosta tikusta? Kokeilin kumpaakin muotoa asentaa mutta ei onnistunut. Kerran näytti että ois lukenut Windows se sonoff tikuksi mutta muuten vain näkyy USB-Enhanded-serial CH9102 laitehallinnassaZHA vai Z2M käytössä?
Hieman eri juttu. Se sähkökaappi on kuitenkin avattava, että ne tunnistimet saa paikalleen, helpommin sen myös sinne kytkee suoraan kun jättää sen kaapin/taulun auki ja sieltä sitten vetää roikalla pistorasiaan. Ei tarvita töpselin tai johdon asennusta tai koteloa erikseen kuten tässä. Tämä heppu kuitenkin sanoi, että oli oikeasti kiinni, eikä pelkästää pöydän päällä demonnut."This is my review of the 2 channel current clamp consumption measurement device from Shelly"
Niin miksi io-tech tekee arvostelut noin:
Eihän juuri kukaan noin PC:ta käytä vaan laittavat koteloon...![]()
Riittöiskö zigbee contact sensor? Esim: 6.43€ 57% OFF|Tuya Smart Wifi Door Sensor Door Open / Closed Detectors Compatible With Alexa Google Home Smar Tlife App Free Customised Logo - Window Door Sensor - AliExpressMinkälainen anturi kannattaisi hommata autotallin nosto-oveen? Pitäisi saada tieto onko ovi auki vai kiinni. Käytössä on Apple HomeKit ja hubeina Hue-silta ja Apple TV.
Useamman kerran käynyt niin, että lapsi on jotain näprännyt ja sen jälkeen ovi ollut esim. koko yön auki.
Kokeilisin tällaistaMinkälainen anturi kannattaisi hommata autotallin nosto-oveen? Pitäisi saada tieto onko ovi auki vai kiinni. Käytössä on Apple HomeKit ja hubeina Hue-silta ja Apple TV.
Useamman kerran käynyt niin, että lapsi on jotain näprännyt ja sen jälkeen ovi ollut esim. koko yön auki.
Johdon ympärille saisit sen anturin sinänsä laittaa, mutta semmoiseen paikkaan et ilman lupia pääse käsiksi mistä se mitään mitata voisi (paitsi sokeripalallisen valaisimen liitospaikassa). Ja se vaatii kuitenkin kytkennän käyttösähköllekin, joten kyllähän nuo sähkärihommia on.Tai eihän noiden klipsujen asentamiseen tarvi sähkäriä? (Kysyn, koska en tiedä)
Omassa nosto-ovessa on tuollainen Shellyn sensori ja se on toiminut hyvin. HomeAssistantilla tulee seurattua ja varmaan helpompiakin tapoja on. Sensori häviää välillä WiFistä, mutta herää kyllä kun ovi liikkuu. Sensori lähettää tilatiedon, lämpötilan ja valoisuuden ja toimii kahdella CR123A paristolla.Kokeilisin tällaista
Ei niinkään tuo asennus ole se ongelma, vaan pitäisi löytää joku sopiva sensori. En mielellään alkaisi enää mitään uusia hubeja tai vastaavia tuon takia hommaamaan,Kokeilisin tällaista
siitä wifi, ei tarvi mitään purkkeja.Ei niinkään tuo asennus ole se ongelma, vaan pitäisi löytää joku sopiva sensori. En mielellään alkaisi enää mitään uusia hubeja tai vastaavia tuon takia hommaamaan,
Niin joo, pelkkä home kit. Sit varmaan fibaroEn ainakaan nopeasti löytänyt mainintaa, että tuo olisi suoraan HomeKit-yhteensopiva.
Minulla on tuollaisia Z-wavena. Kaikinpuolin hyvä sensori, mutta paristo on melko hankalaa kokoa.Niin joo, pelkkä home kit. Sit varmaan fibaro
![]()
FIBARO | Door Window Sensor - smart home wireless devices
A contact sensor with a temperature measurement feature. Monitor your windows or doors with this simple IoT device. Manage your doors and windows and include them in home automation.www.fibaro.com
Kyllähän se _tilapäisesti_ toimii vaikka pistotulppajohdolla 1-vaiheisena. Itse asiassa kannaattakin kytkeä ennen asennusta kertaalleen noin ja laittaa asetukset valmiiksi eli niin, että menee omaan wifi-verkkoon jne, jos sellainen aikomus on.Voisiko ajatella niin, että Shellyjen läpi ajaa max 10A (2300W) laitteita? Tulisiko sulakekin vaihtaa pienempään vai haittaako 16A?
Virtamittarit (EM) erikseen?
Täällä olisi tarve ajastaa ja manuaalisesti ohjata talon ulkovaloja (15x2x4W=120W), jotta eivät palaisi turhaan yöllä. Nyt napsutellaan automaattisulaketta tarpeen mukaan.
Oma Shelly EM saapui ja olisi kova hinku saada heti käyttöön eikä odotella sähkärikaverin kyläilyä. Youtubessa joku oli kytkenyt tuon tylysti euro-pistotulpalla pistorasiaan.![]()
Kestää kunhan vähän suojaa sateelta. Yksi hapettui pilalle kun oli vaan nippusiteellä puutikussa joka oli tökätty puskaan. Patterin saa yleensä vaihtaa kerran talvessa.Onko esim. Aqaran lämpötila-anturit miten kestäneet koko talven ulkona?
Ite olen todennut, että Ruuvi on edullisin mikä toimii oikeasti pakkasessa. Muutama erilainen Zigbee kapine tullut testattua ja ne on heittäneet lusikan nurkkaan -15 - -25 asteen välillä. Ja yleensä kyse on ollut ohjelmallisesta rajasta, eli mittaukset loppuu tietyyn lämpötilaan ja kun lämpenee niin samasta taas jatkuu. Ruuvissa tietysti se "pakkasparisto", niin ei hyydy heti alkuunsa. Ja jos tahtoo mitata oikeasti "tarkasti", niin Ruuvin Pro mallissa oleva lämpöanturi on ihan eri planeetalta vs normi anturit. Erityisesti -20 jälkeen virheet alkavat olemaan aika isoja.Oletteko mitä antureita käyttänyt onnistuneesti ulkolämpötilan mittaamiseen? Liityntänä mieluusti Zigbee tai vaihtoehtosesti bluetooth. Näyttää suurimmasta osasta antureita loppuvan lämpötila-alue alarajalta -10 tai -20 asteeseen. Ruuvi tagin mittausalue olisi laajempi, mutta hinta on sen mukainen. Onko esim. Aqaran lämpötila-anturit miten kestäneet koko talven ulkona?
Itsellä on pari Sonoff TH-relettä joista toisessa on pelkkä lämpötilasensori ja toisessa ilmankosteus/lämpötilasensori, ja kummatkin ovat jo useamman vuoden toimineet ongelmitta ulkona. Wifin vaatii ja paristonkesto ei ole ongelma kun Sonoff on kiinni jatkoroikassa. Halpoja ovat.Oletteko mitä antureita käyttänyt onnistuneesti ulkolämpötilan mittaamiseen? Liityntänä mieluusti Zigbee tai vaihtoehtosesti bluetooth. Näyttää suurimmasta osasta antureita loppuvan lämpötila-alue alarajalta -10 tai -20 asteeseen. Ruuvi tagin mittausalue olisi laajempi, mutta hinta on sen mukainen. Onko esim. Aqaran lämpötila-anturit miten kestäneet koko talven ulkona?
Tämmöinen Huen Outdoor Motion Sensor on nyt kaksi vuotta ollut pihalla, sateelta suojassa tosin. Patteria ei oo tarvinnut vieläkään vaihtaa. Mittausalueesta en kyllä osaa sanoa meneekö miten alas, en nyt muista että olis kertaakaan kesken loppunut.Oletteko mitä antureita käyttänyt onnistuneesti ulkolämpötilan mittaamiseen? Liityntänä mieluusti Zigbee tai vaihtoehtosesti bluetooth. Näyttää suurimmasta osasta antureita loppuvan lämpötila-alue alarajalta -10 tai -20 asteeseen. Ruuvi tagin mittausalue olisi laajempi, mutta hinta on sen mukainen. Onko esim. Aqaran lämpötila-anturit miten kestäneet koko talven ulkona?
Kiitos. Tämähän vaikuttaa olevan juurikin sitä mitä tässä haettiin.