Konepaketti

Viestiketju alueella 'Konepaketit' , aloittaja Maikkeli01, 06.08.2018.

 1. Maikkeli01

  Maikkeli01

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  06.08.2018
  Morjes! Ajattelin mahdollisesti päivitellä kokonaan uudeen koneen itselleni, kuitenkin niin että jättäisin SSD ja GTX 970 uuteen koneeseen. Onko suositella siis hyvää "runkoa" mihin nuo vanhat osat sitten tuuppaisin. Kuvassa vanhat osat.

  Sen verran SSD levystä että haluan kyllä uuteen pakettiin myös SSD levyn mutta huomattavasti isomman, jätän tuon vanhan lähinnä käyttöjärjestelmälle!

  ...Josta seuraakin kysymys nro 2. Wanhalle SSD jää vanha käyttis, miten onnistuu uusi asennus uudelle koneelle, kun eikös noihin levyihin jää ties mitä Windows.old kansiota, niin haluaisin aloittaa aivan puhtaalla levyllä.

  setit.jpg
   
 2. Zander

  Zander

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  19.06.2018
  Siis sinulla on valmiina käyttöjärjestelmä vanhalla SSD:llä? Haluatko siis asentaa samalle levylle sen uudestaan ns. puhtaana vai mitä meinaat?
   
 3. Maikkeli01

  Maikkeli01

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  06.08.2018
  Olen käsittänyt että vanhalla SSD oleva käyttis ei enää toimisi jos SSD laittaa uuteen koneeseen kiinni(??) Siispä nyt ainakin ajattelin asentaa aivan uuden käyttiksen.
   
 4. Zander

  Zander

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  19.06.2018
  Joo helpoimmalla pääset kun formatisoit vanhan levyn ja asennat sinne esim. muistitikulta jossa "windows media creation tool" uuden puhtaan windowsin. Koko prosessia en jaksa alkaa selittämään mutta googlaamalla varmasti löytyy hyvät ohjeet siihen. (formatisointi ja windows asennus).
  Uusi windows tarvitsee sitten mahdollisesti myös uuden aktivoinnin.

  Ja siis alkuperäiseen kysymykseen: Ostat siis uudet osat poislukien GPU ja ssd. Tiedät mitä ostat/haluat? Mitä tarkoitat tuolla rungolla? Onko siis tarkoitus vaihtaa vanhaan koppaan uusia osia ja keksiä vanhoille osille jokin uusi koppa mihin ne laittaa?
   
 5. Maikkeli01

  Maikkeli01

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  06.08.2018
  Joo ajattelin että ostaisin kokonaan uuden koneen pl. GPU ja SSD. Mitään hajua millaisia osia pitäisi ostaa, varmaan laadukas isohko SSD muisti, hyvälaatuinen poweri ja prossu. Sellainen että tulevaisuudessa pärjäisi lähinnä päivittämällä GTX 970 parempaan.
   
 6. Zander

  Zander

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  19.06.2018
  No siinätapauksessa kannattaa alottaa kertomalla budjetti ja käyttötarkoitus :)
   
 7. Maikkeli01

  Maikkeli01

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  06.08.2018
  Vaikea sanoa budjetista että mikä riittäisi suhteellisen laadukkaaseen kokoonpanoon, sillä käyttötarkoitus on lähinnä netflixin katsominen ja pelaaminen (Witcher 3, GTA V jne jne). Nykyinenkin kokoonpano tuntuu olevan ihan OK siihen tarkoitukseen, mutta tuntuu että kokoonpano alkaa käymään vähän turhan vanhaksi jo, joten uusi tuore kone olisi ideaalinen millä pärjää pikkupäivityksillä taas +5v niinkuin tälläkin. Tämä maksoi aikoinaann noin 1000e joten kaippa siihen hintaan saisi hyvää rautaa nytkin?
   
 8. Zander

  Zander

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  19.06.2018
  Eli ostoslistallesi tulee prosessoria päivitettäessä ainakin seuraavat:
  -Emolevy, RAM-muisti ja mahdollisesti prosessorijäähdytin.
  Lisäksi sitten Poweri (riippuu mikä vanha on?), SSD, koppa.

  Kannattaa lueskella muita keskusteluja, sielä aika paljon keskustelua komponenteista. Itse lähtisin liikkeelle prosessorin valinnasta. tutustu esim. intel i5-8400/8600K ja niille sopiviin emolevyihin. Muistiksi DDR4.
   
 9. Zander

  Zander

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  19.06.2018
  Capture.PNG
  Mikäs tilanne siellä? tuossa voisi olla sellainen "runko". Jäähy ja kotelo tietenkin ihan oman maun mukaan. Kohta on kyllä tulossa inteliltä uusi sukupolvi, että jos sitä haluaa odotella. Se on vähän kakspiippunen juttu. Kaikille osillehan löytyy vastaavia tuotteita jotka sopii settiin, mut jos jonkun esimerkin haluat niin siinä olisi.
  Edit. Nykypäivän high mid osilla kyllä uskoisin että pärjää seuraavat 5 vuotta ongelmitta.
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2018