Kone sammuu itsestään, ja sitten käynnistyy heti perään

Liittynyt
08.01.2017
Viestejä
476
I5 2500k
16gb ram
P8p67 deluxe -emo
780ti asus
Chieftecin joku 700w poweri
NH-D14

Powerilla, emolla ja prossulla ikää sellanen 8,5v, oisko vika powerissa? Näyttiksellä joku 5v ja muisteilla ehkä sama.

” Sanoit että jos toi kone alkaa kaatuilee taas nii pistää viestiä. Oon pelannu nyt oikeestaa pelkästää tota warzonee ja toi kone ei oo kaatuillu. Tänää latasin ton Crucible joka tuli pari päivää sitte ja alko kaatuilee taas. Warzone taitaa olla yks ainoo peli missä ei oo kaatunu kertaakaa mutta sit cs kaatuilee ihan sattumanvarasesti. Saattaa kaatuu kerra viikossa tai joka peli. Tää crucible nyt kaatuu n. 15 min välei eli ei pysty pelaa käytönnössä ollenkaa. Ja siis tää kone lyö koneen ihan istana sammuksii ja käynnistyy sen jälkee ihan normaalisti ilman mitää virheraporttii. Latasin ton whoCrashed ohjelman mutta se ei mun mielestä anna mitään ilmotusta kaatumisesta. Toki muitakin juttuja tähän on tullu. Esim jos on 2 striimiä chromesta auki nii ne käyttää näyttistä tehtävienhallinnan mukaan noin 50%. Ja se tekee sitä että n. 20 sekunnin välei näyttiksen käyttö menee 3% ja striimit pätkäsee ja stoppaa n. 1 sekunniks. Sit käyttö nousee 100% ja striimit toimii taas sen n.20 sekuntia.”

Tommosen viestin kaveri laitto. Taitaa olla joko poweri tai näyttis tai molemmat sippaamassa. Tuskin tuohon kannattaa juuri vaivaa nähdä ja panostaa, vaan poimii muistit ym ”varmat toimivat”, ja loput lykkää jollekulle joka haluaa niiden kanssa puuhata
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 778
Yleensä toi sammuminen suorilta tarkoittaa huonoa poweria. Toki emon virransyöttökin saattaa jo ikänsä puolesta olla hapan.
 
Liittynyt
08.01.2017
Viestejä
476
Joo, eli eiköhän tuo koko roska ole pitkälti serrikamaa. Eli kun kuorma kasvaa (tietyt pelit, uudemmat ja raskaammat), ei power enää kestä vaan sippaa, ilmeisesti siis.
 

E.T

Liittynyt
27.02.2017
Viestejä
5 059
Eipä Chieftecillä taida olla kuin ehkä muutama vahingossa laadukkaista osista kasattu poweri.
Yleisesti kun ovat täysin halpiksesta-keskinkertaiseen välillä, niin lienee ylittänyt suunnitellun käyttöikänsä vuosia sitten.

Emolevykin voisi olla kulunut.
Tosin taisi olla paremman pään emolevy, niin noin vähävirtainen prossu tuskin on sitä ainakaan normikäytössä rasittanut.
Powerilta tuleva liika rippeli kyllä sitten rasittaa ja kuluttaa virransyöttöjä.

Joka tapauksessa poweri ensin vaihtoon:
Seasonic 650W FOCUS GX-650, modulaarinen ATX-virtalähde, 80 Plus Gold, musta - 99,90€
 
Liittynyt
08.01.2017
Viestejä
476
Joo, täytyy miettiä, pitäisikö tossa testata uutta poweria. Vähän turhan kalliilta tuntuu kuitenkin sijoittaa 100e uuteen poweriin (toki sen pystyy tarvittaessa siirtämään uuteen koneeseen). Poweri ei varmaan voi kuitenkaan kärsiä muista osista, jos vika olisikin jossain muualla? Eli olisi riskitöntä siirtää se myöhemmin uuteen koneeseen?

e. Virtalähteet - Power.fi
Tai onko noista mihinkään? Powerista sen takia, kun siellä olisi se 35pv palautusoikeus, jos vika ei olekaan Powerissa.
 

E.T

Liittynyt
27.02.2017
Viestejä
5 059
Powerilla ei kyllä ole pikaisella silmäilyllä yhtään kunnollista poweria vaan lähinnä jo 10v sitten low endia olleita halpiksia.
Nuo Silverstonetkin keskinkertaisuuksia, joita myydään brändillä.

ATX-speksin täyttävä poweri suojaa itseään oikosuluilta ja muulta.
 
Liittynyt
08.01.2017
Viestejä
476
Kaveri tilas uuden powerin (tuon linkatun Seasonicin), niin korjautui samalla toinenkin ongelma. Aiemmin jos oli pari twitch-streamia päällä kerralla, pätki ne kokoajan, uuden powerin kanssa tuokin ongelma poistui. Ja ainakaan nyt vuorokauden käytöllä ei ole kaatunut kertaakaan. Hyvin erikoista, että tuo pätkimisongelmakin taisi johtua powerista.
 
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
58
Itelläki oli saman tyylinen vika, että tietyt pelit toimi ihan normaalisti, mutta tietyillä peleillä kone kaatu ja käynnisty uudestaan. Vika oli sitte emolevyssä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
92 353
Viestejä
1 891 013
Jäsenet
39 713
Uusin jäsen
Juustopuuro

Hinta.fi

Ylös Bottom