Kone kaatuilee (BSOD) jatkuvasti windowsia käyttäessä.

Liittynyt
29.11.2021
Viestejä
2
Valmispakettina ostettu tietokoneeni (Asus rog Strix g15dh-nro16t) kaatuilee säännöllisen epäsäännöllisesti. Välillä kone toimii normaalisti tunteja ja välillä taas sininen ruutu välähtää ennenkuin windows on ehtinyt latautua. Windowsia käyttäessä BSOD sininen ruutu välähtää ja vikakoodeja on tullut ainakin kymmenen erilaista, joten niiden googlettelu on ollut "turhaa". Pelejä pelatessa kaatuilua ei esiinny. Olen asentanut koneeseen windowsin uudestaan ja aloittanut puhtaalta pöydältä, mutta ongelmat eivät ole hävinnyt uudelleen asennuksella.
oma epäilykseni on, että liittyy jotenkin emolevyyn/muisteihin. Koneessa on asustek ga15dh emolevy ja siinä 2 kappaletta 8gb ddr4 3200mhz muistikampaa. Mutta jos molemmat muistikammat on kiinni koneessa, niin kone ei lähde käyntiin. Virrat kyllä tulee ja tuulettimet pyörii, mutta ruudulla ei tapahdu mitään. Toisen muistin kun ottaa irti kone lähtee käyntiin. Myös muistin slottipaikkaa ja muistikampaa vaihtelemalla kone lähtee käymään normaalisti, joten fyysinen vika muistissa/emolevyssä epäilyttää.

Cpu-z ohjelma näyttää muistin kohdalla, että koneesta löytyy yksi 8gb ddr4 muisti, mutta uncore frequency on 1596.8mhz eikä 3200mhz??? liittykö vika jotenkin tuohon?

Windowsin omalla muistintarkastusohjelmalla kiintolevystä, eikä muistista löytynyt ongelmia. Myös myasus ohjelman kautta testit olivat ok.

On varmasti hieman epäselvästi selitetty, mutta kysymys kuuluukin että kuinka lähtisin selvittämään/sulkemaan vaihtoehtoja pois mistä kaatuilu voisi johtua.?
 

Liitteet

Ihime

Tukijäsen
Liittynyt
20.05.2018
Viestejä
3 260
Takuuseen vaan jos takuuta jäljellä.

Onko ihan sama kumpi muistikampa on kiinni että käynnistyy? Kyllähä tuo vahvasti kuulostaa että emon muistiohjain tms. paskana.
mutta uncore frequency on 1596.8mhz
x2 niin tulee se 3200mhz
 
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
207
Ehottomasti takuuseen. Ei kannata lähteä ite sen kummemmin tutkailemaan, jos on uutena ostettu.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 471
Viestejä
4 163 257
Jäsenet
70 412
Uusin jäsen
O&G

Hinta.fi

Ylös Bottom