Kone kaatui eikä käynnistynyt uudelleen W10

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Petuu, 12.07.2018.

  1. Petuu

    Petuu Tukijäsen

    Viestejä:
    510
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Elikäs, tossa tuli pelailtua BF3a ja kone kaatui yllättäen. Meni siis ihan pimeäksi ja kun koitti käynnistää uudelleen ei tapahtunut mitään. Otin virtalähteestä virrat pois hetkeksi ja koitin uudelleen niin käynnistyi taas.

    upload_2018-7-12_1-30-50.png
    Tämmöstä anto vaan syyks. Eli ei siis mitään. Lämmöt ollut pelatessa nyt 55-60c niin niiden ei ois pitänyt tulla esteeksi, ja luulis että siitä jotain raporttiakin ois tullut? Kaatui siis ilman mitään raporttia, samaan tyyliin kun jos sähköt olisivat katkenneet. Näin ei kuitenkaan käynyt kun samasta seinästä virtansa ottavat ledit pysyivät päällä.

    Specsit näkyy tiedoista, mut tää 2700x:ään päivittäminen tuottanut aika paljon ongelmia :btooth:
    Osaako joku neuvoa miten tätä tutkis hieman tarkemmin, jotain mahdollisia syitä tms? Ensimmäinen kerta tosiaan kun näin käy, muttei toi nyt ihan normaalia silti oo. :sori:
     
  2. Petuu

    Petuu Tukijäsen

    Viestejä:
    510
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    "AMLI: ACPI BIOS yrittää lukea I/O-portin osoitteesta, joka ei ole sallittu (0x40) ja joka sijaitsee suojatulla osoitealueella 0x40 - 0x43. Tämä voi aiheuttaa järjestelmässä epävakautta. Järjestelmän toimittaja tai tekninen tukipalvelu voi ehkä auttaa."

    Näyttää eventviewer noin minuutti kaatumisen jälkeen.

    "Järjestelmä on käynnistetty uudelleen sammuttamatta kokonaan ensin. Tämä virhe saattaa johtua virtakatkoksesta, kaatumisesta tai siitä, että järjestelmä lakkasi vastaamasta."

    Ainut kriittinen mitä tosta löytys. :dead:
     
  3. Petuu

    Petuu Tukijäsen

    Viestejä:
    510
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Update

    Kone sammui itsestään taas, ilman mitään bluescreenejä tms. Normaalisti emon ja näyttiksen valot paloi, muttei kone käynnistynyt. Vasta kun ottaa virtajohdon pois ja laittaa takaisin paikalleen. Myös koko ajan kuuluis jotain tuulettimen ääntä, mutta kotelotuulettimet on ~700rpm ja 40c prossu. Voisko se siis olla virtalähde? Tai tietenkin vois, mutta kuinka suurella todennäköisyydellä?

    Eventviewer näyttää myös jotain tämmöst
    upload_2018-7-12_2-30-30.png

    En tiedä oliko noi numerosarjat jotain mun omia juttuja jota voi käyttää väärin niin jätin ne pimentoon :lol:

    Virtalähde siis ostettu prossun ja emon yhteydessä ja kaikki ollut kesäkuusta asti kiinni. Mitään vastaavia ongelmia ei oo ennen tätä päivää ilmennyt. EVGA G3 750w.
     
  4. hsalonen

    hsalonen

    Viestejä:
    5 982
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    EVGA:n pitäisi olla laatuvirtalähde, niin kukaan ei uskalla epäillä vikaa siinä. Kyllä se silti näyttää todennäköisimmältä.
     
  5. Copra

    Copra

    Viestejä:
    928
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Olisi varmaan hyvä tarkistaa, että kaikki virtalähteeltä tulevat virtajohdot on painettu kunnolla pistokkeiden pohjaan.
     
  6. thrill

    thrill

    Viestejä:
    348
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Itsellä leipo aikanaan samalla tavalla kesken pelin virtalähde, ei ollut montaa viikkoa vanha kokoonpano ja laadukkaalla virtalähteellä, sehän se oli kosahtanut. Sattuu niitä maanantai kappaleita sekaan. Ja nyt jos muuta osaa lyöt sinne sekaan etkä virtistä vaihda niin hyvällä tuurilla vie jotain mukanaan.
     
  7. Petuu

    Petuu Tukijäsen

    Viestejä:
    510
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Eli eikun RMA:ta tekemään :oops:
     
  8. Carlos

    Carlos

    Viestejä:
    362
    Rekisteröitynyt:
    10.07.2017
    Virtalähde tai emo tommosissa mahdollisia syyllisiä joo. Voihan ne joskus kyrvähtää ilman mitää järkevää syytä. Jos vaan jostain saa vaihto-osaa testiin ni sillä eteenpäin.
     
  9. Barbarossa

    Barbarossa

    Viestejä:
    300
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Onko muuten käytössä Asus AI Suite + muita monitorointisoftia jotka lukevat emolevyltä anturitietoja? Tai ylipäätään useampi työkalu joka voisi tehdä tätä samaan aikaan? Tiemmä voi joillakin Asuksen AM4 emoilla aiheuttaa mm. kaatumisia ja tuulettimien pysähtymisiä käytön aikana.
     
  10. Petuu

    Petuu Tukijäsen

    Viestejä:
    510
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    NZXT CAM ja HWiNFO on nyt ainuut mitä tommosia löytyy.

    Kone pitää nyt myös ääntä kuin joku tuuletin pyöris hiukan kovempaa, kaikki kuitenkin 700rpm ja virtalähteen tuuletin ei edes pyöri...Hienoja nää laitteet
     
  11. Petuu

    Petuu Tukijäsen

    Viestejä:
    510
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    En tiedä voiko toi mitenkään vaikuttaa, mutta eilen kytkin Kraken X62:sta tulevan 3pin liittimen AIO_pump -> CPU_Cooler, ja vaihdoin Corsairin 140LL -> EK Vardar 140mm. Nyt otin kokonaan ton 3pin pois ja kone ei oo tässä illanmyötä kaatunut kertaakaan.
    Ihmeparantuminen? :beye: