Kokemuksia yhdistelmämikroaaltouuneista

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja theme, 05.11.2018.

 1. theme

  theme

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Keittiöremontin yhteydessä olisi uusittavat kaikki kodinkoneet. Kodinkoneita miettiessä tuli vastaan itselleni tuntematon yhdistelmämikroaaltouuni, jossa ovat yhdistettynä kiertoilmauuni sekä mikroaaltouuni samaan pakettiin.

  Nämä ovat ilmeisesti aina vähän pienempiä kuin normaalit uunit, mutta omaan käyttöön tarpeeksi isoja.

  Hinta pysyy IKEAn vehkeillä ihan kohtuullisena, jos nämä tosiaan voivat korvata pienessä keittiössä uunin ja mikroaaltouunin. Tilaakin säästyisi.

  Ainoana varjopuolena olisi se, että mikroa ei voisi käyttää, kun uuni on jo käytössä. Se, että joulukinkku jää paistamatta on pelkkää plussaa.

  Onko kellään kokemusta yleisesti yhdistelmäuuneista ja onko näistä tavallisen kiertoilmanuunin ja mikron korvaajaksi?
   
 2. Grazer

  Grazer

  Viestejä:
  465
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  En tiedä, oletko ehtinyt uunin ostamaan, mutta oman kokemuksen mukaan ainakin pieneen asuntoon (yksiö) yhdistelmäuuni on hieno keksintö. Tilaa säästyy ja jos mikropuolta ajattelee, niin näissä yhdistelmäuuneissa on tuo mikropuoli yleensä erillisiä mikroja tehokkaampi. Itse olen ainakin tykännyt. Mitään suurta en ole lämmitysuunipuolella ehtinyt tehdä, mutta kyllä tuolla ainakin laatikot ja piirakat paistelee.

  Itsellä on tuollainen Gramin kaiketi joku hinnat alkaen -malli IMC 12635-90 X

  Sisustuspuolta kun sai valita (uusi asunto kyseessä) niin tuohon olisi vaihtoehtona ollut muistaakseni Electroluxin joitain satasia kalliimpaa mallia, mutta speksit vertailtuani totesin että mitään olennaisia ominaisuuseroja ei ollut.
   
 3. Comedian

  Comedian

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Siemensiltä löytyy myös täysikokoisia uuneja mikrolla.
  Olen pari kertaa häärinyt keittiössä missä tällainen laite:
  HN878G4B6S
   
 4. theme

  theme

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  En ole ehtiny ostamaan, mutta olen päättänyt, että tälläinen laite tulee uuteen keittiööni. Yksiöstä on tosiaan kyse ja tilansäästön takia tätä vaihtoehtoa alunperin mietinkin.
  Kukaan ei ole ainakaan haukkunut näitä vehkeitä, niin ehkä ne ajavat asiansa.
   
 5. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 185
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hommasin tuollaisen kun remppasin yksiön keittiön itselleni mieleiseksi.

  Jos mahdollista, niin suosittelen asentamaan johonkin muualle kuin perinteisesti lieden alle. Mikron käyttö on mukavampaa jos se on työtason korkeudella.

  5v sitten ostamassani Electroluxissa on yksi huono puoli: LCD-näytön katselukulmat ovat paskat ja koska oma uunini on nimenomaan työtason alla, niin näytön tekstien jne. Näkeminen on hankalaa.

  Toinen on tietty se, ettei noissa käsittääkseni ole pyöriviä mikrotasoja? Tai ainakaan omassani ei ole, kyllä se mikro silti lämmittää ihan hyvin.
   
 6. Grazer

  Grazer

  Viestejä:
  465
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Itsellä on tuo asennettuna perinteiselle uunikorkeudella ja en ole kokenut mitenkään ongelmaksi. Useinhan näitä näkee yksiöissä asennettavan jenkkikaappikokoisen jääkaapin yläpuolella joka on todennäköisesti kaikista paskin vaihtoehto kun joutuu sitten korkealle kurottelemaan. Itsellekin olisi mennyt asennukseen juuri tuolla tavalla mutta järjestytin leiskan uudelleen ennen toteutusta.

  Tuossa omassa Gramissa on pyörivä taso, pyörii niin mikro- kuin lämmitysuunikäytönkin aikana.
   
 7. theme

  theme

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tarkoituksena on juurikin asentaa tämä korkeaan kaappiin noin työtason korkeudelle.

  Miten mikrotoiminto toimii metallien/folion kanssa? Ei varmaankaan välitä näistä?
   
 8. jam6

  jam6

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2017
  Espanjassa viime syksynä tuli Airbnb-kämpässä kokeiltua, jos haukkua voi niin teki liian kuumia juttuja, ilmeisesti oli hivenen mikroaaltoa ja sit perinteistä samalla asetuksella (niin RTFM ei ole mun juttu), pari kertaa viiniä nauttineena palo vähän kieli, sitten oppi odotteleen että jäähtyy.