Kokeilu: Sisältömarkkinointi io-techissä

Viestiketju alueella 'Palaute, tiedotukset ja arvonnat' , aloittaja Sampsa, 18.05.2018.

 1. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 046
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Kuten etusivulta on jo saattanut huomata, julkaisimme tänään yhteistyössä Asuksen kanssa io-techin ensimmäisen sisältömarkkinointikampanjan. Kyseessä on kokeilu ja muutama samantyyppinen kampanja eri aiheista on luvassa lähiviikkojen aikana. Digitaalisen mainostamisen maailma on murroksessa ja sisältömarkkinointi on mainostusmuoto, jota mainostajat ja laitevalmistajat tahtovat kasvavissa määrin tehdä, joten haluamme tutkia ja kokeilla sen toimivuutta osana sivustomme ansaintamallia.

  Olemme Juhan kanssa pohtineet varovasti ja harkiten sisältömarkkinoinnin toteutusmahdollisuuksia ja –tapoja jo sivuston perustamisesta lähtien. Päämääränä on ollut tehdä asioita sisältömarkkinoinnin suhteen alusta asti oikein ja lähteä mahdollisuuksien mukaan parantamaan konseptia eteenpäin lukijoiden ja yhteisön palautetta kuunnellen.

  Tärkeimpinä seikkoina haluamme pitää sisältömarkkinoinnin mainosluonteisuudesta huolimatta relevanttina, hyödyllisenä ja informatiivisena lukijoille, emmekä myöskään halua lukijoiden sekoittavan sitä missään tilanteessa toimituksen tekemiin artikkeleihin tai muuhun sisältöön. Lukijat ja yhteisö ovat olleet saamamme palautteen perusteella erittäin tyytyväisiä io-techissä käytettyyn bannerimainontalinjaukseen ja olemme myös ylpeitä, että olemme saaneet konseptin toimimaan nykyisellä tavalla. Haluamme soveltaa samoja periaatteita myös sisältömarkkinoinnin puolella.

  io-techissä julkaistava sisältömarkkinointi merkitään selkeästi omaksi erilliseksi sisällökseen, eikä se vaikuta tai tule myöskään tulevaisuudessa vaikuttamaan io-techin arvosteluihin millään tavalla, vaan sitä pyritään toteuttamaan samalla tavoin kuin bannerimainontaa tähänkin asti – relevantisti, hillitysti ja sivuston henkeen sopien sekä mahdollisimman hyvin lukijoita hyödyttäen.

  Haluamme tarkastella ja kehittää sivustolla toteutettavan mainonnan toimivuutta ja höydyllisyyttä kaikkien osapuolien kannalta pitkällä tähtäimellä, joten kaikkien etuna on, jos saisimme esille sellaista sisältömarkkinointia, jota käyttäjät olisivat kiinnostuneita lukemaan ja josta olisi lukijalleen oikeaa hyötyä. Pitkässä juoksussa niin io-tech kuin mainostajakaan ei hyödy sisältömarkkinoinnista, jota kukaan ei halua lukea.

  Kuulemme erittäin mieluusti yhteisön rakentavaa palautetta aiheeseen ja sen toteuttamiseen liittyen.

  Ensimmäinen kokeilu:

  Näin rakennat tehokkaan Wi-Fi-Mesh-verkon tavallisista reitittimistä - io-tech.fi
   
 2. Outrider

  Outrider

  Viestejä:
  371
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En itse lämpene ollenkaan tälle sisältömarkkinoinnille. Omassa mielessä heikentää tällaisen sivuston luotettavuutta. Esim jos ensi viikolla olisi mesh-järjestelmät testissä ja Asus sattuisi voittamaan, niin epäilykset heräisi. Parasta mainosta firmalle lienee tehdä hyvä tuote ja toimittaa se Sampsan ja Juhan riippumattomaan testiin. Bannerimainoksista kyllä plussaa, hyvin toteutettu ja tuotteetkin pääasiassa kiinnostavia.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2018
  David ":DA" Imodium, The Oath, Kääriäinen ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 3. pansku

  pansku Näppäimistöjen asiaintuntija Köyhä

  Viestejä:
  134
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  En itsekkään lämpene mainos"artikkeleille", mutta jostain on teidänkin saatava leipä pöytään. Foorumin puolelle voisi lisätä selvän mainostagin.
   
  Finsku ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 4. spede

  spede Köyhä

  Viestejä:
  1 941
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kunhan on riittävän selvästi tägitetty mainokseksi (kuten tuo Asuksen mainos on), että tietää olla lukematta, niin ei ainakaan täällä haittaa.
   
  Johtaja, The Oath, squonk ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 5. tombe0

  tombe0 Premium-jäsen

  Viestejä:
  299
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei tuo huono ole, paljon pahempikin se olisi voinut olla, kannattaisi kuitenkin harkita että missä muodossa teksti julkaistaan, tämä Asuksen nyt oli vähän samaa tasoa kuin olisi lukenut Mikropiltistä suoraan Asuksen mainospläjäystä.

  Heittäkää näihin se oma "IO" vivahde ja älkää vaan suoraan hyväksykö materiaalia jota markkinoija tarjoaa. Tästä nyt paistoi vähän turhankin selvästi läpi että materiaali on suoraan Asuksen pressiosastolta...
   
  Johtaja, Temeee, The Oath ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 6. tennesee log jammer

  tennesee log jammer

  Viestejä:
  292
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Kuten joku tuossa jo mainitsikin, niinkuin mainosta lukisi. Toisaalta kyseessähän on mainos. Aihe oli kiinnostava mutta lukuinto lopahti heti, kun huomasi tekstin tulleen täysin markkinoijan kynästä. Tämä on sisältömarkkinoinnin huonoja puolia. Tämä pitäisi myös mainita paremmin artikkelissa.

  Plussaa olisi, jos te toimituksessa pystyisitte myös testaamaan tätä. Eihän se aika tietenkään kaikkeen riitä.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2018
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 7. temex

  temex

  Viestejä:
  212
  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Sisältömarkkinointia on kyllä todella vaikeata julkaista puolueettomasti ainakaan pitemmän päälle mutta tuossakin artikkelissa on hyvä alku, että lukee tarpeeksi isolla se että on mainos eikä mikroskooppisen pienillä kirjaimilla. Katsotaan mitä saatte aikaan.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 8. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  8 356
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Aika erikoinen ratkaisu ottaen huomioon ettei mikään mainoksenesto poista tuota ketjua foorumeilta eikä ne mainokset, jotka se voisi blokata muuttuneet mitenkään.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2018
  Temeee, neko, zZzz ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 9. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 053
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kiitoksia asiallisesta palautteesta. Vähän omaa pohdintaa tuohon liittyen: Kun asiaa vähän tarkemmin miettii, niin onko sillä sitten oikeasti merkitystä, onko kyseessä bannerimainos vai asiallisesti ja selkeästi toteutettu mainosartikkeli? Molemmissa tapauksissa rahaa on kuitenkin siirtynyt sivuston suuntaan yhtälailla, eli tilannehan ei muutu vallinneesta millään tavalla, jos nyt tuon epäilee vaikuttavan toimituksellisen sisällön puolueettomuuteen :think:
   
  zZzz ja Persojet tykkäävät tästä.
 10. Topixx

  Topixx www.ohops.net Tukijäsen

  Viestejä:
  316
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ei toimi bbs:n puolella niin hyvin tuo artikkeli, kuin io-techin sivulla. Io-techin sivuilla tuo oli ihan mukiin menevä juttu ja varmasti joillekkin hyödyllinen.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 11. sbasil

  sbasil

  Viestejä:
  1 826
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itseäni ei häiritse yhtään. Onhan tuo merkattu niin selkeästi mainokseksi, ettei siitä voi erehtyä. Vastuu on aina viime kädessä lukijalla. Jos ei kiinnosta, niin jättää lukematta. Jos etusivulla pyörisi joku "ostaostaosta"-muro-autoplaybanneri, niin voisi vähän häiritäkin, mutta tällaisena OK.
   
  Johtaja, neko, squonk ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 12. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 046
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Foorumipostaus on typistetty nyt linkittämään itse juttuun niin ei ole häröilyä rakenteessa + lisätty mainos-etuliite.
   
  J1one, Topixx ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 13. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 046
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Kiitos palautteesta, mainoksia on monenmuotoisia ja näköisiä. Ne ovat sivustomme elinehto. (Mainos)maailma myös muuttuu jatkuvasti, voi olla että parin kolmen vuoden kuluttua ei perinteistä bannerimainontaa edes osteta, Ruotsissa on kova trendi tähän natiivin suuntaan. Pyritään kuitenkin elämään muutoksessa mukana, legendaarisesti, käyttäjien ehdoilla :tup:
   
  naatti tykkää tästä.
 14. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 046
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Lisätty mainos-etuliite foorumille otsikkoon :tup:
   
  pansku tykkää tästä.
 15. zepi

  zepi

  Viestejä:
  3 910
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minusta itse artikkeli tuolla etusivun artikkelipuolella on ihan hyvä tuollaisenaan, mutta foorumilla se ei oikein erotu nätisti tuollaiseksi sisältömarkkinointijutuksi.

  Tässä tapauksessa esim. kerrottiin varsin kätevästä featuresta josta en ollut edes kuullut.
   
  Topixx ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 16. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 053
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kiitoksia kaikille asiallisesta ja rakentavasta palautteesta :tup: Juuri tätä me haluamme konseptiin liittyen kuulla.
  Asuksen mainoshan tämä tosiaan perimmäiseltä ajatukseltaan on, joten niistä lähtökohdista mainosmaisuudesta on vaikea päästä kokonaan eroon, enkä toisaalta tiedä tarvitseeko siitä sisältömarkkinoinnissa päästäkään, koska kyse on kuitenkin mainoksesta? Itse en ainakaan edes halua, että sisältömarkkinointi sekoitetaan io-techin artikkelisisältöön, kuten tuossa aloitusviestissä jo taustoja ja ajatuksia availtiin.

  Mitä tahansa materiaalia ei missään nimessä hyväksytä io-techiin sisältömarkkinoinniksi (kuten ei myöskään banneripaikoille) ja toki riippuu kampanjan toteutuksesta, miten sisältö on tuotettu. Kävin itse tämän jutun tekstin läpi ja muokkasin sitä mukavammin luettavaksi ja moniin näkemiini mainosteksteihin nähden se on mielestäni varsin asiallinen. Toki konseptia on varaa parantaa ja toteutustapojakin voi olla tulevaisuudessa erilaisia.

  Mainoshan se on, joten en näe syytä miksi asiaa pitäisi erityisemmin piilotella - tämän suhteenhan halutaan kuitenkin olla avoimia. En silti näe poissulkevana, etteikö asiallisesti toteutettu sisältömarkkinointi voisi olla myöskin informatiivista, vaikka sitä lukiessa pitääkin pitää mielessä myös mainoskulma.

  Reitittimet ja verkkotuotteet ovat aihealue, jota ei oikein tällä hetkellä resurssien ja tietotaidon puutteen takia pystytä testaamaan, mutta tulevaisuudessa olisi tavoitteena, että kyseisen aihealueen testejä pystyttäisiin tuottamaan io-techiin.
  Kuultaisiin mieluusti vähän tarkempia ajatuksia siitä, miksi sisältömarkkinoinnin ajatellaan vaikuttavan automaattisesti puolueettomuuteen, vaikka sivuston toimeentulo on tähänkin mennessä tullut mainonnasta (banneri). Haluamme ehdottomasti kuulla ja ymmärtää miten lukija näkee tämän ja miten lukija haluaisi nähdä asian toteutettavan :tup: Pyrimme tekemään mainossisällöstä mahdollisimman selvästi havaittavan - nyt jutun otsikkokuvassa on iso punainen mainos-teksti, ensimmäinen boldattu lause kertoo kyseessä olevan mainos ja lisäksi Sampsa lisäsi juuri foorumille ketjun eteen mainos-etuliitteen.
  Tähän liittyen täytyy tosiaan vielä omalta osin kommentoida, että kuten Sampsa sanoi, verkkomainonta on murroksessa ja huonossa tilanteessa saattaa olla, että bannerimainonnan määrä romahtaa 2-5 vuoden haarukassa ja olemme tällä hetkellä täysin sen varassa.

  Näemme, ettemme voi jäädä mainostajien nykysuuntauksessa täysin sen kortin varaan, vaan että on parempi kokeillen, tunnustellen ja yhdessä lukijoiden ja yhteisön kanssa kommunikoiden kokeilla ja hioa sisältömarkkinointivaihtoehtoa, joka saattaa huonossa tapauksessa olla sivuston toiminnalle elinehto muutaman vuoden päästä.

  Optimitilanne olisi, että saisimme toteutettua yhdessä lukijoiden kanssa mahdollisimman toimivan sisältömarkkinointikonseptin, aivan kuten bannerimainonnankin kanssa olemme tehneet :geek:
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2018
 17. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 046
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Aina on toki syytä olla kriittinen, mutta mainoksista tämä sivusto elää nyt ja tulevaisuudessa formaatissa tai toisessa. Toinen vaihtoehto olisi esimerkiksi maksumuuri käyttäjien rahoittamana, siihen emme halua enkä usko sitä kannattavaksi/mahdollistavan tämän sivuston tekemistä. Jostainhan sen rahan on tultava, että voidaan niitä riippumattomia testejä tehdä.

  PS. Ensi viikolla ei ole mesh-järjestelmiä testissä :)
   
 18. Smanci

  Smanci

  Viestejä:
  618
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Esto menee päälle jos sivustolla näkyy häiritsevää mainontaa. Huolimatta siitä, mitä ylläpito viestittää, "hillitty" sisältömarkkinointikin syö muiden uutisten ja revikoiden uskottavuutta siinä määrin, että ne lukee mieluummin muualta. Jälkimmäinen on varmasti se tehokkaampi mainoksenesto.
   
 19. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 053
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Uskottavuus lienee sitten jo ollut valmiiksi menetetty, koska io-techissä on näytetty alusta asti mainontaa ja se on asia, joka mahdollistaa sivuston toiminnan. Kaikkien ilmaiseksi luettavissa olevien arvostelusivustojen toiminta vaikuttaa siis tällaisen kohderyhmän osalta melkolailla lose-lose-tilanteelta.

  Näen myöskin harmillisen ei-rakentavana lähtökohtana, jos puhutaan "huolimatta siitä, mitä ylläpito viestittää".
   
 20. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 046
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Jokainen tehköön juuri niinkuin parhaaksi näkee :tup:
   
  J1one, Proscribo, Finsku ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 21. Smanci

  Smanci

  Viestejä:
  618
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Keskeisin ero tuossa on se, että sisältömarkkinointi ujuttautuu aina vaan lähemmäs muuta sisältöä ja sen sekaan. Perinteinen mainonta on lähinnä ärsyttävää, mikä on edellä mainittuun nähden OK.

  Ilman muuta. Mutta - sisältömarkkinointi vaan sattuu olemaan tältä puolen ruutua se kaikista epäilyttävin ja vaikeimmin tunnistettava mainonnan laji, etenkin io-techin tapaisella asiasivustolla. Esim. informatiivisuuden yhdistäminen siihen ei ole ihan suoraan irvokasta jargonia, mutta aika läheltä liippaa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2018
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 22. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 053
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juuri enemmänkin tämän tyyppisiä näkemyksiä ja mielipiteitä halusimmekin tässä ketjussa kuulla ja haluaisin myöskin jatkokysymyksenä tietää, miten näkisit itse, että tätä ongelmaa voitaisiin ehkäistä, jos sisältömarkkinoinnista tulisi joskus tulevaisuudessa sivuston elinehto ja sitä olisi välttämätöntä näyttää?
   
 23. Recycle

  Recycle

  Viestejä:
  920
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Sisältömarkkinointi esim yllä olevan artikkelin muodossa on niin kauan hyvä ratkaisu kun lukijalla on mahdollisuus erottaa maksetut ja puolueettomat artikkelit selvästi toisistaan. Siinä mielessä tuo "Mainos" -teksti artikkelin alussa on hyvä ratkaisu. Jos asia häiritsee niin silloin sen voi jättää lukematta.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 24. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 053
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä mainossisällön selkeä erotettavuus on meille ihan ensisijainen asia, eikä sitä aiota missään vaiheessa hämärtää. Sehän tekisi samalla hallaa myös meidän kovalla vaivalla itse tekemälle artikkelisisällölle.
   
 25. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 046
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Näin on tarkoituskin eli ketään ei pyritä erehdyttämään lukemaan mainosta tai luulemaan, että se olisi io-techin testi. Jos aihe on mielenkiintoinen niin käy lukemassa/vilkaisemassa.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 26. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 500
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Samaa mieltä kuin moni muukin. Tarpeeksi hyvin eriteltynä normaaleista artikkeleista toimii ihan hyvin. :tup:
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 27. reivi

  reivi Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  462
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Rahaahan noista mainoksista tulee sivustolle mikä lienee ihan hyväkin asia :lol: Henk. koht. ei haittaa mitenkäänpäin kun nuo on erillään muusta sisällöstä eikä keskelle foorumia rävähdä ruudun kokoista mainosbanneria niinkuin jollain nimeltämainitsemattomalla sivustolla :vihellys:

  ps. Olihan tuo asuksen mesh-juttu ihan mielenkiintoinen näin omasta mielestä :tup:
   
  Juha Kokkonen ja Sampsa tykkäävät tästä.
 28. nahka

  nahka

  Viestejä:
  60
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Ei jatkoon tässä muodossa.
  Itse en halua että artikkelit -osiota "sotketaan" tämmösellä sisällö, vaan ehdotan että sille annetaan joku oma paikka jossa nämä mainospostaukset eivät sotkeennu alkuperäisten artikkelien kanssa.
  Lisäksi RSS-feedi menee pilalle.

  Olen itse aina odottanut että artikkelit -osioon tulee niitä oikeita ja ajatuksella tehtyjä hyviä juttuja. Jättäkää siis artikkelit -osio semmosille aiheille mistä olette itse ylpeitä.

  Ja en usko että tämän sivuston käyttäjäkanta nielee noita mainosartikkeleita kovin hyvin, sillä itsekin suhtaudun erittäin skeptisesti niihin, olkoot vaikka kuinka hyvin kirjoitettuja. En tule kuiteskaan lukemaan noita.

  Oma ajatuksenjuoksu kun avasin etusivun "Jes, uus artikkeli iotilta" -> "Jaa, joku mainospostaus"
   
  David ":DA" Imodium ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 29. YoVissy

  YoVissy

  Viestejä:
  111
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  tombe0 on saanut aika hyvin idean nippuun. Tässä on ne tärkeimmät asiat näiden suhteen. Mainoksia ei voida ottaa vastaan ihan mitä tahansa.

  Myös mainoksilla on mahdollisuus antaa informaatiota ja niiden laatu voi olla jopa hyvä. Olisi mielekästä että mainoksen sisältö pitäisi paikkansa sekä siitä jätettäisiin valtava määrä yli-sanoja pois.

  Tämä mainos ei ollut kauhea, mutta io-tech voi myös parantaa tai vaatia sisältömarkkinoinnin materiaalin laatua.

  Tärkeimpiä asioita ehdottomasti on selkeä sisältömarkkinoinnin ja omien artikkelien erottelu, josta olettekin kuulleet jo.

  Ensimmäiseksi kokeiluksi.. voidaan hyväksyä :)
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 30. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 053
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kiitoksia ajatuksistasi:tup:

  Täytyy pohtia tuota asiaa, että voisiko näitä maksettuja mainosjuttuja johonkin omaan paikkaansa. Lähtökohtaisestihan mainostajat saattavat haluta, että sisältömarkkinointi on muun sisällön joukossa ja mainostaja haluaa luonnollisesti jutulleen myös tietyn näkyvyyden. Näkisin kuitenkin, että nämä ovat juuri niitä asioita, joita on tiettyyn pisteeseen asti mahdollista hioa.

  Mainosjuttujen lukeminen on toki aivan jokaisen oma valinta, mutta olisi toki hienoa, jos pystyisimme yhdessä lukijoiden ja mainostajien kesken toteuttamaan mahdollisimman hyödyllistä sisältömarkkinointia ja että lukijat antaisivat asialle reilun mahdollisuuden, ideoita ja parannusehdotuksia.

  Pystyisitkö itse kuvitella lukevasi minkäänlaista maksettua sisältöä? Entä jos juttu olisi vaikka nestejäähdytysopas, jossa asioita on esitelty tietyn valmistajan tuotteilla ilman komponenttien ominaisuuksien hehkuttamista, tai esimerkiksi vinkkijuttu älypuhelinvalmistajan käyttöliittymän erikoisominaisuuksien hyödyntämisestä?:think:
   
 31. Inehmo|

  Inehmo| #73

  Viestejä:
  394
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jos tuosta nyt jollekin jää epäselväksi, että tuo on mainos ja ei IO-Techin omaa tuotosta niin ei voi kyllä syyttää kuin itseään. Jos vaihtoehdot on tämmöiset mainokset, joita ei ole mikään pakko kenenkään avata ja joku foorumipostausten väliin änkevä autoplay-video niin ei luulisi olevan vaikea valinta kenellekään. Uskoisin, että tällä voi kuitenkin rahastaa mainostajaa ihan eri tavalla kuin staattisella bannerilla. :greedy:

  Ehkä joku oma kategoria noille voisi olla, mutta eiköhän noissa makseta näkyvyydestä vain x-määräksi aikaa, joten joskus vuodenkaan päästä ei ole artikkelilistat täynnä vanhoja mainoksia?

  Oikeastihan meidän pitäisi tällaisen ilmestyä käydä avaamassa se kerran ja sulkea samantien(jos/kun ei siis kiinnosta) niin saa Sampsa näytettyä mainostajalle, että "Kyllä tällä on näkyvyyttä maksimit". :joy:
   
 32. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 053
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kiitos hyvistä huomioista. Kuten tuossa ylempänä jo kommentoinkin, varsin keskeistä tässä on, ettei mitä tahansa oteta julkaistavaksi (kuten ei myöskään banneripuolella) ja arvioimme kunkin sisältömarkkinointi-idean soveltuvuutta io-techiin ennen sen hyväksymistä. Et halua edes tietää minkälaista tarjottua markkinointisisältöä olemme jo tyrmänneet kuluneen puolentoista vuoden aikana :wtf:

  Esimerkiksi tämäkin juttu on Asuksen sijaan ruotsalaisen toimijan tekemä ja kävin tekstin läpi ja muokkasin sitä sopivammaksi ennen julkaisua. Toki kyseessä on vasta ensimmäinen kokeilu ja tämän pohjalta olisi sitten tarkoitus lähteä parantamaan.

  Sisältömarkkinoinnin sisällön ja kirjoitustavan suhteen olen kanssasi täysin samoilla linjoilla :tup:
   
 33. YoVissy

  YoVissy

  Viestejä:
  111
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  Ajatus että mikäli artikkeli olisi objektiivinen, sekä informatiivinen. Kyseessä täytyisi olla IO-techin tyylistä tekstiä ilman niitä yli-sanoja ja liioittelua. Mielestäni idea nestejäähdytysopas, joka olisi kasattu yhden valmistajan tuotteista ei ole mahdoton. Tässä tulee vastaan vain tarve että silloin oppaassa täytyy olla puhtaasti objektiivinen data. Täytyy antaa myös mahdolliset ikävät asiat ilmi.
   
  rwe16 ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 34. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 053
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuota voi toki mainostajalta toivoa ja siihen voi pyrkiä, mutta fakta kuitenkin on, että kyseessä on mainos ja mainostaja koittaa muodostaa siinä tuotteestaan positiivisen mielikuvan. Me toki pyrimme siihen, että sisältömarkkinointi io-techissä olisi mahdollisimman informatiivista ja sävyltään ei tungettelevaa.

  Tuo nestejäähyopas on mielestäni siitä hyvä esimerkki, että siinä yhteydessä ei ole tarvetta testata tuotteiden hyvyyttä tai suorituskykyä.
   
 35. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 127
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mietin hetken että arvaanko vastata tähän mitään. Itsellä on selaimessa techbbs aina auki. Käytännössä ikinä en kulje etusivun kautta ja nyt piti tehdä poikkeus ja vilkaista miltä se edes näyttää.
  Siis jokaisella taitaa olla vähän oma tapansa selailla tätä tai nettiä yleensäkin. Itseä ei tuo mainos olisi tavoittanut ellen olisi tätä ketjua huomannut, mutta eipä haittaa sivuston mainokset, kun ne ei ole häiritseviä, ab ei ole päällä, ja välillä jopa saatan klikkailla mainoksia jos jotain mielenkiintoista löytyy.

  Onhan esim. IS sivuilla maininta "kaupallinen yhteistyö" jos jotain veikkauksen tms. juttua on.

  Summa summarum, eipä häiritse mainokset, kaikkiin en välttämättä törmää koskaan. Ja se on selviö että mainostamisella tienaa, eikä siinä ole mitään väärää koska en itsekään tekisi mitään tälläistä ilmaiseksi :)
   
  Juha Kokkonen ja Sampsa tykkäävät tästä.
 36. Fenotype

  Fenotype Tukijäsen

  Viestejä:
  907
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ihan ok kunhan näkyy selvästi tuo läpinäkyvällä punaisella taustalla ja valkealla tekstillä oleva mainos logo kuvassa ja mainos tagi on artikkelissa.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 37. Zardon

  Zardon

  Viestejä:
  258
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sen mitä artikkelia vilkaisin haisi tekstistä heti tökeryys ettei tätä ole io-tech voinut tuottaa, eikä ollutkaan. Teidän testit on kuitenkin pääsääntöisesti kuluttajan näkökulmasta eli tuokin "testi" olisi pitänyt oikeasti kokeilla oikeassa ympäristössä.

  Itseäni ei haittaa jos tuo tuossa uusimmat artikkelit-osiossa on kunhan ei hyökkää etusivulle io-techin uutisten joukkoon.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 38. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen

  Viestejä:
  3 194
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei haittaa kunhan on selvästi merkattu mainokseksi. Jos merkinnät puuttuvat, niin menee melkein käyttäjille vittuilun puolelle, koska joku amatööri saattaa ottaa sen maksetun suitsutuksen tosiasiana ja se taas ei liene kenenkään etu pitkässä juoksussa.
   
  FlyingAntero ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 39. nahka

  nahka

  Viestejä:
  60
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Nuo jälkimmäiset ovat niitä järkevimpiä juttuja.
  Varmasti oottee saanee niitä juttuja missä pitäis kirjoittaa että "Tuote X on paras kategoriassa Y".

  Tuo mainosartikkeleiden sijoittelu on vaikeata, ja tiedän sen et mainostajat haluavat mahdollisimman paljon näkyvyyttä sille jutulle mistä kirjoitetaan.
  Mutta itselle jäi vähän huono fiilis tuosta kun mainosartikkeli oli muuten niin loistavien juttujen seassa.

  Pitää vissiin se tukijäsenyys ostaa :kahvi:

  Niin ja itsellä on tapana lukea se teksti ekana (etusivulla) ku kattoa vieressä olevaa artikkelikuvaa jossa luki tuo "mainos". Sekunnin ajan luulin että ootte oikeasti tehny kunnon mesh-verkko testejä.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2018
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 40. Persojet

  Persojet

  Viestejä:
  1 809
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mielestäni ihan hyvä. Ehkä olisi voinut olla vielä joku lyhyt video käytännön asennuksesta ja suorituskyvystä. Propsit siitä että on selkeästi kyse rahallista hyötyä tuottavasta artikkelista eikä sitä yritetä piilotella.

  Tulevaisuudessa tälläisiä voisi hyvin kuvitella vaikka operaattoreiden kanssa tehtyjä jotain "modeemin kytkentä ja perusasetukset for dummies" tyyppistä tai miksei syvällisempää vaikka jotain vesijäähdytyksen kasaustakin.

  En näe tälläiselle mitään estettä kunhan kaupallinen tarkoitus tuodaan selkeästi julki.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 41. aiwan

  aiwan

  Viestejä:
  234
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tällaiset näin selkeästi sisältömarkkinoinnin identifoivat artikkelit eivät itseä haittaisi, tosin jos käyttäisin RSS:ää niin sinne en näitä kyllä haluaisi. Io-techin etusivu on kuitenkin parempi kuin pelkkä RSS feedi joten itse käytän sitä.

  Mitä jos laittaisitte mainostajille yhtä tiukan vaatimuksen kuin omalle toimituksellenne: kaikki sisältömarkkinointi toimittajan omalla nimellä + firman nimi (jos joku freelancer) ?
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 42. Tomak89

  Tomak89

  Viestejä:
  301
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Kieltämättä tuo sisältömarkkinointi toimii jossain videoissa paremmin kuin teksteissä. Tietty eipä noista varmaan mitään haittaa ole, jos ne jatkossakin on noin selkeästi merkitty, ja ettei niitä kukaan oikeisiin arvosteluihin sekoita.
  (Ainakin näin ymmärrän että teidän tavoitteen.)

  Onhan noi silleen ihan kivoja, jos tuo tuote kiinnostaa, niin saa herätteen mennä valmistajan sivuille tutkimaan lisää.

  Oletteko miettineet jotain "vain tilaajille" artikkeleita? Tuo näyttää olevan monien vanhanliiton paperimedioiden nettijulkaisujen kasvava trendi, että yhä useampi artikkeli päätyy maksumuurin taakse. Toki maksaminen vs. mainoksien sietäminen niin itellä ainakin kallistuu jälkimmäiseen.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 43. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 046
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Mielummin mainostajat maksaa, että lukijat saa lukea ilmaiseksi.. sillä konseptilla mennään.
   
  litiumtomu, Temeee, Allahu Snackbar ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 44. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  2 265
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onko mahdollista täällä foorumin puolella julkaista kaupalliset yhteistyöt jollain aliaksella, koska Sampsan, Juhan tms. vastaavien nimelllä nyt sattuu olemaan enemmän painoarvoa ja asiallisuutta tuovia odotuksia? Vai sotiiko se mainostamisen tehokkuutta vastaan?

  Muuten ei sinänsä ole tällaista hillittyä mainontaa vastaan nokan koputtamista. Jostain sitä rahaa on saatava.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 45. Persojet

  Persojet

  Viestejä:
  1 809
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eli oletetaan että Sampsalle joku maksaa artikkelista ja hän sen tekee, niin hänen tulisi tehdä itselleen joku mainosalias sen julkaisuun eikä käyttää omaa nimeään? En itse pidä ajatusta kovin hyvänä. Miehen nimi on mikä on, eikä siinä mielestäni mitään vikaa ole tätä kertoa.
   
 46. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  5 003
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tuo juttu ei omasta mielestäni ollut sisältömarkkinointia. Luin jostain, että vaikkapa tuon sarjan Orange is the new black aloittaessa, niin jossain lehdessä oli suuri juttu naisvangeista. Se oli ihan kuin mikä tahansa normaali artikkeli jostain yhteiskunnallisesta jutusta, mitä lehdissä on. Mutta kyseinen juttu oli täysin sarjan tekijöiden maksama eikä se käynyt mistään ilmi. Siinä ei myöskään taidettu mainita kyseistä sarjaa mitenkään, vaan tarkoituksena oli vain saada ihmiset kiinnostumaan aiheesta.

  Toivottavasti jotain vastaavaa ei ikinä tule tälle sivustolle. Jos jutun yhteydessä on isoilla kirjaimilla, että se on mainos, niin silloin se ei vahingossakaan erehdytä ketään. Joku yhteistyössä tehty ja vastaavat maininnat vaativat jo lukijalta tietoa, että ei se yhteistyö sitä tarkoita, että joku firma on antanut laitteet ilmaiseen testiin vaan sitä, että teksti on firman hyväksymä tai jopa täysin itse kirjoittama. Tosin jostain syystä firmoilla on tapana kirjoittaa tuollaista mainosroskaa, mikä paljastuu saman tien, jos on hoksottimet kunnossa. Mutta aina on sekin mahdollista, että naamioivat nuo jutut yhä paremmin muka puolueettomiksi artikkeleiksi tai pahimmillaan voivat ostaa vaikkapa tällaisen sivuston omaksi hovitestaajakseen, jolloin oikea merkki on aina vertailujen voittaja. Ainoa mikä tuollaisen voi estää, niin tarpeeksi monta puolueetonta sivustoa, jotka tarvittaessa käräyttävät huijarit. Tosin jos tilanne on se, että käytännössä vaikkapa tietyn tasoiset emolevyt ovat yhtä hyviä, niin niissä on aina helppo etsiä jokin asia, millä ansaitsee toimituksen valinnan.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 47. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 144
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Multa saa ainakin hyväksynnän. Puhelimella olen tilannut ilmoitukset ja tästä tuli myös ilmoitus. Olisiko se mahdollista estää? Siis niin, että jatkossa näistä mainos-postauksista ei tulisi ilmoitusta, artikkelit ja uutiset erikseen. Itse pähkäilin, että aika vaikea toteuttaa?
   
  Juha Kokkonen, Sampsa ja spede tykkäävät tästä.
 48. Proscribo

  Proscribo

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Suoraan sanottuna ihme nillittämistä selvästi merkitystä mainoksesta (vaikka voisitte kyllä laittaa mainostavalle taholle palautetta, jos edes saisi taulukot suomeksi tai ainakin englanniksi). Joo, voihan se olla, että homma luisuu puolueellisiksi testeiksi ja mainoksien ujuttamiseen sinne tänne ilman sen suurempaa merkintää. Yhtälailla tänään saatat saada meteoriitin päähäsi. Täytyy olla ihan käsittämättömän huono luotto sivustoon ja sen ylläpitäjiin, että vetää herneet nenään ja iskee kaikki adblokit päälle täysin keksityistä skenaarioista.

  Itselleni tämän kaltainen mainonta on ihan ok, kunhan se pysyy selvästi merkittynä. Jyrkemmän palautteen aika on sitten, jos homma meinaa levitä käsiin jonkun tarjotessa rahatukkua.

  Kiitos ja anteeksi.
   
  apoiuyt, p2man, Juha Kokkonen ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 49. ossid

  ossid

  Viestejä:
  493
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En näe satunnaisia mainossisältöjä ongelmana, mutta niiden sävy tulisi olla edes hieman synkassa sivuston muun sisällön kanssa.

  Toki tuota mainosartikkelia lukiessa meni heti filtterilasit päälle, mutta onhan tuo teksti aivan karmeaa markkinamiehen ylistystä, joka häiritsi lukemista ja aiheutti lopulta tl;dr efektin.

  Neutraalimpi tekstin sävy toimisi tällä foorumilla mielestäni paremmin.

  Ja kuten mainittuakin, tuo heti alussa oleva iso kuva punaisella "mainos" tekstillä pitäisi kyllä olla riittävä tapa ilmoittaa olevan mainossisältö.

  Samaa mieltä myös siitä, että mainossisällön ajankohta kannattanee harkita. Esim. älypuhelinvalmistajan mainossisältö ja piakkoin ilmestyvä älypuhelinartikkeli jossa kyseisen valmistajan tuote valitaan parhaaksi saattaa herättää epäilyksiä vertailun reiluudesta.

  Toisaalta tässä sivustossa ei edelleenkään ole kyse hyväntekeväisyydestä. Sivuston omistaja on tehnyt valinnan pyörittää tätä liiketoimintana, jolloin mainokset ovat käytännössä elinehto.

  Jos joku meistä haluaa lähteä uutta muroa harrastepohjalta ylläpitämään niin siitä vaan, eihän sen niin vaikeaa pitäisi olla? :think:
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 50. Tomak89

  Tomak89

  Viestejä:
  301
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Se on kyllä välillä, varsinkin rapakontakaista keskustelua seuranneena, vaikea joidenkin ihmisten käsittää, että Internetissä on muitakin kuluja kuin heidän liittymämaksu. :D On se parempi linja ottaa mainostajien rahat kuin lukijoiden. :tup::tup:
   
  sbasil, apoiuyt ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.