Kokeiltua: Xiaomi Redmi 5 Plus

Arvostele artikkeli (perustelethan heikommat arvosanat, jotta voimme parantaa ensi kerralla!)

  • 5 - Erinomainen

    Ääniä: 5 62,5%
  • 4 - Hyvä

    Ääniä: 3 37,5%
  • 3 - Keskinkertainen

    Ääniä: 0 0,0%
  • 2 - Huono

    Ääniä: 0 0,0%
  • 1 - Täydellinen rimanalitus

    Ääniä: 0 0,0%

  • Ääniä yhteensä
    8

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 217
Xiaomi-redmi-5-plus-otsikko.jpg



Kiinalainen Xiaomi on taistellut viime aikoina tiukasti paikasta älypuhelinmarkkinoiden TOP 5:ssä ja teki viime vuonna virallisen debyyttinsä Euroopan markkinoille. Suomessa Xiaomin tuotteiden saatavuus on parantunut maahantuojan roolissa toimivan Xiaomi-mi Suomen sekä laitteita valikoimiinsa ottaneiden jälleenmyyjien, kuten Jimm’s PC-Storen ja Verkkokauppa.comin toimesta.

Viime joulukuussa Xiaomi esitteli Kiinassa uudet Redmi 5- ja Redmi 5 Plus –mallit, joista jälkimmäinen oli käytännössä uudelleennimetty seuraaja suositulle Redmi Note 4 –mallille. Kiinassa Redmi 5 Plussan hinnat alkavat 1000 yuanista eli noin 130 eurosta, mutta Suomesta ostettuna suositushinta on ymmärrettävästi korkeampi - 229,90 euroa. Ulkomailta tilattaessa laitteen voi saada hieman edullisemmin, mutta silloin maksettavaksi saattaa tulla veroja ja tullimaksuja ja ostajan on varmistuttava mm. tuesta Suomen LTE-taajuuksien suhteen. 4 & 64 Gt:n versio on saatavilla Suomessa 269,90 euron suositushintaan.

Otimme Redmi 5 Plussan nopeaan muutaman päivän pikaiseen kokeiluun ja tutustumme laitteeseen lyhyemmän kokeiltua-juttukonseptin muodossa. Testikappaleen toimitti Xiaomi-mi Suomi.


Pakkaus ja sen sisältö




Redmi 5 Plus toimitetaan kirkkaanpunaisessa pakkauksessa, jonka kannessa on selkeästi tuotteen mallinimi. Sisälle on pakettu puhelimen ohella ohut läpinäkyvä suojakuori, 10 watin verkkovirtalaturi, micro-USB-kaapeli, korttikelkan irrotustyökalu sekä pikakäyttöohje.


Rakenne, tekniset ominaisuudet ja yksityiskohdat




Ulkoinen ensivaikutelma Redmi 5 Plussasta on laitteen hintaluokka huomioiden varsin positiivinen. Laatuvaikutelmassa ei ole valittamista, vaikka aivan markkinoiden parhaimpien tasolle ei ylletäkään. Osien sovituksesta ei löydy valittamisen aihetta.

Puhelimen etupuoli on ohuella muovikaistaleella kehystettyä reunoilta pyöristettyä Gorilla Glass –suojalasia, jonka väri näytön reunoilla on valkoinen testaamassamme värivaihtoehdossa. Metallirakenne on erittäin tukevan tuntuinen, eikä pidä ääniä tai elä yhtään väänneltäessä.

Fyysiset mitat:
  • Ulkomitat: 158,5 x 75,5 x 8,1 mm
  • Paino: 180 grammaa
  • Näytön ja ulkomittojen suhde: 77,4 %

Ulkomitoiltaan Redmi 5 Plus ei ole erityisen pienikokoinen, sillä etenkin pituussuunnassa mittaa löytyy melko paljon. Edeltäjämalli Redmi Note 4:ään verrattuna uutuus on peräti 7,5 mm pidempi, 0,5 mm kapeampi ja 0,4 mm ohuempi. Paino on kasvanut 15 grammalla. Näytön ja ulkomittojen suhde on 77,4 %, joka on keskitason lukema nykypäivän 18:9-kuvasuhteen laitteelle.

Suurehkosta näytöstä johtuen Redmi 5 Plussan käsiteltävyys yhdellä kädellä ei ole erityisen näppärää, mutta onneksi käyttöliittymä tukee helpottavia aputoimintoja, kuten alanurkkaan painotettavaa ruutunäkymää sekä ilmoitusvalikon avaamista kotinäkymän keskeltä alaspäin pyyhkäisemällä.



Redmi 5 Plussan takakuori on suurimmilta osin mattapintaista anodisoitua alumiinia, mutta ylä- ja alapääty ovat joidenkin muiden edullisemman hintaluokan laitteiden tapaan muovia tuotantokustannusten alentamiseksi. Metallin ja muovin värisävy on hankala saada täysin identtiseksi ja sopivassa valossa myös Redmi 5 Plussan muovi- ja metalliosien välillä on nähtävissä selvä sävyero. Muovin ja metallin saumaan on toteutettu kiiltävä koristeraita. Positiivisena puolena muoviosat saattavat toimia törmäysvyöhykkeinä putoamistilanteissa.

Takakuori on muodoiltaan pääosin tasainen, mutta kaartuu kevyesti reunoilta. Kuori pyöristyy mukavasti kylkiin ja reunakohtaan on muotoiltu pieni koristeura. Puhelin istuu käteen miellyttävästi.

Mattapintaiseen metalliin ei jää juurikaan sormenjälkiä, mutta etenkin kuivissa käsissä metallipinta on liukas ja talvisäässä epämiellyttävän kylmä. Laitteen kaikki kolme fyysistä näppäintä sijaitsevat oikeassa kyljessä ja niiden tuntuma on pehmeän jämäkkä.

Puhelimen alapäädyssä sijaitsee micro-USB 2.0 –liitäntä sekä monokaiutin, jonka äänenlaatu on etenkin laitteen hintaluokka huomioiden kohtalaisen hyvä. Yläpäätyyn on sijoitettu 3,5 mm ääniliitäntä sekä monitoimikaukosäätimenä hyödynnettävä infrapunalähetin.



Redmi 5 Plussan sisällä on hintaluokka huomioiden varsin kelvollista rautaa, jota on nähty vielä viime vuonna keskihintaluokan puhelimissa. Virtapihiksi todettu kahdeksanytiminen Snapdragon 625 –järjestelmäpiiri on varmasti jo useimmille tuttu ja sen parina on kolme gigatavua RAM-muistia ja 32 Gt tallennustilaa. Jos testilaitteemme muistimäärät eivät meinaa riittää, on tarjolla myös 4 & 64 Gt:n muistiyhdistelmällä varustettu versio 40 euron lisähintaan.

Suomessa myytävässä versiossa LTE-yhteydet tukevat kaikkia kolmea Suomessa laajasti käytössä olevaa taajuusaluetta (800, 1800 ja 2600 MHz). SIM-korttipaikkoja on kaksi – ensisijainen nano-SIM-paikka ja muistikorttipaikan varaava micro-SIM-paikka.

Laitteen akku on kooltaan kohtalaisen mukava 4000 mAh, joka on kuitenkin pienentynyt 100 mAh:lla edeltäjämallista. Lataaminen onnistuu vain 10 watin perusteholla. Lyhyiden testikokemusten perusteella akunkesto on aivan markkinoiden parhaimmistoa ja tätä tukevat myös ulkomaisten testien tulokset. Jos käyttö ei ole raskaanpuoleista, pitäisi yhdellä latauksella selvitä varsin vaivatta 2-3 päivää.

Tekniset ominaisuudet:
  • Snapdragon 625 –järjestelmäpiiri (8 x 2,0 GHz Cortex-A53, Adreno 506 GPU, X9 LTE-modeemi)
  • 3 Gt LPDDR3 RAM (4 Gt versio saatavissa)
  • 32 Gt tallennustilaa (vapaana noin 23,4 Gt)(64 Gt versio saatavissa), muistikorttipaikka (max. 128 Gt)
  • LTE Cat.4 (150/50 Mbit/s), Dual SIM
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n 2,4 & 5 GHz, Bluetooth 4.2, GPS, Galileo, GLONASS, BDS
  • 4000 mAh akku, micro-USB 2.0, 10 watin lataus



Redmi 5 Plussan näyttö on kooltaan 5,99-tuumainen, eli puoli tuumaa suurempi kuin edeltäjämallissa. Samalla kuitenkin myös näytön kuvasuhde on muuttunut laajemmaksi (18:9), joten käytännössä näyttö on pysynyt saman levyisenä, mutta kasvanut korkeussuunnassa. Sovellusten skaalausta koko näytölle voi hallinnoida asetuksista. Näytön kulmissa on melko voimakkaat pyöristykset, jotka luovat omanlaista näköä laitteen etupuolelle. Sinisen väriversion valkoreunainen näyttölasi korostaa näytön reunojen leveyttä, vaikka reunat eivät olekaan käytännössä juuri keskitasoa suuremmat.

Näytön alareunassa sijaitsee kuvaruutunäppäimet, joiden järjestys on käyttäjän muokattavissa. Halutessaan painikkeet voi korvata pyyhkäisyeleillä (koti = pyyhkäisy ylös, moniajonäkymä = pyyhkäisy ylös ja pysähdys, paluu = pyyhkäisy sivulta), joiden totesimme toimivan hyvinkin näppärästi. Näytön yläpuolelta löytyy mm. ilmoitusvalo sekä viiden megapikselin etukamera, joka tekee kohtalaista jälkeä (MALLIKUVA).

Näytön tekniset ominaisuudet:
  • 5,99-tuumainen 18:9 IPS LCD –näyttöpaneeli
  • 1080 x 2160 pikseliä, 403 PPI
  • Gorilla Glass 4 –lasi, pyöristetyt reunat

Näytön kuvanlaadussa ei ole suuremmin valittamista ja kokonaisuus on itse asiassa varsin hyvä tämän hintaluokan puhelimeen. Kuva on terävä, kirkkautta on riittämiin, tummat sävyt toistuvat hyvin ja värintoisto on miellyttävää. Valkotasapaino on oletuksena hieman sinertävää, mutta sitä voi korjata vaihtamalla näytön asetuksista kontrastiasetuksen automaatista normaaliksi. Katselukulmat ovat melko laajat, vaikka kuva tummeneekin hieman äärirajoille mentäessä.


Kamera




Redmi 5 Plussan takakamera on sijoitettu takakuoren yläosaan pyöreään mustaan kehykseen, joka on aavistuksen pinnasta kohollaan. Kameran alapuolella on kaksisävyinen LED-salama sekä sormenjälkitunnistin, joka toimii miellyttävän nopeasti ja luotettavasti.

Kameran tekniset tiedot:
  • 12 megapikselin OmniVision OV12A10 PureCel Plus –kuvasensori, 1/2,8-tuumainen, 1,25 um pikselikoko
  • 2-aukkosuhde, 26 mm kinovastaava polttoväli, viisi linssielementtiä
  • PDAF-automaattitarkennus
  • Kaksisävy-LED-salama
  • Videokuvaus: 4K 30 FPS

Omnivisionin 1/2,8 tuuman sensoriin perustuva kamera on tarkkuudeltaan 12 megapikseliä ja sen parina on 26 mm:n kinovastaavalla polttovälillä varustettu f2.2-aukkosuhteen objektiivi. Kamera hyödyntää PDAF-tarkennusta ja mahdollistaa videokuvauksen jopa 4K 30 FPS –laadulla, joka on hyvä suoritus runsaan 200 euron laitteelta.





Kameran toimintanopeudessa ei ole valittamista, etenkin kun huomioidaan laitteen hintaluokka. Kamerasovellus käynnistyy nopeasti ja kuva tallentuu perustilassa välittömästi. HDR-kuvauksessa kuvan tallentumisesta aiheutuu pieni viive seuraavan kuvan ottamiseen. Tarkennus ei ole nykymittapuulla aivan nopeimmasta päästä, mutta ei kuitenkaan häiritsevän hidas. Käyttöliittymä on tehty helppokäyttöiseksi ja selkeäksi ja on mukava, että HDR-tilan valitsin löytyy suoraan kuvaustilan reunasta. Manuaalikuvaustila on valitettavasti varsin suppea, eikä tarjoa kuin herkkyyden ja valkotasapainon säätömahdollisuuden.



Ylle on liitetty testipuhelimen kameralla otettuja muokkaamattomia kuvia erilaisista käytännön tilanteista ja valaistusolosuhteista. Kuvat saa avattua alkuperäiseen kokoonsa klikkaamalla suurennettua kuvaa hiiren oikealla painikkeella ja avaamalla kuva sen jälkeen uuteen välilehteen.

Redmi 5 Plussan kamera tekee hintaluokassaan varsin mukavaa jälkeä. Kuvat ovat yksityiskohdiltaan, värimaailmaltaan ja valotukseltaan onnistuneita. Dynamiikassa olisi kirkkaissa olosuhteissa hieman parannettavaa, mutta ongelma on paikattavissa hyvää jälkeä tekevällä HDR-tilalla.

Heikossa valossa kuvanlaatu on keskinkertaista. Värit tallentuvat kohtalaisesti, mutta kuvissa on keskimääräistä enemmän kohinaa ja yksityiskohdat ovat voimakkaasti pehmentyneet. Kuvanvakaimen puute altistaa tärähdyksille pitkillä suljinajoilla. Erillinen yökuvaustila pidentää kuvan ottamiseen kuluvaa aikaa ja vähentää kuvissa näkyvää kohinaa, mutta ei paranna kuvanlaatua muilta osin merkittävästi.



Korkein videotallennuslaatu on 4K-tarkkuus 30 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella, joka on toistaiseksi varsin harvinainen alle 250 euron kamerapuhelimissa. Video tallentuu H.264-koodekilla (Baseline@L5.1, 1 Ref Frames) .MP4-kääreeseen noin 42 megabitin bittivirralla ja 96 kbit/s stereoäänellä.

Redmi 5 Plussan 4K-videon kuvanlaatu yllättää erittäin positiivisesti, sillä siinä ei ole juuri valittamista. Jälki on terävää, yksityiskohtaista ja miellyttävän näköistä. Kuvanvakautus ei ole eliminoimassa täräyksiä ja äänenlaatu on valitettavasti varsin heikkoa, erityisesti meluisissa ympäristöissä, ja siinä on on kuultavissa voimakkaita elektronisia häiriöitä. Tämän hintaluokan puhelimelle suoritus on kuitenkin suorastaan erinomainen.


Käyttöjärjestelmä & käyttöliittymä




Xiaomi käyttää puhelimissaan (Mi A1:tä lukuun ottamatta) omaa MIUI-käyttöliittymäänsä, joka on käytännössä Androidin päälle toteutettu raskas kustomointi. Redmi 5 Plussassa pohjana on vanhahko Android 7.1.2 Nougat ja sen päälle yritys julkaisi aivan hiljattain tuoreen MIUI 9.5 –päivityksen, joka sisältää ensimmäistä kertaa virallisesti myös suomenkielen. Vaikka Xiaomi roikkuu turhan pitkään vanhoissa Android-versioissa, on korjauksia ja MIUI-uudistuksia sisältäviä päivityksiä tarjolla varsin usein. Myös Android-tietoturvakorjaukset ovat varsin hyvin ajan tasalla ja uusin päivitys toi mukanaan maaliskuun korjausversion.



MIUI:n raskaasti kustomoitu toteutus ei ole varmasti useimpien vakio-Androidin ystävien mieleen, mutta siitä huolimatta se on allekirjoittaneen mielestä yksi tyylikkäimmän näköisistä valmistajien kustomoimista Android-käyttöliittymistä. Huawein ja Samsungin tapaan myös MIUI sisältää paljon valmistajan omia lisätoimintoja, joita vakio-Androidista ei löydy. Testilaitteessamme olleesta globaalista ohjelmistoversiosta löytyy esiasennettuna kaikki Googlen perussovellukset sekä joukko Xiaomin omia lisäsovelluksia. Pienenä harmillisena yksityiskohtana jotkut sovelluksista näyttävät sisällön seassa mainoksia.


Suorituskyky


Redmi 5 Plus oli kokeiltavamme vain muutaman päivän ajan, joten emme sen vuoksi ehtineet muodostaa laitteesta kattavaa kuvaa päivittäisen käytön puitteissa. Kaikkiaan laite vieraili toimistolla muutaman viikon ajan, jonka aikana siihen saapui kaksi ohjelmistopäivitystä. Toimintaongelmiin ei testiemme aikana törmätty.

Laitteen käytännön suorituskyvyssä emme havainneet mitään valittamista. MIUI-käyttöliittymä toimii sujuvasti ja toimintanopeus pärjää hyvin muita saman hintaluokan puhelimia (kuten Moto G5S ja Huawei P Smart) vastaan. Myös pelaaminen onnistuu kohtalaisesti, kunhan on valmis karsimaan tarvittaessa raskaampien pelien grafiikka-asetuksia.

Raa’alta suorituskyvyltään Redmi 5 Plus on samassa luokassa muiden Snapdragon 625 –piirillisten laitteiden kanssa. Alle 250 euron hintaluokassa sen nopeus riittää varsin mukavasti useimpia kilpailijoita vastaan. Esimerkiksi Kirin 659 –piiriä käyttävä Huawei P Smart häviää Redmi 5 Plussalle grafiikkasuorituskyvyn osalta ja Snapdragon 430 –piirilliset laitteet jäävät kokonaisvaltaisesti ”nielemään pölyä”.

Yhteenveto




Xiaomi Redmi 5 Plus vaikutti lyhyen kokeilujakson perusteella niin mielenkiintoiselta laitteelta, että jopa hieman harmitti, ettemme ehtineet testaamaan sitä tällä kertaa kattavammin. Vaikka uudistuksia edeltäjä Redmi Note 4:ään verrattuna ei ole paljon, laite tarjoaa tasaisen kokonaisuuden ilman vakavia heikkouksia ja tarjoaa siten pahan vastuksen muille saman hintapisteen puhelimille.

Fyysisesti Redmi 5 Plussassa ei ole juuri moittimista, vaikka päädyt ovatkin valmistettu muovista. Pääosin metallinen rakenne on nimittäin tukeva ja muoviset päädyt saattavat jopa parantaa laitteen pudostuskestävyyttä. Laajan kuvasuhteen näyttö ei ole reunuksiltaan erityisen kapea, mutta sen kuvanlaatu on tässä hintaluokassa varsin hyvä.

Tekninen toteutus on tässä hintaluokassa varsin onnistunut, sillä Snapdragon 625 –piiri on virtapihi ja tarjoaa edelleen asiallista suorituskykyä ja sen parina on kohtalainen määrä RAM-muistia ja tallennustilaa. Suurehko 4000 mAh akku vaikuttaisi tarjoavan suorastaan erinomaisen akunkeston, jota emme päässeet valitettavasti laajemmin käytännössä toteamaan. Takakamera tekee asiallista jälkeä hyvässä valossa ja tallentaa lisäksi hyvätasoista 4K-videokuvaa. Harmi vain, että videon äänenlaatu on varsin heikkotasoista.

Ohjelmistopuolella MIUI-käyttöliittymä jakaa varmasti mielipiteitä, mutta on ainakin allekirjoittaneen mielestä ulkoisesti tyylikkäämpi kokonaisuus kuin useimmat muut markkinoilta löytyvät valmistajien omat kustomoinnit. Käyttöliittymän lukuisat lisäominaisuudet sekä suurehko päivitystiheys ansaitsee plussaa, kun taasen vanha Android 7.1.2 –käyttöjärjestelmäversio sekä muutamassa valmistajan omissa sovelluksissa näkyvät mainokset saavat miinusta.

Yhteenvetona Xiaomi Redmi 5 Plus on kokeilumme perusteella erittäin mielenkiintoinen ja houkutteleva vaihtoehto 200–250 euron hintaluokassa. Sen vahvuuksia ovat suuri näyttö, kelpo järjestelmäpiiri, erinomainen akunkesto sekä 4K-kuvaukseen kykenevä kamera. Redmi Note 4:n omistajalle päivitys ei ehkäpä ole kannattava, jos uusi 18:9-kuvasuhteen näyttö ei tarjoa erityistä lisäarvoa. Muille uutta runsaan 200 euron älypuhelinta etsiville Redmi 5 Plus on erittäin harkinnan arvoinen vaihtoehto, etenkin nyt kun saatavuus Suomessa on hieman parantunut ja käyttöjärjestelmä tukee valmiiksi suomen kieltä.

Plussaa
  • Tarkka ja kuvanlaadultaan hyvä 18:9 näyttö
  • Tukeva metallirakenne
  • Snapdragon 625 –piirin suorituskyky tässä hintaluokassa
  • Kameran kuvanlaatu hyvässä valaistuksessa
  • Hyvälaatuinen 4K-videokuvaus
  • Erinomaiselta vaikuttava akunkesto
  • Dual SIM
  • Monipuoliset lisäominaisuudet tarjoava MIUI 9.5 -käyttöliittymä
  • MIUI 9.5 –käyttöliittymä tukee nyt myös suomenkieltä
  • Kilpailukykyinen hinta

Miinusta
  • Jotkut Xiaomin omat sovellukset näyttävät mainoksia
  • Vanha Android-versio
  • Tallennettujen videoiden äänenlaatu
  • MIUI-käyttöliittymän raskas kustomointi
  • Ei USB Type-C:tä
  • Ei NFC:tä

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
 
Viimeksi muokattu:
Nämä ovat Mi A1:n kanssa vakuuttavia luureja 250€:n molemmin puolin hieman eri painotuksilla. Kun Mi A1:n kamera ei tee mitenkään erikoista jälkeä hämärässä ja Redmi 5 Plussan kamera on näinkin hyvä, niin vaikeaksi menee näiden kahden välillä pohtiessa. Lisäksi akun kesto tässä vaikuttaa tosiaan olevan erinomainen. Harmillisesti päädytty käyttämään vanhaa micro-usb liitäntää.

Video käyttöjärjestelmästä oli muuten mukava lisä näihin artikkeleihin :tup:.
 
Kiitos hyvästä artikkelista. Juuri samasta hintaluokasta tuli valittua syksyllä puhelin eli Moto G5s plus, joka on tekniikaltaan ihmeen sama. Ehkä tuleva G6 Plus on vielä lähempänä. Kamera on aina kovasti kiinnostava ja yökuvakin ihan ok hurjasta ISO-lukemasta huolimatta. Ihmettelen kyllä, että Suomeen tuodaan ilman NFC:tä, juuri kun olen oppinut maksamaan Nordea walletilla. 4G on käytännössä riittävä, vaikka cat4-vauhtinen on. Aptx (puuttuuko?) on tärkeä sille, joka soittaa paljon bassopitoista suurten kaiuttimien kautta. Mutta kaikkiaan oiva laite hintaisekseen.
 
Laite kyllä tukee ja latautuu Qualcomm Quick Charge 2.0 laturilla huomattavasti nopeammin.
 
Ei tätä puhelinta voi tuoda NFC:llä koska se tosiaan puuttuu Redmi 5 laitteista, myös paremmasta Redmi 5 Pro:sta.
Ei tuo nyt suoranaisesti ole mikään hyvä perustelu, kun monista muista saman hintaluokan laitteista NFC kuitenkin löytyy. Redmi 5 Prostakin odottaisi NFC löytyvän.
 
Harmillisesti päädytty käyttämään vanhaa micro-usb liitäntää.

Itselle usb c on harmillinen, kun kaikki muu on micro usb. usb-c on turha kun vanhallakin pärjää eikä usc-c tuo mukanaan mitään välttämätöntä.
Reilun tunnin pikalatauskin 3000mah on itselle aivan riittävä.
Joka on mahdollista micro usb:llakin.

Ei tuo nyt suoranaisesti ole mikään hyvä perustelu, kun monista muista saman hintaluokan laitteista NFC kuitenkin löytyy. Redmi 5 Prostakin pitäisi NFC löytyä.

Syy on että päämarkkina alueella aasiassa, NFC ei ole yleinen, ainakaan ennen ole ollut.

*********************

" mutta ylä- ja alapääty ovat joidenkin muiden edullisemman hintaluokan laitteiden tapaan muovia tuotantokustannusten alentamiseksi.
"

Eikö se suurin syy ole että radioaallot menee paremmin läpi siitä kuin metallista? Samanlaista kuin apple ei voi tehdä.
Apple patents a way to get rid of those ugly white plastic strips on your iPhone


*********************

"
+ MIUI 9.5 –käyttöliittymä tukee nyt myös suomenkieltä
- Vanha Android-versio
"

Nämä liityy toisiinsa ja saa + ja -
Ehkä miui voisi olla kokonaan - puolella koska se ei muutu suomeksi Androidin mukana,
vaan vaatii jokun vapaaehtoisen puhelimen käyttäjän tekemään suomennoksen eikä siten ole virallista "Android kieltä".
 
Viimeksi muokattu:
*********************

" mutta ylä- ja alapääty ovat joidenkin muiden edullisemman hintaluokan laitteiden tapaan muovia tuotantokustannusten alentamiseksi.
"

Eikö se suurin syy ole että radioaallot menee paremmin läpi siitä kuin metallista?

*********************
Kyllä kyse on ihan säästösyistä. Antennit pystyy toteuttamaan metallikuoreen "antenniraidoin", mutta niiden suunnitteleminen ja valmistaminen on hieman kalliimpaa.

"
+ MIUI 9.5 –käyttöliittymä tukee nyt myös suomenkieltä
- Vanha Android-versio
"

Nämä liityy toisiinsa ja saa + ja -
Ehkä miui voisi olla kokonaan - puolella koska se ei muutu suomeksi Androidin mukana, vaan vaatii jokun puhelimen käyttäjän tekemään suomennoksen.
Kyllä samaan asiaan saattaa useinkin liittyä sekä hyviä että huonoja puolia, eikä siinä ole mitään kummallista. MIUI:ssa on paljon hyvää, vaikka myöskin tietyiltä osin parantamisen varaa. Asiat eivät usein ole mustavalkoisia.
 
Itselle usb c on harmillinen, kun kaikki muu on micro usb. usb-c on turha kun vanhallakin pärjää eikä usc-c tuo mukanaan mitään välttämätöntä
Ei se tietenkään välttämätön ole mutta USB 3.0 type-C mahdollistaa esimerkiksi puhelimen liittämisen näyttöön HDMI:n kautta. Se voi olla joillekin käyttäjille kätevä ominaisuus.
 
Ei tuo nyt suoranaisesti ole mikään hyvä perustelu, kun monista muista saman hintaluokan laitteista NFC kuitenkin löytyy. Redmi 5 Prostakin pitäisi NFC löytyä.
Eikö tässä puhuttu maahantuonnista eikä valmistajasta? Oletettiin että suomeen tuodaan versiota ilman NFC:tä aivankuin vaihtoehtona olisi versio missä sellainen on. Ja netissä sanotaan jokapaikassa ettei Redmi 5 note prossa ole NFC:tä, voihan ne tieten olla väärässäkin ja sinä oikeassa. En laittaisi tosin rahaa likoon sen puolesta.
Does the Xiaomi Redmi Note 5 Pro support NFC connectivity? - Redmi Note 5 Pro - Mi Community - Xiaomi
NFC

Ja kyllä, NFC puute on yksi suurimmista miinuksista. Osasta Mi-sarjaa se löytyy eli karsittu budjettilaitteesta pois.
 
Redmi Note 5 alkoi jo hieman polttelemaan mitä siitä testejä youtubesta katsoin. Mutta ei tässä Mi A1:ssäkään hirveästi vikaa ole.
 
Eikö tässä puhuttu maahantuonnista eikä valmistajasta? Oletettiin että suomeen tuodaan versiota ilman NFC:tä aivankuin vaihtoehtona olisi versio missä sellainen on. Ja netissä sanotaan jokapaikassa ettei Redmi 5 note prossa ole NFC:tä, voihan ne tieten olla väärässäkin ja sinä oikeassa. En laittaisi tosin rahaa likoon sen puolesta.
Does the Xiaomi Redmi Note 5 Pro support NFC connectivity? - Redmi Note 5 Pro - Mi Community - Xiaomi
NFC

Ja kyllä, NFC puute on yksi suurimmista miinuksista. Osasta Mi-sarjaa se löytyy eli karsittu budjettilaitteesta pois.
Nojuu, oikeassa olet. Tulkitsin tekstisi hieman eri tavalla ja lisäksi muotoilin tuon jälkimmäisen lauseeni epäselvästi. Tarkoitin tosiaan, että Redmi 5 Prosta pitäisi tuossa hintaluokassa jo löytyä, vaikka ei löydy. Hankalahan sitä on tosiaan Suomeen tuoda NFC-mallia, jos sellaista ei ole olemassa valmistajan valikoimissa :btooth:
 
Ihan asiallinen peruspuhelin. Omaan makuun on alkanut näyttö kasvaa turhan isoksi, mutta suuri ostava yleisö lienee tuon isomman koon kannalla, joten ei siinä mitään. Tasapainoinen kokonaisuus, ja osalle ihmisistä nuo vähän vanhemmat liittimet ovat vain plussaa.
Muutama vuosi lisää ja halpisluuritkin siirtynevät USB-C:n käyttäjiksi.
 
Ongelmanahan tässä on, ettei Kiinasssa ja Intiassa käytetä NFC:tä.
Xiaomilta löytyy myös Aasian ulkopuolelle suunnattuja mallivariantteja, eikä tuo perustelu nyt muutenkaan Eurooppalaisia käyttäjiä niin lämmitä saatika kiinnosta. Xiaomi on kuitenkin jo ihan virallisestikin laajentanut Kiinan ja Intian ulkopuolisille markkinoille.
 
Itselle usb c on harmillinen, kun kaikki muu on micro usb. usb-c on turha kun vanhallakin pärjää eikä usc-c tuo mukanaan mitään välttämätöntä.
Reilun tunnin pikalatauskin 3000mah on itselle aivan riittävä.
Joka on mahdollista micro usb:llakin.
Minulla on sen sata noita usb 2.0 piuhoja ja niitä kuluu järkyttävällä tahdilla. On sellainen helvetin kikkare koko paska että onneksi siitä on jo päästy eroon. Valitettavasti vain tässä tapauksessa sitä parempaa c mallia ei ole mikä on minulle täysin no go zone. Tässä taloudessa noita vanhoja johtoja on joka laitteessa ja mikään ei ole niin rasittavaa kuin 20 johtoa josta enää puolet toimii ja laitteita on sen puolen kymmentä. Pahimmillaan viikoissa, joskus kuukausissa noi liittimet lahoaa. c johdot vaikuttaa paljon paremmilta kun niitä kahdessa laitteessa pyörittelemme. Se itse liitin on paljon paremman tuntuinen.
 
Itselle usb c on harmillinen, kun kaikki muu on micro usb. usb-c on turha kun vanhallakin pärjää eikä usc-c tuo mukanaan mitään välttämätöntä.
Reilun tunnin pikalatauskin 3000mah on itselle aivan riittävä.
Joka on mahdollista micro usb:llakin.
Minulla on sen sata noita usb 2.0 piuhoja ja niitä kuluu järkyttävällä tahdilla. On sellainen helvetin kikkare koko paska että onneksi siitä on jo päästy eroon. Valitettavasti vain tässä tapauksessa sitä parempaa c mallia ei ole mikä on minulle täysin no go zone. Tässä taloudessa noita vanhoja johtoja on joka laitteessa ja mikään ei ole niin rasittavaa kuin 20 johtoa josta enää puolet toimii ja laitteita on sen puolen kymmentä. Pahimmillaan viikoissa, joskus kuukausissa noi liittimet lahoaa. c johdot vaikuttaa paljon paremmilta kun niitä kahdessa laitteessa pyörittelemme. Se itse liitin on paljon paremman tuntuinen.
Ettei vika sittenkin olisi käyttäjässä tai käyttäjissä. Itsellä edellinen latausjohto palveli ainakin 5v ajan jonka jälkeen jouti eläkkeelle uuden puhelimen mukana tulleen johdon takia. Ei ne johdot köydenvetoa kestä.
 
Ettei vika sittenkin olisi käyttäjässä tai käyttäjissä. Itsellä edellinen latausjohto palveli ainakin 5v ajan jonka jälkeen jouti eläkkeelle uuden puhelimen mukana tulleen johdon takia. Ei ne johdot köydenvetoa kestä.
Ei ole johdoissa mitään vikaa, kuten tuossa viestissäni varsin hyvin mielestäni ilmaisin. Se usb-liitin hajoaa. Siis se pieni micro, mini mikä lie pääty. Ne kaksi pientä pinniä mitkä sen kiristää alkaa ensin löystyä, kun liittämisiä ja irrottamisia tulee tarpeeksi, seuraavaksi on vuorossa se tilanne kun koko kaapeli lakkaa toimimasta. Aivan helvetillinen suunnittelun kukkanen kun sen koko kaapelin paino lepää niin että puristus tulee nimen omaan noita pinnejä kohden, koska ne sijaitsee yleensä aina yläpuolella, kun liitin on kiinni. Koska ne toimii käytännössä kuin jousi niin jokainen voi kuvitella mitä jouselle käy kun se on jatkuvasti jännitystilassa. Mikäli noi liittimet olisi toisin päin niin oletan että ongelma olisi pienempi, kun se gravitaatio ei puristaisi liittimiä, sen normaalin puristumisen lisäksi. Pisin johtoni ollut muistaakseni 3m ja sen elinikä oli aivan onneton. Lyhyempien johtojen elinikä ollut vähän pidempi ja lyhyiden paras, koska silloin joutuu sijoittamaan ladattavan kapistuksen sen pöydän sijaan lattialle tms.

Toinen iso ongelma on ollut naaraspäisten liittimien lahoaminen, varsinkin sähkötupakoissa, power bankeissa yms. koska ne on suunniteltu paskasti ja koko rakenne on surkea. USB-C tyyppiset ovat tähän asti pysyneet aina napakoina. Liitynee varmasti siihen että johdon voi kytkeä miten päin vain.
 
Kuinkahan pitkä päivitystuki (tietoturvakorjaukset varsinkin) tällä merkillä on? En löytänyt mainintaa valmistajan sivulta. Tarttis löytää joku luuri mitä ei tarvii vaihtaa vuoden parin sisällä ainoastaan siksi, että siitä tulee reikäjuustoa.
 
Kuinkahan pitkä päivitystuki (tietoturvakorjaukset varsinkin) tällä merkillä on? En löytänyt mainintaa valmistajan sivulta. Tarttis löytää joku luuri mitä ei tarvii vaihtaa vuoden parin sisällä ainoastaan siksi, että siitä tulee reikäjuustoa.
No toistaiseksi on saanut mm. 2015 mallit päivityksiä ja epävirallisella MIUI:lla saa varmasti vielä pitkään.
 
Ei oo tullut pitkään aikaa naputeltua tänne, mutta tähän oli pakko sanoa omia kokemuksia.
Tuli hommattua tuollainen halvempi/pienempi Redmi 5 (2GB/16GB), jolle kuulokkeiden, kaksien TPU-kuorten ja tullien kera tuli hintaa noin 100€ tuossa Aliexpressin vuosipäivä alennuksessa. Takuutahan tässä kaupassa ei käytännössä ole.
2GB RAMia tuntuu riittävän, jos ei pelaile tai pidä selaimessa kymmeniä välilehtiä auki. 16GB flashiä toisaalta on kyllä melko vähän tilaa, kun vapaata jää järjestelmän ja turhien sovelluksien poistamisen(kin) jälkeen vähän reilut 8GB. Tätä voi tietty laajentaa muistikortilla.

Kamera taitaa olla sama kuin tuossa 5 Plussassa. Puhelimen näytöllä kuvat ovat todella hyviä päivänvalossa. Kädessä puhelin tuntuu jopa omaa Oneplus vitosta paremmalta. Lieneekö siihen syy muutaman millin kapeampi näyttä, don't know, mutta tykkään kovasti, kun noi kaikki painikkeet ovat oikealla puolella. Omaan käteen puhelin istuu kivasti. Nämä on tietty aika makuasioita. 720p näytöksi ei ollenkaan huono, vaikka ei ole kyllä verrokkiakaan.

Ja ajattelin, että Snapdragon 450 olis nuhapumppu, mutta toisaalta ihan paperillakin verrattuna tuohon vanhempaan 625:seen, 200MHz alempi kello taitaa olla varmaan suurin ero. Muuten sama 8x A53-ydintä ja GPU näyttäisi olevan sama Adreno 506. AC-wifikin löytyy piiristä, mutta jostain syystä sitä ei tässä "pikku vitosessa" ole käytössä.

Saattaa olla kyllä, että seuraava puhelin on joku halvempi Xiaomi, kun näiden halviempien puhelimien kamerat alkavat olemaan näinkin hyviä.
(Ainakin siihen nähden että merkittäviä eroja saadakseen puhelimesta tulisi maksaa se >300€ enemmän.)
 
Ja ajattelin, että Snapdragon 450 olis nuhapumppu, mutta toisaalta ihan paperillakin verrattuna tuohon vanhempaan 625:seen, 200MHz alempi kello taitaa olla varmaan suurin ero. Muuten sama 8x A53-ydintä ja GPU näyttäisi olevan sama Adreno 506. AC-wifikin löytyy piiristä, mutta jostain syystä sitä ei tässä "pikku vitosessa" ole käytössä.
Snapdragon 450 mallin myötä tuo 400-sarja vastaa aika pitkälti 62x-sarjan prosessoreita. Isoimmat erot tulevat lähinnä pienemmissä yksityiskohdissa kuten Kokkonen aiemmassa uutisessa totesi:
Tuossa kun vähän vertailin vielä speksejä, niin 450 muistuttaa aika pitkälti 625:ttä. Vastaavat prossuytimet, sama GPU, sama LTE-modeemi ja sama valmistustekniikka. Muissa yksityiskohdissa, kuten kameratuessa ja videokuvan tarkkuustuessa on sitten hieman eroja.
Tuli hommattua tuollainen halvempi/pienempi Redmi 5 (2GB/16GB), jolle kuulokkeiden, kaksien TPU-kuorten ja tullien kera tuli hintaa noin 100€ tuossa Aliexpressin vuosipäivä alennuksessa...

...Saattaa olla kyllä, että seuraava puhelin on joku halvempi Xiaomi, kun näiden halviempien puhelimien kamerat alkavat olemaan näinkin hyviä.
(Ainakin siihen nähden että merkittäviä eroja saadakseen puhelimesta tulisi maksaa se >300€ enemmän.)
Taitaa mennä jo hankalaksi ylipäätänsä löytää edullisempaa puhelinta, jos tuosta olet maksanut vain sen 100€ :D.
 
Taitaa mennä jo hankalaksi ylipäätänsä löytää edullisempaa puhelinta, jos tuosta olet maksanut vain sen 100€ :D.

Joo siis omassa käytössä on Oneplus 5 eli siihen verrattuna siis halvempaa. :lol: Tää Redmi tulee tosiaan äidille.
Tuosta satasesta halvemmat rupeaa sitten olemaan melkein niitä saippuasta veistettyjä iPhone kopiota.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
264 008
Viestejä
4 572 712
Jäsenet
75 344
Uusin jäsen
Hopkukkuu

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom