Kokeiltua: Nokia 3.1

Juha Uotila

Mobiilimiäs vol.2
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 153HMD Global julkaisi uudet alemman hintaluokan Nokia 3.1- ja Nokia 5.1 -mallit toukokuun lopulla Moskovassa. Kyseessä on toisen sukupolven versiot viime vuonna julkaistuista Nokia 3 ja Nokia 5 -puhelimista.

Nokia 3.1 saapui myyntiin Suomessa jo kesäkuussa ja sen suositushinta on 159 euroa. Hinta.fi-hintavertailun perusteella puhelimen hinta on pysynyt suhteellisen samana ja halvimmillaan Nokia 3.1 irtoaa noin 150 eurolla.

Ruuhkaisasta testiaikataulusta huolimatta ehdimme ottaa Nokia 3.1:n lyhyeen testiin ja tutustumme tässä artikkelissa laitteeseen lyhyemmän kokeiltua-juttutyypin muodossa.


Pakkaus ja sen sisältö
Nokia 3.1 toimitetaan yrityksen tuotteille varsin tyypillisessä pahvilaatikossa, jonka päällä on Nokia-logo, värikäs kuva puhelimesta, mallinimi sekä Android One -logo. Pakkauksen sisällä on puhelimen ohella eri kielille käännetyt pikakäyttöohjeet, viiden watin peruslaturi, micro-USB-lataus- ja tiedonsiirtokaapeli sekä perustason nappikuulokkeet.


Rakenne, tekniset ominaisuudet ja yksityiskohdat


Ensimmäisenä huomio kiinnittyy Nokia 3.1:n kompaktiin kokoon. HMD Global jatkaa Nokia 3:ssa nähtyä muotoilusuuntaa myös uudessa Nokia 3.1:ssä. Vaikka Nokia 3.1 on selkeästi tarkoitettu alempaan hintaluokkaan, on HMD Global päättänyt panostaa brändille tyypilliseen laadukkaaseen rakenteeseen.

Puhelimen runko on alumiinia, jonka reunoja kiertää kiiltävät timanttileikatut viisteet. Laitteen takaosa on polykarbonaattimuovia, joka parantaa laitteen iskunkestävyyttä, eikä myöskään kerää näkyviä sormenjälkiä yhtä helposti kuin lasi.

Kädessä laite tuntuu mukavalta hieman pyöristettyjen takaosan reunojen ansiosta. Takakuoren reunat liittyvät lähes saumattomasti terävästi muotoiltuun alumiinikehykseen. Alumiinireunat on jätetty hieman teräväksi ja se on havaittavissa, kun laitetta pitelee normaalilla otteella. Terävyys ei ole missään nimessä häiritsevää, mutta laitteen sivuja kiertävän reunuksen kyllä tuntee puhelinta käsiteltäessä. Takaosan polykarbonaattimuovi tarjoaa myös mukavan pidon puhelimelle, vaikka kuivilla käsillä parasta pitoa ei saavutetakaan.

Fyysiset mitat
 • Ulkomitat: 146,3 x 68,7 x 8,7 mm
 • Paino: 138,3 grammaa
 • Näytön ja ulkomittojen suhde: 69,4 %

Ulkomitoiltaan uusi Nokia 3.1 on kasvanut pituussuunnassa noin kolme millimetriä Nokia 3:een verrattuna (Nokia 3 143,4 mm), mutta leveys on pienentynyt samaiset noin kolme millimetriä (Nokia 3 71,4 mm). Puhelimen paksuus on kasvanut 0,2 mm (Nokia 3 8,5 mm).Nokia 3.1:n näytön läpimitta on kasvanut 0,2 tuumaa ja se on nyt kooltaan 5,2 tuumaa. Tekniikaltaan näyttö käyttää IPS LCD -paneelia, jonka resoluutio on 1440 x 720 pikseliä. HMD Global on vaihtanut käyttöön uudemman 18:9-kuvasuhteen, joten tuumakoko ei ole suoraan verrannollinen edeltäjämallin 16:9 näyttöön. Kasvaneesta kuvasuhteesta huolimatta näytön ylä- ja alapuolella on nykymittapuulla kohtalaisen kookkaat reunukset. Laitteen etupuolen ulkoasu ei ole erityisen nykyaikaisen näköinen, mutta koska kyseessä on alempaan hintaluokkaan sijoittuva puhelin, on jossain asioissa on tehty kompromisseja. Näytön maksimikirkkaus on välttävä eikä näytön luettavuus ole kirkkaammalla säällä kovinkaan hyvä.

Näytön tekniset ominaisuudet
 • 5,2-tuumainen IPS LCD
 • 18:9-kuvasuhde
 • 1440 x 720 pikseliä, 310 ppi

Näytön alapuoliseen reunukseen ei ole asennettu navigaatiopainikkeita, vaan ne ovat Android One -puhelimille tyypillisesti toteutettu ohjelmallisesti. Näppäinten järjestystä ei pysty muuttamaan, eli takaisin-painike sijaitsee aina vasemmalla. Laitteen alalaidassa sijaitsee mikro-usb -latausportti sekä laitteen monokaiutin.

Näytön ylälaidassa olevaan reunukseen on asennettu tyypillisesti etukamera (8 megapikseliä, f2.0), pieneen syvennykseen asennettu kuuloke sekä Nokian logo.Nokia 3.1:n mattapintainen polykarbonaattimuovista valmistettu takakansi on koristeltu laser-kaiverretun Android One-logon sekä hieman kohollaan olevan kiiltävän Nokia-logon. Takakannen yläosassa sijaitsee laitteen takakamera ja led-salama omassa hieman koholla olevassa kamerakyhmyssään.Raudaltaan Nokia 3.1 ei tarjoa edes hintaluokassaan mitään kovin erikoista. HMD Global on siirtynyt alemman hintaluokan laitteissaan käyttämään Mediatekin järjestelmäpiirejä ja sellainen löytyy myös Nokia 3.1:stä. Puhelimen piirivalinnaksi on osunut Mediatekin MT6750N-järjestelmäpiiri, jonka parina on 2 gigatavua RAM-muistia ja 16 gigaa sisäistä tallennustilaa. Tallennustilaa voi kasvattaa erillisellä micro-sd-muistikortilla aina 256 gigatavuun asti. Graafiikkapiirinä toimii Mali-T860MP2.

Nokia 3.1 tukee myös kahden nano-SIM-kortin käyttöä ja puhelimessa on vielä erillinen kelkka muistikortille. Useampi valmistaja voisi ottaa tämän rakenteen käyttöön, jolloin toista SIM-korttia ei tarvitsisi uhrata tallennustilan kasvattamisen takia.

LTE-yhteyksille järjestelmäpiiriin integroidusta LTE-modeemista on ulosmitattu Cat.4-tason nopeudet (150 Mbit/s lataus- ja 50 Mbit/s lähetysnopeus). Akkukapasiteetti Nokia 3.1:ssä on 2990 mAh. Pikalataus ei ole puhelimessa tuettuna ja mukana toimitettava 5 watin laturi edustaa nopeudeltaan lähtötasoa. Lataaminen tyhjästä täyteen ottaa reilusti yli kaksi tuntia.

Tekniset ominaisuudet
 • Mediatek MT6750N -järjestelmäpiiri (4x1.5 GHz Cortex-A53 & 4x1.0 GHz Cortex-A53, Mali-T860 MP2)
 • 2 Gt RAM-muistia
 • 16 Gt eMMC 5.1 -tallennustilaa (mahdollisuus kasvattaa micro-sd muistikortilla, max 128 Gt)
 • Cat.4 LTE-yhteydet (150/50 Mbit/s), Dual SIM
 • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n 2,4 GHz, Bluetooth 4.2, GPS, FM-radio
 • 2990 mAh akku, micro-USB 2.0


Kamera
Nokia 3.1:n takakamera on tarkkuudeltaan 13 megapikseliä ja sen apuna on yksi LED-salamavalo. Nokia 3.1:n takakamera on sijoitettu takakannen yläosaan ja kamerakomponentit sijaitsevat fyysisesti pienessä kamerakyhmyssä.

Kameran tekniset tiedot:
 • 13 megapikselin pääkamera
 • f2.0 aukkosuhde
 • Automaattitarkennus
 • LED-salama
 • Videokuvaus: 1080p 30 FPS

Nokia 3.1:n kamerasovellus on hyvin yksinkertaistettu ja siitä löytyy vain perustoiminnot. Etsinnäkymä koostuu laukaisinpainikkeesta ja video- ja still-kuvaustilojen valinnasta. Kuva-albumille on oma pikakuvakkeensa, jossa näkyy aina viimeiseksi otettu kuva. Kuvaustilaa voi vaihtaa vasemman alakulman valikkopainikkeen takaa. Etsinnäkymän vasempaan laitaan on sijoitettu joitain tarpeellisia pikakuvakkeita esimerkiksi salamalle ja HDR-tilalle.Ylle on liitetty testipuhelimen kameralla otettuja muokkaamattomia kuvia erilaisista käytännön tilanteista ja valaistusolosuhteista. Kuvat saa avattua alkuperäiseen kokoonsa klikkaamalla suurennettua kuvaa hiiren oikealla painikkeella ja avaamalla kuva sen jälkeen uuteen välilehteen.

Kuvanlaadullisesti kamerassa ei juuri ole mitään erikoista, eikä tässä hintaluokassa sellaista voi oikeastaan odottaakaan. Hyvässä valaistuksessa Nokia 3.1 tuottaa hintaluokassaan varsin kelvollista jälkeä. Kuvien värimaailma on lähellä luonnollista ja kuvissa on kohtuullisesti myös yksityiskohtia. Kohinaa kuvissa on selkeästi havaittavissa.

Hämärässä kameran kuvanlaatu kärsii odotetusti ja kuvat ovat hyvin pehmeitä, mutta yksityiskohtia niihin on kuitenkin jäänyt jonkin verran. Myös kameran tarkennuksesta tulee hidasta ja välillä tarkennus vain katoaa, vaikka kamerasovelluksessa tarkennus olisi lukittunut haluttuun kohtaan.


Ohjelmisto ja suorituskyky
Nokia 3.1 kuuluu muiden HMD Globalin puhelimien tapaan Googlen Android One -ohjelmaan. Nokia 3.1 on varustettu paketista ottaessa Android 8.0 Oreo:lla eikä puhelimelle vielä ole julkaistu Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmäversiota, saati edes uudempaa Android 8.1 -versiota.

HMD Global lupaa puhelimelle myös nopeita päivityksiä ja ajantasaisia tietoturvapäivityksiä. Lyhyen lokakuussa toteutetun testijakson aikana laitteelle saapui lokakuun tietoturvapäivitykset, mikä on tässä hintaluokassa oleville puhelimille hyvin harvinaista. HMD Global on pystynyt pitämään nopeiden tietoturvapäivityslupauksestaan hyvin kiinni ja uusimmat tietoturvapäivitykset on saatu myös näihin alemman hintaluokan laitteisiin. Isompien Android-päivitysten kanssa edullisempien mallien aikataulut ovat välillä venyneet huomattavasti pidemmiksi.

Nokia 3.1 on myös Googlen Enterprise Recommended -listalla, joten puhelin on suunnattu myös yritysmarkkinoille ja soveltuu tietoturvaltaan varsin hyvin perustason työntekijäpuhelimeksi.

HMD Globalin Android-toteutus on ollut alusta lähtien Googlen "puhdasta" Androidia mukaileva, eikä Nokia 3.1 tuo tähän juuri poikkeusta. Käyttöjärjestelmän muokkaamattomuus näkyy ylimääräisten ohjelmien poissaololla, mutta samalla myös säätömahdollisuuksien vähyytenä.Nokia 3.1 saapui io-techin testattavaksi jo syyskuussa, mutta testiruuhkan takia puhelimeen päästiin tutustumaan vasta lokakuun puolivälin aikoihin. Nokia 3.1 oli käytössä aina silloin tällöin muiden arvostelulaitteiden lomassa, joten lyhyen kokeilun pohjalta ei päästy muodostamaan täysimittaista testiä vastaavaa kokonaisvaltaista kuvaa. Lyhyellä testijaksolla ei huomattu ongelmia itse käyttöjärjestelmässä ja puhelimen toiminta oli sujuvaa.

Omassa 150 euron hintaluokassaan Nokia 3.1:n käytännön suorituskyky on suht moitteetonta. Aikaisemmalla Nokia 3:lla käytössä ollut vanha neliytiminen Mediatek MT6737 -piiri aiheutti käyttöliittymän selauksessa välillä pientä tökkimistä, mutta Nokia 3.1:llä tälläistä ongelmaa ei havaittu. Synteettisissä testeissä Nokia 3.1:n moniydinsuorituskyky on noin 70 % parempaa ja grafiikkasuorityskyky noin kaksinkertaista Nokia 3:een verrattuna. Piirin suorituskyky ei kuitenkaan ole huippua saman hintaluokan parhaimmistoon, kuten Kirin 659 -piirillisiin Huawein puhelimiin nähden.


Yhteenveto
Nokia 3.1 on 159 euron suositushinnallaan varsin kilpailukykyinen laite. Edullisimmallaan laitetta näyttää saavan vielä noin kympin halvemmalla, jolloin hinta-laatusuhde on vielä parempi.

Nokia 3.1 pitää toki myös sisällään heikkouksia. Suurimmat miinuspisteet voinee antaa keskinkertaisesta Mediatekin järjestelmäpiiristä ja vähäisestä RAM-muistin sekä tallennustilan määrästä. Laitteen käyttämä micro-usb-liitäntä on myös vuonna 2018 aika harmittava, tosin hintaluokka huomioiden päätös on osittain vielä ymmärrettävä.

Nokia 3.1:n positiivisin puoli löytyy ohjelmistopuolelta ja puhdas Android One -käyttöjärjestelmä mahdollistaa hyvin ajan tasalla olevat tietoturvapäivitykset ja toivottavasti myös nopean päivityksen Android 9.0 Pie -versioon. Nokia 3.1:n sisuskalut pyörittävät Android 8.0 -käyttöjärjestelmää vielä mallikkaasti, vaikka kalliimpia puhelimia pidempiä latausaikoja onkin joissain tilanteissa nähtävissä. Hidastelut eivät missään tapauksessa kuitenkaan pilaa käyttökokemusta. Nokia 3.1 kamera on laatu on omassa hintaluokassaan varsin kelvollista, eikä siltä oikein voi enempää laadullisesti odottaa. Päiväsaikaan kuvat ovat kohtuullisen hyviä, mutta hämärässä kuvan onnistuminen on lähinnä tuurista kiinni.

Nokia 3.1 -puhelinta voisi suositella ensisijaisesti henkilölle, joka etsii halpaa ja ehkäpä ensimmäistä älypuhelintaan. Muussa tapauksessa budjettia kannattanee pyrkiä kasvattamaan vielä hieman ylemmäs 200 euron hintaluokkaan, josta löytyy huomattavasti väkevämpää rautaa sisältäviä puhelimia.

Plussaa
 • Tukeva rakenne
 • Puhdas Android One -käyttöjärjestelmä
 • Nopeahkot tietoturvapäivitykset

Miinusta
 • Micro-USB
 • Heikkotehoinen laturi
 • Mediatekin järjestelmäpiirin suorituskyky

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 034
Jaha HMD osaa siis tehdä pienempiäkin luureja. Voisikos tähän kokoluokkaan saada myös parempaa rautaa?
Joku tämän kokoinen Snapdragon 710 piirillä, oled näytöllä ja kunnon kameralla OIS;n kanssa jonnekkin 600 egen pintaan olisi kurkolaite!
Jotenkin menee aina niin, että mitä tehokkaampi laite sen hankalamman kokoinen pieninäppiselle puhelimesta tupataan tehdä. Tiedän toki, että suurin osa ihmisistä haluaa sen 7" puhelimen, se on ihan jees, mutta voisi sitä olla yksi pienempikin malli seassa. HMD:llä on jo nyt älyttömän monta mallia, mutta ei yhtään tehokasta ja "sopivan" kokoista puhelinta...
 

Juha Uotila

Mobiilimiäs vol.2
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 153
Jaha HMD osaa siis tehdä pienempiäkin luureja. Voisikos tähän kokoluokkaan saada myös parempaa rautaa?
Joku tämän kokoinen Snapdragon 710 piirillä, oled näytöllä ja kunnon kameralla OIS;n kanssa jonnekkin 600 egen pintaan olisi kurkolaite!
Jotenkin menee aina niin, että mitä tehokkaampi laite sen hankalamman kokoinen pieninäppiselle puhelimesta tupataan tehdä. Tiedän toki, että suurin osa ihmisistä haluaa sen 7" puhelimen, se on ihan jees, mutta voisi sitä olla yksi pienempikin malli seassa. HMD:llä on jo nyt älyttömän monta mallia, mutta ei yhtään tehokasta ja "sopivan" kokoista puhelinta...
Taitaa vaan olla niin että noiden "pienten" laitteiden markkinat nähdään sen verran pieniksi että ei ole kannattavaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
313
Jaha HMD osaa siis tehdä pienempiäkin luureja. Voisikos tähän kokoluokkaan saada myös parempaa rautaa?
Joku tämän kokoinen Snapdragon 710 piirillä, oled näytöllä ja kunnon kameralla OIS;n kanssa jonnekkin 600 egen pintaan olisi kurkolaite!
Jotenkin menee aina niin, että mitä tehokkaampi laite sen hankalamman kokoinen pieninäppiselle puhelimesta tupataan tehdä. Tiedän toki, että suurin osa ihmisistä haluaa sen 7" puhelimen, se on ihan jees, mutta voisi sitä olla yksi pienempikin malli seassa. HMD:llä on jo nyt älyttömän monta mallia, mutta ei yhtään tehokasta ja "sopivan" kokoista puhelinta...
Löytyyhän tuo Pixel linjasto tuollaista haluavalle. Pixel 2 saa jo alle 600€ saksasta. Pixel 3:kin sitten joskus muutaman kuukauden päästä, kun hinnat hieman järkevöityy.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 034
Jaha HMD osaa siis tehdä pienempiäkin luureja. Voisikos tähän kokoluokkaan saada myös parempaa rautaa?
Joku tämän kokoinen Snapdragon 710 piirillä, oled näytöllä ja kunnon kameralla OIS;n kanssa jonnekkin 600 egen pintaan olisi kurkolaite!
Jotenkin menee aina niin, että mitä tehokkaampi laite sen hankalamman kokoinen pieninäppiselle puhelimesta tupataan tehdä. Tiedän toki, että suurin osa ihmisistä haluaa sen 7" puhelimen, se on ihan jees, mutta voisi sitä olla yksi pienempikin malli seassa. HMD:llä on jo nyt älyttömän monta mallia, mutta ei yhtään tehokasta ja "sopivan" kokoista puhelinta...
Löytyyhän tuo Pixel linjasto tuollaista haluavalle. Pixel 2 saa jo alle 600€ saksasta. Pixel 3:kin sitten joskus muutaman kuukauden päästä, kun hinnat hieman järkevöityy.
AH... totta... tuohan taitaa tosiaan olla 5” näytöllä eli ei pöllömmältä kokoinen. Ei nyt ihan pieni, mutta käytettävä. Vielä pienempää kaipailen. Nyt xz1 compact 4,7” näytöllä. Mutta joskus tästä vielä aika jättää... niin pitää katsella noita pixeleitä.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
790
Onko tekstin pohjana ollut Nokia 5.1 arvostelu, vai ajatus kirjoittajalla harhaillut kun nopealla oikoluvulla löytyy kolme kohtaa jossa puhutaan 5.1 mallista?
 

Juha Uotila

Mobiilimiäs vol.2
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 153
Onko tekstin pohjana ollut Nokia 5.1 arvostelu, vai ajatus kirjoittajalla harhaillut kun nopealla oikoluvulla löytyy kolme kohtaa jossa puhutaan 5.1 mallista?
Nuo pitäisi olla korjattu itse artikkeliin, jostain syystä ei päivity foorumin puolelle. Molemmat laitteet oli samoihin aikoihin testattavana joten pientä harhailua ollut.
 

Ultrosor

Tentacule spécialité
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 989
Työluurina moinen ollut käytössä siitä asti, kun suomessa tuli tarjolle. Kokonaisuudessaan erinomainen luuri hintaansa nähden. Varsinkin laaduntuntu tämän hintaluokan laitteessa on erittäin hyvällä tasolla. Perushommat työkäytössä sujuu moitteetta (netti, sähköpostit, kamera). En ole tämän käyttöjakson aikana pahemmin mitään moitittavaa löytänyt. Näyttö ei nyt mitään ihmeellisyyksiä tarjoa, mutta sen ymmärtää kun katsoo hintaluokkaa.
 

BlackWolf

Suomen Michael Jackson
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 023
Hyvä pikakatsaus tämä oli @Juha Uotila muutama lisäkuva vaan olisi maistunut. Tai ainakin allekirjoittaneelle näkyy vain tuo kuva hiirestä, jaha löytyikin tuolta alkuperäisestä artikkelista ne muut kuvat. Onko nämä otettu käsivaralla, näyttää aika moni vähän tärähtäneeltä. Sinällään potentiaalia tuon hintaiseksi luuriksi olisi, mutta jos kamera on noin heikko, niin huh huh.

Mutta itse asiaan, testissä mainitaan että hinnan takia ymmärtää tuon usb:n käytön, onko teillä siellä tietoa paljon on hintaeroa per luuri jos käyttää USB-C vs. micro vai oliko tämä sellainen valistunut arvaus?
 

Juha Uotila

Mobiilimiäs vol.2
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 153
Hyvä pikakatsaus tämä oli @Juha Uotila muutama lisäkuva vaan olisi maistunut. Tai ainakin allekirjoittaneelle näkyy vain tuo kuva hiirestä, jaha löytyikin tuolta alkuperäisestä artikkelista ne muut kuvat. Onko nämä otettu käsivaralla, näyttää aika moni vähän tärähtäneeltä. Sinällään potentiaalia tuon hintaiseksi luuriksi olisi, mutta jos kamera on noin heikko, niin huh huh.

Mutta itse asiaan, testissä mainitaan että hinnan takia ymmärtää tuon usb:n käytön, onko teillä siellä tietoa paljon on hintaeroa per luuri jos käyttää USB-C vs. micro vai oliko tämä sellainen valistunut arvaus?
Käsivaralta juu otetaan kuvat, kun kuitenkin tarkoitus kuvastaa normaalia käyttöä kuvauksessa.

Kyllä näissä vaan taitaa helposti pienetkin tärinät aiheuttaa ongelmia, oli vielä sen verran näpitkin jäässä kuvauspäivänä kun sattui mukava pikku pakkanen

Ei nyt ole mitään tarkkaa tietoa mitä tuo usb-c maksaisi mutta tälläisessä hintaluokassa se voi kuitenkin jo vaikuttaa.
 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 475
Mutta itse asiaan, testissä mainitaan että hinnan takia ymmärtää tuon usb:n käytön, onko teillä siellä tietoa paljon on hintaeroa per luuri jos käyttää USB-C vs. micro vai oliko tämä sellainen valistunut arvaus?
Ei nyt ole mitään tarkkaa tietoa mitä tuo usb-c maksaisi mutta tälläisessä hintaluokassa se voi kuitenkin jo vaikuttaa.
Itse ainakin usein noita hintaluokka-vertauksia tehdessäni viittaan siihen, mitä saman hintaluokan kilpailevissa laitteissa on nykyhetkessä tarjolla. Itse olen tuota USB Type-C:n aiheuttamaa lisäkustannusta useammaltakin valmistajalta kysynyt, mutta en ole siihen keneltäkään suoraa vastausta saanut. Näissä alle 200 euron luureissa alkaa kuitenkin se kate olla jo sen verran tiukalla, että jokaisella säästetyllä eurolla alkaa olla merkitystä, joten tuo USB-liitäntä on varmasti helppo paikka kompomissin tekemiseen vielä toistaiseksi.
 

BlackWolf

Suomen Michael Jackson
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 023
Itse ainakin usein noita hintaluokka-vertauksia tehdessäni viittaan siihen, mitä saman hintaluokan kilpailevissa laitteissa on nykyhetkessä tarjolla. Itse olen tuota USB Type-C:n aiheuttamaa lisäkustannusta useammaltakin valmistajalta kysynyt, mutta en ole siihen keneltäkään suoraa vastausta saanut. Näissä alle 200 euron luureissa alkaa kuitenkin se kate olla jo sen verran tiukalla, että jokaisella säästetyllä eurolla alkaa olla merkitystä, joten tuo USB-liitäntä on varmasti helppo paikka kompomissin tekemiseen vielä toistaiseksi.
Juu en ihmettele sinällään että tuota tekevät ja aivan varmasti se syy on juurikin hinnassa. Katteet kun minimissään ja tehdään isoja määriä niin joka euro tarkoittaa isoa lovea lompakkoon. Pakko sitä on silti hieman ihmetellä alkaa jo USB-C olemaan aika vanha standardi, niin vielä jotkut haluaa silti siinä vielä vanhemmassa roikkua.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 034
Itse ainakin usein noita hintaluokka-vertauksia tehdessäni viittaan siihen, mitä saman hintaluokan kilpailevissa laitteissa on nykyhetkessä tarjolla. Itse olen tuota USB Type-C:n aiheuttamaa lisäkustannusta useammaltakin valmistajalta kysynyt, mutta en ole siihen keneltäkään suoraa vastausta saanut. Näissä alle 200 euron luureissa alkaa kuitenkin se kate olla jo sen verran tiukalla, että jokaisella säästetyllä eurolla alkaa olla merkitystä, joten tuo USB-liitäntä on varmasti helppo paikka kompomissin tekemiseen vielä toistaiseksi.
Juu en ihmettele sinällään että tuota tekevät ja aivan varmasti se syy on juurikin hinnassa. Katteet kun minimissään ja tehdään isoja määriä niin joka euro tarkoittaa isoa lovea lompakkoon. Pakko sitä on silti hieman ihmetellä alkaa jo USB-C olemaan aika vanha standardi, niin vielä jotkut haluaa silti siinä vielä vanhemmassa roikkua.
Jostain ulkomaan foorumilta luin juuri, että esim Afrikassa ei juuri USB-C liittimellisiä latureita vielä ole, joten mikro usb on esim siellä paljon parempi.
Ehkä me Euroopassa emme ole juuri näiden puhelinten tärkeimpiä asiakkaita...
 

Hellsinki

Kapteeni pienkonekorjaaja
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
933
USB-C ei löydy melkee mistään vielä tänäpäivänäkään. Normi USB sen sijaan löytyy mistä vain kuppilasta ja tuttujentutuilta.
 

Juha Uotila

Mobiilimiäs vol.2
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 153
USB-C ei löydy melkee mistään vielä tänäpäivänäkään. Normi USB sen sijaan löytyy mistä vain kuppilasta ja tuttujentutuilta.
Noh tämähän nyt ei pidä kyllä ihan paikkaansa.

Suurimmasta osasta läppäriestä löytyy pääosin USB-C liitäntää, joissain jopa luovuttu kokonaan USB-A:sta. Ja voi se itse puhelimen mukana tuleva piuha olla edelleen Type-C - USB-A -tyyppinen jolloin sitä voi käyttää näissä "vanhoissakin vehkeissä".

Artikkelissa oli siis puhe siitä itse puhelimen latausliittimestä, ei latauspalikan
 

shakal

RGB ON
Tukijäsen
Liittynyt
09.09.2017
Viestejä
964
Hinta on kyllä oikein passeli tälle laitteelle ja sen huomioiden en pidä ulkoasuakaan missään tapauksessa huonona, varsinkin kun materiaalit ovat oikein hyvät jos edullista ja kestävää puhelinta etsii.

Tuo järjestelmäpiiri vähän oudoksuttaa, mutta kai se on uskottava että se on riittävä.

Pahimpana kompastuskivenä kyllä pidän tuota type-C puutetta. Minulla on esimerkiksi menossa puhelimeni langattomat kuulokkeet sen takia vaihtoon asap, koska niissä on micro-usb latausliitin ja vuonna 2018 se on todella tökeröä kun kaikki muut laitteet ovat type-C varaisia.
 

Hellsinki

Kapteeni pienkonekorjaaja
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
933
Noh tämähän nyt ei pidä kyllä ihan paikkaansa.

Suurimmasta osasta läppäriestä löytyy pääosin USB-C liitäntää, joissain jopa luovuttu kokonaan USB-A:sta. Ja voi se itse puhelimen mukana tuleva piuha olla edelleen Type-C - USB-A -tyyppinen jolloin sitä voi käyttää näissä "vanhoissakin vehkeissä".

Artikkelissa oli siis puhe siitä itse puhelimen latausliittimestä, ei latauspalikan
tarkotin että puhelimen saa ladattua missä vaan jos siinä on mini USB. Ei tarvii ite kantaa mukana piuhaa.
 
Liittynyt
18.01.2017
Viestejä
247
Pikainen kysymys: Tyttärelle tarvitaan puhelin ja vaihtoehdot on Nokia 3.1 DS ja Honor 7S . Hintaeroa ei juuri ole. Onko helppo päätös ja Nokia koriin? Tänään olisi tarkoitus hakea.
 

Juha Uotila

Mobiilimiäs vol.2
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 153
Pikainen kysymys: Tyttärelle tarvitaan puhelin ja vaihtoehdot on Nokia 3.1 DS ja Honor 7S . Hintaeroa ei juuri ole. Onko helppo päätös ja Nokia koriin? Tänään olisi tarkoitus hakea.
Ainakin henkilökohtaisesti ottaisin Nokialaisen, melkein pelkästään paremman käyttöjärjestelmän/käyttöliittymän takia.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
100 178
Viestejä
2 009 604
Jäsenet
41 641
Uusin jäsen
Manu200

Hinta.fi

Ylös Bottom