Kokeiltua: Logitech G903 -pelihiiri langattomalla Powerplay-latausalustalla

Viestiketju alueella 'io-tech.fi artikkelit' , aloittaja Juha Kokkonen, 14.09.2017.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 809
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]


  Logitech esitteli viime vuoden alkupuolella langattoman G900 Chaos Spectrum –pelihiiren, jonka se lupasi olevan samalla myös yleisellä tasolla markkinoiden paras pelihiiri. 199 euron suositushinta oli sen suuruinen, että lupauksille oli syytä olla myös katetta. Useimpien G900:n testanneiden mielestä se täytti annetut lupaukset myös käytännössä.

  Viime kesäkuussa Logitech esitteli E3-pelimessuilla langattoman Powerplay-latausjärjestelmän sekä sitä tukevan G903-pelihiiren, joka on käytännössä langatonta latausta tukeva päivitetty versio G900:stä. Logitech G Powerplay –latausalustan suositushinta on 149 euroa ja G903-pelihiiren 199 euroa. Uutuudet saapuivat kauppoihin syyskuun aikana.

  Saimme io-techin testattavaksi sekä G Powerplay –latausalustan että G903-hiiren ja otimme uutuuksista muutaman päivän nopeat käyttötuntumat pääosin langattomaan lataustekniikkaan keskittyen.


  G903


  [​IMG]

  [gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="12642,12643,12644,12645"]

  Logitech on pakannut G903:n samanlaiseen kovakantiseen pahvipakkaukseen kuin G900-mallin, mutta uudistanut pahvista ulkokuorta hieman näyttävämpään suuntaan. Pahvipakkaus avautuu näyttävästi ja esittelee välittömästi sisältä löytyvän hiiren.

  Välipohjan alle on piilotettuna käyttöohjeet, takuutiedot, USB-kaapeli sekä pieni muovinen rasia, jonka sisällä on 10 gramman metallinen lisäpaino, langaton vastaanotin ja sen micro-USB-sovitin sekä hiiren oikean kyljen kylkinäppäimet ja vasemman kyljen peitelevy.

  [​IMG]

  [gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="12648,12647"]

  Ulkoisesti G903 on muotoilultaan identtinen G900-edeltäjämallin kanssa ja ainut päällispuolelta havaittava ero löytyy etuosan muovien väristä, jotka ovat nyt harmaan sijaan yhteneväisen mustia hiiren muun värityksen kanssa. Muodot ovat samaan aikaan aggressiivisen näyttävät, mutta siitä huolimatta varsin tyylikkäät. Muotoilu on symmetristä, eli hiiri sopii sekä vasen- että oikeakätisille.

  G903 on keskikokoinen ja hieman pitkänpuoleinen hiiri (130,3 x 66,5 x 40,4 mm), joka on langattomaksi malliksi varsin kevyt (110 g). Laatuvaikutelmaltaan G903:a ei uskoisi aivan 200 euron hiireksi, vaikka viimeistelyssä tai rakenteen tukevuudessa ei sinällään olekaan mitään valittamista. Mattapintainen muovi ei ole kumimaisen pitävää, mutta siitä huolimatta hiirestä saa varsin hyvän otteen.

  [​IMG]

  [gallery link="file" size="medium" ids="12707,12649,12651"]

  G900:n tapaan myös G903:sta löytyy kaikkiaan 11 vapaasti ohjelmoitavissa olevaa painiketta, joiden sijainti ja muotoilu on pysynyt aivan samana. Mielenkiintoisin toteutus löytyy kylkipainikkeista, jotka ovat magneettikiinnitteistä irrotettavaa mallia ja tarvittaessa korvattavissa peitelevyllä. Oletuksena vasemman kyljen painikkeet ovat paikallaan ja oikealla puolella ne ovat peitettynä. Kylkipainikkeet ovat sopivalla paikalla ja ne ovat riittävän suuret sekä tuntumaltaan hyvät.

  G903:n etuosassa sijaitsee micro-USB-liitäntä, jonka kautta hiiren sisäisen litium-polymeeriakun lataaminen tapahtuu, jos käytössä ei ole nyt testaamaamme G Powerplay –latausalustaa. Akun toiminta-ajaksi yhdellä latauksella kerrotaan 24 tuntia vakiovalaistuksella sekä 32 tuntia ilman valaistusta. Hiiren selkäpuolelta löytyy puolestaan tuttu RGB-valaistu G-logo, jonka väri ja valaistusefekti on käyttäjän määritettävissä sekä synkronoitavissa muiden Logitech-pelituotteiden kanssa.

  [​IMG]

  G903:n pääpainikkeiden toteutus on varsin näyttävä ja ne vaikuttavat ikään kuin ”kelluvan” hiiren etuosan päällä. Painikkeet on saranoitu tukevalla metallimekanismilla takaosastaan niiden alla sijaitsevat mekaaniset kytkimet kestävät nyt 50 miljoonaa painallusta aiemman 20 miljoonan sijaan. Painikkeiden tuntuma on tuttu G900:stä – tarkka ja terävän napakka.

  Pääpainikkeiden väliin jäävässä saarekkeessa sijaitsee metallirunkoinen rulla, rullan lukituspainike, kaksi toimintopainiketta sekä kolme merkkivaloa. Rullan pinnassa on miellyttävä uritettu kumikerros ja rulla tukee portaallista sekä vapaata vieritystilaa, joka vaihdetaan rullan takana sijaitsevasta mekaanisesta painikkeesta. Portaallisessa vieritystilassa rullan tuntuma on miellyttävä, kun taas vapaavieritystilassa se on erittäin herkkä.

  Oletuksena päällisosan kahdessa toimintopainikkeessa on hiiren DPI-asetuksen vaihto. Käyttäjä voi määritellä viisi asetusta välillä 200 – 12000 DPI ja valittu asetus on nähtävissä painikkeiden vieressä sijaitsevista kolmesta valoviirusta.

  [​IMG]

  [gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="12654,12655"]

  G903:n pohjan asettelu on hieman muuttunut edeltäjämallista, sillä pohjan takaosaan on sijoitettu valinnaisen 10 gramman lisäpainon lokero, joka on kiinni magneeteilla. Vaihtoehtoisesti painolokeron voi korvata langattoman Powerplay-järjestelmän latausmoduulilla. Pohjan etuosassa sijaitsevat virtakytkin sekä karheapintainen painike, josta käyttäjä voi vaihtaa hiiren muistiin tallennettuja asetusprofiileita.

  G903:ssä käytettävä optinen sensori on edelleen Pixartin suosittu PMW3366-malli, jolle luvataan 200 – 12000 CPI:n (Counts Per Inch) herkkyysalue, yli 40 G:n maksimikiihtyvyys sekä 400 tuumaa sekunnissa maksimiseurantanopeus. Sensorilta tulevaa liiketietoa ei suodateta, kiihdytetä eikä siihen tehdä kulmakorjausta, jonka totesimme pitävän paikkansa myös käytännössä. Logitechin Lightspeediksi brändäämällä langattomalla yhteydellä on 1000 Hz:n päivitysnopeus, joka näytti testiemme perusteella myös pitävän hyvin paikkansa.


  G Powerplay


  [​IMG]  [gallery link="file" size="medium" ids="12662,12663,12664"]

  G Powerplay –latausjärjestelmä toimitetaan suurehkossa litteässä pahvipakkauksessa, jonka sisältä löytyy latausalusta, kaksi erilaista hiirimattopintaa, käyttö- ja takuuohjeet, micro-USB-kaapeli sekä Powerplay-latausmoduuli G703- ja G903-hiiriin. Pakkauksen pohjamuovissa on myös näppärät yksinkertaiset kuvapohjaiset ohjeet, joiden avulla järjestelmän saa viritettyä nopeasti käyttökuntoon.

  [​IMG] [​IMG]

  G Powerplay –latausalusta on mattapintaisesta kumimaisesta materiaalista valmistettu reilun kokoinen läpyskä, jonka ulkomitat ovat 344 x 282 mm, ja jonka takareunaan on kiinnitetty muovinen hallintamoduuli. Kumialustan sisään on integroitu lataussilmukka, joka muodostaa hiirimaton pintaan sähkömagneettisen kentän, jonka avulla latausenergia siirretään hiiren pohjaan asennettuun PowerCore-latausmoduuliin.

  Logitechin käyttämä lataustekniikka ei ole yleisten standardien mukainen, sillä emme saaneet ainakaan langatonta latausta tukevia älypuhelimia latautumaan sen avulla.

  [​IMG]

  [gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="12668,12669"]

  Latausalustan takareunaan sijoitettu hallintamoduuli (130 x 37 x 11 mm) on mattapintaista muovia ja pitää sisällään sekä langattoman latausjärjestelmän virransyötön että hiiren langattoman Lightspeed-vastaanottimen, joka saadaan näin kätevästi hyvin lyhyen matkan päähän hiirestä. Alusta kytketään tietokoneeseen mukana toimitetettavan 1,8-metrisen micro-USB-johdon avulla.

  Moduulin etureunan keskellä sijaitsee pieni valkoinen merkkivalo, joka palaa kirkkaana kun hiiren lataus on käynnissä ja himmeänä, kun yhteys hiiren PowerCore-moduuliin on muodostettu. Hallintayksikön päällä on puolestaan RGB-valaistu G-logo, jonka valaistuksen käyttäjä voi synkronoida muiden Logitechin pelituotteiden kanssa.

  [​IMG]

  Varsinainen hiirimattokerros asetetaan latausalustan päälle, joka suojaa latausalustaa ja tekee samalla kuluvasta hiirimatosta helposti vaihdettavan. Pakkauksen mukana toimitetaan kaksi mattovaihtoehtoa – kova mattapintainen muovimatto sekä pehmeämpi tekstiilimatto. Kummallekin löytyy G903-hiiren asetuksista oma optimoitu sensoriasetus. Hiirimatoissa on sininen kumimainen alapinta, jonka ansiosta ne pysyvät varsin hyvin oikealla paikallaan latausalustan päällä.

  [​IMG]

  Käytännössä G903-hiiren ja G Powerplay –latausalustan käyttöönotto oli äärimmäisen helppoa tuotepakkauksen kuvaohjeita noudattamalla. Tarvittiin ainoastaan PowerCore-latausmoduulin asentaminen hiiren pohjaan, latausalustan kytkeminen USB-kaapelilla tietokoneeseen ja hiiren virran päällekytkentä, jonka jälkeen järjestelmä oli toimintavalmis.

  Kokeilimme langatonta latausalustaa käytännössä muutaman päivän ajan pääosin toimistokäytössä sekä lyhyiden pelisessioiden puitteissa. Yhdistelmä toimi täysin moitteetta ja yhdisti onnistuneen tuntuisesti langattoman hiiren ”vapauden” sekä langallisen hiiren huolettomuuden. Hiiri latautuu alustan päällä itsestään sekä paikallaan ollessaan että käytössä, eikä käyttäjän tarvitse huolehtia asiasta sen kummemmin. Kokeilujemme perusteella hiiri latautuu melko lailla koko alustan alueella.

  Testijakson aikana havaitsimme hiiren varauksen liikkuvan noin 80–100 %:n välimaastossa, jonka totesimme olevan normaalia. Logitechin mukaan hiiren akun varaustaso pyritään pitämään noin 85–95 % haarukassa akun eliniän pidentämiseksi ja latausalustan käytön jaksottamiseksi.

  [gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="12660,12659,12658,12657"]

  G903-hiiren ja Powerplay-alustan asetusten muokkaamista varten tietokoneelle on asennettava mielipiteitä jakava Logitech Gaming Software –hallintaohjelma. Sovelluksen käyttöliittymä on melko selkeä ja säädöt monipuoliset, mutta sen toiminnassa esiintyi paikoin ärsyttävää hidastelua.

  Powerplay-alustan osalta sovelluksesta voi säätää lähinnä hallintamoduulin valaistuksen väriä sekä alustaan yhdistettyjä hiiriä. G903-hiiren osalta säädöt kattavat puolestaan näppäinmääritykset, DPI-asetukset, valaistusasetukset, akun tiedot sekä hiirimatto-optimoinnin. Asetuksia voi tallentaa viiteen profiiliin ja tiedot voi tallentaa hiiren sisäiseen muistiin.


  Yhteenveto


  Kokeilun perusteella Logitechin G903 & G Powerplay –yhdistelmä on loistava ratkaisu langattomien pelihiirien perimmäisiin heikkouksiin. Käytössä on luotettava ja nopea langaton yhteys, eikä hiiren paristojen tai akkujen loppumisesta tarvitse huolehtia.

  Puolitoista vuotta sitten julkaistun G900-hiiren korvaajaksi G903:sta ei kannata pelkiltään hankkia, sillä eroavaisuudet pelkässä hiiressä ovat niin pieniä, että niitä on lähes mahdotonta perustella järjellä. Yhdessä G Powerplay –latausalustan kanssa tilanne muuttuu, joskin siinäkin tapauksessa kukkarosta on löydyttävä täytettä, sillä hiiren ja latausalustan noin 350 euron yhteishinta on lähestulkoon poskettoman korkea. Valitsemalla edullisemman G703-hiiren langattoman latauksen iloihin pääsee käsiksi vajaan satasen halvemmalla.

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 18.09.2017
 2. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen

  Viestejä:
  3 719
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kuinkahan terveellinen tuollainen jatkuva sähkömagneettinen kenttä on pidempään käytettäessä? Tuosta saa kuvan, että hiirtä käytettäessä käsi on koko ajan enemmän tai vähemmän kentän sisällä
   
 3. Frank Provo

  Frank Provo

  Viestejä:
  877
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Varmaan yhtä terveellistä kuin nykyaikaisessa talossa asuminen. Sähkökenttää on jokapuolella.

  Niin heikot kentät, ettei ole mitään merkitystä.
   
 4. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten

  Viestejä:
  1 469
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Taitaa olla mangneettikentät pienin asia mitä ihmisen pitäisi pelätä...

  Langattomista hiiristä testissä on ollut tuo chaos spectrum G900 sekä G403 ja itselleni jäi käyttöön jälkeenpäin hankittu G403. Molemmat hiiret ovat kyllä parhaimmistoa mitä minulla on ollut, joskin tämä langaton lataus tuntuu "turhalta". En kykene huomaamaan eroa viiveissä, sekä väittäisin, että kaapelin jumittuminen tms häiritseminen on itselleni suurempi riesa kuin mahdollinen viive.
   
 5. Eiji

  Eiji Tukeva Make ATK Great Again

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  100% maapallon ihmisistä altistuu magneettikentälle ja jokainen heistä on kuollut. Sattumaako?
   
  The, MrFoxZet, Taneli- ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 6. Serke

  Serke

  Viestejä:
  807
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei hyvä ihme noita hintoja..
   
 7. Mönssi

  Mönssi

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Magneettikentät on terveellisiä, ainakin jos kysyy magneettikorujen kauppiaalta.

  Kerrankin oikeaa etua langattomasta latauksesta, mutta hinta on kyllä overkill.
   
 8. ubck

  ubck

  Viestejä:
  231
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ilman maan magneettikenttää olisimme kaikki kuolleita, joten imekää siitä sähköallergikot. :cigar2:

  Onhan nämä langattomat laitteet käteviä olohuonekäytössä, mutta työpöydällä ei mitään hyötyä ja langalliset vie 100-0.
   
  Eramaankettu tykkää tästä.
 9. Proscribo

  Proscribo Kiitos.

  Viestejä:
  406
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  En nyt sitten tiedä, kuinka suuri ero loppupeleissä tulee siitä, onko piuha hiiressä vai hiirimatossa. Tokihan tuon voisi vaikka porata suoraan pöydästä läpi jos (kun) ei tykkää pöydällä lojuvista piuhoista.

  Todennäköisesti kukaan meistä ei olisi koskaan syntynytkään, joten vaikea siinä olisi olla kuolleita. Oikeastaan kenties mitään elämää ei olisi ja näin ollen kukaan/mikään ei olisi koskaan kuollut! :lol:

  :eek:
   
 10. d0m1n4t0r

  d0m1n4t0r

  Viestejä:
  309
  Rekisteröitynyt:
  03.02.2017
  Miten "vie 100-0"? Muutenkin tuo koko lause kuulostaa joltain 1990-luvun tietämyksellä kirjoitetulta.
   
 11. Delveling

  Delveling

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  16.03.2017
  " Laatuvaikutelmaltaan G903:a ei uskoisi aivan 200 euron hiireksi, vaikka viimeistelyssä tai rakenteen tukevuudessa ei sinällään olekaan mitään valittamista."

  No ei uskoisi ei. Ei muuten uskoisi mitään muutakaan 200 euron hiireksi. Kuinka tyhmiä ihmisistä on tullut että maksetaan 200 euroa hiirestä? Ihmisiltä on kaikki suhteellisuudentaju karannut jo kauan sitten ja valmistajat kiittää.
  Ja samat ihmiset naureskelee iUskoville jotka maksaa hirmuista ylihintaa vanhentuneista puhelimista.

  Mutta eihän se hullu ole joka pyytää...
   
  Temeee tykkää tästä.
 12. djtob

  djtob

  Viestejä:
  735
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  mitenkäs ne napit sopii vasenkätiselle? Kokeilitteko?
   
 13. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 809
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Symmetrinenhän tuo hiiri on, eli ihan samalla tavalla kuin oikeakätisellekin.
   
 14. djtob

  djtob

  Viestejä:
  735
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Siis ne napit voi vaihtaa toiselle puolelle lennosta? Sehän on erinomaista. :):tup:
   
 15. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 809
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Napit ovat magneettikiinnitteiset ja ne pystyy irrottamaan ja asentamaan hyvin helposti. Napit voi asentaa joko toiselle puolelle, molemmille puolille tai jättää kokonaan pois.
   
  djtob tykkää tästä.
 16. djtob

  djtob

  Viestejä:
  735
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Kiitos. En ollut ihan varma, että ymmärsinkö kokeiltua-artikkelin ihan oikein. Olen tästä iloinen.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 17. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 809
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lisäsin artikkeliin yhden kuvan, joka havainnollistaa noita irrotettavia nappeja paremmin. Jos napit jätetään pois, tilalle asennetaan mukana toimitettava peitelevy.

  [​IMG]
   
  djtob tykkää tästä.
 18. djtob

  djtob

  Viestejä:
  735
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Hyvä, tuollaisia yksityiskohtia olisi hyvä lisätä jatkossakin artikkeleihin.
   
 19. Chloe

  Chloe Mestari

  Viestejä:
  8 971
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihan kiva konsepti kieltämättä, mutta hintaa kyllä ihan liikaa. Itsekin kun kuulun siihen ryhmään joka ei langattomuutta pelihiireltä kaipaa, niin vielä helpompi pitää ylihintaisena.
   
  Tpu_338 tykkää tästä.
 20. Ademeion

  Ademeion

  Viestejä:
  110
  Rekisteröitynyt:
  26.07.2017
  Hiiren ulkonäkö on mielestäni sen verran epämiellyttävä, että jäisi ostamatta siitäkin syystä (hinnan ohella).
   
 21. Chloe

  Chloe Mestari

  Viestejä:
  8 971
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lähinnä tuo tyhjä tila vähän arveluttaa, kerännee paskaa melko paljon. :/

  Nappien alle jne. siis.
   
 22. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten

  Viestejä:
  1 469
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Ihmisiä on kahdenlaisia. Sellaisia jotka käyttää konetta paskaisilla käsillä ja sellaisia ketkä osaavar pestä kädet. Jos koskee paskaisilla käsillä mitä tahansa, se paska tarttuu muodosta huolimatta.
   
 23. Edqar

  Edqar

  Viestejä:
  1 450
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Suunnitellut ostaa langattoman korvaamaan g400, niin saa olkkariinkin hyvän hiiren.
  Mutta kyllä tuo g603 näyttäisi valikoituvan, koska tämän posketon hinta, ja "vain" langaton/langallinen lataus ja lisänappeja tämän etuna... Niistä ei napoo yli sataa euroa maksaa...

  Ihmettelen myös niitä ketkä vetää sipsejä ja pelaa samalla (ohjaimella tai h&n). Minun ohjaimiin ei kosketa rasvaisin käsin, tai saa vakavan moitteen :beye:
  Se on niin inhottavaa kun ohjain meinaa lipsahtaa käsistä rasvan ansiosta :grumpy:
   
 24. Chloe

  Chloe Mestari

  Viestejä:
  8 971
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla handut hikoilee sen verran että puhtaillakin käsillä esim. peliohjain on silti paskainen. Valkoisesta padista erottuu turhankin hyvin.

  Meikä kyllä vetää bisseä ja naksuja pelatessa melkeinpä aina. :D
   
 25. Edqar

  Edqar

  Viestejä:
  1 450
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Juu ei siinä, omilla saa tehä mitä haluaa :D
  Tunnen kyllä näitä "tahmatassuiksikin" kutsuttuja :lol:
   
 26. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten

  Viestejä:
  1 469
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Jep ja aukoton teoriani paljastui jo kahdessa viestissä. Rasvanäppien täytyisi hommata jotain kertakäyttö suojia hiirelle kun hiirelle..

  Jimmssillä on ollut pitkään tarjouksessa noita logitechin langattomia rottia, joten sellainen vain ja piuhassa latailet...
   
 27. Ultrosor

  Ultrosor Tentacule spécialité

  Viestejä:
  1 671
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kiitokset jälleen hyvin tehdystä artikkelista.

  Ideana loistava ja ihan hyvin vielä toteutettukkin. Hiiri myös huippuluokkaa. Vihdoinkin aletaan kunnolla olemaan langallisten kaimojen tasalla, esim pelikäytössä. Mutta tuo hinta koko paketista....naurettavan korkea ja sitä myöden varmasti jää marginaalituotteeksi.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 28. Mawe

  Mawe Thread Killer

  Viestejä:
  252
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tunnistaako tuo matto hiiren ennen lataamista?
  Tuli mieleen et lähtisikö lataamaan luuria jos hiiri samaan aikaan matolla?
   
 29. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 809
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä matto siis vaatii hiiren "älyä", ennen kuin alkaa lataamaan. Lataus kun ei ole kokoajan käynnissä. Vaikka hiiri latautuu matolla, ei puhelin tunnista latausta siitä huolimatta. Logitech käyttää siis tuossa jotain omaa tekniikkaansa.
   
  Mawe tykkää tästä.