- Liittynyt
- 13.10.2016
- Viestejä
- 13 101
Acer lanseerasi Cestus 500 -pelihiiren ja Galea 500 -headsetin viime elokuussa IFA-messuilla, mutta myyntiin ne saapuivat loka-marraskuun vaihteessa. Molemmat tuotteet ovat osa yhtiön pelaajille suunnattua suorituskykyistä Predator-mallistoa.
Saimme hiiren ja headsetin io-techin testiin tammikuussa ja testasimme molempia käytännössä PUBG- ja CS: GO -peleillä streamauksen ohessa. Jos peliaiheiset streamit kiinnostavat niin käy tilaamassa io-techin Twitch-pelikanava.
Predator Cestus 500 -pelihiiri
Cestus 500 on langallinen pelihiiri, joka on Suomessa myynnissä alkaen 60 euron hinnalla. Myyntipakkauksen mukana toimitetaan pieni kankainen kuljetuspussi hiirelle.
Mustanvärinen ja kolmesta eri kohdasta RGB-valaistu hiiri on kooltaan melko kompakti ja uppoaa pieneenkin kämmeneen. Symmetrinen muotoilu on varsin kulmikas ja se korostuu oikean ja vasemman näppäimen sivuilta nousevissa laidoissa, joiden tarkoitus lienee estää sormien lipsuminen pois näppäimiltä. Hiiren rulla pyörii pehmeästi pienin pykälin ja sen hyvä ja jämäkkä tuntuma onkin melkein hiiren paras ominaisuus. Symmetrisyyden ansiosta hiiri sopii niin oikea- kuin vasenkätisille pelaajille. Punottu johto on 1,8 metriä pitkä ja USB-litiin on kullattu.
Sensorin kerrotaan yltävän 7200 DPI:n tarkkuuteen ja herkkyyttä on mahdollista vaihtaa hiiren päältä löytyvällä napilla. Erikseen asennettavalla QuarterMaster-ohjelmistolla eri herkkyystasoja on mahdollista säätää ja niitä voi indikoida erivärisellä valaistuksella.
Pohjasta löytyy valitsinkytkin, jolla voi ottaa molempiin hiiren näppäimiin käyttöön joko Omronin 50M- tai 20M-kytkimet. 50M-kytkimien painallusvaste on 0,6N ja 20M-kytkimien hieman pienempi eli se on herkempi ja nopeampi käyttää. Kaksoiskytkimen avulla pystytään myös lisäämään hiiren käyttöikää, joka kahden kytkimen ansiosta yhteensä 70 miljoonaa klikkausta.
Molemmista kyljistä löytyy kaksi näppäintä, joita voi käyttää peukalolla ja pikkurillillä. Valitettavasti esimerkiksi oikean kyljen näppäimiä ei saa poistettua, vaan melkein koko hiiri tuntuu olevan yhtä näppäintä. Virhepainalluksia saattaa syntyä varsinkin hektisissä pelitilanteissa, kun hiirtä vaistomaisesti puristaa. Tämä koettiin myös io-techin käytännön testissä yllä olevalla videolla kartan ilmestyessä ruudulle.
Kylkinäppäinten irrottamisen sijaan hiiren molemmilla kyljillä on magneeteilla kiinni kylkilistat, joiden tilalle voi vaihtaa mukana toimitettavat levityspalat. Näin hiiren luonteesta saadaan halutessa vakaampi ja tietylle pelityypille sopivampi.
Erikseen asennettavalla QuarterMaster-ohjelmistolla on mahdollista luoda kuusi eri profiilia, joihin voidaan säätää hiiren näppäinten toiminnot, väriefektit, herkkyystasot, ottaa käyttöön linjaus, jolla hiiren kursori kulkee ruudulla käden pienestä heilumisesta huolimatta suoraan sekä säätää pöydästä irtoamisen etäisyystunnistus.
Predator Galea 500 -headset
Galea 500 on USB-liitäntäinen mikrofonilla varustettu headset, joka on Suomessa myynnissä alkaen 150 euron hinnalla. Myyntipakkauksen mukana toimitetaan kuljetuspussi.
40 millimetrin kokoisilla ja 112 desibelin herkkyyden draivereilla (binaural) varustetun headsetin korvakupit ovat melko kookkaat, mutta hyvin pehmustetut ja keinonahalla vuoratut. Korvakuppien ulkopuolella on muoviverkko, jonka sisuksista hohtaa turkoosi Predator-logovalo, mutta väriä ei kuitenkaan pysty vaihtamaan.
Pään yli kulkeva metallikaari on kiinteä ja pehmustepanta venyy pään koon mukaan suuremmaksi, mutta pienemmäksi tai tiukemmalle niitä ei pysty säätämään. Valitettavasti 460 grammaa painavat kuulokkeet olivat jo lähtökohtaisesti niin isot, että ne tuntuivat päässä tosi huteralta ja heiluivat helposti pään mukana.
Taivuteltava mikrofoni vedetään esiin vasemmasta korvakuulokkeesta ja siinä palaa turkoosi valo, kun mikrofoni on päällä. Mikrofonin taajuusalueeksi ilmoitetaan 100 Hz - 10 kHz, impedanssiksi 2,2 kilo-ohmia ja herkkyydeksi -40 dB. Streamatessa mikrofonin valo hohtaa naamaan eikä pikaisessa testissä sitä saatu kytkettyä pois päältä. Mikrofonin äänenlaatua voi kuunnella pikaisesti yllä olevalta videolta.
Kuulokkeiden punottu johtu on melko lyhyt, vain 1,2 metriä ja se on kiinteästi kiinni headsetissä. USB-liitin on kullattu. Johdon alkupäähän on kiinnitetty melko isokokoinen säätöyksikkö, josta voi mykistää mikrofonin, säätää äänenvoimakkuutta ja vaihtaa äänitiloja. Säätöyksikkö roikkuu ja pyörii mahan korkeudella ja se on ilmeisesti tarkoitettu kiinnitettäväksi klipsulla paitaan tai paidan kaulukseen.
Headsetin äänenlaadussa ei ollut valittamista, mutta ergonomian ja suunnittelukukkasten takia se ei jää allekirjoittaneen käyttöön ja loistamaan turkoosia valoa naamaan streameissa.
Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.
Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
Viimeksi muokattu: