Tukiasemat ei vaadi controlleria, voi ottaa käyttöön esim. sovelluksella. Tai sitten konffaa PC:llä controllerilla, mutta ei sen tarvitse päällä olla enää konffauksen jälkeen. Ja kun katsot nykyisiä UniFi-tukiasemia, niin todella pitkä tukihan niissä on ollut. Vain muutaman vanhan mallin tuki on loppunut. Toki mallisto vanhenee koko ajan ja vääjäämättä jossain kohtaa tuki on loppumassa.
Eli miten sammutan sen turhan hallinnan, siitähän escalibur tahtoi päästä eroon. Jos se sovellus pääsee sinne webbiserverin läpi (HTTP-palvelinhan siellä purkissa pyörii), niin silloin se syö niitä resursseja siellä. Tämä ei ollut itselleni ongelma, mutta tämä oli se escaliburin mainos mihin siinä tuotteessa ei resursseja käytetä. Todellisuushan on, ettei noissa purkeissa ole yhdelläkään (eikä edes useampia vuosia vanhoilla) ole mitään ongelmia CPU-tehon osalta jos puhutaan vain WLAN<->Ethernet siirrosta.
Mitä tulee Ubiquitiin, niin EOL vai "ei-EOL, mutta ei myöskään päivityksiä" ? On kaksi täysin eri asiaa ja jälkimmäistä löytyy sitten UI:lta samaa tahtia kuin Googlen tuotteita. Ubiquitilla on myös muitakin tuotteita kuin Unifit ja varsinkin ollut myynnissä. Tai miten luvatut ominaisuudet, joita esim. Dream Routerit eivät koskaan ole saaneet (eivätkä tule koskaan saamaankaan) ?
Mutta, toki jos määrittely on se että Ubiquiti ilmoittaa että se on EOL, niin sitten. Mun mielestä se ei ole kovin vahva signaali siitä että tuotetta tuetaan, kun tällä hetkellä taso on sitä että "ei muistettu laittaa EOL ilmoitustakaan koko tuotteesta". Mutta mitä tulee UniFihin, niin seuraavat UniFi tuotteet on EOL:
USG-XG-8
Kaikki UniFi Video tuotteet
Kaikki UniFi VOIP tuotteet
Kaikki UniFi AS tuotteet
UAP-AC
UAP-AC-Outdoor
UAP-Outdoor-5
UAP-Outdoor
UAP-Outdoor+
UAP-Pro
UAP-IW
UAP (v1+v2)
UAP-LR (v1+v2)
UAP-AC-EDU
UAP-AC-IW-PRO
US-L2-24-POE
US-L2-48-POE
Tässä oli siis vasta "UniFi" tuotenimen alla, Ubiquiti myy verkkotuoteita myös muiden nimityksien alla - osa joiden piti korvata koko UniFi (kuten UNMS, mutta eipä se koskaan kerennyt ennen kuin sekin kuopattiin).
Tästä puuttuu siis tuotteet, jotka vaan eivät saa päivityksiä, mutta ovat "supported". Eli forumilla saa kysellä vielä, mutta ei kannata odottaa vastausta. Tuo ei ole mikään enterprise ratkaisu, vaikka sitä kuinka haluaisi uskoa. Puhumattakaan kun ominaisuudet kliksutellaan jostain UI:sta eikä suoraan komentoriviltä saa sitäkään enää tehdä.
Sulla on varmaan jonkinlaisia lähteitä tuohon? Kuulisin mielellään lisää miksi esim. Ubiquitin tukiasemat ovat tietoturvariski. Jotain BlackHat-esityksiä, tietomurtoja yms?
Onko sulta mennyt kokonaan ohi Ubiquitin täydellinen korkkaus? Tästä tarinastahan löytyy paljon mehukkaita detaileja, mutta lyhykäisyydessään
Whistleblower: Ubiquiti Breach “Catastrophic” – Krebs on Security Lyhykäisyydessään, Ubiquitilla ei ollut mitään security-best-practiseja. Eikä vieläkään ole mitään takeita, että heillä edelleenkään olisi mitään korjattu.