Kiintolevyn/Tiedostojen siirto NAS:sta pöytäkoneeseen

Viestiketju alueella 'Tallennus' , aloittaja kabel, 08.11.2018.

 1. kabel

  kabel

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  10.05.2017
  Terve,

  NAS (D-Link DNS‑320) on jäänyt käyttämättömäksi ja ajattelin siirtää kovalevyn (WD Caviar Green 2tb) sen sisältä pöytäkoneeseeni.

  Laitoin piuhat kiinni (SATA3) ja levyn pintaa koskettamalla tunsin, että se lähti pyörimään. Bios tunnistaa levyn, laitehallinta ja levyhallinta tunnistaa levyn, mutta omassa tietokoneessa ei levyä näy.

  Onko niin, ettei NAS:sta voi siirtää kiintolevyä toiseen laitteeseen alustamatta sitä? Vai mistäköhän tämä johtuu? Jos asia on näin, miten saan tiedostot sieltä talteen ilman mitään viikonlopun yli kestäviä talkoita RJ45:sta pitkin?

  Pöytäkoneessa on pieni SSD (PNY), jossa win+ohjelmat, toinen vastaava WD levy, joka on toiminut pitkään moitteetta sekä nyt kiinni laitettu, joka on ollut NAS:ssa. Liitteenä kuva levyjen tiedoista havainnollistamaan.

  Miten saan olennaiset tiedostot helposti talteen ja levyn käyttöön? Tuleeko ne siirtää vai pystyykö kiintolevyn ottamaan suoraan käyttöön jotenkin?

  ASRock B45M Pro
  Xeon E3-1230V3
  Super Flower 500W Golden Green Pro


  PS. NAS ja toinen levy lähtee myös jollekin tarvitsevalla huokeaan hintaan, jos on käyttöä.

  1.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2018
 2. jarif

  jarif

  Viestejä:
  445
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Erilaiset käyttöjärjestelmät käyttää erilaisia tiedostojärjestelmiä. Usein Linuxiin pohjautuvat NAS-systeemit tuskin koskaan käyttää Windowsiin perustuvia systeemejä. Jollain Linux Live CD:llä boottamalla saatat päästä levyn tietoihin käsiksi, mutta ei sekään ole varmaa...

  Esim. itsellä olisi kans tarve päästä oman NetGear ReadyNAS Duo laitteeni X-Raid -levyihin kiinni Linuxista, Macista tai Windowsista, mutta ei voi mitään. Kyseinen laite käyttää NetGearin omaa tiedostojärjestelmää, mikä ei ole mitenkään yleisesti tuettu missään näistä...

  Laitteen USB-levyt sen sijaan on formatoitu käyttäen Linuxin ext3-tiedostojärjestelmää, ja ne näkyisi hyvin Linuxissa kuin Linuxissa...
   
 3. kabel

  kabel

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  10.05.2017
  Kiitos vastauksesta!

  Eli helpointa on kiintolevyn takaisin laittaminen NAS:iin, NAS:n sekä reitittimen asettaminen verkkopiuhan päähän ja sieltä tiedostojen kopioiminen pöytäkoneen HDD:lle, jotta voin alustaa NAS:ssa olleen kiintolevyn. Sen jälkeen kopioida taas pöytäkoneen HDD:ltä halutut tiedostot siirretylle ja alustetulle kiintolevylle?
   
  joku tykkää tästä.
 4. Markok

  Markok

  Viestejä:
  113
  Rekisteröitynyt:
  09.10.2018
  Juuri näin.
   
  joku tykkää tästä.