Kiintolevyn/Tiedostojen siirto NAS:sta pöytäkoneeseen

Liittynyt
10.05.2017
Viestejä
2
Terve,

NAS (D-Link DNS‑320) on jäänyt käyttämättömäksi ja ajattelin siirtää kovalevyn (WD Caviar Green 2tb) sen sisältä pöytäkoneeseeni.

Laitoin piuhat kiinni (SATA3) ja levyn pintaa koskettamalla tunsin, että se lähti pyörimään. Bios tunnistaa levyn, laitehallinta ja levyhallinta tunnistaa levyn, mutta omassa tietokoneessa ei levyä näy.

Onko niin, ettei NAS:sta voi siirtää kiintolevyä toiseen laitteeseen alustamatta sitä? Vai mistäköhän tämä johtuu? Jos asia on näin, miten saan tiedostot sieltä talteen ilman mitään viikonlopun yli kestäviä talkoita RJ45:sta pitkin?

Pöytäkoneessa on pieni SSD (PNY), jossa win+ohjelmat, toinen vastaava WD levy, joka on toiminut pitkään moitteetta sekä nyt kiinni laitettu, joka on ollut NAS:ssa. Liitteenä kuva levyjen tiedoista havainnollistamaan.

Miten saan olennaiset tiedostot helposti talteen ja levyn käyttöön? Tuleeko ne siirtää vai pystyykö kiintolevyn ottamaan suoraan käyttöön jotenkin?

ASRock B45M Pro
Xeon E3-1230V3
Super Flower 500W Golden Green Pro


PS. NAS ja toinen levy lähtee myös jollekin tarvitsevalla huokeaan hintaan, jos on käyttöä.

1.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
448
Erilaiset käyttöjärjestelmät käyttää erilaisia tiedostojärjestelmiä. Usein Linuxiin pohjautuvat NAS-systeemit tuskin koskaan käyttää Windowsiin perustuvia systeemejä. Jollain Linux Live CD:llä boottamalla saatat päästä levyn tietoihin käsiksi, mutta ei sekään ole varmaa...

Esim. itsellä olisi kans tarve päästä oman NetGear ReadyNAS Duo laitteeni X-Raid -levyihin kiinni Linuxista, Macista tai Windowsista, mutta ei voi mitään. Kyseinen laite käyttää NetGearin omaa tiedostojärjestelmää, mikä ei ole mitenkään yleisesti tuettu missään näistä...

Laitteen USB-levyt sen sijaan on formatoitu käyttäen Linuxin ext3-tiedostojärjestelmää, ja ne näkyisi hyvin Linuxissa kuin Linuxissa...
 
Liittynyt
10.05.2017
Viestejä
2
Kiitos vastauksesta!

Eli helpointa on kiintolevyn takaisin laittaminen NAS:iin, NAS:n sekä reitittimen asettaminen verkkopiuhan päähän ja sieltä tiedostojen kopioiminen pöytäkoneen HDD:lle, jotta voin alustaa NAS:ssa olleen kiintolevyn. Sen jälkeen kopioida taas pöytäkoneen HDD:ltä halutut tiedostot siirretylle ja alustetulle kiintolevylle?
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
94 911
Viestejä
1 909 562
Jäsenet
40 316
Uusin jäsen
PoXx

Hinta.fi

Ylös Bottom