- Liittynyt
- 03.11.2016
- Viestejä
- 680
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Todella erikoiselta kuulostaa. Onko kyseessä tavallisesta poikkeava käyttöympäristö vai jekunpoikanen?Ohjelmia on, mutta olen ollut laitteistoahuoltava tietotekniikka-asentaja vuodesta 2000 -alkaen, joten en suostu ymmärtämään ollenkaan vihjaavaa kommentointia, jonka perusteella yhtään mitään ei tarvitse huoltaa, ja että kaikkeen vikaan, ja vaivaan on olemassa ihmelaastari, joka vapauttaa kaikesta huollosta, sekä vastuullisuudesta.
En näe riskiä laitteistoasentamisessa, jota teen kuitenkin ammattitaidolla aina tarpeen vaatiessa. Hajonneita johtimiakin voi rakentaa uudelleen, jos tarve vaatii. Ongelma on lähinnä liian hauraat, ja vaille huomiotajääneet osat, joita kukaan ei jostakin syystä uskalla tarkistaa asianmukaisesti.
Monet tekevän johdot kokonaan itse ja tarvittaessa korjaavat myös piirilevyn johtimia, kumpaa nyt sitten tarkoititkin, se on ihan ok.Hajonneita johtimiakin voi rakentaa uudelleen, jos tarve vaatii.
Niin ja jos ei mikään muu auta niin voi kokeilla sinappia ja voimavirtaa?!Kyllä niitä kovalevyjen laakereita ainakin on hyvä huoltaa välillä.
Tässä allekirjoittanut rasvaamassa vähän isomman kovalevyn laakereita. Kuminuijalla saa laakeripesän ja kotelon taas helposti kiinni.
(SSD-levyihin vaihdan tuoreet polyuretaanit sisälle aina silloin tällöin).
ps. jätä ne kovalevyt sellaiseksi kuin ovat. Ei ole itselläni 10 vuoden käytölläkään tullut mitään hapettumia liittimiin tai muuallekaan.
Nämä on lähinnä hauskaa viihdettä. Älkää missään nimessä ottaako noita tosissaan.Vähän viestihistoriaa selailee niin erikoisia ongelmia sattuu... prosessorin biosta sörkkimällä jne.
Älä unohda rasvasta pci väyliä ja muistien liittimiä. Muuten ruostuvat kiinni.Kyllä niitä kovalevyjen laakereita ainakin on hyvä huoltaa välillä.
Tässä allekirjoittanut rasvaamassa vähän isomman kovalevyn laakereita. Kuminuijalla saa laakeripesän ja kotelon taas helposti kiinni.
(SSD-levyihin vaihdan tuoreet polyuretaanit sisälle aina silloin tällöin).
Muistanko aivan väärin, että joskus olisi ollut oikeitakin syöpymäongelmia kullattujen ja tinattujen SIMMien kanssa? Ei saanut käyttää ristiin vaan tinattuihin liittimiin piti olla SIMMit tinatuilla kontakteilla ja vv.Sanotaan ihan suoraan näin: Minulla on ollut monen monituisia tietokoneita suunnilleen 30 vuotta, enkä ole koskaan joutunut puhdistamaan yhdenkään osan kontaktipintoja. Toimimattomuuden syyt ovat aina olleet jossain muualla.
Ei ole ainakaan itselle osunut koskaan tuollaista kohdalleMuistanko aivan väärin, että joskus olisi ollut oikeitakin syöpymäongelmia kullattujen ja tinattujen SIMMien kanssa? Ei saanut käyttää ristiin vaan tinattuihin liittimiin piti olla SIMMit tinatuilla kontakteilla ja vv.
Vieras juttu minullekin.Muistanko aivan väärin, että joskus olisi ollut oikeitakin syöpymäongelmia kullattujen ja tinattujen SIMMien kanssa? Ei saanut käyttää ristiin vaan tinattuihin liittimiin piti olla SIMMit tinatuilla kontakteilla ja vv.
Eri metallien yhdistäminen samassa liitoksessa kai on yleisesti ihan oikea riski:Vieras juttu minullekin.
Voisi liittyä ajatukseen, että tina hapettuu (tummuu) helpommin kuin kulta.
Tuo alumiinipöly on paljon suurempi ongelma kuin se kuparin tummuminen. Se pöly johtaa sähköä ja sillä on taipumus kerääntyä paikkoihin joissa sitä ei missään nimessä saisi olla. Noita kortteja ei ole suunniteltu huollettaviksi vaan kestämään se kiintolevyn normaalin eliniän. Ja takuulle voit heittää hyvästit tuon puhdistuksen jälkeen.Kupari tummuu jokatapauksessa. Löytyy tietoa myös hakusanalla kuparin oksidoituminen. Saa sitä puhdistaa, kiilloittaa jne. Ilmiö on nähtävissä kirkkorakennuksissa, joissa on kuparikatto. Tummuu jokatapauksessa. On kuitenkin kyse siitä, että toi kuvassa oleva piirikortti ei ole hajalla, vaan siinä on kuvattu se tilanne minkälainen se on sitten kun on aika huoltaa.
Alumiinivillalla ite puhistelen noit jos huollan, mutta siitä varisee pientä alumiinipölyy, joten on puhdistettava kortti hyvin ja mielummin pidettävä sitä niin, että varise mihkää piirisarjojen väliin.
Liitteenä kuva, jossa näkyy miltä se näyttää puhdistettuna.
Nuo vähät tummumat eivät aiheuta toimintahäiriötä. Kovalevy toimii kyllä jos poistaa pelkät virukset tai haittaohjelmat. Mekaanisissa levyissä saattaa tulla kyseeseen Defrag ohjelma.Toi homma tulee eteen yleensä vasta sitten, jos ilmenee toimintahäiriötä.
Pieni juttu, mutta on myös dataajia, jotka on tuhteja, isokokoisia, paljon hikoilevia tyyppejä, joilla kone on aivan vieressä, joten toisinaan hikipitoista kosteutta huokuu joidenkin käyttäjien laitteistoon ihan kokoajan. Mutta se ollee oma lukunsa...Kuivissa sisätiloissa riski ei ilmeisesti ole kovin iso, mutta jos mukana on kosteutta (->galvaaninen korroosio) ja tärinää (->fretting), niin tilanne voi olla hankalampi.
Noi ruuvit irti, että näät. Noi kontaktit sijaitsee kiintolevyn laiterungon ja piirikortin välissäolevien johtimien ja levylläolevien liuskojen välissä.Tässä esimerkiksi oma IBM:n Thaimaassa valmistuttama 1,27 Gt:n levy , 08/1995. Reilut 26 vuotta, eikä ole hapettumia.
Eli kuten kirjoitin, on puhdistettava jos toimintahäiriö johtuu tuollaisesta oksidoituneesta kontaktipinnasta. Se on kuparia edelleenkin. Virustorjuntaohjelmalla et pysty korjaamaan mekaanisia häiriöitä, vikatiloja, taikka häiriönaiheuttavia yksityiskohtia, mutta aiheutat turhalla vianhaulla jopa tiedostojärjestelmävikatiloja, sekä laitteen toimintakyvyttömyyteen saakka asian turhaa vatvomista tilanteessa, jossa kontakti on oksidoitunut, ei johda sähköä oletetulla tavalla, ja toimintavastekatkoksia ilmenee, jonka aikana mietit syvästi mikä virus aiheuttaa sellaista. Mekaaninen huoltohomma on joskus simppeli juttu, eikä aiheuta perikatoa.Nuo vähät tummumat eivät aiheuta toimintahäiriötä. Kovalevy toimii kyllä jos poistaa pelkät virukset tai haittaohjelmat. Mekaanisissa levyissä saattaa tulla kyseeseen Defrag ohjelma.
Mitä ne ovat sinun ongelmalevyissä ovat aiheuttaneet?
Ennenvanhaan oli hyvinkin yleistä että varsinkin muistien kontaktit aiheutti ongelmia... Riitti kun joku oli rasvaisilla sormilla koskenut kontaktipintoihin niin ongelmia tuli... Tosin ei kyllä taida nykyrauta olla ihan yhtä herkkää...Mä en kyllä myöskään ymmärrä tätä liitinten putsailua mitä erilaisimmilla tököteillä. Olen ostellut ja saanut käytettyä elektroniikkaa, eikä kyllä kukaan ole niille tehnyt muutakuin puhaltanut pölyt pois ja vaihtanut lämpötahnat, joka on suhteellisen harvinaista. En ole myöskään kuulut aikaisemmin että esim sataliittimiä pitäisi putsailla muulla kuin paineilmalla. Mulla on myös vanhoja ide väyläisiä kiintolevyjä ja nekin toimi eikä niitä pinnejä tai piirilevyä ole putsailtu ja hyvin toimii jos ei ole huonoja sektoreita.
Joo tiedän jos kiintolevy alkaa pitämään erikoisia ääniä, sen *pystyy* korjaamaan avaamalla kiintolevyn ja vaihtamalla viallisen osan, mutta TÄTÄ EI TODELLAKAAN TEHDÄ KOTIOLOISSA, vaatii ERITTÄIN PUHTAAN YMPÄRISTÖN, sairaalan leikkaussalikin taitaa olla liian likainen.
Komponenttien kontaktipintoja ei tulisi sormeilla, koska sormenjäljet aiheuttavat syöpymistä.Ennenvanhaan oli hyvinkin yleistä että varsinkin muistien kontaktit aiheutti ongelmia... Riitti kun joku oli rasvaisilla sormilla koskenut kontaktipintoihin niin ongelmia tuli... Tosin ei kyllä taida nykyrauta olla ihan yhtä herkkää...
Kiintolevyjen kanssa ei kyllä ole koskaan tullut vastaan ongelmia kontaktien kanssa kun eihän noita kukaan pura niin ei likaa pääse väliin...
Joku mode voisi siirtää tämän ketjun tuonne litteä maa ketjuun, koska tämä "Liittimet tarvitsevat puhdistusta" on samanlainen huuhaa juttu kuin litteä maa ja reptiliaanit.Eli kuten kirjoitin, on puhdistettava jos toimintahäiriö johtuu tuollaisesta oksidoituneesta kontaktipinnasta. Se on kuparia edelleenkin. Virustorjuntaohjelmalla et pysty korjaamaan mekaanisia häiriöitä, vikatiloja, taikka häiriönaiheuttavia yksityiskohtia, mutta aiheutat turhalla vianhaulla jopa tiedostojärjestelmävikatiloja, sekä laitteen toimintakyvyttömyyteen saakka asian turhaa vatvomista tilanteessa, jossa kontakti on oksidoitunut, ei johda sähköä oletetulla tavalla, ja toimintavastekatkoksia ilmenee, jonka aikana mietit syvästi mikä virus aiheuttaa sellaista. Mekaaninen huoltohomma on joskus simppeli juttu, eikä aiheuta perikatoa.
Kyllä, siitä just on kyse. Itselläkin tullu tuota ongelmaa aikoinaan eteen. Sormenjäljessä on rasvoja, jotka jää siihen kontaktin väliin kuten ohut filmi, jolloin johtuvuus muuttuu. Sormenjälki toimii kontaktin pinnalla kuin pieni vastus, eikä laitevalmistaja ole sellaista siihen suunnitellut.Ennenvanhaan oli hyvinkin yleistä että varsinkin muistien kontaktit aiheutti ongelmia... Riitti kun joku oli rasvaisilla sormilla koskenut kontaktipintoihin niin ongelmia tuli... Tosin ei kyllä taida nykyrauta olla ihan yhtä herkkää...
Esittämissäni kuvissa oleva levy on itseasiassa SATA -levy, ja kokoluokassa n. 1 Tera. Kyllä on parhaillaan käytössä juurikin sama levy, ja 'näin tämä toimii'. Huolsin samalla muitakin levyjä. Tuossa kuvassasi tilanne ei ole vielä paha. Varmaan toimiikin ihan hyvin vielä. En ole täysin varma mikä tummumista aiheuttaa, mutta uskoisin sen liittyvän jotenkin kontaktikohdan lämpenemiseen, ja aineksen reagoimiseen eri lämpötiloissa, jolloin reaktiossa on myös vähäistä lämpölaajentumista jne. havaittavissa. Ongelma kehittyy, kun tuollaista oksidoitumista tapahtuu kontaktipinnin ympärillä, viimeistään siinä tapauksessa, jos oksidoituminen etenee kontaktin ja pinnin välissäolevaan kohtaan saakka, jolloin yhteys alkaa olla huono. Toi oksidoituminen lienee jonkinlaista hajoamista, joka tapahtuu kovassa sähkörasituksessa. Oon nähny moottoripyörässä olevien liitinten jopa hapertuneen huokoisiks ja hauraiks. Liittyy varmaankin lämpötiloihin, kosteuksiin, rasituksiin jne. jne..Aluksi pitää kysyä, onko keskustelun aloittajalla kyseinen IDE-levy vielä aktiivikäytössä?
Se on varmasti tosi. Ammattimaisilla huoltofirmoilla on yleensä käytössä puhdastilat, ja työntekijöiden on käytettävä maadoitusrannekkeita, sekä asianmukaisia suojakäsineitä, sekä sellaista suojapäähinettä, ettei hiuksiakaan varise työtä tehdessä.Komponenttien kontaktipintoja ei tulisi sormeilla, koska sormenjäljet aiheuttavat syöpymistä.
Näin aikoinaan kameran, jonka linssiin joku oli jättänyt sormenjäljen ja se oli ajan kanssa syövyttänyt linssin pinnoitetun metallikalvon puhki.
Ei se mitään kuluttanut ole, vaan on pinnin alla ollut suojassa, eikä päässyt tummumaan. Huom. Kuvan levy on hankittu joskus v-94.Tuossa kuvassa näkyy, että pinni on jopa kuluttanut tuollaisen kirkkaan kohdan tuohon tummuneen alueen päälle, joten vois olettaa kontaktin olleen vielä jokseenkin puhdas.
Kuvasta päätellen kontaktikohtiin on muodostunut pienet kuopat, ja laiterungon käytönaikaisen tärinän vuoksi liitoskohdat on hieman kulunu kirkkaammiksi.Ei se mitään kuluttanut ole, vaan on pinnin alla suojassa, eikä päässyt tummumaan. Huom. Levy on hankittu joskus v-96.
Mistä se kontaktivika tulee, jos sen väli on puhdas?Kuvasta päätellen kontaktikohtiin on muodostunut pienet kuopat, ja laiterungon käytönaikaisen tärinän vuoksi liitoskohdat on hieman kulunu kirkkaammiksi.
On siinä ollut istumista. Huh huh!.Reilu 30 -vuotta oon koneella ollu
Ja tämähän on aivan täyttä paskaa.Toi kontaktiliitospintojen huolto on tärkeä juttu tilanteessa, jossa palveluntarjoaja on tallentanut asiakkaittensa tietoja kiintolevyille, joista esimerkiks yks on lakannu vastaamasta odotetulla tavalla, ja palveluntarjoaja on velvoitettu korjaamaan käyttämänä muistitallennekalustoa, jotta asiakkaitten tärkeät tiedot eivät katoa. Joissakin tapauksessa toi on yksinkertainen ja nopea ratkaisu, joka parhaimmassa tapauksessa riittää siihe, että levy jatkaa oikeanlaista toimintaa ainakin senaikaa, että uusi tallennusyksikkö saadaan paikoilleen, ja tiedot vanhasta huolletusta kopioitua uudelle, jotta palvelu voi jatkua jne.