Kiinalaiset halpiskannettavat

Viestiketju alueella 'Kannettavat tietokoneet' , aloittaja Juha Kokkonen, 18.02.2018.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 461
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En löytänyt ketjua aiheesta, joten aloitetaanpas moinen. Onko porukka tilaillut edullisia kiinalaisläppäreitä ulkomailta? Mitä merkkejä olette kokeilleet ja mistä on hyviä kokemuksia?

  Perehdyin tossa hiljattain hieman tarjontaan ja löysin muutamia mielenkiintoisia malleja ja valmistajia. Toissapäivänä testiin saapui Chuwin Lapbook Air, joka vaikuttaa ensivaikutelman perusteella yllättävän asialliselta noin 350 euron hintaiseksi. Keskeisimpinä spekseinä 14" IPS-näyttö, Celeron N3450 -prossu, 8 Gt RAM-muistia, 128 Gt tallennustilaa, metallirakenne, valaistu näppis yms. Lisätietoa: Chuwi Tablet Official - Windows and Android Tablet
   
  noreth ja Oudie tykkäävät tästä.
 2. sbasil

  sbasil

  Viestejä:
  1 859
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aika mielenkiintoinen kapine tuo Chuwi. Mutta ääkkösiä ei taida näppäimistöstä löytyä?
   
 3. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 461
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei löydy ei. Sepä tässä vaikuttaisikin olevan toistaiseksi se suurin miinus. Peruskäytössä ei toki haittaa, jos nappien paikat tulevat selkärangasta, mutta muutama nappihan tästä leiskasta puuttuu kokonaan.
   
 4. sbasil

  sbasil

  Viestejä:
  1 859
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jep. Vaikka saahan noita KB-stickereitä tilattua vaikka aliexpressistä. Ei ole koskaan ollut tarvetta, mutta eipä tuo kovin suuri toimenpide ole, jos fi-leiska muuten vaan toimii. Tiedä sitten, miten karsean näkönen näppis on noitten jälkeen, mutta desperate times, desperate measures.
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2018
 5. Stabilo

  Stabilo

  Viestejä:
  283
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Harkitsin tuota xiaomin uutta pro mallia, mutta näppisleiskan takia päädyin kuitenkin hakemaan powerin tarjouksesta asuksen ux430un läpsyn.

  Tuleeko tuosta chuweista jonkin sortin arvostelu sivulle? Kiinnostaa kyllä nämä kiinavehkeet ja mitä niistä saa irti pienellä virittelyllä.
   
 6. ted

  ted

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  TechTablets - Chinese Tablet Reviews and News

  Sivustoa ylläpitävä henkilö testailee suhteellisen kattavasti Kiinasta ostettavia halpisläppäreitä ja on hänellä oma Youtube-kanavakin:
  TechTablets.com

  Itse olen seuraillut näiden halpisläppäreiden kehitystä jonkin verran ja ajattelin odottaa, että Gemini Lake -prosut (N4100, korvaa siis N3450 -prosun) alkaisi yleistymään näissä ja ostaisin vasta sitten. Sen myötä ehkä USB-C -liittimen kautta tapahtuva latauskin ehkä tulisi yleisemmäksi, niin lataus olisi aavistuksen helpompaa.
   
  Juha Kokkonen ja Oudie tykkäävät tästä.
 7. Obi-Lan

  Obi-Lan ¯\_(ツ)_/¯

  Viestejä:
  647
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tekniset speksit tehty näyttämään vertailussa hyvältä, mutta se mitä spekseistä ei katsota on vedetty pikaisesti ja hieman mutkia oikoen kasaan. Päälle vähän photoshoppia myyntikuviin. Kaippa se suunnittelu kuitenkin kiinalaisellekin jotain maksaa. Toki eroja eri merkkien välillä ja toisinaan samakin merkki taitaa tuottaa vaihtelevan tasoista tuotetta esim tuo Chuwi.
   
 8. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 461
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tulee lyhyt kokeiltua-juttu tässä lähiviikkoina.
   
  Stabilo tykkää tästä.
 9. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 461
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitä nyt noita isojen valmistajien vastaavia n3000-sarjan Apollo Lake prossuilla varustettuja kevytläppäreitä olen nähnyt ja kokeillut, niin ainakin niissä on tehty paljonkin mutkia oikoen ja vähän sinnepäin. Muutaman päivän käyttökokemuksella ei ole vielä tullut mitään osa-aluetta vastaan, jossa Chuwi niille häviäisi.
   
 10. Retale

  Retale

  Viestejä:
  601
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuolla on ollut enemmänkin keskustelua näistä Kiinan halpisläppäreistä: Kevytläppärien parhaimmistoa

  Mutta ihan otsikonkin takia on varmaan järkevämpää kerätä kokemukset jatkossa tähän uuteen lankaan.

  Tuossa vielä omia mietteitä Xiaomi Air 12:sta:

  Nyt on ollut Mi Air 12 reilun viikon käytössä ja seuraavaksi vähän omia mietteitä koneesta.

  Tilasin koneen Gearbestiltä (128gb/4gb/Chinese W10) hintaan 425€ sisältäen postit. Tähän tuli vielä päälle noin 25€ alvit. Kiitos Gearbestin ilmoittaman 100$ arvon. Koko koneelle tuli siis hintaa noin 450€. Tilauksen tehtyäni kone seisoi seurannan mukaan viikon kerättynä odottaen lähetystä. Ihmettelin aspalle tätä ja kone saatiinkin liikkelle sunnuntaina Keskiviikkona sitten tuli DHL:tä viestiä, että kone on Turussa ja odottaa tullausta. Lopulta sain koneen kouraani saman viikon perjantaina. Toimitus kesti siis kaksitoista päivää, joista seitsemän ensimmäistä kone seisoi Gearbestin varastossa ja kaksi viimeistä DHL:llä.

  Kone oli erittäin hyvin pakattu ruskeaan pehmustettuun pahvilaatikkoon. Itse paketista, jossa kone oli, tuli kyllä aika vahvat Apple-fiilikset ja laatukin oli omasta mielestä vastaava. Ainut kauneusvirhe oli EU-plugi joka oli jätetty DHL:n muovipussin ja pahvilaatikon väliin. Se oli jo melkein pudonnut enkä yhtään ihmette, jos joltakulta se on tämän vuoksi jäänyt saamatta.

  Ensimmäisenä huomio kiinnittyi koneessa keveyteen ja erinomaiseen viimeistelyyn. Laatu kestää täysin vertailun esim. Macbook Airiin. Vastaavista Windows ultrabookeista ei ole valitettavasti kokemusta. 12,5 tuumainen FullHDnäyttö on kirkas ja tarkka. Windowsin 125%:n skaalauksella ei ainakaan omat silmät huomanneet mitään suttuisuutta. Näytön kiiltävä pinta tosin heijastaa ikävästi, mutta tämä ei nyt syksyllä ja sisäkäytössä ole ollut minulle ongelma. Näppäimistö ja kosketuslevy eivät ole ehkä ihan niin hyviä kuin Macbook Airissa, mutta paljon parempia kuin monissa käyttämissäni 400-600 euron 15,6 tuuman läppäreissä. Plussaa lisäksi HDMI-liitimestä. Lisäksi löytyy USB 3.1 Type-C (joka toimii myös latauslitimenä), USB 3.0 ja 3,5mmliitännät.

  Koneen käyttöönotossa oli omat niksinsä. Windows tosiaan on Kiinaksi eikä sitä saa vaihdettua. Näppäimistöasettelunsaa kuitenkin muutettua esim. suomeksi. Klikkailin Windowsin asennuksen sokkona läpi, koska jokatapauksessa tulisin asentamaan siihen suomenkielisen Windowsin. Asennuksen jälkeen kirjauduin omalle MS-tililleni. Sen jälkeen latasin Windows media creation työkalun ja sillä loin Win 10 Home FI asennusmedia. Tämän jälkeen bootti ja F2:lla biosiin, josta USB-tikku ensisijaiseksi käynnistyslevyksi. Sitten vaan klikkailin suomenkielisenWindowsin asennuksen läpi. Kun kirjauduin sisään MS-tunnuksilla niin Windows oli aktivoitu. Ei tarvittu toista konetta tai uutta lisenssiä.

  Jokapäiväisessä käytössä läppäri on pärjännyt oikein hyvin. Keveys ja passiivinen jäähdytys varsinkin ovat loistaviaominaisuuksia. En ole akun kestoa sen tarkemmin mitannut, mutta näppituntumalta sanoisn sen olevan noi 6-7h. Ei ihan niin hyvä kuin Macbook Airissa, mutta riittävä kuitenkin. Neljän gigan muisti arvellutti vähän ennakkoon, mutta hyvin sillä on kyllä onnistunut netin selaus, Spotify, Netflix ja ihan perus Word ja Excel käyttö. 128Gb kiintolevy on itselle täysin riittävä. Pelejä ei ole tullut paljoa kokeiltua, mutta ainakinHearthstone (juu, ei ole kauhean raskas) ja This war of mine pyörivät pelattavasti FHD resolla.

  Lopuksi voi todeta, että olen erittäin tyytyväinen koneeseen. Hintaisekseen kyllä aivan loistava ostos ja hinta-laatusuhde on lyömätön. Kenenkään ei kylläpitäisi tällä hinnalla tyytyä siihen 15,6 tuuman vastaavan hintaiseen markettiläppäriin, jos haussa on oikeasti kannettava tietokone. Vähän tuli pidempi teksti kuin alunperin ajattelin ja monet asiat, jotka tekstissä on mainittu, on varmasti täälläkin käyty läpi, mutta ei kai näitä kokemuksia koskaan voi olla liikaaostopäätöksen tueksi :)
   
  Poppamies, Tapsa32, noreth ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 11. Obi-Lan

  Obi-Lan ¯\_(ツ)_/¯

  Viestejä:
  647
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nojoo en ole vastaavia katsellut laisinkaan joten ei kauheasti hajua missä niiden kanssa mennään. Cube tableteista jäi vähän sellainen fiilis kun ajureita ei saanut oikein mistään (Tech Tabletsilla tosin oli joku epävirallinen ajuripaketti), kuumenivat ja throttlasivat aika paljon, akun lataaminen kesti about yhtä pitkään kuin tyhjentyminen, ekasta happani akku reilussa vuodessa ja jos kosketti tablettia ja jotain muuta metallista niin tuli vähän sellaista sähkö "nipistelyä". Samoin biosissa oli valikoita jossa jos erehtyi klikkailemaan vääriä kohtia bios tyhjeni ja vehkeestä tuli tiili.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 12. Paviaani

  Paviaani

  Viestejä:
  91
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itsellä kuukauden käytössä ollut Jumper ezbook pro 3 eikä kyllä ole pahaa sanottavaa ollut. Hintaa tuli 215€ geekbuyingin euroopan varastolta ilman tullin pelkoa ja toimituskin tapahtui parissa päivässä. Tilasin vielä kingspecin 128gb m2 ssd lätyn johonkin 30€ hintaan.
  Jumper EZBook 3 Pro review | TechRadar
   
 13. runboy93

  runboy93

  Viestejä:
  1 508
  Rekisteröitynyt:
  01.08.2017
  Kun tilaa näitä "fanless" kannettavia kiinasta tai muualtakin, niin samalla olisi hyvä pistää tilaukseen kuparilevy tai pari + lämpötahnaa, on kyllä melkoiset erot stock passiiviseen jäähdytykseen jossa käytössä vain surkea lämpötyyny :/

  Yleisimmät mitat 15x15x1mm tai 20x20x1mm kuparilevylle (aliexpress, banggood löytyy hyviä), tai sitten myös lämpötyynyn voi päivittää tehokkaampaan.
   
  Viimeksi muokattu: 04.03.2018
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 14. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  7 806
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 15. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 461
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 16. Infinity

  Infinity

  Viestejä:
  630
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2017
  Tuli artikkelin jälkeen tilattua Xiaomi Notebook Pro 15" vaikka aluksi mietiskelin myös tuota Chuwia, lopulta hidas prosessori ja USB-C:n puute karsi sen pois.

  Xiaomille tuli hintaa toimituskuluineen (EU varastosta) karvan alle 800€ kaikkien alennuskoodien jälkeen Gearbestiltä. Kyseessä 15" karvalakkimalli: Kaby Lake R Quadcore, 256GB NVME SSD, Geforce MX150.

  Tuossa kun vertailin käytettyjen suomiläppärien hintoja, niin tuolla rahalla ei kyllä lähellekään noita Notebook Pro:n speksejä pääse. Ainoa miinus onkin sitten nordic leiskan puute ja kyseenalainen takuupuoli.

  Kirjoittelen fiiliksiä kunhan kiinavekotin saapuu, on jo aiemmin kokemusta useammasta Macbookista ja Thinkpadistä vertailun kohteeksi.
   
 17. Retale

  Retale

  Viestejä:
  601
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Innolla odottelen fiiliksiä. Itse tuota katsellut jo hetken aikaa, mutta en ole vielä uskaltanut tilata. Takuuasiat oikeastaan ainut mikä tuossa arvelluttaa. Toisaalta vastaavien koneiden hinnat Suomessa pyörii siinä 2k:n tuntumassa :dead:
   
  Infinity tykkää tästä.
 18. Obi-Lan

  Obi-Lan ¯\_(ツ)_/¯

  Viestejä:
  647
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eiks esim. tämä vastaa aikalailla Xiaomia vai mitä missaan?
   
 19. Infinity

  Infinity

  Viestejä:
  630
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2017
  Heikko akkukesto. Hädin tuskin viittä tuntia normikäytössä.
   
 20. Retale

  Retale

  Viestejä:
  601
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Plus muovirunko.
   
 21. Infinity

  Infinity

  Viestejä:
  630
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2017
  Noniin, on tullut pari päivää käytettyä 2018 15" Mi Notebook Pro:ta, kannettava lähetettiin Saksan varastosta ja saapui alle viikon sisään tilauksesta.

  Tässä positiiviset alkufiilikset:

  • Kannettavan yleinen laatu ja ulkonäkö ei häpeä Applen kamoja.
  • Runko on jäykkä eikä nitise tai natise kuten alumiinilta sopii odottaa.
  • Trackpadin koko ja pinta on mukava käyttää, sanoisin 1:1 Macbookien kanssa. Windowsin trackpad käytettävyys ei tosin vielä lähellekään MacOS tasoa.
  • Suorituskyky joka osa-alueella! Videoiden rendaus nopeutui mukavasti tuon erillisen Geforcen kanssa, lisäksi Overwatch pyörii 60 FPS @ 1080p juurikaan ilman pahempia dippejä. SSD veti 3300/1600MB/s lukemat.
  • I/O. Xiaomin 2x USB-C, 2x USB3, 1x HDMI ja SD lukija riittävät maastossa ilman ihmeempiä adatereita.
  • Kaiuttimet yllättivät laadullaan sen verran, että ansaitsevat erityismaininnan.
  • Ulkonäkö ja ohuus.

  Sitten miinuksia mitä tähän asti tullut vastaan:

  • Näyttö. Resoluution puolesta (1920x1080) tuo riittää itselle OK 100% skaalauksella, mutta paneeli on H-I-D-A-S pelikäytössä ja häntii melko pahasti. Plussaa kuitenkin kohtalaisen hyvillä väreillä olevasta IPS paneelista ilman reunojen valovuotoja.
  • Tuulettimet pyörivät vähän turhankin kovilla kierroksilla perus-surffailussa. Prossu ja näyttis hädin tuskin 45C ja tuulettimet ramppaavat selvästi korviin kuultaville kierroksille. Edellinen 15" MBP oli täysin äänetön kunnes oli liki täysi rasitus.
  • Xiaomin ajurisivut ovat aika pahasti jäljessä uusimpia versioita, kun vedin kiinalaisen W10 sileäksi ja heitin W10 Pro tilalle, meni tunti jos parikin uusimpien ajurien etsimisessä.
  • Näppäimistön taustavalon saa vain päälle/pois ilman mitään välitasoja. Päällä ollessaan häikkii nappien alta p*rkeleesti, joten pysyy 99% ajasta pois tuon takia.

  Tätä samaa mallia näkyi olevan Gearbestin alennuksessa menneellä viikolla 660€ hintaan, joka on mielestäni melko kova tarjous kannettavan laadun ja suorituskyvyn huomioon ottaen.
  Tähän saakka olen ollut ihan tyytyväinen hankintaan, mutta kirjoittelen toki vielä jälkifiiliksiä muun muassa akkukeston suhteen kunhan laite pääsee näkemään maastoa enemmän. :kippis:
   
  Oudie ja Retale tykkäävät tästä.
 22. Trivial

  Trivial

  Viestejä:
  19
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2017
  Oma pro ollut käytössä nyt about 4kk ja ei ole ilmaantunut mitään yllättävää. Hyvin toiminut ja kestänyt. Akun kesto peruskäytössä 10+ tuntia. Tuulettimet hulisee välillä jos tekee jotain raskaampaa, mutta rauhottuu nopeasti. Nettisurffailussa en ole kyllä huomannut että lähtisivät lentoon tai jos puheltelevat, niin ei ainakaan itseä häiritsevästi.

  Ainoa selkeä miinus masiinassa mielestäni laturi, jonka korvasin oikealla eu laturilla. Sen Eu adapterin kanssa meni hermot aika nopeasti.
   
 23. Infinity

  Infinity

  Viestejä:
  630
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2017
  Joo tuo mukana tullut laturi/adapteri-viritelmä tulee itselläkin toimimaan vaan varalla repussa, kannettavaa tulee ladattua tästä LG:n Ultrawidestä kun lähtee suoraan USB-C pikalatauksella.
   
 24. Retale

  Retale

  Viestejä:
  601
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mi Airissakin olisi kyllä kaivannut näppäimistön kirkkauden säätöä. Vähän liian kirkas omaan makuun.
   
 25. Nappi_23

  Nappi_23

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2018
  Tervehdys! Itsellänikin olisi läppärin hankinta edessä ja alkanut tosissaan miettimään tällaisen kiinalaisen "halpis"kannettavan hankintaa. Geekbuying:sta saisi kuitenkin Xiaomin Mi Notebook Airin alle viidensadan. Ainoa mikä mietityttää on tuo Windowsin vaihtaminen/asennus. Käsittääkseni noissa on valmiina kiinalainen versio? Pitääkö minun siis erikseen hankkia suomen-/englanninkielinen windows, jonka voi sitten asentaa tuon kiinalaisen tilalle? Onkos kukaan muuten tilannut EU-varastoilta noita kiinalaisia vehkeitä? Silloinhan ei käsittääkseni tule mitään tullimaksuja?
   
 26. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 114
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
 27. Infinity

  Infinity

  Viestejä:
  630
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2017
  Ei toimi kiinan koneissa, koska niiden W10 lisenssi on single language edition.

  Tuon sai ennen kikkailtua enkkumallin single language versioksi kaivamalla kiinan lisenssiavaimen talteen, mutta Microsoft esti sen keinon hiljattain eikä kiinan lisenssiavain toimi enää muuta kuin kiinan W10 käyttiksellä.

  Helpoin tapa on vetää levy sileäksi ja ostaa femmalla W10 Pro OEM lisenssi Ebaystä.

  Ellei pakosti ole tarvetta koon ja keveyden puolesta 13" mallille, suosittelen vahvasti harkitsemaan 15" Pro mallia.

  13" mallissa akku, näppäimistö, kaiuttimet ja jäähdytys on huomattavasti huonommat. Edes tämän 15" mallin akkukestossa ei ole Mäkkeihin verrattuna hurraamista tosikäytössä, mutta nippa nappa riittää päivän hommiin.

  Ei tullut tullimaksuja tai veroja kun tilasi Gearbestin EU varastosta.
   
  Viimeksi muokattu: 27.03.2018
 28. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 114
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  7 ja 8.x avaimillakin on vielä 10 aktivoitunut, jos niitä on ylimääräisenä tai saa halvemmalla.
   
 29. ted

  ted

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oletko kokeillut miten joku linux hurahtaa käyntiin? Voisi olla hyves devauskoneeksi..
   
 30. Infinity

  Infinity

  Viestejä:
  630
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2017
  En ole itse kokeillut suoraan kun ajelen Linuxia toisella virtuaalityöpöydällä VMWaren kautta W10 sisällä, mutta mitä laitteen arvosteluista luin niin pitäisi olla melko hyvä natiivi Linux tuki kunhan ottaa secure bootin pois päältä.
   
 31. ted

  ted

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näin näyttäisin olevan tilanne juu, mutta tuli vain mieleen, että onkohan jotain ongelmia silti mitä arvostelija olisi ehkä huomannut. Täytynee seurailla miten hinta kehittyy, tosin tällä hetkelläkin näyttää olevan n. 800€ EU-varastolta.
   
 32. Infinity

  Infinity

  Viestejä:
  630
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2017
  Tuli vaihdettua tahnat Xiaomiin, tehtaan kamat oli melkoisen kovettunutta. Oli tarkoitus heittää Kryonautit väliin, mutta tuubi olikin päässyt kovettumaan.

  Laitoin hätävarastosta EK Ectothermiä ja rasituksessa prossun lämmöt laskivat 11c (nyt 50c, ennen 61c) joten ei paha tuokaan. Geforcen lämpöjä en muistanut verrata, uusilla tahnoilla näyttäisi olevan 70c paikkeilla.

  Tuulettimet eivät enää pidä niin kovaa meteliä nettiä surffaillessa joka on suurin plussa.

  2018-03-30 13.31.18.jpg
   
  Retale ja runboy93 tykkäävät tästä.
 33. Retale

  Retale

  Viestejä:
  601
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mahtaiskohan i7 versio boostailla tahnojen vaihdon jälkeen ihan normaalisti? Nythän sitä ei oikein ole järkeä ostaa tuon i5:n sijaan, kun alkaa rasituksessa heti throtlaamaan.
   
 34. Infinity

  Infinity

  Viestejä:
  630
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2017
  Paha sanoa. Käsittääkseni ainoa järkisyy tuohon i7 malliin on 16 gigatavun muisti, se on sitten eri asia viitsiikö siitä maksaa +200€

  Nostin nyt tämän i5 mallin Turbo TDP:n 40 wattiin ja -0.100v alivoltit, tahnojen vaihto tiputti lämmöt 96c -> 82c ja lämpöthrottlaus loppui.
   
  Oudie tykkää tästä.
 35. Obi-Lan

  Obi-Lan ¯\_(ツ)_/¯

  Viestejä:
  647
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 36. Retale

  Retale

  Viestejä:
  601
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Täytyy kyllä ihmetellä, että mistä ne on leiponut tuon puoli kiloa painoa lisää verrattuna esim Asus GL-502VM. Sekin alkoi olla jo siinä rajoilla, että viitsi sylissä pitää sohvalla. Työpöydällä tietysti menee, mutta kannettavaksihan nuo on tehty.
   
 37. itarumaa

  itarumaa

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tämmöinen Xiaomi Mi Notebook Pro tuli just postista. On kyllä uskomattoman hieno laite, sentään tulee töissä nähtyä Lenovon businessläppäreitä ja silti teki minuun vaikutuksen. Sellainen hillityn tyylikäs, hintaa oli vajaa 800e. Tosin asennus puhuu kiinaa joka oli aika hauskaa ja Microsoftin Media Creation tool ei meinannut toimia millään, mutta sain kuitenkin Win 10 Home ENG version asennettua ja laite aktivoi suoraan itsensä ilman ongelmia.

  Nyt varmaankin vaihdan itsekkin nuo tahnat samalla kun laitan laitteeseen toisen M.2 levyn. Voisi myös näppäimistötarrat laittaa, jos sellaiset jostain löytyisi, kun tuosta näppiksen taustavalosta en oikein välitä.
   
  Stabilo tykkää tästä.
 38. Infinity

  Infinity

  Viestejä:
  630
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2017
  Laittele kokemuksia akkukestosta toisen SSD:n lisäämisen jälkeen jos muistat. Itsekin meinasin heittää toisen levyn kiinni, mutta tuo kuulemma vähentää käyttöaikaa jonkin verran.

  Tuon vakion PM961 TLC levyn korvaaminen MLC levyllä saattaisi tuoda lisää käyttöaikaa jonkin verran.

  aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3JvLmNvbS80L0IvNjEwNTcxL29yaWdpbmFsL2ltYWdlMDM2LnBuZw==.jpg
   
 39. itarumaa

  itarumaa

  Viestejä:
  1 016
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Juu onko jotain ohjelmaa millä voisi akunkestoa mitata, sais vähän tarkempia tuloksia.
   
 40. Nappi_23

  Nappi_23

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2018
  Onkos kukaan tilannut tuolta geekbuying-sivustolta? Heillä näyttäisi olevan varastoja myös Euroopassa :O Tuo GearBest meinaa olla hieman sekava, kun varastot on nimetty hieman hassusti :S
   
 41. Infinity

  Infinity

  Viestejä:
  630
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2017
  Xiaomi subredditin mukaan välttäviä kokemuksia.
  general/purchase - Xiaomi

  Yhtälailla Gearbestillä on EU varastoja, tarkistaa vaan tilauskohdassa, että on EU lippu varaston vieressä.
   
  Oudie tykkää tästä.
 42. Infinity

  Infinity

  Viestejä:
  630
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2017
  Xiaomi menossa eteenpäin äidille käyttöön, pitäisi kuitenkin laittaa näppikselle Nordic leiskan tarrat. Kellään kokemuksia mitkä tarrat olisi käyttöä kestäviä?
   
 43. Retale

  Retale

  Viestejä:
  601
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mulla oli noi käytössä:

  https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https://www.ebay.com/ulk/itm/290460095036

  Kestävyydestä en osaa kyllä sanoa, kun ei tainut olla paikoillaan kuin kolmisen kuukautta ennen koneen myymistä. Toisaalta tuolla hinnalla noita voi tilata useammankin.
   
  Infinity tykkää tästä.