1. Live-striimi: Ylläpito pelaa PUBGia klo 21:30-00, tule mukaan katsomaan ja keskustelemaan
  Poista ilmoitus

Kestävä akkuporakone?

Viestiketju alueella 'Elektroniikka, rakentelu ja muut DIY-projektit' , aloittaja Kautium, 19.10.2016.

 1. BaTTman

  BaTTman

  Viestejä:
  501
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Taitaa nykyään kaikilla merkeillä olevan noita hiiliharjattomia koneita, eli melko luotettavia. Tuossa paketissa näytti olevan melko pienet akut, mutta jos käyttö on silloin tällöin ja kesällä, niilläkin varmaan pärjää. Jos ei taloa ole rakentamassa, tuo on varsin soiva peli.

  Itse suosin Makitaa, ja pelkkiä runkoja saa amazonista edullisesti. Voi saada suomestakin, jos jaksaisi kysellä. K-raudassa on ollut silloin tällöin 2x5Ah akkupaketti tarjouksessa. Muistaakseni alle 150€. Tosin eipä tuolla 150€ budjetilla taida pakettia saada, missä olisi myös laturi mukana.
   
 2. an13

  an13

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toisaalta kun Ryobi lataa 2Ah akun täyteen tunnissa niin pitää tosiaan olla tiukka projekti että toisen akun samassa tunnissa ajaa tyhjäksi ja joutuu odottelemaan. Harrastehommiin riittänee.
   
  Siancarlo tykkää tästä.
 3. Toipis

  Toipis

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Kannattaa huomioida että usein isommalla esim. 5Ah akulla myös vääntöä tulee enemmän. Etenkin kun akkua on kulutettu yli puolet.
   
 4. Siancarlo

  Siancarlo

  Viestejä:
  318
  Rekisteröitynyt:
  21.05.2017
  Mulla on Ryobissa 1,5Ah ja 4Ah akut. Kohtuu paljon latailtu 2,5v eikä vielä ole
  väsymisen merkkejä. Eikä myöskään koneissa. Ihan passelit ok asujalle kotitarve
  käyttöön.
   
 5. dot1q

  dot1q

  Viestejä:
  431
  Rekisteröitynyt:
  03.05.2018
  Löysin näiden takuukuitin. 5.6.2014 noi on ostettu.
  DDF456RF3J pora.
  BUR181Z ruohotrimmeri
  BTW251Z iskevä mutteriväännin

  Hiiliharjattomuus oli silloin vasta tulossa.. ovat olleet kyllä kaiken käytetyn rahan arvoiset. Kuukausittaisella käytöllä ovat, paitti trimmeri. Kotihommissa lähinnä.
   
 6. pelittäjä

  pelittäjä

  Viestejä:
  243
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onko porukalla kokemusta tuosta Clas Ohlssonin akkukoneesta. Ajatuksissa siis oli alunperin hommata tuo Ryobi kun tarve myös monitoimikoneelle sekä pistosahalle ainakin ja sitten sattui silmään tuo Clasun sarja josta myös löytyy aika hyvä valikoima koneita. Takuuhan noissa on 5 vuotta ja metallikoneistokin.

  Harmi että pro sarja taitaa olla kuopattu.

  https://m.clasohlson.com/fi/Porakone-Cocraft-LXC-DD18/41-1377


  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
 7. pelittäjä

  pelittäjä

  Viestejä:
  243
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jatkan monologia. Tuli sitten kuitenkin tilattua Makita briteistä kun hinnaksi jäi n. 200€ joten ajattelin että josko tuolla saisi vähän enemmän vastinetta rahoille. Tuli siis ostettua Makita DHP482 parilla akulla.


  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
 8. puik

  puik

  Viestejä:
  475
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Kiinnostaisi myös onko kokemuksia Clasun Cocraft Pro sarjasta? Liikkeestä löytyi vielä akkupora kahdella akulla. Ja miten Boschin power 4 all sarja vertautuu tähän?

  Porakone siis Porakone PSR 1800. Tuyossa setissä tulee vain törkypienet 1.5Ah akut mukana.

  Pääasiassa satunnaiseen ruuvailuun ja sahailuun pitäisi löytää kapineita. Olisi hyvä jos akut ei parissa vuodessa kuole.
   
 9. maitopurkki

  maitopurkki

  Viestejä:
  1 182
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017

  Tuttu rakensi tilavan terassin parinkympin halpisporakoneella, akun kesto oli ainoa ongelma kuulemma. Tällä hetkellä pari Ryobin runkoa hänellä käytössä, muutama akku ja laturi. Halvatkin koneet toimivat aikansa, satasella saa jo pariksi vuodeksi jonkinmoisen värkin.
   
 10. pelittäjä

  pelittäjä

  Viestejä:
  243
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuo CoCraft Pro sarja taitaa olla katoamassa joten siitä varmaan on mahdollista löytää edullisesti noita akkukoneita mutta takuun kanssa on varmasti vähän niin tai näin eli varmaan uutta konetta ei ainakaan saa jos sattuu särkymään.

  Tuo boschin sarja on varmaan ihan ok satunnaiseen tarpeeseen mikäli siis noille muillekin koneille on tarvetta. Vihreä Bosch ei kuitenkaan ole mikään maailman kestävin nimim. ensimmäiset karmiruuvit tappoivat omani tosin ei ollut 18v kone.

  Itselle kun etsin niin hyvää ja halpaa saa kyllä metsästää kissojen ja koirien kanssa.

  Jos ei ole niin tiukka tuolla on Milwaukee koneet ihan ok hinnalla https://www.staypro.fi/milwaukee mikäli taas haluaa vähän edullisempaa esim. Makitalta niin https://www.toolstop.co.uk tarjoaa välillä hyviä tarjouksia. Tuolta Toolstopista postit on siinä 30€n pintaan
   
 11. Siancarlo

  Siancarlo

  Viestejä:
  318
  Rekisteröitynyt:
  21.05.2017
  Minä oon mietinyt et eikö ole pieni riski tilata jostain uk:sta tai muualta ulkomailta työkoneita. Jos toimii niin voi säästää mutta entäs jos tulee takuuongelmia? Onko muutaman kympin säästön väärti alkaa vääntää? Täältä kun ostaa koneen tarjouksesta kivijalkakaupasta niin marssii kauppaan. Halpiskone jos kyseessä niin yleensä antavat samantien uuden näppiin
   
 12. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  5 683
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Harvoinpa noissa on ongelmia ja jos säästöä tulee ostovaiheessa merkittävästi, niin se riski kannattaa ottaa. Ja jos kyse on merkkilaitteesta ja myyjäliike on kunniallinen (esim. Amazon), niin takuu kyllä hoituu EU-alueen sisäisissä tilauksissa mukisematta, vaikka ei tietenkään ihan niin suoraviivaisesti kuin kivijalkaliikkeessä. Takuun voi hoitaa myös maahantuojan kautta, mutta maahantuoja voi kuitenkin passittaa hoitamaan asian myyjäliikkeen kanssa, hieman viasta riippuen.

  Takuu ja virhevastuu
   
 13. pelittäjä

  pelittäjä

  Viestejä:
  243
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Niin kyllä tuo tietysti on yksi mitä joutuu puntaroimaan mutta omalla kohdallani ajattelin että se on 100€ verran säästöä ja samalla vaikka itse konekin särkyisi niin tuolla 100€lla siihen vielä uuden rungon tilaa ennen kuin ollaan paikallisen kivijalan hinnoissa. Toki jos sattuu hyvä tarjous kohdalle niin silloin voi olla aika +-0 tuon kanssa mutta jos listahinnalla joutuu menemään niin kyllä tuolla pienen säästön tekee.
   
 14. JKAVS

  JKAVS

  Viestejä:
  258
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ei noissa halvoissa koneissa ole nykyään juuri muuta eroa kalliimpiin verrattuna kuin kestävyys, eikä tavallinen kotikäyttäjä kuitenkaan aja konetta loppuun, vaan akut kuolevat ensin ja siinä vaiheessa haetaan uusi halpis tilalle.
   
 15. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  5 683
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ei se nyt ihan niinkään ole, ettei olisi mitään muuta eroa, tai ainakaan ei voi yleistää että kaikki olisivat samalla tasolla. Merkkikoneissa on usein kiinnitetty kestävyyden lisäksi enemmän huomiota mm. seuraaviin seikkoihin: koko, tasapainotus, valaistuksen toiminta, kytkinten toiminta, vääntömomentti, istukan toiminta, varaosat, vyölenkki, jäähdytetty pikalataus jne.

  Se on sitten eri asia kuinka paljon kukakin antaa noille arvoa, mutta kyllä se fakta on näissä vehkeissä edelleen, että halvalla ei saa hyvää ja että huonot välineet tappavat hyvän harrastuksen. Satunnaiseen ruuvailuun käy toki vähän rimpulampikin laite, mutta liikaa säästämällä voi silti jäädä musta pekka käteen, kun laitetta eniten tarvitsee.
   
 16. nuusk1s

  nuusk1s

  Viestejä:
  155
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Päivitin itse talvella Makitan 458:n rinnalle, DHP481:n, kevyempi jäi ruuvailu hommiin ja isompi jäi kairan pyöritykseen ja muuhun raskaampaan. Hurjaa touhua vetää 250mm kairaa akkuporalla, mut hyvin menee

  Pelkkä runko k-raudasta 259e, 5ah akkuja löytyy jo neljä kappaletta ja samaten pikalaturi.
   
 17. PornReindeer

  PornReindeer

  Viestejä:
  278
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Minun "merkitön" halpisväännin toimii muuten, mutta akku kuoli hyvin nopeasti. Hyvin nopealla tarkoitan muutamia käyttökertoja ja ajallisesti ehkä vuotta. Tai siis toimiihan se taas kun kennotin akun uusiksi. Kyllä minä sillä yhden keittiön kaappeineen kennotuksen jälkeen kasasin, ei jaksanut kyllä vetää täkkipulttia proppuun vaikka vastaava sininen bosch (molemmat 10.8V) jaksoi...
   
 18. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  5 683
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Auton renkaanvaihdon olen hoitanut yleensä joko käsipelillä, tai sitten paineilmalaitteilla. Jälkimmäinen ei ole tällä hetkellä mahdollista ja käsipelin sijaan alkoi houkuttelemaan akkukoneiden kätevyys. Katselin vähän valikoimia ja totesin, että josko hyppäisi kokonaisuudessaan Ryobin kelkkaan, niin voisi vuosien varrella saada kerättyä näppärän varustevalikoiman, joihin käy kaikkiin samat akut. Samalla voisi hävittää kasan perinteisiä piuhallisia työkaluja. Olen tätä samaa pohtinut joskus aiemminkin, mutta sitten kuitenkin se on jäänyt.

  Pari viikkoa sitten oli tarjousketjussa puhetta Makitan mutteriväänninsetistä, jonka olisi saanut silloin lähes pilkkahintaan, mutta se oli melko vaatimaton laite vääntönsä osalta ja lisäksi Makitan valikoimissa rungot ja kaikki muukin maksaa aina melkein tuplaten mm. Ryobiin verrattuna, joten se jäi suosiolla kauppaan.

  Motonetissa olisi nyt tällainen Ryobin mutteriväänninsarja hintaan 229€:
  Ryobi R18IWPI-120S ONE+ renkaanvaihtajan työkalusarja 18 V | Motonet Oy

  Muuten olisin tuon jo ostanut, mutta paketissa on vain yksi akku ja sekin vain 2Ah. Jos paketissa olisi joko kaksi akkua, tai yksi isompi akku, olisi valinta helpompi. Tuo ilmapumppu ei hirveästi hintaan vaikuta ja se on videoiden perusteella kätevä monessa käytössä. Toki voisi ostaa vääntimestä pelkän rungon reilulla satasella, mutta sitten pitäisi ostaa samaan aikaan myös akkupora, jotta saisi akut ja laturit sen kanssa. Eikä siinä mitään, voisihan niin tehdä, mutta ei tullut mitään erityisen hyviä tarjouksia nyt vastaan. Saa vinkata, jos on jotain tarjouksia tiedossa.

  Valintoja, valintoja. Taidan vaihtaa renkaat perinteisesti ristikkoavaimella. :D
   
 19. Mr X

  Mr X

  Viestejä:
  85
  Rekisteröitynyt:
  19.12.2018
  Minä kyllästyin käsityökaluihin, huonoihin akkutyökaluihin sekä sähkötyökaluihin.
  Tilasin screwfix.eu:n kautta DeWalt DCF899HN-XJ rungon, siihen Suomesta 2*5 Ah akut ja laturin sekä Ruotsista laukun.
  Painaa kuin sika, mutta tarkoitus on myös avata napamutterit ja muut tilpehöörit.
  Jonkun auton vetäsin käsipelillä tiukempaan kuin 120 Nm ja nyt joutui vetäseen kolmosasennolla, että lähti irti. Muut kaksi koneella ja momenttivarrella laitettua lähti kakkosella. Aukaisuhan vaatii aika paljon enemmän momenttia ja sitä ei kaikki aina jymmärrä.
  Ajattelin, että laitetaan kalusto kuntoon ja Dewaltin laajennettu takuu myös nieli tuon vieraista maista tilatun rungon kakistelematta.
  Nyt on hakusessa akkujen kaveriksi porakoneeksi DCD796 tai DCD991NT runko, niin saa heittää kaiki tarjouskoneet Nimh-akuilla huitsin nevadaan.
   
 20. Lassivv

  Lassivv Tukijäsen

  Viestejä:
  651
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  Itse harkitsin tuota 150€:lla ulkomailta posteineen rengas hommiin, mutta tuli sitten hankittua kompura ja nyt vanhalla IR:n pyssyllä saa tuon melkein 1000Nm voimaa niin tartte arpoa irtoaako joku mutteri :)

  Makita LXT DTW285Z 18V mutterinväännin runko | Karkkainen.com verkkokauppa

  Muuten kyllä tyytyväinen ollut Makitan vehkeisiin 4Ah ja 5Ah akkuja pari ja laturit. Sen jälkeen tullut ostettua lähinnä Saksasta aina runkoja kun tarvinnut jotain. Hinnat erittäin edullisia mielestäni verrattuna siihen että kyseessä kuitenkin ns ammattikone. Monet rungot 80-150€ kpl. Hurjia eroja Suomen hintoihin, ilmeisesti myynti määrät Saksasta yms ovat hieman eri tasolla kun Suomessa.
   
 21. pelittäjä

  pelittäjä

  Viestejä:
  243
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  [​IMG]

  Tuossa voisi olla aika kova kilpailija tuolle Ryobille jos sattuu Bauhaus olemaan lähistöllä.