Keskusyksikkö pelailuun ja laskentaan noin 1000e budjetilla

Viestiketju alueella 'Konepaketit' , aloittaja micko, 24.08.2019.

 1. micko

  micko

  Viestejä:
  568
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Alkaa jäämään nykyinen Nvidia 650 pahasti jälkeen nykypeleissä, niin uutta konetta tarvitsisin. Vähän olen yrittänyt lueskella uusista prosessoreista ja näyttiksistä, mutta varsinkin jälkimmäisistä olen aivan kujalla. Tarvitsisin vähän apuja komponenttien valinnassa.

  Haluaisin, että koneella pystyy pelaamaan vielä vuosia eikä muistikaan loppuisi ihan heti. Tosin siinä laajennusvarakin riittää. 16G pidän kuitenkin aivan miniminä

  Prosessori: Ryzen 5 3600 olisi käsittääkseni hinta-laatusuhteeltaan paras näistä uusista.
  Näytönohjain: Ei mitään käryä. Linuxia käytän pääasiallisesti ja Windowsiin menen vain pelaamaan. Ennenwanhaan Nvidia oli Linuxkäyttäjän valinta, mutta miten nykyään? AMD:tä mielelläni suosisin.
  Muisti: Näistä en tiedä senkään vertaa. Kuten edellä sanoin, niin min 16G, mutta jos sopuhintaan saa, niin 32G saan myös käytettyä harrastuksissani.
  Emolevy: Näistäkään en tiedä. Tähän ehkä eniten suosituksia tarvitsenkin.
  Virtalähde: Ei mitään käryä. Modulaarinen on nätimpi, mutta siihen rajautuu osaamiseni.
  Kotelo: Ei käryä eikä pahemmin väliäkään. En halua RGB:tä.

  Kiintolevyt ja näytön otan aluksi nykyisestä koneestani ja ostan myöhemmin korvaavat.

  Nopeasti kokeilin kasata jotain runkoa, missä hinta on sopivalla alueella, mutta tosiaan komponenteista ei juurikaan käryä, että kannattaako juuri näitä valita.
  paketti.png

  Aikataulu tässä on aika väljä ja mietinkin, jos odottaisin mahdollisia Black Friday -tarjouksia. Toisaalta jossain ketjussa täällä luin ennustuksia hintojen noususta. Olisiko kuitenkin mahdollisimman nopeasti parempi ostaa ennemmin kuin loppuvuodesta?

  Edit: Jaa niin otsikossa mainitsemani laskenta. Koodailen tähtikuvien käsittelysoftaa ja siinä saa kyllä kaiken saatavissa olevan muistin tehokäytettyä. Suorittimen ja näyttiksen tehot riittänevät, mutta muisti tuppaa loppumaan kesken nykyisellä 16 gigallakin.
   
 2. E.T

  E.T

  Viestejä:
  3 219
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Täältä lähtisi 3200MHz CL16 kammat 15€ halvemmalla:
  https://tietokonekauppa.fi/products...s_PC4_25600_CL16_DR_x8_Unbuffered_DIMM_288pin
  Kohtuu isohko osahan tuo on budjetista, mutta raskaassa laskennassa muistia tosiaan palaa helposti.
  Tosin kyllä varmaan prossun ytimetkin menisivät.
  Jos laskettava vain monisäikeistyy, niin se todennäköisesti tekee sitä erittäin hyvin.


  Täältä lähtee tuolle vähävirtaiselle prossulle enemmän kuin riittävä poweri varastosta:
  Mikromafian nettikauppa
  Budjettia kyllä pystyisi säästämään oleellisempiin tälläkin. (tosin takuun puoliintuessa)
  BitFenix 650W Formula, ATX-virtalähde, 80Plus Gold - 83,90€


  Jos nykyisessä koneessa ei ole riittävän kokoista SSD:tä, niin se olisi nimittäin vaatimus, mikäli ei olla etanakonetta kokoamassa.

  Myös jos on tarkoitus pelailla enemmmän, niin tuo RX580 on todella keskinkertainen, ellei resoluutiona ole keskiaikainen 1920x1080 ja tyydytä perus-framerateen.
  Ainakaan pitemmässä juoksussa siitä loppuu tehot, kun vuoden päästä next-gen konsolit varmasti alkavat nostaa pelien grafiikan tehovaatimuksia.
  (prossuksikin next-gen konsoleihin tulee optimaaliselle energiatehokkuudelle alikellotettu 3700X)

  Ellei ole tarkoitus antaadumpata vanhaa konettaromua jonkun muun riemuksiriesaksi, niin katsoisin voisiko sen kotelon kierrättää budjetin säästämiseksi muihin.
  Tietenkin jos se on joku vanhentunut jo vuosikymmenen alkaessa muinaismuisto powerilla ylhäällä lämpöjen poistotuulettimena, niin ei siitä tehokoneeseen ole.
   
 3. micko

  micko

  Viestejä:
  568
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitä näytönohjainta suosittelisit? Veikkaan näillä puheilla, että siihen kuluukin rahaa vähän enemmän kuin tuo arvioimani.

  Kiintolevyä mulla on ihan hyvin. Sitä olen ostellut vuosien varrella lisää ja juuri viime vuonna 500G SSD:n sekä tänä vuonna 4T HDD:n. Ne siirtäisin uuteen koneeseen.

  Vanha kone menee pojalle. Pienempi 100G SSD jää siihen ja joku teranen vanha HDD, ja lisäksi ajattelin käytettynä ostaa vähän tehokkaamman näyttiksen. Veikkaan ettei montaakaan kymppiä tarvitse, että saa tuota 650:aa merkittävästi tehokkaamman. Kotelo siinä on veikkaamasi kaltainen muinaismuisto 10v takaa, niin siksikin sen haluan uusia.

  Vanhan koneen poweri on myös uusittu viime vuonna kun edellinen sanoi poks, niin se voisi uuteen kelvatakin. Kuitenkin tuohon vanhaankin jonkun tarvitsen...
   
 4. micko

  micko

  Viestejä:
  568
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olisiko Sapphire Radeon RX 5700 -näytönohjain, 8GB GDDR6 - 389,00€ jo sellainen, että muutamia vuosia riittäisi? Vanha näyttöni on vain FullHD, niin sillä ilmeisesti tuo edellinenkin välttäisi, mutta jollakin aikataululla olisi tarkoitus hankkia uusi näyttökin. Todennäköisesti vasta ensi vuoden budjetista.
   
 5. E.T

  E.T

  Viestejä:
  3 219
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017