Keskustelua vakuutusyhtiöistä (IF, LähiTapiola, OP Vakuutus, Fennia yms.)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Hesemonni, 17.06.2018.

 1. Ifhcetoi

  Ifhcetoi

  Viestejä:
  38
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Hanki oikea vakuutus, jossa on hyvät ehdot. Osta vakuutus, jossa ei ole omavastuuta.

  Esimerkki:
  Minä olen saanut n. 270 euron arvoisesta rikkoontuneesta tavarasta 100% korvauksen omalta vakuutusyhtiöltäni. Kun televisio ja pesukone hajosivat takuuajan jälkeen, niin ikävähennysten jälkeen (jotka ovat irtaimiston osalta tuossa yhtiössä markkinoiden asiakasystävällisimmät) sain jälleen nykyarvosta 100% korvauksen. Yli 4 vuotta vanhasta pesukoneesta sain siis takaisin ostohinnan. 7 vuotta vanhasta tv:stä sain sen verran, että sain uuden ja isomman. Mitään omavastuita ei vähennetty, koska maksoin vakuutuksestani hieman lisää eli _otin omavastuun 170e ehdollisena_.

  Tuota ehdollista omavastuuta ei myy kukaan muu kuin Pohjantähti. Myös kiinteistön osalta vakuutuksen voi saada 500 euron ehdollisena, eli jos joku kiinteistöön kuuluva härveli tai rakenne pamahtaa vakuutusehtojen mukaisesti, niin yli 500 euron vahingot korvataan 100%. Ja harvemmin ne vahingot alle tuon 500:n edes jää, kun puhutaan esim omakotitalon vahinkotapahtumista. Kerran olen joutunut pienen vesivahingon vuoksi tuotakin käyttämään ja ilman omavastuuta korvasivat 100%. Olen vuosia jo ihmetellyt, että miksi Pohjantähti on niin harvalla asiakkaalla. Kotivakuutuksen osalta myös ehdot ja ikävähennykset on ihan ylivoimaisia, etenkin elektroniikan ja kodinkoneiden osalta. Kilpailutin vastikään taas vakuutuksia ja olisin toki säästänyt hieman toisessa yhtiössä, mutta kotivakuutuksen ehtojen vertailu ratkaisi.
   
 2. Tim Apple

  Tim Apple Ei hävetä Make ATK Great Again

  Viestejä:
  610
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Harmi vain, että laki määrää sen, miten vakuutusyhtiön tuotteet pitää jakaa vakuutusluokkiin ja vakuutusluokan oman maksutulon pitää ylittää korvaukset. Se rikkaan vene on eri vakuutusluokassa kuin ”köyhän kallein tavara” (ts. omaisuusvakuutus vs. vesiajoneuvo), niin tuo skenaario ei ole mahdollinen. Kyllä ne rikkaat maksavat veneistää aika järkyttävän suuruisia vakuutusmaksuja kattamaan heidän omat töhöilynsä. Toki sitten esim. vakuutusluokan sisällä, esim. tämä omaisuusvakuutus, bisnes perustuu siihen, ettei kaikille satu vahinkoja, vaan vakuutusyhtiö saa enemmän vakuutusmaksutuloa kuin sillä on korvausmenoa. Ei tässä ole mitään hämärää, se on koko homman idea. Ei vakuutusyhtiö ole mikään sosiaalitoimi, josta saa aina rahaa vahingon sattuessa. Mutta ymmärrän toki, että jos ei ymmärrä mitä turvaa on itselleen ostanut, vaan kuvittelee kaiken korvattavaksi vakuutusehdoista huolimatta, niin voihan kyseinen bisnes näyttäytyä huijareiden pelikenttänä. Mutta kyllä niistä ehdoista aina selviää, mitä se vakuutus kattaa. :vihellys:
   
 3. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 975
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse kävin nostamassa omaa omavastuuta omassa yhtiössä. Katselin loppukesästä vakuutuksiani. Minulle ei ole käynyt yhtään mitään sitten 2012, joka olisi mennyt vakuutuksesta.

  Nyt on omavastuu 250€. Seuraava porras olisi ollut 400€, siihen en pystynyt.

  Säästän pari sataa vuodessa uudella järjestelylläni (muutin vähän laajuutta muissa vakuutuksissa), niin tällä vahinkomäärällä säästän uudella omavastuurajalla enemmän rahaa kuin vakuutuksista. Tietenkin eniten olisin säästänyt, jos ei olisi vakuutuksia, mutta en minä semmoista..

  Tietenkin vakuutusmaksuni eivät ole laskeneet, vaikka olen ollut heille tuottoisa asiakas.
   
 4. aikonen

  aikonen

  Viestejä:
  116
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko kukaan kilpailluttanut matkavakuutuksia yli 6kk matkalle? Noissa netissä näkyvissä matkavakuutuksien hinnoissa taitaa pisin aika olla sen 6kk / reissu.
   
 5. Ifhcetoi

  Ifhcetoi

  Viestejä:
  38
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Juuri noin se pitää mennäkin, että arvioi omat tarpeensa ja "oletetun vahinkoriskin" ja suhteuttaa ne hintoihin. Minä tein myös laskelmia ja laskin, että jos minulla olisi ollut näennäisesti halvempi vakuutus, niin silti se olisi tullut kalliimmaksi. Kun kolme tavaraa vikaantuu vanhuuttaan, mutta vakuutusehtojen rajoissa, niin siinä säästää jo 3 x omavastuun. Ja lisäksi jos ikävähennys on jossakin irtaimiston tuoteryhmässä Pohjantähdellä vaikka 3 vuoden ajan 0% ja kilpailevalla yhtiöllä vaikka vuosittainen 10% alkaen ensimmäisestä vuodesta, niin siinäkin saa vahingon sattuessa ison edun. Itselläni on lapsia ja lapsiperheissä vahinkoriski nousee, joten sekin vaikuttaa vakuutusvalintoihin. (Esim. 200€ kännykän rikkoutuessa saa 100% korvauksen ilman omavastuuta. Monissa yhtiöissä pienin omavastuukin varmaan suurempi)
   
 6. chrisekh

  chrisekh

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Jos tarkoitus on oleilla vain yhdessa maassa niin selvittaisin mita paikallinen sairausvakuutus maksaa ja saako sellaista.
  Naissa sotkee paljon se etta pysytko suomen terveydenhuollon piirissa.

  itse olen Kiinassa toissa ja uskoisin ette yrityksen maksamat vakuutukset huitelevat 4000e tasolla vuodessa koska systeemi olettaa etta en ole kelan piirissa joten esimerkiksi syopahoidot menevat vakuutuksen piikkiin.

  Jos on feisbook kaytossa niin liittyminen johonkin sen maan suomalaiset ryhmaan voi myos kysella mita paikalliset expatit kayttavat.
   
 7. aikonen

  aikonen

  Viestejä:
  116
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tarkoitus olisi reissata eri maissa, eli tuollainen vakuutus ei tule kysymykseen :(
   
 8. Tim Apple

  Tim Apple Ei hävetä Make ATK Great Again

  Viestejä:
  610
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Siis kyllähän niitä saa vaikka kahden vuoden pituiselle reissulle. Taitaa vain olla, että yli 6kk matkavakuutukseen tarvitaan terveysselvitys, minkä vuoksi ei ole netistä ostettavissa. Ota puhelin käteen ja soittelen firmat läpi ja kysy tarjoukset.
   
 9. aikonen

  aikonen

  Viestejä:
  116
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo, tiedän kyllä että kysymällä saa :) Lähinnä meinasin, jos joku on kysellyt niin hintatietoja sekä mahdollisia eroja eri yhtiöiden suhteen.

  Sen minkää nettiä tutkin, niin esim. IF ei tarjoa mitään vakuutusta noin pitkälle matkalle jos on yli 27 vuotta tai sitten siirrä kotivakuutusta heille.
   
 10. FiveBridges

  FiveBridges

  Viestejä:
  1 011
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  taxman tykkää tästä.
 11. Patruuna-Siska

  Patruuna-Siska

  Viestejä:
  126
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Pohjolan kans nyt asioinut vesivahinkoasiassa ja ei kyllä hyvää sanaa voi sanoa. Heidän yhteistyökumppaninsa, vahinkotarkastaja ja korjauksen tekevän yhtiön edustajat antaneet selvät lausunnot, ettei kannata edes yrittää paikkakorjausta niin nyt kuitenkin sillä mennään. Asumishaittaa ei kuulemma ole vaikka puolet keittiöstä purettu ja lattia auki. Ei ole lapsen synttäreitä pietetty eikä joulua tehty kun kaikki kaapit purettu pitkin kämppää. Ja ei kuulu vakuutuksen piiriin jos tulee kosminen haitta kun nyt kerran lähdetään sillä paikkakorjauksella ja lattiaa ei saa samanlaiseksi kuin muualta (vanha öljysävytetty tammiparketti). Ja virkailija totesi vielä puhelimessä ettei ole saanut kirjallista raporttia parkettiliikkeen edustajalta vaikka heti perään asiaa kysyin parkettiliikkeeltä niin raportti oli toimitettu.
   
 12. Jonaz

  Jonaz

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  11.10.2017
  Aika erikoiselta kyllä kuulostaa. Kuinka isolta alalta parkettia on purettu?
  Yleensä vakuutusyhtiö kyllä korvaa ainakin vahinkohuoneen lattian.
  Pyydä parkettifirmalta raportti ja lähetä se itse vakuutuskäsittelijälle. Olisi melko erikoista jos vakuutusyhtiö toimisi vastoin heille toimitettuja raportteja/suosituksia.
   
 13. Hesemonni

  Hesemonni

  Viestejä:
  601
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kysyin mielenkiinnosta Pohjantähdestä vakuutustarjouksen vrt. nykyinen Fennia ja seuraavia pikaisia huomioita:

  - Irtaimiston ikävähennystaulukko ylivertainen ja yhdistettynä ehdolliseen omavastuuseen on aika mainio combo
  - Jotta vakuutuksen hinta olisi kokonaisuutena kilpailukykyinen nykyisen ehdotuksen kanssa ovat muut kiinteät omavastuut sitten huomattavasti kovempia
  - Lasten vakuutuksissa korvaus per sairaus, ei per vakuutuskausi
  - Kodin irtaimiston arvo 4x Pohjantähden tarjouksessa
  - Hinta per vuosi oli hivenen edullisempi Pohjantähdessä

  ---

  Eli ovelana voisi vaihtaa kodin vakuutukset Pohjantähteen ja ajoneuvot pitää Fenniassa. Noh, hautukoot joulun yli.

  ---

  Tässä vielä kuriositeettina Pohjantähden (yllä) ja Fennia (alla) ikävähennystaulukot:

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 20.12.2019
  Jonaz tykkää tästä.
 14. Jonaz

  Jonaz

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  11.10.2017
  On kieltämättä aika hyvä tuo Pohjantähden taulukko, 5 vuotias kodinkone 100%?
  Ja onhan nuo muutkin tosiaan aika ylivoimaisia verrattuna muihin yhtiöihin.
  Hienoa että joku sentään jaksaa vertailla vakuutuksia hintaa pidemmälle :)
   
  Hesemonni tykkää tästä.
 15. valvoline

  valvoline

  Viestejä:
  125
  Rekisteröitynyt:
  16.01.2017
  Öö, eikö per vakuutuskausi ole juurikin parempi kuin per sairaus? Koska yleensä jos on per sairaus, niin myös omavastuu menee per sairaus. Vai onko tässä ehdot erilaiset vai enkö vain ymmärrä jotain?
   
  Hesemonni tykkää tästä.
 16. Hesemonni

  Hesemonni

  Viestejä:
  601
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Juu siis tuo on todellakin negatiivinen puoli Pohjantähdellä. Kysyin tätä perään, niin vakuutusedustaja toki kertoi, että esim. korvatulehdustilanteessa 3kk sisään uusiutunut oire katsotaan samaksi sairaudeksi. Mutta tiedä sitten, miten käytännössä...
   
 17. 10YG

  10YG

  Viestejä:
  559
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tällaista yleistystä mistään (vakuutus)yhtiöstä ei pidä tehdä jonkun yksittäisen kokemuksen perusteella.
  Kannattaa tehdä hintavertailuja.
   
 18. Jonaz

  Jonaz

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  11.10.2017
  Miten hinta liittyy asiakaspalveluun?
   
 19. Mixu81

  Mixu81

  Viestejä:
  69
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vähän väärä taulukko käytössä Fennian osalta. Vähän mutuilen, mutta tuo taulukko on käytössä jos otat rahana sen korvauksen. Jos taas kelpaa laitteen kuntoon saaminen, niin sitten liitteen taulukko, missä paremmat vähennykset kuin Pohjantähdellä.

  Screenshot_20191222-100714_Chrome.jpg
   
  Hesemonni tykkää tästä.
 20. valexi

  valexi

  Viestejä:
  933
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Lähitapiola taas yllätti joululahjalla. Laittoi liikennevakuutus+kasko laskun tulemaan 2020->, vaikka kyseinen ajoneuvo on myyty jo viimekuussa. :tup:
  Onneksi tässä ei muutakaan tekemistä ole, kun selvitellä noiden mokia puhelimessa sitten...
   
 21. penttip

  penttip

  Viestejä:
  431
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kannattaa ehkä tsekata mikä on laskun päivä vs. päivä jolloin uusi omistaja on rekisteröinyt auton itse. Jos kyse on kuukauden vanhasta asiasta, en vuelä julistaisi että yhtiö on mokannut.
   
 22. Hesemonni

  Hesemonni

  Viestejä:
  601
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Korvaustaulukoista pohdintaa:

  Kuvitellaanpa, että telkkari X on maksanut 1500€ vuonna 2016 ja 5. vuonna telkkari putoaa muuton yhteydessä portaat alas ja vaurioituu korjauskelvottomaksi. Esineen arvo, jota tarkastellaan on esineen nykyarvo, mutta mistä vakuutusyhtiöt repivät kulutuselektroniikalle nämä arvot, joihin sitten omavastuita ja ikävähennyksiä peilataan? Esimerkkinä televisio juuri sen takia, että 5 vuotta vanhoja telkkareita löytynee korkeintaan kirpputorin taaimmaisesta nurkasta pölyn, hämähäkinseittien ja villakoirien seasta.