Keskustelua TechBBS-foorumin säännöistä ja moderoinnista

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
543
Miten tän pitäisi nyt muuten toimia jos vaikka räbässä olisi ketju tästä aiheesta jonka aloitin ja siellä minua herjattaisiin. Miten mä voisin siitä raportoida tai moderoida sitä kun en sitä näe? Pieni epäkohta nyt. @Sampsa

EDIT #1: Vieläkin odotellaan niitä oikeuksia tai edes hyvä syytä miksi minun oikeudet on otettu pois...
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
230
En ummarra tätä nykypäivää. Heti kun on jotain josta ei tykkää niin se yritetään poistaa. Joko sitten valheellisilla menetelmillä tai muuten. Vedetään jtn ihme sääntökiemuroita kehiin kun otetaan keskustelussa pataan 10-0. Jos se ei toimi niin laitonta sisältöä ainakin. Itse tutkin asian ja olen asian tuntija.

Kyllä päivi räsänen olisi ylpeä tulevasta sukupolvesta: Kielletään Vittu Kaikki. Oispa aikaa kun internettti oli vielä vapaa vajakeista ja valvonnasta.

:psmoke:
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Premium-jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 065
Se vielä, että syy miksi tästä koko jupakasta avauduin on se seikka, että nykykäytäntö ei selkeästi toimi, vaan se käytännössä mahdollistaa lakeja rikkovan toiminnan ja mielestäni tähän olisi puututtava, eikä vedottava vain siihen seikkaan että miten asiat ovat nykyisin. Jos nykykäytäntö ei toimi käytännössä niin silloin ainakin minun mielestäni siihen pitäisi puuttua ja muuttaa käytäntöä tai ainakin tehdä selkeämmät pelisäännöt mikä on hyväksyttävää ja mikä ei. That's all...
Nykykäytäntö ei minun käsitykseni mukaan ole millään tavalla lainvastainen. Lainsäädäntö ei sisällä nimenomaisesta säännöstä, joka velvoittaisi verkkosivuston ylläpitäjää aktiivisen valvonnan suorittamiseen. Lainvastainen sisältö täytyy kuitenkin poistaa verkkosivustolta kohtuullisessa ajassa eli jonkinlaista moderointia verkkosivustoilla tulee suorittaa. Foorumeilla yleinen käytäntö on jälkimoderointi, joka täyttää vaatimuksen kohtuullisessa ajassa tapahtuvasta lainvastaisen viestin poistamisesta. Lainvastaisen viestin poistamiseen kuluva hyväksyttävä viive arvioidaan lain tulkinnan mukaan tapauskohtaisesti. Toistaiseksi hyväksyttävästä viiveestä ei taida olla mitään oikeuden ennakkopäätöstä mutta esim. JSN päätöksen mukaan noin 10 kk ei ainakaan ollut hyväksyttävää. Räpellys & testaus -alue tyhjennetään 2-3 vrk:n välein, jota voidaan pitää kohtuullisena. Lisäksi olen huomannut, että tarvittaessa lainvastaisiin viesteihin ollaan reagoitu nopeammin.
 

outonaapuri

Pallienkaivelun Yli Apustaja
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 737
Miten musta tuntuu niinkuin tämä sama keskustelu olisi käyty ennenkin ja aina sama jankkaaminen, "mainostajia varmaan kiinnostais", lakiakin on rikottu mutta en kerro tarkemmin miten, kohta varmaan päästään image-lehteen jne.

Muistelenko nyt muuten oikein että täällä ei ollu altterointi kiellettyä?
 

Lallijuoppo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
6 683
Väittäisin myös, että Suomen lakia on rikottu useaan otteeseen kiihottamisessa kansanryhmää vastaan ja yleisessä herjailussa ja sopimattomissa kirjoituksissa useita henkilöitä kohtaan. Lisäksi siellä mm. levitellään säännöllisesti kuvaa erään foorumin käyttäjän (nainen) sukupuolielimestä mitä hän tuskin hyväksyy(?) ja joka mielestäni täyttää rikoksen tunnusmerkit.
Oho, jostain syystä minulle ei ole kyseinen kuva osunut silmiin.
Voisitko vinkata, että missä ketjussa voi sitä käydä katsomassa?
 

freekevin

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
549
Nämä säännöt ei päde tätä teidän räpellys-aluetta? Siellähän halvennetaan, trollataan ja kiihotetaan kansanryhmää vastaan jatkuvasti. Solvaaminen ja kiusaaminen kuuluu myös asiaan.



Mielestäni aika käsittämätöntä, että tuollainen tunkio on OK ja hiljaisesti se vaan hyväksytään. Koska hei läppää vaan... jos toi olisi julkista keskustelua siitä saisi kivat artikkelit aikaiseksi mitä täällä "keskustellaan".
@Sampsa voisi myös kommentoida mielivaltaista moderointia, jota tapahtuu myös hänen itsensä kohdalla. Jos säännöissä mainitaan joku asia kielletyksi ja ikibannien uhalla siitä erikseen mainitaan niin miksi säännöt eivät ole kaikille samat, vaikka tulkinnanvaraa asiassa ole?

Tämän olen toki jo hyväksynyt käyttäessäni tätä foorumia ja tietäen kuka on ns. johdossa. Ihan sama mikä on oikein ja mikä ei.
 

Aasis

Sofistikoitunut dokaaja
Platinum-jäsen
Premium+ ☆☆☆
Team SER
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9
"I've got 99 problems and 86 of them are
completely made up scenarios in my head that
I'm stressing about for
absolutely no logical reason."

Tuntematon
 

freekevin

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
549
Mainostajia varmaan myös vähän kiinnostaisi minkälaisella tunkiolla ne oikein mainostaa :rofl: Mut ihan kiva tämä temppu että lakaistiin roska pois silmistä kun minulta otettiin oikat pois :D Ei kestä ylläpito kritiikkiä eikä sisältö kirjaimellisesti päivänvaloa. Mitäs jos maahanmuuttajilla olisi foorumi missä alaosastolla haukutaan valkoisia, toivotaan heidän kuolemaa, solvataan naisia ja haukutaan huoriksi, postaillaan törkyä yms. niin minkähänlainen haloo siitä tulisi :vihellys:
Olen kanssasi samaa mieltä mutta yksinkertaisesti "hyväksyn" tämänkin asian käyttäessäni foorumia. Sinuna ottaisin kuvakaappauksia (nyt ilman pääsyä räpellykseen aika vaikeata) mahdollisimman paljon ja lähestyisi asiallisesti virkavaltaa sekä mainostajia.
 

Nerkoon

Se ainoa oikea
Platinum-jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
5 625
Niinpä, yleensä viestintuojat ammutaan ensimmäiseksi. Tosiasioiden kohtaaminen kypsästi on vaikeampaa kuin miltä se kuulostaa. PS. yritän olla "haukkumatta" ketään vaan tuoda vain objektiivisesti tämän täysin absurdin tosiasian julki.
Sinuna en välttämättä puhuisi siitä tosiasioiden kohtaamisesta kypsään tyyliin kovin kovaan ääneen. Ja mistäs muuten johtuu, että tyylisi muistuttaa hirveästi paria aikaisempaa nimimerkkiä joilla oli ihan samanlainen henkilökohtainen ristiretki menossa koko foorumia kohtaan? Taisivat muistini mukaan napsahtaa permabanaaniin nuo nimimerkit kun olivat riittävästi täällä sekoilleet. Lisäksi, jollen väärin muista, ketjujen floodaaminen on kielletty tai ainakin siitä on jaeltu varoituksia, joten kasaatko jatkossa nuo katkerat tilityksesi vähän pidemmiksi kokonaisuuksiksi miljoonan pikkuviestin sijaan?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 663
Mitäs jos maahanmuuttajilla olisi foorumi missä alaosastolla haukutaan valkoisia, toivotaan heidän kuolemaa, solvataan naisia ja haukutaan huoriksi, postaillaan törkyä yms. niin minkähänlainen haloo siitä tulisi :vihellys:
Niillähän on. En kyllä linkkaa sitä tänne, koska yrittäisit pilata senkin hauskuuden.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 044
Olen kanssasi samaa mieltä mutta yksinkertaisesti "hyväksyn" tämänkin asian käyttäessäni foorumia. Sinuna ottaisin kuvakaappauksia (nyt ilman pääsyä räpellykseen aika vaikeata) mahdollisimman paljon ja lähestyisi asiallisesti virkavaltaa sekä mainostajia.
Pitäisi todistaa, että
1. Viesti oli siellä.
2. Viestiä ei ole moderoitu pois järkevässä ajassa, esim parin ARKIpäivän kuluessa, VAIKKA viestistä on todistetusti raportoitu ylläpidolle..

Lisäksi tietysti viestissä pitää olla joku oikeasti lainvastainen asia, eikä omassa päässä pyörivä mutu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 879
Aika selkeästi tässä on ©©© vetänyt R&T vastaista linjaa, jossa saattoi alussa olla jotain pointtia, mutta nyt on jäänyt vanha levy päälle. Toistetaan samoja argumentteja, ei tuoda mitään uutta keskusteluun ja sitten pyydetään oikeuksia, että voi keksiä lisää valittamisenaihetta.. Veikkaisin, että nyt odotetaan, että hän rauhoittuu ja/tai menee muualle, niinkuin uhkasi.

Varmaan tuoreet alueen piilottamiset on tehty siinä mielessä, ettei sieltä lähdetä etsimällä etsimään paskaa, jota voi sitten laittaa tänne ja syyttää siitä ylläpitoa. Melkein voisi nähdä, että nuo jokaisesta negatiivisesta viestistä tykkäävät ovat loukkaantuneet itsekin jostain ja nyt ovat huutelemassa "NIIN!" kun joku vähän sanoo vastaan - ja siitä ei ole pitkä matka siihen, että annetaan lisää tulta liekkeihin ja kaivetaan sieltä jotain paskaa, ennenkuin moderaattorit edes ehtivät puuttua tilanteeseen.

Tästä vaan menee maku koko väittelystä, kun se on nyt juupas-eipäs -linjalla ja toistetaan sitä samaa vanhaa ja "vastaa nyt mun kysymyksiin!" + "osoita tarkasti säännöillä, missä olen väärässä!"..

--

Siitä olen edelleen samaa mieltä, että R&T-alueella syyllistytään jatkuviin ylilyönteihin, mutta se on niinkuin sen alueen koko idea..
 

outonaapuri

Pallienkaivelun Yli Apustaja
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 737
No, onhan se varmasti kiva että tulee palautettakin niin voi sitten kehittää toimintaa sen perusteella :rolleyes:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
438
Oon tässä täällä aiemminkin valittanut, eli teidän moderoinnin surkeudesta ja epäoikeudenmukaisuudesta. Uskovaiseksi ja Jeesus puhelimen käyttäjäksi haukkuminen on erittäin ala-arvoista ja siihen täällä ei koskaan puututa. (Tätä on jatkunut alusta asti) Ainoastaan silloin modet herää kun joku sanoo noille sankareille vastaan. Eli jos joku aloittaa haukkumisen ja siihen ei modet puutu millään tavalla, niin silloin ei myöskään pidä puuttua siihen haukkumisen vastaajalle myöskään. Vituttaa suunnattomasti tämä teidän tapanne täällä foorumilla, jos ette osaa moderoida tasapuolisesti, niin kannattaa silloin lopettaa se kokonaan ja antaa homma niille ketkä sen osaa tehdä tasapuolisesti.
 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 268
Oon tässä täällä aiemminkin valittanut, eli teidän moderoinnin surkeudesta ja epäoikeudenmukaisuudesta. Uskovaiseksi ja Jeesus puhelimen käyttäjäksi haukkuminen on erittäin ala-arvoista ja siihen täällä ei koskaan puututa. (Tätä on jatkunut alusta asti) Ainoastaan silloin modet herää kun joku sanoo noille sankareille vastaan. Eli jos joku aloittaa haukkumisen ja siihen ei modet puutu millään tavalla, niin silloin ei myöskään pidä puuttua siihen haukkumisen vastaajalle myöskään. Vituttaa suunnattomasti tämä teidän tapanne täällä foorumilla, jos ette osaa moderoida tasapuolisesti, niin kannattaa silloin lopettaa se kokonaan ja antaa homma niille ketkä sen osaa tehdä tasapuolisesti.
Kiitos palautteesta - senkin olisi tosin varmasti voinut esittää hieman asiallisemmin?

Tietyn käyttäjäjoukon yleistäminen uskovaisiksi ei ole kovin fiksua puuhaa, mutta yksittäisenä viestinä, yksittäiseen käyttäjään kohdistamattomana ja käyttäjän omana mielipiteenä se ei nyt vielä lähtökohtaisesti ylitä ylläpidon puuttumiskynnystä, jos kyse ei ole toistuvasta provosoinnista tai jos käyttäjää ei ole jo huomautettu asiasta aiemmin.

Sen sijaan suora henkilöön kohdistuva nimittely on foorumilla yksioikoisesti kielletty ja siihen pyritään puuttumaan aina. Tämä foorumi ei ole mikään päiväkodin hiekkalaatikko, jossa on oikeutettua toimia itse tyhmästi, jos toinenkin käyttäjä niin tekee. Jos näkee omasta mielestään asiattomia kirjoituksia tai muita sääntörikkomuksia, kuuluu niistä raportoida ylläpidolle ja jättää ne omaan arvoonsa, sen sijaan että lähtisi itse hölmöilemään ja alentumaan samalle tasolle.

Monissa tilanteissa tuo harrastamasi henkilökohtainen nimittely olisi poikinut varoituksen, mutta tilanne kokonaisuudessaan huomioiden selvisit nyt sanallisella huomautuksella, mistä kannattaa olla tyytyväinen.

Muille ketjua lukeville selvennyksenä, että tämä palaute liittyi siis näihin viesteihin:

No ei tuo 200% ainakaan kaukana ollut :)

S7 Maksoi n. 300€ telian tarjouksessa kun S8 oli ollut ulkona jonkin aikaa. Hetken sen jälkeen kun tuon ostin, sain töistä Iphone 7:n ja hemmetin kallishan se firmalle oli. Ja ei tosiaan voittanut kuin haptisessa palautteessa S7:n kaikki muu oli joko vastaavaa tai heikompaa. Samsung S7 --> iPhone 7 oli selkeä downgreidaus, vaikka hinnat oli eri päin..

Androideissa puskee uutta mallia ja ominaisuuksia sitä vauhtia, että lippulaivojen hinnat laskevat todella nopeasti. 200-300€ saa edellisen version lippulaivan tarjouksesta. Ja koska käyttis on Androideissa parempi ja asiat toimii toisin kuin iPhonessa joka on lähinnä sometukseen tarkoitettu vitun kallis lelu.

En ala tässä kinaamaan enempää iPhoneista, se vain menisi loputtomaksi sotimiseksi varsinkin vääntäessa uskovaisten kanssa siitä, pitääkö puhelimen muka synkronoida tiedostoja taustalla pilvipalveluihin (muuhun kuin valmistajan maksulliseen paskaan) tai pitääkö älykellojen, aktiivisuusrannekkeiden jne. laitteiden synkronoitua taustalla, tai siitä miksi mainokset nettisivuilla on kivaa ja fantsua ja mailman paras asia koska jumalpuhelimella joutuu katsomaan mainoksia nettisivuilla tai miksi kukaan ottaisi valokuvia puhelimella (siis muualle kuin instaan), miksi ohjelmia pitäisi pystyä asentaamaan puhelimeen muualla kuin kodin wlan-yhteydellä, miksi kukaan ei tarvitse ennakoivaa tekstinsyöttöä kirjoittaessaan puhelimella ja miksi OLED näytöt ei vaan kuulu puhelimiin ja on paskempia kuin LCD (tai siis siihen saakka, kunnes OLED olikin parasta ja jees) ja miksi ketään ei kiinnosta paljonko akkua on oikeasti jäljellä ja miksi akkukesto on muutenkin irrelevanttia puhelimissa ja miksi kunnon kokoinen ja tarkka näyttö on turhaa (kunnes se taas onkin ihan jees ja mailman parasta). tai miksi sitä ja tätä.

Itse puhelinhan on ilmeisen täydellinen, ja jos ei ole niin se on käyttäjän vika. Käytti väärin ja vääriin asioihin.

iPhone menee samaan kategoriaan kuin Donald Trump, Jumala uskovaiselle tai Halla-Aho nettipersulle. Siitä vaan ei kannata kinata, vaikka itteä kuinka ihmetyttäis, että miten vitussa joku voi oikeasti tunteella palvoa kritiikittä laitetta, tositv-julkimoa, politiikkoa, tai mielikuvitusolentoa.
Kuinka voikaan noin tietämättömästi kirjoittaa. Vielä haukkuu uskovaisiksi kun oma txt on kuin Jeesuksen suusta. Te Android jonnet teette aina hirveen numeron Applen tuotteista vaikka ei ole näköjään pienintäkään käsitystä kyseisistä laitteista, mutta kovasti on vääriä mielikuvia joilla te aina yritätte perustella sen huonoutta itsellenne, kuten sinun txt tämän kertoi täydellisesti. Se että joku pitää jostain merkistä, niin tekeekö se hänestä uskovaisen? Samalla periaatteella sinä olet Android uskovainen eks niin? Mutta sehän ei enään kuulosta kivalta kun se kohdistuu itseensä. Tuota mantraa ei hoe kuin typerimmät "ihmiset" kun eivät keksi ainuttakaan järkevää argumenttia asiaan. Kumma myöskin, että te Apple vihaajat olette AINA niitä pahimpia valittajia. Mikä siinä on kun se kilpailija merkki ottaa aina niin koville? Se että te haukutte Apple käyttäjiä tekee vain ja ainoastaan teistä säälittävä valittajia joilla ei tunnu olevan mitään järkevää sanottavaa, niin silloin puretaan sitä pahaa mieltä kuin 10v pikku tyttö.

1. Synkronoinnin voi poistaa ja sitä voi myös tehdä useiden eri valmistajien palveluihin. Ihan samanlailla kun Androidillakin.

2. Asentaa mainosten estoohjelman ihan samanlailla kun Androidissakin.

3. Valokuvia voi ottaa ihan samoihin paikkoihin kun Androidillakin.

4. Sen ennakoivan txt syötön voi ottaa pois tai laittaa päälle ihan kuten Androidillakin.

5. Molempia näyttöjä löytyy Tälläkin hetkellä ihan kuin Androidillakin.

6. Akun jäljellä olevan määrän näkee prosentteina tai palkkina ihan kuten Androidillakin.

7. Max malleista löytyy iso näyttö ja näitä on ollut vuosia saatavilla. Myöskin tarkka näyttö on ollut saatavilla vuosia.

Muuhun teini valitukseen en ota kantaa.

Terveisin. IPhone X ja Samsung Note8 ja S9 omistaja.
Juurikin näin, mutta on joitakin ihmisiä jotka ei vaan tätä asiaa ymmärrä. Molemmissa on hyvät ja huonot puolet ja jokainen valitsee niiden mukaan mikä sopii itselle parhaiten.

Mutta se että haukutaan toisen leirin käyttäjiä oli se sit IOS tai Android tai Windows, niin sen takia että he tykkäävät jostain toisesta merkistä on niin säälittävää ettei sitä voi edes sanoin kuvailla. Tämmöinen ihminen on erittäin epävakaa hlö.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
621
Toimiiko lomake jolla yhteys ylläpitoon? Lukeeko ylläpito yksityisviestejä? Ohjeissa ja säännöissä näitä kehoitetaan käyttämään kuitenkin...
 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 268
Toimiiko lomake jolla yhteys ylläpitoon? Lukeeko ylläpito yksityisviestejä? Ohjeissa ja säännöissä näitä kehoitetaan käyttämään kuitenkin...
Toimii kyllä. Varsinkaan viikonloppuna ei nyt kuitenkaan kannata odottaa ihan välitöntä reagointia kaikkiin toimenpiteisiin.
 

Lallijuoppo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
6 683
Näyttää aika perus android vs ios vääntämiseltä :lol:
Jep ja yksi syy miksi en noita keskusteluketjuja lue. Saattaisi olla ihan mielenkiintoista oikeasti lukea, että mitä teknisiä eroavaisuuksia on ja mitkä on toisessa toteutettu paremmin.

Mutta Samiv:n tyylinen teksti ja siihen tulevat ärtyneet vastaukset kyllä pilaavat senkin keskustelun. Ellei tuo sitten ole jostain Aplle vs. Android sota-ketjusta, minne on tarkoituksella ohjattu väittely ja kuittailu.
 

Holotna

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
03.04.2017
Viestejä
1 378
Uskovaiseksi ja Jeesus puhelimen käyttäjäksi haukkuminen on erittäin ala-arvoista ja siihen täällä ei koskaan puututa.
Jos haluaa että tuommoinen peli loppuu aivan täysin niin toimiva esimerkki kuinka se tehdään löytyy maailmalta. Saattaapi tulla jopa etuoikeuksia ja vaikutusvaltaa niin isosti että haukkujat nakataan jos ei muu auta vaikka pykäliä luovasti tulkiten linnaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 879
No huoh.

Miten 80% ostohinnasta on semmoinen tarjous, että viestini pitää poistaa myyntiketjusta turhana v*ttuiluna? En edes uudessa viestissäni ottanut kantaa myyjän moraaliin, kun trokaa foorumitarjouksia..

Vastaavaa tuotetta vielä saa kaupasta halvemmalla kuin myyjän silloinen hintapyyntö, enkä siitäkään huomauttanut:
AMD Ryzen 7 1700x, hinta 118€

Tässä on vielä jäähy ja täysi takuu.

--

Tässä nyt likainen trokari käyttää hyväkseen raportointi-nappia ja peittää omiaa jälkiään. Hieno mies.
 
Viimeksi muokattu:

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 268
Tässä nyt likainen trokari käyttää hyväkseen raportointi-nappia ja peittää omiaa jälkiään. Hieno mies.
Ei pidä paikkaansa. Kyseisen tuotteen myyjä ei ollut itse tehnyt raporttia, vaan niitä oli tullut muilta käyttäjiltä. Foorumitarjoustuotteiden myyminen ei myöskään ole tällä hetkellä säännöissä kiellettyä, joten sitä on turha myöskään ilmoituksissa kritisoida. Pohdimme parhaillaan, pitäisikö asian suhteen tehdä kauppa-alueen sääntöihin jotain muutoksia.
 

Hessu

Tukijäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
4 420
Ei pidä paikkaansa. Kyseisen tuotteen myyjä ei ollut itse tehnyt raporttia, vaan niitä oli tullut muilta käyttäjiltä. Foorumitarjoustuotteiden myyminen ei myöskään ole tällä hetkellä säännöissä kiellettyä, joten sitä on turha myöskään ilmoituksissa kritisoida. Pohdimme parhaillaan, pitäisikö asian suhteen tehdä kauppa-alueen sääntöihin jotain muutoksia.
Mielestäni lähtökohtaisesti jokainen saa myydä mitä haluaa ja sillä hinnalla mitä haluaa (toki hinnan oltava jollain tasolla järjellinen). Tokihan jos noita uusina halvalla saa niin miksi ostaja ei vaan suosiolla mene marisemasta ostamaan uutena. Sillähän noista pääsee. :tup:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 879
Ei pidä paikkaansa. Kyseisen tuotteen myyjä ei ollut itse tehnyt raporttia, vaan niitä oli tullut muilta käyttäjiltä. Foorumitarjoustuotteiden myyminen ei myöskään ole tällä hetkellä säännöissä kiellettyä, joten sitä on turha myöskään ilmoituksissa kritisoida. Pohdimme parhaillaan, pitäisikö asian suhteen tehdä kauppa-alueen sääntöihin jotain muutoksia.
Tämä ei ole minun ongelmani viestini poistossa.

Sanoin muistaakseni, että
hsalonen sanoi:
Tarjoan sen mitä sinä maksoit foorumitarjouksessa-19€, eli 99€-19€ = 80€. Lisäksi tuossa tarjouksessa ei tullut mukana jäähyä ja takuu on kolmasosa. Nämä ovat vain perusteita tarjoukselleni, eikä muuta. :)
Siinä ei mielestäni ole kritiikkiä trokauksesta (vain hintaan vaikuttavia seikkoja) ja jos uutena saa 118€ täydellä takuulla ja jäähyllä, niin mielestäni tarjouksenikin on kohtuullinen, eikä mikään pelleilytarjous, että saan sanottua pari kommenttia. Olisin myös ostanut siihen hintaan.

Tuotteen ollessa rikki tai joutuessa takuuseen, sillä on suurta merkitystä, mikä on tuotteen korvaushinta ja kuinka pitkä takuu on. Nyt luovasti unohtamalla nämä jäi ilmoituksesta.

Mielestäni lähtökohtaisesti jokainen saa myydä mitä haluaa ja sillä hinnalla mitä haluaa (toki hinnan oltava jollain tasolla järjellinen). Tokihan jos noita uusina halvalla saa niin miksi ostaja ei vaan suosiolla mene marisemasta ostamaan uutena. Sillähän noista pääsee. :tup:
Ostaja esitti tässä casessa tarjouksen, joka oli Ryzen 1700:sta 80€. Se on siitä ihan kohtuutarjous. Tämä tarjous vaan hävisi kokonaan ketjusta, kun jollekin ei sopinut. Se on ongelmani tällä kertaa. Lisäksi luulin, että myyjä siivoaa myyntiketjujaan väärinkäyttämällä raportointinappia, kun sieltä oli kadonnut toinenkin viesti ja toista viestiä oli editoitu yöllä. Tämä vaikutti suurelta salaliitolta :)

Ei kai minulla muuta, kun tässä on selvästi useampi ihminen ollut tuolla raportoimassa - mutta en edelleenkään näe toisessa viestissäni mitään väärää.. Ehkä se hymiö siellä lopussa, mutta tarjous oli kohtuullinen ja perusteltu.

--

edit: ja siis minulla oli siellä myös toinen viesti, jonka poisto oli ehkä aiheellista. Siitä ehkä tämä soppa sai alkunsa. Sen jälkeen jätin oikean tarjouksen, jonka poistoa tässä ihmettelen.. Edelleen kyllä kelpaisi Ryzeni sillä hinnalla.
 
Viimeksi muokattu:

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 268
Tämä ei ole minun ongelmani viestini poistossa.

Sanoin muistaakseni, että


Siinä ei mielestäni ole kritiikkiä trokauksesta (vain hintaan vaikuttavia seikkoja) ja jos uutena saa 118€ täydellä takuulla ja jäähyllä, niin mielestäni tarjouksenikin on kohtuullinen, eikä mikään pelleilytarjous, että saan sanottua pari kommenttia. Olisin myös ostanut siihen hintaan.

Tuotteen ollessa rikki tai joutuessa takuuseen, sillä on suurta merkitystä, mikä on tuotteen korvaushinta ja kuinka pitkä takuu on. Nyt luovasti unohtamalla nämä jäi ilmoituksesta.
Itse en tuota jälkimmäistä viestiä moderoinut, mutta näin yleisellä tasolla jokainen ostaja voi tehdä ilmoituksen sisällön pohjalta johtopäätöksen onko tuote kiinnostava vaiko ei. Jos ilmoituksessa on jotain omasta mielestä (ei sääntöjen kannalta) pielessä (kuten hinta), niin ei sitä tarvitse mitenkään erikseen ilmoittaa tai tuoda esille.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
21 879
Itse en tuota jälkimmäistä viestiä moderoinut, mutta näin yleisellä tasolla jokainen ostaja voi tehdä ilmoituksen sisällön pohjalta johtopäätöksen onko tuote kiinnostava vaiko ei. Jos ilmoituksessa on jotain omasta mielestä (ei sääntöjen kannalta) pielessä (kuten hinta), niin ei sitä tarvitse mitenkään erikseen ilmoittaa tai tuoda esille.
Sinne jäi kuitenkin viesti, jossa lukee:

Eihän näitä täällä kannattaisi myydä kun suuri osa tietää ton jimm's tarjous hinnan. Kaverini myi hintaan 140€ torissa ja itse kun ostin niin otin sen käyttöön ja myin vanhan R5 1600 pois. 7€ tuli vaihtokuluja ja sai 2 ydintä lisää ja myös 100MHz korkeammalle kellottuvan prosun.
Viestissä ei ole edes ostotarjousta, mutta samaa tarjousta siellä mainitaan. Tämä nyt tuntuu kovin epäreilulta moderoinnilta.

--

Jätän kuitenkin osaltani tähän. Jos myyjä tykkää tällaista valikoivaa raportointia tehdä, niin tekee sitä sitten ensi kerralla myös ja tämä löytyy täältä - ja voimme viedä keskustelua eteenpäin.
 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 268
Jos myyjä tykkää tällaista valikoivaa raportointia tehdä, niin tekee sitä sitten ensi kerralla myös ja tämä löytyy täältä - ja voimme viedä keskustelua eteenpäin.
Edelleenkään, myyjä ei ole tehnyt ainuttakaan raporttia asiasta, joten älä levitä asiasta virheellistä spekulointia/tietoa, kiitos.

Mainitsemasi toinen turha viesti on nyt poistettu.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 044
Mielestäni lähtökohtaisesti jokainen saa myydä mitä haluaa ja sillä hinnalla mitä haluaa (toki hinnan oltava jollain tasolla järjellinen). Tokihan jos noita uusina halvalla saa niin miksi ostaja ei vaan suosiolla mene marisemasta ostamaan uutena. Sillähän noista pääsee. :tup:
Ei siinä mitään pahaa ole, jos ostaja tekee perustellun tarjouksen. Ei käytetystä ja toisen nimi kuitissa olevasta tuotteesta todellakaan kannata uuden hintaa maksaa. Sitten jos vielä on osa takuusta mennyt, tai kokonaan takuuton, niin yleensä vielä vähemmän (jos ei ole esim jotenkin poikkeuksellisen hyvä prossuyksilä vaikkapa, mutta esim delidattu (ei takuuta, jos itse)).
Monilla tuotteillahan muuten se pitkä valmistajan takuu vaatii rekisteröinnin ja on voimassa vain ja ainoastaan ensimmäiselle omistajalle. mm tämä tuntuu tulevan monelle yllätyksenä.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 029
Täällä on ollut "yleistä keskustelua"- forumilla ketju "sotateknologia", joka on pysynyt nimenomaan teknisenä ketjuna, erillään politiikasta.

Nyt sitten joku putinistitrolli tuli postaamaan sinne offtopiccina NATO-dissausta. Sen sijaan että off-topic-viesteihin olisi puututtu, ylläpito meni siirtämään koko ketjun "politiikka ja yhteiskunta"-osioon mihin se ei kuulu.

Voisiko tämän viestiketjun nyt palauttaa alkuperäiselle aluelleen ja offtopicit siivota sieltä pois?


Sotateknologia
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
5 481
Täällä on ollut "yleistä keskustelua"- forumilla ketju "sotateknologia", joka on pysynyt nimenomaan teknisenä ketjuna, erillään politiikasta.

Nyt sitten joku putinistitrolli tuli postaamaan sinne offtopiccina NATO-dissausta. Sen sijaan että off-topic-viesteihin olisi puututtu, ylläpito meni siirtämään koko ketjun "politiikka ja yhteiskunta"-osioon mihin se ei kuulu.

Voisiko tämän viestiketjun nyt palauttaa alkuperäiselle aluelleen ja offtopicit siivota sieltä pois?


Sotateknologia
Ketju on tänään siirretty takaisin sinne mistä lähtikin ja muutamat epäasialliset viestit näyttäisi olevan myös poistunut.
 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 268
Täällä on ollut "yleistä keskustelua"- forumilla ketju "sotateknologia", joka on pysynyt nimenomaan teknisenä ketjuna, erillään politiikasta.

Nyt sitten joku putinistitrolli tuli postaamaan sinne offtopiccina NATO-dissausta. Sen sijaan että off-topic-viesteihin olisi puututtu, ylläpito meni siirtämään koko ketjun "politiikka ja yhteiskunta"-osioon mihin se ei kuulu.

Voisiko tämän viestiketjun nyt palauttaa alkuperäiselle aluelleen ja offtopicit siivota sieltä pois?


Sotateknologia
Juu, käsi pystyyn, huono moderointi minulta. Ketju on nyt palautettu ja turhat viestit poistettu.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 031
Asiaton käytös. Tarpeetonta ylilyöntiä.
Timbe_89 saa nauraa kenelle haluaa, mutta minä en?

Ylläpito voi haistaan kurasen paskan, eipä tarvi tänne enään kirjoitella.
 

Freeze

Elitisti
Team Folding @ Home
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 108
Huomautus. Jätetään turhat provoilut väliin.
Ketjussa on nyt aistittavissa loukkaantumisen kitkerä, makeahko pohjatuoksu o_O
 

Freeze

Elitisti
Team Folding @ Home
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 108
Modelle kiitos napakasta ja ansioituneesta toiminnasta :cigar2::tup:
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 031
Bottakselle tai Hamiltonille saa nauraa mutta pilkkaa ei saa kohdistaa toisiin käyttäjiin.
Ymmärrän logiikan tuon ajattelun takana, mutta se haisee.

Eli moderaattorit saavat päättää kenelle saa nauraa ja kenelle ei?

Ovatko esimerkiksi Hamilton tai Bottas jotain objekteja, kun eivät välttämättä ole foorumin käyttäjiä?

Entäs jos Bottas onkin foorumin käyttäjä? :D


Mielestäni pitäisi voida vapaasti naurahtaa kenelle tahansa, mutta ilmeisesti sitä täällä ei suvaita.
 

svk

Apua, avatarini on sormi!
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 810
Ovatko esimerkiksi Hamilton tai Bottas jotain objekteja, kun eivät välttämättä ole foorumin käyttäjiä?
Eikös se ole käytännössä kaikkialla voimassa, että kuuluisuuden henkilöitä ei koske samat säännöt verrattuna random henkilöön tai nimimerkkiin?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 305
Viestejä
4 156 879
Jäsenet
70 407
Uusin jäsen
Eppupelaa

Hinta.fi

Ylös Bottom