• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Keskustelua Suomen maahanmuutosta, maahanmuuttopolitiikasta ja niihin liittyvistä ilmiöistä (KR 2.0)

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 764
Tämä on vain positiivista hallittua ja kaukonäköistä väestönvaihto politiikkaa jonka hedelmistä saamme nauttia enenemässä määrin tulevaisuudessa.
Takaan että kaikki saavat osansa.
Väestönvaihto ei ole muuta kuin salaliittoteoria. Tähän löytyi aiemmasta keskustelusta perusteluksi se, että ei kyse ole vaihdosta, koska ei suomalaisia minnekään pois kuskata ja se muhammedille ja fatimalle Suomessa syntynyt suomea osaamaton mohammed-lapsi on ihan yhtä suomalainen kuin muutkin Suomessa syntyneet. Ettäs tiiät, niih!
 
Liittynyt
20.07.2019
Viestejä
2 561

Ohhoh!!
YLE on sortunut rasistiseen vihapuheeseen. Milloinhan editoidaan teksti suvakeille sopivaksi.

Kyllähän tuo YLE:n uutispoiminta poliisin kommentista on taas aivan käsittämätöntä sontaa: "Kyllä kantasuomalaisetkin aseita ja astaloita kantavat mukanaan". Siis häh??

Mieleen ei tule kuin yksi tietty ihmisryhmittymä, jota ei saa ääneen sanoa, joka näitä vermeitä mukanaan kantaa. Muuten saa kaupungilla tarkistella todella suuren joukon satunnaisia vastaantulijoita ennen kuin ensimmäinen puukko bongataan.

Epäilenpä että jos niin sanottuja hajanaisia nuorisojoukkoja alettaisiin ratsaamaan, niin vähemmistössä lienisi ne, joilta ei löydy mitään aseeksi kelpaavaa? Vaan eipä taida viranomaisten inspiraatio riittää tekemään pääkaupunkiseudun ongelmalle yhtään mitään, koska ne syyt...

Hammasta purren siellä joukko tutkijoita, virkamiehiä ja valtakunnansyyttäjä miettii, miten tästäkin tekstinpätkästä löytyisi jotakin josta lähteä leivättömään pöytään. Suomalainen konsensus tästä asiasta on sellainen, että nämä ongelmat ratkeavat siten että niistä keskustelu kielletään ja tehdään laittomaksi.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 222
Nuorisojoukko yritti ostaa pesismailoja ja veitsiä kaupasta, onneksi myyjä ei myynyt. Mutta onneksi tähänkin löytyy korona syylliseksi.

Ei ole yhtä selkeää syytä sille, miksi nuoret käyttävät vakavaa väkivaltaa pääkaupunkiseudulla, Koski kertoo. Asiaan voi liittyä koronaepidemian tuoma poikkeusaika ja se, että yhä nuoremmat ovat mukana huumemaailmassa.

Nuorten tekemät väkivaltarikokset ja niiden yritykset herättävät huolta. Tiistaina uutisoitiin, että alaikäisten joukkoa epäillään 24-vuotiaan miehen taposta Helsingin rautatieasemalla.

Moniin viime aikojen tapauksiin on liittynyt puukko tai muu teräase.

– Ne ovat joka taloudesta löytyviä välineitä. Niitä on helppo saada ja ottaa mukaan. Hiljattain oli tapaus, jossa joukko nuoria yritti ostaa liikkeestä pesäpallomailoja, retkikirveitä ja metsästysveitsiä, mutta valveutunut myyjä ei myynyt, kertoo Helsingin poliisilaitoksen väkivaltarikokset-toiminnon johtaja, rikostarkastaja Jari Koski.

Koski kommentoi nuorten vakavaa väkivaltarikollisuutta yleisellä tasolla. Hänen mukaan osa nuorten tekemistä puukotuksista liittyy huumeisiin ja epäilty on toisinaan ollut tilanteessa ”sekaisin kuin seinäkello”.

Ovatko nuoret jengiytymässä?
Pääkaupunkiseudulla on havaittu mahdollisia viitteitä nuorten jengiytymisestä, vaikka Europolin katujengien määritelmä ei vielä täyty, Koski kertoo. Tilanne koskee hyvin pientä osaa nuorista.

– Väkivaltarikostutkinnassa on saatu viitteitä siitä, että vakavia väkivaltarikoksia tehdään isolla porukalla ja jonkinlaisen järjestäytymisen suuntaan ollaan mahdollisesti pyrkimässä. Nyt pitää olla tarkkana.

Europolin katujengimääritelmään kuuluvat esimerkiksi tunnusten käyttö ja jengin sisäiset johtosuhteet. Europol on EU:n lainvalvontayhteistyövirasto.

Huumeita kaupanneet jopa 13-vuotiaat
Ei ole yhtä selkeää syytä sille, miksi nuoret käyttävät vakavaa väkivaltaa pääkaupunkiseudulla, Koski kertoo. Asiaan voi liittyä koronaepidemian tuoma poikkeusaika ja se, että yhä nuoremmat ovat mukana huumemaailmassa.

– Huumausaineita pyörii yhä nuoremmilla, ja nuoret osallistuvat myynti- ja välitystilanteisiin. Velanperinnässä tulee väkivaltatilanteita, Koski kertoo.

Nuorimmat huumekauppiaat ovat olleet Kosken mukaan 13-vuotiaita. Vakavien väkivaltarikosten epäiltyjen tekijöiden joukossa on puolestaan viimeisen vuoden sisään ollut muutama 14-vuotias, Koski kertoo. Tämän ikäiset eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa, mutta voivat joutua maksamaan vahingonkorvauksia.

– Mitä nuoremmat alkavat pelata huumausaineiden kanssa, sitä enemmän heihin kohdistuu väkivaltaa ja he kohdistavat väkivaltaa muihin. Se on ihan päivänselvä asia.

Kosken mukaan viime aikoina on näkynyt viitteitä siitä, että osa nuorista ihannoi rikollista elämäntyyliä, johon kuuluu huumekauppa ja väkivalta.

– 15–16-vuotiaat natiaiset yrittävät käyttäytyä kuin kovat rikolliset. Väkivaltarikoksen tekijää voidaan yrittää suojella ja poliisille ei puhuta. Suhtautuminen viranomaisiin ja asioiden selvittämiseen näyttää muuttuneen, Koski sanoo.

Nuorilta löytynyt myös ampuma-aseita
Osa nuorista vaikuttaa turvautuvan entistä herkemmin voimakkaaseen väkivaltaan. Kosken mukaan ilmiö on huomattu pääkaupunkiseudun lisäksi myös ainakin Pirkanmaalla.

Koski kertoo, että kun nuorisojoukkojen autoja on viime aikoina pysäytetty rikosten selvittämisen yhteydessä, on nuorten ja nuorten aikuisten hallusta löytynyt valitettavan usein jotain kättä pidempää.

– Perusteluja ei kerrota tai sitten sanotaan, että halutaan puolustautua joltain toiselta porukalta. Tuntuu, että osalla nuorista kynnys väkivallan käyttämiseen on madaltanut. Kunnollista motiivia teoille ei aina ole. Syynä on voinut olla väärä ilme tai ärsyttävä toiminta.

Kosken mukaan nuorten tekemä väkivalta kohdistuu harvoin tuntemattomiin ohikulkijoihin. Kosken mukaan vaarana kuitenkin on, että jos teräase on mukana entistä useammalla, voi väkivaltatilanteeseen väliin menevä sivullinen joutua myös väkivaltateon kohteeksi.

Toisinaan nuorilta löytyy myös ampuma-aseita. Tilanteen kehittymistä on seurattava tarkasti.

– Jos nuoret, joilla on matala kynnys käyttää väkivaltaa, alkavat hankkia ampuma-aseita, niin on syytä huoleen, Koski sanoo.

”Tätä asiaa on turha kiistää”
Yleisin nuorten käyttämä ase on Kosken mukaan teräase. Puukotusten nuoria tekijöitä yhdistää hänen mukaansa usein tilanne, jossa nämä uhkaavat jäädä yhteiskunnan ulkopuolelle.

– Puhutaan henkilöistä, joille koulu ei maistu. Heillä voi olla sosiaalitoimen asiakkuus, Koski kertoo.

Vakavaa väkivaltaa tekevä nuori on Kosken mukaan yleisimmin poika kuin tyttö. Lisäksi ulkomaalaistaustaisten epäiltyjen osuus on Kosken mukaan yliedustettuna.

– Varsin usein nuorten tekemien juttujen selvittämisessä käytetään tulkkeja. Erityisesti ryöstörikoksissa ulkomaalaistaustaisten epäiltyjen osuus on huomattava. Tätä asiaa on turha kiistää. Siitä, että olemme siirtymässä jonkinlaisen jengiytymisen polulle on näkyvillä merkkejä nimenomaan ulkomaalaistaustaisten nuorten keskuudessa.

Koski korostaa ennalta ehkäisevän työn merkitystä kaikkien nuorten kohdalla.

– Meillä pyörii täällä nuoria, joiden paikka on ihan muualla kuin vankilassa tai poliisilla, mutta vaikuttaa siltä, että yhteiskunnan resurssit vakavasti oireilevien nuorten auttamiseen ovat rajalliset. Jonot tuntuvat olevan pitkiä. Kaikki tietävät, että jos nuoren ihmisen laittaa lukkojen taakse vankilaan, se ei tervehdytä, vaan päinvastoin.

Koski korostaa, että ennalta ehkäisevästä työstä ei juurikaan ole apua enää siinä vaiheessa, kun nuoren identiteetti on ”rikollinen” ja tukitoimet eivät enää auta. Ennalta ehkäisevästä työstä on useinkin apua siinä vaiheessa, kun nuori on ensimmäisiä kertoja tekemisissä poliisin kanssa.

Entä millainen kehityssuunta on nähtävillä tulevaisuudessa?

– Nuoret ovat hairahtuneet välillä kautta aikojen. Jos tästä nuorten vakavasta väkivaltarikollisuudesta tulee trendi ja se yleistyy entisestään, niin on oltava huolissaan. Jos meille kasvaa sukupolvi, jossa pikkupojasta asti on normaalia tuikkia toisia puukolla ja ampua, niin silloin ollaan pulassa.

Nuorten tekemiä vakavia tekoja huolestuttavan paljon
Kun tarkastellaan väkivaltarikoksia Helsingissä kokonaisuutena, mukaan lukien niin nuorten kuin aikuisten teot, ovat esimerkiksi törkeät pahoinpitelyt ja niiden yritykset vähentyneet tänä vuonna verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

1.1.2020–20.4.2020 törkeitä pahoinpitelyjä tai niiden yrityksiä oli Helsingin poliisilla tutkinnassa 72. Tämän vuoden vastaava luku on 47.

– Valtaosa on ollut aikuisten tekemiä, Koski kertoo.

Tapon tai murhan yrityksiä oli Helsingin poliisilla 1.1–20.4.2020 tutkinnassa 17. Tämän vuoden vastaava luku on Kosken mukaan 18.

– Toteutuneita henkirikoksia oli viime vuonna 1.1.–20.4. tutkinnassa yksi. Tänä vuonna kolme, Koski kertoo.

Kosken mukaan nuorten tekemän väkivallan määrän muutosta selvitetään. Hänen mukaansa nuorten tekemiä vakavia tekoja on kuitenkin huolestuttavan paljon.

– Vakavia juttuja, kuten henkirikoksia, niiden yrityksiä ja törkeitä pahoinpitelyjä, Koski kertoo.

Hän tuo esille, että valtaosalla nuorista menee erittäin hyvin, mutta pieni osa voi aina vain huonommin.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 122
Nuorisojoukko yritti ostaa pesismailoja ja veitsiä kaupasta, onneksi myyjä ei myynyt. Mutta onneksi tähänkin löytyy korona syylliseksi. Maahanmuuttajia ei mainita sanallakaan.

Ei ole yhtä selkeää syytä sille, miksi nuoret käyttävät vakavaa väkivaltaa pääkaupunkiseudulla, Koski kertoo. Asiaan voi liittyä koronaepidemian tuoma poikkeusaika ja se, että yhä nuoremmat ovat mukana huumemaailmassa.

Nuorten tekemät väkivaltarikokset ja niiden yritykset herättävät huolta. Tiistaina uutisoitiin, että alaikäisten joukkoa epäillään 24-vuotiaan miehen taposta Helsingin rautatieasemalla.

Moniin viime aikojen tapauksiin on liittynyt puukko tai muu teräase.

– Ne ovat joka taloudesta löytyviä välineitä. Niitä on helppo saada ja ottaa mukaan. Hiljattain oli tapaus, jossa joukko nuoria yritti ostaa liikkeestä pesäpallomailoja, retkikirveitä ja metsästysveitsiä, mutta valveutunut myyjä ei myynyt, kertoo Helsingin poliisilaitoksen väkivaltarikokset-toiminnon johtaja, rikostarkastaja Jari Koski.

Koski kommentoi nuorten vakavaa väkivaltarikollisuutta yleisellä tasolla. Hänen mukaan osa nuorten tekemistä puukotuksista liittyy huumeisiin ja epäilty on toisinaan ollut tilanteessa ”sekaisin kuin seinäkello”.

Ovatko nuoret jengiytymässä?
Pääkaupunkiseudulla on havaittu mahdollisia viitteitä nuorten jengiytymisestä, vaikka Europolin katujengien määritelmä ei vielä täyty, Koski kertoo. Tilanne koskee hyvin pientä osaa nuorista.

– Väkivaltarikostutkinnassa on saatu viitteitä siitä, että vakavia väkivaltarikoksia tehdään isolla porukalla ja jonkinlaisen järjestäytymisen suuntaan ollaan mahdollisesti pyrkimässä. Nyt pitää olla tarkkana.

Europolin katujengimääritelmään kuuluvat esimerkiksi tunnusten käyttö ja jengin sisäiset johtosuhteet. Europol on EU:n lainvalvontayhteistyövirasto.

Huumeita kaupanneet jopa 13-vuotiaat
Ei ole yhtä selkeää syytä sille, miksi nuoret käyttävät vakavaa väkivaltaa pääkaupunkiseudulla, Koski kertoo. Asiaan voi liittyä koronaepidemian tuoma poikkeusaika ja se, että yhä nuoremmat ovat mukana huumemaailmassa.

– Huumausaineita pyörii yhä nuoremmilla, ja nuoret osallistuvat myynti- ja välitystilanteisiin. Velanperinnässä tulee väkivaltatilanteita, Koski kertoo.

Nuorimmat huumekauppiaat ovat olleet Kosken mukaan 13-vuotiaita. Vakavien väkivaltarikosten epäiltyjen tekijöiden joukossa on puolestaan viimeisen vuoden sisään ollut muutama 14-vuotias, Koski kertoo. Tämän ikäiset eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa, mutta voivat joutua maksamaan vahingonkorvauksia.

– Mitä nuoremmat alkavat pelata huumausaineiden kanssa, sitä enemmän heihin kohdistuu väkivaltaa ja he kohdistavat väkivaltaa muihin. Se on ihan päivänselvä asia.

Kosken mukaan viime aikoina on näkynyt viitteitä siitä, että osa nuorista ihannoi rikollista elämäntyyliä, johon kuuluu huumekauppa ja väkivalta.

– 15–16-vuotiaat natiaiset yrittävät käyttäytyä kuin kovat rikolliset. Väkivaltarikoksen tekijää voidaan yrittää suojella ja poliisille ei puhuta. Suhtautuminen viranomaisiin ja asioiden selvittämiseen näyttää muuttuneen, Koski sanoo.

Nuorilta löytynyt myös ampuma-aseita
Osa nuorista vaikuttaa turvautuvan entistä herkemmin voimakkaaseen väkivaltaan. Kosken mukaan ilmiö on huomattu pääkaupunkiseudun lisäksi myös ainakin Pirkanmaalla.

Koski kertoo, että kun nuorisojoukkojen autoja on viime aikoina pysäytetty rikosten selvittämisen yhteydessä, on nuorten ja nuorten aikuisten hallusta löytynyt valitettavan usein jotain kättä pidempää.

– Perusteluja ei kerrota tai sitten sanotaan, että halutaan puolustautua joltain toiselta porukalta. Tuntuu, että osalla nuorista kynnys väkivallan käyttämiseen on madaltanut. Kunnollista motiivia teoille ei aina ole. Syynä on voinut olla väärä ilme tai ärsyttävä toiminta.

Kosken mukaan nuorten tekemä väkivalta kohdistuu harvoin tuntemattomiin ohikulkijoihin. Kosken mukaan vaarana kuitenkin on, että jos teräase on mukana entistä useammalla, voi väkivaltatilanteeseen väliin menevä sivullinen joutua myös väkivaltateon kohteeksi.

Toisinaan nuorilta löytyy myös ampuma-aseita. Tilanteen kehittymistä on seurattava tarkasti.

– Jos nuoret, joilla on matala kynnys käyttää väkivaltaa, alkavat hankkia ampuma-aseita, niin on syytä huoleen, Koski sanoo.

”Tätä asiaa on turha kiistää”
Yleisin nuorten käyttämä ase on Kosken mukaan teräase. Puukotusten nuoria tekijöitä yhdistää hänen mukaansa usein tilanne, jossa nämä uhkaavat jäädä yhteiskunnan ulkopuolelle.

– Puhutaan henkilöistä, joille koulu ei maistu. Heillä voi olla sosiaalitoimen asiakkuus, Koski kertoo.

Vakavaa väkivaltaa tekevä nuori on Kosken mukaan yleisimmin poika kuin tyttö. Lisäksi ulkomaalaistaustaisten epäiltyjen osuus on Kosken mukaan yliedustettuna.

– Varsin usein nuorten tekemien juttujen selvittämisessä käytetään tulkkeja. Erityisesti ryöstörikoksissa ulkomaalaistaustaisten epäiltyjen osuus on huomattava. Tätä asiaa on turha kiistää. Siitä, että olemme siirtymässä jonkinlaisen jengiytymisen polulle on näkyvillä merkkejä nimenomaan ulkomaalaistaustaisten nuorten keskuudessa.

Koski korostaa ennalta ehkäisevän työn merkitystä kaikkien nuorten kohdalla.

– Meillä pyörii täällä nuoria, joiden paikka on ihan muualla kuin vankilassa tai poliisilla, mutta vaikuttaa siltä, että yhteiskunnan resurssit vakavasti oireilevien nuorten auttamiseen ovat rajalliset. Jonot tuntuvat olevan pitkiä. Kaikki tietävät, että jos nuoren ihmisen laittaa lukkojen taakse vankilaan, se ei tervehdytä, vaan päinvastoin.

Koski korostaa, että ennalta ehkäisevästä työstä ei juurikaan ole apua enää siinä vaiheessa, kun nuoren identiteetti on ”rikollinen” ja tukitoimet eivät enää auta. Ennalta ehkäisevästä työstä on useinkin apua siinä vaiheessa, kun nuori on ensimmäisiä kertoja tekemisissä poliisin kanssa.

Entä millainen kehityssuunta on nähtävillä tulevaisuudessa?

– Nuoret ovat hairahtuneet välillä kautta aikojen. Jos tästä nuorten vakavasta väkivaltarikollisuudesta tulee trendi ja se yleistyy entisestään, niin on oltava huolissaan. Jos meille kasvaa sukupolvi, jossa pikkupojasta asti on normaalia tuikkia toisia puukolla ja ampua, niin silloin ollaan pulassa.

Nuorten tekemiä vakavia tekoja huolestuttavan paljon
Kun tarkastellaan väkivaltarikoksia Helsingissä kokonaisuutena, mukaan lukien niin nuorten kuin aikuisten teot, ovat esimerkiksi törkeät pahoinpitelyt ja niiden yritykset vähentyneet tänä vuonna verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

1.1.2020–20.4.2020 törkeitä pahoinpitelyjä tai niiden yrityksiä oli Helsingin poliisilla tutkinnassa 72. Tämän vuoden vastaava luku on 47.

– Valtaosa on ollut aikuisten tekemiä, Koski kertoo.

Tapon tai murhan yrityksiä oli Helsingin poliisilla 1.1–20.4.2020 tutkinnassa 17. Tämän vuoden vastaava luku on Kosken mukaan 18.

– Toteutuneita henkirikoksia oli viime vuonna 1.1.–20.4. tutkinnassa yksi. Tänä vuonna kolme, Koski kertoo.

Kosken mukaan nuorten tekemän väkivallan määrän muutosta selvitetään. Hänen mukaansa nuorten tekemiä vakavia tekoja on kuitenkin huolestuttavan paljon.

– Vakavia juttuja, kuten henkirikoksia, niiden yrityksiä ja törkeitä pahoinpitelyjä, Koski kertoo.

Hän tuo esille, että valtaosalla nuorista menee erittäin hyvin, mutta pieni osa voi aina vain huonommin.

Joo, selkeesti korona-ahdistustahan tuo. Nuoret olisivat vain halunneet näin kevään tullen alkamaan harrastamaan kansallislajia eli pesäpalloa sekä veistämään kaarnalaivoja. Ei ollut myyjällä "pelisilmää".
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
2 168
Nuorisojoukko yritti ostaa pesismailoja ja veitsiä kaupasta, onneksi myyjä ei myynyt. Mutta onneksi tähänkin löytyy korona syylliseksi. Maahanmuuttajia ei mainita sanallakaan.

Ei ole yhtä selkeää syytä sille, miksi nuoret käyttävät vakavaa väkivaltaa pääkaupunkiseudulla, Koski kertoo. Asiaan voi liittyä koronaepidemian tuoma poikkeusaika ja se, että yhä nuoremmat ovat mukana huumemaailmassa.

Nuorten tekemät väkivaltarikokset ja niiden yritykset herättävät huolta. Tiistaina uutisoitiin, että alaikäisten joukkoa epäillään 24-vuotiaan miehen taposta Helsingin rautatieasemalla.

Moniin viime aikojen tapauksiin on liittynyt puukko tai muu teräase.

– Ne ovat joka taloudesta löytyviä välineitä. Niitä on helppo saada ja ottaa mukaan. Hiljattain oli tapaus, jossa joukko nuoria yritti ostaa liikkeestä pesäpallomailoja, retkikirveitä ja metsästysveitsiä, mutta valveutunut myyjä ei myynyt, kertoo Helsingin poliisilaitoksen väkivaltarikokset-toiminnon johtaja, rikostarkastaja Jari Koski.

Koski kommentoi nuorten vakavaa väkivaltarikollisuutta yleisellä tasolla. Hänen mukaan osa nuorten tekemistä puukotuksista liittyy huumeisiin ja epäilty on toisinaan ollut tilanteessa ”sekaisin kuin seinäkello”.

Ovatko nuoret jengiytymässä?
Pääkaupunkiseudulla on havaittu mahdollisia viitteitä nuorten jengiytymisestä, vaikka Europolin katujengien määritelmä ei vielä täyty, Koski kertoo. Tilanne koskee hyvin pientä osaa nuorista.

– Väkivaltarikostutkinnassa on saatu viitteitä siitä, että vakavia väkivaltarikoksia tehdään isolla porukalla ja jonkinlaisen järjestäytymisen suuntaan ollaan mahdollisesti pyrkimässä. Nyt pitää olla tarkkana.

Europolin katujengimääritelmään kuuluvat esimerkiksi tunnusten käyttö ja jengin sisäiset johtosuhteet. Europol on EU:n lainvalvontayhteistyövirasto.

Huumeita kaupanneet jopa 13-vuotiaat
Ei ole yhtä selkeää syytä sille, miksi nuoret käyttävät vakavaa väkivaltaa pääkaupunkiseudulla, Koski kertoo. Asiaan voi liittyä koronaepidemian tuoma poikkeusaika ja se, että yhä nuoremmat ovat mukana huumemaailmassa.

– Huumausaineita pyörii yhä nuoremmilla, ja nuoret osallistuvat myynti- ja välitystilanteisiin. Velanperinnässä tulee väkivaltatilanteita, Koski kertoo.

Nuorimmat huumekauppiaat ovat olleet Kosken mukaan 13-vuotiaita. Vakavien väkivaltarikosten epäiltyjen tekijöiden joukossa on puolestaan viimeisen vuoden sisään ollut muutama 14-vuotias, Koski kertoo. Tämän ikäiset eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa, mutta voivat joutua maksamaan vahingonkorvauksia.

– Mitä nuoremmat alkavat pelata huumausaineiden kanssa, sitä enemmän heihin kohdistuu väkivaltaa ja he kohdistavat väkivaltaa muihin. Se on ihan päivänselvä asia.

Kosken mukaan viime aikoina on näkynyt viitteitä siitä, että osa nuorista ihannoi rikollista elämäntyyliä, johon kuuluu huumekauppa ja väkivalta.

– 15–16-vuotiaat natiaiset yrittävät käyttäytyä kuin kovat rikolliset. Väkivaltarikoksen tekijää voidaan yrittää suojella ja poliisille ei puhuta. Suhtautuminen viranomaisiin ja asioiden selvittämiseen näyttää muuttuneen, Koski sanoo.

Nuorilta löytynyt myös ampuma-aseita
Osa nuorista vaikuttaa turvautuvan entistä herkemmin voimakkaaseen väkivaltaan. Kosken mukaan ilmiö on huomattu pääkaupunkiseudun lisäksi myös ainakin Pirkanmaalla.

Koski kertoo, että kun nuorisojoukkojen autoja on viime aikoina pysäytetty rikosten selvittämisen yhteydessä, on nuorten ja nuorten aikuisten hallusta löytynyt valitettavan usein jotain kättä pidempää.

– Perusteluja ei kerrota tai sitten sanotaan, että halutaan puolustautua joltain toiselta porukalta. Tuntuu, että osalla nuorista kynnys väkivallan käyttämiseen on madaltanut. Kunnollista motiivia teoille ei aina ole. Syynä on voinut olla väärä ilme tai ärsyttävä toiminta.

Kosken mukaan nuorten tekemä väkivalta kohdistuu harvoin tuntemattomiin ohikulkijoihin. Kosken mukaan vaarana kuitenkin on, että jos teräase on mukana entistä useammalla, voi väkivaltatilanteeseen väliin menevä sivullinen joutua myös väkivaltateon kohteeksi.

Toisinaan nuorilta löytyy myös ampuma-aseita. Tilanteen kehittymistä on seurattava tarkasti.

– Jos nuoret, joilla on matala kynnys käyttää väkivaltaa, alkavat hankkia ampuma-aseita, niin on syytä huoleen, Koski sanoo.

”Tätä asiaa on turha kiistää”
Yleisin nuorten käyttämä ase on Kosken mukaan teräase. Puukotusten nuoria tekijöitä yhdistää hänen mukaansa usein tilanne, jossa nämä uhkaavat jäädä yhteiskunnan ulkopuolelle.

– Puhutaan henkilöistä, joille koulu ei maistu. Heillä voi olla sosiaalitoimen asiakkuus, Koski kertoo.

Vakavaa väkivaltaa tekevä nuori on Kosken mukaan yleisimmin poika kuin tyttö. Lisäksi ulkomaalaistaustaisten epäiltyjen osuus on Kosken mukaan yliedustettuna.

– Varsin usein nuorten tekemien juttujen selvittämisessä käytetään tulkkeja. Erityisesti ryöstörikoksissa ulkomaalaistaustaisten epäiltyjen osuus on huomattava. Tätä asiaa on turha kiistää. Siitä, että olemme siirtymässä jonkinlaisen jengiytymisen polulle on näkyvillä merkkejä nimenomaan ulkomaalaistaustaisten nuorten keskuudessa.

Koski korostaa ennalta ehkäisevän työn merkitystä kaikkien nuorten kohdalla.

– Meillä pyörii täällä nuoria, joiden paikka on ihan muualla kuin vankilassa tai poliisilla, mutta vaikuttaa siltä, että yhteiskunnan resurssit vakavasti oireilevien nuorten auttamiseen ovat rajalliset. Jonot tuntuvat olevan pitkiä. Kaikki tietävät, että jos nuoren ihmisen laittaa lukkojen taakse vankilaan, se ei tervehdytä, vaan päinvastoin.

Koski korostaa, että ennalta ehkäisevästä työstä ei juurikaan ole apua enää siinä vaiheessa, kun nuoren identiteetti on ”rikollinen” ja tukitoimet eivät enää auta. Ennalta ehkäisevästä työstä on useinkin apua siinä vaiheessa, kun nuori on ensimmäisiä kertoja tekemisissä poliisin kanssa.

Entä millainen kehityssuunta on nähtävillä tulevaisuudessa?

– Nuoret ovat hairahtuneet välillä kautta aikojen. Jos tästä nuorten vakavasta väkivaltarikollisuudesta tulee trendi ja se yleistyy entisestään, niin on oltava huolissaan. Jos meille kasvaa sukupolvi, jossa pikkupojasta asti on normaalia tuikkia toisia puukolla ja ampua, niin silloin ollaan pulassa.

Nuorten tekemiä vakavia tekoja huolestuttavan paljon
Kun tarkastellaan väkivaltarikoksia Helsingissä kokonaisuutena, mukaan lukien niin nuorten kuin aikuisten teot, ovat esimerkiksi törkeät pahoinpitelyt ja niiden yritykset vähentyneet tänä vuonna verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

1.1.2020–20.4.2020 törkeitä pahoinpitelyjä tai niiden yrityksiä oli Helsingin poliisilla tutkinnassa 72. Tämän vuoden vastaava luku on 47.

– Valtaosa on ollut aikuisten tekemiä, Koski kertoo.

Tapon tai murhan yrityksiä oli Helsingin poliisilla 1.1–20.4.2020 tutkinnassa 17. Tämän vuoden vastaava luku on Kosken mukaan 18.

– Toteutuneita henkirikoksia oli viime vuonna 1.1.–20.4. tutkinnassa yksi. Tänä vuonna kolme, Koski kertoo.

Kosken mukaan nuorten tekemän väkivallan määrän muutosta selvitetään. Hänen mukaansa nuorten tekemiä vakavia tekoja on kuitenkin huolestuttavan paljon.

– Vakavia juttuja, kuten henkirikoksia, niiden yrityksiä ja törkeitä pahoinpitelyjä, Koski kertoo.

Hän tuo esille, että valtaosalla nuorista menee erittäin hyvin, mutta pieni osa voi aina vain huonommin.

– Varsin usein nuorten tekemien juttujen selvittämisessä käytetään tulkkeja. Erityisesti ryöstörikoksissa ulkomaalaistaustaisten epäiltyjen osuus on huomattava. Tätä asiaa on turha kiistää. Siitä, että olemme siirtymässä jonkinlaisen jengiytymisen polulle on näkyvillä merkkejä nimenomaan ulkomaalaistaustaisten nuorten keskuudessa.
Mamut mainittu sentää :O
 
Liittynyt
03.03.2018
Viestejä
1 205

"Päästessään alikulkutunnelin luo suukopu äityi tappeluksi. Tappelun osapuolet olivat poliisin mukaan pääosin ulkomaalaistaustaisia."

"Tutkinnanjohtaja Jukka Larkion mukaan teossa on silmiinpistävää se, että väkivallan käytölle ei ole mitään silmiinpistävää motiivia. "

Pääosin ilmeisesti tarkoittaa sitä, että kaikki muut paitsi uhri? Noh, väki saa sitä, mitä äänestää. Harmi että tästä kärsii vielä moni syytönkin.
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
On saatu Lontoon meininkiä jopa pieneen Suomeen asti, niin kuin on viime päivinä todettu:

Poliisi löytänyt nuorilta jopa viidakkoveitsiä – ”Nykyään puukko on osalle porukkaa kännykkään verrattavissa oleva väline”
"Rikostarkastaja Jari Koski sanoo, että nuorten puukkobuumin taustalla vaikuttavat monenlaiset asiat: on rikollisten ihannointia, turvattomuutta, mielenterveysongelmia ja huumekauppaa.

Kosken mukaan etenkin huumekaupassa näkyy nykyään selkeästi nuorempaa porukkaa kuin ennen.

– Ei voida puhua varsinaisesti katujengeistä, mutta on nuorten porukoita, jotka tykkäävät hakeutua pahoinpitelytilanteisiin ja varustautua niitä varten. He kopioivat aikuisten maailmaa ja toteuttavat velanperintää. Maksuhalukkuutta tehostetaan väkivallalla.

– Kiinniotetuilta nuorilta on löytynyt iät ja ajat linkkuveitsiä, mutta nykyään puukko on osalle porukkaa kännykkään verrattavissa oleva

SAMAAN hengenvetoon Koski muistuttaa, että kokonaisuutena nuorten rikollisuus on ollut laskussa pitkän aikaa. Suurella osalla Suomen ja Helsingin nuorista menee hyvin.

– On kuitenkin pieni joukko pudokkaita, joihin ei mikään interventio tunnu purevan. Niissä porukoissa ei ole tavoitteena saada ylioppilastutkintoa vaan tulla ammattirikolliseksi.
.
Yhtenä seikkana korostuu epäiltyjen maahanmuuttajatausta. Helsingissä on tapahtunut nyt useampia vakavia väkivaltarikoksia, joissa sekä epäiltyjä että uhreja yhdistää se, että heidän taustansa ovat esimerkiksi Itä-Afrikassa tai Lähi-idässä.

Koski sanoo, että tästä pitäisi pystyä puhumaan avoimesti ilman, että ongelmat yleistetään koko vieraskielisen väestön ongelmiksi.

– Tästä puhuessa on aina se vaara, että ilmiötä yksinkertaistetaan liikaa, sillä porukoissa on usein ihmisiä erilaisista taustoista. Toisaalta tietyiltä alueilta lähtöisin olevien maahanmuuttajataustaisten nuorten miesten yliedustus rikostilastoissa on fakta. Sen kieltäminen olisi turhaa."
Poliisi löytänyt nuorilta jopa viidakkoveitsiä – ”Nykyään puukko on osalle porukkaa kännykkään verrattavissa oleva väline”

"kokonaisuutena nuorten rikollisuus on ollut laskussa pitkän aikaa. Suurella osalla Suomen ja Helsingin nuorista menee hyvin"
No, sehän on "hyvä", että on saatu järjettömän maahanmuuttopolitiikan kautta tähänkin tasapainottavaa voimaa sitten.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Tuuheeta aivopiereskelyä tosiaan. Teinit riehuu puukkojen kanssa, tulispa kunnon jengisota tai sisällissota :facepalm:

Eiköhän ne rikolliset mp-jengit näe rikolliset ja huumeita diilaavat nuoret pikemminkin rekrypohjana.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 764
Tuuheeta aivopiereskelyä tosiaan. Teinit riehuu puukkojen kanssa, tulispa kunnon jengisota tai sisällissota :facepalm:

Eiköhän ne rikolliset mp-jengit näe rikolliset ja huumeita diilaavat nuoret pikemminkin rekrypohjana.
Luuletko, että Lähi-idän ja Afrikan pojat suostuvat tekemään hommia mp-jengille? :facepalm:
Eikä ne teinit ikuisesti teineinä pysy (paitsi mieleltään). Ei tarvitse Ruotsia kauemmaksi katsoa, kun puukoilla riehumiset ovat vaihtuneet vähän toisenlaisiin jekkuiluihin :facepalm:
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Luuletko, että Lähi-idän ja Afrikan pojat suostuvat tekemään hommia mp-jengille? :facepalm:
Kuule, niille on ihan omat jenginsä ja jopa mp-jengi, joka on profiloitunut haalimaan noita. Mutta silti nää fantasiat, että mopojengit olisi joku yhteiskunnallisesti toimiva porukka, jolla olisi jotain intressejä siivota katujamme väkivallasta ja huumekaupasta :facepalm:

Ne on raskaimman sortin rikollisporukoita, tiedoksi niille, joille homma ei ole selvä.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 751
Viimeksi muokattu:

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Veikkaan vähän ettei jotain MP jengejä kiinnosta jotkun allahuakbaristiräkänokat niin kauan kuin ne eivät seiso heidän bisneksiensä (huumeiden) tiellä.
Tuskin edes suostuisivat rekryämään tuosta paskaporukasta.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
1 027
Niin, ois kiva että joku poliitikko nyt esittäisi konkreettisen tavan estää tämä kehitys, kun tästä on varoiteltu jo vuosikaudet.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 751
Niin, ois kiva että joku poliitikko nyt esittäisi konkreettisen tavan estää tämä kehitys, kun tästä on varoiteltu jo vuosikaudet.
Se varmaan tuomittaisiin heti rasismiksi, ja olisi valtakunnansyyttäjät yms. hymistelijät kimpussa. Suvakit aikoinaan avasivat Pandoran lippaan, ja nyt mennään ja nautitaan erilaisista kulttuureista.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Veikkaan vähän ettei jotain MP jengejä kiinnosta jotkun allahuakbaristiräkänokat niin kauan kuin ne eivät seiso heidän bisneksiensä (huumeiden) tiellä.
Tuskin edes suostuisivat rekryämään tuosta paskaporukasta.
Jonkun kamaa ne kuitenkin siellä myy ja merkittävä osa Suomen huumekaupasta on järjestäytyneiden rikollisjengien käsissä. Jos meinaat, että joku "Nacci" on niin terävän oloinen kaveri, ettei anna mamujen hoitaa jakeluhommiaan niin yllätyksiä on luvassa. Ne kaduilla kukkaa ja nappia heittävät pikkutekijät on osa sitä ihan samaa ketjua, jonka yläpäässä katiskoidaan fitness-mallien kanssa, ei mitään kilpailijoita.

Tämä nyt lähinnä edelleen tuossa viitekehyksessä, jossa harhakuvitellaan, että järjestäytyneillä rikollisjengeillä olisi jotain motivaatiota suorittaa jotain katupartiointia ja pikkurikollisuuden kitkemistä.
 
Viimeksi muokattu:

UPC

Liittynyt
10.08.2020
Viestejä
250
Onko nyt tahallaan väärin ymmärretty että mp-jengit kävisi mamupenskojen kimppuun. Tarkoitin sitä että noista kasvaa samanlaiset jengit mitä Ruotsissa on. Nämä mamu jengit syrjäyttää kotimaiset mp-jengit. Kyllä minä ottaisin mielummin mp-jengit kuin sivullisia ampuvat mamujengit kuten Ruotsissa. Ruotsin poliisi ei saa selvitettyä noita ampumista kuten lehdistä on saanut lukea.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Onko nyt tahallaan väärin ymmärretty että mp-jengit kävisi mamupenskojen kimppuun. Tarkoitin sitä että noista kasvaa samanlaiset jengit mitä Ruotsissa on. Nämä mamu jengit syrjäyttää kotimaiset mp-jengit. Kyllä minä ottaisin mielummin mp-jengit kuin sivullisia ampuvat mamujengit kuten Ruotsissa. Ruotsin poliisi ei saa selvitettyä noita ampumista kuten lehdistä on saanut lukea.
Ihan tiedoksesi, että ei tuossa bisneksessä (ammattirikollisuus, huumekauppa) ole mitään "hyviksiä" jotka eivät uhkaa sivullisia ja pahoja mamuja vaan koko porukka on pohjimmiltaan yhtä samaa kuviota. Se mitä katiskajengit tuovat maahan jaellaan edelleen paikallisella tasolla mm. juuri niille mamuporukoille, jotka ovat kaikki yhtä samaa suurta laittoman huumekaupan ongelmaa:

Pääkaupunkiseudun haara paljasti uuden ilmiön huumekaupasta

Katiska-haaran lisäksi hollantilaiskaksikko järjesti huumeita Alankomaista Suomeen ainakin pääkaupunkiseudulla, Kaakkois-Suomessa, Päijät-Hämeessä ja Pohjanmaalla toimineille tilaajille.

...
– Poliisin pääkaupunkiseudulla tekemien havaintojen perusteella monet ulkomaista alkuperää olevat rikollisryhmät ovat ottaneet haltuunsa myös täällä tapahtuvaa huumeiden eteenpäin välitystä.


– Näitä ryhmiä eivät yhdistä liivit vaan etninen alkuperä tai sama kieli. Juttu on aika hyvä esimerkki siitä, miten huumekauppa ja järjestäytynyt rikollisuus näyttäytyvät pääkaupunkiseudulla. Se on todella kansainvälistä, hän sanoo STT:lle.

Puukkojen kanssa hiippailevat mamujengit tekevät rahaa sillä laittomalla toiminnalla, jonka bandiitit ja muut "kotimaiset" mp-jengit ylemmällä tasolla junailee.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Niin, ois kiva että joku poliitikko nyt esittäisi konkreettisen tavan estää tämä kehitys, kun tästä on varoiteltu jo vuosikaudet.
Kyllähän nyt joku / jotkut poliitikot ovat esittäneet tähän ratkaisua, mutta se puolue sattuu olemaan ainakin vielä toistaiseksi oppositiossa, joten tilanne ei tule muuttumaan tällä hallituksella.

Ensinnäkin pitäisi rajoittaa (pysäyttää) maahanmuuttoa ja toiseksi ei pitäisi olla sellaista mahdollisuutta, että määrätyt kannallisuudet tulevat yliedustetuiksi samoihin asuinalueisiin.

Se ei tietenkään estä steissin tapauksia, mutta asuinalueet pysyisivät edes vähän rauhallisimpina.
 
Liittynyt
20.03.2017
Viestejä
1 455
Esimerkiksi kielen eriytyminen on iso asia. Vieraskielisen väestön osuus on pääkaupunkiseudulla koulualueiden eroja vertailtaessa erityisen voimakkaasti kasvanut seikka. Vieraskielisten määrä on Berneliuksen mukaan pääkaupunkiseudun kouluissa enimmillään noin puolet oppilaista.
Esimerkiksi Espoossa vieraskielisen väestön osuus oli kaikilla alueilla vielä vuonna 1998 alle viisi prosenttia. Vuonna 2018 se oli suurimmillaan yli 50 prosenttia ja usealla alueella yli 30 prosenttia. Alueellisesti valikoivan muuttoliikkeen takia kasvu jakautuu epätasaisesti oppilasalueiden kesken.
Viime vuonna 7–15-vuotiaista oli Helsingissä vieraskielisiä viidennes, Espoossa hieman alle viidennes ja Vantaalla neljännes.
Kyllä itsekin aika tarkkaan katsoisin mihin kouluun jälkikasvu menisi, jos sellaista olisi ja asuisin pk-seudulla. Ei ole kyllä yllättävää tämä ollenkaan, luultavasti kantaväestön(white flight) pako vain kiihtyy entisestään pk-seudulla.
 
Liittynyt
04.02.2017
Viestejä
243


Kyllä itsekin aika tarkkaan katsoisin mihin kouluun jälkikasvu menisi, jos sellaista olisi ja asuisin pk-seudulla. Ei ole kyllä yllättävää tämä ollenkaan, luultavasti kantaväestön(white flight) pako vain kiihtyy entisestään pk-seudulla.
Viime syksynä veljentyttö aloitti koulu uransa. Luokalla 19 oppilasta, joista 18 muunkielistä alkuperää. Näistä yksi on viron taustan omaava lapsi ja loput 17 muslimi taustaisia lapsia. Ens syksynä toinen veljentyttö aloittaa koulu uransa, saa nähdä jakautuuko vieraskielisten osuus yhtään tasaisemmin.
 

Eksuu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.04.2018
Viestejä
2 343
Viime syksynä veljentyttö aloitti koulu uransa. Luokalla 19 oppilasta, joista 18 muunkielistä alkuperää. Näistä yksi on viron taustan omaava lapsi ja loput 17 muslimi taustaisia lapsia. Ens syksynä toinen veljentyttö aloittaa koulu uransa, saa nähdä jakautuuko vieraskielisten osuus yhtään tasaisemmin.
Välitäthän osanottoni tytölle. Toivottavasti ei vaan sattuisi mitään koulu-uran aikana..
 

Timo 2

Premium-jäsen
Tukijäsen
Liittynyt
11.02.2018
Viestejä
12 063
20 oppilaan luokasta, jos enintään 5 on muita kuin kantaväestön edustajia ja enintään 2 kpl on lähi-idästä tilanne on vielä hallittavissa etenkin, jos opettaja osaa pitää kuria luokassa. Tämän yli jos mennään tilanne riistäytyy helpommin käsistä ja kaikkien oppimistulokset alkaa kärsiä, jolloin hyvätuloiset etsii paremman alueen ja koulun, joka taas kiihdyttää muun väestön pois muuttoa alueelta ja päädyytään lopulta tilanteeseen, jossa asuinalueet eriytyy ja tästä seuraa helposti rinnakaisyhteiskuntien muodostuminen.
 
Liittynyt
03.03.2018
Viestejä
1 205
Viime syksynä veljentyttö aloitti koulu uransa. Luokalla 19 oppilasta, joista 18 muunkielistä alkuperää. Näistä yksi on viron taustan omaava lapsi ja loput 17 muslimi taustaisia lapsia. Ens syksynä toinen veljentyttö aloittaa koulu uransa, saa nähdä jakautuuko vieraskielisten osuus yhtään tasaisemmin.
Siirtäisin oman lapseni tuollaiselta luokalta välittömästi pois. Onneksi täällä päin ei tilanne ole vielä noin pahana.
 
Liittynyt
03.03.2018
Viestejä
1 205

Siinä taas kulttuurin rikastamista parhaimmillaan. Paperiton partalapsi hyväksikäyttänyt 15v tyttöä lukuisia kertoja, saattaen hänet raskaaksi. Vaatinut toimimaan uskonnon mukaan, huntua, rukoilua, kaiken kieltämistä jne. Kirsikkana kakun päällä saanut luvan mennä naimisiinkin tytön kanssa. Tuomiota tottakai lievennetty tämän maan tapojen mukaisesti.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
1 166

Siinä taas kulttuurin rikastamista parhaimmillaan. Paperiton partalapsi hyväksikäyttänyt 15v tyttöä lukuisia kertoja, saattaen hänet raskaaksi. Vaatinut toimimaan uskonnon mukaan, huntua, rukoilua, kaiken kieltämistä jne. Kirsikkana kakun päällä saanut luvan mennä naimisiinkin tytön kanssa. Tuomiota tottakai lievennetty tämän maan tapojen mukaisesti.
Tästä varmaan voisi tehdä valitusta oikeuskanslerille, että miksi oikeusministeriö on antanut luvan alaikäiselle suomalaistytölle naida joku paperiton maahantunkeutuja. Ei johda toki mihinkään koska Suomi, mutta joutuvat ne edes sen käsittelemään.

Uhrin vanhemmat voisi myös pistää vastuuseen, koska majoittivat jotain paperitonta luonaan vaikka selvästi ahmed raiskasi heidän lastaan. Viherpunaideologia on kyllä sairas aate, kun ei edes oman lapsen hyvinvointi mene sen edelle.
 

10k

Team R&T
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
120
Viime syksynä veljentyttö aloitti koulu uransa. Luokalla 19 oppilasta, joista 18 muunkielistä alkuperää. Näistä yksi on viron taustan omaava lapsi ja loput 17 muslimi taustaisia lapsia. Ens syksynä toinen veljentyttö aloittaa koulu uransa, saa nähdä jakautuuko vieraskielisten osuus yhtään tasaisemmin.
Kuulostaa hurjalta, mutta jos olisi todella näin niin en kuuna päivänä laittais lapsiani tuollaiseen kouluun. En kuuna päivänä.

Ottaisin white-flight-ritolat ja vähän äkkiä.
 
Liittynyt
02.06.2017
Viestejä
374
Kuulostaa hurjalta, mutta jos olisi todella näin niin en kuuna päivänä laittais lapsiani tuollaiseen kouluun. En kuuna päivänä.

Ottaisin white-flight-ritolat ja vähän äkkiä.
Niin ne ottaakin joilla on mahdollisuus. Ja se kärjistää tilannetta entisestään. Jos lähikoulu on "huono" eikä haluta muuttaa, laitetaan toukka sitten erikoiskouluun. Ranskaa, saksaa, englantia, ruotsia, steineriä, montessoria, yms. on kyllä tarjolla.

Oppilasmateriaalia pitäisi saada kyllä sekoitettua jotenkin, tämä ilmiö on epäterve. Tämä siis makrotason huomiona.
Oma lapsihan on luokalla, jossa 28 oppilaasta 4 on ulkomaalaistaustaisia ja nämä kaikki kaukoidästä/venäjältä. Tiedostan myös, että tämä ei ole enää pk-seudulla normitilanne ja tilannehan varmaan muuttuu kun siirrytään yläkouluun.
Omasta puolestani luokalle mahtuisi myös muslimitaustaisia pari.

PS. huomioikaa luokkien kokosuhteet. 19 vs. 28. Todennäköisesti tuolle 19 oppilaalle on vieläpä enemmän opettajia kuin 28:lle, koska erityisen tuen tarve (joka on toki siis ihan oikein). Järkevällä oppilasjaolla saataisiin myös opettajaresurssit jaettua paremmin.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 222
15 ulkomaalaistaustaisen ryhmä. Eivätkä sano kuulusteluissa mitään.

Poliisi epäilee nyt 15:ttä nuorta miestä 16-vuotiaan ja 18-vuotiaan törkeästä pahoinpitelystä Pikku Huopalahdessa
Poliisin mukaan 15 hengen joukon alkuperäisenä kohteena saattoi olla Pitäjänmäen suunnalla vaikuttanut ryhmä miehiä.
Rikokset
29.4. 17:43Päivitetty 29.4. 18:20
Polis

Poliisin mukaan Pikku-Huopalahden tapaus saattaa kertoa katujengiytymisestä pääkaupunkiseudulla. Kuvituskuva.Arash Matin / Yle
Jaa:

Jaa artikkeli Facebookissa77
Jaa artikkeli Twitterissä
Helsingin Pikku Huopalahdessa 27. maaliskuuta tapahtuneen epäillyn törkeän pahoinpitelyn ja ryöstön tutkinta etenee. Rikoksista epäiltynä on nyt vangittuna 15 nuorta miestä. Suurin osa heistä on syntynyt 90-luvun lopulla.
Aluksi poliisi vangitsi rikoksista epäiltynä 10 miestä. Viittä miehistä epäillään ampuma-aserikoksesta. He olivat kulkeneet autolla, josta löytyi pistooli.
Vantaalta kolmella autolla lähteneet miehet saapuivat maaliskuisena lauantaina Pikku Huopalahteen. He pysäköivät autot Mannerheimintien varteen ja hyökkäsivät paikalla olleiden 18-vuotiaan miehen sekä 16-vuotiaan pojan kimppuun.
18-vuotiasta miestä puukotettiin jalkaan, ja 16-vuotiasta poikaa hakattiin pesäpallomailalla, lyötiin ja potkittiin. Poliisi takavarikoi miesten autoista useita pesäpallomailoja, kaksi viidakkoveistä, muita teräaseita ja ampuma-aseen. Osa paikalla olleista 16-vuotiaan kavereista pääsi karkuun.
16-vuotiaalta vietiin tilanteessa kännykkä.
Joukko veitsillä aseistautuneita miehiä kiinni samaan aikaan
Poliisi epäilee, että hyökkäyksen alkuperäisenä kohteena saattoi olla samoihin aikoihin toisaalla poliisin kiinni saama joukko miehiä. Pitäjänmäen suunnallakin liikkunut noin viiden hengen miesporukka oli varustautunut teräaseilla.
Pikku Huopalahden porukan mittava aseilla varustautuminen viittaa poliisin mukaan siihen, että kohteena eivät olleet vain pahoinpidellyiksi joutuneet uhrit.
Tapauksen osapuolista suurimmalla osalla on ulkomaalaistausta eli molemmat tai ainakin toinen epäiltyjen vanhemmista on syntynyt ulkomailla. Poliisi kertoi ulkomaalaistaustasta, koska tilanne koski samankaltaisista lähtökohdista olevia henkilöitä.
– Yleensä väkivaltarikoksissa tekijät ja uhrit ovat samasta taustasta oli kyse sitten ulkomaalaistaustaisista tai niin sanotuista kantasuomalaisista, tapauksen tutkinnanjohtajana toiminut, rikosylikomisario Jari Koski Helsingin poliisilaitokselta kertoo.
Epäillyillä väkivalta- ja huumausainerikostaustaa
Poliisin mukaan osalla rikoksista epäillyistä miehistä on väkivaltarikos- ja huumausainerikostaustaa. Tapauksen motiivin selvittäminen on ollut haastavaa, koska epäillyt eivät halua puhua poliisille.
– Syynä tekoon voi olla jonkinlainen kostoisku,Koski arvelee.
Hänen mukaan tapaus voi kertoa katujengiytymisestä pääkaupunkiseudulla, mutta epäiltyjen suusta ei vahvistusta tälle ajatukselle ole saatu.
– Heidän mukaansa he ovat vain satunnaisesti kohdanneet muutamien ihmisten kanssa, Koski toteaa.
Kosken mukaan pieni osa toisen polven maahanmuuttajista vaikuttaa olevan riskiryhmää syrjäytymiskehityksessä rikoksen tekijöinä ja uhreina. Tapauksia yhdistää pitkään jatkunut syrjäytymiskierre, jossa nuoreen on kohdistettu monenlaisia tukitoimia ilman korjaavaa vaikutusta.
– Yhteiskunnan ulkopuolelle ajautuminen on vain jatkunut. Tähän pitäisi puuttua laajemmalla rintamalla ja panostaa hankalimmassa asemassa olevien nuorten tukitoimiin. Kun nämä nuoret tulevat poliisin asiakkaiksi, tilanne on jo kärjistynyt, Koski toteaa.

 

Eksuu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.04.2018
Viestejä
2 343
15 ulkomaalaistaustaisen ryhmä. Eivätkä sano kuulusteluissa mitään.

Poliisi epäilee nyt 15:ttä nuorta miestä 16-vuotiaan ja 18-vuotiaan törkeästä pahoinpitelystä Pikku Huopalahdessa
Poliisin mukaan 15 hengen joukon alkuperäisenä kohteena saattoi olla Pitäjänmäen suunnalla vaikuttanut ryhmä miehiä.
Rikokset
29.4. 17:43Päivitetty 29.4. 18:20
Polis

Poliisin mukaan Pikku-Huopalahden tapaus saattaa kertoa katujengiytymisestä pääkaupunkiseudulla. Kuvituskuva.Arash Matin / Yle
Jaa:

Jaa artikkeli Facebookissa77
Jaa artikkeli Twitterissä
Helsingin Pikku Huopalahdessa 27. maaliskuuta tapahtuneen epäillyn törkeän pahoinpitelyn ja ryöstön tutkinta etenee. Rikoksista epäiltynä on nyt vangittuna 15 nuorta miestä. Suurin osa heistä on syntynyt 90-luvun lopulla.
Aluksi poliisi vangitsi rikoksista epäiltynä 10 miestä. Viittä miehistä epäillään ampuma-aserikoksesta. He olivat kulkeneet autolla, josta löytyi pistooli.
Vantaalta kolmella autolla lähteneet miehet saapuivat maaliskuisena lauantaina Pikku Huopalahteen. He pysäköivät autot Mannerheimintien varteen ja hyökkäsivät paikalla olleiden 18-vuotiaan miehen sekä 16-vuotiaan pojan kimppuun.
18-vuotiasta miestä puukotettiin jalkaan, ja 16-vuotiasta poikaa hakattiin pesäpallomailalla, lyötiin ja potkittiin. Poliisi takavarikoi miesten autoista useita pesäpallomailoja, kaksi viidakkoveistä, muita teräaseita ja ampuma-aseen. Osa paikalla olleista 16-vuotiaan kavereista pääsi karkuun.
16-vuotiaalta vietiin tilanteessa kännykkä.
Joukko veitsillä aseistautuneita miehiä kiinni samaan aikaan
Poliisi epäilee, että hyökkäyksen alkuperäisenä kohteena saattoi olla samoihin aikoihin toisaalla poliisin kiinni saama joukko miehiä. Pitäjänmäen suunnallakin liikkunut noin viiden hengen miesporukka oli varustautunut teräaseilla.
Pikku Huopalahden porukan mittava aseilla varustautuminen viittaa poliisin mukaan siihen, että kohteena eivät olleet vain pahoinpidellyiksi joutuneet uhrit.
Tapauksen osapuolista suurimmalla osalla on ulkomaalaistausta eli molemmat tai ainakin toinen epäiltyjen vanhemmista on syntynyt ulkomailla. Poliisi kertoi ulkomaalaistaustasta, koska tilanne koski samankaltaisista lähtökohdista olevia henkilöitä.
– Yleensä väkivaltarikoksissa tekijät ja uhrit ovat samasta taustasta oli kyse sitten ulkomaalaistaustaisista tai niin sanotuista kantasuomalaisista, tapauksen tutkinnanjohtajana toiminut, rikosylikomisario Jari Koski Helsingin poliisilaitokselta kertoo.
Epäillyillä väkivalta- ja huumausainerikostaustaa
Poliisin mukaan osalla rikoksista epäillyistä miehistä on väkivaltarikos- ja huumausainerikostaustaa. Tapauksen motiivin selvittäminen on ollut haastavaa, koska epäillyt eivät halua puhua poliisille.
– Syynä tekoon voi olla jonkinlainen kostoisku,Koski arvelee.
Hänen mukaan tapaus voi kertoa katujengiytymisestä pääkaupunkiseudulla, mutta epäiltyjen suusta ei vahvistusta tälle ajatukselle ole saatu.
– Heidän mukaansa he ovat vain satunnaisesti kohdanneet muutamien ihmisten kanssa, Koski toteaa.
Kosken mukaan pieni osa toisen polven maahanmuuttajista vaikuttaa olevan riskiryhmää syrjäytymiskehityksessä rikoksen tekijöinä ja uhreina. Tapauksia yhdistää pitkään jatkunut syrjäytymiskierre, jossa nuoreen on kohdistettu monenlaisia tukitoimia ilman korjaavaa vaikutusta.
– Yhteiskunnan ulkopuolelle ajautuminen on vain jatkunut. Tähän pitäisi puuttua laajemmalla rintamalla ja panostaa hankalimmassa asemassa olevien nuorten tukitoimiin. Kun nämä nuoret tulevat poliisin asiakkaiksi, tilanne on jo kärjistynyt, Koski toteaa.

Oho jopas nyt tuli taas rikkautta kertaheitolla. Tunne on vähän kuin olisin voittanut Eurojackpotista! Jes, tämän takia kannattaa äänestää vasemmistopuolueita!
 

”diginatiivi”

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
994
"Poliisi takavarikoi miesten autoista useita pesäpallomailoja, kaksi viidakkoveistä, muita teräaseita ja ampuma-aseen."

Huhhu.

Tollaset "miehet", oli ne asuneet suomessa kuinka kauan tahansa vois passittaa pois täältä. Ihan suoraan.
Pojat lähdössä yhdistetylle partiopoikien pesis ja survival leirille nuuksioon?
 

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 751
"Poliisi takavarikoi miesten autoista useita pesäpallomailoja, kaksi viidakkoveistä, muita teräaseita ja ampuma-aseen."

Huhhu.

Tollaset "miehet", oli ne asuneet suomessa kuinka kauan tahansa vois passittaa pois täältä. Ihan suoraan.
Ei ei, kotiutuminen vain on kesken. Kyllä näistä ihan gangs.. kansalaisia tulee.
 

?..

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.04.2018
Viestejä
3 125
Hallituksen esitellessä kehysriihen tuloksiaan kertoivat että työperäinen maahanmuutto kaksinkertaistetaan. Hetki ennen sitä kertoivat että työllisyystoimet tähtäävät siihen että 80000 työtöntä löytäisi uuden työpaikan. Eikö kannattaisi tehdä sellaisia toimia että ensin jo täällä olevat työttömät saataisiin työllistettyä ja työn tekeminen heille kannattavaksi?
Tätähän on voinut ihmetellä jo 90-luvulta asti. Aika hiljaista on kuitenkin somalien ja partamiesten halukkuus verojen maksuun. Kyseessä on siis vain vale jolla yritetään peitellä totuutta. Mitä taas tulee oikeaan työperäiseen maahanmuuttoon, niin japanilainen koodari Abe tuskin haluaisi tänne tulla jos tietäisi totuuden. Eikä heitä paljon olekkaan tullut, vaikka milloin vain olisivat voineet. Kaipa kyse on riistopalkkatöistä joihin pakotetaan oleskeluluvan kanssa osa näistä rehellisistä afrikkalaisista yms eikä tarkoitus edes ole työllistää suomalaisia. Sitten kun afrikkalainen on siivonnut rautatieaseman vessoja sen vuoden pari voi hän lopettaa, kun pysyvä oleskelulupa on hallussa ja liukuhihnalta uusi oleskelulupaa odottava afrikkalainen siihen. Massia tulee kuitenkin työttömänä sama tai enemmän.
 
Viimeksi muokattu:

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Rikoksentekovälineet valtiolle tai ulos maasta jos lapsetkaan eivät saa enää olla rauhassa.

Vanha mies ahdisteli pikkupoikaa uimahallin saunassa, poliisit ovella vastassa
Vantaalaisessa uimahallissa uimakerhoa käynyt 11-vuotias poika hämmentyi huomattuaan viereisessä suihkussa iäkkään miehen tuijottavan häntä kieli lipoen samalla kosketellen omaa sukuelintään.
Noin kuukausi myöhemmin poika törmäsi samaan mieheen samoissa suihkutiloissa. Sama kielen lipominen ja koskettelu jatkui. Mies tuli myös pojan perässä saunaan, pyysi tätä viereensä ja kietoi kädet tämän ympärille suudellen poikaa poskelle.

Mies alkoi pidellä poikaa jalkovälistä pyytäen tätä istumaan syliinsä. Järkyttynyt poika pakeni kuitenkin saunasta. Hän poistui hallilta kertomatta muille, mihin on menossa.
Kuulusteluissa mies kertoi asuneensa yli kymmenen vuotta Suomessa. Hän sanoi käyneensä uimahallissa vuosia lääkärin suosituksesta, mutta kiisti koskaan nähneensä siellä kyseistä poikaa.

Uimahallin kortin käyttötiedosta selvisi kuitenkin, että epäilty oli ollut uhrin kanssa samaan aikaan uimahallilla kaikkina kertoina kun hyväksikäyttö oli tapahtunut. Oikeus piti myös tekijän tunnistamista luotettavana.
Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1950 syntyneen miehen 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi mies tuomittiin maksamaan uhrilleen yhteensä 4300 euron kärsimyskorvaukset.
 

?..

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.04.2018
Viestejä
3 125
Tiukka 10 kk ehdollinen pedofiilimamulle. Korvauksia poika ei tule näkemään. Pedofiilmamu voi jatkaa suihkuttelua ja uuden uhrin etsintää.
 
Liittynyt
20.07.2019
Viestejä
2 561
Koneinsinöörit tappelivat keskenään, syynä oli lusikka. Toinen oli pyytänyt lusikkaa, mihin toinen oli vastannut "ota itse". Tämä olikin sitten liikaa ja tappelu alkoi.

Tappelun aloittanut sai käräjillä 20 päiväsakkoa, joista maksettavaa 120 euroa. Kyllä huono on Suomessa insinöörin palkka...

 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
217
Kunnia oli palautettava siltä istumalta. Vedoten tuohon lusikkaraivoon uutisessa.

Samalla YLE: Nuorisossamme on lisääntynyt outo kunniakulttuuri???... ???

Tekee pahaa katsella ulkomaalaisten nuorten elostelua joukossa. Tuohon elosteluun kuuluu kehonkielellä uhittelu, kuin leikillään väkivallalla uhkailu. Rinnuksiin käydään, tönitään ja kohotetaan nyrkkiä. Väitän, että eläinlapset, kädelliset, sudet, kissanpojat ja about kaikki eläinlapset (myös valkoiset ihmisapinat). Näitä taitoja tarvitaan luonnossa selviämiseen ja oman reviirin puolustamiseen.
Kulttuurissamme tosin lapsi opetetaan hillitsemään itsensä, kunnioittamaan toisia ja käyttämään päätään.
Väkivallasta rangaistaan, koska sille ei ole tarvetta.

Se että toisissa perheissä opetetaan hillintää ja toisissa ei vain korostaa jälleen eroavuuksia ja eroavuuksien näkeminen ja viimeistään sen ilmituonti on rasisimia.

Yllä jo totesin, että kyllähän meidän lapsetkin ja teinit nujakoi mutta väitän kulttuurissamme olevan eroja siihen suhtautumisessa ja tämä on meidän maaperää.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
1 868
Lautamiehistä kulttuurien välinen kohtaaminen oli vain ehdollisen arvoinen, tuomari olisi sentään antanut ehdotonta.
Kun kolmas henkilö poistui, irakilainen alkoi ahdistelemaan naista. Hän suuteli aggressiivisesti ja riisui naisen vaatteet. Tämän jälkeen irakilaismies oli väkisin emätin- ja anaaliyhdynnässä naisen kanssa kääntelemällä ja vääntelemällä tätä sekä pitämällä asianomistajan jaloista kiinni niin, ettei tämä päässyt tilanteesta pois. Lisäksi mies otti naisen päästä kiinni ja pakotti ottamaan peniksen suuhun. Teot mies teki naisen estelyistä ja kielloista huolimatta.
Joku varmaan kritisoi lähdettä mutten epäile paikkansa pitävyyttä koska kuka vain voisi tarkastaa faktat oikeudesta.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
1 027
Lautamiehistä kulttuurien välinen kohtaaminen oli vain ehdollisen arvoinen, tuomari olisi sentään antanut ehdotonta.


Joku varmaan kritisoi lähdettä mutten epäile paikkansa pitävyyttä koska kuka vain voisi tarkastaa faktat oikeudesta.
Ei kyllä mene tajuntaan miten tästä selvisi ehdollisella taas
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 764
Parrua joka rööriin pakolla ja iRakilaiselle käytännössä ei rangaistusta. Apina (ei viittaa ihonväriin, vaan käytökseen) tästä oppii ainoastaan sen, että kiinnijäämisellä voi vähän joutua tuhlaamaan aikaa oikeuslaitoksessa, mutta muita seurauksia ei ole.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 764
Halvalla selviävät nämä mamuraiskaajat. Taas yhden naisen elämä tuhottu näiden toimesta.

Tilastoja odotellessa. Voi olla karua luettavaa.
Eiköhän ne jätetä julkaisematta tai sitten sensuroidaan. Edelliset jo olleet karua luettavaa, eikä ne tuskin siitä yhtään ole parantuneet.
 
Liittynyt
17.07.2018
Viestejä
1 437
Viime syksynä veljentyttö aloitti koulu uransa. Luokalla 19 oppilasta, joista 18 muunkielistä alkuperää. Näistä yksi on viron taustan omaava lapsi ja loput 17 muslimi taustaisia lapsia. Ens syksynä toinen veljentyttö aloittaa koulu uransa, saa nähdä jakautuuko vieraskielisten osuus yhtään tasaisemmin.
Kyllä minä lähtisin kävelemään hinnalla millä hyvänsä tuosta tilanteesta toiselle paikkakunnalle jos oma lapsi olisi kyseessä.
Mutta sehän on vain rasismia ja ymmärtämättömyyttä multikulturalismia vastaan. Rasismi luo eriarvoisia kouluja.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Huomautus - Mitä videolla on ja mitä sillä haet? Käytä kuvia, videoita ja linkkejä ainoastaan tukemaan asiaasi ja avaa niiden sisältö oleellisilta osin muille keskustelijoille.
Nhyt mä vähän sohin kusiaipesään kun postaan tämmöisen musiikkivideon, mutta pitää vähän miettiä mistä ollaan tultu ja mihin tämä maailma on menossa.

 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 606
Viestejä
4 196 120
Jäsenet
70 753
Uusin jäsen
1lallu

Hinta.fi

Ylös Bottom