• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Keskustelua Suomen maahanmuutosta, maahanmuuttopolitiikasta ja niihin liittyvistä ilmiöistä (KR 2.0)

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Tämmöinen pikku-uutinen lipsahti eilen silmien ohi huomaamatta:

Kymmentä ulkomaalaistaustaista miestä epäillään rajusta väkivaltarikoksesta ja ryöstöstä – kahta nuorta uhria hakattiin pesäpallomailalla ja puukotettiin
"Kymmenen noin 20–25-vuotiasta ulkomaalaistaustaista miestä on tänään vangittu lukuisista rikoksista epäiltyinä, Helsingin poliisi kertoo.
Miesjoukkoa epäillään törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä ryöstöstä. Viittä miestä epäillään myös ampuma-aserikoksesta. Rikoksesta epäillyt vangittiin tänään todennäköisin syin kyseisistä teoista epäiltyinä.
Helsingin käräjäoikeuden pakkokeinolistalta selviää, että kaikki epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä. Suurin osa heistä on nimien perusteella somalitaustaisia.

Helsingin poliisi kertoo asiasta tiedotteessaan.
– Hätäkeskus sai lauantaina 27. maaliskuuta ilmoituksen, jonka mukaan Pikku-Huopalahdessa riehuu ja aiheuttaa häiriötä suuri miesjoukko. Hetkeä myöhemmin hätäkeskukseen ilmoitettiin, että tapahtumapaikalla oli puukotettu 18-vuotiasta miestä ja potkittu ja hakattu pesäpallomailalla alaikäistä poikaa, tiedotteessa kerrotaan.
Poliisin mukaan paikalta poistui kolme henkilöautoa, jotka poliisi pysäytti Mannerheimintiellä.
Autoista otettiin kiinni kymmenen henkilöä, jotka ovat syntyneet 1990-luvulla. Virkavalta takavarikoi autoista useita pesäpallomailoja, kaksi viidakkoveistä, muita teräaseita ja ampuma-aseen.

Tutkinnassa on selvinnyt, että miesjoukko lähti lauantaina liikkeelle Vantaalta, mistä he olivat ostaneet useita pesäpallomailoja. Sen jälkeen epäillyt suuntasivat autoilla Pikku-Huopalahteen, jossa esitutkinnan mukaan noin 10–15 miestä hyökkäsi alaikäisen ja täysi-ikäisen asianomistajan kimppuun.
MTV Uutisten tietojen mukaan myös molemmat uhrit ovat ulkomaalaistaustaisia.
– Esitutkinnassa selvisi, että alaikäisen asianomistajan kolme kaveria pääsivät tilanteesta karkuun, mutta hän itse kaatui ja joukko sai hänet kiinni. Epäillyt hakkasivat häntä pesäpallomailoilla, potkivat ja varastivat häneltä matkapuhelimen. Samaan aikaan paikalla oli aiemmin mainittu toinen, täysi-ikäinen asianomistaja, jota joukkio puukotti jalkaan, poliisin tiedotteessa kuvaillaan tapahtumia.
Alaikäinen asiaomistaja pahoinpideltiin poliisin mukaan “ilmeisesti epähuomiossa tai varmuuden vuoksi”."
Kymmentä ulkomaalaistaustaista miestä epäillään rajusta väkivaltarikoksesta ja ryöstöstä – kahta nuorta uhria hakattiin pesäpallomailalla ja puukotettiin

Nuoret miehet eksyivät matkalla pesismatsiin? Räpylät ja pallo unohtui? :hmm:
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Huopalahden tapaukseen liittyen hesari kertoo kyseessä olevan "miesjoukko".
Mogadishun Mailapoikien lyöntitreenit. Viidakkoveitset mukana, jos pelikenttä olisi sattunut pääsemään rehoittamaan villinä sitten viime treenien. :hmm:

Hurjia "miehiä" kun uskalsivat 10-15 hengen joukolla käydä kahden kimppuun.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 751
Hurjia "miehiä" kun uskalsivat 10-15 hengen joukolla käydä kahden kimppuun.
Tämähän se näillä on. On nähty useita videoita vaikkapa heidän päämetroasemalta, Itäkeskuksesta (nimen voisi muutta Lähi-itäkeskukseksi), ja muualtakin. Yhteistä on se, että ensin yksi/kaksi menee kimppuun, ja kun uhri alkaa puolustautumaan, on kuin kirkuva apinalauma hyökkäisi joka suunnasta paikalle, ja ylivoimalla epäreilusti kimppuun.

Mutta tätä se on tietyllä porukalla. IQ alhaalla, nyrkit ylhäällä. :mad:
 

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Al-Holin leirillä operaatio: Isisin jäsenten epäillään soluttautuneen leirille – kurdijoukot ottaneet kiinni yli 100
"Syyrian kurdijoukot kertovat ottaneensa kiinni 125 epäiltyä äärijärjestö Isisin jäsentä al-Holin pakolaisleirillä tehdyssä turvallisuusoperaatiossa. Kurdien tiedottajan Ali al-Hassanin mukaan kiinni otetuista 20 on terroristisolujen johtajia, jotka ovat vastuussa lukuisista murhista leirillä alkuvuoden aikana.

Al-Holin olot ovat vähintäänkin karut ja turvallisuustilanne on heikentynyt. Syyrian tilannetta tarkkailevan Syrian Observatory for Human Rights -järjestön laskujen mukaan leirillä on alkuvuoden aikana tehty nelisenkymmentä surmatyötä. Kurdiviranomaiset syyttävät teoista Isisin kannattajia, mutta humanitaaristen lähteiden mukaan joidenkin surmien syyt voivat johtua eri kansanryhmien välisistä kiistoista.
.
Kiinniottojen yhteydessä kurdit takavarikoivat muun muassa räjähteiden valmistukseen käytettäviä materiaaleja ja sotilastarpeistoa."
Al-Holin leirillä operaatio: Isisin jäsenten epäillään soluttautuneen leirille – kurdijoukot ottaneet kiinni yli 100

Voi ei! Ei kai tämä vaan hidasta vihreiden viattomien ihmisten pelastusoperaatioita ko. leiriltä!? :nb:
/s

Ironia huipussaan, kun sanotaan ISIS:in jäsenten soluttautuneen leirille. Ikään kuin siellä olisi ikinä muita ollutkaan. Sama kuin sanoisi rikollisten soluttautuneen vankiloihin.
 

Holotna

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
03.04.2017
Viestejä
1 378
Voi ei! Ei kai tämä vaan hidasta vihreiden viattomien ihmisten pelastusoperaatioita ko. leiriltä!? :nb:
/s
"Kaikkien taustat tunnetaan."
Ja paskat tunneta kun vähintään toistasataa hädänalaista on jätetty todistetusti leirille kuoleen.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 218
Ruotsin malli alkaa pyöriä Suomessakin.


Onko Suomi Ruotsin tiellä? Näin ulkomaalaiset rikollisjengit pyörittävät huumekauppaa Suomessa
Tänään klo 19:00
Poliisi pyrkii estämään rikollisjengien levittäytymistä ja vahvistumista puuttumalla niiden toimintaan varhaisessa vaiheessa.

  • Ulkomaalaistaustaisten rikollisryhmien osuus huumekaupassa on viime vuosina selvästi noussut Suomessa.
  • Esimerkiksi Ruotsissa ulkomaalaistaustaisten rikollisjengit ovat jo pitkään olleet ongelma.
  • Iltalehti kysyi, pitääkö Suomen olla kehityksestä huolissaan.
Helsingissä järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnan kärkenä ovat törkeät huumausainerikokset. Kuvassa Pasilan poliisitalo.
Helsingissä järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnan kärkenä ovat törkeät huumausainerikokset. Kuvassa Pasilan poliisitalo.

Helsingissä järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnan kärkenä ovat törkeät huumausainerikokset. Kuvassa Pasilan poliisitalo. JUHA RAHKONEN
– Näitä ryhmiä eivät yhdistä liivit, vaan sama etninen tausta ja yhteinen kieli, kuvailee Helsingin poliisin rikostarkastaja Markku Heinikari järjestäytyneen rikollisuuden kentässä toimivia rikollisryhmittymiä.
Ulkomaalaistaustaisten rikollisryhmien osuus huumekaupassa on viime vuosina selvästi kasvanut ainakin pääkaupunkiseudulla.
Heinikarin mukaan samat porukat sekä järjestävät isoja huume-eriä Suomeen että myös levittävät ne täällä.
– Ryhmiä on lukuisia, ja varmasti on sellaisiakin, jotka eivät ole meillä tiedossa. Välillä tulee vastaan sellaisiakin porukoita, joista meillä ei ole ollut ennestään mitään hajua, Heinikari sanoo.
Naapurimaassa Ruotsissa jengiytyminen on puhuttanut jo pitkään. Ruotsissa on suuri määrä erilaisia rikollisjengejä, jotka vaikuttavat maahanmuuttajataustaisissa lähiöissä, mutta joista osalla on laajat kytkökset myös järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Suomessa on siis viitteitä hieman vastaavasta kehityksestä, mutta Suomessa ollaan silti vielä kaukana Ruotsin tilanteesta.
Ruotsissa tapahtuu vuositasolla satoja ampumistapauksia ja useita pommi-iskuja. Ruotsin mediassa on puhuttu jengisodista, ja mediassa olleiden tietojen perustella rikollisjengien välienselvittelyihin on liittynyt muun muassa pommi-iskuja, elokuvatyylisiä takaa-ajoja ja liikkuvasta autosta ampumista.
Onko poliisi huolissaan kehityksestä Suomessa?
– Kyllä se huolestuttavalta näyttää se kehitys. Huumekaupassa väkivalta on koko ajan läsnä. Mitä enemmän täällä on huumekauppiaita ja maahantuojia, sitä suurempi on vaara, että väkivalta lisääntyy. Tilanteen kehittymistä seurataan tarkasti, Heinikari sanoo.
– Ruotsin kehitystä seurataan Suomessa tarkasti. Totta kai olemme huolissamme pohjoismaisesta tilanteesta ja siitä, miten se heijastuu tänne Suomeen. Siihen pyritään etupainotteisesti puuttumaan, rikoskomisario Kimmo Sainio Krp:sta muotoilee.
Keitä ryhmiin kuuluu?
Millä tavalla ulkomaiset rikollisjengit sitten toimivat Suomessa ja keitä jengeihin kuuluu?
Keskusrikospoliisin Kimmo Sainio sanoo, että usein huumeiden maahantuonnin järjestää ulkomaalainen organisaatio, jonka kautta Suomeen voi tulla huumeiden lisäksi myös henkilöitä, jotka hoitavat jakelua Suomessa. Maahantuonnin ja kuljetuksen järjestelyt ovat usein ulkomaalaisten käsissä yksinkertaisesti siksi, että huumeet tulevat Suomeen ulkomailta.
– Se nähdään, että Suomessa on olemassa samoista maantieteellisistä suunnista tulevia ryhmittymiä, joilla on huumausaineen levitystoimintaa Suomessa. Se perustuu alueelliseen yhteenkuuluvuuteen. Kun ollaan vieraassa maassa, helposti hakeudutaan samalta alueelta tulevien piiriin. Sellaista on ollut nähtävillä jo useamman vuoden ajan, Sainio sanoo.
Sainion mukaan perinteisesti Suomessa on ollut Baltian maista tulevia ryhmiä, mutta mukaan on viime vuosina tullut Balkanilta, Pohjois-Afrikasta ja Lähi-Idästä lähtöisin olevia ryhmittymiä.
– Ryhmittymät ovat aika tasaisen vahvoja, erona ovat eri myyntituotteet. Kannabistuotteita myyvät tulevat enemmän Balkanin ja Afrikan maista, kun taas amfetamiinikauppaan liittyviä henkilöitä tulee Baltian suunnasta, Sainio selittää ryhmien välistä jakoa.
Heinikarin mukaan ryhmien jäsenet ovat usein kotoisin esimerkiksi juuri Afrikasta, Lähi-Idästä tai Balkanin alueelta, mutta jäsenten joukossa voi olla useiden eri maiden, myös Suomen, kansalaisia.
– Myös asiakaskunta koostuu suurelta osin saman etnisen taustan omaavista henkilöistä.
Joukossa on siis Suomen kansalaisia, mutta myös henkilöitä, jotka tulevat Suomeen tietyksi ajaksi rikollista tarkoitusta varten. He voivat olla esimerkiksi jonkun muun EU-maan kansalaisia.
– He voivat esimerkiksi tulla Suomeen ottamaan isoja huume-eriä vastaan tai tulla hoitamaan tukkulevitystä. Osa on myös puhtaasti rahanhakijoita, Heinikari kuvailee.
– Jos ajatellaan maahantuontikuvioita, tänne voi tulla hetkellisesti henkilöitä tekemään siihen liittyviä järjestelyjä, mutta on myös henkilöitä, jotka asuvat pysyvästi maassa. Se, millä statuksella henkilöt ovat Suomeen tulleet, vaihtelee. Siellä on ihmisiä erilaisilla taustoilla, Sainio sanoo.
Alankomaalaiset miehet salakuljettivat huumeita Suomeen kukkarekoissa. Pääkaupunkiseudulla asiakkaina oli poliisin mukaan kaksi erillistä rikollisryhmää, joista toisen jäsenet olivat peräisin pääosin Itä-Afrikasta ja toisen pääosin Lähi-idästä.
Alankomaalaiset miehet salakuljettivat huumeita Suomeen kukkarekoissa. Pääkaupunkiseudulla asiakkaina oli poliisin mukaan kaksi erillistä rikollisryhmää, joista toisen jäsenet olivat peräisin pääosin Itä-Afrikasta ja toisen pääosin Lähi-idästä.

Alankomaalaiset miehet salakuljettivat huumeita Suomeen kukkarekoissa. Pääkaupunkiseudulla asiakkaina oli poliisin mukaan kaksi erillistä rikollisryhmää, joista toisen jäsenet olivat peräisin pääosin Itä-Afrikasta ja toisen pääosin Lähi-idästä. POLIISI
Sainion kertomaan sopii esimerkki poliisin viime vuonna tutkimasta laajasta huumejutusta, jota käsitellään parhaillaan Helsingin käräjäoikeudessa.
Kyseisessä jutussa huumeiden maahantuonnin järjesteli alankomaalainen organisaatio, jonka järjestämät kuljettajat toivat huumelastit Suomeen kukkarekkoihin piilotettuina. Suomessa organisaatiolla oli useita eri asiakkaita eli huumeiden tilaajia. Poliisi epäilee, että alankomaalaisen rikollisryhmän asiakkaina pääkaupunkiseudulla oli kaksi erillistä rikollisryhmää, joista toisen jäsenet olivat peräisin pääosin Itä-Afrikasta ja toisen pääosin Lähi-idästä.

Heinikarin mukaan ryhmiin kuuluu eri-ikäisiä ihmisiä, mutta yleensä ”juoksijat” eli keskeisiä huumekauppaan liittyviä käytännön toimia suorittavat henkilöt, ovat nuoria, noin 20–30-vuotiaita.
– Jos he huomaavat, että viranomaiset ovat selvästi kiinnostuneita jostakin (käytännön toimia toteuttavasta) henkilöstä, sellainen passitetaan helposti pois ja tulee uusi kaveri tilalle.
Samaa etnistä taustaa omaavia henkilöitä on useissa Euroopan maissa, ja eri maissa olevat henkilöt tekevätkin tiivistä yhteistyötä. Yhdistävä tekijä on etninen alkuperä.
– Järjestäytynyt rikollisuus kansainvälistyy koko ajan. Emme me täällä missään lintukodossa elä, Sainio sanoo.
Poliisin mukaan myös liivijengit ovat yhä vahvasti huumebisneksessä mukana.
Poliisin mukaan myös liivijengit ovat yhä vahvasti huumebisneksessä mukana.

Poliisin mukaan myös liivijengit ovat yhä vahvasti huumebisneksessä mukana. JOHN PALMEN
Liivijengit yhä mukana
Maakunnissa huumekauppa on yhä vahvasti liivijengien käsissä, ja myös pääkaupunkiseudulla liivijengit ovat edelleen vahvasti huumausainebisneksessä mukana. Liivijengien asema on Suomessa hyvin vakiintunut.
– Kantasuomalaisten järjestäytynyt rikollisuus pyörii hyvin pitkälti liivijengien ympärille. Jos ei suoraan ole jäsen, niin yleensä kantasuomalaisilla järjestäytyneeseen rikollisuuteen kytkeytyvillä henkilöillä on ainakin jonkinlaiset yhteydet liivijengeihin. Ulkomaiset ryhmät taas toimivat pitkälti liivijengien ulkopuolella, kertoo Sainio.
Huumeiden kysynnän kasvaessa myös tarjontaa ja uusia toimijoita on tullut lisää, jolloin myös ulkomaalaistaustaiset ryhmät ovat saaneet jalansijaa.
– Nettihuumekauppa näyttää lisänneen kysyntää aika paljon, Heinikari sanoo.
Tämä johtuu siitä, että nettikauppa on tehnyt huumeiden ostamisen mahdolliseksi lähes jokaiselle. Enää ei tarvitse tuntea diileriä voidakseen hankkia huumeita.
Kysyntä ei ole ainakaan vähenemään päin.
– Jätevesitutkimuksista nähdään, että huumausaineiden käyttö ei ole koronavuonna ainakaan vähentynyt. Kysyntä kasvaa koko ajan, Sainio sanoo.
Sekä liivijengeillä että ulkomaisilla ryhmillä on huumeiden maahantuonnissa iso merkitys, mutta niiden osuuksia Suomen huumausainekentässä on vaikea tarkkaan määritellä, koska kyse on piilorikollisuudesta.
Jotain voi ulkomaalaisten ryhmien osuudesta voi kuitenkin päätellä Markku Heinikarin esiin nostamasta esimerkistä.
– Helsingin järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnassa on ollut pitkiäkin aikoja, ettei ole kuulusteltu ketään Suomeksi, vaan pelkän tulkin välityksellä.
Ruotsissa rikollisjengit ovat olleet ongelma jo pitkään. Kuvituskuva.
Ruotsissa rikollisjengit ovat olleet ongelma jo pitkään. Kuvituskuva.

Ruotsissa rikollisjengit ovat olleet ongelma jo pitkään. Kuvituskuva. MOSTPHOTOS
Näin rikollisuutta torjutaan
Ruotsissa ongelmana on ollut, että ulkomaalaisväestöä on keskittynyt tietyille alueille, mikä on omalta osaltaan vauhdittanut huolestuttavaa kehitystä. Puhutaan lähiöjengeistä. Myös Suomessa on havaittu, että maahanmuuttajataustaisia on keskittynyt jonkin verran tietyille postinumeroalueille pääkaupunkisedulla. Onko tämä riski?
– Uskon, että Suomen viranomaiset ovat tunnistaneet tämän Ruotsin ongelman ja pyrkineet estämään, ettei vastaavaa tapahtuisi täällä, Sainio sanoo.
Heinikari kertoo, että Helsingissä järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnan kärkenä ovat nimenomaan törkeät huumausainerikokset. Huumausainekauppa on rikollisryhmien pääasiallinen toimeentulon lähde, josta tulevat isoimmat rahat. Huumekauppaa tutkimalla poliisi pystyy paljastamaan myös muuta törkeää rikollisuutta, kuten väkivaltarikollisuutta, ampuma-aserikoksia ja kiristyksiä.
– Jos ryhmät pääsevät vapaasti tekemään huumerikoksia, ne vahvistuvat ja rikastuvat, ja sitten voi olla äkkiä käsillä ongelmia, jotka liittyvät väkivaltaan.
– Pyrimme ottamaan kiinni keskeisiä rikollisvaikuttajia ja -ryhmiä, jotta mikään ryhmä ei pääse vahvistumaan liikaa.
Olisivatko Ruotsissa nähdyt jengien väkivaltaiset välienselvittelyt mahdollisia Suomessa?
– Se riski on olemassa, vaikka vielä sellaisia ei ole ollut nähtävissä. Riski pitää kuitenkin tunnistaa, se on mahdollista, sanoo Sainio ja jatkaa:
– Varhainen puuttuminen on ainoa keino estää tällaista kehitystä. Jos sitä katsotaan sivusta liian kauan, se (rikollisuus) pääsee leviämään ja vakiintumaan, puuttuminen käy aina vain vaikeammaksi.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 751

jad

Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 210
Pisti vähän silmään, että jutussa "teinipoika" mainittu kaksi kertaa ja "poika" eri muodoissa 18 kertaa. Ei jää kenellekään epäselväksi, että nyt on poika kyseessä eikä mies. Raukkeli. "Tekijästä" tai "vastaajasta" ei puhuttu, sen sijaan "tuomittu" mainittiin kaksi kertaa.

En näitä mitenkään yleensä tilastoi - piti vain laskea nyt, kun tuntui olevan tuota "poikaa" juttu täynnä.
Tuntuu kyllä välillä näillä toimittelijoilla olevan vaikeuksia näiden nimitysten kanssa. Alkuvuodesta Tampereen Haapalinnan henkirikoksesta uutisoitaessa (16v tekijä, ei mamu) Aamulehden n. 170 sanan mittaisessa jutussa mainittiin tekijä pojaksi kolme kertaa, nuoreksi mieheksi kaksi kertaa, mieheksi kerran, nuorukaiseksi kerran ja vastaajaksi kerran. Hymyilytti tuota lukiessa senveran, että oli pakko pistää talteen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 065
Hienoa että hovioikeus ymmärsi Alia joka ei ymmärtänyt yrittäneensä raiskata.

Vastaanottokeskuksen työntekijään rakastunut mies ei hovioikeuden mukaan välttämättä ymmärtänyt syyllistyvänsä seksuaaliseen ahdisteluun.

 
Liittynyt
24.09.2020
Viestejä
1 244
Hienoa että hovioikeus ymmärsi Alia joka ei ymmärtänyt yrittäneensä raiskata.

Vastaanottokeskuksen työntekijään rakastunut mies ei hovioikeuden mukaan välttämättä ymmärtänyt syyllistyvänsä seksuaaliseen ahdisteluun.

Tässä on varmasti nyt suomen suvaitsevaisto twitterissä tukalan paikan edessä kun valittavana on turvapaikanhakijan oikeudet ja hovioikeuden "nainen kerjäsi sitä" perustelut. Varmaan helpointa vain vaieta kuoliaaksi koko tapaus :rofl2:
 

?..

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.04.2018
Viestejä
3 125
Hienoa että hovioikeus ymmärsi Alia joka ei ymmärtänyt yrittäneensä raiskata.

Vastaanottokeskuksen työntekijään rakastunut mies ei hovioikeuden mukaan välttämättä ymmärtänyt syyllistyvänsä seksuaaliseen ahdisteluun.

Väliäkö tuolla, kun koko alkuperäinenkin tuomio oli vitsi eli vuosi ja yksi kuukausi ehdollista. Nyt selvisi vuodella ehdollista.
 
Liittynyt
07.07.2017
Viestejä
2 459
Hienoa että hovioikeus ymmärsi Alia joka ei ymmärtänyt yrittäneensä raiskata.

Vastaanottokeskuksen työntekijään rakastunut mies ei hovioikeuden mukaan välttämättä ymmärtänyt syyllistyvänsä seksuaaliseen ahdisteluun.

Olisi hyvä tietää missä vaiheessa olisi syytä ymmärtää, että touhu ei suju ihan täydessä yhteisymmärryksessä, jos tämä ei riitä: "Nainen tappeli vastaan kaikin voimin. Ali sai kuitenkin painettua naisen patjaa vasten. Hän riisui omat housunsa ja yritti väkisin tunkeutua naiseen. Noin kymmenen minuutin kamppailun jälkeen Ali kuitenkin lopetti ja pyysi jälleen anteeksi."

Aika legendaarista kuitenkin että "naisen oma käytös saattoi vaikuttaa tapahtuneeseen".
 

?..

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.04.2018
Viestejä
3 125
Olisi hyvä tietää missä vaiheessa olisi syytä ymmärtää, että touhu ei suju ihan täydessä yhteisymmärryksessä, jos tämä ei riitä: "Nainen tappeli vastaan kaikin voimin. Ali sai kuitenkin painettua naisen patjaa vasten. Hän riisui omat housunsa ja yritti väkisin tunkeutua naiseen. Noin kymmenen minuutin kamppailun jälkeen Ali kuitenkin lopetti ja pyysi jälleen anteeksi."

Aika legendaarista kuitenkin että "naisen oma käytös saattoi vaikuttaa tapahtuneeseen".
No se nainenhan antoi miehen nukkua sohvalla kämpässä tuon jälkeen. Ja tuota ennenkin tapaillut miestä, vaikka ahdistelua oli ollut. Vaikea ymmärtää naisen toimintaa. Joko heillä oli ollut suhde tai sitten nainen vain erittäin sinisilmäinen tyhmä.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
1 221
No se nainenhan antoi miehen nukkua sohvalla kämpässä tuon jälkeen. Ja tuota ennenkin tapaillut miestä, vaikka ahdistelua oli ollut. Vaikea ymmärtää naisen toimintaa. Joko heillä oli ollut suhde tai sitten nainen vain erittäin sinisilmäinen tyhmä.
Nainenhan voi muuttaa mielensä, joskus myös takautuvasti. Mutta olisiko sitten kantasuomalaisellakin joskus vaikeuksia ymmärtää naista, voiko jatkossa siis vedota ettei ymmärtänyt. Esim. "voisitko lähteä pois", sehän voi olla ihan vain vilpitön kysymys, johon vastauksena kyllä tai ei ovat molemmat ihan oikeita vastauksia.
 
Liittynyt
09.10.2020
Viestejä
1 381
Hienoa että hovioikeus ymmärsi Alia joka ei ymmärtänyt yrittäneensä raiskata.

Vastaanottokeskuksen työntekijään rakastunut mies ei hovioikeuden mukaan välttämättä ymmärtänyt syyllistyvänsä seksuaaliseen ahdisteluun.

Siis mitenhän ei välttämättä ymmärtänyt?

"Nainen tappeli vastaan kaikin voimin. Ali sai kuitenkin painettua naisen patjaa vasten. Hän riisui omat housunsa ja yritti väkisin tunkeutua naiseen. Noin kymmenen minuutin kamppailun jälkeen Ali kuitenkin lopetti ja pyysi jälleen anteeksi."

Kyllä siinä saa jo pikkusen käyttää voimaa ja varmaan luulisi että mielessä kävisi jotain.
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 561
Kyllähän ne ymmärtää hyvinkin. Impulsiivisuus vaan lisääntyy kun järki ei pakota liikaa päässä.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 218
Tämä irakilaistaustainen on kaveri asunut Suomessa lapsesta lähtien, mutta kulttuuri on näköjään säilynyt.

TURUN HOVIOIKEUS on tuominnut 30-vuotiaan miehen ihmiskaupasta, törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä ehdottomaan vankeustuomioon.

Kyseessä on Suomessa poikkeuksellinen rikosasia, jota käsiteltiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa keväällä 2019.


Irakilaistaustaisen miehen epäiltiin menneen naimisiin Irakista Suomeen tulleen 14-vuotiaan tytön kanssa, mutta Varsinais-Suomen käräjäoikeuden mukaan uhrin iästä ei saatu selkoa, eikä vastaajan katsottu tienneen mahdollisesta alaikäisyydestä. Syytteet kaatuivat yhtä pahoinpitelyä lukuun ottamatta.


Sekä syyttäjä että asianomistaja valittivat tuomiosta hovioikeuteen. Käsittely käytiin suljetuin ovin.


30-VUOTIAS mies on syntyjään Irakista, mutta on asunut Suomessa lapsesta lähtien. Hänellä on Suomen ja Irakin kansalaisuudet.

Mies ja rikosjutun asianomistajana oleva tyttö menivät naimisiin Irakissa vuonna 2014. Tytölle maksettiin islamilaisen kulttuurin mukainen mahr eli myötäjäiset. Epäily ihmiskaupasta perustuu IS:n tietojen mukaan ainakin osin tämän myötäjäisrahan maksamiseen.


Mies palasi vihkimisen jälkeen Suomeen. Tyttö matkusti ensin Turkkiin, jossa hän anoi Suomen suurlähetystöstä oleskelulupaa. Hän esitti Irakin passin, jonka mukaan hän oli 19-vuotias.


Saatuaan oleskeluluvan tyttö tuli Suomeen. Maistraatti kirjasi avioliiton väestötietojärjestelmään ja myönsi tytölle suomalaisen henkilötunnuksen, jossa syntymäaika oli merkitty passin mukaiseksi.


Avioliitto ei kestänyt kauaa. Alle kolmen kuukauden yhteisasumisen jälkeen tyttö muutti toiseen kaupunkiin ja haki avioeroa.


Tämän jälkeen tyttö synnytti poikalapsen. Pojan huoltajuudesta on riidelty käräjillä asti.


TYTTÖ TEKI miehestä myös rikosilmoituksen. Syyttäjä ei kuitenkaan löytänyt näyttöä väitetystä pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta, joten syytteitä ei tuolloin nostettu.

Uusi rikostutkinta alkoi, kun Irakista ilmaantui tytölle toinen passi. Sukulaisten lähettämän passin mukaan hän ei olisikaan ollut naimisiin mennessään 19-vuotias, kuten oli luultu, vaan vain 14-vuotias. Heräsi epäily, että ensimmäinen passi olikin väärennetty. Passien aitoutta on pyritty selvittämään Irakin viranomaisilta.


HOVIOIKEUS katsoi todistelulla tulleen näytetyksi, että asianomistaja oli ollut avioituessaan 13-vuotias ja Suomeen tullessaan 14-vuotias ja ettei vastaaja ollut voinut erehtyä pitämään asianomistajaa täysi-ikäisenä.

Keskeisenä asiakirjatodisteluna asianomistajan iästä oli oikeuslääketieteellinen arviointi, jonka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos teki asianomistajan hampaistosta ja kädestä otettujen röntgenkuvien ja vertailuaineiston perusteella.


Hovioikeuden mukaan oikeuspsykologiset arviot tukivat asianomistajan kertomuksen luotettavuutta.


Vastaaja tuomittiin neljän vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänet tuomittiin korvaamaan asianomistajalle kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 5 000 euroa ja kärsimyksestä 25 000 euroa.

Oikeudenkäyntiasiakirjat, asianomistajan henkilöllisyys ja hovioikeuden ratkaisu lopputulosta lukuun ottamatta määrättiin salassa pidettäviksi.

 

Eksuu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.04.2018
Viestejä
2 343
Tämä irakilaistaustainen on kaveri asunut Suomessa lapsesta lähtien, mutta kulttuuri on näköjään säilynyt.

TURUN HOVIOIKEUS on tuominnut 30-vuotiaan miehen ihmiskaupasta, törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä ehdottomaan vankeustuomioon.

Kyseessä on Suomessa poikkeuksellinen rikosasia, jota käsiteltiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa keväällä 2019.


Irakilaistaustaisen miehen epäiltiin menneen naimisiin Irakista Suomeen tulleen 14-vuotiaan tytön kanssa, mutta Varsinais-Suomen käräjäoikeuden mukaan uhrin iästä ei saatu selkoa, eikä vastaajan katsottu tienneen mahdollisesta alaikäisyydestä. Syytteet kaatuivat yhtä pahoinpitelyä lukuun ottamatta.


Sekä syyttäjä että asianomistaja valittivat tuomiosta hovioikeuteen. Käsittely käytiin suljetuin ovin.


30-VUOTIAS mies on syntyjään Irakista, mutta on asunut Suomessa lapsesta lähtien. Hänellä on Suomen ja Irakin kansalaisuudet.

Mies ja rikosjutun asianomistajana oleva tyttö menivät naimisiin Irakissa vuonna 2014. Tytölle maksettiin islamilaisen kulttuurin mukainen mahr eli myötäjäiset. Epäily ihmiskaupasta perustuu IS:n tietojen mukaan ainakin osin tämän myötäjäisrahan maksamiseen.


Mies palasi vihkimisen jälkeen Suomeen. Tyttö matkusti ensin Turkkiin, jossa hän anoi Suomen suurlähetystöstä oleskelulupaa. Hän esitti Irakin passin, jonka mukaan hän oli 19-vuotias.


Saatuaan oleskeluluvan tyttö tuli Suomeen. Maistraatti kirjasi avioliiton väestötietojärjestelmään ja myönsi tytölle suomalaisen henkilötunnuksen, jossa syntymäaika oli merkitty passin mukaiseksi.


Avioliitto ei kestänyt kauaa. Alle kolmen kuukauden yhteisasumisen jälkeen tyttö muutti toiseen kaupunkiin ja haki avioeroa.


Tämän jälkeen tyttö synnytti poikalapsen. Pojan huoltajuudesta on riidelty käräjillä asti.


TYTTÖ TEKI miehestä myös rikosilmoituksen. Syyttäjä ei kuitenkaan löytänyt näyttöä väitetystä pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta, joten syytteitä ei tuolloin nostettu.

Uusi rikostutkinta alkoi, kun Irakista ilmaantui tytölle toinen passi. Sukulaisten lähettämän passin mukaan hän ei olisikaan ollut naimisiin mennessään 19-vuotias, kuten oli luultu, vaan vain 14-vuotias. Heräsi epäily, että ensimmäinen passi olikin väärennetty. Passien aitoutta on pyritty selvittämään Irakin viranomaisilta.


HOVIOIKEUS katsoi todistelulla tulleen näytetyksi, että asianomistaja oli ollut avioituessaan 13-vuotias ja Suomeen tullessaan 14-vuotias ja ettei vastaaja ollut voinut erehtyä pitämään asianomistajaa täysi-ikäisenä.

Keskeisenä asiakirjatodisteluna asianomistajan iästä oli oikeuslääketieteellinen arviointi, jonka Terveyden ja hyvinvoinnin laitos teki asianomistajan hampaistosta ja kädestä otettujen röntgenkuvien ja vertailuaineiston perusteella.


Hovioikeuden mukaan oikeuspsykologiset arviot tukivat asianomistajan kertomuksen luotettavuutta.


Vastaaja tuomittiin neljän vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänet tuomittiin korvaamaan asianomistajalle kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 5 000 euroa ja kärsimyksestä 25 000 euroa.

Oikeudenkäyntiasiakirjat, asianomistajan henkilöllisyys ja hovioikeuden ratkaisu lopputulosta lukuun ottamatta määrättiin salassa pidettäviksi.

Ja tässä voidaan taas miettiä miksi kotiuttaminen on vaikeaa eikä todellisuudessa toimi. Samasta syystä romanit eivät vieläkään kunnolla sopeudu. Ne vanhat tavat periytyvät todella tehokkaasti.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 065
Ja tässä voidaan taas miettiä miksi kotiuttaminen on vaikeaa eikä todellisuudessa toimi. Samasta syystä romanit eivät vieläkään kunnolla sopeudu. Ne vanhat tavat periytyvät todella tehokkaasti.
Sekä se että lähes kaikki tänne tulevat poikkeuksetta valehtelevat ikänsä. Suuntaan tai toiseen. Mies yleensä on 16 (30) . Lisäksi ymmärrättömyys (tyhmyys) on olennainen osa kulttuuria. Mutta ei se haittaa koska me tienataan tällä.

Puolustukseksi täytyy sanoa että tunnen muutaman todella hyvin kotoutuneen tyypin, osaavat kielen ja ovat työelämässä. Fiksuja muutenkin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.07.2019
Viestejä
2 537
”Helsingin seudulla elävät naiset kertovat monimutkaisista tavoista ehkäistä jatkuvaa ahdistelua.”

”Ahdistelu on niin tavallista, että moni nainen ei edes ajattele niitä lukuisia varotoimia, joita tekee päivittäin estääkseen ahdistavat kohtaamiset. HS:n kyselyssä naiset kertovat häirinnän pelossa muun muassa välttelevänsä baareja, hameita ja vastaan käveleviä miesporukoita.”


Voisiko palstalla päivystävät Vihreiden ja Kokoomuksen kannattajat tulla kertomaan mielipiteenne? Nämä kaksi puoluettahan ovat pitäneet Helsingissä valtaa niin kauan kun Suomessa on ollut koneinsinööriongelma.

 

Timo 2

Tukijäsen
Liittynyt
11.02.2018
Viestejä
11 791
”Helsingin seudulla elävät naiset kertovat monimutkaisista tavoista ehkäistä jatkuvaa ahdistelua.”

”Ahdistelu on niin tavallista, että moni nainen ei edes ajattele niitä lukuisia varotoimia, joita tekee päivittäin estääkseen ahdistavat kohtaamiset. HS:n kyselyssä naiset kertovat häirinnän pelossa muun muassa välttelevänsä baareja, hameita ja vastaan käveleviä miesporukoita.”


Voisiko palstalla päivystävät Vihreiden ja Kokoomuksen kannattajat tulla kertomaan mielipiteenne? Nämä kaksi puoluettahan ovat pitäneet Helsingissä valtaa niin kauan kun Suomessa on ollut koneinsinööriongelma.

Jospa @Jan11 voisi kertoa miten tähän on jouduttu. Ja etenkin miksi tätä esiintyy helsingin seudulla, mutta muualla suomessa naiset saavat kulkea paremmin rauhassa.

Tilastot vähän niinkuin vihjaa että ongelma ei ole kantasuomalaisissa, vaan jossain muualla, mutta sulla varmaan on parempi selitys asialle.
 

ollyz

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
592
Jospa @Jan11 voisi kertoa miten tähän on jouduttu. Ja etenkin miksi tätä esiintyy helsingin seudulla, mutta muualla suomessa naiset saavat kulkea paremmin rauhassa.

Tilastot vähän niinkuin vihjaa että ongelma ei ole kantasuomalaisissa, vaan jossain muualla, mutta sulla varmaan on parempi selitys asialle.
Tanskassa hyvä malli, maahantulijat palautetaan kotiseuiduilleen. Keppostelijat ensin. Turha valittaa että paha paikka, jos sieiltä lapsimorsiamen pystyy hakemaan, raiskaamaan ja pahoinpitelemään. Varmaan Kela korvasi lennot.
 

ollyz

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
592
Tanskassa hyvä malli, maahantulijat palautetaan kotiseuiduilleen. Keppostelijat ensin. Turha valittaa että paha paikka, jos sieiltä lapsimorsiamen pystyy hakemaan, raiskaamaan ja pahoinpitelemään. Varmaan Kela korvasi lennot.
Ongelmana on toki se, että loiset eivät halua joutua asevoimiin. Jos Suomi olisi oikeusvaltio, niin koko konkkarankka laivalla Ranskan Muukalaislegioonaan! Siellä on ylläpito, reipasta liikuntaa ja kielikurssi!
 

”diginatiivi”

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
994
Muukalaislegioona on muuttunut historian saatossa, eikä ne ota sinne ihan ketätahansa. Juurikaan enenmpää en osaa asiasta sanoa.
Eiköhän tuo ollut vitsinä heitetty. Sinne on tosiaan älykkyystestikin nykyään ja vuosikymmeniäkin sitten oli tiukat pääsyvaatimukset pojat kertoivat.



Sinne vaan jos elämä tuntuu jumahtaneen paikoilleen.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 751
”Helsingin seudulla elävät naiset kertovat monimutkaisista tavoista ehkäistä jatkuvaa ahdistelua.”

”Ahdistelu on niin tavallista, että moni nainen ei edes ajattele niitä lukuisia varotoimia, joita tekee päivittäin estääkseen ahdistavat kohtaamiset. HS:n kyselyssä naiset kertovat häirinnän pelossa muun muassa välttelevänsä baareja, hameita ja vastaan käveleviä miesporukoita.”
Tämä aika selvä merkki, jostain mitä en viitsi ääneen sanoa, ettei tule vihapuhetta. Mutta jokainen voi kuvitella, mitä porukkaa laahustaa noin yleensä porukoissa, satunnaisia tapauksia enemmän.
Mielenkiintoista, ettei Hesari anna kommentoida kirjoitusta. Miksiköhän. "Vihapuheen" pelossako? Jos niin miksi, ettei vain olisi aihetta?

Ja kyllä. Kantasuomalaisetkin perseilevät.
(Tuliko nyt vihapuhetta kantasuomalaisia kohtaan? Tuskin, valkoistahan saa mätkiä mennen tullen. Se on valkoisen osa, kääntää poskea, jos toiseen alkaa koskea.)
 

Eksuu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.04.2018
Viestejä
2 343
Kumma kyllä naiset silti äänestävät vihreitä ja vasemmistopuolueita. Voiko tästä päätellä, että pohjimmiltaan naiset nauttivat ahdistelun kautta saamastaan huomiosta? Ei tässä kovin mitään järkevää selitystä muuten tule mieleen.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
888
Kumma kyllä naiset silti äänestävät vihreitä ja vasemmistopuolueita. Voiko tästä päätellä, että pohjimmiltaan naiset nauttivat ahdistelun kautta saamastaan huomiosta? Ei tässä kovin mitään järkevää selitystä muuten tule mieleen.
Sen mitä naisia tunnen omassa tuttavapiirssä, niin heistä selvästi suurin osa on mamutusta vastaan, mutta he ovat hiljaa aiheesta. Ehkä äänestävät salaa persuja, mutta julkisesti eivät asiasta saarnaa, varmaankin juuri sen rasismivihapuheen pelossa.

Ja syystäkin, koska tiedän myös kuinka paljon on pro-monikulttuuri vihervasuri naisia, jotka eivät tosiaankaan ole hiljaa poliittisesta mieltymyksestään ja saarnaavat siitä mielellään ja toitottavat unelmaansa facet ja twitterit täynnä, puhumattakaan työpaikalla kahvipöytäkeskusteluista. Näitä ihmisiä vastaan ei halua asettua, koska ovat heti sotajalalla.
 
Liittynyt
17.06.2019
Viestejä
122
Huomautus - Pelkkien kuvien, videoiden ja uutislinkkien postaaminen ei ole keskustelua. Käytä kuvia, videoita ja linkkejä ainoastaan tukemaan asiaasi ja avaa niiden sisältö oleellisilta osin muille keskustelijoille.
Alaikäiset vähän nujakoivat Helsingissä.


Juuri nyt: Poliisi epäilee alaikäisiä taposta: 24-vuotias kuoli Helsingin päärautatieasemalla maanantai-iltana

Kaupunki|Rikosepäillyt
Poliisi epäilee alaikäisiä taposta: 24-vuotias kuoli Helsingin päärautatieasemalla maanantai-iltana
24-vuotias uhri kuoli puukotuksen jälkeen.
Saara Aholainen HS
11:22
Poliisi on aloittanut esitutkinnan taposta, josta epäillään alaikäisiä henkilöitä, tiedottaa Helsingin poliisilaitos.
Epäilty henkirikos tapahtui maanantai-iltana noin puoli yhdeksän aikaan Helsingin päärautatieasemalla. Päärautatieasemalla oli tappelu, jossa puukotettiin yhtä henkilöä. Tappeluun osallistui kymmenen pääosin ulkomaalaistaustaista henkilöä. - -
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
931
Tästä ei varmaan/toivottavasti tule Kaivopuisto osa 2, eli ulkomaalaistaustaisten lynkkausjoukko tappaa jälleen ihmisen ilman että ketään joutuu vastuuseen, koska tuolla alueella on niin paljon valvontakameroita.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
634
Tästä ei varmaan/toivottavasti tule Kaivopuisto osa 2, eli ulkomaalaistaustaisten lynkkausjoukko tappaa jälleen ihmisen ilman että ketään joutuu vastuuseen, koska tuolla alueella on niin paljon valvontakameroita.
Tuskin nuo valvontakamerat tunnistamisessa paljoa auttaa. Veikkaanpa että julkisuuteen päässeissä kuvissa pärstä on taas pikselöit sillain sopivasti. Ja lehdessä lukee vain tuntomerkit, että Keltainen huppari, mustat kiharat hiukset, ruskeat silmät ja valkoiset kämmenet.
 

?..

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.04.2018
Viestejä
3 125
Tuskin nuoontakamerat tunnistamisessa paljoa auttaa. Veikkaanpa että julkisuuteen päässeissä kuvissa pärstä on taas pikselöit sillain sopivasti. Ja lehdessä lukee vain tuntomerkit, että Keltainen huppari, mustat kiharat hiukset, ruskeat silmät ja valkoiset kämmenet.
Ja puolen vuoden päästä, kun vihjeitä ei huonoilla tubtomerkeillä saatu, julkaistaan pixelöyty kuva jossa pilkahdus ruskeaa ihoa. Tunnistusta vaikeuttaa tottakai myös maskit, joidenka taakse nämä tappajat piiloutuvat.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 751
Totta kai on selvää, ettei maahanmuuttotaustaiset joudu vastuuseen, muu olisi rasismia. Ja jos ovat vielä alaikäisiä, tietävät että saavat perseillä todella vapaasti 15 ikävuoteen asti, senkin jälkeen todella huono tuuri, jos joutuu vastuuseen. BLM jne. Syytän sinua rasistiksi, jos uskallat puuttua ääliöintiini.

Tuosta pukeutumisesta. Naapurin alaikäinen jannu nyt kelien lämmettyäkin aina mustassa hupparissa pää peitossa. Ei noita tunnista toisistaan hämärissä turvakameroiden kuvissa, varustautuvat juurikin siten. Maskeja eivät kyllä irakilaiset/kurdit yksinkertaisesti käytä, ellei pakko, joten periaatteessa voisi tunnistaa, ellei pää olisi siellä hupparin perukoilla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
256
Onko rasistista tulkita tuota uutista niin , että "joukkotappeluun" osallistui 9 kikkarapäätä, ja yksi valkoihoinen, joka sitten ihan sattumalta sai puukosta?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
931
Jos tästäkään taposta ei ketään joudu tuomiolle niin alkaa varmaan Soldiers of Odinille olla taas tilausta. Suomen väkivaltarikostuomiot ovat iso vitsi jo valmiiksi, mutta jos ei tule mitään seuraamuksia niin motivoi varmasti käyttämään puukkoa vieläkin herkemmin.
 
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
384
Kun alaikäinen tappaa toisen ihmisen, saa tappaja ensin kolmasosa-alennuksen alaikäisyyden puolesta ja siitä vielä kaksi kolmasosaa alennusta kun on alle 21 vuotias. Ihmishengen hinta on tässäkin tapauksessa korkeintaan kaksi vuotta vankeutta, todennäköisesti alle. Taposta tulee yleensä 8-9v tuomio mistä alennukset lasketaan.
 
  • Tykkää
Reactions: MkH
Liittynyt
18.12.2017
Viestejä
190
Jäämme odottamaan Taposen lausuntoa tuosta steissin tapahtumasta. Todennäköisesti hänen mukaansa mitään ryhmiä ei ole ja, vaikka nyt olisikin, niin resurssit on sidottu vihapuheen ehkäisyyn. Sitten Ohisalo voi antaa lausunnon, jossa symppaa tekijöitä: ”luksusmerkkituotteiden vähyydetä johtuva sosiaalisen arvostuksen puute saattaa nämä onnettomat lapset oireilemaan voimakkaasti, yhteiskunnan ja liian pienen kelahynän vika.”

Ylläripyllärinä voi olla vielä se, että puukotettu lausui kesken pahoinpitelyn jotain harkitsematonta ja siitä pamahtaa vihapuhesyyte!
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
888

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 876
Lähi-itäkeskus alkaa olemaan maahanmuuttajien hallussa.

Suutari lopettaa liikkeensä Itäkeskuksen nuhruisella kauppakäytävällä – "Joitain ihmisiä pelottaa tulla tänne, täällä on paljon miessakkeja"
– Joitain ihmisiä pelottaa tulla tänne. Täällä on paljon miessakkeja. Tallinnanaukiolla käydään avointa huumekauppaa ja siellä on ihmisiä pillereissään. Itä-Helsingissä asiakaskunta on muuttunut muutenkin vahvasti.

Yrittäjän mukaan osa ihmisistä on alkanut karttaa Hansasiltaa.

– Tämä alkaa olla hyvin kansainvälistä aluetta. Osa asiakkaista ei enää hakeudu tänne.

Strandbergin mukaan kyse on koko Itäkeskuksen alueesta.
– Kauppiaat ovat ahkeria, mutta tänne ei enää hakeudu kantasuomalaisia yrittäjiä. Myös asiakaskunta alkaa olla mitä on. Ihmisillä ei ole maksukykyä. Kaikki ongelmat eivät todellakaan ole mitään maahanmuuttoa.

Yli puolet Hansasillan yrittäjistä on maahanmuuttajataustaisia. Strandberg on ehtinyt vuosien aikana ystävystyä monen naapuriyrittäjän kanssa.
 

”diginatiivi”

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
994
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 494
Viestejä
4 164 209
Jäsenet
70 416
Uusin jäsen
giantaxe

Hinta.fi

Ylös Bottom