• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Keskustelua Suomen maahanmuutosta, maahanmuuttopolitiikasta ja niihin liittyvistä ilmiöistä (KR 2.0)

Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
1 287

Poliisi tiedottaa tutkivansa Turussa kadonneen 18-vuotiaan naisen tapausta muun muassa törkeävapaudenriistona.

Poliisin mukaan se ei esitutkinnan tässä vaiheessa tässä vaiheessa kerro asian yksityiskohdista tarkemmin eikä ota kantaa muihin mahdollisiin rikosnimikkeisiin.

Asiasta tiedotetaan tarvittaessa myöhemmin lisää esitutkinnan edetessä. Poliisi tiedotti 11. marraskuuta, että nainen on löytynyt ja voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Poliisi ei kuitenkaan tutkinnallisista syistä halunnut silloin kommentoida tarkemmin tapauksen taustoja.
 
Liittynyt
18.11.2016
Viestejä
1 609
Maahanmuuton vastustajat ovat vetäneet lokaan maamme rakentajista käytetyn kunnianimen.

Tässä hyvä threadi termistä kunniakansalainen, ennen mamuttajien paskaamista termin päälle:
Syytät vähä vääriä ihmisiä nyt. Ilman afrikkalaista ja lähi-itäläistä maahanmuuttoa ei olisi myöskään maahanmuuton vastustajia, joten tuota termiä ei olisi koskaan paskottu ilman tuota maahanmuuttoa. Ongelma ei ole siis maahanmuuton vastustajat vaan maahanmuutto afrikasta ja lähi-idästä, joka aiheuttaa maahanmuuton vastustusta.
 
Liittynyt
20.07.2019
Viestejä
2 570
Mitä hittoa minä taasen luin. ”Yhteisöjen johtajien hyväksyntä” tarvitaan että henkilö voi käydä koronatestissä, ja nyt ollaan siis Suomessa. :facepalm:

Tässä taasen sitä joidenkin kaipaamaa monikulttuuria ja erilaisuutta, hyöty Suomelle ja suomalaisille on taasen mikä tuostakin ilmiöstä?
Varmaan noissa piireissä tarvitaan kyläpäällikön lupa myös maskien pitämiseen.

Kävin äsken kaupassa ja 95% kantasuomalaisista sekä aasialaisen näköisistä maski naamalla. Kaupassa nähdyillä Afrikka / Lähi-itä -taustaisilla ei oikeastaan kenelläkään maskia. Rikkaahkolla alueella asuva tuttuni kommentoi, ettei viitsi enää asioida lähi-liiterissään, koska henkilökuntaa lukuunottamatta vain aniharvalla on maskit.

Mutta näinhän se sopeutuminen näyttää käytännössä toteutuvan: suomalaisen yhteiskunnan käyttäytymistavat ja normit eivät kosketa.
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
116
Onnea Vaasa!

Vaasan suomenkielisessä perusopetuksessa aloitetaan islamin uskonnon opetus ensi viikosta (viikko 48) alkaen.

Vaasan kaupungin tiedotteen mukaan opetus aloitetaan niille oppilaille, joille tämä vastaa oppilaan saaman kasvatuksen ja kulttuuritaustan perusteella hänen uskonnollista katsomustaan tai jotka kuuluvat kyseiseen uskonnolliseen yhdyskuntaan. Opetusta annetaan huoltajien erillisestä pyynnöstä.

Islamin opetukselle peruskouluissa on ollut Vaasassa kysyntää. Lain mukaan oman uskonnon opetusta tulee järjestää, mikäli on vähintään kolmelle oppilasta, jotka eivät osallistu evankelis-luterilaiseen tai ortodoksiseen uskonnonopetukseen.

– Yhdeksän oppilaan huoltajilta on tullut syys-lokakuun aikana pyyntö järjestää islamin uskonnon opetusta Vaasan perusopetuksessa, kertoo aluerehtori Johanna Olsson tiedotteessa.

Opetus tapahtuu suomen kielellä ja noudattaa valtakunnallisia opetussuunnitelman perusteita islamin uskonnon opetuksesta. Opetus järjestetään Isolahden koululla, ja siihen on mahdollista ilmoittautua oman koulun rehtorin kautta.


Mitähän tästäkin vielä tulee? Kuka määrittelee mitä ISlamin suuntaa opetetaan, mitä sitten tehdään kun vanhempien/osan vanhemmista mielestä koulussa opetettava ISlam on väärää eikä edusta sitä omaa oikeaa ISlamia?
Mutta joo, mielestäni jos tuota paskaa on opettava niin sitten mieluiten koulussa ja Suomen kielellä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
09.10.2020
Viestejä
1 381
Poliisit ei yleensä kommentoi jos on lähi-idän tekijä.

Mut joo, ei tollasta sais tapahtuu, ikinä. Kuka suomalainen edes teräaseella käyttäisi väkivaltaa naiseen? Ei varmaankaan lähes moni ja äänestä PS.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
566
Rasismia on näemmä myös se, että Helsingissä koronatartunnoista kolmasosa on maahanmuuttajataustaisilla. Olisiko syytä miettiä toimivia keinoja estää täysin vajakkien pääsy maahan? Yusuf on hyvä ja rakentaa Eiraan 500 neliön talon vaikka sossutuilla. Toisaalta sekin olisi liian pieni, eikä estäisi tartuntoja, joten ehkä pitäisi harventaa kantaa.

 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Rasismia on näemmä myös se, että Helsingissä koronatartunnoista kolmasosa on maahanmuuttajataustaisilla. Olisiko syytä miettiä toimivia keinoja estää täysin vajakkien pääsy maahan? Yusuf on hyvä ja rakentaa Eiraan 500 neliön talon vaikka sossutuilla. Toisaalta sekin olisi liian pieni, eikä estäisi tartuntoja, joten ehkä pitäisi harventaa kantaa.

Hesarissakin oli samaa cuck-ulinaa viikko pari sitten ja kaikenlaisia salaliittoteorioita kuinka lääkärit antavat väärärotuisille huonompaa palvelua ympäri Eurooppaa yms. :lol:

Eiköhän se ole aika selvä että ero on siinä että kantaväestö ja muut sivistyneet kansat noudattaa sääntöjä, käyttää järkeä ja kuuntelee tiedotusta viruksesta vrt. itä-helsingin jengi joka kuuntelee vain imaamia, pyörii ostareiden nurkilla jatkuvasti läähättämässä 20-30 hengen jengeissä ja joiden hygieniakäsitys on tasoa kaivellaan persettä paljaalla kädellä ja sitten räplätään naamaa.
 
Liittynyt
03.05.2017
Viestejä
136
Ongelma on lapsiköyhyys , sillä selvä
Kyllä. Allaolevan kaltaiset tulokset johtuvat ilmeisesti vain siitä, että kaikki kantasuomalaiset ovat varakkaita joten ulkomaalaistaustaiset ovat väkivaltatilastoissa yliedustettuina.
Kuva on muuten samasta tutkimuksesta mihin uutisessa viitataan, mutta toimittajalla unohtunut jutussa käsitellä.
Capture.JPG
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 134
Hassan vain yritti saada kontaktia suomalaisiin. Ei saa tuomita kun ei ymmärretä.

Hassan Omar Ahmed pahoinpiteli ihmisiä nyrkkiraudalla kontulalaisessa ravintolassa. Näitä uhreja ei koskaan tavoitettu.


Tapahtuvat saivat alkunsa, kun uhriksi joutunut mies saapui soluasuntoonsa illalla hieman ennen kello yhdeksää. Kämppäkaverinsa oli jo ovella odottamassa uhria, joka paineli omaan huoneeseensa ja laittoi oven kiinni. Hetken kuluttua hänen kämppäkaverinsa koputti voimalla oveen.

Tästä seurasi silmittömän väkivallan sarja, jossa mies kaatoi ensin huoneessa olleen jääkaapin, heitti valokuvia lattialle ja repi hyllyn seinästä. Tämän jälkeen pahoinpitelijä löi uhria kasvoihin nyrkkiraudalla ja lähti raahaamaan miestä rapputasanteelta ulos.

Talon pihalla väkivalta jatkui jopa päähän kohdistuneilla potkuilla, vaikka mies makasi jo maassa.

Välillä nyrkkiraudan kanssa liikkeellä ollut mies kävi hakemaassa soluasunnostaan aseen ja palasi uudestaan sen kanssa pihalle. Tässä vaiheessa tapahtumilla oli jo useita silminnäkijöitä, jotka yrittivät huutamalla puuttua asiaan ja soittivat hätäkeskukseen.

Pahoinpitelyn tiimellyksessä mies osoitti naapurissa asuvaa miestä aseella ja uhkasi ikkunaan tullutta naisasukasta.


 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
1 224
Väliin komiikkaa, eli nykyisin Vihreiden kansanedustajana toimivan henkilön ajatuksia 80-luvulta
 
Liittynyt
17.07.2018
Viestejä
1 444
Tällaista on ”koronan ytimessä” Helsingissä – Robla, 56, kertoo mikä saa ihmisten pariin joka päivä

Robla osoittautuu mieheksi, jolla on näkemyksiä. Ikääkin on kunnioitettavat 56 vuotta. Roblan mielestä yksinäisyys on syy, miksi maahanmuuttajat tulevat Puhokseen ja käyvät moskeijassa.

– Suomalaiset pysyvät koronan vuoksi sisällä, eivät tapaa ihmisiä, me emme tee niin. Ei halua olla yksin, jos tuntuu, ettei ole toivoa.

– Minäkin tulen tänne joka päivä, vaikka joka päivä sanon itselleni, älä mene. Joka päivä yritän, ja aina lähden ulos.

– Emme pysty istumaan koko päivää sisällä. Tulee hulluksi.

Puhoksessa Robla kohtaa saman kohtalon matkalaisia.

– Katso ympärillesi, Afrikasta, Arabiasta, Turkista...

Katsomme ympärillemme. Hämärillä käytävillä seisoo kahden tai kolmen miehen ryhmiä juttelemassa. Tuttavia moikataan, vaihdetaan kuulumiset.

Humalaisia ei näy. Nuorisoakin vain vähän. Ilman koronaa tämä olisi kuin kansanterveyden oppikirjasta: paljon ja säännöllisiä inhimillisiä kontakteja, jotka pidentävät ikää, kuten suomenruotsalaisilla kuorolaulu.

Se vain, että korona on repinyt sen sivun siitä oppikirjasta.


Että sellaista, ei ihmekään että tartuntaluvut nousee tiettyjen etnisyyksien keskuudessa enemmän kun ei osata noudattaa yleisiä sääntöjä.
Liian hankalaa istua persiillään kotona ja olla menemättä moskeijaan tai ostarille. :facepalm:

Ja sitten jutun loppuun toimituksen oli pakko laittaa pari kehulausetta että aivan loistavaa toimintaahan tuo olisi normioloissa noilta ihmisiltä. :facepalm:
Mitä helvetin väliä sillä on miten normaalisti ollaan ja mitenkä kanssakäydään muiden ihmisten kanssa. Tilanne on nyt tämä mikä on, ja silloin ei turhaan sosialisoida muiden kanssa.
Ei tuon pitäisi olla liian vaikeaa kellekään ymmärtää.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Puhoksessakin pyörii ihan muuta toimintaa kuin pelkästää kavereidan kanssa seiniin nojailua ja jutustelua.

Romanialaisryhmä myi huumelääkkeitä Kalliossa ja Puhoksen ostoskeskuksen alueella – poliisi takavarikoi yli 200 000 "euron pilleriä"

Tämäkin Robla ja kumppanit voisivat käyttää voimavaransa kielenopiskeluun sekä työpaikan hakemiseen ja yrittää integroitua kansakuntaan.

Tässä se taas nähdään, että samankaltaiset liikkuvat keskenään ja odottaa, että kaikki tehdään heidän puolestaan. Mikäs siinä kun taikaseinästä saa rahaa tekemättä mitään.

Itse yritin työttömänä ollessa saada harkinnanvaraisesta toimeentulotuesta HSL:n kausilippua työpaikan saamista helpottamaan ja lasten päivähoitoon sekä kouluun viemistä ja hakemista varten. Ei herunut, mutta näille kultamunille sekin on itseisarvo.
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 939
Eipä ole puhoksen ostari ainoa hengauspaikka.


Triplan kolmannessa kerroksessa kauppakeskuksen penkkiä evästauon merkeissä kuluttavat Elias Hustamand, Lasana Ndow, Sarband Omar Rashed ja Enayat Farhaa. He ovat omien sanojensa mukaan epätietoisia uusista rajoituksista.

– Tässä me ollaan koko ajan oltu, porukka tuumaa yhteen ääneen.

Porukka on tullut penkille nimenomaan kuluttamaan aikaa, toisin sanoen hengailemaan. Ajanvietto kauppakeskuksessa ei porukan mukaan ole muuttunut: kauppakeskukseen tullaan ostoksille, tapaamaan ystäviä ja oleskelemaan.

– Ei kukaan ole tullut sanomaan, että tämä olisi jotenkin väärin, porukasta todetaan.

Paskaako yleisistä suosituksista.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Niin ja ainakin Helsinki ja Vantaa on kunnostautunut tiedottamisessa usealla eri kielellä.

Vantaan kaupunginjohtaja oli vielä viikko sitten perjantaina yhteydessä Vantaan imaameihin ja "rukoili", että he pitäytyisivät alle 20 hengen tilaisuuksissa.

Nämä rajoitukset ja suosituksethan eivät koske uskonnollisia tilaisuuksia, mikä hämmästyttää ainakin minua.

Näillä toimilla Helsinki ja Vantaa yrittävät vähentää maahanmuuttajayhteisöjen koronatartuntoja

– Minulla oli perjantaina erittäin rakentava tapaaminen maahanmuuttajajärjestöjen johdon kanssa. He lupasivat soittaa omille jäsenilleen ja jakavat myös maskeja.

Viljanen tapasi maanantaina myös Vantaalla toimivien uskonnollisten yhteisöjen johtaja.

– Meillä on nyt voimassa Avin määräys, että tapahtuman suuruus saa olla enintään 20 henkeä, mutta se ei koske uskonnollisia yhteisöjä. Pyysin kuitenkin uskonnollisia yhteisöjä mukaan näihin tiukempiin toimiin, ja sen seurauksensa esimerkiksi moskeijoihin ei jatkossa oteta enempää kuin 20 henkeä ja turvaväleistä pidetään aiempaa paremmin kiinni, Viljanen kertoo.
Tässäkin uutisessa kaupunginjohtaja omalla tavallaan myöntää kahtiajaon suomen ja maahanmuutajien sekä niiden järjestöjen kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 751
Eipä ole puhoksen ostari ainoa hengauspaikka.


Triplan kolmannessa kerroksessa kauppakeskuksen penkkiä evästauon merkeissä kuluttavat Elias Hustamand, Lasana Ndow, Sarband Omar Rashed ja Enayat Farhaa. He ovat omien sanojensa mukaan epätietoisia uusista rajoituksista.

– Tässä me ollaan koko ajan oltu, porukka tuumaa yhteen ääneen.

Porukka on tullut penkille nimenomaan kuluttamaan aikaa, toisin sanoen hengailemaan. Ajanvietto kauppakeskuksessa ei porukan mukaan ole muuttunut: kauppakeskukseen tullaan ostoksille, tapaamaan ystäviä ja oleskelemaan.

– Ei kukaan ole tullut sanomaan, että tämä olisi jotenkin väärin, porukasta todetaan.

Paskaako yleisistä suosituksista.
Kampissa myös mahd. istumapaikat* on yleensä päivittyneemmän porukan käytössä. Mikäs siinä, Kela Gold odottelee taskussa ja sen kun notkuu päivät kauppakeskuksissa.

* En ole vähään aikaan enää käynyt, niin en tiedä, vieläkö siellä kerroksissa on niitä istumapaikkoja. Lopetan yleensä niissä paikoissa käynnin missä on ns. "sähkökatkos" (tummempi tila) vakituisesti. Tämä sähkökatkos tulee siitä, että työkaveri kertoi olleensa bussissa, ja koko takaosa oli täynnä somaleita, jolloin pienessä känässä sisään tullut oli todennut, että bussin perällä on sähkökatkos kun on niin pimeää. :) Tämä oli aikana, kun somalit eivät vielä liikkuneet aseiden kanssa...

Tulee mieleen se kymmeniä vuosia vanha kuvitteellinen somalin kirje uudesta kotimaasta somppulaan. "On hyvä me istuu kahviloissa kun suomalaiset ei ehdi.". :hmm:

Edit. Korjailtu typoja yms. Oli hemmetin hyvä taas Vivaldin Android viritys, yhden viestin lähettäminen hemmetin vaikeaa, kun kursori katoili ja siirtyi koko ajan ylös.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 939

Tätä en ymmärrä.
Jos ne on lähtenyt oikeasti karkuun jotain sotaa, tai muuta mahdotonta elinoloa... Niin miten helvetissä se voi olla lomakohde?
Vaikka siellä vielä varmasti onkin puolet suvusta ainakin perheenyhdistämishakemuksien perusteella, niin ei kai nyt elinkelvottomaan paikkaan lomalle lähdetä?
Mitäs jos näiltä lomailijoilta evätään mahdollisuus astua siihen koneeseen joka tulee takasin tänne päin? Ei luulis olevan mahdoton toteuttaa.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 223
Mitäs jos näiltä lomailijoilta evätään mahdollisuus astua siihen koneeseen joka tulee takasin tänne päin? Ei luulis olevan mahdoton toteuttaa.
Tuo olisikin hyvä idea, mutta ihmisoikeudet ja kansainväliset sopimukset. Ja tietysti jos ovat jo Suomen kansalaisia, niin eihän heitä voi estää palaamasta.
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743
Lokan propagandakoneisto on kyllä tehokas. Hän julkaisee Twitter-tilillä itse perustamansa Oulun Puskaradio -sivuston maahanmuuttovastaisia kommentteja ja tietenkin syyttää Oulun kaupunkia (jota itsekin edustaa) sekä poliisivoimia ongelmista. Tämä johtaa sitten luonnollisesti poliisien maalittamiseen, kun samanmielisten porukka rätisee 'poliisien tupailloista' ja murmuttaa siitä kuinka 'mamuille on tilaa Ohisalon naapurissa' ja haukkuu vielä alueen valtalehden, kun se ei julista Oulun Puskaradion propagandaa. Onneksi Lokan levittämä populismi on aika läpinäkyvää.

Kiinnostavaa on huomata, että virkamiesten maalittaminen on yleistynyt viime aikoina Suomessa sekä äärimmäisenä oikealla, että äärimmäisenä vasemmalla. Oikealla syytetään poliisia kelvottomasta osin maahanmuuttajien aiheuttamien ongelmien hoidosta, vasemmalla taas poliisi saa melkein lynkkaustuomion, jos löytyy yhteyksiä uusnatseihin, Odineihin tai vaikkapa vain persuihin.
Tämä oli muuten jännä.

Käyn harvoin kaupungilla, mutta olin juuri tuolloin 16.11.2020 ehkä klo. 17-18 Yliopiston apteekin edessä tupakalla, vastakkainen kävelykatu tuosta mainitusta Makean puolesta. Katselin Valkeasta tulevaa iloista porukkaa ja naureskelin ajatukselle että täälläkin ois niitä antifa black block -porukoita kiertelemässä ja hajottamassa irtaimistoa & terrorisoimassa kaikkia jotka sattuvat tielle. Sitä porukkaa he selvästi keräävät ja sitä myöten ovat.

Aattelin että "On se mukava asua täälä lumipyryn keskellä, täällä kaikki on samassa veneessä ja sää pitää porukan aisoissa", niin samalla sekunnilla selän takaa 5 metrin päästä kuuluu kovaa karjuntaa selvällä suomen kielellä "VITTU! SAATANAN VITTU!!" Käännän pään niin joku ehkä 17v suoraan Afrikasta huutajana ja silmin nähden raivoissaan arvaamatomana ilman pienintäkään häpeää.

Käänsin katseen pois ja se vitutus jonka tunsin tuossa hetkessä oli kova. Erittäin kova.

Olen kotoisin pienestä lappilaisesta kylästä jossa kaikki asuivat omakotitaloissa ja omat hommat oli pakko hoitaa. "Köyhää" oli mutta kaikki oli omaa. Minusta sellainen antaa aivan ylivoimaisen kasvatuksen toimivaan yhteiskuntaan. Tämä nykyinen ilmaisen rahan jakaminen ja järkevän työn puuttuminen on aivan hillitön karhunpalvelus kykenevälle porukalle (esim. maahanmuuttajille).

Ilmeisesti heppu meni siihen kerrostaloon joka on Apteekin yläpuolella. En ihmettelisi yhtään jos sama porukka kävi pieksämässä myöhemmin sen screenshotissa mainitun tyypin.

Toivon sydämeni kyllyydestä että kyseessä on pari hassua yllyttäjää ja heidät otetaan hoitoon.
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743
Niin joo ja ihan vasta alkusyksystä noin kuukausi sitten sattui tapahtuma Oululaisessa omakotitalossa jossa se pistettiin palasiksi tuntemattomien n-word:den toimesta kesken kotibileiden. (haluan pitää n-sanan ihan tarkoituksella syntinä enkä sitä sano)

Toki mahdollista on että mopoautoilevat 15-17 vuotiaat teinipojat keksivät jutun, kun eivät itsekään ole kultanuppusia, mutta näin menee tämän hetkinen käsitys: "Yhtäkkiä vedettiin ikkunat palasiksi. Osa talossa olijoista pääsi pakoon ja osa ei, he ovat nyt sairaalassa hakattuina."

Lasten suojeluilmoitukset ja poliisihommat on käyty läpi ja homma on äidin mukaan hoidossa. Kuulemma tuntemattomat tekijät on tunnistettu junasta matkalla etelään.

Saa nähdä, veikkaan kyllä että pojat valehtelevat ja peittelevät jotain muuta.

Tästäkään ei ole vielä uutisoitu.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Vuonna 1996 syntynyt Amanuel Kidus tuomittiin törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 4 vuoden vankeusrangaistukseen.

Suomeen tullut mies halusi tutustua maan tapoihin ja kieleen, ryhtyi vapaaehtoistyöhön – raiskasi työpaikalla tapaamansa 15-vuotiaan törkeästi
Oikeudessa mies kertoi, että oli ryhtynyt vapaaehtoistyöhön oppiakseen maan tapoja ja kieltä. Hän teki vapaaehtoistyötä Helsingin kaupungin alueella. Työpaikkaa ei tässä jutussa yksilöidä tarkemmin seksuaalirikoksen uhriksi joutuneen asianomistajan henkilöllisyyden suojelemiseksi.

Työpaikalla mies oli tutustunut 15-vuotiaaseen tyttöön, joka oli myös töissä. Ensitapaamista seuraavana päivänä mies oli nähnyt tyttöä työpäivän jälkeen. Kaksikko oli mennyt asuntoon, missä mies oli tytön oikeudessa kertoman mukaan ryhtynyt vonkaamaan seksiä.

Kun mies ei ollut saanut haluamaansa pyytämällä, hän oli raiskannut.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
On ollut kuukausia hiljaista, mutta mites Kaivopuiston paviaanilauman keissi etenee? Jotkut taisivat jäädä jopa kiinni, mutta onko koko porukka kasassa ja joko ollaan käräjille menossa? Vai onko Toiviainen ja Taponen jo järjestäneet pojille pakomatkan ja vaientaneet kollegansa rasismisyytteillä yms?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
937
On ollut kuukausia hiljaista, mutta mites Kaivopuiston paviaanilauman keissi etenee? Jotkut taisivat jäädä jopa kiinni, mutta onko koko porukka kasassa ja joko ollaan käräjille menossa? Vai onko Toiviainen ja Taponen jo järjestäneet pojille pakomatkan ja vaientaneet kollegansa rasismisyytteillä yms?
Tietääkseni mitään syytteitä ei ole nostettu eikä ketään ole pidätettynä. Luulisi että julkisella paikalla keskellä Helsinkiä tehty laajalti uutisoitu tappo olisi poliisille jonkinlainen prioriteetti, mutta ei kai sitten.
 

UPC

Liittynyt
10.08.2020
Viestejä
250
Tällaista on ”koronan ytimessä” Helsingissä – Robla, 56, kertoo mikä saa ihmisten pariin joka päivä

Robla osoittautuu mieheksi, jolla on näkemyksiä. Ikääkin on kunnioitettavat 56 vuotta. Roblan mielestä yksinäisyys on syy, miksi maahanmuuttajat tulevat Puhokseen ja käyvät moskeijassa.

– Suomalaiset pysyvät koronan vuoksi sisällä, eivät tapaa ihmisiä, me emme tee niin. Ei halua olla yksin, jos tuntuu, ettei ole toivoa.

– Minäkin tulen tänne joka päivä, vaikka joka päivä sanon itselleni, älä mene. Joka päivä yritän, ja aina lähden ulos.

– Emme pysty istumaan koko päivää sisällä. Tulee hulluksi.

Puhoksessa Robla kohtaa saman kohtalon matkalaisia.

– Katso ympärillesi, Afrikasta, Arabiasta, Turkista...

Katsomme ympärillemme. Hämärillä käytävillä seisoo kahden tai kolmen miehen ryhmiä juttelemassa. Tuttavia moikataan, vaihdetaan kuulumiset.

Humalaisia ei näy. Nuorisoakin vain vähän. Ilman koronaa tämä olisi kuin kansanterveyden oppikirjasta: paljon ja säännöllisiä inhimillisiä kontakteja, jotka pidentävät ikää, kuten suomenruotsalaisilla kuorolaulu.

Se vain, että korona on repinyt sen sivun siitä oppikirjasta.


Että sellaista, ei ihmekään että tartuntaluvut nousee tiettyjen etnisyyksien keskuudessa enemmän kun ei osata noudattaa yleisiä sääntöjä.
Liian hankalaa istua persiillään kotona ja olla menemättä moskeijaan tai ostarille. :facepalm:

Ja sitten jutun loppuun toimituksen oli pakko laittaa pari kehulausetta että aivan loistavaa toimintaahan tuo olisi normioloissa noilta ihmisiltä. :facepalm:
Mitä helvetin väliä sillä on miten normaalisti ollaan ja mitenkä kanssakäydään muiden ihmisten kanssa. Tilanne on nyt tämä mikä on, ja silloin ei turhaan sosialisoida muiden kanssa.
Ei tuon pitäisi olla liian vaikeaa kellekään ymmärtää.
Kyllä nyt pitää mamuille saada äkkiä isommat asunnot kun on kova hätätila. Omat havainnot ihan yks yhteen Puhoksen ympäristöstä,mitään turvavälejä ei pidetä,ei maskeja,meno kuin jossain itämaisessa basaarissa.

Ihan turhaan Sedua mollataan ykstyisbileistä kun ei ole rajoituksia kaikkiin kokoontumisiin. Moskeijoissa käydään pyllistelemässä entiseen malliin. Nämä rajoitukset ei toimi koska on tälläisia tapauksia joita rajoitukset ei koske.

Jos tehdään rajoituksia,niin poikkeuksia ei saa olla,jollei se turvallisuuden kannalta välttämätöntä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 534
Tietääkseni mitään syytteitä ei ole nostettu eikä ketään ole pidätettynä. Luulisi että julkisella paikalla keskellä Helsinkiä tehty laajalti uutisoitu tappo olisi poliisille jonkinlainen prioriteetti, mutta ei kai sitten.
Se tässä oli positiivista että viimeisen tiedon mukaan neljää tekijöistä oli jututettu, yksi tavoittamattomissa ja ilmeisesti jossain määrin tekijät on tiedossa. Itse olin aluksi aika varma etteivät tavoita ketään.
Sinänsä tosiaan jännää ettei ketään otettu edes kiinni. Yleensä kun tuolla estetään mm. sitä etteivät pääse sopimaan keskenään kuka sanoo ja mitä. Mutta ehkä se ei näissä tapoissa/kuolemantuottamuksissa ole niin tarkkaa (kuolemantuottamuksena tätä varmaan tutkitaan). ;)

Saako kukaan noista tuomiota mistään on sitten vielä herran hallussa. Toki tällaisten juttujen tutkinta ja oikeuteen saattaminen vie aikaa, ja etenkin Helsingin yleisessä julkisuusilmapiirissä lienee aika turha odottaa aiheesta väliaikana mitään virallisia lausuntoja. Toki tarina olisi ihan toinen jos kohteena olisi ollut kunniakansalainen. Lehdistö huutaisi kissan kokoisin kirjaimin ja lausuntoja antaisi ties kuka silmäätekeävä. Ehkä joku Junes Lokan kaltainen taho kaivaa paperit esille sitten jos oikeuteen päätyvät. Pahimmillaan tämä vaietaan hiljaiseksi, ja tekijät pääsevät kuin koira veräjästä, koska tekijää ei vaan oikeasti tuosta porukasta tunnisteta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
1 168
Pistän tänne, kun koronaketjussa ei politiikkaa katsota hyvällä. Voisi mennä myös meemiketjuun, ellei olisi vakava asia.

Esitän arvoituksen: Mikä on 7,5% mutta samalla 25%? :hmm:

THL: Neljäsosa Suomen koronatartunnoista todettu muilla kuin Suomen virallisia kieliä puhuvilla
Neljäsosa kaikista Suomessa todetuista koronavirustartunnoista on todettu muuta kieltä kuin Suomen virallisia kieliä eli suomea, ruotsia ja saamea puhuvilla, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
450
Pistän tänne, kun koronaketjussa ei politiikkaa katsota hyvällä. Voisi mennä myös meemiketjuun, ellei olisi vakava asia.

Esitän arvoituksen: Mikä on 7,5% mutta samalla 25%? :hmm:

THL: Neljäsosa Suomen koronatartunnoista todettu muilla kuin Suomen virallisia kieliä puhuvilla
Neljäsosa kaikista Suomessa todetuista koronavirustartunnoista on todettu muuta kieltä kuin Suomen virallisia kieliä eli suomea, ruotsia ja saamea puhuvilla, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.
Kirjaimellisesti aika positiivinen uutinen.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
888
Ullatus.
Eiköhän jokainen ole nähnyt kauppakeskuksissa asioidessaan että mitkä porukat liikkuu isoissa laumoissa eivätkä käytä lähes lainkaan maskeja.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 751
Edelliseen liittyen.

Naurattaa nuo THL:n naivit toiveet, että nyt panostamme ja kerromme, että hei, samalla kädellä, jolla hoidetaan alapään asiat, ei hoideta yläpään asioita, esim. käsin syöminen yhteisistä lattialle levitetyistä astioista, nam nam (ei, en tiedä mitä oikeasti neuvotaan). Kiista syntynee jo siitä, kummalla kädellä tehdään mitä. Turhaa sellainen hygienia käsissä. Tärkeintä on, että sukkamehut pestään jaloista ennen kuin kumartuessa fartataan länsimaihin päin. Asioille kun ei itse voi mitään, inshallah:bored:.

Tullut tässä huomattua naapurin kurdit vatut välittävät yhtään mistään. Siinä on porukka, jota THL ei saa millään toimillaan uskomaan. Tai siis näin uskon. Ja uskon toisin vasta kun itse näen. Jopa somaleilla näkee esim. maskeja useammin, ja kuinka usein sellaisen ihmeen näkee, miehellä (oletetulla) siis?

Toisaalta, aina on olemassa hyvätkin puolensa. Jospa se viikatemies tulee käymään koronan myötä, ja tämähän on aina suoraa säästöä veroja maksavien selkänahkaan.
 

Tlapio

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 984
Edelliseen liittyen.

Naurattaa nuo THL:n naivit toiveet, että nyt panostamme ja kerromme, että hei, samalla kädellä, jolla hoidetaan alapään asiat, ei hoideta yläpään asioita, esim. käsin syöminen yhteisistä lattialle levitetyistä astioista, nam nam (ei, en tiedä mitä oikeasti neuvotaan). Kiista syntynee jo siitä, kummalla kädellä tehdään mitä. Turhaa sellainen hygienia käsissä. Tärkeintä on, että sukkamehut pestään jaloista ennen kuin kumartuessa fartataan länsimaihin päin. Asioille kun ei itse voi mitään, inshallah:bored:.

Tullut tässä huomattua naapurin kurdit vatut välittävät yhtään mistään. Siinä on porukka, jota THL ei saa millään toimillaan uskomaan. Tai siis näin uskon. Ja uskon toisin vasta kun itse näen. Jopa somaleilla näkee esim. maskeja useammin, ja kuinka usein sellaisen ihmeen näkee, miehellä (oletetulla) siis?

Toisaalta, aina on olemassa hyvätkin puolensa. Jospa se viikatemies tulee käymään koronan myötä, ja tämähän on aina suoraa säästöä veroja maksavien selkänahkaan.
Ainut vaan että se tehohoito maksaa 50 000 euroa per päivä veronmaksajille.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
1 224
Edelliseen liittyen.

Naurattaa nuo THL:n naivit toiveet, että nyt panostamme ja kerromme, että hei, samalla kädellä, jolla hoidetaan alapään asiat, ei hoideta yläpään asioita, esim. käsin syöminen yhteisistä lattialle levitetyistä astioista, nam nam (ei, en tiedä mitä oikeasti neuvotaan). Kiista syntynee jo siitä, kummalla kädellä tehdään mitä. Turhaa sellainen hygienia käsissä. Tärkeintä on, että sukkamehut pestään jaloista ennen kuin kumartuessa fartataan länsimaihin päin. Asioille kun ei itse voi mitään, inshallah:bored:.

Tullut tässä huomattua naapurin kurdit vatut välittävät yhtään mistään. Siinä on porukka, jota THL ei saa millään toimillaan uskomaan. Tai siis näin uskon. Ja uskon toisin vasta kun itse näen. Jopa somaleilla näkee esim. maskeja useammin, ja kuinka usein sellaisen ihmeen näkee, miehellä (oletetulla) siis?

Toisaalta, aina on olemassa hyvätkin puolensa. Jospa se viikatemies tulee käymään koronan myötä, ja tämähän on aina suoraa säästöä veroja maksavien selkänahkaan.
Vaikuttaa kovin asenteelliselta tekstiltä.
Tuo kätisyys on kehitysmaiden erityispiirre (on joukossa kovasti myös muslimimaita), Suomessa kait saa pyyhkiä oikealla kädellä ja syödä samalla, kunhan pesee kädet hyvin pyyhkimisen jälkeen. Kehitysmaissa/muslimimaissa, joissa hygieniantaso heikompi, tuo "vasemmalla pyyhitään, oikealla syödään" on ihan käytännön asia pitää terveydestä huolta. Kun ei vältsiin ole niitä käsienpesupaikkoja tai saippuaa.

Luulisin että syy tartuntojen suureen määrään on kulttuuri, jossa ei pidetä etäisyyttä, kuten mm. Italiassa. Toinen hyvin tärkeä syy on yhteisen kielen puute, ja sitä myötä ohjeiden ymmärtäminen. Jos Sanna Marin puhua pälättää suomeksi televisiossa, on täysin vierasta kieltä puhuvien ryhmädynamiikasta kiinni, meneekö viesti perille kaikille. Vai meneekö viesti vain heille, jotka sattuivat jostain syystä katsomaan lähetyksen, ja vieläpä ymmärtämään sen. Onko se tiedonvälitys sitten moskeijoiden tehtävä, jokin muu yhteiseen kieleen sidottu yhdistys, vai kenties yhteiskunnan velvollisuus tuottaa ohjeet jokaiselle henkilölle hänen omalla äidinkielellään.

Tässä tilanteessa olisi hyvä mahdollisuus opetella toimiva viestintämalli, jossa lähes kaikki voittaisi. Oikeastaan vain he, jotka toivovat jollekin ihmiselle suurta kärsimystä ja kuoliaaksi kitumista jossain teho-osastolla, häviäisivät.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 249
Luulisin että syy tartuntojen suureen määrään on kulttuuri, jossa ei pidetä etäisyyttä, kuten mm. Italiassa. Toinen hyvin tärkeä syy on yhteisen kielen puute, ja sitä myötä ohjeiden ymmärtäminen. Jos Sanna Marin puhua pälättää suomeksi televisiossa, on täysin vierasta kieltä puhuvien ryhmädynamiikasta kiinni, meneekö viesti perille kaikille. Vai meneekö viesti vain heille, jotka sattuivat jostain syystä katsomaan lähetyksen, ja vieläpä ymmärtämään sen. Onko se tiedonvälitys sitten moskeijoiden tehtävä, jokin muu yhteiseen kieleen sidottu yhdistys, vai kenties yhteiskunnan velvollisuus tuottaa ohjeet jokaiselle henkilölle hänen omalla äidinkielellään.
Tämä on kyllä todella naiivia kuvitella että vääräuskoisten "ohjeistukset" kiinnostaisi edes vähää.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
184
Luulisin että syy tartuntojen suureen määrään on kulttuuri, jossa ei pidetä etäisyyttä, kuten mm. Italiassa. Toinen hyvin tärkeä syy on yhteisen kielen puute, ja sitä myötä ohjeiden ymmärtäminen. Jos Sanna Marin puhua pälättää suomeksi televisiossa, on täysin vierasta kieltä puhuvien ryhmädynamiikasta kiinni, meneekö viesti perille kaikille. Vai meneekö viesti vain heille, jotka sattuivat jostain syystä katsomaan lähetyksen, ja vieläpä ymmärtämään sen. Onko se tiedonvälitys sitten moskeijoiden tehtävä, jokin muu yhteiseen kieleen sidottu yhdistys, vai kenties yhteiskunnan velvollisuus tuottaa ohjeet jokaiselle henkilölle hänen omalla äidinkielellään.
Tai kenties velvollisuus opetella maan kieltä?
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
1 224
Tai kenties velvollisuus opetella maan kieltä?
Tuo on aika henkilökohtainen ominaisuus, kielen voi joko oppia, tai sitten ei.
Pari työkaveria on oppinut suomen kielen 1-2 vuodessa, mutta osa käy viikottain kurssilla, eikä vain opi kymmenessäkään vuodessa sujuvaa kieltä. Kansalaisuuden saamiseen vaadittu kielitestin taso ei riitä viestin ymmärtämiseen, se riittää kaupassa asioimiseen. Töissä tietysti helpompaa, kun työterveyshuolto tarjoaa ohjeet englannin kielellä, ja yhteisö itsessään pitää huolen omistaan.

Työttömille ja muille notkujille tuo ei tietysti ole niin helppoa, kielen opiskeluunkin vähemmän päivittäistä motivaatiota, jos ei ole onnistunut elämässään Suomessa. Myös työpaikat, joissa ei ole hyvää yhteisöä, tai työterveyshuollon kanssa yhteistä kieltä, tuo voi olla yhtä huono tilanne kuin työttömillä. En pahastuisi, vaikka Suomeen otettaisiin englanninkieli viralliseksi kieleksi, ruotsin tilalle. Ainakin se helpottaisi kielen opiskelua.
 

AHPU

VHM
Premium-jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
550
Pitäisiköhän kansalaisuuden saamiseksi osata kieltä vähän paremmin kuin "riittää kaupassa asioimiseen" -taso. Ei taida yhteiskuntaan integroituminen tuolla kielitaidolla ihan hevillä onnistua. Jos se nyt ylipäätään on tarkoituksenakaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 249
Pitäisiköhän kansalaisuuden saamiseksi osata kieltä vähän paremmin kuin "riittää kaupassa asioimiseen" -taso. Ei taida yhteiskuntaan integroituminen tuolla kielitaidolla ihan hevillä onnistua. Jos se nyt ylipäätään on tarkoituksenakaan.
Ei ole tarkoituksena koska kaikkeen tyrkytetään tulkkauspalveluita. Olen minäkin asunut muualla Euroopassa "maahanmuuttajana", ja arabian/somalin/whatever tulkki Kelassa on ihan yhtä typerä ajatus kuin suomen kielen tulkki Saksan virastoissa. Silti sitä tehdään täällä ikäänkuin se olisi normaali tai järjellinen asia.
 
Liittynyt
19.08.2018
Viestejä
743
Ei ole tarkoituksena koska kaikkeen tyrkytetään tulkkauspalveluita. Olen minäkin asunut muualla Euroopassa "maahanmuuttajana", ja arabian/somalin/whatever tulkki Kelassa on ihan yhtä typerä ajatus kuin suomen kielen tulkki Saksan virastoissa. Silti sitä tehdään täällä ikäänkuin se olisi normaali tai järjellinen asia.
Ainakin vaihdossa ollessa siellä oli tutori mukana maistraatissa ja pankissa siltä varalta ettei virkailija osaa englantia. Varmaan tarvittaessa etsittäisiin joku englannintaitoinen sieltä, jos ei hoituisi sanakirjan ja googlekääntäjän kanssa
 

Diego Serrano

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.11.2018
Viestejä
135
Ainakin vaihdossa ollessa siellä oli tutori mukana maistraatissa ja pankissa siltä varalta ettei virkailija osaa englantia. Varmaan tarvittaessa etsittäisiin joku englannintaitoinen sieltä, jos ei hoituisi sanakirjan ja googlekääntäjän kanssa
Näinhän se pitäisikin toimia mutta ongelmaksi muodostuu, että ei ne somalit osaa englantiakaan.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
1 224

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 751
Vaikuttaa kovin asenteelliselta tekstiltä.
Niin aina. Mutta luultavasti ohi meni, että pilailinkin enemmän THL:n touhujen onnistumista ja sitä, kuinka lopulta tiedottaminen on turhaa osalle, koska he ei vain suostu toimimaan ohjeiden mukaan (minä asun näiden naapureina, näen sitä), vaikka THL tanssisi päällään Itiksessä joka päivä. Tämä tuotiin eilen hyvin esiin (ihme että Yle päästi läpi asian) tässä A-studion Itiksessä haastatteluissa olleessa kommentissa (linkki vie oikeaan kohtaa ohjelmaa). Laitan vain siksi, että joku ei niin kovin asenteellinen sen sanoo myös.

Muuta en viitsi kommentoida, sitä perus punavihreää unelmointia. Paitsi tätä...

Oikeastaan vain he, jotka toivovat jollekin ihmiselle suurta kärsimystä ja kuoliaaksi kitumista jossain teho-osastolla, häviäisivät.
Kukaan ei kai ole toivonut kärsimyksiä ja kuoliaaksi kitumista? Koronaan voineen kuolla nopeastikin. Ehkä enemmän kyse on siitä, että osa näkee, että on oikein saada sitä mitä tilaa? Eli jos vaikka hyppää talon katolta, loppu voi tulla tai ei, ja toki sattua leukaankin hetken aikaa. Mutta mitäs hyppäsit.

Btw. Pari minuuttia myöhemmin Suomi-Somalia-yhdistyksen pj. totesi ongelmissa olevan taustatekijöitä kuten kotoutuminen ei onnistu ja ei ole suomalaisia ystäviä (wonder why?), suomalaiset ahtaat asunnot (voisiko sitä syntyvyyttä säännöstellä, pääsisi ne äiditkin koutumaan oppimaan kieltä ja töihin?), ja tietenkin somppujen suosikin, rasismin (koska olisi A-studiossa mamujen harjoittamasta rasismista suomalaisia ja toisaan kohtaan?), onneksi somalialaiset eivät ole yhtään rassisteja. No, kaikki toivomme bändemiän loppuvan pian.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 249
Ilta Sanomilta hyvä juttu turvapaikanhakijasta.
Georgiana, 27, eli vuosia paperittomana Joutsenon vastaanottokeskuksessa – nyt hänen tukkahittinsä myy miljoonia maailmalla

Vaikka turvapaikkaa hakenut perhe karkoitettiin Suomesta, tuli lapsesta kuitenkin menestyvä. Selvästi kuitenkin kehitettävää, syntymätodistuksen kirjoittaminen voisi mennä paremmin. 3 vuotta on pitkä aika majailla ahtaassa asunnossa odottaessa syntymätodistusta.
Ei täällä varmaan kukaan epäilekään, etteikö Itä-Eurooppalainen nainen voisi menestyä. Vastaavia tarinoita olisi kiva joskus lukea myös siitä VOK:kien ylivoimaisesta enemmistöstä eli irakilaiset/afgaanit/somalit (miehet).
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
1 224

kekkeruusi

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
6 909
Eilen uutisoitiin tästä:

Suomalaismies unohti taksin takapenkille 300 000 euroa Turkissa – kuskista tuli sankari
Suomalaismies unohti taksin takapenkille 300 000 euroa Turkissa – kuskista tuli sankari

Kyseessä oli oikeasti 300ke arvosta paikallista valuuttaa ja suomalaismiehen nimi on normisuomalainen Hassan Sakarie Abdullah ( Suomalainen mies on unohtanut taksiin 300 000,00 euroa Istanbulissa | Turkin Uutiset )

Mihinkähän moinen rahapotti käteistä oli tarkoitettu? Haavisto taas haalimassa ISIS-taistelijoita Suomeen veronmaksajien rahoilla??
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
240 218
Viestejä
4 194 928
Jäsenet
70 874
Uusin jäsen
Lorenz997

Hinta.fi

Ylös Bottom