• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Keskustelua Suomen maahanmuutosta, maahanmuuttopolitiikasta ja niihin liittyvistä ilmiöistä (KR 2.0)

Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
1 504
Turvapaikanhakija pitäisi rekisteröidä ensimmäisessä maassa johon tulee eu:n alueelle ja siellä se hakemuskin pitäisi käsitellä. Mutta kun eu maat eivät noudata edes omia sopimuksiaan niin se mahdollistaa että turvikset voivat marssia vaikka Suomeen asti ja hakea täältä turvapaikkaa.

Irakilainen ei siis voi hakea Suomesta turvapaikkaa muuta kuin taivaasta tippumalla tai muuten on sopimuksia rikottu tavalla tai toisella.
Missä sanotaan, että pitäisi rekisteröidä ensimmäisessä maassa? Yk:n julistuksessa lukee vain, että kaikilla on oikeus hakea turvapaikkaa vainon yms. vuoksi. Ei oteta kantaa missä se pitäisi tapahtua. Dublin sopimuksessa taas määritellään, että ensimmäinen hakemuksen saanut maa käsittelee hakemuksen. Hakijan saa siten palauttaa tähän ensimmäiseen maahan jos yrittää hakea turvapaikkaa toisaalta. Ei mainintaa ensimmäisestä turvallisesta maasta tai muista ehdoista tähän liittyen.
Edelleen, jos jossain muussa sitovassa sopimuksessa tai direktiivissä on tästä tarkempi ilmaus niin haluaisin sen nähtäville. Tuota pointtia pidetään sen verran tärkeänä seikkana Suomeenkin saapuvien hakijoiden osalta. Epäilen, ettei tällaista tarkkaa määritelmää olekaan.
 
Liittynyt
20.11.2018
Viestejä
1 830
Migrin sivuilla sanotaan melko selvästi että jos tulet turvallisesta maasta niin silloin hakemusta ei tarvitse käsitellä. Tarkoittaa käytännössä että hakemus on jätettävä ensimmäiseen turvalliseen maahan koska toisen ei sitä tarvitse enää käsitellä. En jaksa enempää vääntää itsestäänselvästä asiasta.
 
Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
1 504
Migrin sivuilla sanotaan melko selvästi että jos tulet turvallisesta maasta niin silloin hakemusta ei tarvitse käsitellä. Tarkoittaa käytännössä että hakemus on jätettävä ensimmäiseen turvalliseen maahan koska toisen ei sitä tarvitse enää käsitellä. En jaksa enempää vääntää itsestäänselvästä asiasta.
Laitatko linkin tähän niin on helppo sitten muidenkin todeta tuo eikä tarvitse kahlata ympäri Migrin sivuja.
 
Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
1 504
Googleen "dublin sopimus" ja tadaa 4.hakutulos. Aika helppoa kun vähän viitsii. Milloin hakemusta ei käsitellä Suomessa?
Kiitos tästä. En tiedä minkä mukaan Migri tuossa toimii. Ehkä ihan Suomessa annettujen toimintaohjeiden perusteella. Dublin sopimus käsittää vain sen ettei hakemusta voi käsitellä kahdessa maassa, ensimmäinen hakemus jää voimaan ja hakija voidaan tämän sopimuksen mukaan palauttaa sinne.
'Saavut turvallisesta maasta... ja jonne sinulla on riittävästi siteitä.' Jos nämä siteet puuttuu niin ilmeisesti hakemus käsitellään. Tuohan on ihan huuhaata kun tietää vain vastata ettei ole siteitä. Eipä ihme, että tulijoita on riittänyt. Korjattavaa näissä menettelyissä siis riittää.
 
Liittynyt
20.11.2018
Viestejä
1 830
Tanskahan ei tainnut ottaa Ruotsista ja Saksasta tulijoita vastaan jollain aikaa joten en usko että tuo on pelkästään migrin tulkinta. Itse dublinin sopimusta en ole lukenut mutta kun sitä näin tulkitaan, eikä Euroopan ihmisoikeustuomioistuin siihen ole puuttunut, niin uskon että tulkinta on oikea.

Lisäksi dublin menettelystä sanotaan että "
Sen mukaan vastuu turvapaikkahakemuksesi käsittelystä kuuluu sille jäsenvaltiolle,

  1. jossa sinulla on perheenjäseniä,
  2. joka on myöntänyt sinulle oleskeluluvan tai viisumin,
  3. johon olet saapunut ensimmäisenä maasta, joka ei ole EU-maa, Norja, Islanti, Sveitsi ja Liechtenstein, tai
  4. jossa olet aikaisemmin hakenut turvapaikkaa."
Kohta 3 sanoo suoraan että on ensimmäisen maan vastuu hoitaa turvapaikkakäsittely jos tulija on EU:n ulkopuolelta
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
1 504
Ok. En löytänyt tästä muuta mainintaa kuin tuon Migrin.
Minne Suomi sitten palauttaa kolmoskohdan perusteella henkilön joka ilmestyy Suomeen? Torniossa voisi teoriassa lähettää Ruotsiin mutta entä muualla? Jos henkilö ei ole rekisteröitynyt muualla eikä kerro mistä tuli EU:n alueelle?
Noiden neljän kohdan perässä on lisäksi maininta: 'Tämä valtio on velvollinen ottamaan sinut takaisin ja käsittelemään Suomessa jättämäsi hakemuksen.' Eli tuon perusteella ei voi suoraan kääntää vaan hakemus pitää olla ensin jätettynä jotta voi lähettää takaisin jonnekin, mikä tarkoittaa tietysti käytännössä maahanpääsyä ja vastaanottokeskusta, jossa odotellaan mahdollista siirtoa ja hävitään ties minne.
Hienot hommelit ovat laatineet. Ei taida korjaantua ihan pienellä virittämisellä.
 
Liittynyt
20.11.2018
Viestejä
1 830
Käytännössähän Suomeen pääsee vain kahta reittiä. Venäjän ja Ruotsin kautta. Laivalla joo teoriassa mutta ei ainakaan Virosta tulla yli ilman papereita. Venäjän kohdalla tilanne olisi varmaan sama kuin nyt Kreikassa eli kieltäydyttäisiin ottamasta hakemuksia vastaan(ei todennäköistä nykyisen hallituksen aikana) ja Ruotsista tulevat voitaisiin käännyttää koska Ruotsi on turvallinen maa. Ongelma kai tuossa oli 2015 että kukaan ei noudattanut tuota dublin sopimusta vaan porukka laskettiin vaeltamaan Euroopan läpi ilman rekisteröintiä.

Tarvitaan siis massiivisia uudistuksia järjestelmään koska nyt on nähty että nuo vanhat sopimukset ei toimi enää tänä päivänä näiden valtavien siirtolaisvyöryjen edessä. Siirtolaisiahan sinällään ei tarvitse vastaan ottaa mutta kun ne pirulaiset naamioituu turvapaikanhakijoiksi niin kusessa ollaan nykysysteemillä.
 
Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
1 504
Joo. Dublin sopimus ei ole tuollaista paljoutta varten suunniteltukaan kun kymmeniä tuhansia ei lähdetä palauttelemaan minnekään. Jos Venäjän suunnasta alkaa vyöry niin sitten on kyllä hankalaa kun rajaa riittää ja epäilyttävä rajanaapuri.
Ehkä sellaiset isot käsittelykeskukset pitäisi laatia EU:n ulkorajojen hotspotteihin missä tehtäisiin ripeä turvapaikkakäsittely. Muualla ei käsiteltäisi kuin näissä. Kaikilta hakijoilta kaikki mahdolliset tunnisteet talteen joita kaikki jäsenvaltiot voivat käyttää valvonnassa. Hylsyille heipat ja turvapaikan saaneet ripoteltaisiin ympäri EU:ta arvalla. Ja siellä pitää sitten pysyä, jotta kaikki ei keräänny Rotterdamiin ja Malmöön. Jos seikkailet muualle, turvapaikka perutaan. Jos eksyt EU:n alueelle ilman mitään rekisteröintiä, hakemismahdollisuus jäädytetään esim. kahdeksi vuodeksi plus normaali porttikielto samaksi ajaksi.
Näillä alkuun. Eikä tarvi spekuloida näitä turvallisia maita sun muita huttuja.
 
Liittynyt
20.11.2018
Viestejä
1 830
Ehdottomasti nuo leirit EU:n rajalle on se paras keino. Jos miettii että kiintiöiden kautta otettaisiin maakohtaisesti tulijat niin todennäköisesti leirillä pitäisi olla muutamia vuosia ennen kuin pääsee Eurooppaan. Tämähän ei tietenkään aidosti hädänalaisille olisi ongelma mutta karsisi tehokkaasti juhlapaikanhakijat pois koska ei nuo geelitukat vuosia niillä leireillä viihtyisi. Persuthan tästä puhui jo 5 vuotta sitten mutta oli liian rasistista muille puolueille. Aika jännä että vihervassareita lukuunottamatta tämä on ihan ok ajatus nykyään.
 
Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
1 504
Leirejä tehokkaampi olisi helvetin nopea turvapaikan käsittely muutamassa päivässä. Leirittäminen maksaa, ja nopeassa käsittelyssä olisi myös ihmisoikeusaspektitkin kunnossa. Pitäisi kelvata.
Ei kai sillä väliä mikä tai kenen idea kunhan toimisi. Tony Blair sanoi kyllä hauskasti hiljattain, että häntä ei koskaan pelottanut se että joutuu julkisen pieksännän kohteeksi tms, vaan se valvotti häntä öisin, että jollakin on parempi idea :)
 
Liittynyt
20.11.2018
Viestejä
1 830
Nopea käsittely olisi hyvä, sitä en tiedä miten toimii jos tulijoita on kymmeniätuhansia tai kuten 2015, jopa miljoona. Kauhea määrä hakemuksia käsiteltäväksi joten oikeusturvahan tuossa tietysti vaarantuu koska vääriä päätöksiä tulee suuntaan jos toiseen.

Itse uskon noihin leireihin. Vaikka leirittäminen maksaa niin silti se on halvempaa kuin nykyinen systeemi ja lisäksi se karsisi lähes satavarmasti onnenonkijat koska leirillä joutuisi odottamaan muutaman vuoden alkeellisissa olosuhteissa. Geelitukat tuskin tuollaista kestäisi kun ei pakko ole.
 
Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
1 504
Leireistä lähdetään helposti liikkeelle kun turhautuu ja ollaan äkkiä samassa jamassa kuin nyt. Jos ajatellaan, että kaikki pitää kuitenkin käsitellä niin parempi tehdä se nopeasti ulkorajalla. Riittävästi byrokraatteja vaan paikalle, niitähän riittää kyllä.
Pakolaisen käsitettä voisi myös kyllä tarkastella ihan tarkemminkin nykyaikaan sopivaksi.
 
Liittynyt
20.11.2018
Viestejä
1 830
No jos leirejä perustettaisiin niin luonnollisesti siitä tehtäisiin ainut keino hakea turvapaikkaa. Eli jos et leirillä viihdy niin et ole hädänalainen etkä voi hakea turvapaikkaa. Kyllä ne kuolemanpelossa olevat siellä viihtyy, muut ei niinkään.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
606
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 218
Ruotsin perässä tullaan. Eräs tietty ryhmä mainitaan toistuvasti boldatuissa kohdissa.

"Suomen Poliisijärjestöjen liiton puheenjohtaja Jonne Rinne on huolestunut.Liiton tuorein poliiseille tekemä kysely kertoo kehitystrendeistä, joita Rinne ei toivonut Suomessa näkevänsä.

– Se, mitä tapahtuu Ruotsissa, on rantautunut Suomeenkin. Meidän viesti on se, että meidän pitää saada nuoret integroitua yhteiskuntaan ennen kuin tilanne pahenee, Rinne sanoo."


"– En tiedä onko kyseessä varsinainen jengirikollisuus, mutta hyvin paljon nuoret, enimmäkseen ulkomaalaistaustaiset ryhmät tekevät ryöstöjä ja katuväkivaltaa.Suuntaus on selkeästi nähtävissä.

– Erityisesti maahanmuuttajanuorten keskuudessa esiintyy jatkuvasti enenevässä määrin pieniä rikoksentekojengejä. Myös kansainväliset jengit hakevat entistä enemmän jalansijoja Suomesta.

– Pääkaupunkiseudulla alkaa olla havaittavissa huomattavissa määrin erityisesti maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden jengiytymistä. Lisäksi yhä nuoremmat ihan kantasuomalaisetkin alkavat tehdä ryöstöjä ja pahoinpitelyitä niin sanotun "jengin nimiin”."


"Useampi suomalaispoliisi kertoi olevansa huolissaan siitä, johtaako Suomessa havaittava pienempi jengiytyminen järjestäytyneempään toimintaan.

– Lähinnä nuorten alaikäisten maahanmuuttajataustaisten jengiytyminen on lisääntynyt silmiinpistävän nopeasti. Muutaman vuoden sisällä tämä jengiytyminen tulee näkymään ammattimaisen rikollisuuden saralla huomattavasti. Jengeistä tulee erilaista tiedustelutietoa ja ne liitetään rikolliseen toimintaan ja ilmoituksiin enenevässä määrin."


 
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
904
Ruotsin perässä tullaan. Eräs tietty ryhmä mainitaan toistuvasti boldatuissa kohdissa.

"Suomen Poliisijärjestöjen liiton puheenjohtaja Jonne Rinne on huolestunut.Liiton tuorein poliiseille tekemä kysely kertoo kehitystrendeistä, joita Rinne ei toivonut Suomessa näkevänsä.

– Se, mitä tapahtuu Ruotsissa, on rantautunut Suomeenkin. Meidän viesti on se, että meidän pitää saada nuoret integroitua yhteiskuntaan ennen kuin tilanne pahenee, Rinne sanoo."


"– En tiedä onko kyseessä varsinainen jengirikollisuus, mutta hyvin paljon nuoret, enimmäkseen ulkomaalaistaustaiset ryhmät tekevät ryöstöjä ja katuväkivaltaa.Suuntaus on selkeästi nähtävissä.

– Erityisesti maahanmuuttajanuorten keskuudessa esiintyy jatkuvasti enenevässä määrin pieniä rikoksentekojengejä. Myös kansainväliset jengit hakevat entistä enemmän jalansijoja Suomesta.

– Pääkaupunkiseudulla alkaa olla havaittavissa huomattavissa määrin erityisesti maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden jengiytymistä. Lisäksi yhä nuoremmat ihan kantasuomalaisetkin alkavat tehdä ryöstöjä ja pahoinpitelyitä niin sanotun "jengin nimiin”."


"Useampi suomalaispoliisi kertoi olevansa huolissaan siitä, johtaako Suomessa havaittava pienempi jengiytyminen järjestäytyneempään toimintaan.

– Lähinnä nuorten alaikäisten maahanmuuttajataustaisten jengiytyminen on lisääntynyt silmiinpistävän nopeasti. Muutaman vuoden sisällä tämä jengiytyminen tulee näkymään ammattimaisen rikollisuuden saralla huomattavasti. Jengeistä tulee erilaista tiedustelutietoa ja ne liitetään rikolliseen toimintaan ja ilmoituksiin enenevässä määrin."


Nyt sentään tunnustetaan että maahanmuuttajarikollisjengejä on Helsingissä kun muutama vuosi sitten poliisi kiisti koko ilmiön. Milloinkohan ja miten me tienataan näillä kultamunilla, itse en keksi? Kyseessä kuitenkin ainakin toisen polven matut? Jaa olihan siellä pottunokatkin mainittu tosin eli ilmeisesti HAN kommentilla sivuutetaan itse ongelma.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 751
Onneksi nämä "moniosaajat" eivät ymmärrä sitä, että jokainen tuolla raja-aidan tuntumassa heitetty kivi vain lisää negatiivisuutta heitä kohtaan:hmm:
Jos sitä näytettäisiin esim. uutisissa, mutta Yle näyttää näistä puhuttaessa jostain ihan muualta kuvattuja lapsia ja siellä on suviksiä höpisemässä että näitä lapsia pitää ottaa Suomeen yms.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Miten suhtautua allaolevaan uutiseen. Pitseria palaa Laukaan Vihtavuoressa. Ravintolan irakilaistaustainen omistaja tuskailee, että ravintolatoimintaa on palaneessa kiinteistössä tietenkin mahdoton jatkaa. Samanaikaisesti samainen yrittäjä virittelee toisen kaverin kanssa ravintolatoimintaa Lappiin.


Omistaja on hallinnoinut känkkylää 2016 nähtävästi Keravalla perustamansa yhtiön kautta. Kuitenkin Finderistä löytyy ihkauusi tammikuun lopulla 2020 - eli noin kuusi viikkoa ennen pitseriapaloa - Sodankylään perustettu osakeyhtiö Lapinexpres Oy, jossa samainen Vihtavuoren pitseriapaloa sureva ja toiminnan loppumista jutussa sureva ravintoloitsija toimii hallituksen varajäsenenä.


Onko tämä se tyypillinen suomalaisten talousrikollistenkin käyttämä kuvio, josta olen kuullut huhuttavan, että ravintolatoimintaa pyöritetään starttirahalla, minkä jälkeen toiminta jostain syystä sitten loppuu, minkä jälkeen siirrytään toiselle paikkakunnalle mehustamaan TE-toimistolta seuraavaa starttirahaa?
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 876
Muutaman vuoden kuluttua arkipäivää myös Suomessa, koska asuntopolittiikka ei tunne käsitettä, jossa ei annettaisi muodostua asuinalueita, joissa ei olisi paljon samaa kansalaisuutta.

Ennen vanhaan kun haki Helsingin kaupungilta vuokra-asuntoa, sai lisäpisteitä Helsinkiläisyydestä ja työpaikasta ja isännöitsijät pystyivät päättämään ketä hänen hallinnoimiinsa kiinteistöihin muuttivat.

MTV Ruotsissa: Jengitaistelut, huumekauppa ja katuväkivalta riivaavat Ruotsia – tällaiset ovat Ruotsin poliisin neuvot, ettei sama tapahtuisi Suomessa
Suomessa on seurattu huolestuneena Ruotsin kehitystä, koska erilaiset ilmiöt tulevat meille usein länsinaapurista. Ruotsissa viranomaiset myöntävät heränneensä ongelmiin liian myöhään, joten he neuvovatkin suomalaisia kollegoitaan olemaan valppaampina.

– Tärkeintä on ottaa tähän taisteluun mukaan koko yhteiskunta, kaikki mahdolliset viranomaiset. Kaikkien pitää osallistua tähän työhön, poliisiylitarkastaja Jale Poljarevius Uppsalan poliisista kertoo.
Ruotsista on usein vinkattu suomalaisille, että lähes kokonaan maahanmuuttajien asuttamia lähiöitä ei kannattaisi päästää muodostumaan.
– Jos maassa on ongelmia köyhien lähiöiden kanssa, missä asuu paljon maahanmuuttajia, ja jonne alkaa rakentua erilaisia rikollisia kulttuureja tai ympäristöjä, se kannattaa ottaa vakavasti. Ongelmiin pitää puuttua todella nopeasti, ennen kuin ne kasvavat yhtä suuriksi ja vakaviksi kuin Ruotsissa, kriminologi ja jengitutkija Manne Gerell Malmön yliopistosta neuvoo.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 218
Mustafa pääsee käyttämään Suomen vankeinhoitopalveluita.

"Perjantaina antamallaan päätöksellä hovioikeus muutti 33-vuotiaan pikaravintolayrittäjän tuomioon vuoden ja 10 kuukauden pituiseksi.

33-vuotias saa suorittaa rangaistuksensa vankilan sijasta ehdollisena vankeutena.Lisäksi turkulaismiehen tulee suorittaa yhdyskuntapalvelua 90 tuntia.

29-vuotias Mustafa Korkmaz joutuu sitä vastoin vankilaan. Hovioikeuden hänelle määräämä rangaistus on tasan kaksi vuotta vankeutta.

Kaksikon rangaistus luettiin seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta sekä samassa yhteydessä tapahtuneesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä."


 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
215
"Mieskaksikko oli sukupuoliyhdynnässä hänen kanssaan muiden läsnäolijoiden katsellessa. "

Tervettä porukkaa.
Mikä on hämähäkille arkea, on kärpäselle kauhua ja terroria.

Nämä herrat siinä ringissä myhäilleessään raiskausta katsellessa toteuttivat itseään kulttuurilleen mukavasti siinä, missä me vaikka paistamme makkaraa tulella kodassa.

Totisesti, Ei ole mitään aihetta lähestyä kulttuureja, tai antaa niiden lähestyä, joissa joukolla raiskaaminen on normi siinä määrin, että pojat voi sopia kokoontumista ja yhdessä turmella joku viaton ahneudessaan.

Minua on jäänyt kaivelemaan tapaukset, joissa seksuaalinen väkivalta on kohdistettu luokkaretken jäseniin, matkalla kehitysmaissa.


Onko hyökkäyksen tarkoitus ollut säikäyttää turismia pysymään poissa, vai noitatohtoreiden ohjeilla parantaa sukupuolitauti raiskaamalla jokin maaginen neitsytblondi (mitä nuorempi, sen parempi), samantekevää. Viesti tulee selväksi ja noiden maiden voi antaa olla omissa oloissaan seuraavan sata vuotta hiekan keksellä. Edelleen sieltä voidaan aina nostaa ne oikeasti kehityskelpoiset yksilöt valmiina kulttuuriimme.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 218
Karjalaisessa maksumuurin takana hyvä kolumni. Laitoin spoileriin.

Kolumni: Evakoita ei voi eikä saa verrata turvapaikanhakijoihin
Osaako professori edes hävetä?

Tämä tuli ensimmäisenä mieleen, kun kuunteli kansainvälisen oikeuden professorin, Martti Koskenniemen sanomisia alkuviikon aamuteeveessä. Ja juuri nyt, kun talvisodan päättymisestä tulee 80 vuotta. Hänen mukaansa Suomi ei voi tukea Kreikkaa Euroopan unionin ulkorajan turvaamisessa, koska Kreikka rikkoo vuoden 1951 pakolaissopimusta. Koskenniemi vertasi myös Turkin rajalla Kreikkaan pyrkiviä pakolaisia Karjalan evakkoihin.

Voiko huonompaa rinnastusta olla? Evakot olivat Suomen kansalaisia ja siirrettiin maan sisällä vihollisen jaloista. Turvapaikanhakijat puolestaan pyrkivät maanosasta toiseen. Kuten MTV:n uutispäätoimittaja Ilkka Ahtiainen tuoreeltaan kommentoi, puoli miljoonaa evakkoa eli 11 prosenttia Suomen asukasluvusta suojeltiin, kuten lain mukaan itsenäisen valtion pitikin tehdä.

Heidät myös sijoitettiin järkevästi, saman alueen evakot samalle alueelle. Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa asui yli 40 prosenttia pälkjärveläisistä ja lähes kolmannes korpiselkäläisistä ja ruskealalaisista.

Evakot olivat tavallisia suomalaisia eivätkä Ahtiaisen mukaan Kalevalan myyttisiä hahmoja. Heistä ei ollut turvapaikanhakijoiden kaltaista rasitetta sosiaaliturvajärjestelmälle, ei kielimuuria tai kulttuurien konfliktia.

Alkuun heitä ryssiteltiin, mutta pian siirtokarjalaiset valloittivat paikkansa yhteiskunnassa. Heidän osuutensa kunnallisissa luottamustehtävissä, eduskunnassa ja erilaisten liikkeiden johdossa oli jopa suurempi, mitä suhteellinen määrä olisi edellyttänyt.

Siirtokarjalaisuus on näkynyt minunkin suvussani. Äitini oli nykyrajan takaisessa Läskelässä opettajana. Ukkini joutui antamaan parhaita hämäläismetsiään pakkoluovutuksissa. Valtion maksama korvaus oli murto-osa maiden arvosta. Silti hän ei valittanut vaan piti sitä jokaiselle kuuluvana uhrauksena.

Maamme maksama hinta oli käsittämättömän suuri. Niin inhimillisesti kuin taloudellisestikin. Se kuitenkin koettiin hinnaksi, mitä itsenäisyydestä pitikin maksaa.

Miten pihalla arkirealismista ja maailman muutoksista voivat Koskenniemen ja Martin Scheininin kaltaiset professorit olla? Scheinin tunnetaankin vasemmistolaisena, mutta Koskenniemen isoisä oli valkoisen Suomen hovirunoilija, akateemikko Veikko Antero Koskenniemi.

Toki Turkin hybridioperaatiosta syntynyt pakolaisongelma on ikävä ja Kreikan toimet käsiteltäneen vielä joskus eurooppalaisissa oikeuselimissä.

Kaikki sympatia kreikkalaisille. He ovat kantaneet Italian ohella suurimman taakan pakolaisinvaasiosta ja samaan aikaan yrittäneet toipua konkurssin partaalla olleena yhteiskuntana. Pahintahan tässä on se, että todennäköisesti professorit olisivat samaa mieltä, jos Euroopan ulkorajalle tulisi vastaavaa painetta Venäjän puolelta.

Ei pidä asiaa myöskään kysyä sisäministeri Maria Ohisalolta (vihr.), joka todennäköisesti haluaisi käsitellä jokaisen itärajamme turvapaikkahakemuksen ihmisoikeussopimusten mukaisesti.

Heikki Arppi
 
Liittynyt
26.04.2017
Viestejä
949
"Mieskaksikko oli sukupuoliyhdynnässä hänen kanssaan muiden läsnäolijoiden katsellessa. "

Tervettä porukkaa.
Joo, tällaisen kun näkee niin tietää heti mistä kulttuurista kyse.

Mielenkiintoinen seksuaalisuus näillä kavereilla. Itse tuskin saisin edes seisoon, jos lauma äijiä katselesi ympärillä... Sitten näillä on heti iso kaveriporukka valmiina laumapanoa varten jonottamassa jälkiliukkaille :rolleyes:
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
951
Joo, tällaisen kun näkee niin tietää heti mistä kulttuurista kyse.

Mielenkiintoinen seksuaalisuus näillä kavereilla. Itse tuskin saisin edes seisoon, jos lauma äijiä katselesi ympärillä... Sitten näillä on heti iso kaveriporukka valmiina laumapanoa varten jonottamassa jälkiliukkaille :rolleyes:
Käsittämätöntä ettei näitä katselijoita raahata oikeuteen. Oksettavaa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
410
Kansainväliset velvoitteet mainittu. "Asylum" ja voit läpsytellä rajan yli:mad:
Jep. "Kansainväliset velvoitteet pitää suorittaa poikkeustilasta huolimatta." Eli käytännössä Suomeen pääsevät enää Suomeen palaavien kansalaisten lisäksi elintasosiirtolaiset, kuten normaalistikin. Ainuttakaan tänne halajavaa Muhamattia ei saa päästää menemään!
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
968
Jos Suomen rajalle saapuu turvapaikanhakija, hänellä on oikeus hakea turvapaikkaa.
Näköjään turvapaikanhakioita otetaan edeleen sisään vaikka rajat ovat "kiinni".
Tulee kyllä paska osumaan tuulettimeen ja lujaa jos esim Ruotsissa terveydenhuolto pettää ja sieltä alkaa porukkaa paniikissa tulla rajalle hakemaan turvapaikkaa ja kaikki pitäisi ottaa sisälle käsittelyyn.
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
1 853
Tulee kyllä paska osumaan tuulettimeen ja lujaa jos esim Ruotsissa terveydenhuolto pettää ja sieltä alkaa porukkaa paniikissa tulla rajalle hakemaan turvapaikkaa ja kaikki pitäisi ottaa sisälle käsittelyyn.
Hyvä puoli että kesää kohti mennään, kuukauden päästä voisi huoletta perustaa telttaleirejä, sään puolesta siis, eristäisi vaikka yhden kulman hätäsairaalaksi jos sairaitakin tulisi rajalle. Mutta kyllähän jos poliiseja ja rajavartijoita alkaisi olla sairaslomalla joukoittain niin ideologisinkin hallitus joutuisi miettimään turvallisen maan käsitettä ja kelle annettaisiin oikeus tulla rajan yli.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Nythän radikaalihallituksella on tilaisuus vaikka lennättää salaa mahmutteja suorilla tilauslennoilla koko kriisin ajan. Jokin vehkeily on hyvinkin mahdollista.
 

Ransteri

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
737

Näköjään turvapaikanhakioita otetaan edeleen sisään vaikka rajat ovat "kiinni".
Tulee kyllä paska osumaan tuulettimeen ja lujaa jos esim Ruotsissa terveydenhuolto pettää ja sieltä alkaa porukkaa paniikissa tulla rajalle hakemaan turvapaikkaa ja kaikki pitäisi ottaa sisälle käsittelyyn.
Hutisalo muistaa kaiken paniikin keskellä painottaa het kaikkein tärkeintä asiaa. Rajat ovat yhä auki ja armeija valmiudessa kantamaan jälleen matkalaukkuja.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 218
Somaleita kuollut monta Tukholmassa koronaan ja sama ilmeisesti odotettavissa täälläkin.

"SOMALITAUSTAINEN kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed(vas) vaatii Helsingin Itäkeskuksen Puhoksen ostoskeskuksen sulkemista, koska siellä oleskeleva ja työskentelevä yhteisö ei näytä noudattavan kokoontumisrajoituksia.

Said Ahmed on huolissaan siitä, että ostoskeskuksen maahanmuuttajayhteisö ”on jatkanut elämäänsä kuten ennenkin” koronavirustilanteesta huolimatta. Hän pelkää, että koronavirus pääsee Puhokselta leviämään maahanmuuttajien isoihin perheisiin ja sitä kautta laajemmmalle.

Said Ahmed kertoo käyneensä katsomassa itse Puhoksen tilanteen sunnuntai-iltana, eivätkä kokoontumisrajoitukset näkyneet hänen mukaansa ahtaissa kahviloissa, ravintoloissa ja partureissa millään lailla."


"RUOTSISSA ruotsinsomalialainen lääkäriyhdistys kertoi SVT:lle maanantaina, että Tukholman alueella yhdeksästä siihen mennessä koronavirukseen kuolleesta ihmisestä kuusi oli somalitaustaisia.

”Kun virus levisi Ruotsiin, siitä ei ollut paljoa tietoa somaliksi ja monet elivät kuten ennenkin”, yhdistyksen hallituksen jäsen Jihan Mohamed sanoi SVT:lle.

Mohamedin mukaan erityisesti Tukholman Järvan alueella korostuneet kuolemantapaukset johtuvat mahdollisesti ahtaista tiloista ja tavallista alemmasta kansanterveydestä."


 
Liittynyt
18.12.2017
Viestejä
190
Somaleita kuollut monta Tukholmassa koronaan ja sama ilmeisesti odotettavissa täälläkin.

"SOMALITAUSTAINEN kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed(vas) vaatii Helsingin Itäkeskuksen Puhoksen ostoskeskuksen sulkemista, koska siellä oleskeleva ja työskentelevä yhteisö ei näytä noudattavan kokoontumisrajoituksia.

Said Ahmed on huolissaan siitä, että ostoskeskuksen maahanmuuttajayhteisö ”on jatkanut elämäänsä kuten ennenkin” koronavirustilanteesta huolimatta. Hän pelkää, että koronavirus pääsee Puhokselta leviämään maahanmuuttajien isoihin perheisiin ja sitä kautta laajemmmalle.

Said Ahmed kertoo käyneensä katsomassa itse Puhoksen tilanteen sunnuntai-iltana, eivätkä kokoontumisrajoitukset näkyneet hänen mukaansa ahtaissa kahviloissa, ravintoloissa ja partureissa millään lailla."


"RUOTSISSA ruotsinsomalialainen lääkäriyhdistys kertoi SVT:lle maanantaina, että Tukholman alueella yhdeksästä siihen mennessä koronavirukseen kuolleesta ihmisestä kuusi oli somalitaustaisia.

”Kun virus levisi Ruotsiin, siitä ei ollut paljoa tietoa somaliksi ja monet elivät kuten ennenkin”, yhdistyksen hallituksen jäsen Jihan Mohamed sanoi SVT:lle.

Mohamedin mukaan erityisesti Tukholman Järvan alueella korostuneet kuolemantapaukset johtuvat mahdollisesti ahtaista tiloista ja tavallista alemmasta kansanterveydestä."


Tässä vaarallisessa tilanteessa varmasti moni somali harkitsee paluuta kotimaahansa - ainakin toivon niin.

Jos tilanne on noin paha tuolla Puhoksen ympäristössä, niin koko alue on eristettävä, jottei näiden vastuuttomasti käyttäytyvien ihmisen toiminnasta aiheudu vaaraa koko pääkaupunkiseudun väestölle. Täytyy todeta, että tätä haittaa näistä arvon vieraistamme en osannut etukäteen arvata.
 
Liittynyt
01.11.2016
Viestejä
579
"Mohamedin mukaan myös kulttuuriset syyt voivat vaikuttaa viruksen leviämiseen"
Tarkoittanee sitä, että somaliyhteisössä viranomaisten ohjeistusta ei noudateta, eikä henkilökohtaisesta hygieniasta huolehdita.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 218
Tietoa ainakin pitäisi olla, kun Yle uutisoi näistä myös somaliksi.

"Yle Uutiset lisää Suomen koronaepidemiaan liittyvää uutisointia ja tarjoaa sisältöjä myös arabiaksi, kurdiksi, somaliksi ja persiaksi. Palvelu käynnistyy perjantaina 20.3. osoitteessa yle.fi/coronainfo.

– Yhteisen turvallisuuden takia on tärkeää, että kaikki Suomessa asuvat saavat nyt ajantasaista ja luotettavaa tietoa koronavirustilanteesta, riippumatta siitä osaavatko he suomen kieltä vai ei. Viruksen leviämistä pystytään hidastamaan vain, jos tietoisuus esimerkiksi viranomaisten ohjeista leviää mahdollisimman laajasti. Varsinkin somessa liikkuu nyt paljon vääriä tietoja ja uskomuksia, sanoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja Riikka Räisänen."


 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
21 331
Kulttuuri, eipä se muuta kaipaa. Sama Italiassa, "mamma mia spaghetti quattro stagione" ja koko suku/klaani tapaa päivittäin :facepalm:
 
Liittynyt
15.12.2016
Viestejä
204
"Mohamedin mukaan myös kulttuuriset syyt voivat vaikuttaa viruksen leviämiseen"
Tarkoittanee sitä, että somaliyhteisössä viranomaisten ohjeistusta ei noudateta, eikä henkilökohtaisesta hygieniasta huolehdita.
Olen tässä toista viikkoa ollut saikulla, ja katsellut vieressä olevan keinonurmikentän touhuja. Suomalaisia ei juurikaan näy, mutta ulkkikset potkii ihan normaaliin malliin ja pitää isoja seurustelurinkejä. Omathan ovat hautajaisensa...
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 946
Olen tässä toista viikkoa ollut saikulla, ja katsellut vieressä olevan keinonurmikentän touhuja. Suomalaisia ei juurikaan näy, mutta ulkkikset potkii ihan normaaliin malliin ja pitää isoja seurustelurinkejä. Omathan ovat hautajaisensa...
Siinä kun ruvetaan jäljellä olevia elinvuosia laskemaan, niin Ahtisaaret jäävät toiseksi.
 
Liittynyt
18.12.2017
Viestejä
190
Olen tässä toista viikkoa ollut saikulla, ja katsellut vieressä olevan keinonurmikentän touhuja. Suomalaisia ei juurikaan näy, mutta ulkkikset potkii ihan normaaliin malliin ja pitää isoja seurustelurinkejä. Omathan ovat hautajaisensa...
Ei ole vain heidän hautajaiset: tukkivat terveydenhuoltoa ja levittävät virusta laajemmalle. Muussa tapauksessa ei voisi vähempää kiinnostaa ko. eliitin kovakorvaisuus elättäjämaan ohjeille ja määräyksille.
 

Melbac

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 544
Tässä vaarallisessa tilanteessa varmasti moni somali harkitsee paluuta kotimaahansa - ainakin toivon niin.

Jos tilanne on noin paha tuolla Puhoksen ympäristössä, niin koko alue on eristettävä, jottei näiden vastuuttomasti käyttäytyvien ihmisen toiminnasta aiheudu vaaraa koko pääkaupunkiseudun väestölle. Täytyy todeta, että tätä haittaa näistä arvon vieraistamme en osannut etukäteen arvata.
Aika normaalia toimintaa itiksessä omasta mielestä eli ei suomalaisetkaan tunnu kauheasti välittävän rajoituksista vaikka olisi ehkä kannattavaa.Tosin ainakin omat sukulaiset tuntuu ottavan ton aika vakavasti kun on lapsia yms mikä on ihan hyvä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 394
Viestejä
4 159 661
Jäsenet
70 409
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom