• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Keskustelua Suomen maahanmuutosta, maahanmuuttopolitiikasta ja niihin liittyvistä ilmiöistä (KR 2.0)

Liittynyt
17.10.2017
Viestejä
595
Hassane poistettiin Suomesta seitsemän vuoden ja usean oleskelulupahakemuksen jälkeen. Vaimonkin (19 vuotta vanhemman) on löytänyt Suomesta. Suomeen tullessaan valehteli suunnilleen kaikesta.

Tuo "avioliitto" ei olisi kestänyt myönteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen varmaan viikkoakaan. Eiköhän tuossa taustalla ole ihan vain turvapaikan hakuun liittyvät syyt.
 
Liittynyt
24.09.2020
Viestejä
1 244
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034

En tiedä rikastuiko kulttuuri, mutta joku kuitenkin

Mitenhän paljon vuosittain tällaiset loiset saa rahaa tällaiseen täysin turhaan paskaan. Oksettaa
Tuollainen paskatoiminta ja sen tukeminen verovaroin ja uhkapelimonopolin rahoin on joka tapauksessa törkeä ryöstö kaikkia suomalaisia kohtaan ja väärin. Se, että jo kerran mopen perseeseen työnnettyä rahoja vielä erikseen käytetään väärin, on tietysti vielä sellainen vähemmän yllättävä kirsikka kakkuun.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
1 669
Ihan jees. Taas yksi maahanmuuttaja, josta olisi ollut Suomelle hyötyä, päätti muuttaa pois:


Juttu on maksumuurin takana, niin referaatti:
- Mongolialainen nainen Anudari Boldbaatar, joka alunperin oli lähtenyt Moskovaan opiskelemaan kielitieteitä, päätti vaihtaa opiskelemaan sairaanhoitoalaa ja halusi muuttaa EU-alueelle, koska hänen miesystävänsä on skotlantilainen
- Juuri voimaantulleista ulkomaalaisten lukukausimaksuista huolimatta hän valitse Suomen, koska opiskelu täällä oli vertailluista maista edullisinta ja muutti tänne 2017
- Hän oli opiskellut Suomea jo Moskovassa asuessaan ja läpäisi suomen kielen testin AMK-tasolla
- Nainen aloitti osa-aikaiset työt heti kun opintosuorituksia oli riittävästi
- Hän valmistui toukokuussa 2020 sairaanhoitajaksi
- Pariskunta avioitui Helsingissä syksyllä 2020

- Myöhemmin syksyllä maahanmuuttovirasto oli hylännyt hänen hakemuksensa oleskeluluvan jatkamisesta.
- Lakipykäliä vilissyt päätös ei juuri auttanut asian ymmärtämisessä, sillä Migri oli salannut päätöksestä sen olennaiset perustelut (toim. huom. mitä helvettiä? Vähän sama kuin saisit oikeudessa tuomion ja sulle sanottaisiin että joudut linnaan mutta ei kerrottaisi, mistä syystä)
- Maahanmuuttovirasto oli salannut perustelut vetoamalla siihen, että ”tiedon antaminen olisi vastoin erittäin tärkeää yleistä etua”. (toim. huom. kuulostaa aika räikeältä hakijan oikeusturvan rikkomiselta)
- Migri nosti esiin Boldbaatarin ”työsuhteiden olleen lyhytaikaisia” ja että ”hakijan työsiteiden ei voida katsoa olevan erityisen vakiintuneita ja kiinteitä”. (toim. huom. päiväopiskelija harvoin pystyy samaan aikaan olemaan kokopäivätöissä)
- Boldbaatar oli tehnyt töitä Helsingin kotihoidossa ja Husissa. Työsuhteet olivat alalle tyypillisesti määräaikaisia mutta jatkuvia, kuten HS:n näkemistä työsopimuksista ilmenee.
- Migri syytti naista myös toimeentuloaan koskevien asiakirjojen väärentämisestä, mutta ei suostunut kertomaan, mistä asiakirjoista tarkalleen oli kyse

- Boldbaatar oli jättänyt selvityksinä toimeentulostaan työsopimuksia, palkkalaskelmia ja tiliotteita
- Maahanmuuttovirasto oli salannut perustelut vetoamalla siihen, että ”tiedon antaminen olisi vastoin erittäin tärkeää yleistä etua”.
- Migri teki naisesta jopa tutkintapyynnön poliisille ja viimein tutkintapyynnöstä naisellekin selvisi, mistä on kyse
- Syyskuussa 2021 syyttäjä kertoi ottaneensa asian käsittelyyn
- Migrin päätöksestä ei voinut valittaa hallinto-oikeuteen, koska epäilty rikosasia oli käsittelemättä. Nainen joutui siis olemaan löyhässä hirressä
- Tammikussa 2022 nainen sai vakituisen työpaikan Meilahden sairaalasta, eli seuraava Migrin perustelu ei jatkossa olisi enää paikkansapitävä

- "Hakija on muuttanut Suomeen vasta aikuisiällä. Haki¡alla on näin ollen vahvat kielelliset ja kulttuurilliset siteet kotimaahansa. Hakijan työsiteiden ei voida katsoa olevan erityisen vakiintuneita ja kiinteitä. – Maahanmuuttoviraston päätös 10.12.2020"
- Asiassa tehtiin kuitenkin syyttämättäjättämispäätös toukokuussa 2022
- Epäily perustui Revolut-pankkisovelluksen (joku brittiläinen finanssialan yritys) tiliotteeseen, josta Migri nosti tutkintapyynnössään esiin kaksi asiaa:
- "Tilin saldon ollessa tiettynä päivänä tietty summa, ei seuraavalla rivillä oleva korttimaksu tai tilisiirto ole lisännyt tai vähentänyt tilin saldoa ”oikealla” summalla. – Syyttäjän päätös 16.8.2022"
- "Tutkintapyynnössä on todettu olevan epäuskottavaa, että tililtä olisi pystytty tekemään veloitus kahdella eri maksutavalla täsmälleen samaan aikaan. – Syyttäjän päätös 16.8.2022"
- Kävi ilmi, että kyse oli vain siitä, ettei Migrissä oltu osattu lukea Revolutista tulostettua tiliotetta ja näin ollen, kun summat eivät Migrin mukaan täsmänneet, alettiin hakijaa epäillä väärennöksestä

- "Kun Boldbaatarille selvisi poliisikuulustelussa, mistä häntä epäiltiin, hänellä kesti ”kaksi minuuttia tajuta, mistä Migrin syytöksensä perusteiksi esittämät ’laskuvirheet’ johtuivat”."
- "Boldbaatar oli vastannut väärennysepäilyyn kertomalla, että tiliotteessa on kaksi saraketta. Ensimmäisessä on päivämäärä, jolloin tilitapahtuma on luotu, toisessa tapahtumapäivämäärä, jolloin raha on otettu tililtä."
- "Kun merkintätavan kaksi saraketta laskee yhteen, summat täsmäävät eikä Migrin esittämää laskuvirhettä ole."
- "Samanaikaiset tilitapahtumat selittyvät Revolutin vault-säästömahdollisuudella. Kun tililtä on tehty korttimaksu, säästöön on samalla otettu pieni summa."
- Syyttäjä päätti olla nostamatta syytettä, koska ainoa peruste syytteen nostamiselle oli lakannut olemasta

Tämänkin jälkeen nainen joutui vielä hetken odottelemaan kohtaloaan, kun hän lokakuussa 2022 huomasi seuraavan asian:
- "Migrin sivuilla luki, että jos hakija on saanut kielteisen päätöksen oleskelulupaansa ja valittanut päätöksestä, työntekoa voi jatkaa, kunnes valitus on käsitelty – paitsi jos hakija on suorittanut tutkintonsa Suomessa. Ja Boldbaatar oli jatkanut töissä."
- "Työntekokiellosta ei oltu mainittu Migrin päätöksessä, eikä se ollut tullut aiemmin esiin."
- Aiemmasta kohtelusta johtuen nainen luonnollisesti pelästyi, tullaanko häntä taas syyttämään jostakin
- Hän otti yhteytta pakolaisneuvontaan, jonka juristi ryhtyi selvittämään asiaa. Kävi ilmi, että Migrin nettisivuilla oli vanhentunutta tietoa, ja työnteko oli ollut täysin sallittua
- Pakolaisneuvonnan juristi katsoi viisaaksi pyytää asian Migristä kirjallisena, koska Migrin omien asiakasneuvojien käsitykset työnteko-oikeudesta valitusaikana olivat niin pahasti ristiriidassa keskenään
- Hallinto-oikeus kumosi marraskuussa 2022 maahanmuuttoviraston kielteisen oleskelulupapäätöksen ja palautti asian käsiteltäväksi uudelleen
- Hallinto-oikeus myös huomautti, ettei Migrillä ollut oikeutta salata päätöksen perusteluita, koska se vaaransi hakijan oikeusturvan

- Uutisen mukaan Migri käyttää nykyään huomattavan usein "supo-korttia", eli pyrkii salaamaan kielteisen oleskeluluvan päätöksen perusteet jos ne suojelupoliisin mukaan vaarantavat valtion turvallisuuden.
- Maahanmuuttoasioihin erikoistunut asianajaja piti erikoisena sitä, että Migri teki tutkintapyynnön poliisille, mutta piti sitä myös hyvänä, koska sen myötä asia tutkittiin perusteellisesti
- Maahanmuuttovirasto myönsi lopulta marraskuussa 2022 naiselle oleskeluluvan, joka kuitenkin pitkään kestäneen käsittelyajan johdosta olisi voimassa vain 31. tammikuuta 2023 asti jolloin luvalle pitäisi hakea jatkoa
- Boldbaatar ei voinut tällaisen kohtelun jälkeen kuvitella enää jäävänsä Suomeen, vaan lähti maasta marraskuun lopulla 2022 ensin Mongoliaan, josta hän muuttaa miehensä luo Britanniaan.

Noh, onneksi tulijoiden joukossa on varmasti myös niitä korkeasti koulutettuja koneinsinöörejä, jotka eivät toivottavasti joudu samanlaisen oikeusmurhan kohteeksi.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
3 230
- Boldbaatar ei voinut tällaisen kohtelun jälkeen kuvitella enää jäävänsä Suomeen, vaan lähti maasta marraskuun lopulla 2022 ensin Mongoliaan, josta hän muuttaa miehensä luo Britanniaan.
Jos ei sandaalit läpsy niin väkisin kammetaan potentiaalinen sopeutuja ulos maasta.
Well done, Migri! :thumbsup:
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
1 669
Ja kuten yleensä, niin tässäkään tapauksessa viranomainen ei vielä oikeudessakaan suostunut osaamattomuuden seurauksena tekemäänsä virhettä myöntämään.

"Migri puolustautui oikeudessa esittämällä, ettei oleskeluluvan hylkääminen väärennysepäilyn perusteella edellytä rikosasian vireille tuloa tai rangaistusta. Virasto pysyi kannassaan, että toimeentuloselvityksessä oli havaittu ”selkeitä väärennöksen tunnusmerkkejä”."
 

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 751
Pistää todella vihaksi. Ja myös pistää ihmettelemään että miksi meille lompsii asumaan yhteiskunnan tuella työkykyisiä miehiä tietyistä maista, mutta näitä työllistyviä aasialaisia hoitajia ollaan mielellään palauttamassa.
 
Liittynyt
23.02.2020
Viestejä
772
Meitin firmassa varmaan jo yli puolet ulkomaalaisia ja kyllä moni on kertonut saman tarinan, eli saatanan vaikea tulla töihin tähän maahan, byrokratiahelvetti kestää pitkään ja tulija on ihan tuuliajolla sen ajan, asunto on vaikea vuokrata ilman papereita, pankkitili avata palkanmaksua varten jne.

Mutta jos ylität rajan asylum taikasanalla, niin kyllä ovet avautuu eikä tarvii murehtia mitään elämiseen liittyvää kun kaikki järjestetään kuin Manulle illallinen (tämän vanhan sannonnan voisi muutta muotoon: "Kuin mamulle illallinen")
 
Liittynyt
12.06.2022
Viestejä
1 580
Työlupa, asunto ja byrokratia-asiat on omalla (yksityisellä) alalla ollut tapana hoitaa työnantajan toimesta, mutta perseestähän ne silti on.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
1 669
Teoriassa Suomessa voisi olla nyt yksi ilmeisen motivoitunut ja kielitaitoinen hoitsu enemmän. Käytännössä kuitenkaan ei ole ja britit varmaan tämän saavat hoitsukseen jatkossa. Jos on englannin oppinut noin hyvin niin luultavasti suomikin taipuu ihan riittävästi.


EDIT: Samma på finska
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.06.2021
Viestejä
132
Paitsi jos sun status on turvapaikanhakija, niin et saa mennä töihin, et voi hakea asuntoa, byrokratiahelvetti kestää pitkään ja tulija on ihan tuuliajolla sen ajan.
Turvapaikanhakija-statuksella saa töitä tehdä 3kk hakemuksen jättämisestä, jos tulit passin kanssa, jos tulit ilman passia, vaadittava aika on 6kk.
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 925
tph-statuksella on myös pitserioissa ja rakennusalalla yms hommissa. Ilman mitään valvontaa. Ja jengiä ei kiinnosta kun saa halpaa lättyä tai kattoa pään päälle. Kusee vaan muita duunareita kohtaan.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
1 900
tph-statuksella on myös pitserioissa ja rakennusalalla yms hommissa. Ilman mitään valvontaa. Ja jengiä ei kiinnosta kun saa halpaa lättyä tai kattoa pään päälle. Kusee vaan muita duunareita kohtaan.
Äläs nyt, olihan sen taannoisen teho-iskun harmaata taloutta kohtaan, tulos 5e pitsat maksoivat sen jällee 7-8e, ketään ei tosin saatu mistään kiinni.
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 925
Äläs nyt, olihan sen taannoisen teho-iskun harmaata taloutta kohtaan, tulos 5e pitsat maksoivat sen jällee 7-8e, ketään ei tosin saatu mistään kiinni.
Vitut se vaikuttanu niihin mitkä veti kunnolla setit kotiin.
Samat pitseriat vaihto vaan nimeä ja ehkä omistajia frendin nimeen ja halvemmat pitsat jatkuu.
Toi tehoisku vaan teki sen että muutkin pysty nostaa hintojaan siihen päälle kymppiin tms.
Mitä se pitsa nykyään maksaa halvimmillaan halvimmassa mestassa? Et sä vittu saa alle kympillä mitään vaikkei ne kustannukset noussu siinä mihinkään.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
1 900
Vitut se vaikuttanu niihin mitkä veti kunnolla setit kotiin.
Samat pitseriat vaihto vaan nimeä ja ehkä omistajia frendin nimeen ja halvemmat pitsat jatkuu.
Toi tehoisku vaan teki sen että muutkin pysty nostaa hintojaan siihen päälle kymppiin tms.
Mitä se pitsa nykyään maksaa halvimmillaan halvimmassa mestassa? Et sä vittu saa alle kympillä mitään vaikkei ne kustannukset noussu siinä mihinkään.
Niin siis totesin vain että lopputulos oli se että hinnat nousi. Ketään ei saatu mistään nalkkiin. Ja silloin tosiaan sai 5e lättyä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 526
Tuo Mongolialaisen naisen tapaus vaikuttaa tämänhetkisen tiedon perusteella kyllä oudolta ja Suomen kannalta väärältä päätökseltä, sillä varauksella ettei julkisuudessa ole kaikkia aiheeseen liittyviä tietoja. Äkkiseltään kuvittelisi että hoitaja tälle maalle kelpaisi.

Kannattaa kuitenkin muistaa että ikävä kyllä varsin suuri osa Suomeen päätyneistä ei ole kieltä opettelevaa ja töissä viihtyvää sorttia. Joten kun tästä tapauksesta tietyt tahot meteliä pitävät niin kyseessä ei välttämättä ole pyyteetön Suomen ja ko. henkilön edun ajaminen. Usein kun nuo samat tahot ajavat sitä että ketään ei karkoiteta ja tänne saa tulla kuka vaan meidän elätettäväksemme. Kovin mielellään käyttävät yksittäisiä virheitä keppihevosena propgandassaan.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että jos pystyy itsensä ja perheensä omalla työllään elättämään on tervetullut. Muut voivat sitten pysyäkin lähtömaassaan ja tänne vilpillisesti oleskeleman päätyneet elätit tulee karkoittaa.
 
Liittynyt
26.04.2017
Viestejä
949
Teoriassa Suomessa voisi olla nyt yksi ilmeisen motivoitunut ja kielitaitoinen hoitsu enemmän. Käytännössä kuitenkaan ei ole ja britit varmaan tämän saavat hoitsukseen jatkossa. Jos on englannin oppinut noin hyvin niin luultavasti suomikin taipuu ihan riittävästi.


EDIT: Samma på finska
Voi jumalauta tätä meidän maata. Suomea puhuva korkeasti koulutettu nainen heitettiin ulos. Ja vielä siltä alalta missä on oikeasti työvoimapulaa.

Tämä nainen olisi niitä jotka olisi pitänyt toivottaa tänne avosylin, mutta ei, mikähän oli se mikä mirgiä hierti kun piti alkaa hankalaksi, vaikka nainen oli paremmin integroitunut suomalaiseen työelämään kuin moni lusmuileva kelantuki kanttis?

Mutta millä ansioilla tänne mielellään halutaan ihmisiä ulkomailta?
+Mies
+Lähi-itä & Afrikka suunnalta
+Kouluttamaton
+Kielitaidoton
+Ei opi ikinä suomea, tuskin ruotsia tai englantiakaan, vaan tarvitaan tulkki mukaan kaikkialle missä herra asioi, kuten Kelan luukkulla rahaa hakemassa
+Ei tosiaan aio kouluttautua tai halua työelämään
+Rikollisen ura kiehtoo, gansta räppiä, ryöstöjä ja raiskauksia, joskus voi puukko heilua
+Muistaa haukkua kaikki valkoiset rasisteiksi ja valittaa kun ruoka on pahaa ja disko on kaukana ja raha ei riitä tupakkaan
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 925
Tuo Mongolialaisen naisen tapaus vaikuttaa tämänhetkisen tiedon perusteella kyllä oudolta ja Suomen kannalta väärältä päätökseltä, sillä varauksella ettei julkisuudessa ole kaikkia aiheeseen liittyviä tietoja. Äkkiseltään kuvittelisi että hoitaja tälle maalle kelpaisi.

Kannattaa kuitenkin muistaa että ikävä kyllä varsin suuri osa Suomeen päätyneistä ei ole kieltä opettelevaa ja töissä viihtyvää sorttia. Joten kun tästä tapauksesta tietyt tahot meteliä pitävät niin kyseessä ei välttämättä ole pytteetön Suomen ja ko. henkilön edun ajaminen. Usein kun nuo samat tahot ajavat sitä että ketään ei karkoiteta ja tänne saa tulla kuka vaan meidän elätettäväksemme.
Enimmäkseen tossa pykii ihan vitusti se ettei täs katota yhtään mitään mikä kenenkin kyky tehdä mitäkin.
Vedetään jengiä sisään ja potkitaan ulos kunhan saatu ees jotain hyötyä.
Vähän kun nää vitun palkkatyöllistykset ja työkokeilut.
Pidetään ihmisiä kun karjaa.
Jos olisin enemmän kun soosit, niin voisin ehkä yrittää laittaa enemmänkin tekstiä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 526
Enimmäkseen tossa pykii ihan vitusti se ettei täs katota yhtään mitään mikä kenenkin kyky tehdä mitäkin.
Vedetään jengiä sisään ja potkitaan ulos kunhan saatu ees jotain hyötyä.
Vähän kun nää vitun palkkatyöllistykset ja työkokeilut.
Pidetään ihmisiä kun karjaa.
Jos olisin enemmän kun soosit, niin voisin ehkä yrittää laittaa enemmänkin tekstiä.
Joo. Itse aikoinani samaisella alalla tein 4 vuotta töitä tauotta. 58 määräyskirjaa, ja joulukuussa pistettiin usein viikoksi ”työttömäksi” ettei tarvinnut lomia antaa pitää. Vaihdoin alaa, jota en ole katunut.

Onhan Suomen työelämä kyllä monelta osin sairasta, ja terveydenhuoltopuolella niittävät nyt pitkään kylvämäänsä satoa. Mitään eivät näytä tosin oppineen.

Mutta tämä menee nyt vahvasti offtopic, kuuluisi ehkä johonkin ”työelämän ongelmat” threadiin.
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 925
Joo. Itse aikoinani samaisella alalla tein 4 vuotta töitä tauotta. 58 määräyskirjaa, ja joulukuussa pistettiin usein viikoksi ”työttömäksi” ettei tarvinnut lomia antaa pitää. Vaihdoin alaa, jota en ole katunut.

Onhan Suomen työelämä kyllä monelta osin sairasta, ja terveydenhuoltopuolella niittävät nyt pitkään kylvämäänsä satoa. Mitään eivät näytä tosin oppineen.

Mutta tämä menee nyt vahvasti offtopic, kuuluisi ehkä johonkin ”työelämän ongelmat” threadiin.
Menee joo offtopic, mutta ei tää nyt työllistyjän kannalta ole mitenkään vitun kunnossa jos työpaikassa haetaan vaan kokeilijaa.
Ja tätä pyöritetään myös tolla tph-setillä. Ja siihen vielä lisäks mielenterveyden osatyökykyset.
Jos ne palkat lasketaan tukimuodossa niin kaikkihan noista saa palkkaa, mutta vitut se ole sitä.
Tukimuodossa palkkaa turhasta duunista ja siitä ei oikeasti jää mitään käteen.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
3 230
Vedetään jengiä sisään ja potkitaan ulos kunhan saatu ees jotain hyötyä.
Vähän kun nää vitun palkkatyöllistykset ja työkokeilut.
Pidetään ihmisiä kun karjaa.
Taisi olla kouluttautunut Suomessa hoitsuksi ja tehnyt ns. pätkätöitä.
Eiköhän se koulutus ole maksanut reilusti enemmän kuin pätkätöiden verohyödyt tälle maalle, joten nettomaksajiksi taas jäädään.
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
1 853
Mongolialaisnaisen tapaus on kieltämättä erikoinen. HS:n jutun silmäilleenä sain käsityksen että hän olisi voinut viihtyä kauemminkin Suomessa. Mutta pidetään kuitenkin muistissa että alkuperäinen syy tulla Suomeen oli opiskelun edullisuus ja pariskunnan oli tarkoitus avioitua miehen kotimaassa. Olisikohan hän kuitenkaan jäänyt tänne pidemmäksi aikaa vai oliko tarkoitus asettua Britanniaan kun osuu sopiva työpaikka. Eli olisiko Suomi koskaan hyötynyt hänestä nettomaksajana.

Tämä tapaus muistutti lyhytaikaisesta työkaverista, olisikohan ollut vuottakaan töissä. Tohtori kaukaa EU:n ulkopuolelta, mutta tehtävä oli junior-tasoinen. Osoittautui että syy tulla Suomeen töihin oli tarve päästä Schengen-alueelle koska seurustelukumppani oli keski-eurooppalainen. Kun löysi jotain lähempää kumppaniaan niin matka jatkui. Maksoi varmastikin veronsa eikä luultavasti kuluttanut palveluita merkittävästi, mutta tuskin kaltaisensa hyödyttävät Suomea erityisemmin pitkässä juoksussa.
 
Liittynyt
29.06.2018
Viestejä
124
Tohtori kaukaa EU:n ulkopuolelta, mutta tehtävä oli junior-tasoinen. Osoittautui että syy tulla Suomeen töihin oli tarve päästä Schengen-alueelle koska seurustelukumppani oli keski-eurooppalainen. Kun löysi jotain lähempää kumppaniaan niin matka jatkui. Maksoi varmastikin veronsa eikä luultavasti kuluttanut palveluita merkittävästi, mutta tuskin kaltaisensa hyödyttävät Suomea erityisemmin pitkässä juoksussa.
Vähän epäilen, että lyhytaikainen työkaverisi ei vaivautunut opettelemaan puhumaan suomea kuten tämä mongolialainen nainen.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 218
HSL:n rasistit kielsivät rukoilun taukotilassa.
HSL kielsi rukoilun taukotilassa Espoossa – muslimikuljettajat ärähtivät: ”Onhan tämä syrjintää”
HSL välitti bussikuskeille Espoon Leppävaaran taukotilassa rukoilusta uuden ohjeistuksen torstaina.
HSL välitti bussikuskeille linjauksen Leppävaaran taukotilassa rukoilusta.
HSL välitti bussikuskeille linjauksen Leppävaaran taukotilassa rukoilusta.

HSL välitti bussikuskeille linjauksen Leppävaaran taukotilassa rukoilusta. LUKIJAN KUVA
Tekijän kuva
Mika Rinne

mika.rinne@iltalehti.fi
Eilen klo 19:25
HSL:n linja-autonkuljettajille tarkoitetulla sähköisellä ilmoitustaululla kerrottiin eilen torstaina, että Espoon Leppävaarassa sijaitseva taukopaikka ei ole tarkoitettu rukoiluun.

HSL:n ilmoitustaululla todettiin, että ”rukoilut ja muut taukoihin kuulumattomat asiat hoidetaan tilan ulkopuolella”.
Iltalehteen yhteyttä ottaneen muslimitaustaisen bussikuskin mukaan jotkut taukotilassa rukoilleet kuljettajat ovat pahoittaneet mieltään ja ottaneet HSL:ään yhteyttä kiellon takia.
– Onhan tämä uskonnon syrjintää. Rukoiluun ei kulu kuin pari minuuttia, ja tilaa menee sen verran kuin ihminen tarvitsee seisoessaan. Ei se häiritse ketään, mies toteaa.
Hän ei halua nimeään julkisuuteen, sillä pelkää siitä koituvan itselleen vaikeuksia.

– Moni ulkomaalaistaustainen kuljettaja ei ymmärrä oikeuksiaan. Mikäli tämä laajenee, niin pitää miettiä, haluaako jatkaa työtään HSL:ssä, mies tuumii.
”Herkällä korvalla”
HSL:n viestinnän päivystäjä Joona Packalén myöntää, että rukoilukielto on otettu käyttöön Leppävaaran taukotilassa. Kiellossa ei korosteta tiettyjä uskontoja.
– Sinne tehtiin yleinen ohjeistus kuljettajien sähköiseen järjestelmään eri liikennöitsijöiden ja työnjohdon toiveesta. HSL välitti ohjeistuksen, mutta ei ota sinänsä kantaa asiaan, Packalén sanoo.
Packalénin mukaan ohjeistus koskee vain Leppävaaran taukotilaa, joka on suunniteltu ruokailuun ja virkistäytymiseen.
– Pieni taukotila on kovassa käytössä. Erillistä rukoustilaa ei ole suunnitteilla tällä hetkellä. Seuraamme tätä asiaa herkällä korvalla, jotta kaikilla on yhtäläinen tilan käyttömahdollisuus, Packalén toteaa.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 751
Ihan oikein. Tämä on tietyltä valloittajaporukalta taas yksi tapa "kotouttaa" kantaväestö tulevaan. Mahdollisimman pitkään vastustetaan tällaista pelleilyä. Rukoilkoon vaikka päätepysäkillä ulkona, jos on aikaa.
 

Tecto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
01.03.2022
Viestejä
1 332
Ihan oikein. Tämä on tietyltä valloittajaporukalta taas yksi tapa "kotouttaa" kantaväestö tulevaan. Mahdollisimman pitkään vastustetaan tällaista pelleilyä. Rukoilkoon vaikka päätepysäkillä ulkona, jos on aikaa.
Jokainen normaalijärjellä pelaava suomalainen on sitä mieltä, että nuo rukoilut olisi parempi hoitaa omassa kotimaassaan. Jotenkin karmeaa ajatella, että Suomessa asuu niin sairaita ihmisiä, että haluavat noita Suomeen.
 
Liittynyt
21.10.2017
Viestejä
114
Näin ateistina tuntuu mielestäni aika selvältä että tuollainen päätös ainakin nykyisine perusteluineen on selvästi uskonnonvapauden vastainen; -”rukoilut ja muut taukoihin kuulumattomat asiat hoidetaan tilan ulkopuolella”. Mielestäni uskonnolliset nimenomaan rukoilkoon tauolla jos siltä tuntuu.
 

Tecto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
01.03.2022
Viestejä
1 332
Puhutkohan jostain ihan eri laista. Kun nimenomaan uskonnonvapauteen kuuluu se, että omalla työpaikallaan ei tarvitse altistua toisten ihmisten uskonnonharjoittamiselle.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
1 900
Näin ateistina tuntuu mielestäni aika selvältä että tuollainen päätös ainakin nykyisine perusteluineen on selvästi uskonnonvapauden vastainen; -”rukoilut ja muut taukoihin kuulumattomat asiat hoidetaan tilan ulkopuolella”. Mielestäni uskonnolliset nimenomaan rukoilkoon tauolla jos siltä tuntuu.
No eihän se missään laissa ole että taukotilassa pitää saada rukoilla.
 
Liittynyt
28.08.2018
Viestejä
772
Hesarin juttu hyvin kotoutuneesta suomea puhuvasta työllistyneestä ulkomaalaisesta naisesta joka on nyt häädetty suomesta. Twitterissä paljon juttua jos seuraa isoja persoonia.
Onko näkemyksiä? Twitterissä noussut hillitön kohu ainakin omassa kuplassa moni sitä läyhää.

Itte Mietin jos poliisi on joutunut tutkimaan case niin jotain hämärää ollut taustalla migri ei tietenkään kerro yksittäistapauksia.
Tyyppi oli opiskellut moskovassa ja joku mongooli syntyperästäänkö. Eikö juuri tällainen kieli lahjakas huomaamaton helposti ole agentti ainesta. Some twitterissä tuomitsivat migrin minä taas Mietin että ei tiedetä kaikkea ja ollut viitteitkö venäjä Kiina kytköksiä jos tilinauhat epäilty ja todettu "väärennetty"
Poliisi Tutkijat saavat pankilta kyllä nauhat sen tiedän eli hämärää case ssä on varmastikin ollut. Minusta case voi näyttää juuri vaikuttamisesta. Kansa on omaa instituutiota migriä kohtaan voimakkaasti vastaan.
 
Liittynyt
19.07.2017
Viestejä
668
Hesarin juttu hyvin kotoutuneesta suomea puhuvasta työllistyneestä ulkomaalaisesta naisesta joka on nyt häädetty suomesta. Twitterissä paljon juttua jos seuraa isoja persoonia.
Onko näkemyksiä? Twitterissä noussut hillitön kohu ainakin omassa kuplassa moni sitä läyhää.

Itte Mietin jos poliisi on joutunut tutkimaan case niin jotain hämärää ollut taustalla migri ei tietenkään kerro yksittäistapauksia.
Tyyppi oli opiskellut moskovassa ja joku mongooli syntyperästäänkö. Eikö juuri tällainen kieli lahjakas huomaamaton helposti ole agentti ainesta. Some twitterissä tuomitsivat migrin minä taas Mietin että ei tiedetä kaikkea ja ollut viitteitkö venäjä Kiina kytköksiä jos tilinauhat epäilty ja todettu "väärennetty"
Poliisi Tutkijat saavat pankilta kyllä nauhat sen tiedän eli hämärää case ssä on varmastikin ollut. Minusta case voi näyttää juuri vaikuttamisesta. Kansa on omaa instituutiota migriä kohtaan voimakkaasti vastaan.
Olisin voinut uskoa yllämainittuun keissiin, mikäli vastahankaan olisi asettunut joku oikea viranomainen kuten PV, Raja tai KRP/Supo.

Nyt siellä on migri, joka on ylivoimaisesti paskin ja ammattitaidottomin häpeälaitos mikä Suomessa on koskaan ollut. Joutaisi tutkinnan kohteeksi itse, niin alkaisi varmasti päitä lentämään mitä moninaisista rikoksista epäiltynä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 903
Hesarin juttu hyvin kotoutuneesta suomea puhuvasta työllistyneestä ulkomaalaisesta naisesta joka on nyt häädetty suomesta. Twitterissä paljon juttua jos seuraa isoja persoonia.
Onko näkemyksiä? Twitterissä noussut hillitön kohu ainakin omassa kuplassa moni sitä läyhää.

Itte Mietin jos poliisi on joutunut tutkimaan case niin jotain hämärää ollut taustalla migri ei tietenkään kerro yksittäistapauksia.
Tyyppi oli opiskellut moskovassa ja joku mongooli syntyperästäänkö. Eikö juuri tällainen kieli lahjakas huomaamaton helposti ole agentti ainesta. Some twitterissä tuomitsivat migrin minä taas Mietin että ei tiedetä kaikkea ja ollut viitteitkö venäjä Kiina kytköksiä jos tilinauhat epäilty ja todettu "väärennetty"
Poliisi Tutkijat saavat pankilta kyllä nauhat sen tiedän eli hämärää case ssä on varmastikin ollut. Minusta case voi näyttää juuri vaikuttamisesta. Kansa on omaa instituutiota migriä kohtaan voimakkaasti vastaan.
Redditistä löytyy tuo maksumuurin takana oleva juttu, mutta käytännössä Migri ei vain osannut lukea Revolutin tiliotetta, teki siitä tutkintapyynnön ja poliisin tutkiessa sitten antoi karkoituspäätöksen.

"Maahanmuuttovirasto ei myönnä jatkolupaa. Hakija karkotetaan kotimaahansa Mongoliaan. Hakija määrätään Schengen-aluetta koskevaan maahantulokieltoon kahdeksi vuodeksi. –Maahanmuuttoviraston päätös 10.12.2020"

"Tutkintapyynnön mukaan esittämässäsi tiliotteessa on paljon laskuvirheitä, joita aidossa tiliotteessa ei voisi olla. – Poliisin kuulustelupöytäkirja 27.5.2021"

"Päätös syyttämättä jättämisestä tuli 16. elokuuta 2022.
SYYTTÄJÄ väänsi päätöksessään rautalangasta, mistä väärennysepäilyssä oli ollut kyse. Epäily perustui Revolut-pankkisovelluksen tiliotteeseen, josta Migri nosti tutkintapyynnössään esiin kaksi asiaa:
Tilin saldon ollessa tiettynä päivänä tietty summa, ei seuraavalla rivillä oleva korttimaksu tai tilisiirto ole lisännyt tai vähentänyt tilin saldoa ”oikealla” summalla. – Syyttäjän päätös 16.8.2022
Tutkintapyynnössä on todettu olevan epäuskottavaa, että tililtä olisi pystytty tekemään veloitus kahdella eri maksutavalla täsmälleen samaan aikaan. – Syyttäjän päätös 16.8.2022
Boldbaatar oli vastannut väärennysepäilyyn kertomalla, että tiliotteessa on kaksi saraketta. Ensimmäisessä on päivämäärä, jolloin tilitapahtuma on luotu, toisessa tapahtumapäivämäärä, jolloin raha on otettu tililtä. Kun merkintätavan kaksi saraketta laskee yhteen, summat täsmäävät eikä Migrin esittämää laskuvirhettä ole."

 
Liittynyt
23.02.2020
Viestejä
772
Ei tietenkään mikään laki kiellä , mutta työnantaja nämä päättää. Ei ole mitään lakia joka pakottaa työnantajan tuohon.

Joku kristitty pistää kädet yhteen ja ajattelee lähes ääneti pari sanaa, tuskin haittaa ketään, jos muut edes huomaa.

Muslimi levittää maton ja pyllistelee useamman minuutin uikuttaen koraanin rivejä, niin voi olla että muita ei kiinnosta olla samassa tilanteessa. Ja tämä toistuu viisi kertaa päivässä.
 
Liittynyt
16.06.2021
Viestejä
132
No ei siella erikseen sallita taukohuoneessa rukoilua mutta kylla se sallittua taitaa olla.
Jokainen varmaan saa rukoilla jatkossakin ihan äänettä ja paikoillaan, tuskin vaikkapa käsien ristimistä aiotaan kieltää. Sen sijaan työnantaja saa kyllä rajoittaa työnantajan tiloissa muita työntekijöitä häiritsevää toimintaa aika rankastikin. Ihan siis vaikkapa äänekkäästä poliittisesta puheesta lähtien, puhumattakaan sitten rukousmaton käytöstä tai ääneen rukoilusta (vrt. poliittinen puhe). Rukoileminen on jatkossakin sitten sallittu muissa tiloissa kuin työntantajan tiloissa, joten voi vaikka käydä kumartelemassa nurkan takana sitten, ja tauon aikana toki.
 
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
8 918
Jokainen normaalijärjellä pelaava suomalainen on sitä mieltä, että nuo rukoilut olisi parempi hoitaa omassa kotimaassaan. Jotenkin karmeaa ajatella, että Suomessa asuu niin sairaita ihmisiä, että haluavat noita Suomeen.
Jos kotimaa on Suomi niin sittenkö käy? Jos ajattelee normaalijärjellä niin kotimaalla eikä edes uskontokunnalla ole asiassa väliä. Vähän yli kymmenen vuotta oli sama keskustelu
Yhteisissä taukotiloissa järjestettävät rukoushetket johtaisivat siihen, että muut kuin islaminuskoiset työntekijät joutuisivat olemaan vastoin tahtoaan läsnä muun kuin oman uskontonsa harjoittamistilaisuudessa voidakseen käyttää taukotiloja työlainsäädännön ja työehtosopimusten mukaisiin taukoihinsa. Tätä ei voida pitää perustuslain 11 §:ssä turvatun uskonnon ja omantunnonvapauden mukaisena menettelynä.

Näin ollen vastaajalla on ollut oikeus ja velvollisuuskin kieltää rukoushetkien järjestäminen yhteisissä taukotiloissa.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
2 205
Jos kotimaa on Suomi niin sittenkö käy? Jos ajattelee normaalijärjellä niin kotimaalla eikä edes uskontokunnalla ole asiassa väliä. Vähän yli kymmenen vuotta oli sama keskustelu
Niinpä. Ei nyt maalla pitäisi olla mitään väliä. Lähinnä sillä, onko taukotilassa ylipäätään tilaa rukoilla ja vielä rukoilla niin, että toisaalta muut voivat viettää taukonsa rauhassa. Taksikuskien taukotilassa esimerkiksi Helsinki-Vantaalla muslimit rukoili ulkopuolella eikä sisällä. En muista, onko siitä ikinä valitettu, mutta tuskin ikinä häiritsi ketään, vaikka oli matto hetken levällään siinä rakennuksen vierustalla.
 

Tecto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
01.03.2022
Viestejä
1 332
Jos kotimaa on Suomi niin sittenkö käy? Jos ajattelee normaalijärjellä niin kotimaalla eikä edes uskontokunnalla ole asiassa väliä. Vähän yli kymmenen vuotta oli sama keskustelu
Taas laitat sanoja toisen suuhun, etkö jo opi? Jos sanon että rukoilun voi hoitaa omassa kotimaassaan, niin se ei millään muotoa tarkoita sitä, että jos se kotimaa sattuu olemaan Suomi, niin silloin voisi rukoilla työpaikalla. Jos minä kirjoitan jotain, niin tarkoitan silloin sitä, mitä minä kirjoitan. Sinun ei tarvitse alkaa etsiä mitään tarkoituksia sen kirjoittamani ulkopuolelta.

Ja tuokin paskominen oli täysin tahallista, sillä olin juuri aiemmin ihan selkeästi sanonut, että työpaikalla rukoilu ei ole ok. Niin silti alat esittämään harhaisia kuvitelmia, että minun mielestäni rukoilu työpaikalla olisikin ok, jos kotimaa on Suomi.
 
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
8 918
Taas laitat sanoja toisen suuhun, etkö jo opi? Jos sanon että rukoilun voi hoitaa omassa kotimaassaan, niin se ei millään muotoa tarkoita sitä, että jos se kotimaa sattuu olemaan Suomi, niin silloin voisi rukoilla työpaikalla. Jos minä kirjoitan jotain, niin tarkoitan silloin sitä, mitä minä kirjoitan. Sinun ei tarvitse alkaa etsiä mitään tarkoituksia sen kirjoittamani ulkopuolelta.

Ja tuokin paskominen oli täysin tahallista, sillä olin juuri aiemmin ihan selkeästi sanonut, että työpaikalla rukoilu ei ole ok. Niin silti alat esittämään harhaisia kuvitelmia, että minun mielestäni rukoilu työpaikalla olisikin ok, jos kotimaa on Suomi.
Eli että tuo kommenttisi oli täysin asiaankuulumaton eikä liittynyt asiaan josta keskusteltiin (rukoilu taukotuvassa). Kunhan halusit purkaa vihaasi. Ei tainnut olla eka viestisi jossa lainaat jotakin, puhut täysin eri asiasta ja sitten syytä muita kun he tulkitsevat vastauksesi liittyvän aiheeseen josta keskusteltiin.

Jos vielä luet niin en laittanut mitään suuhusi, kannattaa tutustua kysymysmerkin merkitykseen. Muutoinkin suomenkielen opiskelu voisi olla aiheellista, erityisesti käytännön kansanomainen kieli jota foorumeilla ja somessa harrastetaan. Niin paljon väärinkäsityksiä olet tehnyt, mutta en usko että yrität tahallaan väärinymmärtää vaan kyse on oikeasti siitä että olet tulkinnut väärin.

Muiden kutsuminen harhaisiksi ei taida olla sääntöjen mukaista? Yritätkö kenties savustaa minut loukkauksin pois täältä?
 

Tecto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
01.03.2022
Viestejä
1 332
Eli että tuo kommenttisi oli täysin asiaankuulumaton eikä liittynyt asiaan josta keskusteltiin (rukoilu taukotuvassa). Kunhan halusit purkaa vihaasi. Ei tainnut olla eka viestisi jossa lainaat jotakin, puhut täysin eri asiasta ja sitten syytä muita kun he tulkitsevat vastauksesi liittyvän aiheeseen josta keskusteltiin.

Jos vielä luet niin en laittanut mitään suuhusi, kannattaa tutustua kysymysmerkin merkitykseen. Muutoinkin suomenkielen opiskelu voisi olla aiheellista, erityisesti käytännön kansanomainen kieli jota foorumeilla ja somessa harrastetaan. Niin paljon väärinkäsityksiä olet tehnyt, mutta en usko että yrität tahallaan väärinymmärtää vaan kyse on oikeasti siitä että olet tulkinnut väärin.

Muiden kutsuminen harhaisiksi ei taida olla sääntöjen mukaista? Yritätkö kenties savustaa minut loukkauksin pois täältä?
Mitä ihmettä sekoilet? Katso tämän keskustelun otsikko, liittyy hyvinkin aiheeseen.

Ja kyllä se on ihan sanojen suuhun laittamista. Tuohan on ihan vanha toimittajien käyttämä kiertokonsti, että voidaan laittaa lehden otsikkoon ihan mikä hyvänsä törkeä väite, kunhan laitetaan hämäykseksi kysymysmerkki perään. Ja jos olen juuri sanonut, että rukoilu työpaikalla ei ole ok, niin on sinulta törkeää käytöstä edes esittää tuollaisia kysymykseksi verhottuja väitteitä.

Mutta annetaan olla. Minä en aio sinun kanssa keskustella enää yhtään mistään, sillä jokaisessa keskustelussa toistuu sama kaava, että sen sijaan että keskustelisit aiheesta, niin keskityt vain tekemään tulkintoja jostain sellaisesta, mitä kanssakirjoittaja ei ole edes kirjoittanut.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 054
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
8 918
Mitä ihmettä sekoilet? Katso tämän keskustelun otsikko, liittyy hyvinkin aiheeseen.

Ja kyllä se on ihan sanojen suuhun laittamista. Tuohan on ihan vanha toimittajien käyttämä kiertokonsti, että voidaan laittaa lehden otsikkoon ihan mikä hyvänsä törkeä väite, kunhan laitetaan hämäykseksi kysymysmerkki perään. Ja jos olen juuri sanonut, että rukoilu työpaikalla ei ole ok, niin on sinulta törkeää käytöstä edes esittää tuollaisia kysymykseksi verhottuja väitteitä.
Olit näemmä laittanut sen viestin jälkeen, en ollut päässyt vielä sinne asti. Olisi pitänyt lukea ketju loppuun ennen kommentointia.

Rukoilijan kotimaa ei kyllä liity asiaan mitenkään. Sinä taas kutsuit kanssakeskustelijaa suoraan harhaiseksi joka käsittääkseni sääntöjen vastaista. Vai onko tässä osiossa sen suhteen eri säännöt? Olisitko tyytyväinen jos kaikki käyttäisivät sinun tapaasi keskusteluun täällä?
 

Tecto

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
01.03.2022
Viestejä
1 332
Olit näemmä laittanut sen viestin jälkeen, en ollut päässyt vielä sinne asti. Olisi pitänyt lukea ketju loppuun ennen kommentointia.

Rukoilijan kotimaa ei kyllä liity asiaan mitenkään. Sinä taas kutsuit kanssakeskustelijaa suoraan harhaiseksi joka käsittääkseni sääntöjen vastaista. Vai onko tässä osiossa sen suhteen eri säännöt? Olisitko tyytyväinen jos kaikki käyttäisivät sinun tapaasi keskusteluun täällä?
En tarkoittanut kirjoittajaa kutsua harhaiseksi, vaan sitä väitettä. Vrt. "tyhmä väite" on eri asia kuin "tyhmä kirjoittaja".
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 367
Viestejä
4 158 750
Jäsenet
70 410
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom