• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Keskustelua Suomen maahanmuutosta, maahanmuuttopolitiikasta ja niihin liittyvistä ilmiöistä (KR 2.0)

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
676
Eikös saksasta saa tilata kaasutoimisen, itselataavan ns. varsijousipistoolin ilman mitään lupia?
 
Liittynyt
12.06.2022
Viestejä
545
Adhominem
Nimenomaan, realistisia vaihtoehtoja ei tosiaankaan ole koska ns. gulag tyylisiä kuntoutuskeskuksia ei tulla näkemään länsimaissa. Kuolemanrangaistuksia ja yleisestikkään "kovempia" rangaistuksia en siinä mielessä kannata, mutta tuollaisia ihmisjätteiden loppusijoituspaikkoja kylläkin. Jotkut eivät vain ole korjattavissa ja ainoa oikea vaihtoehto on joko palauttaa kotiinsa ja kun se ei onnistu niin pois ns. normaalien ihmisten jaloista. Oli se ihonväri sitten mikä tahansa tietysti.

Eniten tässä vähän nyt harmittaa se että nyt tekijät ovat alaikäisiä ja eivät saa edes sitä "tuomiota" jota täysi-ikäisenä saisi. Paska homma ja muutosta asiaan ei tule tapahtumaan. Juurikin siksi koska ratkaisut joilla ongelman voisi korjata eivät ole realismia. Eli, ratkaisuja ongelmaan ei ole.
Joko olet ilmoittautunut pohjoiseen menevään junaan, vai onko nämä ihmisjätteiden loppusijoituspaikat asia mikä koskee vain ”niitä muita”?
 

AHPU

VHM
Premium-jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
491
Eipä se puukonkaan hallussapito taida kaupungissa kovin helposti olla perusteltua, ainakaan teoriassa.
Ja jos ei viranomaiset pysty takaamaan ihmisten turvallisuutta niin jokainen tehköön sitten omia ratkaisuja.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 634
Puukkoja saa kuitenkin ostettua. Tosin suuremmat tarvitsevat sitten jo roadwoman-käsilaukun, joka voi herättää kantiksen olalla keikkuen huomiota. Ja vaatisi luultavasti joukon kavereita avuksi sillä aikaa kun räpeltää sitä kässäristä ulos.

Tositilanteessa teleskooppi-"musun käyristäjä" kokemattoman käsissä voisi olla tehokkaampi kättä pidempänä? Puukon kanssa luultavasti käy huonosti. Näin annoin itselleni opetettavan kun kävin lukemassa joitain keskusteluja puukon käytöstä, luettuani täältä että sen käyttöä pitää opetella. Varmaan teleskooppipatukan kanssa myös, mutta antaa se edes suoraan edes hieman enemmän etäisyyttä päälle käyvään Kelan "palkkaan" pettyneeseen keppostelijaan? Hetken aikaa kunnes kirkuvat ap.. apurit ovat paikalla. Wallah wallah.

Vaan mitäpä näitä pohtimaan. Puukkoja saa, telepatukoita ei. Enkä noin muutoinkaan kannata ideaa, että porukka kävelee aseistettuna. Toisaalta ymmärrän niitäkin, jotka kokevat vääräksi että jengillä käydään päälle. Siinä matkan alkaessa sairaalaan/hautaan voi ehkä saada aiheuttua jotain vahinkoa "turvaa hakeneelle" väkivaltaiselle rosvolle (saakohan niitä sanoa rosvoksi, vai aiheuttaako se kenties pahan mielen tyypille, joka vain Kelan liian pienen "palkan" vuoksi, nälissään himoaa kohteelta vaatteetkin päältä).

Voi luoja missä tilassa Suomikin on näiden suvakkiunelmoijien vuoksi. Ei tarvinnut ennen tällaisia keskustella. Mutta hei, me tarvitsemme maahanmuuttoa, koska halpatyö. Ja kuka sua kääntelee vanhainkodissa kerran vuorokaudessa, ellei soumialainen hellä käsi? Ja kulttuurimme on varmasti rikastunut.

Edit. typo
 
Viimeksi muokattu:

UPC

Liittynyt
10.08.2020
Viestejä
184
Onpas suomessa kulttuuri rikastunut kun täällä jo jaellaa ohjeita kuinka varustautua kaupungilla liikkumiseen niin ettei tule ryöstetyksi ja pahoinpidellyksi. Muistoissa on ajat jolloin voi huolletta tulla kapakasta umpitunnelissa ja hoiperella kotiin nykyään niin vaarallisten kujien kautta. Muistoissa on myös ajat jolloin huoltoasemilla oli auton renkaantäyttölaitteet joka huoltiksella, ja niitä pystyi käyttämään niin ettei panttia tarvitse jättää huoltoaseman pitäjälle. Nyt renkaantäyttölaittet täytyy olla sellaisia ettei varastamisella hyödy mitään jollein ota maahan pultattua kompressoriyksikköä mukaan.

Muistan ajan kun täällä maaseudulla pystyi pitämään varastojen ja asuntojen ovet lukitsematta ja veneen perämoottorit veneen perässä yleisellä laituripaikalla. Tännekin haalittiin maahanmuuttajia ensin venäjältä ja sitten muualtakin. Ja kas kultuuri rikastui niin ettei mitään voi jättää lukitsematta ja kaikki mikä on rälläkällä irrotettavissa miehissä kannettavissa katoaan.

Noista puukoista ja puntareista ei ole paljon apua kun näillä tumma pikmenttiseillä on tapana hyökätä joukolla päälle. Tästä oli joskus video juutuupissa. Tappelu alkoin paikallisen pottunokan ja tummempipikmenttisen päähänlyönti kilpailulla, ja kas kun maahanmuuttaja alkoi saada turpaansa niin jostain alkoi ilmestyä aina vaan enemmän ja enemmän tummia päähänpotkijoita, niin että lopussa maahan kaatunutta suomalaista potki kymmenkunta tummapikmentistä henkilöä.

Tämä kehitys tulee jatkumaan aivan samoin kuin ruotsissa, kranaatit lentelee ja rynkyt paukkuu kaduilla. Ainut tapa pistää tämä kehitys poikki on ottaa tanskasta mallia maahanmuutto kysymyksissä. Mutta poiketen tanskaan tähän suomessa pystyy vain persut. Kokoomus perinteisesti esiintyy vaalien alla kriittisenä maahanmuuton haittoihin suhtautuvana puolueena mutta jatkaa valtaan pääsyään haittamaahanmuuton mahdollistajana, koska raha menee kaiken edelle. Muut puolueet on ovat täysin monikultuurisuuden lumoissa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.06.2022
Viestejä
545
Itse muistan kun 1980-luvulla faijan kanssa istuttiin maalaiskaupungin venekerholla yövartiossa koska varkaudet ja ilkivalta oli niin yleisiä. Muutenkin jotain oman lapsuutensa utopiaa muistelevien kannattaisi vähän tutkia kuinka auvoista se elämä oikein olikaan. Ihan vaikka rikollisuuden suhteen.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
676
Itse muistan kun 1980-luvulla faijan kanssa istuttiin maalaiskaupungin venekerholla yövartiossa koska varkaudet ja ilkivalta oli niin yleisiä. Muutenkin jotain oman lapsuutensa utopiaa muistelevien kannattaisi vähän tutkia kuinka auvoista se elämä oikein olikaan. Ihan vaikka rikollisuuden suhteen.
Romanit? Ryssät?
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
1 319
Itse muistan kun 1980-luvulla faijan kanssa istuttiin maalaiskaupungin venekerholla yövartiossa koska varkaudet ja ilkivalta oli niin yleisiä. Muutenkin jotain oman lapsuutensa utopiaa muistelevien kannattaisi vähän tutkia kuinka auvoista se elämä oikein olikaan. Ihan vaikka rikollisuuden suhteen.
Ei tarvinnut mitään ryösteleviä somalijengejä varoa ainakaan, oi niitä aikoja.
 
Liittynyt
26.04.2017
Viestejä
586
Loistavia nämä kieltäjien perustelut:thumbsup:
"Oletko ikinä oikeasti itse käynyt Ruotsissa katsomassa..."
"Kyllä minunkin lapsuudessani kaduilla ryöstettiin ja puukotettiin..."

Asia bueno, jos mannet ryösteli ja kantoi moraa ennen somppuja, niin ei siis mitään hätää nyt. Sehän riittää vapauttamaan ryöstelevät somput ja irakit huonosta maineesta, kun ovat selvästi kotiutuneet aivan yhtä hyvin yhteiskuntamme kuin kulmahousut 500 vuotisen historiansa aikana.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 096
Vihreiden taikaseinässä on rahaa. Lisäksi sekoitetaan turvapaikanhakijat ja töihin tulevat.
Vihreät esittää turvapaikanhakijoille lähes toimeentulotuen tasoista sosiaaliturvaa
Vihreät kehittäisi erillisen työnhakuviisumin. ”Yhteiskuntamme pitäisi päästä irti asenteellisista jaotteluista ’meihin ja muihin’ tai ’hyviin ja huonoihin’ maahanmuuttajiin”, kansanedustaja Inka Hopsu painottaa.
Maria Ohisalon johtamat vihreät hyväksyivät viikonloppuna puolueelle uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelman.
Maria Ohisalon johtamat vihreät hyväksyivät viikonloppuna puolueelle uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelman.

Maria Ohisalon johtamat vihreät hyväksyivät viikonloppuna puolueelle uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelman. MATTI MATIKAINEN
Tekijän kuva
Lauri Nurmi

lauri.nurmi@iltalehti.fi
Tänään klo 21:03
Vihreiden puoluevaltuusto hyväksyi sunnuntaina vihreille uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelman.
Vihreiden maahanmuuttopolitiikan lähtökohtana ovat ihmisoikeudet ja ihmisten liikkuminen yli valtioiden rajojen.

– Vihreät haluavat edistää maailmaa, jossa on mahdollista muuttaa sujuvasti ja turvallisesti maasta toiseen, oli syynä sitten turvan tarve, työ, opiskelu, perhe tai rakkaus, puolue kertoo tiedotteessaan.
Korotus vastaanottorahaan
Verkossa julkaistussa ohjelmassa on useita kiinnostavia ehdotuksia.
Vihreät parantaisivat maahanmuuttajien sosiaaliturvaa.
– Sidotaan vastaanottorahan suhde toimeentulotuen perusosaan ja porrastetaan vastaanottorahaa ylöspäin kohti toimeentulotuen tasoa tuen tarpeen pitkittyessä. Kela määrittelee minimitoimeentulon, mutta silti turvapaikanhakijoille taataan toistaiseksi huomattavasti pienempi toimeentulo, vihreät kritisoi nykymallia.
Turvapaikanhakija voi saada vastaanottorahaa, jos hänen tulonsa ja varansa eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin, kuten ruokaan ja vaatteisiin.
Yksinasuvan tai yksinhuoltajan vastaanottoraha on tällä hetkellä 323,21 euroa kuukaudessa. Jos turvapaikanhakija syö ateriansa vastaanottokeskuksessa, vastaanottorahan suuruus on vain 94,73 euroa.
Vihreät haluaa, että turvapaikkaa Suomesta hakeneet ihmiset voivat aidosti valita, millä tavalla he käyttävät sosiaalietuutta.
– Varmistetaan, että turvapaikanhakijalla on oikeus itsenäiseen rahankäyttöön edellyttämällä, että hän voi itse valita, haluaako hyödyntää tarjottua ruokailumahdollisuutta ja saada pienemmän vastaanottorahan vai saada isomman vastaanottorahan ja huolehtia ruokailusta itsenäisesti, puolue linjaa ohjelmassaan.
Suomalaiselle vähävaraiselle myönnettävä toimeentulotuen perusosa on paljon suurempi kuin vastaanottoraha.
Yksin asuvalla ihmisellä perusosa on 514,82 euroa kuukaudessa. Yksinhuoltajalle maksettavan toimeentulotuen perusosan määrä on 586,89 euroa.


Työnhakuviisumi – ja Suomeen töitä etsimään
Maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassa esitetään lukuisia keinoja maahanmuuttajien työllistymisen esteiden purkamiseen
– Meidän tulee poistaa työntekijöiden oleskelulupien saatavuusharkinta sekä toimiala- ja työtehtävärajoitukset. Yritysten ja julkisen sektorin yksi pääviesteistä on viime vuodet ollut työvoimapula, joka estää yritysten kasvua ja toisaalta vaikeuttaa palveluiden laadukasta järjestämistä, kansanedustaja Inka Hopsuarvioi tiedotteessa. Hän johti ohjelman valmistelua.
Vihreät lisäisi suomalaiseen lainsäädäntöön työnhakuviisumin.
Sen haltijalla ei olisi oikeutta suomalaiseen sosiaaliturvaan, mutta hän voisi saapua Suomeen määräajaksi etsimään töitä.
Vihreät uskovat, että työperäinen maahanmuutto vauhdittuisi, kun työnhakijalla ei tarvitsisi olla valmiina työsopimusta.
Varattomille ihmisille ei myönnettäisi työnhakuviisumia Suomeen.
– Luodaan uusi maahanmuuton väylä, jossa maahantulo työpaikan löytämiseksi on tietyin ehdoin mahdollista määräajaksi ilman ennakkoon tiedossa olevaa työpaikkaa. Ennen pysyvän menettelyn luomista kokeillaan työnhakuviisumia, joka ei oikeuttaisi sosiaaliturvaan. Viisumin voimassaoloajaksi tulisi osoittaa kattava vakuutusturva ja toimeentuloon riittävät varat, vihreät esittää.
Tulorajat pois perheenyhdistämisestä
Puolue nostaisi vuotuisen pakolaiskiintiön vähintään 3 000:een.
– Sen lisäksi tarvitaan esimerkiksi humanitaarisen viisumin käyttöönotto, jolla esimerkiksi ihmisoikeuksien puolustajat, toisinajattelijat ja kriittiset toimittajat pääsevät turvaan, Hopsu sanoo.
Vihreiden mielestä perheenyhdistämisen tulisi olla mahdollista ilman toimeentulorajoja, jotta oikeus perhe-elämään olisi mahdollista jokaiselle varallisuudesta riippumatta.
– Yhteiskuntamme pitäisi päästä irti erilaisista asenteellisista jaotteluista ’meihin ja muihin’ tai ’hyviin ja huonoihin’ maahanmuuttajiin, Hopsu painottaa.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
1 834
Vihreiden taikaseinässä on rahaa. Lisäksi sekoitetaan turvapaikanhakijat ja töihin tulevat.
Vihreät esittää turvapaikanhakijoille lähes toimeentulotuen tasoista sosiaaliturvaa
Vihreät kehittäisi erillisen työnhakuviisumin. ”Yhteiskuntamme pitäisi päästä irti asenteellisista jaotteluista ’meihin ja muihin’ tai ’hyviin ja huonoihin’ maahanmuuttajiin”, kansanedustaja Inka Hopsu painottaa.
Maria Ohisalon johtamat vihreät hyväksyivät viikonloppuna puolueelle uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelman.
Maria Ohisalon johtamat vihreät hyväksyivät viikonloppuna puolueelle uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelman.

Maria Ohisalon johtamat vihreät hyväksyivät viikonloppuna puolueelle uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelman. MATTI MATIKAINEN
Tekijän kuva
Lauri Nurmi

lauri.nurmi@iltalehti.fi
Tänään klo 21:03
Vihreiden puoluevaltuusto hyväksyi sunnuntaina vihreille uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelman.
Vihreiden maahanmuuttopolitiikan lähtökohtana ovat ihmisoikeudet ja ihmisten liikkuminen yli valtioiden rajojen.

– Vihreät haluavat edistää maailmaa, jossa on mahdollista muuttaa sujuvasti ja turvallisesti maasta toiseen, oli syynä sitten turvan tarve, työ, opiskelu, perhe tai rakkaus, puolue kertoo tiedotteessaan.
Korotus vastaanottorahaan
Verkossa julkaistussa ohjelmassa on useita kiinnostavia ehdotuksia.
Vihreät parantaisivat maahanmuuttajien sosiaaliturvaa.
– Sidotaan vastaanottorahan suhde toimeentulotuen perusosaan ja porrastetaan vastaanottorahaa ylöspäin kohti toimeentulotuen tasoa tuen tarpeen pitkittyessä. Kela määrittelee minimitoimeentulon, mutta silti turvapaikanhakijoille taataan toistaiseksi huomattavasti pienempi toimeentulo, vihreät kritisoi nykymallia.
Turvapaikanhakija voi saada vastaanottorahaa, jos hänen tulonsa ja varansa eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin, kuten ruokaan ja vaatteisiin.
Yksinasuvan tai yksinhuoltajan vastaanottoraha on tällä hetkellä 323,21 euroa kuukaudessa. Jos turvapaikanhakija syö ateriansa vastaanottokeskuksessa, vastaanottorahan suuruus on vain 94,73 euroa.
Vihreät haluaa, että turvapaikkaa Suomesta hakeneet ihmiset voivat aidosti valita, millä tavalla he käyttävät sosiaalietuutta.
– Varmistetaan, että turvapaikanhakijalla on oikeus itsenäiseen rahankäyttöön edellyttämällä, että hän voi itse valita, haluaako hyödyntää tarjottua ruokailumahdollisuutta ja saada pienemmän vastaanottorahan vai saada isomman vastaanottorahan ja huolehtia ruokailusta itsenäisesti, puolue linjaa ohjelmassaan.
Suomalaiselle vähävaraiselle myönnettävä toimeentulotuen perusosa on paljon suurempi kuin vastaanottoraha.
Yksin asuvalla ihmisellä perusosa on 514,82 euroa kuukaudessa. Yksinhuoltajalle maksettavan toimeentulotuen perusosan määrä on 586,89 euroa.


Työnhakuviisumi – ja Suomeen töitä etsimään
Maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassa esitetään lukuisia keinoja maahanmuuttajien työllistymisen esteiden purkamiseen
– Meidän tulee poistaa työntekijöiden oleskelulupien saatavuusharkinta sekä toimiala- ja työtehtävärajoitukset. Yritysten ja julkisen sektorin yksi pääviesteistä on viime vuodet ollut työvoimapula, joka estää yritysten kasvua ja toisaalta vaikeuttaa palveluiden laadukasta järjestämistä, kansanedustaja Inka Hopsuarvioi tiedotteessa. Hän johti ohjelman valmistelua.
Vihreät lisäisi suomalaiseen lainsäädäntöön työnhakuviisumin.
Sen haltijalla ei olisi oikeutta suomalaiseen sosiaaliturvaan, mutta hän voisi saapua Suomeen määräajaksi etsimään töitä.
Vihreät uskovat, että työperäinen maahanmuutto vauhdittuisi, kun työnhakijalla ei tarvitsisi olla valmiina työsopimusta.
Varattomille ihmisille ei myönnettäisi työnhakuviisumia Suomeen.
– Luodaan uusi maahanmuuton väylä, jossa maahantulo työpaikan löytämiseksi on tietyin ehdoin mahdollista määräajaksi ilman ennakkoon tiedossa olevaa työpaikkaa. Ennen pysyvän menettelyn luomista kokeillaan työnhakuviisumia, joka ei oikeuttaisi sosiaaliturvaan. Viisumin voimassaoloajaksi tulisi osoittaa kattava vakuutusturva ja toimeentuloon riittävät varat, vihreät esittää.
Tulorajat pois perheenyhdistämisestä
Puolue nostaisi vuotuisen pakolaiskiintiön vähintään 3 000:een.
– Sen lisäksi tarvitaan esimerkiksi humanitaarisen viisumin käyttöönotto, jolla esimerkiksi ihmisoikeuksien puolustajat, toisinajattelijat ja kriittiset toimittajat pääsevät turvaan, Hopsu sanoo.
Vihreiden mielestä perheenyhdistämisen tulisi olla mahdollista ilman toimeentulorajoja, jotta oikeus perhe-elämään olisi mahdollista jokaiselle varallisuudesta riippumatta.
– Yhteiskuntamme pitäisi päästä irti erilaisista asenteellisista jaotteluista ’meihin ja muihin’ tai ’hyviin ja huonoihin’ maahanmuuttajiin, Hopsu painottaa.
Kommentointimahdollisuutta on aivan turha etsiä maahanmuuttoon ja ryöstelyaaltoon liittyvissä uutisissa. Jotenkin muistelisin että vielä muutama kuukausi sitten ennakkosensuuri oli jo melko lepsua mutta nyt ollaan palattu takaisin siihen entiseen normaaliin. Tuon kaltaiset jutut ne vasta kommentteja saavatkin joten en usko että kyseessä olisi kiinnostuksen puute, pikemminkin oire siitä että lehtitaloja ohjailevat tahot eivät halua että häämöttävistä vaaleista tulee turvallisuusvaalit kuten naapurimaassa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 483
Nämä on maahanmuuttajat ovat kyllä haastavia työelämässä, mitkä eivät osaa Englantia taikka Suomea hyvin.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
1 496
Joo, tosin siellä yöelämässä puhuu kansainvälinen pakkorakastelun kieli.
Tosiaan vaikea ymmärtää tämän puolustelijoita, maanpetturuus tulee väkisin mieleen.
Siis raiskaamisen (pakkorakastelun) puolustelijoita? No eihän sellasia pidäkään ymmärtää.
 
Liittynyt
23.02.2020
Viestejä
549
Tosiaan vaikea ymmärtää tämän puolustelijoita,
Veikkaan että näitä syitä, riippuen henkilön taustasta:

Naiset: Ei tarvitse ostaa Gambian matkaa kun naisten seksiloma tulee Helsinkiin.

Miehet: Oman paremmuuden esittäminen, kun auttaa hätää kärsivät tänne ja antaa anteeksi vieraiden keppostelut koska suvaitseminen ja jakamaton ihmisarvo.

Kokoomuslaiset: Hyvät massit tiedossa, kun valtion kassasta lähes rajaton piikki kestiä vieraita täysihoidolla.

Katujen pummit ja anarkistit: Tilastojen mukaan somput ovat kovia poikia välittämään huumeita.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
1 319
Veikkaan että näitä syitä, riippuen henkilön taustasta:

Naiset: Ei tarvitse ostaa Gambian matkaa kun naisten seksiloma tulee Helsinkiin.

Miehet: Oman paremmuuden esittäminen, kun auttaa hätää kärsivät tänne ja antaa anteeksi vieraiden keppostelut koska suvaitseminen ja jakamaton ihmisarvo.

Kokoomuslaiset: Hyvät massit tiedossa, kun valtion kassasta lähes rajaton piikki kestiä vieraita täysihoidolla.

Katujen pummit ja anarkistit: Tilastojen mukaan somput ovat kovia poikia välittämään huumeita.
Joku näistä varmaan. Ihmeellinen sokea usko on johonkin monikulttuuriseen paratiisiin minkä luomiseen ja ylläpitoon on rajattomat resurssit. Nyt jännityksellä odotetaan missä tämä maanpäällinen taivas ensimmäisenä muodostuu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
174
Veikkaan että näitä syitä, riippuen henkilön taustasta:

Naiset: Ei tarvitse ostaa Gambian matkaa kun naisten seksiloma tulee Helsinkiin.

Miehet: Oman paremmuuden esittäminen, kun auttaa hätää kärsivät tänne ja antaa anteeksi vieraiden keppostelut koska suvaitseminen ja jakamaton ihmisarvo.

Kokoomuslaiset: Hyvät massit tiedossa, kun valtion kassasta lähes rajaton piikki kestiä vieraita täysihoidolla.

Katujen pummit ja anarkistit: Tilastojen mukaan somput ovat kovia poikia välittämään huumeita.
Miesten kategoriassa varmasti noin. Lisäksi ollaan niin tyhmiä, ettei ymmärretä kärsimyksen ainoastaan lisääntyvän sekä lähtöpäässä, että vastaanottavassa päässä.

Tai sitten ymmärretään, mutta ei välitetä ja tehdään sitä ihan tietoisesti.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 096
Kaksi Mogadishussa syntynyttä suomalaista pidätettiin Turkissa somepostauksen takia.

ULKOMAAT
Kaksi suomalaista otettu kiinni Turkissa somepostauksen takia
Turkkilaismedia jakoi sivustollaan TikTok-videon, jonka se sanoi johtaneen kiinniottoon. Videolla nuori mies heittelee ja repii seteleitä.

Ankaran poliisilaitos kertoi lyhyessä tiedotteessaan Twitterissä, että kiinniotetut olivat repineet Turkin liiroja somepostauksessaan.

Ankaran poliisilaitos kertoi lyhyessä tiedotteessaan Twitterissä, että kiinniotetut olivat repineet Turkin liiroja somepostauksessaan. KUVA: AFP / LEHTIKUVA
STT, Ayla Albayrak
12:11
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

MAINOS PÄÄTTYY
TURKISSA poliisi kertoo ottaneensa kiinni kaksi suomalaista heidän somessa tekemänsä postauksen jälkeen.
Ankaran poliisilaitos kertoi lyhyessä tiedotteessaan Twitterissä, että kiinniotetut olivat repineet Turkin liiroja somepostauksessaan.

Henkilöt ovat Somalian Mogadishussa syntyneitä Suomen kansalaisia ja he olivat Turkissa EU:n Erasmus-opiskelijavaihdossa, tiedotteessa sanottiin.

Poliisi on tiedotteen mukaan aloittanut ”lailliset toimenpiteet”.

Suomen suurlähetystö Ankarassa ei toistaiseksi ole pystynyt vahvistamaan tietoa kiinniotosta STT:lle.

TURKKILAINEN DHA-uutistoimisto jakoi sivustollaan TikTok-videon, jonka se sanoi johtaneen kiinniottoon. Videolla nuori tummaihoinen mies heittelee ja repii seteleitä huvittuneen näköisenä.
–  Katso, katso, katso! Tämä ei ole rahaa, mies sanoo videolla englanniksi seteliä repien.
TikTok-käyttäjän profiilista video näyttää sittemmin poistetun. Turkin poliisin mukaan video julkaistiin marraskuun 9. päivänä. Käyttäjän tilillä on myös suomenkielisiä videoita.

Hän julkaisi kaksi päivää sitten viimeisimmän videonsa, johon turkkilaiset TikTok-käyttäjät tai trollit kommentoivat rahan repimistä.

–  Kuka sinä luulet olevasi? Et voi vain repiä meidän rahaamme?! Jos joku tekisi saman, sinä kutsuisit heitä rasisteiksi. Sinun pitäisi olla hienotunteinen, kommentoija kirjoitti.

TURKISSA kiinniotot somepostausten takia eivät ole epätavallisia ja niistä voi jopa saada vankeutta. Uuden lain mukaan valheellisen tiedon levittämisestä voi saada jopa kolmen vuoden vankeustuomion.
Toistaiseksi ei ole selvää, mistä henkilöitä syytetään tai syytetäänkö vielä mistään. On myös mahdollista, että heidät karkotetaan pian Turkista, kuten kiinniotettujen ulkomaalaisten kohdalla usein on toimittu.
 
Liittynyt
20.07.2019
Viestejä
1 824
Lukiossa opiskeleva poika näytti otteita saamistaan lukion kirjoista. Näissä veronmaksajien rahoilla kustannetuissa opuksissa oli aika mielenkiintoista vaikuttamista.

Englannin kirjassa on esimerkiksi kirjoitelma, jossa junttimaiseksi kuvattu opettaja räyhää luokassa. Opettaja kertoo kirjoitelmassa oppilailleen, että hänen sukulaisensa ei saanut palolaitokselta työpaikkaa positiivisen syrjinnän takia. Luokan oppilaat väittivät opettajalle vastaan ja yksi heistä syytti opettajaa rasistiksi. Lue: on oikein nousta vastustamaan vaikka auktoriteettia jos tämä uhkaa pyhää monikulttuuria.

Yhteiskintaopin kirja on vuodelta 2019. Suomen politiikkaa käsittelevässä kappaleessa on kuva eduskunnassa vaikuttavien puolueiden johtajista. Sipilä, Orpo, Rinne ja kumppanit ovat kuvassa edukseen. Ainoastaan Halla-aho on tunkemassa sormea nenään silmään ja näyttää hölmöltä. Samaisessa kirjassa on pilakuva Halla-ahosta. Muista puoluejohtajista ei tietenkään ole.

Yhteiskuntaopin kirjassa käsitellään myös maahanmuuttoa. Tässä yhteydessä esitellään Vihreät vs Perussuomalaiset vastakkainasetelma, jossa aluksi kerrotaan kummankin puolueen mielipiteitä maahanmuutosta. Vastakkainasetelman jälkeen mielipiteet puretaan "faktan tarkastuksen omaisesti" auki ja tietenkin Vihreiden näkökulmasta. Perussuomalaisten mielipiteet asetetaan kyseenalaiseen valoon.

Maantieto oppiaineena on muuttunut kovasti omista peruskoulu/lukioajoista. Tänä päivänä maantieto tarkoittaa lähinnä tiedottamista ilmastonmuutoksesta. Suuri osa kirjasta käsitteli ilmastonmuutosta ja sen torjuntaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
09.01.2017
Viestejä
499
Yhteiskintaopin kirja on vuodelta 2019. Suomen politiikkaa käsittelevässä kappaleessa on kuva eduskunnassa vaikuttavien puolueiden johtajista. Sipilä, Orpo, Rinne ja kumppanit ovat kuvassa edukseen. Ainoastaan Halla-aho on tunkemassa sormea nenään ja näyttää hölmöltä. Samaisessa kirjassa on pilakuva Halla-ahosta. Muista puoluejohtajista ei tietenkään ole.

Yhteiskuntaopin kirjassa käsitellään myös maahanmuuttoa. Tässä yhteydessä esitellään Vihreät vs Perussuomalaiset vastakkainasetelma, jossa aluksi kerrotaan kummankin puolueen mielipiteitä maahanmuutosta. Vastakkainasetelman jälkeen mielipiteet puretaan "faktan tarkastuksen omaisesti" auki ja tietenkin Vihreiden näkökulmasta. Perussuomalaisten mielipiteet asetetaan kyseenalaiseen valoon.
Voisin käydä katsomassa tuon kirjan kirjakaupasta, eli minkä kirjasarjan kirja ja miltä YH:n kurssilta? Todella paksua, jos Halla-aho on laitettu tuollaisella kuvalla kirjaan ja fiksummat kyllä tajuavat, että tällainen kuvavalinta on tarkoituksellinen ja pyrkii väheksymään muista puolueista poikkeavaa puoluetta, eli PS:ää.

Maahanmuuton osalta voisi olla myös hauska lukea kirjailijoiden kappaleet aiheesta, ja nähdä millä ihmeellä on Vihreiden halailupolitiikka saatu paremmaksi. Viimeisin Vihreiden julkaisu liittyen maahanmuuttoon oli todella syleilevää, esimerkiksi siten, että vastaanottorahaa pitäisi saada toimeentulotuen tasoiseksi.
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
1 397
Eilen sattui kaksi somalirouvaa Lidliin ostoksille samaan aikaan. Jätän äänekkään kestopalaverin joka selvästi häiritsi ostosten pakkaamista sikseen, mutta että käydään taksilla kaupassa. Ostoksia ei nyt niin valtavasti ollut, mutta muutama kassillinen kuitenkin. Tarjonneeko yhteiskunta autottomille oleskeluluvan saaneille taksikortteja nykyään. Läheisimmillä asuinalueilla on S-marketit joten omalla rahalla olisi vaikea päästä sellaisiin säästöihin että taksikyyti kannattaisi.

Joo, joku varmasti muistuttaa että kenties olivat kotimatkalla sairaalasta, junalta tms.
 
Liittynyt
20.07.2019
Viestejä
1 824
Voisin käydä katsomassa tuon kirjan kirjakaupasta, eli minkä kirjasarjan kirja ja miltä YH:n kurssilta? Todella paksua, jos Halla-aho on laitettu tuollaisella kuvalla kirjaan ja fiksummat kyllä tajuavat, että tällainen kuvavalinta on tarkoituksellinen ja pyrkii väheksymään muista puolueista poikkeavaa puoluetta, eli PS:ää.

Maahanmuuton osalta voisi olla myös hauska lukea kirjailijoiden kappaleet aiheesta, ja nähdä millä ihmeellä on Vihreiden halailupolitiikka saatu paremmaksi. Viimeisin Vihreiden julkaisu liittyen maahanmuuttoon oli todella syleilevää, esimerkiksi siten, että vastaanottorahaa pitäisi saada toimeentulotuen tasoiseksi.
Otin ko kirjan äsken käteen. Korjaan aiempaa teksiäni siten, että Halla-aho tunkee sormeaan silmäänsä eikä nenään, mutta joka tapauksessa näyttää hölmöltä. Kirja on Forum yhteiskuntaoppi. 1 Suomalainen yhteiskunta.
 
Liittynyt
23.02.2020
Viestejä
549
Lukiossa opiskeleva poika näytti otteita saamistaan lukion kirjoista. Näissä veronmaksajien rahoilla kustannetuissa opuksissa oli aika mielenkiintoista vaikuttamista.

Englannin kirjassa on esimerkiksi kirjoitelma, jossa junttimaiseksi kuvattu opettaja räyhää luokassa. Opettaja kertoo kirjoitelmassa oppilailleen, että hänen sukulaisensa ei saanut palolaitokselta työpaikkaa positiivisen syrjinnän takia. Luokan oppilaat väittivät opettajalle vastaan ja yksi heistä syytti opettajaa rasistiksi. Lue: on oikein nousta vastustamaan vaikka auktoriteettia jos tämä uhkaa pyhää monikulttuuria.

Yhteiskintaopin kirja on vuodelta 2019. Suomen politiikkaa käsittelevässä kappaleessa on kuva eduskunnassa vaikuttavien puolueiden johtajista. Sipilä, Orpo, Rinne ja kumppanit ovat kuvassa edukseen. Ainoastaan Halla-aho on tunkemassa sormea nenään silmään ja näyttää hölmöltä. Samaisessa kirjassa on pilakuva Halla-ahosta. Muista puoluejohtajista ei tietenkään ole.

Yhteiskuntaopin kirjassa käsitellään myös maahanmuuttoa. Tässä yhteydessä esitellään Vihreät vs Perussuomalaiset vastakkainasetelma, jossa aluksi kerrotaan kummankin puolueen mielipiteitä maahanmuutosta. Vastakkainasetelman jälkeen mielipiteet puretaan "faktan tarkastuksen omaisesti" auki ja tietenkin Vihreiden näkökulmasta. Perussuomalaisten mielipiteet asetetaan kyseenalaiseen valoon.

Maantieto oppiaineena on muuttunut kovasti omista peruskoulu/lukioajoista. Tänä päivänä maantieto tarkoittaa lähinnä tiedottamista ilmastonmuutoksesta. Suuri osa kirjasta käsitteli ilmastonmuutosta ja sen torjuntaa.
Hyvin toimii propagandakone tässä maassa. Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.

Mutta en oikeastaan edes usko, että tässä tarvitaan paljoa 'motivoida' näiden kirjojen tekijöitä, koska humanistisilla aloilla vasemmistolaisuus on todella vahva muutenkin.

Eikä tämä ole mitään uutta, Suomessa historiankirjat ovat aina olleet tukevasti suomettuneita.


Kun miettii tuota sanaa "positiivinen syrjintä", syrjintä ei kuulosta paljoakaan vähemmän negatiiviselta ja niin vastenmieliseltä sanalta vaikka siihen laitetaan "positiivisuus" eteen. Syrjintä on aina väärin syrjittiin siinä ketä tahansa. Joku valkoinen pottunokka on opiskellut ahkerasti, mutta hän ei saa opiskelu- tai työpaikkaa, koska kiintiöllä sinne laitetaan joku jonka kyvyt ovat vain murto osa pottunokan ansioista.

Sehän on kaikkien etu, että epäpätevät ovat töissä. Saadaan etnistä värinää työpaikoille ja ehkä siinä työllisyys paranee kun pitää palkata kaksi, epäpätevä kiintiöllä ja toinen pätevä valvomaan ettei epäpätevä tee mitään väärin.

Ja tietty se parantaa yliopistojen tasoa, että sinne otetaan kiintiöllä ihmisiä joiden ÄO ei riitä yliopistoon ja lopulta laitetaan niille niin helpot kokeet, että varmasti saadaan kiintiö**** läpäisemään tutkinto ja ulos maisterin paperein vaikka osaaminen on ehkä lukion tasoa. Ja se valkoinen kohtuu fiksu pottunokka ei saanut opiskelupaikkaa ja alkoholisoitui pikkurikolliseksi.

Jenkeissä taitaa joissain yliopistoissa olla tälläinen positiivinen syrjintä sisäänpääsy kriteereissä, eli mustille on kiintiöpaikat. Jos valkoinen tai aasialais-amerikkalainen hakee, niin saa miinus pisteitä rodusta, miinusta siitä jos vanhempasi ovat keskiluokkaa tai parempiosaisia, miinusta jos vanhempasi ovat korkeastikoulutettuja... reilu meininki.

Se olisikin liian hyvää, jos laitettaisin lahjakkaat yliopistoihin ja ihmiset valittaisiin töihin osaamisen perusteella.
 
Liittynyt
27.06.2017
Viestejä
443
Lukiossa opiskeleva poika näytti otteita saamistaan lukion kirjoista. Näissä veronmaksajien rahoilla kustannetuissa opuksissa oli aika mielenkiintoista vaikuttamista.

Englannin kirjassa on esimerkiksi kirjoitelma, jossa junttimaiseksi kuvattu opettaja räyhää luokassa. Opettaja kertoo kirjoitelmassa oppilailleen, että hänen sukulaisensa ei saanut palolaitokselta työpaikkaa positiivisen syrjinnän takia. Luokan oppilaat väittivät opettajalle vastaan ja yksi heistä syytti opettajaa rasistiksi. Lue: on oikein nousta vastustamaan vaikka auktoriteettia jos tämä uhkaa pyhää monikulttuuria.

Yhteiskintaopin kirja on vuodelta 2019. Suomen politiikkaa käsittelevässä kappaleessa on kuva eduskunnassa vaikuttavien puolueiden johtajista. Sipilä, Orpo, Rinne ja kumppanit ovat kuvassa edukseen. Ainoastaan Halla-aho on tunkemassa sormea nenään silmään ja näyttää hölmöltä. Samaisessa kirjassa on pilakuva Halla-ahosta. Muista puoluejohtajista ei tietenkään ole.

Yhteiskuntaopin kirjassa käsitellään myös maahanmuuttoa. Tässä yhteydessä esitellään Vihreät vs Perussuomalaiset vastakkainasetelma, jossa aluksi kerrotaan kummankin puolueen mielipiteitä maahanmuutosta. Vastakkainasetelman jälkeen mielipiteet puretaan "faktan tarkastuksen omaisesti" auki ja tietenkin Vihreiden näkökulmasta. Perussuomalaisten mielipiteet asetetaan kyseenalaiseen valoon.

Maantieto oppiaineena on muuttunut kovasti omista peruskoulu/lukioajoista. Tänä päivänä maantieto tarkoittaa lähinnä tiedottamista ilmastonmuutoksesta. Suuri osa kirjasta käsitteli ilmastonmuutosta ja sen torjuntaa.
Olisi kiva selata myös tuota maantiedon kirjaa ja laittaa vinkkiä eteenpäin, jotta kenties nousisi kansan tietoisuuteen.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 096
Laittomasti maassa olevien terveyspalveluita laajennetaan, T: Vihreät.
Eduskunta hyväksyi paperittomien terveydenhuollon
Vihreät kertovat asiasta Twitterissä.
Tähän asti paperittomilla on ollut oikeus vain kiireelliseen hoitoon.
Tähän asti paperittomilla on ollut oikeus vain kiireelliseen hoitoon.

Tähän asti paperittomilla on ollut oikeus vain kiireelliseen hoitoon. KIMMO HAAPALA
Tekijän kuva
Riika Tauriainen

riika.tauriainen@iltalehti.fi
Tänään klo 16:06
Paperittomien terveydenhuolto on vihdoin hyväksytty eduskunnassa. Asiasta kertoo vihreät Twitterissä.
Vihreiden mukaan uusi laki parantaa hyvin haavoittuvassa asemassa olevien paperittomien ihmisten asemaa.

– Ihmisoikeuksien kannalta on oikein ja tärkeää, että takaamme kaikille välttämättömät terveyspalvelut, tviitissä kerrotaan.
Twitter-sisältöä ei voida näyttää
Sisältöä ei voida näyttää evästeasetusten vuoksi. Nähdäksesi sisällön sinun tulee hyväksyä evästeiden käyttö.
HYVÄKSY EVÄSTEET
Jos tviitti ei näy, katso se täältä.

Laajemmat terveyspalvelut
Laittomasti maassa olevien terveyspalveluiden laajentaminen on aiemmin hiertänyt hallituspuolueiden välejä.
Marraskuussa valiokunnan kokous keskeytyi oppositiopuolueiden perussuomalaisten ja kokoomuksen jäsenten ”ulosmarssiin” aiheen tiimoilta.
Nyt esitys on hyväksytty. Esityksen mukaan aikuisilla henkilöillä on oikeus saada tiettyjä välttämättömiä kiireettömiä terveyspalveluja kiireellisen hoidon lisäksi.
Tähän asti paperittomilla on ollut oikeus vain kiireelliseen hoitoon.
Välttämättömäksi hoidoksi esityksessä katsotaan esimerkiksi raskauteen ja synnytykseen liittyvät palvelut, tietyt pitkäaikaissairauksien hoitoon liittyvät palvelut sekä tietyt tartuntatautien takia tarvittavat terveystarkastukset, rokotukset ja hoito.
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
1 397
Edellisen äänestystulos 79 puolesta, 70 vastaan ja peräti 50 poissa. Kaikki paikalla olleet perussuomalaiset ja kokoomuslaiset vastustivat, mutta heiltä poissa yhteensä 12 edustajaa. Jossitellen olisivat voineet estää jos olisivat tulleet paikalle ja äänestäneet puolueidensa linjan mukaan. Syitä poissaoloille emme tiedä, ehkä perjantaina ei vaan jaksa tulla töihin. Toisaalta RKP:ltä puuttui 40 %, demareilta 35 %, vasemmistolaisilta 31 %, vihreiltä 30 % ja kepultakin 27 %. Että samoin jossitellen tulos olisi ollut paljon selvempi jos nämä olisivat vaivautuneet saliin.

 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
691
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
997
Kyllä noilla vammaisilla uudistuksillakin on varmaan osansa, kannatti mennä tekemään uudistuksia, kun oltiin ykkösiä. Muutoksia muutoksien vuoksi, vai tehtiinkö nekin yhdenvertaisuuden takia. Tosin nykyisessä kärkimaassa Virossahan ei mitään matuja ole sekoittamassa pakkaa.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
1 496
Eilen sattui kaksi somalirouvaa Lidliin ostoksille samaan aikaan. Jätän äänekkään kestopalaverin joka selvästi häiritsi ostosten pakkaamista sikseen, mutta että käydään taksilla kaupassa. Ostoksia ei nyt niin valtavasti ollut, mutta muutama kassillinen kuitenkin. Tarjonneeko yhteiskunta autottomille oleskeluluvan saaneille taksikortteja nykyään. Läheisimmillä asuinalueilla on S-marketit joten omalla rahalla olisi vaikea päästä sellaisiin säästöihin että taksikyyti kannattaisi.

Joo, joku varmasti muistuttaa että kenties olivat kotimatkalla sairaalasta, junalta tms.
En nyt ollenkaan tiedä, mikä tämän pointti on, mutta näin taksia ajaneena voin sanoa, että ihmiset käyttävät taksia yllättävän usein mm. kauppakäynteihin, hakeakseen lapsia tarhasta, ehtiäkseen töihin, jne. Ihan siis kaikenlaiset ihmiset. Aika ajoin tuli vastaan asiakkaita, jotka olivat luopuneet autostaan ja käyttivät taksia aiempaa useammin arjen menoihin, eikä kustannukset siltikään nousseet sen autoilun tasolle.

Kaupungin korvaamia taksimatkoja taas voidaan myöntää ihmisille syistä, jotka eivät välttämättä näy muille ulospäin.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 634
Joka 7. ei osaa lukea peruskoulun jälkeen


Vuosittain peruskoulusta pukkaa siis noin 4000 uutta lukutaidotonta. Mitä tulevaisuudensuunitelmia oletatte näillä lukutaidottomilla olevan?
Eiköhän vihreät ja muut hörhelöt julista Pisa_testissä verrattavat aineet rasistiksi, etenkin matematiikka. Tärkeintä on tietää kummalla kädellä syödään ja kummalla mm. pyyhitään perse. Se riittää useassa maassa, jonka kansa voikin muuttaa Suomeen hoitamaan Suomen hiipuva kanssa. Asia ratkaistu.

Joten inkluusio jatkukoon, rasistiset aineet pois koulusta jne. Hvyä sitä tulla.

Ja juuri uutisissa kerrottiin (tietenkin Ylen antoa), ettei nuorisolle kannata mätkäistä rikoksista enempää tai etenkään aiemmin tuomioita. Ei lapset vielä esim. 14 vuotiaana ymmärrä, että jos potkii maassa makaavaa päähän, lyö puukolla yms. koulunkäyntiä paljon kiinnostavampaa, että uhrille voi käydä huonosti. Tosin ymmärtävät olla asettumatta itse uhriksi, varmaan vaiston varaisesti... Kun sitten katsoo ketkä tällä kertaa ovat Ylen asiantuntijoita, niin on selvää, että on haettu sopivat asiantuntijat, että on varmasti saadaan sopivat vastaukset. Samoin haastattelu on sopivasti näin perjantaina julkaistu.
(Viimeinen kappale ei liity muutoin Pisa-tutkimuksiin, mutta sopii ajan/agendan henkeen)
 
Liittynyt
25.02.2017
Viestejä
581
Joka 7. ei osaa lukea peruskoulun jälkeen


Vuosittain peruskoulusta pukkaa siis noin 4000 uutta lukutaidotonta. Mitä tulevaisuudensuunitelmia oletatte näillä lukutaidottomilla olevan?
Tuon otsikon täytyy olla joku virhe. Koko jutussa ei puhuta tuosta lukemisesta mitään lukuun ottamatta tuota otsikkoa. Otsikon allakin puhe on enimmäkseen matematiikasta
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
691
Tuon otsikon täytyy olla joku virhe. Koko jutussa ei puhuta tuosta lukemisesta mitään lukuun ottamatta tuota otsikkoa. Otsikon allakin puhe on enimmäkseen matematiikasta
" Suomessa tulisi vihdoin herätä siihen todellisuuteen, että maa luokitellaan nykyisin pysyvän laskun maaksi, jossa joka seitsemäs ei peruskoulusta päästyään osaa kunnolla lukea, Kemianteollisuus katsoo. Suomen päättäjien olisi myös katsottava peiliin ja ryhdyttävä toimiin. "

Ei siinä mitään. Tehdään kehitysmaa yhdessä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.07.2019
Viestejä
1 824
Eiköhän vihreät ja muut hörhelöt julista Pisa_testissä verrattavat aineet rasistiksi, etenkin matematiikka. Tärkeintä on tietää kummalla kädellä syödään ja kummalla mm. pyyhitään perse. Se riittää useassa maassa, jonka kansa voikin muuttaa Suomeen hoitamaan Suomen hiipuva kanssa. Asia ratkaistu.

Joten inkluusio jatkukoon, rasistiset aineet pois koulusta jne. Hvyä sitä tulla.

Ja juuri uutisissa kerrottiin (tietenkin Ylen antoa), ettei nuorisolle kannata mätkäistä rikoksista enempää tai etenkään aiemmin tuomioita. Ei lapset vielä esim. 14 vuotiaana ymmärrä, että jos potkii maassa makaavaa päähän, lyö puukolla yms. koulunkäyntiä paljon kiinnostavampaa, että uhrille voi käydä huonosti. Tosin ymmärtävät olla asettumatta itse uhriksi, varmaan vaiston varaisesti... Kun sitten katsoo ketkä tällä kertaa ovat Ylen asiantuntijoita, niin on selvää, että on haettu sopivat asiantuntijat, että on varmasti saadaan sopivat vastaukset. Samoin haastattelu on sopivasti näin perjantaina julkaistu.
(Viimeinen kappale ei liity muutoin Pisa-tutkimuksiin, mutta sopii ajan/agendan henkeen)
Erehdyin tapojeni vastaisesti katsomaan tänään Maikkarin uutiset. Siinä mainittiin, että Suomi voisi ottaa mallia Pisa-tuloksissa paremmin pärjäävästä Virosta.

Uutisspotissa yliopiston tutkijanainen pälätti, miten opettajat voisivat itsenäisesti ottaa opetuksessa "perinteisemmän" linjan ja peruskouluissa pitäisi hieman vähentää itsenäistä opiskelua. Allekirjoittanut epäilee, että mikäli joku opettaja alkaa itsenäisesti toimia näin, hiillostetaan hänet luultavasti ulos. Opetuksen linjaukset tulevat Opetusministeriöstä ja niiden toteuttamista valvoo kunnallinen koulutoimi. Kuten ketjussa on keskusteltu, niin mädätys on hyvin syvällä näissä organisaatioissa.

Maikkarin uutisspotti jätti tietenkin kertomatta tähän ketjuun liittyvän tiedon: Viron peruskouluissa ei ole käytännössä ollenkaan Afrikka - ja Lähi-itä -taustaisia koululaisia.
 
Liittynyt
27.06.2017
Viestejä
443
Joka 7. ei osaa lukea peruskoulun jälkeen


Vuosittain peruskoulusta pukkaa siis noin 4000 uutta lukutaidotonta. Mitä tulevaisuudensuunitelmia oletatte näillä lukutaidottomilla olevan?
Tätä mä oon miettinyt aina kun näitä lukutaidottomuuslukuja julkaistaan. Miten voi olla mahdollista, ettei osata lukea 9.luokan jälkeen? Itse osasin lukea reilu vuosi ennen koulua, monet nuorempinakin. Miten esim. kutosluokalta pääsee läpi, ilman lukutaitoa?
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 096
Tätä mä oon miettinyt aina kun näitä lukutaidottomuuslukuja julkaistaan. Miten voi olla mahdollista, ettei osata lukea 9.luokan jälkeen? Itse osasin lukea reilu vuosi ennen koulua, monet nuorempinakin. Miten esim. kutosluokalta pääsee läpi, ilman lukutaitoa?
Tuo on kyllä aivan käsittämätöntä. Prosentteina siis noin 14% ei osaa kunnolla lukea peruskoulun jälkeen.
 

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 634
Tänään Ylen Ykkösaamu ohjelmassa (Ylen anto 1, la 3.12.22 klo 10.05) aiheena:

Katujengien väkivala on raaistunut Suomessa. Taustalla on maahanmuuttajien vailinnainen kotouttaminen. Onko Suomi Ruotsin tiellă? Ykkösaamun vieraana on sisäministeri Krista Mikkonen. Seija Vaaherkumpu haastattelee.
:facepalm:
Kenenköhän syy tämä vaillinaisuus on? Suomalaisten rasistien? Millään syynä ei voisi olla, ettei 2. polven maahanmuuttaja nuorukainen edes halua kotoutua? Jos tekisi epäbingon, niin yksi asia voisi olla ettei edellä mainittua asiaa ainakaan mainita. Toinen voisi olla, ettei mainita, että sillä "kipuilevalla", koronasta niin kovin "ahdistuneella" ganstalla on ihan itselläkin velvollisuus käydä esim. koulua. Ilmeisesti suomalaisten pitäisi käydä koulu näiden puolesta, osana kotoutumista (katsokaas siis suomalaisten kotoutumista uuteen maahanvaltaajakulttuuriin, että heitämme suomalaisuuden roskikseen, olemmehan niin pieni kansa). Mitäs muuta jätetään mainitsematta?

Katsoo ken hermot kestä, itse taidan jättää väliin, ehkä Areenasta niin voi turhat lässytykset, ettei rahaa ole jo kipattu ihan riittävästi tähän hulluuteen (joka ei onnistu oikein missään Euroopan maissa, ja joista esim. Tanska on alkanut järkevästi vetäytyä).

Tekisi mieleni kertoa mitä mieltä haastateltavan selityksistä esim. Eduskunnan kyselytunnilla, mutta sehän olisi maalittamista. Herran jestas sentään. Onneksi on lait, melkein ollaan Kiinan ja Venäjän kaltaisessa "sananvapaudessa".
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
7 047
Joka 7. ei osaa lukea peruskoulun jälkeen


Vuosittain peruskoulusta pukkaa siis noin 4000 uutta lukutaidotonta. Mitä tulevaisuudensuunitelmia oletatte näillä lukutaidottomilla olevan?
Ennen opittiin lukemaan ensimmäisellä luokalla joululomaan mennessä, nyt tietty ryhmä ( enemmistönä ainakin?) ei opi yhdeksässä vuodessa. Rasismi vei lukutaidonkin.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
7 047
Suoraa puhetta, toisin kuin "somepoliisilta". Koskahan ongelma myönnetään oikeasti?
Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla liikkuu Heinikarin mukaan noin kymmenen katujengiä, joihin kuuluu pääasiassa parikymppisiä miehiä. Kuhunkin jengiin kuuluu poliisin arvion mukaan noin kymmenen keskeistä jäsentä. Suurin osa jengiläisistä on ensimmäisen tai toisen polven maahanmuuttajia.

 
Liittynyt
23.02.2020
Viestejä
549
Ohhoh, väkivaltaiset maahanmuuttajien katujengit, olemmeko sittenkin Ruotsin tiellä? Kuka olisi uskonut!

Meille on kaikki nämä vuodet vakuuteltu, että emme tee samoja virheitä ja että Suomessa ei edes voi samaa tapahtua kuin Ruotsissa, koska meidän maassa ei ole sellaista sääty-yhteiskuntaa mikä Ruotsin tilanteen aiheuttaa.

Kuka olisi voinut uskoa, että sama monikulttuurin ihanuus, mikä on toteutunut joka ainoassa maassa joka on näitä tiettyjä etnisiä ryhmiä ottanut, tapahtui kaikesta huolimatta myös Suomessa, vaikka otimme kaikki riskittekijät huomioon, tulijoiden taustat tiedettiin, kaikki olivat lapsia ja naisia sota pakoon tulevia, korkeastikoulutettuja asiantuntijoita.

Eiku... oliko se joku rasistiryhmä... perusnatsit, vai mikä sen puolueen nimi oli, joka näistä taisi joskus kauan aikaa sitten varoittaa.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 682
Tänään Ylen Ykkösaamu ohjelmassa (Ylen anto 1, la 3.12.22 klo 10.05) aiheena:
Ei liity aiheeseen, mutta joskus~20v sitten kun ajelin pitkiä matkoja autolla ja tuskalilin radiokanavien kanssa ja suomi-metalli oli ns. pinnalla, niin
mietin että Yle voisi perustaa klassisen sijaan metallipainotteisen kanavan ja RDS täginä voisi olla vaikka YLENANTO :hammer:
 

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 634
Ennen opittiin lukemaan ensimmäisellä luokalla joululomaan mennessä, nyt tietty ryhmä ( enemmistönä ainakin?) ei opi yhdeksässä vuodessa. Rasismi vei lukutaidonkin.
Osasin jo lukea ennen kouluun menoa, kiitos isälle kirjojen lukemisesta ääneen minulle ja myöhemmin Aku Ankoille. Oli halu lukea itse. Siinä sitä jotenkin kuin itsestään oppi lukemaan.

Lapset oppivat helposti useita kieliä, jos tahtoa on. Jos eletään kuplassa, jossa ei edes yritetä, lopputulos on tuo uskomattomalta kuulostava asia, ettei 9 vuoden (+ mahd. lisävuodet) aikana opi lukemaan. Ihmettelen kyllä miten voi muissa aineissa selvitä ilman lukutaitoa.
Eiku... oliko se joku rasistiryhmä... perusnatsit, vai mikä sen puolueen nimi oli, joka näistä taisi joskus kauan aikaa sitten varoittaa.
:rofl:
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 096
Krista Mikkonen haluaa kotouttamiseen lisää rahaa.
Sisäministeri Krista Mikkonen: Suomen katujengeissä on parisataa ihmistä – "Jengi on tarjonnut turvan, mihin kiinnittyä"
Sisäministeri Krista Mikkonen on huolissaan alaikäisten nuorten rikollisuudesta. Suomeen on tarkoitus saada 700 uutta poliisin virkaa, kertoi sisäministeri Mikkonen Ykkösaamu-ohjelmassa.

Krista Mikkonen


Krista Mikkonen
PÄIVI HAPPONEN,
SEIJA VAAHERKUMPU
10:17•Päivitetty 11:19
Jaa
Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) on huolissaan nuorten rikollisuudesta, josta viime aikoina on puhuttu paljon Suomessa.

– Ilmiö on huolestuttava, nimenomaan alaikäisten nuorten rikokset ovat lisääntyneet, sanoi Mikkonen Ylen Ykkösaamu-ohjelmassa.

Myös katujengit ovat puhuttaneet ihmisiä.

– Nämä jengit hallitsevat tilannetta tietyillä alueilla. Jengit tappelevat keskenään ja tekevät rikoksia. Siellä on paljon väkivaltaa ja laittomia aseita.

– Suomessa on poliisin arvion mukaan kymmenkunta katujengiä. Ne ovat pääosin pääkaupunkiseudulla, mutta viitteitä on myös muualla Suomessa. Näissä jengeissä on noin parisataa ihmistä.

Mikkosen mukaan huolestuttava ilmiö on, että jengien liepeillä on vielä suurempi määrä nuoria.

Keitä nämä ihmiset ovat?

– Näissä jengeissä on enemmän maahanmuuttajataustaisia henkilöitä. Perimmäiset syyt siellä takana ovat ne, että henkilö ei ole kiinnittynyt yhteiskuntaan ja on näköalattomuutta.

– Jengi on tarjonnut turvan ja yhteisön, mihin kiinnittyä.

Mitä tästä voidaan päätellä siitä, miten kotouttaminen on onnistunut Suomessa?

– Paljon enemmän täytyy tehdä työtä, että yhteiskuntaan pystyy kiinnittymään paremmin. Ettei tarvitse lähteä etsimään hyväksyntää ja paikkaansa jengeistä.

Suomeen on tarkoitus saada 700 uutta poliisia
Sisäministeri Krista Mikkonen ei katso, että Suomi olisi menossa suoraa päätä "Ruotsin tielle".

Ruotsissa on tiettyjä alueita, joissa Ruotsin poliisin mukaan on "rinnakkaisyhteiskuntia", joita rikollisjengit johtavat.

– Ei ole vääjämätöntä, että joku tilanne kehittyy johonkin suuntaan. Me voimme puuttua näihin asioihin, ja sitä tässä vahvasti tehdään.

Sisäministerin mukaan Suomen ja Ruotsin tilanne eroaa esimerkiksi siinä, että Suomessa on "sekoitettu erityyppisiä asuntoja" asuinalueille.

– On vuokra-asuntoa, omistusasuntoa. Ei ole päässyt syntymään sellaista asuinaluetta, jossa olisi pelkästään esimerkiksi maahanmuuttajia. Se on ollut Ruotsin tapa hoitaa tämä asia.

Mikkoselta kysyttiin, onko Suomessa alueita, joille poliisi ei uskalla mennä.

–Ei ole, sisäministeri vastasi.

Suomessa tilanne on rauhoittunut tietyillä alueilla, kun poliisi on ottanut kiinni katujengien avainhenkilöitä kiinni, kertoi sisäministeri Ykkösaamussa.

– Nämä henkilöt ovat vankilassa tai muulla. On nähty heti, että tämä on rauhoittanut tilannetta.

Ykkösaamun yleisökysymyksessä haluttiin tietää, miksi Suomessa ei ole pystytty estämään jengirikollisuuden kasvua.

– Haaste on ollut esimerkiksi se, että poliisin resursseja on aivan viime vuosiin asti leikattu merkittävästi, Mikkonen sanoi.

Tällä hetkellä poliiseja on Suomessa sisäministerin mukaan 7500.

Eduskunnan tekemään sisäisen turvallisuuden selontekoon on kirjattu, että Suomessa olisi 8200 poliisia vuoteen 2030.

Mikkonen katsoo, että jengirikollisuuden torjunnassa poliisien määrän lisäksi on tärkeää, että kotouttamiseen on riittävästi määrärahoja.

"Poliisin reservi voisi toimia poliisin apuna"
Sisäministeriössä on käynnissä esiselvitys poliisin reservistä.

Hallitus ei ole linjannut asiasta, mutta esiselvitys valmistuu lähiaikoina. Esiselvitys koskee muun muassa poliisin reservin määrää, kelpoisuusvaatimuksia, valtuuksia ja vastuita.

– Vapaaehtoisista koostuva poliisin reservi voisi toimia poliisin apuna rajatuissa tehtävissä kriisitilanteissa, joissa ammattipoliisien voimavarat tai muiden viranomaisten virka-apu eivät riittäisi, sanoo sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.).

Sisäministerin mukaan tällaisia tehtäviä voisivat olla esimerkiksi yhteiskunnan tärkeiden kohteiden vartiointi.

Hallitus on tällä vaalikaudella nostanut poliisien määrän yli 7 500 poliisiin, kertoo Mikkonen.

– Poliisin reservi ei korvaisi virkaa tekeviä poliiseja eikä poliisin normaaliolojen resurssivajetta, vaan järjestelyllä varauduttaisiin poikkeuksellisiin turvallisuutta uhkaaviin tilanteisiin, Mikkonen tarkentaa.

Viime hallituskaudella esitys reservipoliisin perustamisesta kaatui eduskunnan perustuslakivaliokunnassa toimivaltakysymyksiin.
 
Liittynyt
12.06.2022
Viestejä
545
Ennen opittiin lukemaan ensimmäisellä luokalla joululomaan mennessä, nyt tietty ryhmä ( enemmistönä ainakin?) ei opi yhdeksässä vuodessa. Rasismi vei lukutaidonkin.
Tässä tarkoitetaan nyt vähän eri asiaa lukutaidolla kuin jonkun KIS-SA:n tavaamista.

Itse olen tehnyt työtä sekä moniongelmaisten että nyt duunarihommissa kohtuu iäkkäiden äijien kanssa, ja hyvin tullut selväksi että sisälukutaito tai laajempien kontekstien ymmärtäminen, puhumattakaan koko mediakentän valtavasta muutoksesta ja ilmaisutapojen lisääntymisestä (Internet anyone?), ei todellakaan ole kaikilla ihan tavallisilla suomalaisilla mitenkään hallinnassa.

Asiaan on myös aina liittynyt ylisukupolvista eriarvoistumista, mistä tietty selkein ja helpoin esimerkki on koulutuksen periytyvyys. Vaikka muutama vuosikymmen kuviteltiinkin sen taittuneen, niin ei se minnekään ole kuitenkaan kadonnut, pikemminkin päinvastoin.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
194 072
Viestejä
3 508 291
Jäsenet
62 440
Uusin jäsen
mauriviosi

Hinta.fi

Ylös Bottom