• TechBBS-foorumin Piparkakkutalokisa 2024 -äänestys käynnissä! Käy äänestämässä 22 osallistujan joukosta kolme mielestäsi hienointa kilpailutyötä ja osallistu arvontaan! Linkki äänestykseen >>>

Keskustelua suomalaisesta IT-uutisoinnista (oli: Mikrobitin uutisointi ärsyttää)

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 451
Nyt kun on ollut paljon juttua muropaketin uutisoinnin huonontumisesta, niin Mikrobitillä se uutissisältö vasta huonoa onkin. Mielenkiintoisia otsikoita, mutta itse uutiset koostuu huonoimmillaan 2-3 lauseesta. Lähdettäkään ei välttämättä linkitetä, jolloin alkuperäistäkään uutista ei pääse lisäinformaation toivossa lukemaan ilman googlettamista.

TIMO TAMMINEN
1 TUNTI SITTEN

Microsoft on päätynyt palauttamaan pettyneen Call of Duty: Infinite Warfare -fanin rahat. Syynä oli se, että moninpelissä oli hänen lisäkseen vain kaksi henkilöä.

Vaikuttaa siltä, että Microsoft joutuu kärsimään Activisionin tekemistä typeristä päätöksistä. Activision päätti tuoda Call of Duty: Infinite Warfaresta tarjolla kaksi eri versiota pc:lle. Toinen myytiin Windows 10 -kaupan kautta, toinen Steamin.

Uutinen ei kerro millään tavalla sitä myyntimäärää, mihin juttu vahvasti liittyy. Kiinnostaisi tietää steamin ja windows 10 kaupan myyntiero.

TIVI
2 TUNTIA SITTEN

Kahdeksantoistavuotias ranskalainen sai tuomion ”terrorismin ylistämisestä”, koska oli muuttanut wlan-tukiasemansa SSID:ksi ”Daesh 21”. Daesh on arabiankielinen termi, jolla tarkoitetaan ISIS-terroristijärjestöä ja 21 viittaa Ranskan 21. provinssiin, jossa nuori mies asuu.

Ranskassa on ollut käytössä äärimmäisen järeä antiterrorismilaki vuoden 2014 marraskuusta alkaen, ja kaikenlainen terrorismin ihannointi voi johtaa järeisiin rangaistuksiin. Pahimmillaan rikoksesta saattaa rapsahtaa 75 000 euron sakot ja viiden vuoden linnatuomio. Mikäli mielipiteensä ilmaisee ”julkisessa online-palvelussa”, voivat rangaistukset nousta 100 000 euron sakkoon ja 7 vuoden vankilakeikkaan.

Taas otsikossa puhutaan rajusta tuomiosta, mutta ei kerrota itse tuomiosta mitään, ainoastaan lain sallimat maksimirangaistukset.

TIMO TAMMINEN
2 TUNTIA SITTEN

Nvidia on päättänyt alkaa kerätä asiakkailtaan telemetriatietoja sen omien GeForce-laiteajureiden kautta. Muutos on mukana GeForce-laiteajureiden viimeisimmässä versiossa.

Majorgeeksin mukaan Nvidia on liittynyt telemetriatietoja keräävien yritysten joukkoon. Monille telemetriatietojen keräämisen ja käyttäjävakoilun välille voidaan vetää yhtäsuuruusmerkki, vaikka asia ei ole aivan näin mustavalkoinen.
Sisältää sentään linkin alkuperäiseen uutiseen, mutta otsikossa luvataan taas muuta kuin mitä jutussa sitten kirjoitetaan.

Tietenkään Mikrobitiltä ei kannata odottaa mitään hyvää uutisointia, mutta ei tälläset tynkäuutiset kelpaa edes wc:ssä paskalla istujan viihteeksikään. Selvästikkin tuo on yhdenlaista linkkihuorausta, vaikka otsikko itsessään ei välttämättä huono olisikaan. Harmittaa vaan että nuo high.fi ja ampparit täyttyy aina tälläsesta paskasta.


---

Edit: kaksi ketjua yhdistetty ja otsikko vaihdettu yleiskuvaavammaksi.

Edit 2: Mikrobitin uutisjuttujen lyhyys johtui mainoksenestosta, joka jostain syystä blokkaa suurimman osan uutisjutun tekstistä.
 
Viimeksi muokattu:
eipä ole itse mikrobittiä tilannu vuosiin, alko tuntuu että sisältö suurimmalta osin ei liitynyt enään tietotekniikkaan juuri ollenkaan
 
Eilen illalla yrittivät tyrkyttää 3kk "ilmaista tutustumistarjousta."
"Kaikille vanhoille tilaajille..."
"Ei kuule kiinnosta, kiitti vaan."
"Mutta tämähän olisi ilmainen..."
"Ja puhelimen nauhoitussoftakin pyörii. Ei... kiinnosta..."
*tuuttuuttuut*
:D
 
itsekin tuota ihmetellyt kun ennen oli pidempiä juttuja, mutta nyt otin selvää ja kyse on adblockin tai muun suodattimen vika

kännykän (iphone, safari) selaimella uutiset on kokonaisia, mutta tottakai siinä tekstin välissä on mainos-elementti, ja kun koitan pöytäkoneen firefoxilla (jossa on monia lisäosia ja filttereitä) niin ei näy kuin muutama lause alusta, ja mainoksen jälkeen kaikki poistuu

toisaalta, eipä sitä paljoa menetä vaikka lopettaisi noiden uutisten lukemisen kokonaan, mikrobitti ja sen muutokset vuosien saatossa olisi oma keskusteluaiheensa ja itsellekin se lehti oli aikanaan tärkeä, kun peruskoulussa tavasin kirjaston lainalehtiä
 
itsekin tuota ihmetellyt kun ennen oli pidempiä juttuja, mutta nyt otin selvää ja kyse on adblockin tai muun suodattimen vika

kännykän (iphone, safari) selaimella uutiset on kokonaisia, mutta tottakai siinä tekstin välissä on mainos-elementti, ja kun koitan pöytäkoneen firefoxilla (jossa on monia lisäosia ja filttereitä) niin ei näy kuin muutama lause alusta, ja mainoksen jälkeen kaikki poistuu
Ai se johtuu adblockista, aika jännä ettei sivuilla ilmoiteta mitään, että juttu ei näy kokonaan mainoseston takia. Testailin tuossa hetken ja
@@||nexus.ensighten.com/alma/mb/Bootstrap.js$script,domain=www.mikrobitti.fi
tuo lisättynä ublockiin ainakin kiertää tuon eston (ei silti näy mainoksia).
 
http://www.hardware.fi/uutiset/arti...-tietaa-tama-on-uusien-macbookien-johtoajatus

Uutisia kun ei ole niin nauretaan internetin kanssa meemejä ja tehdään niitä "uutisia" ja mainostulot kasvaa, vaikka kiinnostuneet lukijat vähenee. Ottamatta sen enempää kantaa appleen tai macbookkiin, niin on tuo aika heikko esitys afterilta, ja yleisesti ottaen "uutiset" on aika moskaa. Vähän sama juttu kuten domen uutiset, joista puolet on meemejä tai youtuben uusia videoita. Kohta riittää että toimittajat kääntää buzzfeedin, imgurin ja 9gagin viraalit jutut suomeksi. Iltalehdenkin fiidi.fi on lähes täysin boredpandan copypastea muutaman viikon viiveellä.

Voisi kai itsekin jossain kohtaa poistaa afterdawnin päivittäisistä kirjanmerkeistä, samoin kuten muropakettikin ikävä kyllä poistunut.
 
Saksankieliseltä sivulta sain käsityksen että Limux on joku Debianpohjainen, ei Ubuntu. Se nyt on ihan sama mutta että tuottavuus ja kustannusongelmat eivät varsinaisesti johdu käyttöjärjestelmästä vaan osan käyttäjistä muutosvastarinnasta, poliitikkojen venkoilusta ja näiden takia joudutaan yhä pyörittään kahta eri alustaa vaikka yli 90% kaikesta käyttää jo open sourcea. Tästäkin olisi saanut hyvää syventävää sisältöä juttuun jos olisi jaksanut googlata sen 3min mitä minäkin. "Toimittajat"... pah.
 
Eli avoimen lähdekoodin softa ja käyttöjärjestelmät ovat kaupallisten tasolla yhteensooivuudessa&käytettävyydessä ja niihin pökäleisiin siirtymisen esteenä ei ole mikään muu kuin muutosvastarinta ja Müncheninkin ongelmat ovat Microsoftin propagandaa?
 
Tutkimuksen on tehnyt mikrosoftin asiaa ajava accenture, joka ei mikään puolueeton taho ole tutkimusta tekemään. Mynssenin Limuxprojekti on mikrosoftia vituttanut suunnattomasti, ja ovat yrittäneet heittää kapuloita rattaisiin vuosien ajan. Totuus kuitenkin on, että homma on pääpiirteittäin mennyt mallikkaasti ja vain kourallinen käyttäjistä on ollut Linuxia vastaan. Sekään ei "tutkimuksessa" ilmeisesti käynyt selväksi, että koskeeko ongelmat win, vai Linux koneita ja onko viat raudasta vai softasta kiinni. Siellähän säästettiin, eikä hankittu uusia koneita, joita windows päivitys olisi vaatinut.

Varmasti käy microsoftin kätyrit jatkuvasti voitelemassa päättäjiä, että saisivat maksavan asiakkaan takaisin, ja maksavat rahaa tämmöisistä nollatutkimuksista.
Suuri salaliitto estää Linuxin nousun työpöytäpuolella :(
 
Suuri salaliitto estää Linuxin nousun työpöytäpuolella :(

Voiko puhua suuresta salaliitosta jos Microsoftin intresseissä ei ole että nämä open source-kokeilut onnistuu? Onnistumisista voisi nykyiset suuret asiakkaat saada vääriä ideoita. Samaa taistelua on nyt menossa Oulussa ja on näitä ollut historian lehdillä ennenkin kuten ainakin Turku ja Naantali.

Oulussa kaupungin IT-johto ajaa Microsoftia jostain syystä vaikka asiakkaat, eli koulut haluaisi open sourceen. Turussa ei päästy ikinä yhtä tietohallinnon testipalvelinta pidemmälle kun Microsoft antoi mojovat alennukset lisensseistä (ja otti 3-vuotiskauden päätyttyä korkoineen takaisin. hah). Naantalissa homma kusi tietohallintopäällikön mukavuudenhaluun koska ei halunnut alkaa enää opettelemaan uutta. Yhteistä näissä kaikissa on ollut itkuvirsi "kahden ekosysteemin" kalleudesta. Jos halua olisi niin yhdelläkin onnistuisi, mutta kun omiin muroihin kusemisella ja epäpätevällä toiminnalla saadaan juuri se kahden järjestelmän loukku.

Voi tällaisessa tietenkin olla taustalla jotain kabinettipeliä, mutta enimmäkseen se taitaa olla sitä perinteistä muutosvastarintaa. Sääli.
 
90-luvun lopussa puhuttiin tästä Linuxin suuresta tulemisesta. Ihan samaa marginaalia se on nykyäänkin työasemapuolella kuin ennenkin. Kännyköissä sen sijaan läpimurto saatiin tehtyä ja komeasti.
 
90-luvun lopussa puhuttiin tästä Linuxin suuresta tulemisesta. Ihan samaa marginaalia se on nykyäänkin työasemapuolella kuin ennenkin. Kännyköissä sen sijaan läpimurto saatiin tehtyä ja komeasti.
Mobiilipuolella yksi iso toimija otti ja teki käyttöjärjestelmästä käyttäjäystävällisen ja muut kaupalliset toimijat sitten muokkaavat omanlaisikseen, osa paskoen käytettävyyttä. Työpöytäpuolella homma ei ole ihan näin ruusuinen kun distroja on kymmeniä ja ne vähätkin standardit hylätään spesiaalin lumihiutaleen syndroomasta kärsien kun tää mun purkkapatentti on parempi :smoke:
 
90-luvun lopussa puhuttiin tästä Linuxin suuresta tulemisesta. Ihan samaa marginaalia se on nykyäänkin työasemapuolella kuin ennenkin. Kännyköissä sen sijaan läpimurto saatiin tehtyä ja komeasti.
Jostain syystä bisneskriittisiä yleesä ajetaan linukalla ja wintöötit hoitaa työasemat ynnä muut vähemmän suorituskykyä vaativat toimet.
 
Se on yksi pahin ongelma Linuxin työpöytäpuolella, että niitä versiota on niin älyttömästi. Pelkkää Ubuntuakin löytyy vaikka kuinka monta. Tosin onhan toinekin menestynyt Linux, eli Chromebook joka jenkkilässä ainakin myy hyvin ja miksei myisi, halpa ja helppo käyttää. Se on varmaan desktop-linuxien ainoa oikea menestystarina.
 
Linuxin ainoa työpöydille laajenemisen este on, ettei ole mitään microsoftin tapaista pohjattoman rahakassan omaavaa tahoa, joka markkinoisi Linuxia aktiivisesti.

Toimisto-ohjelmaa ei saa (Microsoftin office on de facto pakko) ja rautatuki on heikkoa.
 
Mikrobitti julkaisi eilen uuden uutisen: OPAS: NÄIN VALITSET PC:N PARHAAT KOMPONENTIT PÖYTÄKONEESEEN, joka tuntuu suorastaan muutaman kuukauden vanhalta jo ilmestyessään ja sisältää erikoisia väitteitä. Pikaisella tarkistuksella en löytänyt että sitä olisi aiemmin julkaistu lehdessäkään, joten ihan uusi juttu taitaa mikrobitin puolelta olla. Edit. löytyy ilmeisesti numerosta 12/2016.

-AMD:n suorittimet ja niitä tukevat piirisarjat ovat tällä hetkellä todella vanhaa vuosikertaa, ja niihin kannattaa käytännössä päätyä vain silloin, jos tarkoitus on kasata pc todella pienellä rahalla.
-Intelin Skylake-suorittimet ovat tällä hetkellä järkevin valinta useimpiin käyttötarpeisiin.
-Kellotaajuudeksi kannattaa suosiolla valita 2133 megahertsiä, koska korkeammasta muistin kellotaajuudesta ei ole hyötyä juuri missään käyttötarkoituksessa.
-Näytönohjain määrittää pc:n pelisuorituskyvyn miltei yksinään. Suorittimen vaikutus siihen on hyvin pieni ja esimerkiksi keskusmuistin tai massamuistin nopeus täysin merkityksetön.

Nuo asiat kuulostaa niin hölmöltä, kun AMD ja Intelin uudet suorittimet on jo julkaistu, silti neuvotaan ostamaan vanhaa rautaa. Ostaisivat Sampsan tiimiltä hyviä artikkeleita tuonne lehteen niin tasokin voisi vähän parantua. :tup:
 
Viimeksi muokattu:
Mikrobitti julkaisi eilen uuden uutisen: OPAS: NÄIN VALITSET PC:N PARHAAT KOMPONENTIT PÖYTÄKONEESEEN, joka tuntuu suorastaan muutaman kuukauden vanhalta jo ilmestyessään ja sisältää erikoisia väitteitä. Pikaisella tarkistuksella en löytänyt että sitä olisi aiemmin julkaistu lehdessäkään, joten ihan uusi juttu taitaa mikrobitin puolelta olla.

-AMD:n suorittimet ja niitä tukevat piirisarjat ovat tällä hetkellä todella vanhaa vuosikertaa, ja niihin kannattaa käytännössä päätyä vain silloin, jos tarkoitus on kasata pc todella pienellä rahalla.
-Intelin Skylake-suorittimet ovat tällä hetkellä järkevin valinta useimpiin käyttötarpeisiin.
-Kellotaajuudeksi kannattaa suosiolla valita 2133 megahertsiä, koska korkeammasta muistin kellotaajuudesta ei ole hyötyä juuri missään käyttötarkoituksessa.
-Näytönohjain määrittää pc:n pelisuorituskyvyn miltei yksinään. Suorittimen vaikutus siihen on hyvin pieni ja esimerkiksi keskusmuistin tai massamuistin nopeus täysin merkityksetön.

Nuo asiat kuulostaa niin hölmöltä, kun AMD ja Intelin uudet suorittimet on jo julkaistu, silti neuvotaan ostamaan vanhaa rautaa. Ostaisivat Sampsan tiimiltä hyviä artikkeleita tuonne lehteen niin tasokin voisi vähän parantua. :tup:
Taitaa olla lehdestä kierrätettyä sisältöä nettiin
 
Näitä otsikoita tulee välillä ihmeteltyä (MikroBitti) :facepalm::
  • No nyt! StarCraft muuttuu ilmaiseksi – kaikkien kilpapelien isä ja strategiapelien kiistaton legenda löytyy täältä
  • No nyt! Yhdysvaltain kauppavalvontaviranomaiselta varoitus: internetistä voi saada haittaohjelman, ja elokuvien lataaminen on laitonta
  • Ohhoh! Nintendolta yllätysilmoitus – hanki klassikkokonsoli vielä kun se on mahdollista
  • Nyt on kunnollista! Bayonetta, yksi toimintapelien kirkkaimmista helmistä julkaistiin pc:lle!
 
Nyt kun on ollut paljon juttua muropaketin uutisoinnin huonontumisesta, niin Mikrobitillä se uutissisältö vasta huonoa onkin. Mielenkiintoisia otsikoita, mutta itse uutiset koostuu huonoimmillaan 2-3 lauseesta. Lähdettäkään ei välttämättä linkitetä, jolloin alkuperäistäkään uutista ei pääse lisäinformaation toivossa lukemaan ilman googlettamista.
Uutinen ei kerro millään tavalla sitä myyntimäärää, mihin juttu vahvasti liittyy. Kiinnostaisi tietää steamin ja windows 10 kaupan myyntiero.
Ei taida kumpikaan taho, Steam tai Windows Store, paljastaa myyntimääriä joten se ei tässä tapauksessa ole uutisoijasta kiinni
 
@Kaotik Myyntimäärää ei paljastettu, mutta tuo ärsytys mikrobitin uutisia kohtaan johtuikin alunperin adblockista, joka blokkasi jostain syystä suurimman osan uutisten teksteistä pois. Eli tuo aloitus ei enään ole niin validi argumentti mikrobitin uutisointitasosta.

Mutta kuten @FlyingAntero osoitti, niin otsikoiden kirjoittamisessa olisi vielä petrattavaa.
 
Näitä otsikoita tulee välillä ihmeteltyä (MikroBitti) :facepalm::
  • No nyt! StarCraft muuttuu ilmaiseksi – kaikkien kilpapelien isä ja strategiapelien kiistaton legenda löytyy täältä
  • No nyt! Yhdysvaltain kauppavalvontaviranomaiselta varoitus: internetistä voi saada haittaohjelman, ja elokuvien lataaminen on laitonta
  • Ohhoh! Nintendolta yllätysilmoitus – hanki klassikkokonsoli vielä kun se on mahdollista
  • Nyt on kunnollista! Bayonetta, yksi toimintapelien kirkkaimmista helmistä julkaistiin pc:lle!

Mikrobitin toimituspäällikkö @J1one voi kommentoida, jos katsoo tarpeelliseksi :)
 
Väärä ketju mutta eiköstä yksi hyvä default filtteri Rbotille olisi että jos otsikossa on huutomerkki niin se päätyy devnulliin? :think:

:D

Tulee olemaan tämä ja "vähän" muutakin (suodatusmahdollisuuksissa siis) :D
 

Statistiikka

Viestiketjuista
263 816
Viestejä
4 577 643
Jäsenet
75 250
Uusin jäsen
samnpba

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom