Keskustelua hybridiautoista

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 824
No, ehkä näille pers'aukisten 3000e autoille on omat keskustelupaikkansa. Kyllä täällä väki on enemmän kiinnostunut tekniikasta ja uutuuksista, joten keskustelu toki pyörii pääosin niissä eikä vanhoissa romuissa.
Toki, mutta kai sähköauto keskusteluun kuuluu myös yleistymisasiat? Ja kun suurin osa auton ostajista on niitä ketkä etsii noita 3000€ autoja niin yleistyminen kestää aika kauan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 001
Seuraava auto voisi olla hybridi/sähkö, mikäli markkinoilla olisi muitakin 7 paikkaisia kuin Prius, semmoista kun ei talouteen tule.
 
Liittynyt
25.08.2020
Viestejä
463
Seuraava auto voisi olla hybridi/sähkö, mikäli markkinoilla olisi muitakin 7 paikkaisia kuin Prius, semmoista kun ei talouteen tule.
Ylempänä mainitun Volvo XC 90:n lisäksi uusi Ford Explorer ja Lexus RX L täyttävät paperilla vaatimuksesi. Itse olen katsellut autoa samoilla vaatimuksilla ja noissa kaikissa luettelemissani vaihtoehdoissa on mielestäni isoja puutteita hinta huomioiden. XC 90 ehkä vähiten huono.
 
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
829
Taajama-ajossa, varsinkin kodin lähiympäristössä olen huomannut, että mikäli akussa ei ole riittävästi virtaa, ja auto siirtyy käyttämään polttomoottoria niin alkaa ärsyttämään. Taajama, matala ajonopeus ja polttomoottori eivät jotenkin tunnu enää oikealta yhdistelmältä. Tästä syystä pyrin aina pitämään huolen siitä, että auto tulee ladatuksi yön aikana. Kyse ei ole niinkään rahasta, vaan ajattelutavan muutoksesta.
 

P.T

Liittynyt
13.08.2019
Viestejä
1 172
Jep, tämähän on se, jota fanaattisimmat sähköautokiihkoilijat ei millään ymmärrä eli takaisinmaksuaika. Hehkutetaan vaan että sähköllä ajaminen on niin halpaa. Jos kuitenkin otetaan henkilö, jolle auto on puhtaasti väline liikkumiseen paikasta A paikkaan B niin tällainen henkilö saa 3000 EUR investoinnilla itselleen auton, jolla liikkuminen onnistuu. Halvimmat sähköautot taitaa tälläkin hetkellä maksaa hiukan yli 30 000 euroa, niin tuolla 27 000 eurolla huoltaa/korjaa autoa, maksaa ajoneuvoveroa ja ostaa polttoainetta aika törkeät määrät.
Miksi vertaat käytettyä uuteen? Seat Mii oli uutena 15ke ja käytetyt Leafit alkaen 10ke.
 
Liittynyt
04.06.2020
Viestejä
84
Taas ja jälleen kerran kuulutan tyhmyyttäni. Nyt vihdoin Mii on tulossa kotipihaan ja kysymys lataustavasta. Kotona okt:ssa 3x35a sulakkeet, maalämpö jne ja pari suko-pistoketta katoksessa. Riittääkö normi suko-lataus etelä-suomen talvipakkasilla lämmittämään auton ja lataamaan akun vai pitäiskö asennuttaa jokin kiinteä latausasema? Jos kiinteä niin onko joku yleispätevä mitä voisi suositella?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 013
Tilapäislaturilla lataa 1,5kW teholla akkuun. Siitä sitten voi laskeskella riittääkö omalle ajoprofiilille. 10h aikana saa varmaan semmosen vajaa 100km talvirangea.
 
Liittynyt
04.06.2020
Viestejä
84
Niinpä tietty, arkipäivisin 30-50km, vkl vaihtelee 0-100km.
Lähinnä riittääkö lämmitysteho pakkasella sukon kautta, jotta auto olisi lämmin pihasta lähtiessä??
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 522
Taas ja jälleen kerran kuulutan tyhmyyttäni. Nyt vihdoin Mii on tulossa kotipihaan ja kysymys lataustavasta. Kotona okt:ssa 3x35a sulakkeet, maalämpö jne ja pari suko-pistoketta katoksessa. Riittääkö normi suko-lataus etelä-suomen talvipakkasilla lämmittämään auton ja lataamaan akun vai pitäiskö asennuttaa jokin kiinteä latausasema? Jos kiinteä niin onko joku yleispätevä mitä voisi suositella?
Eka Mii:n ostin ilman laturia(johtoa) ja tilasin siihen netistä säädettävän 8A-16A latausjohdon. Voimavirtaan sitten suko adapteri. Tuo netti johto maksaa muistaakseni alkaen 120€.

Kyllä varmaan se 8A johtokin riittää jollain lailla. En kyllä itse muista, että paljonko auton lämmitys vie tehoa. Täällä 3x25A sulakkeet ja mitsu LN35 ilp. Öljyllä sitten käyttövesi ja pesuhuoneen lämmitys.

Mii:n/tripletin maksimilataus taitaa olla 2x16A.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 013
No keskimääräinen teho riippuu ihan siitä paljonko on pyynti, kauanko lämmittää ja ulkolämpötilasta. 6kW piikkitehon vastus ottaa kylmänä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 522
No keskimääräinen teho riippuu ihan siitä paljonko on pyynti, kauanko lämmittää ja ulkolämpötilasta. 6kW piikkitehon vastus ottaa kylmänä.
Pyynti taitaa olla ajastettuna 22 astetta. Ilmeisesti toimii niin, että lataa akun täyteen tai vaikka 80% ja lämmittää (tai jäähdyttää) lopuksi auton. Puuttuvan tehon ottaa tosiaan tietysti akusta. Itse en ole vielä lämmittänyt.

16Ax230V saisi noin 3.7kW.
 
Liittynyt
26.01.2019
Viestejä
157
No jos nyt olisikin ostamassa uutta golfia dsg:llä, niin ei se hintaero mikään paha olisi?

Hinnastosta halvin 1.0, 27 400€. Ja jos hinnasto vain hyväksytään, niin vw id3 29 900 (sis 2000€ hankintatukea).


Jos taas aikoo ostaa vaikka 3000€ bensa-auton, niin jollekin saattaisi riittää jopa vm2014 Nissan Leaf, joka maksaa 9000€. Paitsi että 6000€ täytyisi ottaa lainaa.

Itse ostin sähköauton vain huvin vuoksi. Saihan sitä kumminkin uuden auton automaatilla. On kyllä vielä varalla 200€ maksanut Citroen C3, jota kesällä vähän korjailin. Kun eihän sitä nyt raaski ostaa mitään vanhaa 3000€ polttista :D Eihän noissa ostoissa siis aina mitään kärkeä ole, mutta jollain täytyy kulkea. Ja kun lataus onnistuu helposti kotona. Mökkikin on niin lähellä, että siellä ei ole pakko ladata.

Tripletti sähköautoa sai 17 900€ uutena, paitsi että on vain 4 paikkainen auto. Kalliimmat on sitten isompia. Seatiin sai vielä viime vuonna 2000€ lisäalennuksen.
Siinä on vaan se ongelma, että ei tuollaista Id:tä ole edes olemassa vielä. Hinta on arvio ja mahdollinen saatavuus joskus vuonna 2021. Tällä hetkellä halvin on karvan alle 40 000, eikä niitäkään taida "hyllystä" saada.

Uusi DSG-golf on siinä mielessä erikoinen, että siinä ei ole mitään sellaista vikaa tai ominaisuutta, mikä estäisi pidempääkään ajorupeamaa. Sen sijaan tuo 30 kwh Leaf on lähinnä kaupunkipyörittelyyn sopiva. Ja isompiakkuinen taas kärsii akun ylikuumenemisesta. Ei varmaan kukaan tieten tahtoen osta isolla rahalla joltain osin viallista tai erittäin puutteellista autoa?

Oikeastaan ainoat millään lailla realistiset vaihtoehdot ihan keskivertoajelijan auton korvaajiksi ovat id.3 ja Kia Niro. No ehkä Niro ei niinkään, kun hinta on ennemminkin lähempänä 50 kuin 40 tuhatta. Ja toki uusi pösö 2008, joskin sekin on kulkumatkaltaan aika niukka enemmän ajelevalle. Lataus kuitenkin toimii ilmeisen hyvin. Turha siis ihmetellä heikkoa siirtymistä sähköautoihin, kun ei ole mitään tarjolla sille perus perheautoilijalle.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
800
Aivan varmasti tulevaisuus henkilöautoliikenteessä on sähkössa, mutta bensa-autoja varsinkin tullaan käyttämään vielä pitkään ja jos kielto myydä uusia tulisi vaikka 2030, niin ei se mitenkään tilannetta muuta käytettyjen osalta. Jos ajat 5000km vuodessa 10l kulutuksella ja bensahinta kerrotaan kahdella, eli noin 3e litralta, niin ei se tarkoita kuin 750e euroa lisää per vuosi. Onhan se rahaa, mutta eipä sillä autoa vielä vaihdeta, helpompi on vaan ajella vähämmän.
Toivottavasti sähköä veikattaessa ei käy yhtä hassusti kuin dieselin kanssa. Länsimaat vasta pyrkivät kohti sähköä ja Kiina laittaa paukut vetyyn:

 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 046
Olisi varsin kätevää, jos paristoautoon saisi liitettyä vaikka kilowattitunnin kokoisen kannettavan akun helposti varavirraksi.
Kyllähän tuollainen on olemassa, tähän hätään en muista miksi sitä kutsutaan, mutta siis salkku johon on pakattu litiumaakku ja invertteri. Tietysti tuota ei voi vain naksatuttaa autoon kiinni ja lähteä ajamaan, mutta isoimmilla salkuilla saa muutaman kWh:n ladattua autoon virtaa.

Tietysti ihan polttiskäyttöinen salkkuaggrekin ajaa saman asian.

Suomessa ajetaan keskimäärin 14.000km/vuosi autolla. Koska moni ajaa paljon enemmän, tarkoittaa se vastaavasti että Suomessa on paljon autoja joilla ajetaan vähemmän. Alle kymppitonnin vuodessa ajavalle on melko yhdentekevää maksaako bensa 1.5€/l, 2€/l eikä välttämättä vaihda autoa vaikka bensa olisi 3€/l. Tuollaisilla hinnoilla polttoaineen tuottaminen synteettisesti tuulivoimasta käynee ihan kannattavaksi.
Eihän sähköautoissa itseisarvo ole (tai pitäisi olla) se sähköllä liikkuminen, vaan päästöjen vähentäminen. Jos joku ajaa autolla vain muutaman tonnin vuodessa, polttomoottori on kokonaisuutena vähäpäästöisempi vaihtoehto kuin sähköauto.

Luulenpa että bensiiniä tulee olemaan saatavilla kohtuuhintaan ennen veroja niin kauan kuin polttomoottorikäyttöisiä (oli sitten bensa tai diesel) ajoneuvoja on olemassa ja öljyä ylipäänsä käytetään. Bensiinihän on vain yksi tuote, jota syntyy öljynjalostuksen seurauksena ja tuskin sitä tulevaisuudessa viitsitään "maahan kaataa". Jos vanhat merkit paikkaansa pitää, tämä tarkoittaa sitä, että fossiiliset polttoaineet käytetään "loppuun" kehittyvissä maissa, joissa on vähän löyhemmät rajat saastuttamiselle.

Työkonepuolella ja raskaassa liikenteessä tullaan kuitenkin kulkemaan polttomoottorilla paljon pidempään kuin henkilöautoliikenteessä, joten siinä kun jalostetaan kevyttä polttoöljyjä, samalla erottuu bensiiniä. Samaten monien muovien ja vaikkapa asfaltin valmistus vaatii öljyä, niin ei ole ekologisesti mitenkään kestävää että raakaöljystä jätettäisiin osia käyttämättä.

EDIT: Ja toki pitää muistaa, että polttomoottoria pystyy käyttämään myös ei-fossiilisilla polttoaineilla. Näen kyllä silti että varsinkin henkilöliikenteessä tulevaisuus on sähköautoissa. Sähkömoottorin hyötysuhde on kuitenkin sen verran ylivertainen polttomoottoriin verrattuna.
Päästöjen vähentämisen kannalta suurin ongelma polttomoottoriautoissa on niiden surkea hyötysuhde. Se että raakaöljyä jalostettaessa sieltä tulee kiinteä osuus muitakin tisleitä kuin bensaa ja dieselöljyä ei tarkoita sitä että se "ylimääräinen" pitäisi vaan polttaa taivaan tuuliin, jo pelkkä isossa voimalassa sen muuttaminen sähköksi ja sen sähkön käyttö sähköautossa on päästöjen kannalta edullisempi ratkaisu kuin sen polttoaineen jakeleminen nestemäisenä ja poltto pienessä yksikössä autossa.

Sinänsä nuo erilaisten muovien ja asfaltin yms tarvikkeen valmistaminen öljystä ei ole ihan sama asia, koska silloin sitä ei muuteta energiaksi ja työnnetä jätettä ilmaan, vaan se öljy pysyy edelleen kiinteänä, ja tarvittaessa se öljy voidaan uudellen hyödyntää jossain muussa kohteessa.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 046
Toivottavasti sähköä veikattaessa ei käy yhtä hassusti kuin dieselin kanssa. Länsimaat vasta pyrkivät kohti sähköä ja Kiina laittaa paukut vetyyn:

Itsehän me diesel "kiellettiin".

Oikeastaan dieseliäkään ei ole sen kummemmin kielletty ja sen ongelmat pikkuautojen voimanlähteenä tiedettiin kyllä jo ennenkin dieselbuumia - ihan siitä syystähän niitä ei pikkuautoissa ollut silloinkaan - tekniikka on liian kallis pikkuautoon.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 522
Siinä on vaan se ongelma, että ei tuollaista Id:tä ole edes olemassa vielä. Hinta on arvio ja mahdollinen saatavuus joskus vuonna 2021. Tällä hetkellä halvin on karvan alle 40 000, eikä niitäkään taida "hyllystä" saada.

Uusi DSG-golf on siinä mielessä erikoinen, että siinä ei ole mitään sellaista vikaa tai ominaisuutta, mikä estäisi pidempääkään ajorupeamaa. Sen sijaan tuo 30 kwh Leaf on lähinnä kaupunkipyörittelyyn sopiva. Ja isompiakkuinen taas kärsii akun ylikuumenemisesta. Ei varmaan kukaan tieten tahtoen osta isolla rahalla joltain osin viallista tai erittäin puutteellista autoa?

Oikeastaan ainoat millään lailla realistiset vaihtoehdot ihan keskivertoajelijan auton korvaajiksi ovat id.3 ja Kia Niro. No ehkä Niro ei niinkään, kun hinta on ennemminkin lähempänä 50 kuin 40 tuhatta. Ja toki uusi pösö 2008, joskin sekin on kulkumatkaltaan aika niukka enemmän ajelevalle. Lataus kuitenkin toimii ilmeisen hyvin. Turha siis ihmetellä heikkoa siirtymistä sähköautoihin, kun ei ole mitään tarjolla sille perus perheautoilijalle.
Jep. Tuo valikoima on tosiaan aika surkea nyt. En tiedä sitten millainen olisi Hyundai ioniq sähkö käytettynä. Sellaista ei ole tullut ajettua.

vw id3 halppis mallin kohdalla jos odottelee Q1 2021 ja hinta ei karkaa yli 31 900€-2000€, sekä varusteita ei karsita. Aina kun voi jättää ostamatta, jos ei autovalmistajan tai maahantuojan lupaukset pidä.

Screenshot_2020-09-27-17-58-52-05_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg

Kyllä ne autot sieltä tulee, täytyy vaan uskoa :)

Tosiaan vaihtoehtona voisi olla myös uudet leon, octavia, sekä golf, jos ne saa ladattavina. Jos siis haluaa matkata vaivatta pitempääkin matkaa.

Ilmeisesti noita jo hinnoiteltuja id3 malleja saa suht normaalilla nopeudella tilattua. Mutta turhapa noita muita on tosiaan miettiä, kun ei ole hinnastoa.
 
Liittynyt
10.11.2018
Viestejä
1 528
Toki, mutta kai sähköauto keskusteluun kuuluu myös yleistymisasiat? Ja kun suurin osa auton ostajista on niitä ketkä etsii noita 3000€ autoja niin yleistyminen kestää aika kauan.
Se tässä on että ei me voida vertailla 10-20v vanhaa polttista uuteen sähköautoon. Vaikka uusien polttisten myynti kiellettäisiin, niin se ei pitkään aikaan tule vaikuttamaan sellaisiin ihmisiin jotka niitä tonnin pommeja ostaa. Mielestäni voidaan siis lähinnä rajata keskustelua uusiin autoihin, ja siinä tapauksessa sähköautoilla on monessa kohtaa ihan rahallistakin etua.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 013
Pyynti taitaa olla ajastettuna 22 astetta. Ilmeisesti toimii niin, että lataa akun täyteen tai vaikka 80% ja lämmittää (tai jäähdyttää) lopuksi auton. Puuttuvan tehon ottaa tosiaan tietysti akusta. Itse en ole vielä lämmittänyt.

16Ax230V saisi noin 3.7kW.
No niinpä tietysti se on +22°. Näköjään vain heti tapahtuvalle ilmastoinnille voi määritellä lämpötilan poikkeamaan +22 asteesta. Suurin ärsytyksen aihe on se, että lämpötila menee aina +22°c eikä myöskään muista viimesintä ajomoodia.
 
Liittynyt
07.04.2020
Viestejä
83
Se että raakaöljyä jalostettaessa sieltä tulee kiinteä osuus muitakin tisleitä kuin bensaa ja dieselöljyä ei tarkoita sitä että se "ylimääräinen" pitäisi vaan polttaa taivaan tuuliin, jo pelkkä isossa voimalassa sen muuttaminen sähköksi ja sen sähkön käyttö sähköautossa on päästöjen kannalta edullisempi ratkaisu kuin sen polttoaineen jakeleminen nestemäisenä ja poltto pienessä yksikössä autossa.
Eikä toi suhdekaan mikään kiinteä ole, vaikka se st1:n mies siitä niin kovin paasaakin. On siellä öljynjalostamossa vaikka mitä krakkaus, isomerointi, alkylointi, vedytys sun muita vehkeitä millä pääsee säätämään mitä tulee ulos. Jos ei oo bensalle kysyntää, niin voi sen osuutta vähentää, hinnasta ja investoinneista se on lähinnä kiinni. Eikä kaikkea bensaa ja dieseliä edes tehdä raakaöljystä, osa syntetisoidaan maakaasusta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 647
Öljystä puheenollen, kuinkahan rankasti tämän sähköilyn on ajateltu vaikuttavan suuriin öljyntuottajamaiden talouteen, Norja ihan lähellä, lähi-idän maat, USA ja mitä näitä onkaan. Taantuvatko muutamassa vuosikymmenessä keskiajalle.
Yksi Nesteen jalostamo pistää jo lapun luukulle, Porvoon jalostamo seuraavana teuraslistalla? Norjan öljymiljardit - sähköautoissa edelläkävijä nyt jos myyntiä katsoo. '

Näin vähän pidemmälle miettien.
 
Liittynyt
10.11.2018
Viestejä
1 528
Jos öljyfirmat ja maat ei sijoita seuraavan sukupolven energiaratkaisuihin niin konkkaan menevät. Arabiemiraatit teki Dubaista kunnon turistirysän ja vaikka onkin hieno pytinki niin ei taida yksistään riittää.

Tästä öljystä puheenollen tutkailin joskus aiemmin että mihin muuhun tuota kobolttia käytetään, kun sähköautojen akkuja on kovasti kritisoitu sen käyttämisestä ja siten epäsuorasti lapsityövoiman käytön edistämisestä. No mikäs muu käyttökohde sieltä listalta ilmaantuikaan kun öljynjalostus :rofl: Hämmästyttävää kuinka hyvin öljyfirmat ovat pitäneet asian pimennossa ja jopa kääntäneet sen sähköautojen myynnin vähentämiseksi.

Vastapointteja siihen löytyy että suuri osa saadan uudelleen kierrätettyä ja vain pieni määrä menee hukkaan per barreli öljyä. Mutta niitä barreleita jalostetaan käsittämättömän suuri määrä joka päivä, ja se osa mikä menee hukkaan, menee oikeasti hukkaan. Akuissakaan ei sitä paljoa ole, ja tietääkseni se saadaan kierratysvaiheessa talteen uusiokäyttöä varten.
 
Liittynyt
31.01.2017
Viestejä
299
Tuleekohan jonkinlainen bisnes vanhojen sähköautojen akkujen päivittämisestä? Eli jos esim. nyt ostaa id3:n ja ajelee sen 10 vuotta niin voisi hyvin olla samaan tilaan mahtuva akku tupla kapasiteetilla saatavilla? Mutta onko vaihto mahdollinen vain estääkö auton softa sen, kun autonvalmistaja haluaa että ostetaan kokonaan uusi auto eikä jotain tarvike akkuja? Tosin ehkä tulee joku eu säädös ympäristön suojelun nimissä että saa vaihtaa akkuja uusiin?

Moottorit tuskin kehittyvät kuitenkaan ihan valtavasti ja nykyiset ovat varmasti riittävä hyviä vielä 30v päästäkin, mutta akku kuitenkin on se auton heikoin lenkki (ellei ruoste sitten syö koria pois ennen sitä)

Jos näin niin joskus 15v päästä voisi ostaa ehkä järkihintaan jonkun 2025 valmistetun sähköauton ja siihen sitten samalla vaihtaa vaan uuden akun jolla saisi rangen johonkin 1000+ kilometriin.
Suomessakin on jo kaksi merkkihuoltojen ulkopuolista pajaa, jotka tekee Leafien akkuremppoja. Vaihtaa moduuleita, kokonaisia alustoja sekä päivittää 24 kWh -> 30, 40 tai 62 kWh.

Leaf on nyt koska sitä on jo jonkin verran takuunsa päättäneitä käytössä. On uskottavaa, että muillekin merkeille tulee, mutta vasta kun on riittävästi autokantaa, jossa ei enää ole takuut voimassa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.02.2017
Viestejä
5 124
Siinä on vaan se ongelma, että ei tuollaista Id:tä ole edes olemassa vielä. Hinta on arvio ja mahdollinen saatavuus joskus vuonna 2021. Tällä hetkellä halvin on karvan alle 40 000, eikä niitäkään taida "hyllystä" saada.
ID.3 on tullut saataville vasta joitakin viikkoja sitten, joten ei ole ihme, ettei kiinnostavimpia malleja saa heti liikkeestä, vaan pitää tilata. ID.3:n tavallisten mallien hinnat ovat arvioita, mutta itse pitäisin niitä kyllä melko varmoina, kun ne on ilmoitettu sadan euron tarkkuudella. Toisekseen maahantuojan ei kannata laittaa hintoja hinnastosivulle nettiin, jos ei ole aikomusta alkaa oikeasti myydä autoja melko pian.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
821
Toivottavasti sähköä veikattaessa ei käy yhtä hassusti kuin dieselin kanssa. Länsimaat vasta pyrkivät kohti sähköä ja Kiina laittaa paukut vetyyn:
Tuskin. Vetyauto on kuitenkin vain sähköauto, johon on lisätty muutama sata kiloa vetytankkia ja polttokennoa. Tankkausasemat maksavat mijoonia vs. valmiina oleva pistorasia ja sähköinfra ja polttokennon nykyiset huoltovälit ovat reilusti alle 10000 km. Niin kauan kun päästötöntä sähköä ei saada täysin ylenmäärin, ei saada halpaa ja päästötöntä vetyäkään tuotettua. Vielä kun hyötysuhde energiantuotannosta liikkumiseen jää ehkä kolmasosaan verrattuna suoraan akkukäytööön, niin ei siinä oikein ole voittokortteja länsimaihin.
 

P.T

Liittynyt
13.08.2019
Viestejä
1 172
DS, Kia, Hyundai, Ford Mitsubishi, Seat ainakin. Sitten Tesla ja Renault 4 vuotta.
Tuo skandinaavisissa oloissa toimiva sulkee korealaiset plugarit pois. Mitsu lienee noista ainoa, jonka voi käytännössä hankkia käytettynä (korealaisten lisäksi).
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 196
Uusiutuvaa energiaa rakennetaan sellaista tahtia että uskon energian varastointi muodostuu hyvin pian oikeaksi ongelmaksi, onhan se sitä jo nyt. Vedyn valmistaminen taitaa vaan olla tällä hetkellä halvin ja pisimmälle kehitetty p2x-tekniikka. Onhan tuota pumppuvoimaa yms mutta energiaa haluttaisiin muuttaa tiheään muotoon.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 002
Nyt alkaa mennä päätöksenteko taas vaikeaksi. ID.3 Tour varustuksella, vaiko sittenkin karvalakki Tesla model 3... Hinnassa ei pahemmin eroa ja jälkikäteen miettien aiempaa ID.3 koeajoa, niin olihan se autona hieman liian tylsä ja kosketusnäppäinten käyttö oli kaameaa.
 
Liittynyt
10.11.2018
Viestejä
1 528
Nyt alkaa mennä päätöksenteko taas vaikeaksi. ID.3 Tour varustuksella, vaiko sittenkin karvalakki Tesla model 3... Hinnassa ei pahemmin eroa ja jälkikäteen miettien aiempaa ID.3 koeajoa, niin olihan se autona hieman liian tylsä ja kosketusnäppäinten käyttö oli kaameaa.
Sitä on paha toisen puolesta päättää, ja ne autot on kuitenkin aika erilaiset. Itse en osta muuta kuin coupea tai sedania joten vaihtoehtojen uupuessa minulla oli helppo päätös. Jos sen verran omia ajokokemuksia heitän niin e-golfilla ei tehnyt mieli ajaa kilometriäkään ylimääräistä, mutta kolmosella käyn mielellään ajelemassa huvikseen. Ja sen golffin kuluja en joutunut edes itse maksamaan. Tiedän että id3 ei ole ihan sama kuin e-golffi mutta luulen että ajodynamiikka ei kauheasti poikkea. Esim. kaasuvaste on kuulemma molemmissa säädetty "lagiseksi" että polttiksista siirtyvien on helpompi ajaa niillä. Itse olen valintaani tyytyväinen.

Mutta kuten on todettu, kaikki eivät arvosta samoja asioita autossa joten sinun täytyy miettiä mihin mielummin istahdat kun lähdet tien päälle.
 
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
4 025
Esim. kaasuvaste on kuulemma molemmissa säädetty "lagiseksi" että polttiksista siirtyvien on helpompi ajaa niillä. Itse olen valintaani tyytyväinen.
Itse ajoin käytännössä pelkästään Sport modella ja kaasunvaste oli kyllä todella jees omaan makuun eli sopivan ylhäällä ja tiesi heti että kun hiukan painaa niin sillon lähetään. Tunnokkas ja hyvin reagoiva, ei siis miettinyt kun painoi kaasua. Lagisuudesta tietoakaan.

Matkani oli enimmäkseen valtatietä, tosin paljohkosti tietyötä. Kilometrejä rangessa oli lähtiessä 321km ja takasin tullessa 241km. Rippimittari näytti 80km ja kulutus 14,9kwh/100km. Kotona koitin varmaan 5min ladata id chargerista...
 
Liittynyt
26.01.2019
Viestejä
157
Nyt alkaa mennä päätöksenteko taas vaikeaksi. ID.3 Tour varustuksella, vaiko sittenkin karvalakki Tesla model 3... Hinnassa ei pahemmin eroa ja jälkikäteen miettien aiempaa ID.3 koeajoa, niin olihan se autona hieman liian tylsä ja kosketusnäppäinten käyttö oli kaameaa.
Tesla kannattaa käydä ajamassa, niin on perstuntumaa päätöksenteon tueksi. Nimittäin innostuksen ohella saattaa myös tuottaa pettymyksen, niin kuin itselle kävi. Tehoa on ja se kiihtyvyys oli alkuun kyllä hienoa. Mutta itselleni se auto siinä voimalinjan ympärillä on vähintään yhtä tärkeä, enkä vaan tykännyt. Meluisa ja jotenkin liian askeettinen. Viihdyin itse paremmin id:n ohjaamossa, vaikka sekin on kaikkea muuta kuin laadukas ja yleellinen. Toki kaikki on kiinni omista mieltymyksistä. Siksi se Tesla kannattaa tosiaan käydä kokeilemassa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 522
Nyt alkaa mennä päätöksenteko taas vaikeaksi. ID.3 Tour varustuksella, vaiko sittenkin karvalakki Tesla model 3... Hinnassa ei pahemmin eroa ja jälkikäteen miettien aiempaa ID.3 koeajoa, niin olihan se autona hieman liian tylsä ja kosketusnäppäinten käyttö oli kaameaa.
Olisi tosiaan helpompi verrata vaikka 32 000€ id3 vs 50 000€ tesla.

Tuo id3 77kWh akulla on 4 paikkainen. Siksipä ehkä model 3 sr+ voisi olla parempi?
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
3 183
Tuo skandinaavisissa oloissa toimiva sulkee korealaiset plugarit pois. Mitsu lienee noista ainoa, jonka voi käytännössä hankkia käytettynä (korealaisten lisäksi).
Hyvin tuo oma korealainen plugari ainakin viime talven toimi. En ymmärrä mitä erikoista näissä skandinaavisissa oloissa muka on, ettei korealaiset tähän kelpaisi.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 521
Nyt alkaa mennä päätöksenteko taas vaikeaksi. ID.3 Tour varustuksella, vaiko sittenkin karvalakki Tesla model 3... Hinnassa ei pahemmin eroa ja jälkikäteen miettien aiempaa ID.3 koeajoa, niin olihan se autona hieman liian tylsä ja kosketusnäppäinten käyttö oli kaameaa.
Tour-tason ID.3:n sijaan kannattaisi jo katsella ID.4:sta, kun samaan hintaan saa 77kWh akulla varustetun ID.4:n. Talvirangessa toi Model 3 jää jo aika paljon kun akku on paljon pienempi kuin ID.3:ssa ja ID.4:ssa ja lämpöpumppukin puuttuu.
 
Liittynyt
13.11.2019
Viestejä
7
Tesla kannattaa käydä ajamassa, niin on perstuntumaa päätöksenteon tueksi. Nimittäin innostuksen ohella saattaa myös tuottaa pettymyksen, niin kuin itselle kävi. Tehoa on ja se kiihtyvyys oli alkuun kyllä hienoa. Mutta itselleni se auto siinä voimalinjan ympärillä on vähintään yhtä tärkeä, enkä vaan tykännyt. Meluisa ja jotenkin liian askeettinen. Viihdyin itse paremmin id:n ohjaamossa, vaikka sekin on kaikkea muuta kuin laadukas ja yleellinen. Toki kaikki on kiinni omista mieltymyksistä. Siksi se Tesla kannattaa tosiaan käydä kokeilemassa.
Samat kokemukset. Meteli ja käyttäytyminen töyssyissä olivat pettymyksiä. Ehkä sitä vaan on tottunut parempaan yleistuntumaan ja "laatuun". Toisaalta kiihtyvyys on kyllä huima joten jos sitä arvottaa korkealle, Model 3 on kyllä erinomainen valinta.
 

P.T

Liittynyt
13.08.2019
Viestejä
1 172
Hyvin tuo oma korealainen plugari ainakin viime talven toimi. En ymmärrä mitä erikoista näissä skandinaavisissa oloissa muka on, ettei korealaiset tähän kelpaisi.
Onhan tuo lämmitysratkaisu harmillinen lyhyttä matkaa ajettaessa. Myönnän kyllä, että noilla siitä huolimatta on aika hyvät mahdollisuudet päästä pienemmällä bensankulutuksella kuin mitsulla tai bensaturbo-plugareilla. Siitä huolimatta Kia/hyundai ovat dieselgatea mahdollisesti seuraavan hybridgaten ytimessä: Polluting plug-in hybrids are the car industry’s “wolf in sheep’s clothing” | Greenpeace UK
 
Liittynyt
23.01.2020
Viestejä
156
Onhan tuo lämmitysratkaisu harmillinen lyhyttä matkaa ajettaessa. Myönnän kyllä, että noilla siitä huolimatta on aika hyvät mahdollisuudet päästä pienemmällä bensankulutuksella kuin mitsulla tai bensaturbo-plugareilla. Siitä huolimatta Kia/hyundai ovat dieselgatea mahdollisesti seuraavan hybridgaten ytimessä: Polluting plug-in hybrids are the car industry’s “wolf in sheep’s clothing” | Greenpeace UK
Keväältä Moottori-lehden testituloksia


Koko juttu: Moottori testaa: ladattavissa hybrideissä suuria eroja – kuinka autoilija pääsisi niistä selville helpoiten?

Ainakin minun mielestä plugarin tulisi pystyä kulkemaan kylmälläkin pelkällä sähköllä ja vielä niin että lämpöä riittää. Volvon webasto-ratkaisu silti ihan ok koska moottoria ei tarvitse pyörittää ja todennäköisesti johtaa kokonaisuudessaan alhaisempiin päästöihin jos koko matkaa ei pääse sähköllä. Silti parempi jos voisi valita lämmittääkö sähköllä vai polttoaineella. Hyundain ja Kian ratkaisu menee mielestäni jo itsepetoksen puolelle.
 
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
552
Jos öljyfirmat ja maat ei sijoita seuraavan sukupolven energiaratkaisuihin niin konkkaan menevät. Arabiemiraatit teki Dubaista kunnon turistirysän ja vaikka onkin hieno pytinki niin ei taida yksistään riittää.

Tästä öljystä puheenollen tutkailin joskus aiemmin että mihin muuhun tuota kobolttia käytetään, kun sähköautojen akkuja on kovasti kritisoitu sen käyttämisestä ja siten epäsuorasti lapsityövoiman käytön edistämisestä. No mikäs muu käyttökohde sieltä listalta ilmaantuikaan kun öljynjalostus :rofl: Hämmästyttävää kuinka hyvin öljyfirmat ovat pitäneet asian pimennossa ja jopa kääntäneet sen sähköautojen myynnin vähentämiseksi.

Vastapointteja siihen löytyy että suuri osa saadan uudelleen kierrätettyä ja vain pieni määrä menee hukkaan per barreli öljyä. Mutta niitä barreleita jalostetaan käsittämättömän suuri määrä joka päivä, ja se osa mikä menee hukkaan, menee oikeasti hukkaan. Akuissakaan ei sitä paljoa ole, ja tietääkseni se saadaan kierratysvaiheessa talteen uusiokäyttöä varten.
Paljonko sitä kobolttia käytetään siellä öljynjalostuksessa vs sähköauton akku? Ei minulla ole mitään käsitystä, mutta skaalasta olisi kiva saada jotain tietoa.
 

Miguel

genderfluid sapiosexual demisexual questioning
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
509
Paljonko sitä kobolttia käytetään siellä öljynjalostuksessa vs sähköauton akku? Ei minulla ole mitään käsitystä, mutta skaalasta olisi kiva saada jotain tietoa.
Maaliskuu 2018 artikkelista:

Eli "9% Catalysts" on se öljynjalostuksen osuus.
 

FinMaky

Tekee sitä ATK:ta
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
678
Tässä 8v käyttöiällä autolle saatiin 32 kertaa vähemmän kuin sähköauton akkuihin meni. Tuossakin on paljon muuttujia joita voi säätää, mutta näyttää siltä että polttoaine on vähintäänkin kymmenluokkaa pienempi kuluttaja kuin akut. Pitkät turinat löytyy eng täältä r/oil - How much cobalt is used for Desulphurisation?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 522
Tour-tason ID.3:n sijaan kannattaisi jo katsella ID.4:sta, kun samaan hintaan saa 77kWh akulla varustetun ID.4:n. Talvirangessa toi Model 3 jää jo aika paljon kun akku on paljon pienempi kuin ID.3:ssa ja ID.4:ssa ja lämpöpumppukin puuttuu.
Jep. Tuo ei tullutkaan mieleen. Id4 1st 48 800€-2000€. Kilpailee jo periaatteessa model y:tä vastaan, joka on taas kalliimpi.

Screenshot_2020-09-28-13-10-27-06_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
3 828
Tankkausasemat maksavat mijoonia vs. valmiina oleva pistorasia ja sähköinfra
Aina yhtä huvittava väite. 100 autoa päivässä palveleva vetytankkausasema maksaa miljoonan, kun n. 10 autoa päivässä palveleva latauspiste maksaa n. 100000 euroa. Aktiiviharrastajien sähköautoilu S-marketin roskalaiturin pistokkeita hyödyntämällä ja autossa yöpymällä on saanut aikaan erikoisen harhakuvitelman olemassa olevan sähköinfran kelpoisuudesta autojen lataamiseen. Samaan aikaan nestekaasuautoja myydään ja käytetään tyytyväisinä, vaikka infra ja sen tarve on lähes identtistä vetyautoihin verrattuna.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 484
Viestejä
4 163 893
Jäsenet
70 414
Uusin jäsen
O&G

Hinta.fi

Ylös Bottom