Keskustelua sähkö- ja hybridiautoista

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja Käyttäjä, 11.11.2016.

 1. VSPTT

  VSPTT

  Viestejä:
  404
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Ihan Toyotan liikkeellä laitettiin ja tonnin kantturoilla se tais olla, 3kW versio. Lohko + sisälämmitin olisi ollut +600€ luokkaa joten ei se paljon kalliimpi tuohon ainakaan ollut. Ja ensi testien perusteella huomattavasti nopeampi ja tehokkaampi. Ei saa toimimaan ajoakusta, vaatii pistokkeen. Kännykkäohjaus tosin löytyy lisävarusteena.
   
 2. Makro16

  Makro16 Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 047
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Jaahas, se oli sitten jouluaatto 4.10:ttä eli viime perjantaina. Viimein pääsin hakemaan kauan odotetun Volvo V60 T8:ni :happy::drool:

  Testaus vielä vähän vaiheessa mutta hyvältä laitteelta vaikuttaa, on laadukkaan oloinen niin sisältä kuin ulkoakin ja hienosti liikahtaa tarvittaessa :tup: Akulla ajoa en ole "kunnolla" kerinnyt vielä kokeilemaan mutta kyllä semmoset 40km meni, ilman esilämmityksiä tms. Eikä ole ikävä edellistä Bemarin plugaria :D

  20191004_174913.jpg
   
  smicke, Sepander, SR50La ja 12 muuta tykkäävät tästä.
 3. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  541
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Täytyy sanoa että on valkoisena hyvän näköinen, pari bongannut livenäkin... Harmittaa että tuli valkattua musta, mutta vaihtelua kaipas... noh, onpahan sit syy päivittää autoa taas joskus :D
   
  Makro16 tykkää tästä.
 4. pokkus

  pokkus

  Viestejä:
  1 217
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Onko muilla plugari Optiman omistajilla ollut vaihteiston kanssa ollut nykivää käytöstä kylmällä ilmalla ensimmäisen kilometrin aikana? Itsellä nykäisee välillä todella pahasti ensimmäisen 500 metrin aikana ykköseltä kakkoselle tai kakkoselta kolmoselle vaihdossa. Huollon mukaan kuulemma normaalia...
   
 5. puppetz

  puppetz

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  13.03.2019
  Ei ole täällä optima nykinyt. Tyytyväinen täytyy olla, kävin eilen tankkaamassa 2600km meni tankillisella. Hieman olen miettinyt webaston asennusta, mutta taidan mennä lämppäri+sisäpistoke combolla jonka edellinen omistaja oli asentanut.
   
  elmo tykkää tästä.
 6. deem

  deem

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
 7. elmo

  elmo

  Viestejä:
  670
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En ole huomannut omassakaan nykimisiä.
   
 8. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 276
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Täällä meni Passat GTE:llä n. 2400 km ennen tankkausta. 44,5 litraa tankkasin, eli n. 1,9 l/100 km. Kaupunkiajoa on tapahtunut bensalla vain kahden pidemmän ajon päätteeksi määränpäässä ja yhden kerran kotipihasta lähtiessä. Vaimo ei ollut laittanut latausjohtoa kiinni :shifty:

  Maantieajosta tuli muutama huomio. Moottoritielle kiihdyttäminen oli melko vaikeaa pelkällä sähköllä kun ei ollut tyhjä tie. Satasesta ylöspäin kiihtyi kovin laiskasti ja piti polkaista bensakone käyntiin. Polttomoottorin käynnistymisen jälkeen auto ei sitten halunnutkaan enää ajella maantienopeuksia pelkällä sähköllä, vaikka lähtö tapahtui e-modessa. Alle 60 km/h nopeuksissa auto käytti pidemmät pätkät pelkkää sähköä, vaikka tällöin oli lähdetty hybridi-moodissa.

  Rullaus meinaa aiheuttaa nopeuskameroiden kanssa ongelmia, etenkin pienimmissäkin alamäissä. Aina nopeusrajoituksen vaihtuessa alaspäin pitää lainkuuliaisesti siirtää jalka jarrulle. Vaikka jarruttaisi vain moottorijarrutusta vastaavasti, auto sytyttää jarruvalon. Saattaa hämmentää takana tulevia.

  Hybridi-moodissa ilmeisesti voima renkaille tuotetaan suurimmaksi osaksi polttomoottorilla. Tuntuisi äkkiseltään siltä, että polttiksen käyttö pelkkänä generaattorina aina kun se on mahdollista voisi tuoda paremman lopputuloksen kulutuksen suhteen, mutta voipi olla että olen väärässä.
   
 9. pokkus

  pokkus

  Viestejä:
  1 217
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Eli täytyy vaan valittaa uudelleen seuraavassa huollossa tuosta vaihteiston toiminnasta. Viimeksi tekivät sopeutuksen / nollauksen ja meni sen jälkeen vaan huonompaan suuntaan nyt kun on ollut kylmiä aamuja.
   
 10. Teräsmiäs

  Teräsmiäs

  Viestejä:
  674
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Käske nyt tarkistaa öljyntaso, että on myös oikea.
   
 11. Latvus

  Latvus

  Viestejä:
  399
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sen jarruvalon tehtävähän on kertoa että hidastat. Ei se mitään hämmennä, paitsi roadrage herkkien häsvääjien päässä, mutta siihen nyt ei auta mikään kun kaikki muut tekee aina väärin.

  Jos hidastat nopeusrajoituksen muuttuessa niin on ihan oikein vaikka edes väläyttää jarruvaloa ja toivottavasti herätellä se takana tulevakin muuttuvaan tilanteeseen. Enemmän mielestäni väärin tekee ne, joiden päässä loistokuskin määritelmä on osata suurinpiirtein pysähtyä liikennevaloihin jarruihin koskematta. Suurimman osan näistä pystyy ennakoimaan olemalla hereillä, mutta on joskus tullut itsellekin yllätyksenä miten nopeasti on ihan 80 alueella onnistuttu tiputtamaan vauhti johonkin 60 vauhtiin. Turvavälit siinä nyt ainakin tarpeettomasti typistyy. Pitäny varmaan survaista joku 2. vaihde sisään että tuli niin nopeaa perä edellä vastaan.

  Ei se jarruvalo mikään häpeä ole, vaan informaatiota muille. Se on sitten takana tulevan homma tarkastella paljonko se nopeus muuttuu.
   
  thebe ja Antti Alien tykkäävät tästä.
 12. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 276
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Näihän se on, mutta toisaalta ns. normaaliin moottorijarrutukseen tottuneet saattavat tulkita jarruvalojen syttymisen kaasun nostoa voimakkaampana jarrutuksena. Tietysti sen toteutuvan nopeuden muutoksen saattaa myös silmillään nähdä. En ajatellut tästä kuitenkaan stressiä ottaa, kunhan pohdiskelen :think:
   
 13. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 606
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse vähän samoilla linjoilla, vaikken omista sähkö- tai hybridiautoa, vaan ihan tavan automaatin. Kyllä se nyt vaan tuntuu pöllöltä pitää jalkaa jarrulla alamäessä, ja punainen palaa takana koko ajan, vain siksi ettei nopeus karkaa juuri sen verran että ei kamera välähdä liikenneturvalliduuden nimessä:tup:
   
 14. markus

  markus

  Viestejä:
  50
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tai sitten ajat B modella tai GTE:llä niin moottorijarrutus on kovempi.
   
 15. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 276
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  B-modella syttyy jarruvalo aina kun kaasun nostaa. Hidastuvuuskin on kyllä aika reipasta. Sitä en vielä kokeillut, mitä tapahtuu, jos ei nosta poljinta ihan kokonaan. GTE:llä en ole vielä edes ajellut, oletan että menee enemmän polttoainetta sillä. Tavoitetila on tietysti sellainen, ettei maantiellä tarvitsisi polkimiin koskea kuin erikoistilanteissa ja muuten saisi kruisailla vakkaria viiksestä tökkimällä.
   
 16. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 907
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kylmänähän laatikko saattaa olla nykivä mutta pitää olla se - 20c vähintään että jotain voisi huomata.

  Öljyn määrä nyt ainakin aluksi tarkistukseen.
   
 17. teppemies

  teppemies

  Viestejä:
  862
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nykyään jarruvalot välkkyy tämän tästä. Vakkarista nopeutta laskiessa, etenkin alamäessä. Jyrkässä alamäessä muutenkin. Possujunassa, mikäli ajonopeus seilaa jyrkin muutoksin. Mahdollisesti jopa tiukissa mutkissa, nopeuden ollessa mutkaan nähden reiluhko, vakkaria käytettäessä.
   
  Vaakajenga tykkää tästä.
 18. Super Hessu

  Super Hessu

  Viestejä:
  637
  Rekisteröitynyt:
  29.09.2017
 19. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 384
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tarkoitetaankohan tuossa tuolla asukkaalla kerrostalossa asuvaa vuokralaista vai vain sitä osakkeenomistajaa?
   
 20. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 606
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kun rakennuksen omistaja oli mainittu, niin sehän on As Oy tms. Otetaas vähän lainaa ja vedetään kaapelia lisää. Se näkyy taas yhtiövastikkeessa, jonka vuokranantaja lisää vuokraan ja vuokralainen maksaa korkeampaa vuokraa.

  Mitenköhän jossain paritaloratkaisussa missä kulunjako alkaa jo muodostua vähän erikoisemmaksi.
  Tai kaupungin vuokrakasarmissa, joku ostaa lähivuosina kohtuu mädän Teslan halvalla ja alkaa vaatimaan töpseliä, niin onhan näissä asioita mitä ei ole varmaan mietitty ihan loppuun.
  Ja sitten on näitä nykyisiä ja tulevia rakennuksia missä ei edes ole parkkipaikkaa, no latailevat sitten missä lataa tai kävelee.
   
  SR50La ja Rensu tykkäävät tästä.
 21. dohf

  dohf

  Viestejä:
  272
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Joo... meillä taloyhtiössä se tarkoittaisi uutta johdotusta tieltä taloon, uutta pääkeskusta, uusia saattojohtoja asuntoihin, uudet johdot asunnon sähkökaapilta autopaikalle (joka asunnon edessä 10A pistoke), paremmin kestävät pistorasiat tai muut liitännät. Mitään ei ole putkitettuina, joten kaikki uudestaan maahan.

  Mistä saa laittaa hakemuksen valtiolle tukirahoitukseen?
   
 22. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 678
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kai tuolle lataukselle saa kuitenkin hinnan laittaa? Eli jos joku vaatii latauspaikkaa niin maksaa sen itse? Eli jos vaikka vuokrapaikalle alkaa vaatimaan niin taloyhtiö sitten korottaa paikan vuokran niin että laturin kulut saadaan sillä katettua.
   
 23. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 606
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siinäkin sellainen ongelma, että vuokralainen voi kuolla, vaikkapa sähköiskuun, tai muusta syystä muuttaa samantien pois. Ei siinä vuokrankorotus auta, vaan vuokralaisen pitäisi maksaa kaikki könttänä ja mielellään etukäteen.

  Hintahan varmasti löytyy moiselle.
   
 24. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 384
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Koskee varmaan suurinta osaa 70- ja 80-luvun kerrostaloista tuo. Muistelen, että entisessä talossa missä asuin, oli pääkeskus jo osittain mustunut sillä nykyiselläkin kulutuksella. Siihen kun pistetään 1-2 latauspaikkaa sähköautoille niin varma tulipalo.

  Tarkoitin, että voiko vuokralainen vaatia tuota latausmahdollisuutta vai pelkästään osakkeenomistaja? Aina kun ei noissa laeissa ja säädöksissä ei oteta huomioon kaikkia..
   
 25. varakreivi de Valmont

  varakreivi de Valmont cunning linguist

  Viestejä:
  798
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Latausmahdollisuuden tarjoaminen tarkoittaa valtaosassa suomalaisia taloyhtiöitä lähinnä sitä, että muutenkin vittumainen kellokytkinlaatikko korvataan jollain fiksummalla pöntöllä. Jos yhtiö on Kekkosen ajalta, latausvirran voi rajoittaa 8 ampeeriin. Paikan vuokran voi hinnoitella ladattaville erikseen tai sitten vaikka kulutuksen mukaan kaikille käyttäjille.
   
  demo69, MikaMM, NATi ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 26. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 606
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuohan nyt vähän roikkuu ilmassa. Voi olla jompikumpi, ja sitten yhtiökokouksessa kädenvääntöä, tai muuta oikeudenkäyntiä luvassa. Jatkot perkeleen naapurin ketjussa, tulevaisuudessa.

  Muutenkin uutisen otsikko ylhäällä, vuoteen 2030 mennessä. Vähän kuten ns. paskalaki, mitä toteutettu miten sattuu kun aikaa on kulunut, kuntienkin välillä ollut eri käytäntöjä. Joten tässä on hyvin aikaa odottaa että jotain tapahtuu.
   
 27. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  905
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Hyvähän tuollainen määräys vaan on. Uudiskohteita tehdään tänäkin päivänä halvimmalla millä voidaan eli sillä tolpalta tolpalle kiertävälle kaapelilla. Ei ole kovin suuri kustannus jakaa sitä kaapelointia niin että virta riittää tarvittaessa halukkaille.
  Eihän missään edes määrätä paljonko sitä virtaa pitää olla käytettävissä? Joka 4. Tolppaan tuo 8a lataus niin sehän on vähemmän mitä lohko+sisätilanlämppäri vie?

  Sinä päivänä kun ollaan tilanteessa että edes joka 3. ruudussa on auto latauksessa, joudutaan kompromisseja tekemään kuitenkin koska sähköä ei kaikille riitä yhtäaikaa. Nyt siis ehtii vielä ostamaan sen sähköauton ja hankkimaan sille sen latauslaitteen josta saa "täyttä virtaa" ihan kun itse haluaa :)
   
  Super Hessu, MikaMM ja NATi tykkäävät tästä.
 28. Willema

  Willema Tukijäsen

  Viestejä:
  328
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
 29. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 678
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mutta onko tästä nyt edes olemassa joku yleinen konsensus, että sähköautojen akkuja pystytään valmistamaan riittävästi? Eikö nuo tarvittavat metallit ole aika harvinaisia joten riittääkö ne jos kaikki maailman autot meinataan korvata sähköautoilla? Rakennetaan valtava latausinfra kalliilla ja sitten autotehtaat ilmoittavat että sori litium loppui maapallolta?
   
 30. Super Hessu

  Super Hessu

  Viestejä:
  637
  Rekisteröitynyt:
  29.09.2017
  Niin, kyllähän 8 Ampeeria tulee riittää jokaiselle. :D

  -e-

  Eiku siis, joka neljännelle. :rofl:
   
 31. eurokeitai

  eurokeitai

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  07.02.2019
  Maailman tunnetut litium-reservit 16 miljoonaa tonnia, Teslassa on 18kg litiumia. Jakolaskuna reservit riittävät 800 miljoonaan autoon. Maailmassa on miljardi autoa, joten hiukan vajaaksi jäisi.

  Toisaalta öljyteollisuudesta tiedämme, että "öljy loppuu ihan kohta" väite ei ole pitänyt paikkaansa - öljyä löydetään koko ajan lisää. Niin myös litumia, jota ei edes ole yritetty etsiä juurikaan ennen viime vuosia. Tunnettujen Litium-reservien päälle on 40+ miljoonaa tonnia litum-resursseja - ne esiintymät joiden esiin kaivaminen ei ole kannattavaa - ellei litiumin hinta nouse, tai joku innovaatio muuta kaivostoimintaa edullisemmaksi. Viime kädessä litumia on kaikessa suolassa pieniä määriä - merivedessä litiumia on yhteensä 230 miljardia tonnia. Merivedestä litiumin kerääminen tuskin koskaan muuttuu kannattavaksi.

  Kyse ei ole niinkään siitä riittääkö litiumi, vaan riittääkö *halpaa* litiumia.
   
 32. Habazon

  Habazon

  Viestejä:
  1 348
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Myös akkujen kierrätys kehittyy kokoajan kun akut lisääntyy ja tarve kasvaa, eli niitä jo kaivettuja materiaaleja tullaan hyödyntämään uudelleen.
   
 33. HMV

  HMV Merkittävä käyttäjä Make ATK Great Again

  Viestejä:
  587
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Eikös joku asiantuntija sanonut, että akulliset sähköautot on vain välivaihe. Tulevaisuudessa autojen sähkö tuotetaan eri tavalla, esim. vetykennolla (joita kait edelleen kehitetään ihan vakavissaan).
   
  Antti Alien ja NATi tykkäävät tästä.
 34. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 678
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Myös ilmeisesti kobolttia tarvitaan akkuihin eikä sitäkään taida kasvaa puissa. No ehkäpä joku keksii jonkun paremman akun materiaaleista jotka eivät lopu kesken. Tai ei toki mikään lopu kesken, mutta jos hinta nousee niin että pienikin akku maksaa miljoona euroa niin kaatuu koko sähköauto homma kyllä.
   
 35. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 606
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kobolttia kaivetaan suomessakin, ja luonto kiittää.

  Suomi jalostaa jo 13 prosenttia maailman koboltista – Lähitulevaisuudessa myös koboltin kotimainen tuotanto voi kasvaa
   
 36. Ahr

  Ahr

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Seuraavan generaation Tesla-akuissa ei ole kobolttia laisinkaan. Muutkin seuraavat todennäköisesti perässä sitten 10v päästä.
   
 37. Habazon

  Habazon

  Viestejä:
  1 348
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ei kyllä millään jaksa uskoa tohon vetyhommelii, kallista tuottaa ja varastointi ei ole ongelmatonta eikä infraa jakeluun. Hyötysuhdekkin aivan luokattoman huono, mennään samoissa kun bensamoottorit. Eiköhän nuo akut tule olemaan se pääasiallinen muoto, toki uskon että sisältö akuissa tulee vielä muuttumaan.
   
  MikaMM tykkää tästä.
 38. pelitys

  pelitys

  Viestejä:
  730
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Polttokennot olisivat aivan ylivoimaisia jos ne vaan saataisiin toimimaan luotettavasti ja hintaa vähän alaspäin. Uusiutuvan energian maailmassa voidaan tuottaa vetyä tmv. ainetta silloin kun tuottopiikit ovat huipussaan (tariffit negatiivisena joten käytännössä lähes ilmaiseksi) ja sitä voitaisiin hyödyntää jopa jossain määrin ison skaalan energiavarastonakin. Se ei myöskään pilaa luontoa kuten kaivokset.
   
 39. Habazon

  Habazon

  Viestejä:
  1 348
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jos ajatuksella luet tekstisi huomaat että ei onnistu pääasiallisena energiana mitenkään lähitulevaisuudessa, saman voi sanoa akkuihin kun hinta vaa alas ja materiaali semmoiseksi ettei lopu.
   
 40. Terro

  Terro

  Viestejä:
  760
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Vetyautoilta puuttuu se sähköautojen oleellisin kilpailuvaltti, eli edulliset kilometrikustannukset. En keksi mitään syytä miksi kukaan ostaisi polttomoottoriautoa kalliimman vetyauton, jolla ajaminen on kalliimpaa kun polttomoottoriautolla ajaminen.
   
  MikaMM tykkää tästä.
 41. P.T

  P.T

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  13.08.2019
  Toki noissa on muutkin sähköauton hyvät puolet, kuten äänettömyys ja hyvä vääntö. En silti usko itsekään noiden yleistyvän Suomessa. Itsellekin polttis olisi halvempi, mutta en enää kelpuuttaisi edes ilmaiseksi. Siis mitään perus perheautoa :)
   
 42. pelitys

  pelitys

  Viestejä:
  730
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Sähköautotkin ovat polttomoottoriautoa kalliimpia, mutta suomen verotuksen vuoksi täällä kilpailukykyisiä veronkiertomalleja. Kun valtio haluaa olla niin into piukeana mukana ilmastotalkoissa, niin varmasti joku subventointimalli voidaan keksiä tähän tarkoitukseen. Polttokennoauton polttoaineen tuottaminenhan on ihan puoli-ilmaista ja saa huomattavaa synergiaetua aurinkosähkön ja tuulivoiman luonteesta.
   
 43. Habazon

  Habazon

  Viestejä:
  1 348
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mutta ajaminen on halvempaa, vety on kallista vaikka auto maksaisi saman ku polttis.
   
  MikaMM tykkää tästä.
 44. pelitys

  pelitys

  Viestejä:
  730
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Niin oli biodieselikin kallista kunnes sille luotiin tarpeeksi kysyntää, nyt se on ihan kannattavaa kun raaka-ainetta ja kysyntää on riittävän ison mittaluokan operaatioon.
   
 45. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  905
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  En kyllä itse jaksa stressata tai hätäillä noista tulevaisuuden ratkaisuista. Jos/kun sähköautot lisääntyvät, tulee varmasti myyntiin myös erilaisia "long range" malleja ja markkinat kyllä löytävät keinot niiden toteutukseen. Vaihdettava akku, kondensaattorityyppinen ratkaisu, akun energiatiheyden kasvu, vety, joku muu, aika näyttää.

  Ihan sama kun joku yllä naureskeli 8a latauksella joka 4. ruutuun, sitä se tasan tarkkaan tulee olemaan. Kuvitteleeko joku oikeasti että rakennuttajat alkaa rakentamaan jotain 22kw superlatureita joka autopaikalle? Siitä 8a irtoaa 1800w tehoa eli reilut 40kwh/vrk. Sen Teslan ostaja saa sitten itse maksaa siihen jonkun wallstationin jos haluaa pikalatausta hyödyntää :)
   
 46. Habazon

  Habazon

  Viestejä:
  1 348
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Lähtökohdat vähän eri, biodieselille on koneet ja jakelu valmiina.
   
 47. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 276
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Diplomi-insinöörinä voin antaa asiantuntijalausunnon: tulevaisuudessa ajellaan vety- plugin-hybrideillä, joissa on pieni kotitöpselistä ladattava akku kattamaan suurimman osan päivittäisistä ajoista, ja vetypolttokenno pidempiin matkoihin. Mersu on jo tämän ymmärtänyt. Mercedes-Benz GLC F-CELL: Market launch of the world's first electric vehicle featuring fuel cell and plug-in hybrid technology | marsMediaSite
  Sähköä on lähes mahdotonta varastoida, eikä senkään jakelemiseksi ole valmista infraa siinä mittakaavassa, että 100 % autokannasta voisi olla sähköistä. Väitän, ettei sellaista infraa ole mahdollista edes rakentaa ilma jotain suprajohteita. Tekniikan Maailman mukaan latausasema sähköautolle maksaa rakentaa melkolailla saman verran kuin vetytankkausasema, mutta käyttökustannukset ovat vedyn voitoksi n. puolet.

  Tämä laskelma ei tietääkseni ottanut huomioon jäykempää sähkönsiirtoa ja välivarastoja, joita välttämättä tarvitaan, jos aiotaan palvella yhtään enempää kuin paria autoa kerrallaan. Vedyn siirtoinfraksi tarvitaan säiliöauto. Ei paljon kummempi kuin maakaasuasemillekaan.
   
 48. Eas

  Eas

  Viestejä:
  439
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  Täällä on taas ne taloyhtiön muumiot ULIULIULI, Sähköauton energiatehokkuus on ihan ylivoimainen eikä kaikkiin autoihin tarvia 100kW akustoa. Akkuhommat kehittyy jatkuvasti joten sähkössä on tulevaisuus, voi olla että se tehdään polttokennolla tai XXX gizmolla mutta dinosaurusten polttaminen pitää jossakin vaiheessa lopetttaa.
   
 49. Guru77

  Guru77

  Viestejä:
  63
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  MikaMM, Jonaz, emelianenko ja 18 muuta tykkäävät tästä.
 50. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 503
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Mitä tuommoinen muunnos maksaa? Moottori, akut ja muut romppeet?

  Nätisti sopi sisään kyllä ja jos on vielä semmoinen, että sopii jokapäiväiseen ajoonkin, niin :tup: