• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Keskustelua muualla kuin Suomessa tapahtuvasta maahanmuutosta ja sen ilmiöistä

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 876
Nyt on paha tilanne.

Somalian ainut radiokanava ei streamaa hoilotusta nettiin "station is unreacheable", mutta vieressä esim. Nairobista löytyy useita kanavia mitä voi kuunnella

Joo, sotaa paossa.

Radio Garden
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 218
Miten Ruotsi saa Pisa-tulokset paremmiksi? Noh jätetään maahanmuuttajat pois laskuista...

 
Liittynyt
22.07.2017
Viestejä
671
Onko Viro nykyään samanlainen suvakkien mädättämä maa kuin Suomi? Niillä ei tietysti ole juuri rahaa hyysäämiseen, joten "hädänalaiset" eivät siellä viihdy. Mutta katsoin juuri elu24.ee ja Postimees-lehden sivuja ja näytti olevan ihan 100% suvakkinäkökulmaa kaikki jutut mitkä käsitteli USA:n tapahtumia. Onko sellaisella laajempaa kannatusta kansan keskuudessa vai onko se vaan Soroksen rahoittamaa propagandaa joka ei perusvirolaiseen uppoa?
 
Liittynyt
20.07.2019
Viestejä
2 536
"Ruotsalaiset" ryhtyi kans väkivaltaiseksi, rikkoi paikkoja ja varasti kaupoista kunnioittaakseen George Floydia:
Tämä on mielenkiintoista. Ruotsalaiset ovat todellakin tehneet kaikkensa saadakseen kunniakansalaiset kotiutumaan uuteen kotimaahansa. Ruotsissa kaikenlainen rasismi on ollut jo vuosikymmeniä jyrkästi kielletty. Siellä on lähes kaikilla sektoreilla menty ihan puhtaan positiivisen syrjinnän puolelle. Ruotsalainen poliisi ei varmastikaan käy päälle vaan yrittää keskustelemalla hoitaa ongelmat.

No mikä on kiitos? Paikat paskaksi, hakataan satunnaiset vastaantulijat paskaksi, tuikataan autot ja koulut palamaan. Kova huutaminen ja älämölö.

Tokihan se on ruotsalaisen yhteiskunnan vika, että sosiaaliturvalla elävien vanhempien jälkikasvu ei pääse hyväpalkkaisiin huippuduuneihin, lyötyään läskiksi opiskelun jo peruskoulun ekaluokalta lähtien. Edelleen se on yhteiskunnan vika, että nämä peruskoulua läpäisettömät nuoret päätyvät jengeihin ja sitä kautta rikos-ja välivaltakierteeseen. Edelleen se on yhteiskunnan vika, että seuraava sukupolvi jatkaa tätä samaa kaavaa.

Se on aina yhteiskunnan vika. Kunniakansalaisilta ei voi eikä saa vaatia yhtään mitään. Sillä heissä ei ole mitään vikaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 226
"Ruotsalaiset" ryhtyi kans väkivaltaiseksi, rikkoi paikkoja ja varasti kaupoista kunnioittaakseen George Floydia:

En kyllä todellakaan rupea pilaamaan aamuani tuolla videolla, mutta ihan jo aloituskuvasta voi todeta, että tuon kantaruotsalaisen miehen afrikkalainen paita (mekko?) on "cultural appropriation" :smoke: Suvakki-skenessä siis.
 

Holotna

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
03.04.2017
Viestejä
1 378
Ruotsissa saavat kantikset opetella vähemmistönä oloon ennen kuin ehtivät Härregud! sanoa, auta enää mikään.
Ruotsidemokraattien kannatus luulisi huitelevan jossain 50% mutta ei mikä osoittaa että tätä ne kai sitten haluavatkin.
Tosin myöhäistä äänestämällä olisikin enää vaikuttaa asiaan. Hyvä tästä varmasti tulee.

Suomen uutiset kertoi, että viime vuonna länsinaapurissamme lähes 40 prosenttia alle 18-vuotiaista lapsista ja nuorista oli ulkomaalaistaustaisia eli he tai ainakin yksi heidän vanhemmistaan oli syntynyt ulkomailla. Koska jutussa linkitettiin Ruotsin viralliset tilastot, päätin katsoa mitä sieltä löytyy.

Ja löytyihän sieltä. Tarkempi lukema edellä tavalla määriteltyjen ulkomaalaistaustaisten nuorten osuudesta on 38,3 prosenttia. Heistä 10,5 prosenttia oli itse syntynyt ulkomailla, 15,4 prosenttia oli kahden ulkomailla syntyneen vanhemman lapsia ja 12,4 prosenttia oli ruotsalaisen ja ulkomaalaisen vanhemman lapsia.

Edelle kirjaamieni lukemien lisäksi halusin katsoa, miten ulkomaalaistaustaisten nuorten osuus on muuttunut ja sitä kautta ennakoida tulevaa. Siksi laskin vuoden 2018 ulkomaalaistaustaisten alle 18-vuotiaiden osuuden: se oli 37,6 prosenttia. Toisin sanoen heidän osuutensa oli kasvanut yhdessä vuodessa 0,7 prosenttiyksikköä.

Tällä kasvuvauhdilla ulkomaalaistaustaisten nuorten määrä saavuttaisi 50 prosentin rajan 18 vuodessa. Siis hätkähdyttävän lyhyessä ajassa.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 174
Läntisessä Saksassakin alle 6-vuotiaista 42%:lla on ulkomaalaistausta. Mutta väestönvaihto on salaliittoteoria. Ei tämä tapahdu ihan vain sattuman kaupalla, vaan ihan tarkoituksenmukaisella politiikalla.


Käänsin Google Translatella, koska en osaa Saksaa, niin toivottavasti se käänsi oikein.
 
Liittynyt
24.07.2017
Viestejä
164
Mielenkiintoista kehitystä Ruotsissa. Muutkin puolueet kuin ruotsidemokraatit uskaltaa jo vähän keskustella vastaanotettavien pakolaisten määristä.

"Ruotsi on asettamassa pakolaismäärälle ylärajaa, ja se uhkaa hajottaa hallituksen
Kiista maahanmuuttolaeista uhkaa hajottaa Ruotsin hallituksen.

KUN maan poliittinen ilmapiiri muuttuu, voi joskus käydä niin, että muutaman vuoden takainen skandaalilausunto alkaa nykysilmin näyttää keskustelun valtavirralta.
Niin on käynyt Ruotsin maahanmuuttokeskustelussa. Ennen vuoden 2015 pakolaiskriisiä Ruotsissa paheksuttiin poliitikkoja, jotka panivat sanat ”maahanmuutto” ja ”määrä” samaan virkkeeseen.

Nyt kesällä 2020 Ruotsissa on valmistumassa pääministeripuolue sosiaalidemokraattien ja oikeistopuolueiden yhteisen maahanmuuttokomitean lakiehdotus, jossa ollaan asettamassa ylärajaa tulijoiden määrälle.

KEVÄÄLLÄ 2013 skandaalin aiheutti Ruotsin kokoomuksen maahanmuuttoministeri Tobias Billström. Hän pohti SVT:n haastattelussa puolueen maahanmuuttotyöryhmän keskusteluja.
”Näemme, että on tilaa keskustelulle siitä, miten voisimme vaikuttaa Ruotsiin saapuvien määriin ja samalla varjella turvapaikkaoikeutta”, Billström sanoi.

Kokoomuspääministeri Fredrik Reinfeldt kiirehti tuomitsemaan Billströmin sanat heti seuraavana päivänä. Billströmiä pidettiin epähumaanina.

Nyt sama puolue vaatii, että Ruotsiin tuleva humanitäärinen maahanmuutto on saatava painettua muiden Pohjoismaiden tasolle ja että tällainen tavoite on kirjattava myös lakiin. Tukea tulee kristillisdemokraateilta ja nyt – mielenmuutoksen jälkeen – myös hallituksen tukipuolue keskustalta.

Maahanmuuttolaeilla on kiire, koska vuoden 2015 pakolaiskriisin aikana pikavauhtia säädetyt väliaikaiset lait ovat ensi vuonna vanhenemassa.

Komitea ehdottaa, että oleskelulupia myönnetään vastedes pääsääntöisesti määräajaksi, pysyvään oleskelulupaan vaaditaan tiettyä kieli- ja tulotasoa ja palautusta odottavien valvontaa kiristetään muun muassa jalkapannoin. Väliaikaiset kriisilait ovat isoilta osin muuttumassa pysyväksi lainsäädännöksi.

Myös ruotsidemokraatit tukevat näitä ajatuksia, vaikka heitä ei ole keskusteluihin mukaan otettu.

Nationalistipuolue ruotsidemokraatit on ennenkin jätetty ulos vastaavista valmisteluryhmistä. Nyt kuitenkin myös ympäristöpuolue on Ruotsin tietotoimiston TT:n mukaan työnnetty kabineteista ulos helteeseen.

Se on erikoista, sillä kyseessä on toinen hallituspuolueista. Lisäksi turvapaikanhakijoiden oikeudet ovat ympäristöpuolueelle tärkein ydinkysymys heti ilmastonmuutoksen torjunnan jälkeen.

Nyt kuitenkin sosiaalidemokraatit ajavat tahtoaan läpi opposition tuella. Ympäristöpuolueen sivuuttaminen oli kokoomuksen vaatimus.

Enemmistö parlamentissa on olemassa, mutta sen suora hyödyntäminen aiheuttaisi hallituskriisin. Hallituksen hajoaminenkaan ei ole täysi mahdottomuus.

Avaimet ovat sosiaalidemokraattien käsissä. Lopputulos voi vielä muuttua.

MÄÄRÄTAVOITE eli volymmål on sana, jota kokoomus nyt käyttää. Sosiaalidemokraatit kallistuvat samalle linjalle, mutta käyttävät lievempää ilmaisua. Heistä käyttöön pitäisi ottaa riktmärke eli viitearvo.
Sosiaalidemokraattien tavoitetaso ei olisi muiden Pohjoismaiden taso vaan 2–3 prosenttia koko EU:n kulloisistakin vastaanottomääristä.

Parlamentti päättäisi joka vuosi, kuinka paljon Ruotsiin halutaan enimmillään ottaa turvapaikanhakijoita tai muita kansainvälisen suojelun perusteella maahan tulevia.
Sitten poliitikot yrittäisivät eri toimilla pitää huolen siitä, ettei yläraja ylity.

Kokoomuksen maahanmuuttovastaava Maria Malme Stenergard selitti hiljattain Aftonbladetin mielipidekirjoituksessaan, miten tämä voisi tapahtua.

”Voi olla kyse raja- tai henkilöllisyystarkastusten laajentamisesta, kiintiöpakolaisten määrän vähentämisestä tai perheenyhdistämisten väliaikaisesta keskeyttämisestä”, hän kirjoitti.

Keinot olisivat siis epäsuoria ja välillä – kuten perheenyhdistämisten vaikeuttamisessa – kotoutumista heikentäviä.

Keskustelusta on saattanut tulla se kuva, että määrätavoitteen ansiosta jollekulle voitaisiin rajalla sanoa, että ”Ruotsi tuli juuri täyteen, sinä et voi enää hakea turvapaikkaa”.

Näin ei kuitenkaan toimi pakolaisoikeus. Turvapaikkahakemukset on käsiteltävä.

Jos Ruotsi haluaisi tällaiseen ryhtyä, pitäisi tämän ”humanitäärisen suurvallan” erota pakolaisoikeutta säätelevistä kansainvälisistä sopimuksista. Sitä se ei tee. Jäljelle jää siis Ruotsin vetovoiman heikentäminen.

DOSENTTI Karin Borevi Södertörnin yliopistosta Tukholmasta on tutkinut Ruotsin integraatiopolitiikan historiaa.
Hänen mielestään määrätavoite olisi toteutuessaan merkittävä käänne Ruotsin maahanmuuttopolitiikassa."
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Huvittavaa että keskusteluista on ulkona ”äärioikeisto” koska he olivat aina oikeassa ja sitä ei haluta myöntää kasvojen säilyttämiseksi ja äärivasemmisto koska he olivat ja ovat edelleen väärässä. :rofl:

Eipä tuo määriin kajoaminen enää Ruotsia auta. Maassa pitäisi aloittaa mittavat karkoitukset ja ongelma-alueiden puhdistukset.
 
Liittynyt
25.04.2017
Viestejä
2 466


!!!kerit hakkaa keskellä päivää 16v tyttöä ja kuvaa sitä snapchattiin eikä kukaan puutu ettei saa rasistin leimaa itse. Tätä se tulee länsimaissa olemaan koska ne tietää että valkoiset on niin pehmeitä että ne ei laita hanttiin eikä puutu. Korjaan tätä se on jo. Tätä on todellisuus eikä mitään utopiaa missä leijonat ja lampat käyskentelee kedolla yhdessä kunhan pahat toksisessa maskuliinisuudessaan vellovat valkoiset rasistimiehet on saatu aisoihin.
Eihän siinä mistään pehmeydestä ole kyse vaan itsesuojelusta. Jos koko systeemi on automaattisesti puuttujaa vastaan niin mediassa, oikeuslaitoksessa kuin yleisessä mielipiteessä ja hänet tuomitaan ankarimman mukaan + leimataan loppuelämäksi ties miksi, niin mikä on silloin yhdenkään valkoisen miehen insentiivi tehdä yhtään mitään? Toisin sanoen = puolusta tuntematonta, pilaa elämäsi.

Yksi kulttuurinen poikkeama mamujen ja kantisten välillä on myös siinä, että edellä mainitut jengiytyvät ja käyvä aina joukolla päälle. Tästä johtuen useimmiten olisit taistelussa joka tapauksessa yksin. Pääsisit siis asfalttiin itsekin potkittavaksi kaiken muun lisäksi. "Puuttujia" pitäisi siis olla aikamoinen joukko joka tapauksessa.
 
Liittynyt
25.04.2017
Viestejä
2 466
Olet täysin oikeassa.
Ainoa tapa saada tämä asia hallintaan olisi se että valkoiset nuoret alkaisivat liikkua myös jengeissä ja vastaisivat väkivaltaan samalla mitalla eli vajoaisivat näiden kehitysmaalaisten tasolle. Rikosrekisteriä ja vammoja ja hengenlähtöä pukkaisi yhteenotoista. Tämä siksi koska aikuiset ovat pettäneet heidät.
Tässä on se hankaluus vielä että kunniakansalaiset ovat mukana huumerikollisuudessa ym. jolloin heillä on laittomia aseita jne. ihan eri tavalla, joten jos sotaan lähtee on oltava tosiaan valmis seurauksiin.
Ymmärrän sentimentin, mutta se mitä emme todellakaan halua suomalaiseen kulttuuriin ujuttaa on "snitches get ditches" -kulttuurin. Yhtenä merkittävänä tekijänä tuon lähipiirin rikosten suojelun takia eteläisimpien maiden ja esimerkiksi Amerikan jengighettojen tilanne on se mikä se on. Sen jälkeen onkin sitten vielä paskempaa.

Samaten suomalaisessakin kulttuurissa vallitseva verrattain suuriasteinen individualismi on yhtenä asiana sellainen, mikä jonkin verran suojelee yhteiskuntaa kaikkein typerimmältä apinalaumakäytökseltä. Ei sillä, etteikö somen myötä tuo olisi nuoremmissa ikäpolvissa vähän karissut.
 
Liittynyt
25.04.2017
Viestejä
2 466
Ei varmasti kukaaan halua tällaista jengitymistä eikä mitään väkivallaan kierrettä. Silti sekin olisi parempi kuin alistua kohtaloonsa, ruotsissa tällainen rasistinen väkivalta on ihan joka päiväistä ja syyksi mamut ovat itse ilmottaneet juuri sen että uhreiksi valikoituu valkoiset svenssonit juuri sen takia että eivät tee vastarintaa. Sellaisten ryhmien kimppuun ei niin helposti hyökkäillä mistä tiedetään että perästä kuuluu. Tähänhän perustuu jo Suomen maanpuolustuskin, hinta on hyökkääjälle niin kova että hyökkäyksestä luovutaan. Ihan sama periaate toimii katutasolla.
En siis sinänsä ole eri mieltä. Ongelma on todellinen, se on päivänselvää. Järkeviä ratkaisuja onkin sitten vaikea hakea, kun yhteensopimattomat kulttuurit kohtaavat.

Analogia vieraslajeihin eräässäkin paheksutussa puheessa oli siksi erittäin osuva. Aggressiivisempi kulttuuri voittaa ja tuhoaa kantakulttuurin, ellei kantakulttuuri ala sopeutua ja pistää vastaan.

Tältä pohjalta en itsekään odota kovin hienoa tulevaisuutta tälle maalle 20 vuoden säteellä. Tulee olemaan vielä paljon väkivaltaisempi paikka.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 752
Ulkomailla ei enää riitä mikään, myös pillua on annettava tai muuten on rasisti.
Ja valkoisten deittailu keskenään on valkoista ylivaltaa :rofl2:
Ihan muutama ruuvi mutkalla tuon kirjoittajalla.

Älähän nyt ilmiselvää läppää väitä vakavasti esitetyksi.
Surullista on, että tuo todennäköisesti ei edes ole läppä ja on ihmisiä, jotka ovat tuota mieltä.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 876
Näköjään edelleenkin Ocean Viking -alus päivystää lähtömaiden rantavesissä ja noukkii ihmisiä kyytiin ja kun alus on täynnä, matkustetaan Maltalle tai Italiaan itkemään turvasatamaa, eikä porukkaa palauteta sinne mistä tulivatkin.

Välimerellä siirtolaisia pelastavalle alukselle julistettiin hätätila – siirtolaiset käyttäytyneet itsetuhoisesti ja väkivaltaisesti
Ocean Viking -alus on odottanut maihinnousulupaa yli viikon.

Ihmisoikeusjärjestö SOS Mediterranee julisti perjantaina hätätilan siirtolaisia Välimereltä pelastavalle alukselle. Italian Sisilian eteläpuolella yli viikon maihinnousulupaa odottaneen aluksen kyydissä on 180 siirtolaista. Lupaa on pyydetty Maltalta ja Italialta.

Järjestön mukaan laivan on saatava rantautua välittömästi huonontuneiden olosuhteiden ja aluksella syntyneiden väkivaltaisuuksien takia. Ocean Viking -aluksen miehistön ja siirtolaisten turvallisuus ei järjestön mukaan ole enää taattu.

Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n mukaan yli 100 000 siirtolaista yritti ylittää Välimeren viime vuonna ja yli 1 200 ihmistä kuoli yrittäessään.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 044
Näköjään edelleenkin Ocean Viking -alus päivystää lähtömaiden rantavesissä ja noukkii ihmisiä kyytiin ja kun alus on täynnä, matkustetaan Maltalle tai Italiaan itkemään turvasatamaa, eikä porukkaa palauteta sinne mistä tulivatkin.

Välimerellä siirtolaisia pelastavalle alukselle julistettiin hätätila – siirtolaiset käyttäytyneet itsetuhoisesti ja väkivaltaisesti
Kun kerrankin riekkuvat ihan oikeassa paikassa, niin ei missään nimessä mitään lupaa mennä minnekään!
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 876

Iltalehden jutun mukaan laivalla oli kaksi raskaana olevaa naista. Siltähän tuo näyttää kuvankin perusteella. Laivallinen miehiä + 2 naista siis matkaamassa tänne päin.

Taitaa olla poikkeuksetta jokaisessa botskissa mukana muutama "lapsi" ja "raskaana" oleva nainen, että pääsevät läpi vaatimuksissaan saapua maahan.

Inhottaa kun puhuvat uutisissa siirtolaisista, joista tulee ihan erilainen tunne kuin turvapaikanhakijoista.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 752
Taitaa olla poikkeuksetta jokaisessa botskissa mukana muutama "lapsi" ja "raskaana" oleva nainen, että pääsevät läpi vaatimuksissaan saapua maahan.

Inhottaa kun puhuvat uutisissa siirtolaisista, joista tulee ihan erilainen tunne kuin turvapaikanhakijoista.
Vielä pahempi kun puhuvat maahanmuuttajista, kuten otsikossa on kirjoitettu. Tuohan antaa jo sen kuvan, että ovat jo hyväksyttyjä muuttamaan maahan, ilman että tarvisi käydä läpi mitään turvapaikkaprosessia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 226
Vielä pahempi kun puhuvat maahanmuuttajista, kuten otsikossa on kirjoitettu. Tuohan antaa jo sen kuvan, että ovat jo hyväksyttyjä muuttamaan maahan, ilman että tarvisi käydä läpi mitään turvapaikkaprosessia.
Näinpä, enhän minäkään voi muuttaa jonnekin esim. Uuteen-Seelantiin tai Singaporeen ihan vaan lampsimalla maahan sisään. Vaikka välillä mieli tekisi.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 044
Mikä nyt sitten olisi sopiva sana? "Turvapaikkaturisti" ehkäpä. Mielelläni varaisin sanan "turvapaikanhakija" sellaisiin, joihin se systeemi on alunperin luotu.
Väkisinhän nuo tuolta tunkeutuu Eurooppaan, eivätkä sopeudu, vaan aiheuttavat ongelmia ja valittavat vaikka mistä eli se maahantunkeutuja on noille ihan validi nimitys.
 

AHPU

VHM
Premium-jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
548
Mikä nyt sitten olisi sopiva sana? "Turvapaikkaturisti" ehkäpä. Mielelläni varaisin sanan "turvapaikanhakija" sellaisiin, joihin se systeemi on alunperin luotu.
Elintasopakolainen? Sossurahojen perässähän tuollakin laivalla olijoista suurin osa on. Harmi vaan että todelliset avun tarvitsijat jää rannalle...
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
1 853
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
1 166
Suomessa bussikuski saa potkut jos ei ota kyytiin liputtomia maahanmuuttajia, Ranskassa osumaa tulee konkreettisemmin. Eli kuski aivokuolleena kun vaati maskittomia ja liputtomia poistumaan. Joku ranskaa osaava varmaan löytäisi enemmän tietoa mutta olisi yllättävää jos asialla olisi ollut Luis ja Pierre porukoineen.

Kyllähän näissä tapauksissa uskaltaa veikata ilman selvittämistäkin, että rikastajat taas asialla, eikä veto yleensä petä. Pääepäily on nimeltään Mohamed A.

Ullatus. Rikkautta ja voimavaraa, jota ilman Ranskakaan ei pärjäisi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 065
Tanskassa "ruotsalaiset" keppostelivat, pommi-iskua jne. Ylen mukaan ihan ilmeisesti riikinruotsalaisia. Tanskan lehdistö sentään vielä ajan hermolla.


Nurettin Nuray Syuleyman og Zacharias Tamer Hamzi har gennem sagen nægtet sig skyldige. De har erkendt sammen at have kørt i den pågældende varebil fra Malmø i Sverige til København.

 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 445
Viestejä
4 162 092
Jäsenet
70 410
Uusin jäsen
Acrat

Hinta.fi

Ylös Bottom