Kermaperunat + (hirvi)paisti

Liittynyt
22.01.2019
Viestejä
1 047
En löytänyt sopivaa topicia joten teen oman.

Eli k-kaupassa oli tarjouksessa 2kg pottuja 89centtiä, lisäksi sain lidlistä lähes halvinta mahdollista possun fileetä -30%. Perunapuolta mietin, joten:

Kermaperunat:
-Sopiva vuoka, omaan ei mahdi ihan 1kg pottuja, joten arvoin tollaset 700-800gr. viipaloi, potut yleisperunaa tai jauhoisempaa.
-voitele vuokaa voilla
- kuori ja viipaloi potut ohueksi vuokaan.
- 1 sipuli(ei pakollinen voi skipata, mutta antaa makua jos tykkää sipulista)
- valkosipulin kynsiä(laiskuuttani pistin valkosipulijauhetta)

-Mausteet, 1 prk kuohukermaa, lisäksi 1prk tarpeen mukaan halvinta ruokakermaa, tuo 1 kuohukerma ei meinaa riittää, voi pistää myös maitoa tai muutakin.
- suolaa, mustapippuria, (valkosipulijauhetta), timjami antaa yrttisen maun, sitä ei kannata laitta paljon, on aika vahvaa.

Laittele potut ja sipulit ja mausteet sulassa sovussa sillain että sitä tulee tasaisesti, etkä tömäytä päälle lusikallista pippuria.
kaada 1 kuohukerma, jos pottuja enemmän kuin 500g, 1 kuohukerma ei aivan riitä. Jos pottuja on noin 1kg, varaa 2prk kuohukermaa
sekoittele. arvioi mausteiden määrä ja pistä päälle vielä jos tuntuu että pistit vähän välikerroksiin.

päälle voi pistää juuston tapaista

uuni noin 200c-220c, päälle folio, josta jätät yhtä kohtaa vähän auki, että höyryt nousee.

1h15min - 1h30min.

lisukkeeksi paistia, pihvejä, tai vaikka nakkeja paistat

Edit: juuri tein hyvää oli, mausteita sopivasti, mutta ehkä hiukan liikaa kermaa, joten potut ei tarvi aivan uida nestessä.

Paisti:

Lisänä paisti, en tätä nyt tehnyt, mutta muutama kk aiemmin.
Noin 1-2kg paistia, hirvipaistia esim.
Ota liha sulamaan pakkasesta noin 2pv ennen laittoa jääkaappiin, ja anna lämmetä noin tunti ennen laittoa.
Paistinpannulle voita ja öljyä.

Maustamiseen on monta tapaa, esim hiero pippuria ja suolaa lämmenneeseen paistiin, laita pannulla paistamisen aikana, tai ripottele päälle.
Oma tapa, paista paistin ulkoiset pinnat umpeen, samalla hieroen suolaa ja mustapippuria pintaan, jos paisti on kuuma niin sitä voi esim haarukalla pyöritellä, älä käytä suurinta paistoasetusta, vaan esim 3/4 osaa maksimista.
Tätä voi hifistellä laittamalla pintaan pieniä "reikiä" johon voi työntää valkosipulin kynsiä, mutta kerran pari tätä tehneenä en tee enää näin.

Ota paistopussi, ja laita paisti sinne ja jos paistinpannulle jää rasvaa niin kaada se sekaan, tämä sopii hyvin hirvelle joka on vähärasvaista.
leikkaa pussin yksi kulma auki, josta höyryt pääsee ulos.
uuniin 130-170c, riippuen miten haluaa laittaa ja kuinka kauan antaa mehustua, esim joku 170c riittää 1h/kg

Lisukkeeksi halvinta mahdollista olutta, viiniä, tai maitoa/mehua/vettä.

Jälkkäri:
Jälkkäriksi esim joku suklaavanukas/vaahto.
Esim kerman vatkaa, siihen sokeria ja vähän vaniljasokeria. Vaniljajäätelöä vähän, antaa sen sulata hieman, sekoittaa sekaan. Lisänä jotain tummaa suklaata tai vastaavaa, jonka rouhii sekaan, tai voi myös kuuman veden avulla/mikrossa sulattaa nestemäisemmäksi, sekoittaa tätä hieman ja päälle esim kaakaojauhetta. Kaupoissa lienee myös suklaata nestemäisessäkin muodossa juuri jälkiruokiin. tätä voi laittaa vähän päälle ja tuota annosta kannattaa hieman jäähdyttää jääkaapissa ennen nauttimista.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 961
Viestejä
4 207 630
Jäsenet
70 998
Uusin jäsen
TuomasP99

Hinta.fi

Ylös Bottom