Omat nuoruuden kokemukset Kekkosesta luovat kyllä varsin "isä aurinkoisen" kuvan.
60-luvulla syntyneenä ja 70-luvulla koulun aloittaneena muistan Kekkosen kuvan jokaisessa luokkahuoneessa
ja sen kuinka sain jälki-istuntoa muutaman muun pojan kanssa kun hoimme "kaljupää-kekkonen teeppä joku kepponen" ja opettaja sen kuuli.
Ei kuulemma hänen presidentistään noin saa sanoa.
-78 kun oli pressan vaalit niin piirrettiin koulun lähellä olevan bussipysäkin vaalimainokseen kekkoselle aatuviikset ja irokeesi niin oli koko koulu juhlasalissa
kuulusteltavana ja rehtori uhkasi että siellä ollaan niin kauan kunnes syyllinen löytyy. Kukaan ei onneksi vasikoinut. Mutta kova hulabaloo oli.
Sitten tuli Mauno Koivisto isoilla palleillaan ja näytti, että Urkki nyt on mun vuoro.
Väyrynen ja kumppanithan käytti häikäilemättä kekkosen alentunutta tilaa hyödyksi kasarin alussa ja yritti Kekkosen avulla kaataa hallituksen.
Kekkonen käski Koivistoa hajottamaan hallituksen, mutta Koivisto totesi että lain mukaan Hallitus toimii niinkauan kun se nauttii eduskunnan
luottamusta ja sitä ei voi presidentti hajottaa ja näin nosti profiiliaan huomattavasti ja loi pohjan sille että hänestä tulee seuraava presidentti kun
dementoitunut ja ihan kuutamolla oleva urkki ymmärtää siirtyä sivuun.
Mutta onhan tuossa urkin ajanjaksossa demokratian kannalta hyvin häpeällisiä kohtia, mm. se että ei pidetä vaaleja vaan poikkeuslailla kekkonen jatkaa presidenttinä.
Hirveä häpeätahra historiassa, jokainen kansanedustaja joka tuon lain puolesta äänesti ei ansaitse minkäänlaista kunnioitusta.
Kokoomus kovimpana vastarannan kiiskenä ansaitsee kyllä tässä asiassa propsit, siinä sulkeutui moni poliittinen ovi kun uskalsi äänestää vastaan.