Keittiöväline suosittelut, kysymykset ja muu

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 282
Mistä hyviä/halpoja metallisia voiveitsiä. Aina vituttanut kun vaan yksi ja sehän toki aina käytetty/jo koneessa odottamassa pesua.
Ihmeen huonosti noita nimittäin suomen kaupoissa, tuurilla yksi malli ja se sitten siinä. Olisi luullut että suomenkin kaupoissa olisi kymmenien ellei satojen mallien valikoima noita, mutta paskat.
 
Liittynyt
10.03.2017
Viestejä
4 231
Mistä hyviä/halpoja metallisia voiveitsiä. Aina vituttanut kun vaan yksi ja sehän toki aina käytetty/jo koneessa odottamassa pesua.
Ihmeen huonosti noita nimittäin suomen kaupoissa, tuurilla yksi malli ja se sitten siinä. Olisi luullut että suomenkin kaupoissa olisi kymmenien ellei satojen mallien valikoima noita, mutta paskat.
Stockmannillakin 10 erilaista valikoimissa katso vaikka sieltä. Erittäin harvalla muutenkaan kotona mitään erillistä voiveitseä on vaan käytetään ihan tavallista veitseä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 282
Mullon yksi ja se on tämä(elegia ei enää myynnissä, näköjään), eri mieltä tuosta tavallisen veitsen käytöstä, toki niitä käyttää mutta juuri se terän 5mm tms kapempi leveys tekee ne toimimaan paljon huonommin. Edit Miten muutensaksan amazon yms onko siellä voiveistä tms?

 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 426
Edit Miten muutensaksan amazon yms onko siellä voiveistä tms?
En haluaisi kuulostaa nuivalta, mutta eikö tuo olisi ihan yhtä helppo tarkistaa itse kuin editoida ko. kysymys viestiin jälkeenpäin? Amazonissa nyt on käytännössä ihan kaikkea.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 089
Kokeile vaikka butter knife hakuun ja valitse sopiva. Jos todellakin voihin pitää arjessa olla oma veitsensä. Tiedän kyllä, että ainakin tietyn ketjun veitsimiehet ovat samaa mieltä.

Itsellänikin on kyllä voiveitsiä juhlapöytään.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 282
Välillä kyllä tullut ei-löydettyä sieltä jotain. Plus mikä muuten on voiveitsen "oikea" englanti nimi, butterknife?
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
841
Täytyisi hankkia lahjaksi juustolle sopiva fondue setti ilman sähköä. Onkohan tämä ok vai mitä näissä ylipäänsä pitäisi ottaa huomioon?

Meillä on ruotsalainen valurautasetti jossa 2L pata spriipolttimella (Sinol) ja ihan pätevä laitos. Sillä voi tehdä juustoa (2 pakettia) ja öljyä (1L), mutta suklaalle on liian iso. Pataa voi käyttää myös yksinään valurautapatana liedellä. Hinta oli Kärkkäisellä 7 vuotta sitten joku 50e.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
153
Onko suositella laadukasta puista leikkuulautaa.
Alen joskus twitterissä suositteli Larch Wood merkkisiä, mutta noita ei taida enää saada Suomesta.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
966
Onko suositella laadukasta puista leikkuulautaa.
Alen joskus twitterissä suositteli Larch Wood merkkisiä, mutta noita ei taida enää saada Suomesta.
Joku tällainen tamminen paksu end grain leikkuulauta on mielestäni lautojen parhaimmistoa. Tyylikäs, kestävä ja ennen kaikkea riittävän painava. Tällöin lauta pysyy vankasti paikallaan pöydällä.

 
Liittynyt
01.04.2020
Viestejä
607
Tuli päivitettyä pannuosasto pinnoittamattomien maailmaan (rosteri+hiiliteräs) ja näille kaipaisin ihan metallisia lastoja. Mistä näitä kannattaa metsästää, sillä perus marketeissa tuntuu olevan vain pinnoitetuille pannuille ystävällisiä muovirimpuloita.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 089
Eiringillä lienee iso valikoima.
Perus löytyy ihan vaan kärkkäinen, clasu jne
 
Liittynyt
12.04.2018
Viestejä
1 276
Onko kukaan bongannut integroidulla siivilillä olevia cocktail shakereita pk-seudulla?
 
Liittynyt
29.06.2019
Viestejä
559
Onko kukaan bongannut integroidulla siivilillä olevia cocktail shakereita pk-seudulla?
Jos meinaat cobbler-mallista shakeria, niin ainakin chez mariuksesta, stockmannilta (vieläkö tää on hengis?) ja decanter-alaliikkeestä näyttäis nopeella googlella löytyvän.
Voi olla että jossai prismas, citymarketis ja clas ohlson -tyylisisssä sekatavarakaupoissakin noita on, mutta niiden nettisaldoylläpito on aina vähän niin ja näin.
 
Liittynyt
12.04.2018
Viestejä
1 276
Jos meinaat cobbler-mallista shakeria, niin ainakin chez mariuksesta, stockmannilta (vieläkö tää on hengis?) ja decanter-alaliikkeestä näyttäis nopeella googlella löytyvän.
Voi olla että jossai prismas, citymarketis ja clas ohlson -tyylisisssä sekatavarakaupoissakin noita on, mutta niiden nettisaldoylläpito on aina vähän niin ja näin.

Ei näissä mun käsityksen mukaan ole sitä lävikköä tuossa kannen ja itse shakerin välissä.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
841
Eiringillä lienee iso valikoima.
Perus löytyy ihan vaan kärkkäinen, clasu jne
Kärkkäisellä vain Heirolia jonka kahvarakenne on surkea. Mulla vaihdettu jo kaksi takuuseen, kun kahvan sisällä oleva muovivalu hajoaa ja lasta irtoaa kahvasta. On heillä lisäksi joku Plastexin ekokahvainen joka ei vakuuttanut, ja Heirolin puukahvainen joka aika iso peruskäyttöön.

Eiringiltä ajattelin seuraavat tilata itsekin.
 
Liittynyt
29.06.2019
Viestejä
559
Liittynyt
08.04.2017
Viestejä
258
Laadukkaita kattiloita keraamiselle liedelle?

Uudessa asunnossa siis keraaminen liesi, näitä kattiloita käytin ennen tavallisella valurautaliedellä: IKEA 365+ Kattila ja sisäosa, ruostumaton teräs, 5.0 l - IKEA

Nyt noilla kattiloilla menee melkein 45min kiehuttaa vettä jos vaikka toisella levyllä samalla paistaa paistinpannulla. Epäilen kyllä että ei liedessä ole vikaa vaan noissa minun käyttämissä kattiloissa. Paistinpannukin kuumenee ihan parissa minuutissa.
 
Liittynyt
15.04.2020
Viestejä
1 128
Laadukkaita kattiloita keraamiselle liedelle?

Uudessa asunnossa siis keraaminen liesi, näitä kattiloita käytin ennen tavallisella valurautaliedellä: IKEA 365+ Kattila ja sisäosa, ruostumaton teräs, 5.0 l - IKEA

Nyt noilla kattiloilla menee melkein 45min kiehuttaa vettä jos vaikka toisella levyllä samalla paistaa paistinpannulla. Epäilen kyllä että ei liedessä ole vikaa vaan noissa minun käyttämissä kattiloissa. Paistinpannukin kuumenee ihan parissa minuutissa.
Et sano että onko kyseessä halogeeni vai induktio pohjainen keraaminen taso, joten oletan että halogeeni.

Mä luulisin että johtuu liedestä. Veden keittäminen vaatii aika paljon enemmän energiaa kuin paistinpannun kuumaksi saaminen. Nuo Ikean rosterikattilat on kuitenkin aika hyvälaatuisia.

Kattilan pohjakin yleensä pysyy tasaisena, joka vaikuttaa keraamisella enemmän kuin valuraudalla. Ja tuskin se kovin likainenkaan on?
 
Liittynyt
08.04.2017
Viestejä
258
Et sano että onko kyseessä halogeeni vai induktio pohjainen keraaminen taso, joten oletan että halogeeni.

Mä luulisin että johtuu liedestä. Veden keittäminen vaatii aika paljon enemmän energiaa kuin paistinpannun kuumaksi saaminen. Nuo Ikean rosterikattilat on kuitenkin aika hyvälaatuisia.

Kattilan pohjakin yleensä pysyy tasaisena, joka vaikuttaa keraamisella enemmän kuin valuraudalla. Ja tuskin se kovin likainenkaan on?
En tiedä tuon halogeenin ja induktion eroa keraamisella liedellä mutta googlen perusteella on halogeeni.

Joo ihan puhtailla kattiloilla ja lieden pinnoilla on kokkailtu.

Ihmetyttää vaan kun ennen tein minun perussettiä valurautaliedellä paistan jauhelihan ja keitän noissa 5L kattiloissa toisessa makaronia ja toisessa pakasterehuja (joo jäisiä, laitan hanasta kuitenkin kuumaa vettä) niin yleensä siinä vaiheessa kun lihat oli tehty niin alkoi makaronit kiehua, sitten kun ne oli ready alkoi rehut kiehua.
Nyt tällä keraamisella liedellä kun jauhelihat jo on paistettu niin saat vielä odotella yli puoli tuntia ennenku alkaa mikään muu kiehumaankaan. Menee yli tunti ruoan laitossa kun ennen oisin jo syöny ja siivonnu samaan aikaan.

Ei kai se auta ku laittaa induktioliesi:hmm:
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
841
Eiringiltä tuli 8cm/1.3dl De Buyerin keittokauha joka on ihan passelin kokoinen muuten mutta varsi koukkuineen on piiiitkä ja massiivinen eikä sovellu kovin hyvin normaaleille kattiloille. Pääsee oikeuksiinsa vasta noilla korkeammilla 5-8 litran kattiloilla. En suosittele keittiön peruskauhaksi.
 
Liittynyt
16.11.2022
Viestejä
121
Possun sisäfileestä ulkofileestä kun tekee pihvejä, niin helposti jää sitkeiksi vaikka kuinka hakkaa. Kaupan pihvithän usein ajetaan sellaisen mureutuskoneen läpi, joka tekee reikiä samalla lihaan.
Löytyy kotitalouteen vastaavia piikiijuttuja, joilla painellaan reikiä, mutta niissä reiät vääränlaisia eli kuin neulalla tehtyjä. Reikien pitää olla kuin pienillä veitsillä tehtyjä. Onko kellään sellaista, mistä ostit?

korjasin aivopierun
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
659
Possun sisäfileestä kun tekee pihvejä, niin helposti jää sitkeiksi vaikka kuinka hakkaa. Kaupan pihvithän usein ajetaan sellaisen mureutuskoneen läpi, joka tekee reikiä samalla lihaan.
Löytyy kotitalouteen vastaavia piikiijuttuja, joilla painellaan reikiä, mutta niissä reiät vääränlaisia eli kuin neulalla tehtyjä. Reikien pitää olla kuin pienillä veitsillä tehtyjä. Onko kellään sellaista, mistä ostit?
Miksi nuijit sisäfileet? Ethän vedä sisäfilettä kypsäksi? Se kaupoissa tehtävä "mureutus" on halvemmille leikkuille, ei todellakaan sisäfileelle.

EDIT: Menikin offtopicin puolelle kun eihän tämä ollutkaan mikään kokkausketju.
 
Liittynyt
01.04.2020
Viestejä
607
Tärkein varmaan juuri pihvin sisälämpötila, eikä niinkään nuijinta tai muu mureutustekniikka (kuten siis @IcyT edellä mainitsi).

Mittarilla katsoo että sisälämpö on vajaa 70 astetta. Raa'aksi sitä ei tietenkään saa jättää, mutta yli 70 astetta on jo yliampuvaa ja sitkostaa lihan.
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 426
Possun sisäfileestä ulkofileestä kun tekee pihvejä, niin helposti jää sitkeiksi vaikka kuinka hakkaa.
Kokeile lopettaa niiden hakkaaminen? Mitä enemmän piekset niistä mehuja ulos sitä sitkeempiä niistä tulee. Luojan kiitos ravintoloissa ei tarvitse enää tänä päivänä kuunnella sitä lihojen piloille hakkaamista kuten viime vuosituhannella.
 
Liittynyt
16.11.2022
Viestejä
121
Ulkofileestä on tosiaan kysymys. Pakko niitä on hakata, muuten ovat melkoisia kengänpohjia. Kaupasta ostetut "mureutetut" toimii kyllä, varsinkin grillissä.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
841
Ulkofileestä on tosiaan kysymys. Pakko niitä on hakata, muuten ovat melkoisia kengänpohjia. Kaupasta ostetut "mureutetut" toimii kyllä, varsinkin grillissä.
Ihan perus lihanuija jonkinlaisella röpelöpäällä. Joko kartioilla tai palloilla, molemmat toimii. Itse kyllä ostaisin ennemmin kasleria, jotka leikkaisin 2cm siivuiksi ja siitä piikkipäällä ohuemmaksi esim 0,5cm. Ulkofile on vaikea saada pysymään mehevänä kun sen nuijii ohueksi, sillä kypsennysaika on tosi lyhyt tällöin, mutta kyllä sekin onnistuu.
 
Liittynyt
16.11.2022
Viestejä
121
Reikien tekemisen idea on just se, että sitä ei tarvitse nuijia niin paljon ja silti mureutuu. Kasslerin suhteen olen samaa mieltä ja muutekin se on paras maultaan possusta. Siitä vaan ei aina tykätä sen kalvojen tai mitä ovatkaan takia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 089
Ulkofileestä on tosiaan kysymys. Pakko niitä on hakata, muuten ovat melkoisia kengänpohjia. Kaupasta ostetut "mureutetut" toimii kyllä, varsinkin grillissä.
Itse diggaan noista myös. Amazonista löytyy jos jonkinlaista hakusanoilla meat tenderiser. Pitääkin katsoa tarkemmin, niin pääsee tulevaisuudessa helpommalla.
 
Liittynyt
16.11.2022
Viestejä
121
Itse diggaan noista myös. Amazonista löytyy jos jonkinlaista hakusanoilla meat tenderiser. Pitääkin katsoa tarkemmin, niin pääsee tulevaisuudessa helpommalla.
Tästä oli apua. Tuossa oikea periaate terissä, mutta kalliin puoleinen:
 

MI7

Liittynyt
05.12.2020
Viestejä
197
Possun ja naudan huokeampia ruhon osia saa kyllä mureaksi, jos turvautuu kiinalaisten suosimaan kikkaan. 1 tl ruokasoodaa / 400g lihaa marinoinnin yhteydessä mukaan, niin pehmenee liha. Muutaman tunnin kannattaa antaa olla jääkaapissa tai jopa seuraavaan päivään.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
841
Possun ja naudan huokeampia ruhon osia saa kyllä mureaksi, jos turvautuu kiinalaisten suosimaan kikkaan. 1 tl ruokasoodaa / 400g lihaa marinoinnin yhteydessä mukaan, niin pehmenee liha. Muutaman tunnin kannattaa antaa olla jääkaapissa tai jopa seuraavaan päivään.
Tekee vaan rakenteeseen jotenkin ärsyttävän vivahteen jota on vaikea selittää. Itse jätin pariin kertaan ja tuo mekaaninen möyhentäminen on suutuntuman puolesta parempi. Kyllä tuollaisen silppuriterän jäljiltä menee vaikka kengänpohja, mutta kaupassa tehtynä myös ohentaa jonkin verran lihaa, eli on vähän kuten lihanuijallakin hakattuna.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 148
Meillä rouva olisi halunnut myös tuollaisen, jotenkin sain kuitenkin puhuttua että kaapit on jo täynnä noita keittiövälineitä...
Ja nyt kun asiaa enemmän ajattelee, niin:
  • Jos lihaa täytyy murentaa tuollaisella laitteella, on se oletettavasti ostettu jostakin supermarketista/kyläkaupasta
  • Jolloin voi pyytää sitä kaupan setää tai tätiä mureuttamaan sen sillä laitteella. Koska tällainen laite sieltä kaupasta noin 80% todennäköisyydellä löytyy
  • Lihakaupoissa tällainen ihan varmasti löytyy
  • Eli milloinka tuollaista laitetta kotona tarvitsisi?
Asiahan on eri jos lihansa ostaa prisman (tai muun lidl yms) kylmäaltaasta, josta ei taida pahemmin palvelua löytyä?
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
841
Meillä rouva olisi halunnut myös tuollaisen, jotenkin sain kuitenkin puhuttua että kaapit on jo täynnä noita keittiövälineitä...
Ja nyt kun asiaa enemmän ajattelee, niin:
  • Jos lihaa täytyy murentaa tuollaisella laitteella, on se oletettavasti ostettu jostakin supermarketista/kyläkaupasta
  • Jolloin voi pyytää sitä kaupan setää tai tätiä mureuttamaan sen sillä laitteella. Koska tällainen laite sieltä kaupasta noin 80% todennäköisyydellä löytyy
  • Lihakaupoissa tällainen ihan varmasti löytyy
  • Eli milloinka tuollaista laitetta kotona tarvitsisi?
Asiahan on eri jos lihansa ostaa prisman (tai muun lidl yms) kylmäaltaasta, josta ei taida pahemmin palvelua löytyä?
Itsekin yritän pärjätä ns. perusvälineillä mahdollisimman pitkälle. Ja näinhän se on että jos irtokamaa ostaa niin lihatiskillä niillä on laitteet. Tosin Lidlistä noita leikattuja ulkofileitä on kuluttajapakkauksessa joten sen kanssa voi kotikäsittelyä tarvita. Minusta lihanuija ajaa asiansa riittävän hyvin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.10.2017
Viestejä
1 841
Vetolaatikoissa olevat leikkuulaudat pitäisi uusia. Mieli tekisi puukuituisia lautoja kestävyytensä ja veitsiystävällisyyden takia, mutta mitä noissa yleensä käytetään? Täällä on tehty keittiöremontti vajaat 20 vuotta sitten ja laudat ovat siltä ajalta peräisin, toista käytetty leivän leikkaamiseen ja toisella laudalla korkeintaan pilkottu kasviksia.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
77
Tyhjiöpakkauskone. Mitä eroja noissa on? Hinnat heittelee parin kympin ja parin satasen välillä... Mikä noissa maksaa? Takuu?
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
841
Tyhjiöpakkauskone. Mitä eroja noissa on? Hinnat heittelee parin kympin ja parin satasen välillä... Mikä noissa maksaa? Takuu?
Lidlin kympin laite on muuten hyvä mutta ei jaksa imeä kunnolla tyhjiöön, eikä saumaa kovin luotettavasti. Panostaisin joitain kymppejä että tekee minkä pitääkin.
 
Liittynyt
26.12.2022
Viestejä
224
Lidlin kympin laite on muuten hyvä mutta ei jaksa imeä kunnolla tyhjiöön, eikä saumaa kovin luotettavasti. Panostaisin joitain kymppejä että tekee minkä pitääkin.
Tuota lidlin konetta voi vähän avittaa painamalla sitä kantta käsillä, vähän paremmin vakumoi silloin.
 

MI7

Liittynyt
05.12.2020
Viestejä
197
Pussi kannattaa varmistaa vielä tuplasaumalla, jos yksi pettää. Käsittääkseni niissä paremman luokan koneissa tulee tuplasauma kerralla, halpiksissa ei.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 626
Niille joille ei paras kelpaa, löytyy oikein hyvä halvalla Lidlistä, raastin:

_1210348.JPG

-ja parashan on: https://www.amazon.com/Microplane-38004-Professional-Stainless-Construction/dp/B00009WE3Z?th=1

-ja sama söpömpänä puuvarrella:
 
Liittynyt
22.09.2020
Viestejä
312
Haluaisin wokkailla kotona eikä ole kaasuliettä. Myöskään nestekaasupulloa en halua raahata keittiöön.

Löytyykö jotain ”kaasupatruunalla” toimivaa poltinta joka sopisi oikealle pyöreäpohjaiselle wokkipannulle? Jos löytyy, kauankohan tuollainen kaasupatruuna kestää? Ja saakohan lämpöä tarpeeksi jotta wokkailu olisi oikeaa wokkailua?

Vai onko ihan tuhoon tuomittu idea?
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
1 802
Onko kastikakattilasta suosituksia. Joku alle kahden litran pinnoitettu kattila hakusessa. Edellinen heirollin kattila kesti hemmetin kauan.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
841
Vaimolle ostettu synttärilahjaksi uusi sähkövatkain KitchenAid 9-nopeuksisella elektronisella säätimellä. Alunperin oli laadukas Kenwoodin Kmix, joka kärähti 10 vuoden käytön jälkeen ja siihen perään pari väliaikaista nopeasti hajoavaa perusvatkainta (eivät tehneet hyvää jälkeä ikinä). Koska Kmixiä ei saa enää, oli KitchenAid ainoa vaihtoehto ja se sai tänään ensitestien jälkeen kiitosta, joten onnistunut hankinta vaikka kallis oli.

Ei ole tällä hetkellä tarjolla montakaan laadukasta sähkövatkainta, ja kaikkea ei voi tehdä yleiskoneella, joten on leipomista harrastaville pakkohankinta tuollainen kunnon laite. Tätä suosittelen tosissaan tarvitseville jos lompakko kestää. Hyvät tarvikkeet, todella hiljainen ja voimaa löytyy. Kestävyydestä en osaa sanoa vielä.
 
Liittynyt
02.04.2017
Viestejä
2 241
Haluaisin wokkailla kotona eikä ole kaasuliettä. Myöskään nestekaasupulloa en halua raahata keittiöön.

Löytyykö jotain ”kaasupatruunalla” toimivaa poltinta joka sopisi oikealle pyöreäpohjaiselle wokkipannulle? Jos löytyy, kauankohan tuollainen kaasupatruuna kestää? Ja saakohan lämpöä tarpeeksi jotta wokkailu olisi oikeaa wokkailua?

Vai onko ihan tuhoon tuomittu idea?
En tiedä kuinka kauan kestää patruuna ja onko tuhoon tuomittu idea, mutta esim. Woodlander Kaasukeitin | Motonet Oy , tuota saa myös letkulla Woodlander Kaasukeitin letkulla | Motonet Oy

Kokemusta ei tosiaan ole. Itse wokkailen ihan perinteisellä liedellä.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 586
Oliskos suosituksia rosterisesta perus paistilastasta hyvällä hintalaatusuhteella? Sellanen missä se lastaosa joustaa. Ostin jonkun puumuovisekoitekahvaisen housen lastan prismasta pari vuotta sitten, mutta kahva hajosi ja samaan aikaan aina mutsilla käydessä ihastelen jotain fiskarsin tuotetta mustalla muovikahvalla jostain tyyliin ysäriltä.
 

ahi

Liittynyt
28.01.2017
Viestejä
61
Olisi tarve uudelle sauvasekoittimelle ja vatkaajalle. Katselin eri vaihtoehtoja ja nykyisin sauvasekoittimista taitaa löytyä vaikka mitä toimintoja. Ovat tuollaiset monitoimisekoittimet oikeasti hyviä vai kannattaako katsoa suosiolla oma laite jokaiselle käyttötarkoitukselle? Joskus olisi esimerkiksi kiva myös murskata pähkinöitä tai pilkottuja vihanneksia.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 472
Viestejä
4 163 360
Jäsenet
70 414
Uusin jäsen
O&G

Hinta.fi

Ylös Bottom