Keittiön life hackit, eli pienet niksit ruuan laittoon...

Liittynyt
07.03.2017
Viestejä
253
Tämmöinen pompsahti mieleen, kun täytin curry purkin ruokaa laittaessa. Eli onko tekkiläisilä jakaa omia pieniä niksejä millä elämä helpottuu?

Oma panos tähän triidiin on ratti/suppilo mausteille. Eli osta 1.5l pullo "lasten" siideriä, sitä missä on ~2.6% alkoholia, ja leikkaa pullo poikki sen pallon alta. (En löytänyt nopesti kuvaa joten tässä kuva pepsi pullosta)

Pullon suu mahtuu maustepurkin sisään, ja tuo muoto estää jauhetta pöllyämästä.. + koska suu aukko on iso niin se ei tukkeudu kuten oikeat ratit/suppilot... pelastanut monta kertaa tiskipöydän siivoukselta ^^

PS. Tuo lasten siideri on hyvää landrinkia vodkalle, jottei joudu viemäriin kaatamaan :)

Edit 1 &2:
tekkiläisillä, saatoin kutsua teitä ensin joksikin muuksi ^^,
 
Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
2 374
Jos pitää kuoria iso määrä valkosipuleita niin heittää yksittäiset kynnet kuorineen teräskattilaan, laittaa kannen päälle ja ravistelee oikein kunnolla niin läåhtee kuoret irti muutamassa sekunnissa kaikista. Osa voi olla itsepäisiä ja joutuu vähän kuorimaan.

Kirsikka/miniluumutomaatit kahden lautasen väliin niin että että ovat kummankin lautasen kääntöpuolella, eli pysyvät lautasen alapuolella olevan reunuksen sisällä, niin että voit lautasten välistä vetää veitsen ja puolittaa kaikki tomaatit kerralla.
 
M

mustekylpy

Vieras (tunnus poistettu)
Ja kananmuna on helpoin kuoria ennen keittämistä.

Piti olla vitsi, mutta tänään Jamie Oliver näytti telkkarissa, että uppomunan saa tehtyä nätisti elmukelmussa. Tässä vastaava video, mutta Jamie lisäsi pakettiin ensin esim. viipaloitua chiliä:
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

valurauta

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
3 528
1. Pilko sipulit suu auki tai purkkaa jauhaten niin ei silmät vuoda
Sipuli on syytä pilkkoa hyvin terävällä, ohutteräisellä vihannesveitsellä, joka todella vain leikkaa sipulin murskaamatta solukkoa. Sama veitsi leikkaa sitten perunat ja porkkanat ym. kuin ilmaa.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 630
Tämä nyt ei ole mikään pikkunäppärä vinkki, mutta suosittelen kaikkia perehtymään Sous Vide kokkauseen, jos ette vielä ole sitä tehneet. Käsittämättömän simppeli (joskin hidas) tapa tehdä käytännössä pomminvarmasti samanlaisia pihvejä kuin parhaissa ravintoloissa ja vain taivas on rajana mitä kaikkea sillä voikaan kypsentää.

Ketju aiheesta:
Sous vide -tekniikka

Mikäs eläin tämä jauhen on ja onko liha maukasta?
Elukka, jonka hedelmäliha pakataan teurastuksen jälkeen muovipakkaukseen lihan kanssa paistettavan paperisen "maustekalvon" kanssa. Käsittääkseni etäistä sukua kebab-eläimelle. Siis sille karvarannepizzerioista tutulle, vuoristossa elävälle naksahtelevaa "kebabkebabkebab"-ääntä päästävälle pötkölle, jolta ei tarvitse katkaista kuin jalat ja laittaa keppi perseestä kaulaan grillaamista ja siivujen vuolemista varten.

Btw. Tää "maustekalvovinkki" on joku ikivanha ylilautapaske. Pirssi onnistui hienosti copypastettamaan sieltä samat kirjoitusvirheetkin.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 176
Jos pitää kuoria iso määrä valkosipuleita niin heittää yksittäiset kynnet kuorineen teräskattilaan, laittaa kannen päälle ja ravistelee oikein kunnolla niin läåhtee kuoret irti muutamassa sekunnissa kaikista. Osa voi olla itsepäisiä ja joutuu vähän kuorimaan.
Pitää testata tätä joskus. Olen kuorinut valkosipulit ensiksi murskaten niitä hieman veitsen lappeella, tämän jälkeen kuori yleensä lähtee helposti.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 176
Spagetin, pastan ja riisin keitinveden voi hyödyntää kastikkeen suurustukseen, koska sisältää tärkkelystä. Monet kerrat kipannu sitä jauhelihan sekaan ja tomaattikastiketta kaveriks, ni tullu just sopivan jäykkä kastike.
Kuinkahan paljon mahtaa sisältää oikeasti, onko sillä mitään vaikutusta. Olen saman selityksen kuullut ennenkin, mutta myös sen, että se nyt vaan sattuu olemaan kuumaa. Itsekin laitan, mutta yleensä niin paljon, että kastikkeesta tulee liian vetistä. Samalla heivaan aika raa'an pastan kastikkeen joukkoon ja porisuttelen sen kypsemmäksi ja kastikkeen paksummaksi.
 
Liittynyt
26.05.2017
Viestejä
10
Jos pitää kuoria iso määrä valkosipuleita niin heittää yksittäiset kynnet kuorineen teräskattilaan, laittaa kannen päälle ja ravistelee oikein kunnolla niin läåhtee kuoret irti muutamassa sekunnissa kaikista. Osa voi olla itsepäisiä ja joutuu vähän kuorimaan.
Hillopurkilla saa helposti ravisteltua
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
272
Pekoni kannattaa paistaa pienen vesikerroksen alla. Eli pannulle vähän vettä, että pinta peittyy ja pekonit sinne lillumaan. Pekonista tulee silti rapeaa ja ennen kaikkea rasvaa ei roisku liedelle tai käsille.
 
Liittynyt
27.06.2017
Viestejä
103
Aamupalapekonit täräyttää myös pikana mikrossa, kun laittaa sen 2 talouspaperin väliin. Luulin aluks vitsiksi, mut toimii!
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 646
Viestejä
4 197 270
Jäsenet
70 760
Uusin jäsen
Maakkkee

Hinta.fi

Ylös Bottom