1. TechBBS ja EU:n uusi tietosuoja-asetus GDPR (General Data Protection Regulation): Foorumi päivittyy. Lue lisää.
    Poista ilmoitus

Keittiön life hackit, eli pienet niksit ruuan laittoon...

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja Dwarf, 19.05.2017.

  1. Dwarf

    Dwarf

    Viestejä:
    99
    Rekisteröitynyt:
    07.03.2017
    Tämmöinen pompsahti mieleen, kun täytin curry purkin ruokaa laittaessa. Eli onko tekkiläisilä jakaa omia pieniä niksejä millä elämä helpottuu?

    Oma panos tähän triidiin on ratti/suppilo mausteille. Eli osta 1.5l pullo "lasten" siideriä, sitä missä on ~2.6% alkoholia, ja leikkaa pullo poikki sen pallon alta. (En löytänyt nopesti kuvaa joten tässä kuva pepsi pullosta)
    [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

    Pullon suu mahtuu maustepurkin sisään, ja tuo muoto estää jauhetta pöllyämästä.. + koska suu aukko on iso niin se ei tukkeudu kuten oikeat ratit/suppilot... pelastanut monta kertaa tiskipöydän siivoukselta ^^

    PS. Tuo lasten siideri on hyvää landrinkia vodkalle, jottei joudu viemäriin kaatamaan :)

    Edit 1 &2:
    tekkiläisillä, saatoin kutsua teitä ensin joksikin muuksi ^^,
     
    ernoway tykkää tästä.
  2. Tatuks

    Tatuks

    Viestejä:
    459
    Rekisteröitynyt:
    21.12.2016
    Jos pitää kuoria iso määrä valkosipuleita niin heittää yksittäiset kynnet kuorineen teräskattilaan, laittaa kannen päälle ja ravistelee oikein kunnolla niin läåhtee kuoret irti muutamassa sekunnissa kaikista. Osa voi olla itsepäisiä ja joutuu vähän kuorimaan.

    Kirsikka/miniluumutomaatit kahden lautasen väliin niin että että ovat kummankin lautasen kääntöpuolella, eli pysyvät lautasen alapuolella olevan reunuksen sisällä, niin että voit lautasten välistä vetää veitsen ja puolittaa kaikki tomaatit kerralla.
     
  3. Pirssi

    Pirssi

    Viestejä:
    135
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    1. Pilko sipulit suu auki tai purkkaa jauhaten niin ei silmät vuoda

    2. Leikkaa saksilla se jauhen lihan mukana tuleva maustekalvo pienemmäksi niin sulaa pannulla helpommin
     
    Azumiar, mikkokax, Rozor ja 3 muuta tykkäävät tästä.
  4. mustekylpy

    mustekylpy

    Viestejä:
    418
    Rekisteröitynyt:
    24.02.2017
    Ja kananmuna on helpoin kuoria ennen keittämistä.

    Piti olla vitsi, mutta tänään Jamie Oliver näytti telkkarissa, että uppomunan saa tehtyä nätisti elmukelmussa. Tässä vastaava video, mutta Jamie lisäsi pakettiin ensin esim. viipaloitua chiliä:
     
    Viimeksi muokattu: 02.06.2017
    Kaiser Soze tykkää tästä.
  5. valurauta

    valurauta

    Viestejä:
    592
    Rekisteröitynyt:
    29.12.2016
    Sipuli on syytä pilkkoa hyvin terävällä, ohutteräisellä vihannesveitsellä, joka todella vain leikkaa sipulin murskaamatta solukkoa. Sama veitsi leikkaa sitten perunat ja porkkanat ym. kuin ilmaa.
     
    Agro-Jack tykkää tästä.
  6. CpnJake

    CpnJake

    Viestejä:
    17
    Rekisteröitynyt:
    03.05.2017
    Mikä maustekalvo? Onko se läpyskä mikä on jauhelihan alla tarkotus laittaa pannulle? :jd:
     
  7. Pirssi

    Pirssi

    Viestejä:
    135
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Älä vaan sano, että oot tähän asti heittänyt sen roskiin
     
  8. The

    The Poo Make ATK Great Again Team NVIDIA

    Viestejä:
    311
    Rekisteröitynyt:
    26.10.2016
    Täällä hep, avaappas tätä hiukan :D
     
  9. neoflix

    neoflix

    Viestejä:
    585
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    aprillipäivä on menny jo :D Ei sitä nyt syödä voi, jtn paperiahan se on
     
    Agro-Jack ja The tykkäävät tästä.
  10. Andy

    Andy

    Viestejä:
    546
    Rekisteröitynyt:
    18.12.2016
    Mikäs eläin tämä jauhen on ja onko liha maukasta?
     
    Robbs tykkää tästä.
  11. Kautium

    Kautium IOdootti

    Viestejä:
    3 380
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Tämä nyt ei ole mikään pikkunäppärä vinkki, mutta suosittelen kaikkia perehtymään Sous Vide kokkauseen, jos ette vielä ole sitä tehneet. Käsittämättömän simppeli (joskin hidas) tapa tehdä käytännössä pomminvarmasti samanlaisia pihvejä kuin parhaissa ravintoloissa ja vain taivas on rajana mitä kaikkea sillä voikaan kypsentää.

    Ketju aiheesta:
    Sous vide -tekniikka

    Elukka, jonka hedelmäliha pakataan teurastuksen jälkeen muovipakkaukseen lihan kanssa paistettavan paperisen "maustekalvon" kanssa. Käsittääkseni etäistä sukua kebab-eläimelle. Siis sille karvarannepizzerioista tutulle, vuoristossa elävälle naksahtelevaa "kebabkebabkebab"-ääntä päästävälle pötkölle, jolta ei tarvitse katkaista kuin jalat ja laittaa keppi perseestä kaulaan grillaamista ja siivujen vuolemista varten.

    Btw. Tää "maustekalvovinkki" on joku ikivanha ylilautapaske. Pirssi onnistui hienosti copypastettamaan sieltä samat kirjoitusvirheetkin.
     
  12. Tommy T

    Tommy T

    Viestejä:
    8
    Rekisteröitynyt:
    11.01.2017
    Munaleikkurilla saa maksamakkarapötköstä hyviä siivuja siististi.
     
    intelops79 tykkää tästä.
  13. kaakau<"'\\/>

    kaakau<"'\\/>

    Viestejä:
    182
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2016
    Pitää testata tätä joskus. Olen kuorinut valkosipulit ensiksi murskaten niitä hieman veitsen lappeella, tämän jälkeen kuori yleensä lähtee helposti.
     
  14. DD-Indeed

    DD-Indeed

    Viestejä:
    3 878
    Rekisteröitynyt:
    04.12.2016
    Spagetin, pastan ja riisin keitinveden voi hyödyntää kastikkeen suurustukseen, koska sisältää tärkkelystä. Monet kerrat kipannu sitä jauhelihan sekaan ja tomaattikastiketta kaveriks, ni tullu just sopivan jäykkä kastike.
     
  15. kaakau<"'\\/>

    kaakau<"'\\/>

    Viestejä:
    182
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2016
    Kuinkahan paljon mahtaa sisältää oikeasti, onko sillä mitään vaikutusta. Olen saman selityksen kuullut ennenkin, mutta myös sen, että se nyt vaan sattuu olemaan kuumaa. Itsekin laitan, mutta yleensä niin paljon, että kastikkeesta tulee liian vetistä. Samalla heivaan aika raa'an pastan kastikkeen joukkoon ja porisuttelen sen kypsemmäksi ja kastikkeen paksummaksi.
     
  16. DD-Indeed

    DD-Indeed

    Viestejä:
    3 878
    Rekisteröitynyt:
    04.12.2016

    No itellä on kyl auttanu, sitä pitää kuiteski sit hetki keitelläkki kokoon, mut eipähän tartte puljailla suurusteiden kanssa erikseen. Pelkkä tomaattikastike yleensä jää vähän liian vetiseksi, joten toi kikka on auttanu siihen kummasti. Riisistä irtoava tärkkelys on vielä parempaa, esim. jos tekee jotain suikalelihakastiketta sen kanssa.
     
  17. Jukrateles

    Jukrateles

    Viestejä:
    10
    Rekisteröitynyt:
    26.05.2017
    Hillopurkilla saa helposti ravisteltua
     
    Tatuks tykkää tästä.
  18. marx3000

    marx3000

    Viestejä:
    1 236
    Rekisteröitynyt:
    14.02.2017
    Nykyään kun kaikkialla on pesukoneet käytössä, niin kokkaillessa kannattaa pitää puuvillaisia keittiöpyyhkeitä kierrossa. Itse pyrin pitämään yhtä puhdasta ja yhtä likaista saatavilla. Puhdas siirtyy likaannuttuaan likaiseksi ja likainen odottelemaan seuraavaa lakanapyykkiä.

    Niihin voi pyyhkiä joko ruokatahraisia tai pestyjä käsiä, tai mitä tahansa pikku- tai isompiakin roiskeita, kuivata astioita tai pestyjä raaka-aineita, imeyttää höyryä, suojata pöytäpintoja kuumalta tai kulutukselta, ruokia kärpäsiltä tai työvälineitä likaantumiselta, nostattaa taikinaa, sulattaa pakastinta, jne jne.
     
  19. DD-Indeed

    DD-Indeed

    Viestejä:
    3 878
    Rekisteröitynyt:
    04.12.2016

    Puhutaan siis keittiöpyyhkeistä, joita tosiaankin on hyvä olla kaks. Se yks mihkä pyyhkii kätensä ja toista käyttää suojana tietyissä hommissa ja sit ku käsien kuivaamiseen tarkoitettu pyyhe alkaa tuoksahtamaan, ni se pyykkiin, suojapyyhe sen tilalle ja kaapista uus suojapyyhe. En nyt sanoisi että varsinaisesti mikään keittiön lifehack on, pikemminkin ihan peruskauraa. ;)
     
  20. Zvona

    Zvona

    Viestejä:
    106
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Pekoni kannattaa paistaa pienen vesikerroksen alla. Eli pannulle vähän vettä, että pinta peittyy ja pekonit sinne lillumaan. Pekonista tulee silti rapeaa ja ennen kaikkea rasvaa ei roisku liedelle tai käsille.
     
  21. petomaanin pefletti

    petomaanin pefletti

    Viestejä:
    34
    Rekisteröitynyt:
    27.06.2017
    Aamupalapekonit täräyttää myös pikana mikrossa, kun laittaa sen 2 talouspaperin väliin. Luulin aluks vitsiksi, mut toimii!
     
  22. DD-Indeed

    DD-Indeed

    Viestejä:
    3 878
    Rekisteröitynyt:
    04.12.2016

    Tos on vaan se, et ne pekotit tarttuu siihen talouspaperiin herkästi, tullu kans testattua.