Kauppojen jäsenyydet (s-etu, k-plussa, lidl plus, jne..) älypuhelimilla, tekninen implementaatio

Liittynyt
12.04.2022
Viestejä
91
Vuosi on 2024 ja NFC puhelimet ovat olleet arkipäivää jo pidempään.

Ideaalitilanteessa kaupan etujäsenyys rekisteröityisi samalla kertaa kun puhelimen NFC:tä näyttää lukijalle. Näin ei kuitenkaan ole edelleenkään. Tämän hetkinen tilanne ainakin androidissa.

K-Plussa:
Näytä ensiksi NFC:tä lukijalle. Lukija lukee NFC:n ja tunnistaa jäsenyyden.
Odota.
Näytä lukijalle NFC:tä toisen kerran (tai pidä puhelinta pitkään siinä), sen jälkeen maksu veloittuu NFC kortilta.

S-Etukortti:
Avaa S-Bonus sovellus.
Odota että avautuu aloitus screeni
Näytä puhelimen NFC:tä lukijalle jolloin s-etujäsenyys tunnistuu.
Ota puhelin pois ja mene pois S-Bonus sovelluksesta muualle.
Näytä puhelimen NFC:tä lukijalle uudestaan jolloin maksu veloittuu NFC kortilta.

Lidl plus:
Avaa Lidl Plus sovellus.
Odota pitkään että se avautuu
Avaa sovelluksesta bonus kortti, jotta QR koodi tulee näytölle
Näytä QR koodia ERI LUKIJALLE.
Näytä puhelimen NFC:tä lukijalle, jolloin maksu veloittuu NFC kortilta


S-Etukortin tilanne oli vielä huonompi vuosi sitten kun se oli MobilePayssa, onneksi nyt vähän parempi. Ollaan kuitenkin edelleen kaukana ideaalista.

Taustoista tiedän sen verran, että yleisellä tasolla Apple on jarruttanut NFC:n kehittymistä koska se ei anna kolmansille osapuolille pääsyä piiriin. Tämä tulisi toivottavasti muuttumaan pian EU-sanktioiden myötä.

Anyway androidin puolella Google Wallettiin on rakennettu etukortti ominaisuus sisälle. Siitä huolimatta mikään kolmesta edellisestä (jotka lienee hallitsevan yli 90% suomalaisesta päivittäistavarakaupan volyymista) ei sitä käytä. Myös Apple Walletissa on kai joku etukortti ominaisuus, mutta siitä tiedän vähemmän koska olen pääasiassa android käyttäjä.


Olisiko etukortin rekisteröinti sujuvempaa jos sen saisi Google Wallet (tai Apple Wallet) iin sisälle? Minkä takia kauppiaat eivät ota tuota käyttöön vaan hoitavat asiat yllä mainituilla tavoilla? Onko syy taloudellinen, että Google (ja Apple) veloittaa kauppaketjuilta Wallet etukorteista niin paljon ettei he ole nähnyt sitä kannattavaksi vai onko joku tekninen syy siihen miksi kauppaketjut haluavat omia appeja? Tai joku muu syy (appin käyttöön pakottaminen käyttäjä datan saamiseksi tjsp...) ?
 
Liittynyt
12.04.2022
Viestejä
91
QR koodille on kyllä yksi peruste joka on se että halvimmissa puhelimissa ei ole NFC:tä, mutta kuinkakohan monesta uudesta puhelimesta se puuttuu edelleen...?
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
329
iOS puolella näin:

K-Plussa:
Avaa K-Ruoka -sovellus ja valitse etusivulta "Plussa-kortti". Lueta viivakoodi kassalla. Napsauta Apple Pay päälle ja maksa.

S-Etukortti:
Napsauta kellon tai puhelimen sivunapista Apple Pay auki. Kortinlukija lukee automaattisesti S-etukortin. Etukortta ei tarvitse erikseen valita vaikka olisi joku muu kortti oletuskortti. Tämän jälkeen näpäytät uudelleen sivunappia ja maksat ostokset. Toimii todella hyvin!

Lidl plus:
Avaa Lidl Plus sovellus.
Avaa sovelluksesta bonus kortti, jotta QR koodi tulee näytölle
Näytä QR koodia ERI LUKIJALLE.
Napsauta Appla Pay päälle.
Näytä puhelimen NFC:tä lukijalle, jolloin maksu veloittuu NFC kortilta.
 
Liittynyt
11.11.2023
Viestejä
144
Joo tuo Applen toteutus S-Korttien kanssa toimii mainiosti. Itsellä oli vakiokaupassa yksi itsepalvelukassa jossa ei toiminut pitkään aikaan ja puhelin ilmoitteli, että "Pääte pyytää maksukorttia" ja maksu tai Bonukset ei lainkaan onnistunut (onneksi lompakko vielä varalla mukana nykyään). Nyt sekin on päivitetty ja sillä kassalla maksut onnistuu. Tosin yksi outous välillä piinaa, kun on lukenut bonukset niin puhelin palaa kotinäyttöön eikä tarjoa seuraavaksi maksukorttia. Toki tämä sitten onnistuu edelleen tuplapainalluksella ja maksu onnistuu nätisti. Nyt vielä kun saisi K-kaupat järkevästi ilman viivakoodeilua niin lompakon voisi yleensä jättää kotiin. Mutta vielä käytän esim. salilla korttia ja henkkareita kysellään joskus niin lompakko on yleensä vielä mukana. Jokatapauksessa, mahtavaa että tämä edistyy!

E: Ja toki joskus tulee ihan käteisellä maksettua, mutta nämä yleensä tietää etukäteen joten periaatteessa rahat voisi ottaa mukaan silloin kun tarvitsee jos tuosta lompakon kantamisesta sitten joskus luopuu :D
 
Liittynyt
30.11.2017
Viestejä
1 775
Tuo Android & S-Etukortti S-Mobiililla viritys on kyllä paska. Puhelin tärisee ja herjailee kun S-Mobiililla luetutat s-etukorttia niin google pay räppää siinä samalla. Joskus jopa käynyt niin kun oli vain puhelin matkassa, ja menin maksamaan, jostain syystä kaupan maksupääte meni siihen tilaan että olisi pitänyt näyttää muovikorttia sille ja näppäillä pin. Luuli varmaan että koitan näyttää useampaa korttia samalla.
 
Liittynyt
11.01.2017
Viestejä
256
Androidille MobiiliBonus sovellus on hyvä. Saa kplussat ja sbonukset kätevästi. Kplussat ilman sovelluksen avaamista jonka jälkeen maksu googlepaylla automaattisesti. Sbonukset sovelluksen avaamisen jälkeen ja sit automaattisesti maksu googlepaylla automaattisesti.

Yks tärkeimmistä syistä pysyä androidluureissa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
247 904
Viestejä
4 321 425
Jäsenet
72 129
Uusin jäsen
niskatsu

Hinta.fi

Ylös Bottom