Juha Kokkonen
Ylläpidon jäsen
- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 11 776

Mekaanisilla näppäinkytkimillä varustettujen näppäimistöjen buumi alkoi harrastajien ja pelaajien keskuudessa kuluvan vuosikymmenen alussa ja ei ainakaan toistaiseksi osoita laantumisen merkkejä. Tämä ei ole ihme, sillä mekaanisten näppäimistöjen vahvuutena ovat mm. tarkkuus, tuntuma, täsmällisyys ja nopeus tavallisiin kumikupunäppäimistöihin verrattuna. Myös laitevalmistajat ovat huomanneet kysynnän kasvun ja tarjontaa löytyykin nykypäivänä todella runsaasti.
io-techin historian ensimmäiseen mekaanisten näppäimistöjen vertailuun valitsimme testattavaksi tuoreimpia malleja yhdeksältä eri valmistajalta. Tarkoituksena ei ollut ensisijaisesti vertailla näppäimistöjä toisiaan vastaan, vaan ennemminkin tutustua markkinoiden tarjontaan sekä mahdollisimman erilaisiin näppäimistötoteutuksiin.
Vertailuun valikoitui mukaan mallit Asukselta, Blackstormilta, Corsairilta, Creative SoundBlasterX:ltä, Kingston HyperX:ltä, Logitechilta, Misteliltä, Roccatilta ja Tesorolta. Vertailujoukon hintahaarukka asettui lopulta noin 120-200 euron välimaastoon, eli markkinoiden edullisimpia malleja ei tällä kertaa sattunut mukaan. Tutustumme kuitenkin io-techissä myöhemmin myös edullisemman pään vaihtoehtoihin mekaanisten näppäimistöjen tarjonnasta.
Tutustumme tässä vertailutestissä jokaisen näppäimistön fyysiseen toteutukseen, teknisiin ominaisuuksiin, kytkintyyppiin, näppäintuntumaan sekä ohjelmistoon käytännön käyttökokemuksien pohjalta. Jokaista testinäppäimistöä on käytetty jokapäiväisessä työkäytössä noin viikon ajan.
Lue artikkeli: Katsauksessa mekaaniset näppäimistöt – kevät 2017