Kaksi puhelinta jumissa, operaattorin vaihto. Huawei. Honor.

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja Myrkky, 04.06.2018.

 1. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 130
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Miten tämän nyt otsikoisin paremmin. Vaihdoin siis Saunalahdelta DNA:lle, tänään oli päivä jolloin SIM kortit sai vaihtaa.

  Tilanne siis että aamulla vaihdoin toiseen puhelimeen DNA:n kortin, sekä Telia prepaid kortin - Huawei 7 Lite kyseessä (2 sim paikkaa.)

  Sitten iltapäivällä äskettäin Honor P Smart puhelimeen kortin vaihto.

  Nyt kumpikin kyselee Pin koodia, joka on 1234. Kerran saan pin koodin syötettyä ja painettua OK, sitten puhelin kysyy koodia uudestaan, mutta ulkoa muistaen pitäisi laitteen avautua siinä kohtaa automaagisesti, vaan ei. Eikä ole sitä OK nappulaakaan missään.

  Joten kummallakaan ei pysty tekemään yhtään mitään. Pinnejä kyselee ja mitä enemmän sitä yrittää, niin toinen, eli 7 Lite lykkää aikaa vaan pidemmälle. Puhelimen sammuttaminen ja uudelleen käynnistäminenkään ei auta. Mihinkään asetuksiin en tietenkään pääse.

  7 Litesta otin prepaidin pois ja kokeilin DNA kortilla, mutta ei sekään muuttanut tilannetta mihinkään. Sitten vaihto Telia prepaidiin, ja sama juttu. Ei mitään.

  Että mitähän tässä nyt tekisi.

  Edit jo tähän kohtaan. P Smart lähtikin käyntiin. 7 Lite jumittaa ainakin seuraavan tunnin:facepalm: siellä ne 2 korttia sisällä...
   
 2. debiloinen

  debiloinen

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Puhelimen suojakoodi käyttäytyy tuolla tavalla eli lykkää aikaa pidemmäksi. Jos se olisi SIMmin PIN-koodista kiinni niin se kyselisi jo PUK-koodia. :)
   
 3. villle

  villle

  Viestejä:
  179
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Sanoisin itsekin että androidin näytönlukituskoodia se kyselee. Oli vissiin googlen tuoma turvaominaisuus.
   
 4. Kuspho

  Kuspho

  Viestejä:
  177
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Huaweissa tosiaan noin että pyytää pinkoodia kaksi kertaa, vaikka toinen onkin oikeasti se näytön lukitus koodi.

  Siksi jälkimmäisessä kohdassa ei ole sitä ok nappia mistä painaa, kun se avaa lukituksen automaattisesti ja siistit kotinäytölle.
   
 5. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 130
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt kun on yli tunti jo mennyt, puhelinkin oli sammutettuna välillä. Niin annoin PIN1 ja PIN2 - nämä meni kait sitten oikein kun DNA ja Telia näyttää kenttää.

  Seuraavaksi haluaa PIN koodin, mutta kumman noista? Kumpaakin yritin, ei kelvannut ja seuraavasta menee kokonaan lukkoon, jompikumpi kortti tai kumpikin:bored: OK näppäintä tuo ei edes tarjoa koodin syöttämisen jälkeen, vaan pitäisi automaattisesti aueta.

  Ai niin tuo prepaidkin on uusi, ja tässä on nyt annettu ensin vanhaa koodia, sitten DNA 1234. ja Telian ****. Toiseen puhelimeen sain sentään vaihdettua sen vanhan tutun koodin, joten toinen sentään pelaa.

  En mä nyt enää keksi mitä tuon kanssa pitäis tehdä kun mikään ei kelpaa tai toimi.
   
 6. villle

  villle

  Viestejä:
  179
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Näytönlukituksen pin? Ei simmien.
   
 7. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 130
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  YES!:sheadphones::syes::sbeer::slove:

  Sinä sen sanoit:tup::tup::tup::tup: Sen kun laitoin, niin jo toimii. Siis sama pin mikä ennenkin, juu ei heti tullut mieleen noin yksinkertainen asia.

  Kiitän ja kumarran:)
   
 8. villle

  villle

  Viestejä:
  179
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Hyvä homma :) tuo on kyllä oikeasti todella hämäävästi ilmaistu siinä puhelimella kun pinkoodia vaan pinkoodin perään.
   
  Myrkky tykkää tästä.
 9. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 130
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No äläs, seuraavaksi vaihtelen nuo pinnit kaikki taas samaksi, niin ei tarvi ihmetellä jatkossa jos jotain säätää :)
   
 10. Kuspho

  Kuspho

  Viestejä:
  177
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Perus huawei
   
 11. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 387
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Nykyään enää harvoin Suomessa tulee sim-kortin PIN-lukitusta pidettyä päällä.

  Jos puhelin temppuilee tuolla tavalla uusien sim-korttien kanssa niin kannattaa melkein ottaa ainakin siksi aikaa vaikka toisella puhelimella ne pin-kyselyt korteilta pois että saa ne pelittämään muuten.

  Jos taas androidin suojakoodit unohtuvat niin ne saa onneksi nykyään nollattua kun kirjautuu Googlen hallintasivulle ja palauttaa siihen vehkeeseen tehdasasetukset. Toki siinä samalla tyhjenee kaikki omat jutut sieltä puhelimesta tai tabletista ja ne pitää asennella uudelleen ja kuvat ja muu oma moska palauttaa muistikortilta, pilvestä tai muista varmuuskopioista - jos on varmuuskopioita.
   
 12. P c L A Y E R

  P c L A Y E R

  Viestejä:
  1 111
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Juuri tämän PIN sekoilun vuoksi olen jo pitkän aikaa töissä ottanut kaikista asiakasluureista SIM korttien pin-koodit pois päältä. Noita sai tosiaan olla koko ajan selvittämässä. Ei ole kyllä mitään järkeä siinä, että näytön lukituskin on PIN-koodi nimellä. Tämähän ei koske pelkästään Huawein puhelimia, vaan esim. Sampassa on ihan sama juttu. Sampassa tosin saattoi olla sentään mainittu ekassa kyselyssä SIM kortin PIN koodi ja myöhemmässä ruudussa vaan PIN-koodi.
   
 13. leffo

  leffo

  Viestejä:
  296
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Teknisesti hyvin monet tunnusluvut ovat pin koodeja.
  Personal identification number - Wikipedia

  Huonosti tuo on toki tehty ja ainakin suomenkielessä pin koodi on leimaantunut nimenomaan puhelimien sim korttien tunnuslukuna.
   
 14. mustekylpy

  mustekylpy Vieras (tunnus poistettu)

  Kannattaa kännykkä suojata kuviolla, ei tule mitään epäselvyyttä.

  Sim-lukituksen poisto ei ole hyvä idea, sillä nykyään liittymällä ja tekstiviestivahvistuksilla voi saada ties mitä maksuja aikaiseksi.

  Tai jos molemmat koodit ovat jo ennestään 1234, turha niitä on pitää kumpaakaan käytössä. Nuo ei suojaa mitään kun on se ensimmäinen koodi mitä kuka tahansa testaisi, 0000 on toinen.