Kaikki AMD:n Ryzen-prosessorit ovat kerroinlukottomia - elinkaari neljä vuotta

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Sampsa, 09.01.2017.

 1. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 213
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  [​IMG]

  AMD kertoi CES-tapahtuman yhteydessä lisää yksityiskohtia Q1/2017 eli tammi-maaliskuun aikana julkaistavasta Zen-arkkitehtuuria käyttävästä Ryzen-työpöytäprosessoristaan. Käytännössä Q1 aikana voi tarkoittaa 31. maaliskuuta, mutta AMD vahvisti erikseen io-techille, että Ryzenin tapauksessa julkaisu tullaan näkemään jo aikaisemmin.

  Yrityksen laskenta- ja grafiikkaosaston johtaja Jim Anderson kertoi PC Worldin haastattelussa, että Ryzen prosessorit saapuvat myyntiin heti julkaisun yhteydessä ja ovat saatavilla ensimmäisestä päivästä lähtien eli kyseessä ei ole paperijulkaisu. Vaikka AMD on toistaiseksi esitellyt julkisesti vain 8-ytimistä ja 16-säiettä tukevaa Summit Ridge -koodinimellistä prosessoria, julkaisun yhteydessä markkinoille on tulossa useita eri variantteja Ryzen-prosessorista. Tarkempia yksityiskohtia ei vielä kerrottu, mutta oletettavasti saataville tulee ainakin 4- ja 8-ytimen versiot eri kellotaajuuksilla.

  Lisäksi AMD odottaa, että julkaisun yhteydessä saatavilla tulee olemaan noin 50 Ryzen-prosessoreita tukevaa AM4-kantaista emolevymallia ja kaikki viime vuonna julkaistut AMD-yhteensopivat jäähdytysratkaisut tulevat olemaan yhteensopivia myös Ryzenin kanssa.

  Mielenkiintoisin yksityiskohta ylikellottajille on se, että kaikki markkinoille saapuvat Ryzen-mallit tulevat olemaan kerroinlukottomia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikkien Ryzen-prosessoreiden kerrointa pystyy vapaasti nostamaan ja mikä parasta, edullisimpiakin malleja voi vapaasti ylikellottaa. Samassa yhteydessä yritys kuitenkin muistuttaa, että takuu ei kata ylikellottamisesta koituvia vahinkoja:

  AMD product warranty does not cover damages caused by overclocking, even when overclocking is enabled via AMD hardware​

  Intelin prosessoreissa on jo pitkään ollut käytäntönä, että kerroin on lukittu ja ainoastaan K-sarjan malleissa kerroin on auki. K-sarjan prosessorit ovat kuitenkin olleet pääsääntöisesti kaikkein kalleimpia malleja, joten rahallisen säästämisen sijaan kalleimmasta ja suorituskykyisimmästä mallista on voinut ylikellottaa vieläkin suorituskykyisemmän.

  Uusista AM4-prosessorikantaa tukevista piirisarjoista ylikellottamista tukevat X370-, B350- ja X300-piirisarjat ja kahden näytönohjaimen CrossFire- ja SLI-konfiguraatioita tukevat ainoastaan X370-piirisarja. Tuettuna on 16 PCI Express 3.0 -linjaa eli kahden näytönohjaimen konfiguraatioissa molemmat näytönohjaimet toimivat x8-nopeudella.  Zen-arkkitehtuurin elinkaari 4 vuotta - päivittyy vuosittain

  [​IMG]

  Teknologiajohtaja Mark Papermaster kertoi lisäksi PC Worldille, että Zenin elinkaareksi markkinoilla on laskettu neljä vuotta ja Intelin edesmenneen Tick-Tock-julkaisustrategian sijaan AMD tulee kehittämään Zeniä Tock-Tock-Tock-strategialla.

  Jos Papermasterin sanomisia tulkitaan sanatarkasti niin seuraavan neljän vuoden aikana Zen-arkkitehtuuria tullaan päivittämään kolmeen otteeseen eli noin vuoden välein. AMD on jo aiemmin kertonut, että Zen-arkkitehtuurin Ryzen-prosessorit tullaan päivättämään tulevaisuudessa Zen+-arkkitehtuuriin.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2017
  erihyva tykkää tästä.
 2. Dessu

  Dessu ᴰᵉˢˢᵘ

  Viestejä:
  458
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Hieno juttu että ovat kaikki kerroinlukottomia.
   
 3. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  1 001
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tällaista on mukava lukea. Onkohan käyttäjien huutoon vastattu ja todettu, että parempi antaa kellotella myös keskitason prossuja jos se harrasteluintoa ja raudan päivitystä lisää. Aika marginaaliporukkaahan he ovat jotka kellottelevat, joten casuaalin pelikoneen kasaajalle tuolla ei kuitenkaan ole väliä. Tai no onhan siinä se, että takaraivossa konetta valitessa tietää, ettei se keskitason prossu estä kellottamista, jos sitä joskus haluaisi kokeilla. Pelkkää plussaa siis harrastajalle kuin harrastajalle. Nykyisin intelin kellotusprossuja ostavat ja kovat kellottajat ostanevat enimmäkseen niitä kovimpia kiviä kuitenkin, toki itse mukaanlukien osa saattaisi suunnata katseet kelloiltaan alempiin kiviin kellottelun toivossa. Olen ostanut säästösyistä i5 kiviä K-malleina, ostaisinko esim 4ghz boostillisen K sarjan i7 sijaan i5 hintaisen vaikkapa 3,6ghz boostaavan kerroinlukottoman i7 joka todennäköisesti kulkee yli 4GHz vaikkei sinne korkealle neloseen kulkisi niinkuin paras malli? Tottakai!
   
 4. nukiuchi

  nukiuchi

  Viestejä:
  168
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Meinasin kysyä, mitä tuo tähti tuolla väitteen nurkassa tahtoo sanoa, mutta TechPowerUpin uutisesta löytyikin tuo koko dia ja tähden sanoma.

  Ei siinä muuta, kuin että takuu ei kata vahinkoja ja vaatii emolevyltä myös tuen kellotukselle.
  https://www.techpowerup.com/229394/amd-confirms-full-spectrum-of-unlocked-overclockable-ryzen-cpus

  Onko muuten tiedossa oleva bugi, ettei nuo galleria-tagit toimi täällä foorumin puolella? Näkyy siis tagi eikä sitä galleriaa, uutisen puolella näkyy galleria.
   
 5. Fileguru

  Fileguru toaster blacksmith

  Viestejä:
  113
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Jösses sentään. Näyttäisi ainakin hypejunan mukaan siltä että aaämdee on oikeasti tekemässä comebackin ihan tosissaan, mikä on erittäin hieno asia kaikille kuluttajille.

  Varsinkin tämä myös edullisen pään kivien kerroinlukottomuus ilahduttaa suuresti tällaista virittelijää.

  Joko on tullut aika lopettaa noiden intelin rahastus kivien osto ja niiden korkkailu? :lol:

  Toivottavasti zen arkkitehtuuri myös sitten kellottuu hyvin. Itseäni ei virrankulutus ja lämpö haittaa. Sähköä tulee pistokkeesta ja jäähyjä saa nykyään vaikka minkämoisia.

  Toivotaan parasta.
   
 6. Sargo

  Sargo

  Viestejä:
  170
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eiköhän tock, tock, tock tarkoita vain sitä, ettei suunnitelmissa ole pelkkiä die shrinkkejä. "7 nm" prosessi kun pitäisi olla käytettävissä jo parin vuoden päästä: http://www.anandtech.com/show/10704/globalfoundries-updates-roadmap-7-nm-in-2h-2018
   
 7. NATi

  NATi SER-telineinsinööri Premium-jäsen

  Viestejä:
  326
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Toi onkin hyvä että piirisarjan mukaan menee "unlocked" ominaisuus..
  Halvimman ruoskan tiedoton ostaja ei sitten hetken mielijohteesta saa ryzeniään poltettua.

  - Onko noita X300 piirillisiä itx-emolevyjä kukaan vielä nähnyt?
   
 8. CalEpitan

  CalEpitan BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 766
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Ryzen emolevyt tulee vissiinkin olemaan hieman Intel emoja halvempia koska muistikaistoja vain 2 kpl ja joitain muitakin syitä joltain youtube videolta muistelen kuunnelleeni..

  Joku 4ghz 4-core Ryzen + Radeon RX4x0 halvimmalla emolevyllä voi olla aika hyvä 1080p pelikone hinta-teho mielessä.
   
 9. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 213
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
 10. Sampza84

  Sampza84 Testausaappa Tukijäsen Team Ryzen

  Viestejä:
  648
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Joko kohta pääsee tilaileen? :greedy: Eurot polttelee takataskussa jo! :psmoke:
   
  Jahve3 tykkää tästä.
 11. Levis95l

  Levis95l

  Viestejä:
  23
  Rekisteröitynyt:
  07.12.2016
  Tässä tietenkin tarkoitetaan, että näytönohjaimille on varattuna 16 PCI-E-linjaa. Väärinkäsitysten välttämiseksi olisi ehkä hyvä huomauttaa, että kokonaisuudessaan linjoja on 24.
   
 12. nukiuchi

  nukiuchi

  Viestejä:
  168
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikös Intelin perusmallisto ole kanssa vain Dual Channel, vai olenko missannut jotain? X99 sitten on tosiaan Quad Channelia, mutta näiden hinnat nyt huitelevatkin ties missä, prosessoreista puhumattakaan.

  Mutta kyllä, itsekin veikkaan että astetta halvempia emolevyjä tulee AMD:lle kuin Intelille, mm. virransyöttö on vaikuttanut olevan kevyempää laatua Intelin vastaavista (vähemmän vaiheita) ja M.2 -liittimiä vähemmän.
   
 13. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  1 509
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Se ei toki tarkoita, että sitä olisi pakko käyttää (heti) Zenissä tai AMD näkisi sen edes järkevänä sijoituksena.
   
 14. Sargo

  Sargo

  Viestejä:
  170
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Aika itsemurhalta kuulostaisi suunnitellusti jumittaa samassa valmistusprosessissa 4 vuotta. Eri asia jos sellaiseen päädytään yksittäisten tuotteiden kohdalla käytännön sanelemana.
   
 15. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  1 509
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ei kannata liioitella uusien prosessien etuja. Uusien tuotantoprosessien edut eivät ole enää yhtä merkittäviä mitä joitakin sukupolvia sitten. Kellotaajuudet eivät enää tahdo skaalautua komponenttien pienentyessä, koska johdotukset ovat yksinkertaisesti liian ohuita. Kustannushyötykin on vähenemään päin, koska uudet prosessit ovat erittäin kalliita. On hyvinkin mahdollista, että AMD ei nykytilanteessa halua ottaa mitään ylimääräisiä riskejä, jos nykyprosessi osoittautuu tarpeeksi hyväksi.
   
 16. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  3 878
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kauankohan se Haswell kesti? Yli 2 vuotta.

  Ja jos ihmiset täällä tajuaisivat, että Kaby Lake = Sky Lake , niin sekin kestää sen 2 vuotta+.

  Nyt kyse on siis on fyysisesti ihan samoista prosessoreista. AMD aikoo silti tehdä niistä versioita pienemmille viivanleveyksillä, mutta samalla arkkitehtuurilla.


  Jos siis katsotaan viimeaikaisten tapahtumien valossa, niin intel ehkä saa siihen väliin vain yhden arkkitehtuurimuutoksen. Tämä ei kuulosta ollenkaan niin itsemurhalta, kuin viime vuosikymmenellä, jolloin 4 vuoteen mahtui 2 die shrinkkiä ja 2 arkkitehturimuutosta. AMD ei mielestäni edelleenkään rajoittanut noita siirtymisiä pienempiin viivanleveyksiin, niin semmoinen voi tapahtua heti kun GF sen sallii.

  edit: toistepäin, AMD siirtyy uusiin arkkitehtuureihin.

  Joka tapauksessa, Intel menee tässä välissä 10nm ja 7nm, mutta 5nm ei viimeaikaisen tahdin perusteella näytä mahdolliselta 4 vuodessa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2017
 17. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 213
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Intelillä nyt Kaby Laken myötä 14 nm menty Tick-Tock-Tock, joten ei tuo Tock-Tock-Tock ihan mahdottomuus ole, mutta kyllä samaan aikaan neljä vuotta 14 nanometrillä kuulostaa turhan pitkältä ajalta. Zen+ varmaan vielä tulee 14 nm 2018(?), mutta sitten seuraava onkin kysymysmerkki.
   
 18. Sargo

  Sargo

  Viestejä:
  170
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ja tämän takia GF hyppää "10 nm" yli kun ei ole mikään kännykkäpiirivalmistaja.

  Uutisessa on kumminkin kyse koko Zen-mallistosta, ei pelkästä (työpöytä) Ryzenistä. Ihan näytönohjaimen sisältäviä mallejakin ajatellen uusi prosessi välttämätön, jos siellä suunnitelmana pärjätä.
   
 19. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  3 878
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt en lukenut mistään, että esim. 10nm ei siirryttäisi tässä 4 vuoden aikana. ARKKITEHTUURI on sama, mutta piiriä voidaan kutistaa.

  edit: juurikin päinvastoin, arkkitehtuuri muuttuu, prosessi jää.
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2017
 20. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  3 878
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olet ymmärtänyt Tockin väärin. Tock on die shrink.

  edit: eiku ei mitään. Tick on die shrink.
   
 21. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 213
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Tätä tässä nyt yritetään tulkita:

  http://www.pcworld.com/article/3155...hitecture-is-expected-to-last-four-years.html
   
 22. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 213
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Ehdit editoimaan ennen kuin ehdin postaamaan tämän :)

  [​IMG]
   
 23. R3DgRu

  R3DgRu

  Viestejä:
  295
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Onkos näistä Ryzeneistä tietoa, että mitä on lämmönlevittäjän alla? Eli lähinnä tarviiko näitä korkkailla Intelin tapaan?
   
 24. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  1 509
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Niin, sinänsä pitäisin yhtä asiaa varmana ja se on, että AMD:llä varmasti tullaan arvioimaan tilannetta jatkuvasti vaikka tällä hetkellä sanottaisiin mitä :).
   
 25. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  3 878
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 26. Sargo

  Sargo

  Viestejä:
  170
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Juuri näin eli itsensä sitominen ennalta jollain 4-vuotissuunnitelmalla yhteen ainoaan vaihtoehtoon olisi hyvin outoa.
   
 27. Moksu

  Moksu

  Viestejä:
  193
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Helppo evätä takuu kun sanovat vaan että prossua kellotettu, ei näin.
   
 28. Sampza84

  Sampza84 Testausaappa Tukijäsen Team Ryzen

  Viestejä:
  648
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Enpä oikein usko että kellottaminen takuuta eväisi, miksi ne muuten olisi kerroinlukottomia? Ei tietääkseni Intelillä ole näin enkä usko kyllä AMD:ltäkään jatkossakaan.
   
 29. _j03_

  _j03_

  Viestejä:
  462
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  " Tock-Tock-Tock-strategialla"

  Jatkuuko tuo tuostakin vielä tock-tock-tock vai missä se tick tulee :D
   
 30. Dessu

  Dessu ᴰᵉˢˢᵘ

  Viestejä:
  458
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Minä ymmärsin tuon niin että prossua saa kellotella, mutta jos rikot sen kellottamalla, takuu ei silloin korvaa. Ei pelkkä kellottaminen takuita koskaan ole vienyt. Sama muistaakseni koskee Intelin tuotteita.
   
 31. CalEpitan

  CalEpitan BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 766
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016

  Ryzen kellottuu automaattisesti korkeammalle mitä parempi jäähy sille on annettu.
  Sun logiikalla siis AMD Ryzen prosessoreilla ei ole takuuta lainkaan... tämä selvä :)
   
 32. BOT

  BOT

  Viestejä:
  768
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Samaa mieltä ja sama kysymys mielessä. Onko myöskään X300-piirisiä matx-vaihtoehtoja tulollaan?

  EDIT. Luultavasti ainakin MSI:ltä jotain kun 20 kappaletta eri laisia emoja tulossa:
  http://www.guru3d.com/news-story/msi-to-manufacture-20-different-model-ryzen-motherboards.html

  Mielenkiinnolla odotan että tuleeko Zen-päivitykset menemään AM4-kantaan, koska tämä olisi todella iso plussa AMD:lle, jos jokainen neljän vuoden sisällä tulevista menee.
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2017
 33. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  3 878
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tick tulee neljän vuoden päästä.

  Luulin aluksi, että se on uusi arkkitehtuuri, mutta se onkin siirtyminen pienempään viivanleveyteen, eli varmaan 7nm prosessiin.
   
 34. sra2010

  sra2010

  Viestejä:
  99
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Lainaus uutisesta:
  "AMD product warranty does not cover damages caused by overclocking, even when overclocking is enabled via AMD hardware"
   
 35. _j03_

  _j03_

  Viestejä:
  462
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nojuu, en menisi takuuseen kun kyseessä kuitenkin AMD. Tuon perusteella ei uskalla sanoa muuta kuin että zen tulee saamaan kolme tock päivitystä :D

  Montako "tock" päivitystä bulldozer muuten sai? Kolme myös?
   
 36. Dessu

  Dessu ᴰᵉˢˢᵘ

  Viestejä:
  458
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Eli voi kellotella huoletta kunhan ei hajota prossua. ;) Tuskin noitakaan muuten saa rikki kuin laittamalla liikaa voltteja.
   
 37. lein

  lein

  Viestejä:
  80
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  7 nanometrin Zen+:n on aiemmin huhuttu tulevan 2019.

  http://wccftech.com/amd-gray-hawk-zen-7nm-apu/

  Voisihan tuo olla se ensimmäinen tock, eli päivitetään arkkitehtuuria ja otetaan samalla käyttöön uusi valmistusprosessi. Vaihtoehtoisesti sieltä voisi tulla tätä ennen vielä toinen kierros 14 nanometrin prosessilla 2018, mutta pelkkää arvuutteluahan tämä vielä on.
   
 38. Jahve3

  Jahve3 Jahve kolmosen haamu Team Luumu

  Viestejä:
  1 036
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jos @The Stilt puheita ymmärsin, niin on juotettu.
   
  RieskaMies ja oisqi tykkäävät tästä.
 39. _j03_

  _j03_

  Viestejä:
  462
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko tuossa jotain ihmeellistä? Ihan sama käytäntö intelillä ellet erikseen maksa sitä "vakuutusta" prosessorin oston yhteydessä (onko tuo enää edes käytössä?).
   
 40. Weega666

  Weega666

  Viestejä:
  231
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Juu. Jos on yhtään kärryillä noista niin juotetuilta vaikuttaa. Mutta ei voi olla varma ennen kun ensimmäisen korkkaa. Heti tilaan tuon 8/16 kiven kun sellainen tulee myyntiin. Pakkohan se on kokeilla josko toimisi;)
   
 41. R3DgRu

  R3DgRu

  Viestejä:
  295
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Hyvä, toivotaan näin.
   
 42. Dessu

  Dessu ᴰᵉˢˢᵘ

  Viestejä:
  458
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Joskus luin jostain että nestemetallia mutta saattoi olla joku arvuuttelusivusto. Hyvä jos olis juotettu.
   
 43. El-Reino69

  El-Reino69 Cunning Stuntman

  Viestejä:
  750
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Juu siitä oli jonku korealaisen "korkkaama" prossu mutta ei siinä kuvassa ollu ku yksi pieni ongelma:ku oikein tarkasti katso sitä niin ihs sisäpuolella oli amd stanssauksen lukusuunta oli vasemmalta oikealle jolloin oikeallapuolella olis lukenu DMA :D ainakin muistelisin niin :smoke:
   
  Dessu tykkää tästä.
 44. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  2 096
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Täysin uuden prosessoriarkkitehtuurin kehittäminen kestää vähintään sen nelisen vuotta, joten korvaajan aikataulua ei oikein voi suunnitellusta aikaistaakaan.

  Toiseen suuntaan onnistuu sen sijaan helpolla, uuden arkkitehtuurin kehitys voi aina kestää pidempään kuin oli alunperin suunniteltu, joko siksi että
  1) projekti vaan viivästyy tai siksi, että
  2) päätetään tuoda uusi arkkitehtuuri myöhemmin markkinoille koska odotetaan esim. uutta valmistustekniikkaa, tai käyttöjärjestelmää joka tukee sen uutta tärkeää ominaisuutta tms.
  3) päätetään muuttaa uuden arkkitehtuurin rakennetta kesken kehitystyön joka viivästyttää projektia(kun esim. huomataan että arkkitehtuuriin meinaa jäädä selvä suorituskykypullonkaula joka kannattaa korjata, koska pullonkaulan kanssa design on esim. huonompi kuin edeltäjä, tai ei riittävästi sitä parempi)
  4) Halutaan säästää (joko rahanpuutteen takia tai sen takia että insinööreille on muuta kiireellisempää ja tärkeämpää tekemistä, kuten vanhan arkkitehtuurin viilaaminen) ja annetaan uuden arkkitehtuurin kehityksen edetä vajaateholla.

  Tai sitten projekti voidaan jopa kokonaan perua ja aloittaa uudestaan tyhjältä pöydältä (K9->K10, Tejas->{Core2, Sandy Bridge})


  Mutta neljä vuotta on oikeastaan melko lyhyt aika prosessoriarkkitehtuurin eliniäksi, P6-pohjaisen arkkitehtuurin ensimmäinen elinkaari kesti samat 4 vuotta mutta jatkokehitelmineen(P-M, core2, nehalem) koko elinkaari oli 16 vuotta, K7n elinkaari oli jatkokehitelmineen(K8, K10) 12 vuotta.
  (tässä siis elinkaareksi on laskettu ekan kyseistä arkkitehtuuria olevan prosessorin julkaisusta korvaavan arkkitehtuurin prosessorin julkaisuun, elinkaari myyntiaikana on toki pidempi)
   
  El-Reino69 tykkää tästä.
 45. Delarent

  Delarent

  Viestejä:
  649
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja se ei ollut zen prossu vaan bristol ridge apu joka nyt sattuu istumaan am4 kantaan.
   
 46. Sargo

  Sargo

  Viestejä:
  170
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Nyt vain oli puhe pelkästä valmistusprosessista.
   
 47. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  1 509
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Yllä jo olikin, että tässä oli saman arkkitehtuurin sovittaminen eri prosesseille ja tuotantoversioille kyseessä.

  Tähän voi vielä lisätä, että koska neljän vuoden päähän ennustaminen on pirun vaikeaa tämän takia firmoissa harrastetaan riskienhallintaa ja siellä saattaa olla useitakin tuotekehitysprojekteja eri skenaarioihin jotka eivät välttämättä päädy ikinä valmiiksi tuotteeksi asti. AMD:n resurssit tosin tällä hetkellä taitavat olla aika rajatut, joten saattaa olla että riskillä ja yhdellä kortilla mennään.
   
 48. PyleP

  PyleP BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="1235,1236"]
  [gallery link="file" ids="1226,1225,1224"]
  [gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="1228,1227"]

  @Sampsa, tällästä näyttää Win7/FF-combolla, F5:set ja cachen tyhjäys ei auttanu:btooth:

  e: täsmennyksenä siis osa kuvista näkyy, osa ei

  e2: siis BBS puolella jumii, näköjään nuo ylläolevat näkyy myös minulle, jos kurkkaa IO.techin puolelle.
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2017
 49. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 213
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Liittyy foorumin ja wordpressin väliseen siltaan, galleriat ei toimi täällä foorumin puolella ja nuo koodit poistetaan automaattisesti. Tässä tapauksessa ollut vähän säätöä ja koodit tulleet läpi.
   
 50. aop

  aop

  Viestejä:
  139
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niinhän ne teki Bulldozerinkin kanssa.