Käynnistysongelmia koneessa

Liittynyt
04.10.2018
Viestejä
114
Kaverin koneessa tosiaan käynnistysongelmia oikeastaan ollut heti kasaushetkestä lähtien, selitän kohta lisää. Kone ollut kasassa noin puolisen vuotta. KONE SIIS TOIMII NORMAALISTI KUN SEN VAAN SAA KÄYNTIIN
Osat: amd 3600, b-450 emo, 16gb fan
Näyttiksenä 2070 super
Power corsair 750x
Ssd Samsung 970 evo

Konetta kun yrittää käynnistää niin näyttöön ei tule signaalia, usb laitteita ei löydä, välillä myös näyttis huutaa joten oletan että sitä ei myöskään löydä :D
Näin ei siis aina ole että välillä saattaa löytää usb laitteet mutta ei näyttöä tms. Välillä käynnistyy myös normaalisti kerrasta ongelmitta. Ongelma ratkeaa kun yrittää käynnistää konetta virtanapista uudelleen useita kertoja. Jossain vaiheessa siis lähtee käyntiin normaalisti, mutta joskus tähän menee aikaa 15min.

Näitä yritetty:
Heti koneen kasauksen jälkeen asennettiin windows 10 pro, päivityksiä ei halunnut asentaa loppuun. Saatiin lopulta se asennettua, mutta ongelmia ilmeni heti. Joku buginen uusin päivitys oli kun tuntui poistelevan näyttiksen ajureita käynnistyksen yhteydessä. En tiedä miten se on mahdollista mutta näin on. Poistettiin tämä päivitys, ja keskeytettiin windows päivitykset tähän. Päivitettiin bios tämän jälkeen. Ronklasin myös ram muisteja irti ja takaisin paikoilleen, tämän jälkeen mutta ei vaikutusta.

Tällä viikolla yritin korjata uudestaan konetta. Asennettiin windows uudestaan koneelle. Tällä kertaa alkoi lupaavasti että kone käynnistyi mukavasti muutaman kerrankin ja päivityksetkin saatiin ykkösellä tehtyä. Heti seuraavana päivänä ongelmat palasivat.

Kysymys kuuluukin että mistähän vika voisi johtua. Aluksi luulin sen johtuvan Windowsista, mutta ei näin ilmeisesti ole.
Mitähän kannattaisi seuraavaksi tehdä, auttaisiko jos kasaisi koneen uudestaan? Olisiko vika emolevyssä? Jokin oikosulku tai vastaava? Onko muilla ollut tälläistä vikaa?

Kaikki apu ja vinkki otetaan vastaan!
Tunnen edelleen syyllisyyttä kun kaverille uuden pelikoneen kasasin ja valitsin osat mutta ongelmat eivät ole poistuneet :(
Kiitos etukäteen!
 
Liittynyt
12.01.2017
Viestejä
1 148
Tuliko kasauksen aikana laitettua emon korokepalat paikoilleen.
Voi olla jokin oikosulku.
Emolevyn virransyöttö.
Tarkistakaa nyt kaikki liitännät ja kytkennät.
Onko esim prossu ja prossujäähy kunnolla kiinni.
Kannattaisi nyt varmaankin vielä purkaa kone ja kasata uudelleen,
vaikka pahvilaatikon päällä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.11.2018
Viestejä
180
Suosittelen myös kokeilemaan käynnistystä vaikka niin, ettei yhtäkään ylimääräistä USB- laitetta ole kiinnitettynä tietokoneeseen.
Lisäksi BIOS:n tehdasasetusten palautus (onko BIOSsia muuten säädetty?).
 
Liittynyt
04.10.2018
Viestejä
114
Joo itsellä kävi mielessä toi emolevy, saattaa uupua joku korokepala, pitänee tämä vilkaista. Biosia ei muuten ole säädetty.
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
210
Satunnainen käynnistyvyys/käynnistymättömyys ei viittaa oikosulkuun, muistiongelmiin enemmänkin.

Seuraavat seikat kannattaa listata:
Emolevyn tarkka malli, nykyinen bios-versio, muistien tarkka malli, muistien nykyinen toimintanopeus.
 
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
69
Satunnainen käynnistyvyys/käynnistymättömyys ei viittaa oikosulkuun, muistiongelmiin enemmänkin.

Seuraavat seikat kannattaa listata:
Emolevyn tarkka malli, nykyinen bios-versio, muistien tarkka malli, muistien nykyinen toimintanopeus.
Juurikin lähtisin itekki nuin tarkastamaan. Emo kuitenki B450 piirisarjaa ja prossu on r5 3600.
 
Liittynyt
27.12.2018
Viestejä
628
Itsellä oli vuosi sitten hyvin samantapaisia oireita, eikä komponenteissakaan suuria eroja ole. Ne aiheutuivat siitä, että 2x 8GB:n kitissä toinen muistikampa oli huono. Kokeile yhdellä muistikammalla, toimiiko kone toisella normaalisti.

EDIT: Omassakin tapauksessa oli todella hankalaa saada kone käynnistymään. Sitten kun niin kävi, niin se toimi ihan normaalisti ilman pienintäkään ongelmaa, ja jopa muistitesteissäkään ei ollut mitään vikaa (Linuxissa).
 

Topixx

www.ohops.net
Tukijäsen
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
359
Onko CPU-jäähdytin kiristetty ns. kohtuudella? Jos kiristää liikaa, niin kone ei käynnisty.
 

E.T

Liittynyt
27.02.2017
Viestejä
5 191
Muistiasetukset tosiaan kannattaisi käydä BIOSista läpi.
(ensin BIOSin päivitys viimeisimpään)

Fast Bootkin voisi olla hyvä kokeilla disabloida.
Tuntuu aiheuttavan enemmän slow boottia sen verran usein.
 
Liittynyt
26.06.2020
Viestejä
171
Itse kasasin keväällä ekan koneen ja alkuun ei millään lähtenyt käyntiin. Kaikki johdot kokeilin ja oli kiinni eikä emoon koskenut mikään johto takapuolelta tms. Jätin sitten yöksi koneen rauhaan ja aamulla lähti ekalla yrityksellä päälle. Toinen 8gb muisti oli viallinen, se oli varmaan syynä siihen ettei käynnistynyt. Ajelin yhdellä kammalla sitten siihen saakka kunnes amazon toimitti uuden tilalle noin viikossa. Outoja välillä nämä laitteet, en siis koskenut mihinkään johtoon illan/aamun välillä, ja aamulla lähti kerrasta hyrräämään :)
 
Liittynyt
06.02.2018
Viestejä
486
Emon patterin vois vaihtaa 2032, auttoi itsellä ainakin. Uusi emo ja huono patteri oli.
 
Liittynyt
04.10.2018
Viestejä
114
päivitetääs tätä sen verran. Ongelmaksi paljastui ssd, testattu parilla muulla ssd-levyllä ja ei ongelmia. Johtuukohan windowsista vai jostain asetuksista tms? ajottain näyttöön tulee bluescreen jossa ilmoitus "critical process died", ajoittain ei tunnista näyttöä eikä usb laitteita. ssd siis 970 evo, puoli vuotta vanha. osaako joku auttaa miten levyn saisi toimimaan vai onko vaan rikki? kiitos etukäteen
 
Liittynyt
26.06.2020
Viestejä
171
päivitetääs tätä sen verran. Ongelmaksi paljastui ssd, testattu parilla muulla ssd-levyllä ja ei ongelmia. Johtuukohan windowsista vai jostain asetuksista tms? ajottain näyttöön tulee bluescreen jossa ilmoitus "critical process died", ajoittain ei tunnista näyttöä eikä usb laitteita. ssd siis 970 evo, puoli vuotta vanha. osaako joku auttaa miten levyn saisi toimimaan vai onko vaan rikki? kiitos etukäteen
Eikös puoli vuotta vanhassa ssdssä ole takuu jäljellä? Palauta vaan ostopaikkaan
 

Mop

Liittynyt
30.07.2017
Viestejä
270
päivitetääs tätä sen verran. Ongelmaksi paljastui ssd, testattu parilla muulla ssd-levyllä ja ei ongelmia. Johtuukohan windowsista vai jostain asetuksista tms? ajottain näyttöön tulee bluescreen jossa ilmoitus "critical process died", ajoittain ei tunnista näyttöä eikä usb laitteita. ssd siis 970 evo, puoli vuotta vanha. osaako joku auttaa miten levyn saisi toimimaan vai onko vaan rikki? kiitos etukäteen
Crystaldisk Info ja Crystaldisk Mark ilmaisohjelmilla kannattaa ainakin katsoa mitä näyttää ssd.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
95 933
Viestejä
1 926 109
Jäsenet
40 580
Uusin jäsen
hyrre

Hinta.fi

Ylös Bottom