Käynnistys ongelma

Liittynyt
07.08.2022
Viestejä
4
Vanhakoneeni alkoi aikanaan oireilemaan siten, että välillä käynnistyessä kone jumittui emolevyn näkymään ja ei mennyt siitä eteenpäin. Muutaman bootin jälkeen pääsin bios ja siitä eteenpäin mutta nyt kone jumittaa aina emolevyn näkymään ja ei pääse bios:ssiin.

Otin molemmat kiintolevyt, SSD:n sekä HDD kiintolevyn irti ja jumittaminen loppui ja pääsin Bios. Muutaman testin jälkeen totesin, että ihan sama kumman levyn laitan kiinni, jumittaminen alkaa. Onko tähän mitään vinkkiä mistä lähtee vikaa etsimään? Pitäisi päästä asentamaan Windows uusiksi mutta en pääse käynnistämään USB:ltä kuin silloin kun levyjä ei ole kiinni. Kiitos!

emolevy: asus H81M-plus
 
Viimeksi muokattu:

tavallinen viikari

Tukijäsen
Liittynyt
04.04.2020
Viestejä
1 141
Olisiko mahdollista kokeilla toisella virtalähteellä, niin saisi ainakin yhden potentiaalisen vikakohteen suljettua pois?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
97
Noin vanhaan emoon kannattaa vaihtaa uusi paristo.
Tyhjä saattaa aiheuttaa noita käynnistys probleemia.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 795
Yksi asia myöskin mitä voi kokeilla viimeisenä keinona, koska riskit, on flashata BIOS. Tapauksia on, joissa on tapahtunut ns. "data rot", eli data alkaa hajoamaan ajan kuluessa erinäisissä tallennusmetodeissa. Eli onko kyseessä miten vanha kone?
 
Liittynyt
07.08.2022
Viestejä
4
Yksi asia myöskin mitä voi kokeilla viimeisenä keinona, koska riskit, on flashata BIOS. Tapauksia on, joissa on tapahtunut ns. "data rot", eli data alkaa hajoamaan ajan kuluessa erinäisissä tallennusmetodeissa. Eli onko kyseessä miten vanha kone?
Kiitos vinkistä. Osa osista on jo 10v vanhoja mutta emo, muistit ja prosessori on uudempaa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
179 155
Viestejä
3 297 245
Jäsenet
59 262
Uusin jäsen
Pöristelijä

Hinta.fi

Ylös Bottom