Kännykän käyttö autoa ajettaessa

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja Willema, 31.07.2018.

 1. Willema

  Willema Tukijäsen

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Hesari kertoi uusimmasta sakotustapauksesta:
  "Neuvillelle annettiin tapauksesta 4 000 euron sakot. Belgialainen joutuu maksamaan 2 000 euroa heti, ja toiset 2 000 euroa mikäli hän rikkoo kansainvälisen autoliiton Fian liikennesääntöjä tämän kauden jäljellä olevissa MM-ralleissa.
  Matkapuhelimen käyttö ajon aikana rikkoo sekä Suomen lakia että Fian sääntöjä. Asiasta muistutettiin ennen kilpailua, ja tuomaristo katsoi lisäksi, että kokeneena ja tunnettuna kuljettajana Neuvillen tulisi olla tietoinen liikennesäännöistä."

  Meillä suomalaisten normikuskien kännynkäyttöä ajaessa ei näytä valvovan kukaan ja varsin laajaa sekä yleistä se onkin. Vaikkapa Saksan otan mallimaana; sakkoa tulee ja lisäksi virhepiste ajokorttijärjestelmään. Yleinen havainto Saksasta on ettei tuo sakko juurikaan vaikuttaisi vaan tuo virhepistejärjestelmä. Aika pian joutuisi pakollisille maksullisille kursseille tai kortti pois kun virhepisteitä lisääntyisi (yli kolmen).
   
 2. Hellsinki

  Hellsinki Kapteeni pienkonekorjaaja Tukijäsen

  Viestejä:
  833
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Niin kauan ku poliisilla on erikoislupa käyttää kännykkää ajaessa, on se myös minulla. En katsele uutisia tai tekstaile ajaessani.